20.09.17
12:29
Здравейте!
На 25 години съм, 178см, 74кг. Тренирам от няколко години, но с прекъсвания и не особено сериозно на различни етапи от живота ми.
Като цяло краката са ми най-слабата мускулна група а и са ми така по рождение (особено прасците са ми мега малки). Въпреки, че съм с малки крака, бих казал, че са добре оформени (релефни). Проблемът е, че искам тази зима да се съсредоточа върху тях и да ги изравня с горната част на тялото ми, тъй като в момента горната е пред тях и изглежда грозно, тип Фики 😄. Идеята ми е да ги тренирам 2 пъти в седмицата като ги разделя на прасец+задно бедро и прасец+предно бедро.
Примерната ми програма ще е:
1ден - гърди, предно рамо
2ден - гръб, задно рамо
3ден - прасци - 7-8 серии с големи тежести и 8-9 повторения; 2 упражнения бедрени екстензии за задно бедро (не мога точно да опиша двата уреда) 4х9; римска тяга с лост 4х9 и напади с лост/дъмбели с повечко повторения (15-20)
4ден - повичка
5ден - ръце
6ден - прасци - повдигане без тежест до отказ (3 вида повдигания с различно поставяне на стъпалата по 3 серии - общо 9); бедрени екстензии за предно бедро 4х9; лег преса 4х9 (има два вида машини като мисля и 2те да ги правя) и накрая клек.
7ден повичка
Ще гледам да спазвам стриктен хранителен режим, да почивам и да се наспивам достатъчно и след 2-3 месеца да видя дали ще има резултат. Приемам всякакви съвети, мнения, препоръки, критики и т.н.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.09.17 22:36.
20.09.17
12:41
Защо вместо тия чекиджийски упражнения не сложиш само клек или клек + тяга. 2-3 силови серии с малко повторения и 2-3 с повечко обем и целиш прогрес всяка тренировка. На тягата само силови и си готов.
20.09.17
13:14
Или пък един смолов?
20.09.17
18:06
В неговия случай, аз бих заложил на ,, Клек в 20 повторения ” в класическия вариант.
Мнението беше редактирано от Ivaylo на 20.09.17 18:07.