казано от Alexander Krastev на 21.06.18, 08:43:
Да мъйняш тия ръкавици ей 😄 И тоя кръстосан хват ... Иначе горе-доле добре, като за макс.
А като гледам с тебе горе-доле едни и същи тумбаци сме отпрале 😄
Ръкавиците от една страна просто ми харесва повече с тях , а от друга ги ползвам от хигиенична гледна точка...все пак сигурно 1000 и кусур всякакви човеци и нечовеци барат тия железораци на ден...За хвата , просто няма начин на такава тежест , за момента силите за надхват ми стигат до 170 или 180 даже , но малко вероятно.За техниката ми е ясно , че има още да се шлайфа , ама за тумбака си в грешка...моя а по-голем от твоя...пасти да едеш)))
Дай ми време , за любов ти дай ми време , за мечти ти дай ми време..
21.06.18
14:25
Изглежда като да си и малко далеч от лоста.
казано от James Hinks на 21.06.18, 14:25:
Може...по правило се старая да съм в непосредствена близост , но следващия път ще обърна внимание на място.
21.06.18
14:40
казано от XXL на 21.06.18, 14:31:
казано от James Hinks на 21.06.18, 14:25:
Може...по правило се старая да съм в непосредствена близост , но следващия път ще обърна внимание на място.
Много народ казаха, че за изтъркали клиновете/кожата по пищялите на краката от тяга :-) Т.е. това ти е ориентира-лоста над средата на стъпалото и щангата да опре в пищяла....и почти да се плъзга по него докато вдигаш.
Ей, на теория ги знам работите-само дето тежки тЕги не правя. Демек ставам за треньор, щот за вдигач ме не бива ;-)
Мнението беше редактирано от Деян на 21.06.18 14:41.
Е то ако се ставаше треньор само от теория , то и аз щях да съм , ма требе да си ги препатил нещата иначе само си философстваме )))
Тренировката тази вечер
Крака и малко гръб
КЛЕК: 8х35кг/3х60кг/3х80кг/2х100кг/1х120кг/1х140кг/1х145кг
МЪРТВА ТЯГА: 2х150кг в надхват/8х170кг/5х180кг
Още в началото на тренировката почувствах че не съм свеж...схванат долен гръб и болки в бедрата...
Мнението беше редактирано от XXL на 22.06.18 05:35.
Тренировката днес
Бицепс и рамо
СГЪВАНЕ ЩАНГА СТОЕЖ: 10х20кг/5х40кг/5х50кг/6х60кг
ЧУКОВЕ ДЪМБЕЛИ ЗАЕДНО: 3х10х20кг на ръка
ВОЕННА ПРЕСА: 2х10х40кг
Долния гръб беше сериозно натегнат от снощи и реших да раздвижа с 2х5х80кг тяга , което неочаквано много добре ме облекчи...трябва да включа подобен тип подход за в бъдеще.
22.06.18
21:28
Ако е натегнат от тежко - 1х10-12-15 с много леко, ако е натегнат от обем 2-3х1 с 85%-90% ПМ. Прави чудеса.
казано от James Hinks на 22.06.18, 21:28:
Ако е натегнат от тежко - 1х10-12-15 с много леко, ако е натегнат от обем 2-3х1 с 85%-90% ПМ. Прави чудеса.
Еми от вторник беше натегнат от тежко , а снощи от обем.Аз просто интуитивно подходих да видя дали няма да се получи нещо , като подобряване на кръвообръщение или масаж някакъв , а то се получи много приятно.Ще пробвам и двата варианта , които описваш , но ми се струва първия с много леко и много повторения да е по-удачен на пръв поглед.
Мнението беше редактирано от XXL на 22.06.18 21:47.
Тренировката късно тази вечер
Трицепс и прасец
ГОРЕН СКРИПЕЦ В-ХВАТ:10х91кг/9х91кг/9х86кг/7х82кг
КАЛФ-СЕДЕЖ: 20х47кг/20х72кг/2х12х92кг
ХАКЕН-МАШИНА НА ПРЪСТИ: 20х120кг/20х140кг/25х160кг
Тренировката тази вечер
Крака и малко гръб
КЛЕК:10х20кг/3х60кг/2х80кг/2х100кг/1х120кг/1х140кг/1х150кг
МЪРТВА ТЯГА: 2х150 надхват/ключов//2х160 н/к//2х170 н/к//2х180 н/к
1х190кг/1х200кг смесен
Беше ми много тежко днес , веоятно заради страшната жега и задух цял ден , както и недостатъчно въглехидрат на софрата.
Реших , че сила няма и по-добре да обърна внимание на хвата при тягата , вместо да вдигам тежко.Също по препоръка на Бомбърчо , опитах и ключов хват , като целта ще бъде постепенно да заменя смесения с него.Подредих си нещата така че да тренирам и надхват и ключов в една серия , т. е. вдигам в надхват , пускам долу , моментално обръщам на ключов хват и вдигам отново , което нагласяне отнема около 5 секунди и незнам дали всъщност е двойка или две единици.Резултата беше умряла работа с моя кекаф хват...на 180 почти бях готов да изпусна на надхват , което значи че ми е предел на този товар.Но пък ключовия издържа и мисля , че тази новост би ми помогнала за момента с +10кг , определено бие надхвата , но ми е много неестествено и тупръв ще го заучавам.Спирам за момента да покачвам 1ПМ , докато не достигна 215 в ключов , а после нагоре.Изказвам благодарности на Бомбърчето за хубавия съвет , който ми даде точно навреме и му пожелавам спорни тренировки в Земята на Джуджетата , където се подвизава в момента )))
Мнението беше редактирано от XXL на 25.06.18 00:26.
25.06.18
01:22
Чак пък джуджета, а и тези умалителни...
XXL-чо (но хомо) ключовият хват държи повече от гръб и кръст, така че внимавай да не се счупиш с някоя непосилна за тях тежест. Идеята не е да дърпаш с него вместо надхват, а да махнеш смесения.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 25.06.18 03:11.
казано от Brown Bomber на 25.06.18, 01:22:
Идеята не е да дърпаш с него вместо надхват, а да махнеш смесения.
Еми и аз това казах...да заменя смесения с него(постепенно) , а иначе ми се иска и надхвата да засиля...няма лошо все пак.Малко ме замисляш с теа приказки за този хват да е толкова силен ...аз го усетих някъде между над и смесен.Все пак нямам никаква практика и ми е малко неудобно...погледах малко в нета как се прави , но само с гледане нема да стане.Ще продължа да го боря и дано да успея да работя тежко за в бъдеще само с него.
Мнението беше редактирано от XXL на 25.06.18 03:02.
25.06.18
10:25
На ключ, ако държиш на болка, можеш да дръпнеш много кила. Но, както Бомбъра каза, тряя да имаш усет и ако земеш да се гърбиш, по-добре да пуснеш щангата, защото хвата ще удържи, ама кръста ...
Моя съвет е да си дърпаш надхват докъдето можеш да държиш и после да обръщаш на ключ.
Глей Том Мартин си дърпа 400 кила на ключ ( на края на видеото )
казано от Brown Bomber на 25.06.18, 01:22:
Чак пък джуджета, а и тези умалителни...
XXL-чо (но хомо) ключовият хват държи повече от гръб и кръст, така че внимавай да не се счупиш с някоя непосилна за тях тежест. .
Именно,аз ключов дърпам 230,а надхват макс 150 съм дърпал...а сега се гъна и на 130 за 5-6повт.
Та ключовия е само заучаване и търпене на болка,много общо със силата няма.
25.06.18
11:04
Дори и болка няма, освен може би първия един или два пъти. Нервак гледах твои стари клипове, на тяга ли прецака кръста?
казано от Brown Bomber на 25.06.18, 11:04:
Дори и болка няма, освен може би първия един или два пъти. Нервак гледах твои стари клипове, на тяга ли прецака кръста?
Най-зле на загрявка съм се чупил...със 120 широка)))от блеене,иначе последно на клек,пак на 120)))
25.06.18
14:27
Дано ме разбереш правилно, но тягата от клиповете ти е пример как не трябва да се дърпа, ако си цениш здравето, предния клек също е много зле, предполагам че тази ти форма на изпълнение е останала в миналото.
Тренировката тази вечер
ЩАНГА БИЦЕПС СТОЕЖ: 10х20/5х40/5х50/7х60кг
ДВОЙНИ ЧУКОВЕ С ДЪМБЕЛ:3х10х22кг на ръка
Г. СКРИПЕЦ ТРИЦЕПС В-ХВАТ: 11х91/10х91/9х82кг
ШИРОКА М. ТЯГА:4х80/4х90/3х100/3х110/2х120кг
-максимално широк надхват в двата края на лоста до дисковете
Тежестта се повдига много по-високо отколкото при стандартно движение и ми се струва , че и при средни тежести това упражнение натоварва тялото много ефективно.
С широката тяга имай винаги едно повече наум...Там старта подвежда повечето хора ,казвам го от горчив опит.Корема трябва да е отчетливо между краката,задника ниско и гърба маккс изправен със събрани плешки-това са моите изводи като не твърдя ,че са верни...а изведени за мен.
казано от nervak на 26.06.18, 10:03:
С широката тяга имай винаги едно повече наум...Там старта подвежда повечето хора ,казвам го от горчив опит.Корема трябва да е отчетливо между краката,задника ниско и гърба маккс изправен със събрани плешки-това са моите изводи като не твърдя ,че са верни...а изведени за мен.
По подобен начин си ги представям и аз нещата , докато дърпам.Ще снимам при първа възможност , за да може да се види нагледно и да се коригира нещо , ако се налага.
Килата са вече 116 , талията си седи на старите мерки , когато бях около 112 кг , преди 2-3 месеца.Но летните жеги напредват и тренировките стават тегави , апетита пада и вероятно съвсем естествено ще поорежа малко от сланината през следващите месеци.Дано поне да успея да си задържа постигнатата сила до есента.
Тренировката тази вечер
Крака и малко гръб
КЛЕК: 5х60/2х80/1х100/1х110/1х125/1х140/2х152.5кг
МЪРТВА ТЯГА: 1х110/1х140/3х5х180кг
...на работните серии опитах със сериозно съкратени почивки малко над минута , на експериментален принцип , но плувнах в пот хем от това , хем от голямата жега.Пулса ми се вдигна сериозно...никога не се е вдигал толкова на тренировка , затова реших да спра на 3 серии и глътнах по пътя към вкъщи един хлофазолин превантивно , който винаги нося със себе си навсякъде...човек никога не знае какво го чака зад ъгъла.А и честно казано си се усетих че съм вдигнал кръвно малко.В заключение ми е ясно , че експеримента беше глупаво хрумване.Обичайно на 5х5 правя 3 минутни почивки и ако става много тегаво , достигам до 4 минути на последна серия , като пак си се изморявам сериозно , но пулса не е чак толкова висок , че да ме притесни.
Мнението беше редактирано от XXL на 29.06.18 03:19.
29.06.18
07:52
Защо не пробваш да свалиш малко повече личното тегло, да речем с 10-15кг. Ще изглеждаш и ще се чувстваш по-добре, пък не вярвам да ти падне нещо осезаемо силата, а току виж и кръвното се стабилизира малко.
29.06.18
09:10
Подкрепям Бомбъра. Не знам защо държиш да качваш токова излишни килограми. Освен чисто здравословно, и естетически ще е много добре- на едни стари снимки с Оля, които бяха пуснати по-рано изглеждаш страхотно, но сигурно си с 20 кила по-надолу.
29.06.18
09:29
Вярно е, че има и такива, които вдигат хем тежко, хем с малко почивки /ако си добре натрениран/, но това е в противоречие с общото правило и принципи, установени не от днес. Няма как да вдигаш сингли, 2-ки и 3-ки с тежест 95 % от макса или сингли на почти макс примерно и да почиваш по 1 минута. Или тренираш силово в ниски повторения с почивки 3 мин., та и повече или обратно. Може да си правиш експерименти, но като цяло малко хора тренират така.
Моят пък пулс повече от 100 не е скачал. Мерил съм го и след тежка за мен серия на клек, тяга или лег примерно, където последното повторение да е със зор, мерил съм го и след 2-3 серии с тежест за 6-8, с почивки 1.30-2.00 мин. За серии в ниски, а и с малко почивки, не съм опитвал, а и не знам какви ще са ми ползите въобще от подобен род трениране. Сигурно има, ама поне за мен такива не виждам. И не говоря за интервалите, където тежестта е съвсем друга, а не 95 % от макса примерно.
Мнението беше редактирано от Деян на 29.06.18 09:53.
29.06.18
10:06
казано от Deyan на 29.06.18, 09:29:
Вярно е, че има и такива, които вдигат хем тежко, хем с малко почивки /ако си добре натрениран/, но това е в противоречие с общото правило и принципи, установени не от днес. Няма как да вдигаш сингли, 2-ки и 3-ки с тежест 95 % от макса или сингли на почти макс примерно и да почиваш по 1 минута.
Кажи честно. Отивай за кафе 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.06.18 10:06.
Тъкмо ,щях да драсна два реда ))))
Апропо 180кг не са му 95% от макса..та 5тици през 70-80 сек не бива да са проблем.
Но дишането ни бърка много)))
29.06.18
10:15
казано от James Hinks на 29.06.18, 10:06:
казано от Deyan на 29.06.18, 09:29:
Вярно е, че има и такива, които вдигат хем тежко, хем с малко почивки /ако си добре натрениран/, но това е в противоречие с общото правило и принципи, установени не от днес. Няма как да вдигаш сингли, 2-ки и 3-ки с тежест 95 % от макса или сингли на почти макс примерно и да почиваш по 1 минута.
Кажи честно. Отивай за кафе 😄
;-)
Може да има детайл, който изпускам или да не съм казал всичко, но навсякъде в силовите програми, та било 5х5 на Бил Стар, та 5х3, та по Рипетоу, та това или онова и т.н. и т.н., където се тренира за сила, почивките ги дават около 3 мин. Аз лично никъде не съм видял, да се перпоръчва подобен протокол, където 5-цата ти е да кажем едно преди отказа или почти до него, да следва да се почива минута между сериите. Ясно е, че има и такива трениращи, които го могат, но не това е въпроса.
Мнението беше редактирано от Деян на 29.06.18 10:16.
29.06.18
10:17
Е Бил Стар и Рипетоу са неотменими авторитети, нали така 😄 Да не говорим, че 5х5 и Starting strenght, която е просто вариация на 5х5 за начинаещи, не са чисто силови, а са бодибилдинг програми.
29.06.18
10:42
колко ли му е кръвното на края на серията 😄
29.06.18
10:54
Баси гнусния тулуп 🙂 чак и тези отстрани се запъхтяха накрая.
29.06.18
10:59
Хех, изкарай ти от 60 до 420 и обратно и не се запъхтявай...Оп, ти пък си фин, няма да се запъхтиш...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.06.18 11:00.
казано от БПН на 29.06.18, 07:31:
Имаш здравословен проблем?
Да , хипертоник съм.
Brown Bomber
29.06.18
07:52
Защо не пробваш да свалиш малко повече личното тегло, да речем с 10-15кг. Ще изглеждаш и ще се чувстваш по-добре, пък не вярвам да ти падне нещо осезаемо силата, а току виж и кръвното се стабилизира малко.
И това ще стане , но още не му е дошло времето.
Queen Cobra
29.06.18
09:10
...на едни стари снимки с Оля, които бяха пуснати по-рано изглеждаш страхотно, но сигурно си с 20 кила по-надолу.
Там съм 40 кила по-лек от в момента!И да не ти се вярва, сега се чувствам много по-добре във всяко отношение, независимо че съм по-тлъст.
Deyan
29.06.18
09:29
Моят пък пулс повече от 100 не е скачал. Мерил съм го и след тежка за мен серия на клек, тяга или лег примерно ...не говоря за интервалите, където тежестта е съвсем друга, а не 95 % от макса примерно.
Пулс 100 не е нищо съществено.За лега съм съгласен , че работиш прилично , но клека и тягата са ти в диапазона 60-100 кила , доколкото съм чел , което за човек с твоите габарити си е просто загрявка , да не кажа масаж или просто стимулация на кръвообръщението...ти се сещай кво ти намеквам.За интервалите , по-добре да не ги обсъждаме , че нито аз , нито ти знаем нещо по практическата част.Пък за 95% от макса на 5х5 , незнам как ще стане тая работа...освен човек да не е напълно наясно какъв му е макса и да си прави грешни сметки.
nervak
29.06.18
10:10
5тици през 70-80 сек не бива да са проблем.
Но дишането ни бърка много)))
Нервак , дишането си мисля е добре , но аз съм слаб на клека и това , което правя там , за мен си е сериозно силово и взема голяма част от наличния ми ресурс.После кат ми скимне 5х5 на тягата на 80%ПМ и нещата стават мъчителни , па и беше поне 28 по Целзий в залата !
Brown Bomber
29.06.18
10:54
Баси гнусния тулуп 🙂 чак и тези отстрани се запъхтяха накрая.
Недей така де!Еди е уникален...верно че е стероиден тотално , но е извънземно силен.Притежател е на световния рекорд за тяга и при опита си , почти пукна на сцената...той самия твърди че за някакви минути частично загубва зрение и дишането му почти спира , както и двете граници на кръвното са били на макс...инфаркта е бил на секунди от него.Неговите постижения са истинска воля и ние можем само да мълчим.
Мнението беше редактирано от XXL на 29.06.18 13:49.
Каква е причината за хипертонията ти и с какво я контролираш?
При всички случаи свалянето на едни 20-25 кила няма да ти навреди, а ако ситуацията е такава, каквато мисля и ми изглежда от снимките ти, нещата може съществено да се подобрят. Казвам го от личен опит.
29.06.18
13:55
Нямах предвид 5х5 с 95 %, просто дадох вариации :-)
Тяга класическа принципно не правя, а само румънска, както и с трап, но не се зоря, защото аз съм и късоглед. Не, че се вдига диоптъра от тежкото, но късогледото око е по-издължено и е по-податливо уж на отлепване на ретината-поне така пише в дебелите книги. Иначе без загрявка и преди въобще да бях правил никога през живота си, вдигнах 120 кг. за проба. С две думи избягвам тежки упражнения в такива повторения и тежести, при които цялото тяло да пращи и трещи. При клека това напрежение не го усещам, там просто са ми слаби краката.
А и аз не знам какво значение има тежестта. Според мен напрежението за организма е същото, ако при един макса е 100, а при друг 150. И в двата случая се напрягаш на макс. Нямам предвид вече някакви супер големи тежести, където вече със сигурност напрежението е доста по-голямо. Но умората и при единия и другия според мен ще е една и съща, защото това му е предела на тежест на съответния организъм. Дали е така, не знам. Вече не смея да твърдя нищо :-)
Мнението беше редактирано от Деян на 29.06.18 13:59.
казано от Boby_ на 29.06.18, 13:53:
Каква е причината за хипертонията ти и с какво я контролираш?
При всички случаи свалянето на едни 20-25 кила няма да ти навреди, а ако ситуацията е такава, каквато мисля и ми изглежда от снимките ти, нещата може съществено да се подобрят. Казвам го от личен опит.
Иди че разбери каква е причината...получавал съм различни становища.Но съм решил просто да си живея живота и толкова без много да се вживавам.За теглото , аз не желая много ниско ниво на подкожни мазнини...не искам да имам манекенски изглед , ако ме разбираш.Все пак ще се наложи да сваля малко тлъсто , но както казах по-горе , това ще стане когато му дойде времето.Нали се сещаш , че както всеки и аз си имам някакъв личен план и цел , в които вярвам и следвам.
29.06.18
14:04
казано от Deyan на 29.06.18, 13:55:
Според мен напрежението за организма е същото, ако при един макса е 100, а при друг 150. И в двата случая се напрягаш на макс.
Не става да гледаш само от страната на %ПМ. Натоварването зависи от съотношението ПМ към СТ, от %МСЧ, който достигаш в тренировката, а най-вече от комибацията от трите - с какъв %ПМ работиш, какво е неговото съотношение към твоето тегло и какъв %МСЧ си достигнал в това натоварване.