15.11.17
15:31
Здравейте.Искам да знам дали се храня правилно и за тези килограми адекватно ли е да се започва фитнес веднага или след като кача малко килца.Ектоморф съм.Имах проблеми през лятото на нервна почва....загубих родител.В рамките на 3 месеца отслабнах много до критичните 48 кг. на 172см. ръст. На 28 години съм. Преди тези проблеми се хранех по 3 - 4 пъти на ден каквото ми падне. От месец съм започнал да се храня по много.Сметнах си калориите които са ми нужни плюс излизшъка който ми е необходим за да качвам.
КБ: 2050 + 600 = 2650
9:00ч. Закуска:
3 в. яйца
2 фил. Пълн. Хляб
100гр. Ядки
Кисело или прясно мляко
2 Банана
11:00ч. Втора Закуска:
200гр. Варени картофи
2 фил. Пълн.хляб.
150гр. Пилешко филе
1-2 Ябълки
13:00 Обяд:
250 гр свар. ориз 200гр. свинско,телешко (Пържола,сатленка,наденица и т.н)
2 Банана.
15:00 Обяд втори:
Макарони със: Сирене, кашкавал, извара.
100гр. Овесения ядки,Бадеми или лешници.
17:00ч. Вечеря първа:
Салата
200гр. Месо : Пилешко,свинско,телешко (Пържоли,наденици,стекове и т.н)
2-3 фил Пълн. Хляб
19:00ч. Вечеря втора:
Вариант 1 : Дюнер,МcDonalds,KFC ,Джоб.
Вариант 2 : Месо от горе изброените
Вариант 3 : Варени ориз или картофи със пилешко,
Вариант 4 : Риба с варени картофи
150гр. Овесения ядки,Бадеми или лешници.
21:00ч. Вечеря трета:
100/150 гр. Извара.
Ядки
Темата беше редактирана от Тодор Тодоров на 15.11.17 17:44.
В рамките на 3 месеца отслабнах много до критичните 48 кг. на 172см. ръст. На 28 години съм.
Маайкоо, човек, ти си се стопил направо. Разбирам те. Не е леко да загубиш близък. Дори и след 10 години още боли.
А колко кила си бил преди това? Направо започвай с фитнеса. Ама не много често, 2-3 пъти седмично. И отначало с леки тежести. Добро хранене имаш, но без сериозно физическо натоварване веществата не се задържат в мускулите, а ги изпикаваш или натрупваш мазнини.
Мнението беше редактирано от Миро на 15.11.17 19:19.
16.11.17
11:52
Искам да знам дали се храня правилно
“Правилно хранене” е много разтегливо понятие. Правилното за един ще е грешно за друг. Също така съветвам да не гледаш на храненето като на правилно и грешно (черно и бяло). Аз обичам да гледам на него по скалата не толкова добро, добро, по-добро, още по-добро и т.н.
Относно менюто, което си описал, ми се струва че въглехидратите са твърде много, а мазнините твърде малко. Може да намалиш малко от първите за сметка на вторите. Не че има нещо лошо във въглехидратите, просто имат полза до определена степен, а пък мазнините също имат много важна роля в организма.
Плодове има, но зеленчуците липсват. Бих добавил повечко, особено зеленолистни.
Дали е достатъчно всичко като количество ще прецениш според резултатите. Съветът ми е да не бързаш.
Относно тренировките - няма нищо лошо да започнеш отсега. Предвид телосложението ти обаче, давай по полека в началото.