26.03.18
21:56
След отказване от цигарите качих малко над 15 кг. Логично най-проблемната област е коремът. Не съм с наднормено тегло. В момента тежа 87 кг. и съм малко над 30 г.
Имам няколко въпроса с които искам да си изясня и подобря тренировките за коремните мускули. Става на въпрос за релеф не за маса (корема е големичък, но не огромен (правя по 60-70 коремни преси)).
Та първо по-колко пъти в седмицата или през колко дни да тренирам за коремните мускули?
2. По колко серий?
3. Повторенията бавно или бързо се правят?
4. Дишане издишане?
5. Упражнения?
6. Хранителен режим (на какво да наблягам и на какво не)?
7. Други полезни съвети.
Благодаря на всички.
Темата беше редактирана от Gorg на 27.03.18 22:41.
04.04.18
01:29
Във вашият случай няма смисъл директно да натоварвате коремната област с упражнения . Концентрирайте се върху храната, която е цяла, минимално преработена и ви е вкусна, и ще видите резултат .
Зачитам вашето мнение, но нали не вярвате, че само с храна ще си възвърна предишните форми. Не казвам, че не е важна. Напротив, но за топене на мазнини са нужни упражнения,
а тези мазнини на корема до колкото съм запознат се топят най-трудно.
05.04.18
14:16
Б@х, много официялни уа.
От коремни преси може само да ти се завие свят.
За мен най- добри за корем са планк с тежест и вдигане на крака от вис.
05.04.18
14:42
казано от Gorg на 05.04.18, 14:11:
Зачитам вашето мнение, но нали не вярвате, че само с храна ще си възвърна предишните форми. Не казвам, че не е важна. Напротив, но за топене на мазнини са нужни упражнения,
а тези мазнини на корема до колкото съм запознат се топят най-трудно.
Вярваме и още как.. Аз бих имал по-добра преса спазвайки строг и правилен режим и то без нито една преса или каквото и да било изолирано упражнение за корем от човек, който блъска ако ще и 500 коремни на ден, но не обръщайки достатъчно внимание на храната. Така като си тръгнал да неглижираш храната единственото което ще стопиш е мотивацията си. Защото ще ‘мааш упражнения за корем като хамалин, а резултата ще е кръгла нула. И има нещо сбъркано в цялата работа. Ако искаш да свалиш корем не е нужно да се концентрираш върху него. Понапъни се малко, вдигни некоя друга гира или лост, оправи яденето и шкембака ще спадне.
Мнението беше редактирано от Az Sym на 05.04.18 14:49.
казано от Az Sym на 05.04.18, 14:42:
...по-добра преса спазвайки строг и правилен режим
казано от Az Sym на 05.04.18, 14:42:
оправи яденето...
Би ли препоръчал нещо по-конкретно?
05.04.18
17:24
Привет!
Много, много по-важни от упражненията за корем са:
- хранителният режим
- цялата тренировъчна програма
Коремна мускулатура, с целенасочени за нея упражнения, може да тренираш и само веднъж седмично и това би било достатъчно, ако налице е подходяща тренировъчна програма, в която са застъпени движения със свободни тежести, ангажиращи цялото тяло.
В съчетание с подходящ хранителен режим, ще свалиш излишните килограми.
Опиши как точно се храниш сега и как тренираш, за да ти се дадат по-конкретни насоки.
Значи съм живял в заблуда. За момент си помислих, че се бъзикате нещо.
Храня се 3 пъти. Веднага след ставане закусвам бисквити с какао или различни видове кекс (общо 200 гр.) и кафе без захар. След 2-3 часа пия още едно кафе без захар. От закуската до обяда изминават около 6 часа. Обядвам най-различни и разнообразни неща. Общо с хляба около 350-400 гр. Нещо сладко може и плод за десерт и последно трето кафе без захар (дълго, чисто). Без захар за да компенсирам другите сладки неща. След 5 часа е вечерята която също е най-различна и разнообразна, но тук вече няма десерт. Най-много може една ябълка. Общо с хляба около 350-400 гр. Пия само минерална вода по 1,5 - 2 литра на ден. Не консумирам никакви газирани, сокове, бира, алкохол, цигари, наркотици. Пия мултивитамини всеки ден.
Имам лека, но постоянна тренировка която ще заменя в близко бъдеще с нещо по-сериозно. Първо да уточня, че не съм с наднормено тегло. Само корема е наднормен. Всичко останало е супер.
Понеделник и четвъртък всички мускули от кръста надолу (прасец, бедра, седалищни мускули) като за всеки мускул правя по 3 серии с по 12-14 повторения (загрявката отделно) и кардио (бягане в парка).
Вторник и петък от кръста нагоре (гърди, бицепс, трицепс, рамо, предмишница и корем) гърбат не го тренирам защото там имам сложни мускулни проблеми. Като за всеки мускул правя по 3 серии с по 10-12 повторения без загрявките. Само за корем правя по-повече серии (6-7). С тази програма съм от два месеца. Най-вероятно е грешна, но така съм преценил и изчислил.
Мнението беше редактирано от Gorg на 05.04.18 21:02.
05.04.18
21:29
Да разнищим храната първо. 🙂
Струва ми се, че ядеш прекалено много въглехидрати, но може и да се подвеждам заради описанието, защото си пропуснал да напишеш какво върви към хляба за обяд и вечеря.
Да обобщим:
- бисквити и какао за закуска /или кекс
- “нещо” + хляб и десерт за обяд
- “нещо” + хляб за вечеря
Дай някакви конкретни примери за “нещо” при обяд и вечеря. Така вече ще имаме по-ясна представа. 🙂
На първо четене е добре да промениш закуската. В момента ти е съставена от въглехидрати. Няма да те заситят, най-много да ти увеличат апетита.
Опитвал ли си да закусваш с яйца например?
Какаото не е отделно. Бисквитите са с какао или пък кекса най-вече е с какао от време на време сменям с ванилия : ) Постоянно ги сменям. Една сутрин бисквити, друга кекс, трета друг вид кекс. Винаги са сладки неща. Цял живот я карам така сутрин.
Нямам точно определена диета да ям това, това и това и да не ям онова и онова. Ям всякакви работи както за обяд така и за вечеря. Пържено, печено, варено, пилешко, свинско, яйца, зеленчуци, пици, сандвичи, паста. Постоянно сменям нещата. Всеки обяд и всяка вечеря са различни. Нямам определени и неопределени.
Да не би да е обществена тайна “хранителният режим”? Всички говорите за него, а не казвате как изглежда. Ако е обществена тайна приемам лични съобщения.
Във форума и сайта като цяло има достатъчно информация, има цял раздел “Хранене”. Ако очакваш някой да седне и да ти разпише режим - едва ли ще се случи, хората тук си имат и по-важна работа. А и такива услуги обикновено са платени.
Мнението беше редактирано от Станимир на 10.04.18 17:55.
10.04.18
21:12
Обществена тайна не е, но няма и универсален режим.
Бих те посъветвала да намалиш източниците на въглехидрати в закуската и да добавиш повече протеин, защото то даже в момента няма такъв. Той ще те засити за по-дълго време.
Станимир добре те е насочил, че има много ориентировъчни четива как сам да си направиш режим на база личните предпочитания. Видя ли това ръководство?