Фитнес на 24!

31.08.17
03:49

Здравейте!
Искам да попитам дали има значение възрастта в която започваш да тренираш във фитнес? Аз съм на 24 години и нямам представа дали ако започна да тренирам на тези години ще успея да развия тялото си. Говоря за трупане на мускулна маса, изграждане, оформяне. Никъде не съм засичал да се коментира по подобна тема. Има ли значение възрастта когато искаш да изграждаш тялото си?
Занимавал съм се със спорт като тинейджър, но преди близо 6-7 години прекъснах и тялото ми е отпуснато и със слаба мускулатура.

Какви съвети бихте ми дали, какво да правя?
Помогнете. Благодаря предварително!  Smile

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Ако си между 15 и 115 годишна възраст, не виждам проблем да включиш фитнес тренировки в ежедневието си. 🙂

Разбира се, човек между 15 и 30 години ще прогресира много по-бързо от човек между 50 и 80 години, но прогрес може да има при всички случаи.

На 24 имаш възможност да постигнеш страхотни резултати, така че се засилвай смело към фитнес залата.

Какво да правиш няма как да се напише в една форумна тема. За да не се луташ безцелно, като за начало може и би следвало да започнеш със съвсем базова тренировъчна програма, например тази. Тя ще ти върши добра работа поне 2 месеца.

Междувременно, отделяй по 30-тина минути дневно и чети статии от различните категории в нашето издание. Със сигурност ще намериш много полезна информация, която да ти помогне в начинанието занапред.

Не отписвай и форума като източник на информация. В голяма част от дневниците може да намериш много полезна информация, а когато си объркан и имаш въпроси, нищо не пречи да пускаш нови теми. Само тествай и търсачката преди това, за да се увериш, че въпросът не е разглеждан многократно и преди.

Разбира се, че ще успееш. Захващай се с материалите, които Тишо ти е препоръчал и ако имаш въпроси, включвай се.

Даже бих те посъветвала не само да гледаш другите дневници, но и да направиш свой. 🙂

(Впрочем, ако личният пример би ти бил полезен - аз започнах на 21 г с фитнеса и за почти 8 години смея да кажа, че постигнах много със себе си по отношение на мускулна маса. А даже не съм мъж, т.е. не разполагам с твоя тестостерон. Действай смело, умно и бъди постоянен. Обръщай внимание не само на тренировки, но и на хранене. Важно е.

ПП: позитивните промени започват да се случват още в началото... малко кофти се изразих и излезе, че трябва да чакаш ~10 години 😄)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 31.08.17 19:25.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1