Моля препоръчайте ми леки тренировки

30.01.18
10:42

Здравейте, аз съм доста особен случай когато става въпрос за физическо натоварване, за това ви моля за някои ценни съвети/тренировки, с които мога да започна. За себе си ще отбележа, че съм на 29 години когато бях по-млад на 20 години тренирах прекалено много спортове на веднъж: Фитнес, Футбол (много засилено), Волейбол и Баскетбол. В следствие на което си претоварих сърцето и за доста дълги година напред го изкарах от ритъм, тоест получавах аритмии и до ден днешен пия хапчета за това (конкор 5млг.). Сега през 2017 година ми правиха две операции които ме накарах да водя по залегнал начин на живот и качих доста килограми и направих доста голямо шкембе и дупе.
Ръст: 190
Тегло: 98 килограма
Също така ще помоля ако може за някой друг съвет какво трябва да ям и какво да не ям, като отбележа, че ако пропусна или закуската, обяда или вечерята се чувствам буквално безсилен, а съм чувал че е добре да се яде след тренировка, а не преди нея.

Привет Ясене,

Можеш ли да дадеш малко повече информация във връзка с операциите? Освен аритмиите, има ли някаква друга особеност около здравословното ти състояние, която трябва да се вземе предвид при избора на тренировки и натоварване?

01.02.18
12:48

То операциите не са нещо страшно, но проблема е в това, че ми правиха такава в началото на 2017 и цяло лято бях ликвидиран от към движения, после есента се наложи да ми направят същата операция и пак трябваше да се пазя и сега вече съм твърдо решил да започна тренировки.

Мнението беше редактирано от Ясен Денев на 01.02.18 16:26.

Добре. Доколкото разбирам, имаш опит със спорта, но е било доста отдавна и през последните години не си спортувал активно. Особено от началото на 2017-та насам.

В този случай и предвид, че имаш (или си имал) проблем със сърцето, който овладяваш с помощта на бета-блокер, е добре да започнеш с нещо съвсем базово и елементарно, което да надграждаш с времето.

Препоръчвам ти да започнеш с тази програма, като вместо по 3 серии на упражнение всяка тренировка, през първия месец правиш само по 2. На втория месец увеличи на по 3 серии на упражнение.

Тези тренировки ще ти вършат чудесна работа минимум 2 месеца, но като мине това време (или по-рано, ако усещаш някакъв проблем), пиши пак, сподели как се движат нещата и ще дадем съвет как да продължиш.

Относно храненето, темата е дълга, но сме събрали по-важното в това ръководство за начинаещи. Разгледай и останалите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1