ЖЕЛЕЗНИЯТ

Прескочи до:

29.06.18
14:15

казано от Deyan на 29.06.18, 13:55:

Нямах предвид 5х5 с 95 %, просто дадох вариации :-)
Тяга класическа принципно не правя, а само румънска, както и с трап, но не се зоря, защото аз съм и късоглед.Иначе без загрявка и преди въобще да бях правил никога през живота си, вдигнах 120 кг. за проба. С две думи избягвам тежки упражнения в такива повторения и тежести, при които цялото тяло да пращи и трещи.
А и аз не знам какво значение има тежеста

Аз преди години си увредих сериозно лява тазобедрена става при вдигане на тежко и невнимание.Още по-отдавна пък при инцидент скъсах част от вастус радиалис...ударих си крака в железен предмет и раната беше много дълбока...в болницата ме ши пиян лекар и до днес белега е много красив заради това...демек аз изобщо не трябва да се занимавам със силови многоставни...за кръвнот да не говорим.Е...вдигам си тежко и правя каквото мога и съм доволен във всеки аспект , затова не ми се оплаквай от късогледство , а напъни в залата като мъж...току виж си разбрал значението на тежестта )))...Дидко Бандидко

29.06.18
14:23

Какво е МСЧ?

29.06.18
14:24

казано от XXL на 29.06.18, 14:04:

казано от Boby_ на 29.06.18, 13:53:

Каква е причината за хипертонията ти и с какво я контролираш?

При всички случаи свалянето на едни 20-25 кила няма да ти навреди, а ако ситуацията е такава, каквато мисля и ми изглежда от снимките ти, нещата може съществено да се подобрят. Казвам го от личен опит.

Иди че разбери каква е причината...получавал съм различни становища.Но съм решил просто да си живея живота и толкова без много да се вживавам.За теглото , аз не желая много ниско ниво на подкожни мазнини...не искам да имам манекенски изглед , ако ме разбираш.Все пак ще се наложи да сваля малко тлъсто , но както казах по-горе , това ще стане когато му дойде времето.Нали се сещаш , че както всеки и аз си имам някакъв личен план и цел , в които вярвам и следвам.

Лошото на хипертонията е, че макар да няма някакви осезаеми симптоми, тихо уврежда съдовете година след година. Точно при такъв тип “идиопатична” (медицински термин за “нямаме представа какво я причинява”) хипертония свалянето на телесните мазнини под определен процент е много важно. Става въпрос най-вече за висцералното затлъстяване и мазнините в областта около кръста, които са сред най-големите рискови фактор за сърдечно-съдови усложнения в по-късен етап от живота ти, но те няма как да бъдат свалени локално, затова свалянето на общите мазнини е единственият начин да го направиш.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.06.18 14:32.

ДЕ

29.06.18
14:34

казано от Boby_ на 29.06.18, 14:24:

Лошото на хипертонията е, че макар да няма някакви осезаеми симптоми, тихо уврежда съдовете година след година.

Да, а и не само. Аз до миналата година със сърцето проблеми не съм имал, докато на една ел. кардиограма /направена все пак и при високи стойности на кръвното-имам си такива ежегодни изблици, май като се сменят сезоните и най-вече налягането/, онази ме изкара с хипертрофия на лявата камера, измерена при някакъв Q зъбец, придобита от годините високо кръвно и работа на сърцето под напрежение. Въпреки ускорен пулс да не съм имал кажи речи никога. То тази диагноза се установява принципно с ЕХО, но все пак. Не съм си правил, но преди дни говорих с един много добър кардиолог, прочетох му диагнозата и той каза, че това не било хипертрофия, а някакво извъртане там, но трябва ЕХО, за да се потвърди. Иначе никакви симптоми от описаните нямам, ама все пак.
Та затова и тренирах по специфичен начин по препоръка на Човека тук /поклон, захлас, прехлас-съвсем сериозно;-)/ и се чуствах ок. Сега малко избягах от протоколите за разнообразие, пак съм ок, но скоро ще си продължа пак така-поне от към серии и повторения. За съжаление другите неща не направих-нито отслабнах, каквато и препоръка имах относно талията, нито някои други пороци спрях напълно............. Борим се все пак.

29.06.18

Боби , напълно съм съгласен и наясно с това , което пишеш.Аз вървя по този път към подобряване , но плавно.Преди година на 110 лично тегло , имах талия 114см , а в момента на 116кг имам талия 108…просто нещата се случват бавно и естествено.Не си натоварвам психиката със стриктно хранене и да търся минус 10% мазно за няколко месеца.Виждам , че постепенно ефективното тегло върви нагоре и съм достатъчно търпелив...нещата стават бавно , но съм на прав път.

30.06.18
14:47

Снощната тренировка не беше просто тренировка , а ритуал.Ритуал на сбогуване с Голямата Зала.Направих последната си тренировка и преди това трябваше да се сбогуваме и с персонала , с които имаме дълбок респект един към друг , както и с много другарчета по щанга.И за да стане още по-сантиментално и тъжно , хората взеха че ми и подариха тениска на Компанията.Та след тези неща , заедно с факта че от предишната вечер се чувствах почупен , тази вечер тренировката си беше чисто изнасилване и никаква концентрация...даже на последния опит на широката тяга ми се схвана левия прасец , което изобщо не болеше!!!
    ГОЛЯМАТА Зала ще ми липсва , но има и други НЕЩА , които липсват в живота ми и е  време да им обърна внимание!

Тренировката от снощи

Квото се сетя

ЩАНГА БИЦЕПС СТОЕЖ:5х20/5х40/5х50/7х60кг

МЪРТВА ТЯГА(широка):10х40/2х70/2х100/1х120/1х130кг

ЗЕРЧЕР КЛЕК: 5х40/5х70/2х80кг

Мнението беше редактирано от XXL на 01.07.18 00:49.

01.07.18
00:51

Тук на края на 130 ми се схвана прасеца и не че е много добре движението , но стана още по-зле)))

01.07.18
01:00

Зерчера в пълна аритмия...можеше и по-зле де!

01.07.18
01:02

Пак зерчера , че не ще да ми пусне всички видеа в един пост , понеже съм тъп.

02.07.18

Добре ти е зерчерът. На последните повторения малко те дръпва напред при самото тръгване, но компенсираш по-нагоре.

Защо си се спрял на този вариант на тяга?  Доста коментари имам върху изпълнението - като започнем от това, че не заключваш лактите, лопатките не са прибрани, изправяш първо почти изцяло краката, преди да започнеш да разгъваш в таза (това и аз го правя и си патя от него)...
Класическата идва по-добре при теб.

02.07.18
19:54

Защо тръгваш зерчера отдолу?

06.07.18
00:36

казано от Boby_ на 02.07.18, 14:34:

Защо си се спрял на този вариант на тяга? ...не заключваш лактите, лопатките не са прибрани, изправяш първо почти изцяло краката, преди да започнеш да разгъваш в таза...
Класическата...

Мога да ти отговоря , че ще използвам широката тяга , за да подобря постиженията  си на класическата , но всъщност истината е че просто я започнах , защото мъ кефи.Като първи наблюдения , специално с максимална ширина , забелязвам че тежи повече на хвата  , а и тежестта се издига осезаемо повече от нормално , което е добре.Активира ми повече средния гръб , трапеца го усещам да се натоварва по различен начин...дори и бедрата работят в по-голям диапазон.Наистина и аз забелязах , като си гледах видеото , че не заключвам лактите , което ще отработвам.Относно разгъването на таза , ако почна да разгъвам по-рано , тогава лоста заяжда доста неприятно на коленете , затова първо освобождавам повечко място с краката , за да му позволя безпрепятствено да мине нагоре...всъщност това може и да са глупости на база неразбиране на движението , понеже току що го започвам и имам доста да го дялкам...ще приемам всякакви критики в процеса.

За Нервака:
Започвам зерчера в долна позиция , за да съм сигурен , че лактите няма да опрат в бедрата , когато клякам...така съм свикнал.

06.07.18
00:58

Слагай нещо на сгъвките при зерчера, ще ти прецака сухожилията така на голо.

06.07.18
23:06

Тренировката тази вечер

Импровизация

БИЦЕПС ЩАНГА СТОЕЖ: 5х20/5х40/5х50/7х60кг

КЛЕК: 15х76кг с 10сек. пауза/5х76кг

На клека импровизирах с наличното на жената в залата ))) , затова включих големи паузи , което в крайна сметка много добре ме измори.Все пак от седмица не бях хващал , заради пътуване и подготовката около него , та беше повече от нищо.

09.07.18
23:00

Тренировката тази вечер

Крака и малко гръб

КЛЕК: 5х60/3х70/3х80/1х100/1х110/1х120/1х130/1х140кг

МЪРТВА ТЯГА: 1х70/1х120/1х140/1х160кг надхват/7х180кг смесен

Обиколих всички зали в града и положението е доста оскъдно откъм оборудване и пространство...ще трябват компромиси , пък за в бъдеще , ако е рекъл Господ да си направя собствена зала , ще се оправят нещата.
  На клека просто за тонус , на тягата също остана аванс за 1-2 повторения на работната серия , но реших да започна умерено , щото залата е друга и всичко е различно и неудобно...малък фитнес , пълен с народ и всеки се бие за един единствен олимпийски лост...тежестите всички различни марки.Но пък беше чисто и подържано и климатика бичеше доволно.

10.07.18
02:30

казано от XXL на 29.06.18, 13:40:

Недей така де!Еди е уникален...верно че е стероиден тотално , но е извънземно силен.Притежател е на световния рекорд за тяга и при опита си , почти пукна на сцената...той самия твърди че за някакви минути частично загубва зрение и дишането му почти спира , както и двете граници на кръвното са били на макс...инфаркта е бил на секунди от него.Неговите постижения са истинска воля и ние можем само да мълчим.

Яхнал тоалетна чиния и мятащ телеса, с прическа за милиони, ако ще и тон да дръпне все тая.

Виж как изглежда, говори и тренира един истински шампион - Ед Коен.

11.07.18
02:57

Тренировката тази вечер

Ръце

ЩАНГА БИЦЕПС СТОЕЖ: 10х20/5х40/5х50/5х60/2х65кг

ЧУКОВЕ ДЪМБЕЛИ ЗАЕДНО: 10х20кг/10х22кг/12х20кг на ръка

ГОРЕН СКРИПЕЦ ТРИЦЕПС: 2х15х80кг

Мнението беше редактирано от XXL на 11.07.18 21:20.

13.07.18
22:04

Тренировката тази вечер

Крака и малко гръб

ШИРОКА М.ТЯГА:5х60кг/5х70кг/5х90кг/6х110кг/5х100кг

КЛЕК ПАУЗА:5х50кг/5х70кг/5х80кг-10сек./5х100кг-5сек.

ЗЕРЧЕР-КЛЕК:5х50кг/6х80кг/6х70кг

Последните 2 седмици редовно проверявам кръвно налягане и резултата е отличен...да не повярва човек.Движа се в диапазона 82/130 до 85/135 , което при факта че съм хроничен хипертоник и все пак не съм на 20 , както и с тегло 116.5-117кг , е обнадеждаващ резултат.За сравнение , преди 2 години , малко преди да започна тренировки , нещата се движеха в неприятни граници от 100/140 до 110/170 и то почти ежедневно с пикове понякога, а съм се движил , като килограми 85-95.Постепенно с напредване на тренировъчния ми стаж , кръвното малко падна , но си продължи да е зле...няколко дни добре , после седмица пак зле и така въртележка...Явно е нужно време за да се променят нещата към добро и като казвам време , нямам предвид месеци а поне година , както забелязвам практически.Пулса ми също е приемлив , та дори и леко в горна граница 70-80.
Данните са само от почивни дни или поне няколко часа след тренировка(преди сън) , както и сутрин.Ще продължа да следя нещата  , защото така или иначе е рано да вадя окончателни заключения , но едно е сигурно...дори и да не можеш да се отървеш окончателно от хипертонията , то ако си търпелив и тренираш силово и редовно , нещата ще се подобрят!!!

Мнението беше редактирано от XXL на 13.07.18 22:30.

13.07.18
22:38

Съветвам всички хипертоници на медикаментозно подтискане на симптоматика и увреждащи постепенно важни органи , които не стъпват в зала , да започнат внимателно и с акъл да го правят и постепенно и правопропорционално да заменят фармацефтичната синтетика с Железо и пот + добра храна.Аз го направих...е винаги си нося нещо в джоба за застраховка , но все по рядко го използвам и май скоро ще спра дори и това.

П.П.Откакто започнах да тренирам преди около година и половина или малко повече , съм изпил около 10 бири , няколко пъти по чаша вино , няколко чаши твърдо , което си е чиста нула и това само за да угодя на някого от обкръжението , без дори да съм изпитвал нужда от какъвто и да е алкохол.Смятам , че това също оказа влияние.Само цигарите не махнах ,ама то ми такова хубаво от тях и наистина ги обичам.

Мнението беше редактирано от XXL на 13.07.18 23:27.

14.07.18
23:22

Тренировката тази вечер

Ръце

ЩАНГА БИЦЕПС СТОЕЖ: 5х20/5х40/5х50/5х60/4х64кг

ЧУКОВЕ ДЪМБЕЛ ЕДНОСТРАННО: 15х22/13х22/11х22кг на ръка

РАМЕННА ПРЕСА ДЪМБЕЛ:2х10х12кг на ръка

02.08.18
03:04

Юли завърши със само няколко тренировки общо.Реших да си остана в Родината засега , което не беше толкова спонтанно решение , но в крайна сметка останалите членове на моя прайд , отказаха да ме пуснат отново да отпраша.Това изискваше да си намеря работа и отне много енергия , както и ме лиши напълно от възможност за тренировки.Не съжалявам...поне тялото ми получи заслужена здравословна почивка , от която наистина се нуждаех напоследък.Е намерих там какво да бачкам за хляба...тук картинката си е все зле , както и винаги е била.Ще бъда по-беден сега , това е ясно , но пък ще съм там където ми е мястото и ще съм с хората , които ми трябват!
  Та за момента всичко е уредено и съм длъжен да се върна към навика...казвам навик , защото това е единственото необходимо , за да продължа с тренировките.Нема такива неща , че мотивацията била важна или пък дисциплината , както мислех преди.Всяка мотивация или дисциплина , рано или късно ще бъде загубена или нарушена , но навика остава...веднъж придобиеш ли го , после трудно се премахва.

Тренировката от изминалия ден

Крака и малко гръб

ШИРОКА ТЯГА: 5х60кг/5х90кг/2х3х120кг

ЗЕРЧЕР КЛЕК: 5х60кг/5х80кг

...никаква загуба на сила на въпросните упражнения , въпреки че от седмици вече съм понамалил въглехидрата , което стана от само себе си , редуцирах и някое кило непланирано.

02.08.18
03:56

Значи...сериозно ми писна от тоя товар.Не мога повече да го влача тоя тумбак.Верно , знам и съм го установил практически по себе си , както и спрямо трениращи от обкръжението ми , че ако искаш силата да разсте добре , требва да има сланина.Водейки се по това , сега съм един силен шишко и изобщо не съм доволен.Често съм си мислел , как ако тръгна да чистя , силата и мускула ще пострадат осезаемо , но вече не ме интересува...не желая повече да съм дебел.
    Тренирам от точно 21 месеца , започнах от нулата , на възраст на която хормоните не са в своя апогей , нямам почти никакво свободно време , което естествено възпрепятства и възстановяването след тренировка , както и много други неща.Но мисля че постигнах много добри силови резултати за това време , станах едър , чувствам се в страхотна форма , но в огледалото все стърчи тумбака. Затова , днес официално на 02.08.2018 г. , започвам да чистя!!! Почти си нямам идея как , защото никога не съм го правил целенасочено , само съм чел/гледал това онова по въпроса...са и в отслабването ще стана доктор , като с клека)))Няма да е лесно начинанието , като се знам каква машина за унищожаване на храна съм.
    В началото на юли , бях 116.5кг , което е върховото ми тегло , постигано досега в живота ми.Калипера показа 24.7% мазнини , което според мен е ориентировъчно и близо до реалността , но има и други фактори в сметката , които не са търсени и метода е по-скоро аматьорски.Сега съм 114.5кг , което както казах се получи неусетно...просто тялото ми нямаше нужда от много въглехидрат  и съответно теглото спадна без да имам такава цел.Целта ми ще бъде да постигна тегло от 100кг за период от 3 месеца , което теоритично ще ме изведе до около 15% мазнини , което си мисля ще ми е супер.В крайна сметка времето ще покаже , как ще се случат нещата.В общи линии ще променя честотата на тренировките , техния обем и интензивност , но не радикално.Също ще продължа да ограничавам леко въглехидрата според това , как се чувствам.Това ми идва първоначално , като насоки , но съм склонен да приемам съвети и критики от хора , които са успели да отбележат съществен успех с подобно начинание.

НАЧАЛО НА ЧИСТЕНЕТО - 02.08.2018/114.5кг

02.08.18
09:37

казано от XXL на 02.08.18, 03:56:

В началото на юли , бях 116.5кг , което е върховото ми тегло , постигано досега в живота ми.Калипера показа 24.7% мазнини , което според мен е ориентировъчно и близо до реалността , но има и други фактори в сметката , които не са търсени и метода е по-скоро аматьорски.Сега съм 114.5кг , което както казах се получи неусетно...просто тялото ми нямаше нужда от много въглехидрат  и съответно теглото спадна без да имам такава цел.Целта ми ще бъде да постигна тегло от 100кг за период от 3 месеца , което теоритично ще ме изведе до около 15% мазнини , което си мисля ще ми е супер.

Това ще е трудно, почти невъзможно. 15 кг за 3 месеца се губят лесно, но в съотношение мускули/мазнини 1/1, а не 1/5, както искаш ти.

02.08.18
09:43

Сигурен ли си, че си 25% мазнини? Визуално ми изглеждат да са повече. Колко гънки мери с калипера?

ДЕ

02.08.18
10:16

ХХЛ, аз лично предпочитам да съм чист и уж по-слаб на движенията /което не е гаранция, че ако сваляш кила, ще сваляш непременно и сила, но все пак/, от колкото обратно. Ама пуста сланина и лакомия. Ти така или иначе, като тренираш правилно даваш здраве на тялото си. Какво като не можеш да дръпнеш например тяга 250, а само 200, какво като не можеш да клекнеш с 200, а само със 150 кг. и т.н. и т.н. Това по-малко ли ще те направи функционален в ежедневието ти. Все едно няма да можеш да пренесеш някаква мебел или да свършиш някаква дори по-тежка ежедневна дейност от бита. Ами ти и без да тренираш, ако всичко си ти е ок, пак няма да имаш проблем. Или дори да вземем в боя-колкото си го можеш, толкова. Та и по-силен на движенията няма да промени нищо в това отношение. И след като това е така, къде по-хубаво ще е да се кефиш на тялото си, а и не само ти ;-) Да не говорим, че именно в ежедневните дейности, ако си с по-ниска телесна маса, сравнявайки разбира се с не просто по-пълен, а със затлъстял.....каквито доста сме тук.....ще си много по-полезен. Да пренесеш мебел ще можеш с тяга 250, така и със 150, ама ака детето ти да кажем ритне топката на козирката на входа на блока и ще трябва да се покатериш, е.ем ти и клековете и тегите, ако си дебелак и нямаш нито силицата, нито повратливостта да се качиш с две-три движения на една пиклива козирка на вход - или пък да кажем някакво дърво.

02.08.18
10:21

казано от Deyan на 02.08.18, 10:16:

Какво като не можеш да дръпнеш например тяга 250, а само 200, какво като не можеш да клекнеш с 200, а само със 150 кг. и т.н. и т.н..

ААА недей така,аз поне съм мощно депресиран,че не тренирам с предишните си тежести.
Но силата и сланината имат за трениращия обратна зависимост..повече сланина,по-малко сила.

ДЕ

02.08.18
10:28

Е, Нервак - ти сега си от бая по-изчистените, с доста по-прилична визия, бил си и лостаджия и не попадаш в кръга, който коментирам ;-) При теб телесното тегло едва ли ще пада още, поради което е нормално да имаш ищах за вдигане на силата и завръщане към предишни твои постижения. Но при такива като мен, въобще не ме брига, че щяла да ми падне силата, която и така не е кой знае каква, ако ще е на цената да си подобря значително визията, спазвайки наистина някакъв хранителен режим за целта.

казано от Любомир Ламбрев на 02.08.18, 09:37:

казано от XXL на 02.08.18, 03:56:

В началото на юли , бях 116.5кг , което е върховото ми тегло , постигано досега в живота ми.Калипера показа 24.7% мазнини , което според мен е ориентировъчно и близо до реалността , но има и други фактори в сметката , които не са търсени и метода е по-скоро аматьорски.Сега съм 114.5кг , което както казах се получи неусетно...просто тялото ми нямаше нужда от много въглехидрат  и съответно теглото спадна без да имам такава цел.Целта ми ще бъде да постигна тегло от 100кг за период от 3 месеца , което теоритично ще ме изведе до около 15% мазнини , което си мисля ще ми е супер.

Това ще е трудно, почти невъзможно. 15 кг за 3 месеца се губят лесно, но в съотношение мускули/мазнини 1/1, а не 1/5, както искаш ти.

Това не е вярно. Ако се тренира адекватно, загубата на мускули е незначителна, а дори може и да се качи мускул. Мисля че Сашо беше правил подобен експеримент, не с цел отслабване - двуразови, на калориен дефицит, за да види дали може да покачи сила. Съотношението мускули / мазнини беше последствие.

02.08.18
10:49

Не знам да има чак такава зависимост свалян-сила при нормален % мазнини. Предполагам, по това, което съм чела, че при сваляне под 10-12% до състезателните 4-5% да, има огромна загубя на сила, намаляване на хормоналните нива и пр. Но при едно нормално отслабване от наднормено към нормално тегло, напротив, използването на мазнините за енергия дори би трябвало да ти даде бууст в издръжливостта. Пък и  всички силови атлети намаляват тегло предсъстезателен период докато качват максималните си постижения.

02.08.18
10:50

Е, ти даде пример точно с човек, който много добре знае какво прави. Само че тук става дума за друг човек, за над 1000 ккал дневен дефицит за да стане това за 3 месеца, и доколкото разбирам това ще му е първото сериозно сваляне на килограми, което значи, че вероятно ще му е трудно да адаптира тренировките си към подобен дефицит.

02.08.18
10:55

Още повече, че той има да сваля ~15кг и няма намерение да подчинява цялото си ежедневие на това. Не вярвам да свали повече от 10% сила.

02.08.18
10:58

Половин килограм на седмица е разумното бързо темпо на сваляне, без никаква загуба на сила. ХХL-ът има и някаква водна задръжка, та и от там 2-3-4 кг и ей ги къде са едни 10-ина кила свалени.
Само че трябва да ореже въглехидратите на с малко, а директно на 0.

ДЕ

02.08.18
11:44

казано от James Hinks на 02.08.18, 10:58:

Половин килограм на седмица е разумното бързо темпо на сваляне, без никаква загуба на сила. ХХL-ът има и някаква водна задръжка, та и от там 2-3-4 кг и ей ги къде са едни 10-ина кила свалени.

И аз на изпълнението на такава препоръка се надявам, ама ако махна изцяло въглените, ще трябва до към 2150 калории, колкото си сметнах дефицит от 20 “%, да запълвам и с някакви ядки, че само със салати, млечни, яйца и месо, особено ако не е свинско, дето е по-калорично, трудно ще стане. Е, кашкавала и сиренето са с доста калории, та от там може лесно да се стигнат.

ХХЛ, дай за да имаш стимул да почнем едно “съревнование”-нещо от сорта на “Нацепени баТки за 3 месеца” :-) Ти си по-тежък, ама и по-висок, та общо взето сме еднакво дебели :-)
Ох, като се сетя, как всички участвали в оня чалъндж, както някои съфорумници ги бъзикаха, че са пуснали шкембета, не знам до къде ще се докараме:-)

Мнението беше редактирано от Деян на 02.08.18 11:46.

02.08.18
12:18

казано от Deyan на 02.08.18, 11:44:

Ох, като се сетя, как всички участвали в оня чалъндж, както някои съфорумници ги бъзикаха, че са пуснали шкембета, не знам до къде ще се докараме:-)

Няма такова нещо, аз там за 2 седмици свалих 8 кг/и след това за 3 месеца качих 13/ 😄

казано от Любомир Ламбрев на 02.08.18, 10:50:

Е, ти даде пример точно с човек, който много добре знае какво прави. Само че тук става дума за друг човек, за над 1000 ккал дневен дефицит за да стане това за 3 месеца, и доколкото разбирам това ще му е първото сериозно сваляне на килограми, което значи, че вероятно ще му е трудно да адаптира тренировките си към подобен дефицит.

Дадох пример, който показва, че мускулите не са детски камиончета, че да се губят ей така. Бросайънса е съвсем друга тема 🙂

02.08.18
16:00

казано от James Hinks на 02.08.18, 10:58:

Преди около 2 години , преди още да започна тренировки , опитах диетата на Дюкан и за 5 дни свалих 4кг , та от 92 , спаднах до 88кг.Но беше много тежко усещането на третия ден още...тогава работех нощни смени шофьор в една компания и едвам се удържах зад волана , постоянно ми се спеше и бях много изтощен.Затова малко се съмнявам , че ще е добра идея да орежа на нула въглехидрата , като имаш предвид тренировки , работа , която е свързана със всякаква активност , не че няма да го направя ако реша.Защо мислиш , че трябва да ида на 0?

02.08.18
16:11

казано от Queen Cobra на 02.08.18, 09:43:

Сигурен ли си, че си 25% мазнини? Визуално ми изглеждат да са повече. Колко гънки мери с калипера?

Може и повече да са.Ти вместо да пишеш съчинения по картинка с комерсиални предположения , що не вземеш лично да дойдеш да ме премериш?

02.08.18
16:20

казано от XXL на 02.08.18, 16:00:

Защо мислиш , че трябва да ида на 0?

Първо, защото веднага ще изхвърлиш много вода, което ще ти се отрази на кръвното. Второ, защото ще сваляш с по-малък дефицит. А колкото до другите усещания - мине ли адпатацията към кетото, те ще си отшумят сами.
Отдлено от всички тези, кетото носи много здравословни ползи...

02.08.18
16:40

казано от James Hinks на 02.08.18, 16:20:

казано от XXL на 02.08.18, 16:00:

Защо мислиш , че трябва да ида на 0?

Първо, защото веднага ще изхвърлиш много вода, което ще ти се отрази на кръвното. Второ, защото ще сваляш с по-малък дефицит. А колкото до другите усещания - мине ли адпатацията към кетото, те ще си отшумят сами.
Отдлено от всички тези, кетото носи много здравословни ползи...

Ще видим...практиката ще помогне да разбера.Дай ми някакви общи насоки , как да преорганизирам тренировките , ако това е необходимо , ако си минавал през такъв процес в миналото.Но искам само практически изпитани неща , които да речем ти си правил и си установил категоричен положителен резултат.

02.08.18
16:56

казано от Deyan на 02.08.18, 11:44:

ХХЛ, дай за да имаш стимул да почнем едно “съревнование”-нещо от сорта на “Нацепени баТки за 3 месеца” :-) Ти си по-тежък, ама и по-висок, та общо взето сме еднакво дебели :-)

Аз така и така съм решил твърдо и няма обратен път , та ще се радвам да имам съмишленици.Ако и ти си сериозен , то нека да го действаме.Може да се отвори отделна тема , където да се включим и да отразяваме процеса подробно.Естествено , ще са нужни условия за участие , а именно да участват в съревнованието само трениращи с 20%+ мазнини , като периода ще е 3 месеца.След час отивам на работа и ще се прибера към 4 след полунощ , та ако имам време мога да отворя тема , пък който иска да си се запише и да натега на плуга.Ако някой, освен мен желае да опита , нека пише тук и ако се съберат поне трима , ще е основателно в отделна тема , ако ли не , то ще си водя нещата тук в дневника.

Мнението беше редактирано от XXL на 02.08.18 17:01.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1