:P

Прескочи до:

06.08.18
14:07

Кво са яли хората през ледниковите периоди ми е интересно? Свежи салати от градината  с авокадо и ягодови смутита с брънча? 😄

06.08.18
14:08

И матча.

казано от Joe Musashi на 06.08.18, 14:07:

Кво са яли хората през ледниковите периоди ми е интересно? Свежи салати от градината  с авокадо и ягодови смутита с брънча? 😄

Ами ясно е, че не са ги яли тия работи, ама аз на 32 през ледниковата епоха вече щях да съм престарял старец, ако въобще оживея до тази възраст.

И, забележи, говоря за сухо месо, т.е. не убит дивеч, на който изяждаш всичко, барабар с мазнините, хрущялите, карантийте, костния мозък и т.н.

Иначе на мазни пържоли и карантия, с някоя друга ядка и грудка можеш да си караш съвсем спокойно цял живот, аз съм фен на такова хранене 🙂

06.08.18
14:25

казано от Alexander Krastev на 06.08.18, 14:02:

Владо, аз имам предвид много краен вариант на “месо+салатка” - сухо месо, без мазнини и зеленчук без скорбяла.

Демек най-много телешки филета, пилешки/пуешки гърди, риба тон, протеин изолат. А като зеленчук - зеле, марули, спанак, някоя зелена чушка или пък допълнително псилиум/други фибри.

Това за 8-10-на дни най-много, щото без мазнини ендокринната и имунната система ще сдадат багажа 🙂

В контекста на тази диета наистина няма значение какво е месото. Иначе не би трябвало да е проблем дори да е изцяло сухо такова. Ако сметнеш колко мазнини има в разните телешки/пилешки филета и какво количество (месо) трябва да изяжда на ден за да е в смислен дефицит не мисля, че е драма за хормоните. Виж зеленчуците вече наистина имат значение ако ще гони някакво кето.

06.08.18
14:25

Ами, месо и салатки с винстрол е диетата на половината бургаски батки, като не са на стероиди и почиват 🙂 Колко е окей вече е друг въпрос. А иначе Мартин, според мен си троли на общо основание с тези създърми и прочие.

06.08.18
14:56

Ами ясно е, че не са ги яли тия работи, ама аз на 32 през ледниковата епоха вече щях да съм престарял старец, ако въобще оживея до тази възраст.

надявам се си наясно че ако доживееш до 32 в тази епоха, няма да изглеждаш и да се чувстваш като престарял старец 😄 Иначе и аз говоря за пълноценно хранене с животински продукти, а не за сушени филета с нитрати и нитрити вътре, достатъчни за пиротехниката на китайската Нова Година.
So what were the mortality patterns of prehistoric humans? From studying the remains of Paleolithic cultures and the life patterns of modern hunter-gatherers, researchers have concluded that human mortality fit to a U-shaped curve. Infancy and childhood were dangerous, but if you survived to 15, you could expect a reasonable lifespan: mortality rates started to increase again at around 40, doubling at 60 and again at 70. Gurven and Kaplan found that the modal (most common) age of death for hunter-gatherers who survived past 15 was 72.

06.08.18
15:47

Buckle up, bucko. It’s tough man…

Аз в момента опитвам нещо подобно, но гледам да карам повече на телешко. К смятам да вкарвам малко млечни продукти. Ако караш на много преработени меса с много сол няма да стане.


По другата тема: средната продължителност на живота малко лъже. В течение на хилядолетия тя е била ниска заради високия процент на смъртност сред бебета и деца. Дори в наше време, за човек на 80 години очакваната продължителност на живота не е 75 години, а 85 години.

06.08.18
18:36

[ Day 3/90 ]

Настроението е по-добре. Няма депресия и по-малко паника.
За това пък инсомния се появи, цяла нощ не мигнах.

В залата енергията ми е като на пенсионер. Бягане на пътека лекичко 2х5 минути и 3 кофички, почивка, после още една кофичка измъчена.
Накрая ми се виеше свят, както преди, но пък главата не ме боли вече.

Аминокиселини
Мултивитамини
Овчи бут за 5-6лв

Тегло - 102.3кг (но се чувствам отслабнал, коремът се прибира)

Едно мога да потвърдя - не съм гладен, не ми се яде сладко, не ми се яде нищо. Пия повече вода от преди. Като калории приемам може би 1/4 на предишното количество, а не чувствам глад, и това може би е най-голямото предимство на този режим, защото останалите диети свършват като огладнея зверски.

След инсомнията все пак заспах, като се събудих - добра ерекция сутрин, либидо има.
Ще ви държа в течение, ако има промяна на силата на ерекциите.

Иначе не троля, това което пиша - това ям. Телешко ще накупя следващия път, свинското ми се повдига от него вече и не ми се яде хич. Може би създърми, сухи меса и готвени телешки изделия са ключа.

EDIT:

+ Половин луканка
+ Малка краставичка
+ 1 литър минерална вода

Мнението беше редактирано от Martin Kondov на 06.08.18 23:17.

07.08.18
04:50

[ Day 4/90 (Soft) ]

Вчера ми се допи редбул (но не ми се приядоха м&ms), но удържах.

Малко чудо - легнах си в 01:00, при все, че се бях събудил в 18:00, което е добре. Сънят ми е проблем от малък, дано се оправи сега.

Не съм гладен, не ми се закусва.

To be edited with updates…

Половин луканка
Още половин луканка
Краставица

Мнението беше редактирано от Martin Kondov на 08.08.18 00:31.

07.08.18
06:03

Сравнително лесно е да сушиш месо сам, излиза по-евтино и няма добавки (е, с изключение на тези в суровото месо).

07.08.18
09:36

казано от Vanko на 07.08.18, 06:03:

Сравнително лесно е да сушиш месо сам, ).

Никак не е толкова лесно,иска се доста предварителна подготовка,влажност,температура...

07.08.18
10:53

Новите форумни звезди май не помнят Дедмена от преди 6-7 години. Я се стегнете и оставете човека да си експериментира. Има достатъчно информация в нета, ако толкова Ви е интересно.

07.08.18
11:07

казано от nervak на 07.08.18, 09:36:

казано от Vanko на 07.08.18, 06:03:

Сравнително лесно е да сушиш месо сам, ).

Никак не е толкова лесно,иска се доста предварителна подготовка,влажност,температура...

На теория сигурно си прав, но за мен е ОК и сушене на терасата с наличната влажност и температура. Сега лятото за 2-3 дни е готова пастърмата. Щом и децата ми я ядат, за мен добре се получава.

07.08.18
11:18

Няма теория при мен толкова,годишно изкарвам по 25-30кг сухо състояние,предимно  копа,брезаола и лонза.Само подготовката е често около месец,сушенето  поне 3месеца,отделно посявките,имам по на 2г. такива меса...Пастърма за 2 дена няма ,как да стане-това си е сурово месо с малко вода в него...и не бих го давал на децата.
А децата,ако не внимаваш ще ти изядат и ушите)))-имам няколко случая на изчезване на....храната на кучето))))))))))от хладилника.

Мнението беше редактирано от nervak на 07.08.18 11:19.

07.08.18
11:19

Що? кво може да им стане?

07.08.18
11:49

Аз също го суша около седмица на терасата. Обезводнявам за денонощие, подсушавам, соля мъжката и на тънки пържолки на закритата тераса. Който го е пробвал се е изкефил, я кажи защо не е ок ?

07.08.18
12:05

казано от Димо на 07.08.18, 11:19:

Що? кво може да им стане?

В подобен продукт възможността за всякакви бактерии при тези температури ,никак не е малка.За текстурата на месото при подобно приготвяне пък няма какво да говори.

07.08.18
12:10

казано от nervak на 07.08.18, 12:05:

В подобен продукт възможността за всякакви бактерии при тези температури ,никак не е малка.За текстурата на месото при подобно приготвяне пък няма какво да говори.

Moля ти се, обясни го, щото тук си имам един, дето суши пастърма 3 дена на 28 градуса и изобщо не ме слуша 🙂. 🙂

07.08.18
12:13

Може би се пресилих с тея 2 дена. По- скоро са 4-5-6 дена според зависи от температурата и дали има вятър, заедно с единия ден осоляване.

Ти явно си ценител. За масовия потребител (мен) да чака 6 месеца за една пастърма граничи с налудничавото. Или да чака 18 години за едно уиски или вино.

07.08.18
12:14

казано от nervak на 07.08.18, 12:05:

казано от Димо на 07.08.18, 11:19:

Що? кво може да им стане?

В подобен продукт възможността за всякакви бактерии при тези температури ,никак не е малка.За текстурата на месото при подобно приготвяне пък няма какво да говори.

С уасаби и джинджифил може да ръфаш сурова конска наденица.

07.08.18
12:34

казано от Queen Cobra на 07.08.18, 12:10:

Moля ти се, обясни го, щото тук си имам един, дето суши пастърма 3 дена на 28 градуса и изобщо не ме слуша 🙂. 🙂

За бактериите няма да говоря,ще се спра само на кулинарните моменти:
-за толкова кратка време няма как да  се  създадът достатъчно благоприятни условия за протичането на млечно – кисела ферментация, благодарение на която се подобрява не само вкуса и текстурата, но и трайността на изготвения продукт.
-от темповете на изпарение на наличната влага  по време на  сушене зависи пряко каква ще е текстурата на продукта...в случая подметка-няма значение,колко тънко е нарязана.
-оптимални условия за протичането на процесите(те не са само отнемане на влага) са температури между 6 и 18 градуса по Целзий и влажност на въздуха между 50 и 80 %.
-ако сушим при прекалено високи температури,  те могат да доведат до ускорено гранясване на наличните мазнини...а това,, още влошава продукта.
-да допълня ,ч за това кратко време и условия т.нар. „Благородна“ плесен (penicillin nalviogense), и  синьо / зелената (penicillin glaucum) няма как да се развият...а тяхното присъствия е желателно поради няколко факта.
1.С нейна помощ се предпазваме от развитието на други, нежелани по времето на сушенето плесени, когатто  тя е стартовата култура  ще доминира над опитите на останалите да превземат и колонизират месото.
2 .Спомага за запазването на цвета в горните слоеве на месото, благодарение на факта, че е аеробен организъм и за да расте, се нуждае от всичкия наличен кислород под и около повърхността, за която се е захванала. Това включва и отделянето на вещества с каталитични свойства, които редуцират окислението на месото и най вече на това, причинено от бактерии, които произвеждат пероксиди като страничен продукт на своя метаболизъм....
3.Благодарение на бялата плесен, значително се подобрява вкуса . Причината за това е, че по време на своя растеж тя продуцира ензими, които разграждат част от протеините в месото и тлъстините и по този начин (наред с ферментацията) участва активно в оформянето на онзи специфичен вкус,който се получава при дългото сушене при описаните условия...
И тн,и тн...

Мнението беше редактирано от nervak на 07.08.18 12:42.

08.08.18
03:39

[ Day 5/90 (Hard) ]

Чувствам се средна работа.

Ще ъпдейтвам с храна, най-вероятно овчи бут и вода, аминки и мултивитамини.

2 Свински пържоли
1 резанче ябълка
Пастърма (Овча) [—————————————————————————————————————-] ей толкова (дебелина на резена на монитор 1920х1280 пиксела резолюция
Сушен бут (овчи) долу-горе същия размер

Нямам база за сравнение, защото досега не съм бил на диета. Не знам дали тази е шит, или по принцип диетите са шит. Не е готино да си на диета, по-лесно ми беше да вдигам тежко, отколкото да се ограничавам в яденето.

Едно време помня, след тежка тренировка си поръчвах фамилна пица, и разтварях нескуйк с 3 кофички кисело мляко, като топих и тоблерон вътре....добри времена.

Bottom line
—————————-
Диетата ми дава самочувствие у кураж, но ми убива удоволствието от живота. Не, не е това, по-скоро до сега приемах яденето като удоволствие, и сега ми липсва този момент.

2 големи ред була

Мнението беше редактирано от Martin Kondov на 08.08.18 18:29.

09.08.18
07:05

[ Day 6/90 (Soft) ]

Скучно ми е, искам M&M, искам бира, искам кока кола.

2 Свински пържоли,
1 голяма краставица
газирана вода

300грама свински бут сушен
50 грама сирини

6 свински пържоли.
2 краставици
лимон

Мнението беше редактирано от Martin Kondov на 09.08.18 18:44.

Carbohydrate

09.08.18
09:33

има много начини да свалиш мазното от себе си, ...ти си избрал бърз и драстичен начин с ограничения, които ти влияят на психиката. Това е яко, като да гледаш, как някой върви по ръба и всеки момент може да падне или да се откаже))).....Общо взето)), залагам, че няма да се справиш))...като гледам, залозите на другите, са срещу теб......та, можеш да обърнеш нещата)). Успех!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.08.18 11:46.

09.08.18
19:17

I apologize for reinforcing toxic masculinity

10.08.18
08:17

[ Day 7/90 (Soft) and i had a nightmare]

Закуска

400gr сушен свински бут
100гр сирене
газирана вода

С всеки изминал ден ми е по-леко да спазвам диетата. Главното е, че не се чувствам гладен и няма силни cravings за други храни.
Най-големият минус е, че без кофейн, редбул, сладко, наистина не мога да се концентрирам и съм по-слаб в работата си.

10.08.18
08:22

А защо не пиеш кафе или черен чай или таблетки кофеин?

От моя опит мога да кажа че да не се чувстваш много умен или концентриран и да се чувстваш лесно раздразнителен е нормален ефект от неяденето на въглехидрати.

10.08.18
23:18

2 парчета пица
6 ред була
4 пакета M&M

Няма да рестартирам брояча. Ако щете четете дневника.
Мога само да кажа, че се чувствам на седмото небе от щастие.
Не спирам диетата, продължавам, но май ще трябва на всеки 3-4 дни да хапвам нещо мъничко, за да не издивявам с 3000 калории в един ден.

Може би наистина трябва да си болен, за да ядеш само месо. Смисъл трябва джънка да те поставя на легло, за да го избягваш.

Мнението беше редактирано от Martin Kondov на 10.08.18 23:19.

10.08.18
23:44

Дано пазаруваш от фриишопа, че с всичкия този RedBull и М&М, не знам къде ще му излезе края.

Carbohydrate

11.08.18
07:20

казано от Martin Kondov на 10.08.18, 23:18:

2 парчета пица
6 ред була
4 пакета M&M

Няма да рестартирам брояча. Ако щете четете дневника.
Мога само да кажа, че се чувствам на седмото небе от щастие.
Не спирам диетата, продължавам, но май ще трябва на всеки 3-4 дни да хапвам нещо мъничко, за да не издивявам с 3000 калории в един ден.

Може би наистина трябва да си болен, за да ядеш само месо. Смисъл трябва джънка да те поставя на легло, за да го избягваш.

Браво! Да обобщя важното от теб откритие, вместо теб:
- разбрал си че месо със зеленчуци действа добре и ти можеш да сваляш мазно.
- разбрал си, че организма се изцежда за определено време
- разбрал си, че трябва да има зареждане на организма през определено време
Ако не си го разбрал, организма ти го показва...вслушвай се 🙂

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 11.08.18 07:20.

15.08.18
23:15

[ Day 0/90 ]

Играта е сериозна. Стресът от работата и личния живот правят следването на режим по-трудно, отколкото в гимназията.

Започвам на чисто.

Планът този път е, да добавя мазнини.
Иначе ми хареса да го карам на месо, но трябва tweaking.

Защо просто не си се храниш нормално?

16.08.18
01:20

казано от Сгазен Помияр на 16.08.18, 00:03:

Защо просто не си се храниш нормално?

И да съм като всички останали? Никога.

Carbohydrate

16.08.18
08:11

казано от Martin Kondov на 16.08.18, 01:20:

казано от Сгазен Помияр на 16.08.18, 00:03:

Защо просто не си се храниш нормално?

И да съм като всички останали? Никога.

Брей, тук май, имаме стабилно запален, с голямо желание 🙂!

16.08.18
08:27

казано от Martin Kondov на 16.08.18, 01:20:

казано от Сгазен Помияр на 16.08.18, 00:03:

Защо просто не си се храниш нормално?

И да съм като всички останали? Никога.

Ти май нещо се бъзикаш? А защо не започнеш да тренираш по сериозно, а се занимаваш с глупости. Така или иначе и да направиш тая диета както е в момента, ще имаш само временна полза.

16.08.18
10:08

казано от kaloyan на 16.08.18, 08:27:

. Така или иначе и да направиш тая диета както е в момента, ще имаш само временна полза.

Защо ?
Аз съм така(месо и зеленчуци )от доста време, и съм доволен ,имам енергия,разсеян съм си нормално))).Въглехидратите на седмица ми се свеждат до 2л.захар за кафето,рядко филия хляб на вилата или оризовки...На две седмици ,порция спагети с миди.
Е, не съм спартанец като Мартин-при мен прегрешението е бирата)))...от там идва някоя и друга калория ,но няма да се самобичувам.

16.08.18
13:46

Ако ви се чете

https://www.ncsf.org/enew/articles/articles-highprotiendiets.aspx
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4258944/

Месо със зеленчуци е много по-различно от само месо.

16.08.18
21:23

Имах предвид, че ден 0 е утре.

16.08.18
22:20

А защо поне не пиеш аспартамен редбул? Пак е редбул, но няма захар в него.

Прескочи до:
Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1