Прасци

Bart Simpson

08.05.17
15:49

Започнах да се вгеждам все повече в тялото си и ме дразни кривината на краката ми.От коляното надолу описват дъга насочена навън от оста на тялото.Има ли упражнение, което да може да я навакса и да насочи нарастването на мускула в противоположна посока?

Темата беше редактирана от Вероника Налбатска на 08.05.17 19:54.

Как така мускулът да расте в противоположна посока?
Да не би да имаш предвид, че външната глава на gastrocnemius-а ти е по-развита от вътрешната и да се чудиш как да развиеш втората?

Dizzy

08.05.17
20:28

Мисля, че точно това се има предвид. Поне аз така го разбрах.
По-точно въпросът е как да се постигне изолиране и  хипертрофия на medial head на gastrocnemius-a.
Неговите не знам колко са криви, ама моите са, въпреки че майка ми отрича да е раждала деца с криви крака, хахаха🙂))

http://www.oamkg.com/uploads/images/education/gastro-slide.jpg

Мнението беше редактирано от Dizzy на 08.05.17 20:29.

Dizzy

08.05.17
21:25

Намерих информация. Повдигане на пръсти като петите са раздалечени,а пръстите са събрани.
Интересно дали някой е имал въобще успех с това.

Bart Simpson

08.05.17
22:22

казано от Вероника Налбатска на 08.05.17, 20:05:

Как така мускулът да расте в противоположна посока?
Да не би да имаш предвид, че външната глава на gastrocnemius-а ти е по-развита от вътрешната и да се чудиш как да развиеш втората?

противоположната посока на дъгата.В смисъл да намаля визуалния ефект от кривината на краката ми.
Още един опит да обясня:
Краката ми от коляното надолу описват дъга навън от оста на тялото,въпросът е може ли мускулът да наедрява в противоположна посока,а именно посока-оста на тялото?
И всъщност-да той може,но освен горе-опоменатото упръжнение с пети навън,дали има някое друго,изпитано?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 08.05.17 22:26.

Bart Simpson

08.05.17
22:40

Dizzy,не знам тр да те черпя нещо ех сега на верандта ударих 2x30+около 18кг(синът ми:-)по принцип съм с +50)
Както ми написа и наистина напрежението е във вътрешната страна,направо не мога да повярвам при такова малко натоварване,колко отчетливо се усеща напрежението.

Dizzy

08.05.17
23:46

казано от Bart Simpson на 08.05.17, 22:40:

Dizzy,не знам тр да те черпя нещо...

Барт, много обичам бонбони, обаче сега не може, че съм на диета:-)

Това упражнение съм го опитвала епизодично, но сега мисля да го добавя към програмата ми в дните за трениране на долна част. Не съм сигурна в какъв протокол да работя за хипертрофия докато изолирам мускула. Да кажем 3 серии по 5 повторения с максимална тежест или да разцъквам с повече повторения със собствено тегло или по-малка  тежест в ръце- до към 20 кг, колкото е пудовката ми.

Специално за този вид изкривяване гледах в нета успешни корекции при пластични хирурзи. Единия вариант за корекция е с импланти в прасеца, а другия е с липосукция на вътрешната страна на бедрата и колената. Това ме навежда на мисълта, че за максимален ефект , освен хипертрофия на мускула, едно общо сваляне на процента мазнини също ще допринесе положително.

Bart Simpson

08.05.17
23:56

Сигурен съм,че корекции могат да се направят всякакви -хирургични,но за женен мъж-бита карта,хахахах,вече е само за лично удоволетворение.
Аз в момента чистя мазнини доста усърдно и жъна успехи.
Всъщност аз забелязах колко е драматична кривината скоро.
Купих си нови гащета за тренировки,които са ми до над коляното каквито до сега никога не съм носил ,а гол в огледало не съм се виждал в цял ръст почти никога.
Можеш да си представих когато на над 30-годишна възраст установих, че имам криви крака, хахахахха.
Та мисълта ми,е че не знам какъв е ефекта от чистенето на мазнини защото вече съм свалил доста обиколките.
Иначе аз определено ще го включа в тренировката си за крака.
Наскоро бях посъветван да си разделя дните на горна и долна част,но аз си държа на деня за крака.
Така,че ще ми дойде приятно разнообразие.Аз при краката съм с 5x10-85%,а при прасците сериите са от по 5x30-85%,възнамерявам да го вкарам в същата конфигурация,още веднъж благодаря, а бонбоните само кажи кога приключваш диетата.....:-)

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.05.17 00:02.

09.05.17
00:17

Ако ще те успокои, на Клоков също са му криви краката, моите също 😄

Bart Simpson

09.05.17
01:07

Хаха,благодаря.Аз не съм притеснен, човек по-ми е гадно, че съм плешив,ама ген-знаеш.
Просто, така и така копам в залата,ако мога да си помогна ще е готино,а и като имаш определена цел в краткосрочен план е по-настървяващо.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.05.17 01:57.

Bart Simpson

09.05.17
02:36

Ще взема и аз да тупна една снимка за преди и сега,ама досега се гъзурчих и не мога да си снимам краката,освен ако не занеса стол в банята,трябва утре в залата.

Bart Simpson

11.05.17
18:28

Днес започнах с гореописаното упражнение,но от стоеж нее мога да запазя добре равновесие.
От седеж обаче е перфектно.
5x30+70
На края пуснах една сълза
Хахахаха

Dizzy

11.05.17
18:31

Слагам три снимки- на първите две се виждат кривите крачета, а на третата е упражнението. Започнах го като ще го правя 3 пъти седмично 5х20 през 1 минута с допълнителна тежест от 20 кг.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 11.05.17 18:39.

Bart Simpson

12.05.17
00:24

Dizzy….....,много ви розов фитнеса.....хахахха.....

Dizzy

12.05.17
06:22

Съдба....

IS

13.05.17
15:49

Повдигането от седеж, натоварва малкия мускул на прасеца (солеус - мисля беше), който не се вижда. Но пък, е добре да се тренира, защото избутва големия на страни.

Ако, искате пробвайте следната схема :
10 повт.
5 сек. почивка
15 повт.
10 сек. почивка
25 повт.
и връщане обратно

На последно повт. като върнете обратно, задържате в горно положение до отказ!

Хубаво е да се прави на стъпало /блокче. Не ви трябва допълнително тежест в началото, само хубави пълни повторения.

Bart Simpson

14.05.17
02:34

Ами аз да ти кажа го започнах заради криви крака и къс прадец,долния му край завършва в горната половина на пищяла и искам малко да го удължа,затова и напъвам от седеж,не само разбира се.
Благодаря ти,във вторник ми е денят за крака ще опитам определено твоета система,но без допълнителна тежест не виждам да ми се получи нещо.
Благодарско,за съвета.
А за блокче ползвам дискове,защото в залата тук няма уреда и малко импровизирам,но се получава.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.05.17 02:36.

Dizzy

15.05.17
07:28

Ивайло, любопитно ми е от къде е схемата?

Мнението беше редактирано от Dizzy на 15.05.17 07:29.

IS

15.05.17
07:59

От списание, от  преди доста години. Тогава в тях имаше и хубави статии, а не като сега само реклами.

Bart Simpson

15.05.17
15:36

Щом и James е съгласен със системата,утре -копане.

15.05.17
16:00

казано от Dizzy на 08.05.17, 21:25:

Намерих информация. Повдигане на пръсти като петите са раздалечени,а пръстите са събрани.
Интересно дали някой е имал въобще успех с това.

Ако въобще е възможно да се пренасочва натоварването, то постановката за медиалната глава е точно обратната на тази.

Bart Simpson

15.05.17
16:51

Не знам дали е правилно или не,но когато го правя определено натоварването е във вътрешната срана на мускула,отчетливо се усеща.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1