Не качвам маса.

Прескочи до:

27.06.18
23:30

Здравейте, ходя на фитнес от 2 години като от 6-7 месеца по-сериозно и спазвам горе-долу някакъв хранителен режим. Проблема ми е, че не качвам маса в ръцете и гърдите колкото и да ги тренирам, колкото и килограми да кача, освен сила нищо друго не виждам. Почвам жестоко да се демотивирам, защото мой приятели които тренират от 5 месеца имат резултати сравнение с мен. Висок съм 2 метра тежа 95 кг като зимата бяха 100кг. Всичките килограми са ми в корема и долната част. Тренирам като единият ден правя гръб на втория ден правя гърди третия ден ръце и четвъртия ден рамо и крака, след този ден почивам 1 ден и после започвам пак отначало. Ако може някакви съвети за това какво да ям в какви количества, качвам много лесно. Точно заради това започнах и да спазвам режим, защото бях качил прекалено много мазно, но както казах нищо не отива в горната част всичко е долу. Ще съм благодарен на някакъв примерен хранителен режим с точно подбрани храни, които ще ми помогнат и ако някой смята, че може да ми предложи по -добра програма моля нека я сподели. Благодаря предварително !

А как точно тренираш? Какви упражненя правиш, колко серии и повторения, колко почиваш между тях?

Ако искаш да станат по-големи трябва да се храниш в калириен излишък и да ги стимулираш достатъчно добре с тежки тренировки.

28.06.18
10:13

Така както разказваш ситуацията ми се струва че нещо с тестостерона ти куца и трябва да го стимулираш. Дали имаш много стрес, или спиш малко, или нещо друго, но щом не качваш мускули нищо че тренираш и щом омазняваш в долната част изявено, това ми звучи като нисък тестостерон. Знам че звучи малко стряскащо и няма как да го знам че е така, но ти давам идея.

Другия вариант е да не тренираш като хората или просто да имаш неоправдано високи очаквания 🙂 Може и твоите приятели да “суплементират” тайничко и ти да очакваш без тяхната “суплементация” резултати като техните. Дай повече информация. И снимки преди и след може.

28.06.18
11:23

Тренирам както казах 3 дена и 1 почивам след това пак отначало. За гърди правя лежанка,флайс,кабели горе и долу и кофички. За ръце правя 3 упражнения за трицепс и 3 упражнения за бицепс. Като за трицепс правя френско с дъмбели,кик бек и въже. За бицепс сгъване с крив или прав лост редувам ги,чукове,също и на машина, набирания. Не си засичам почивката, но предполагам в рамките на 1 минута.

Смятам, че ги стимулирам достатъчно добре, но явно това не е достатъчно.

Може ли с нещо да повлияе на ниските според теб нива на тестостерон, аз лично не мисля, че имам някакви проблеми с това, но все пак да питам. Спането не ми е от най-добрите черти лягам късно, ставам рано спя по 5-6 часа, но по толкова спят и моите приятели, които между другото взимат само креатин и протеин както и съответно аз също. Не ми се иска да прикачвам снимки.

Деян

28.06.18
13:12

Правиш ли тежките базови упражнения-клек и тяга. Тези двете са най-препоръчвани именно за стимулиране на съответния хормонален отговор. Другото което е, макар да тренираш по 2 пъти мускулна група, тренировките ти са като на бодибилдър на “суплементи”.
Три неща следва да направиш:
-да си в калориен излишък, за да растеш навсякъде-няма как да се расте принципно само на едно място;
- освен лег, кофи и набирания, да правиш клек, тяга и раменна преса;
- протеиновият прием за деня да ти е минимум 2 гр. на килограм телесно тегло /поне това е препоръката/.
Направи тези 3 неща, бъди постоянен, пък да видим ще има ли прогрес, няма ли да има.

Мнението беше редактирано от Деян на 28.06.18 13:14.

28.06.18
14:21

Тяга и клек правя рядко, а раменната преса си я правя. А тренировката ми е по този начин, защото имам сила не се чувствам претоварен.

28.06.18
14:49

казано от Димо на 28.06.18, 10:13:

Така както разказваш ситуацията ми се струва че нещо с тестостерона ти куца и трябва да го стимулираш.

Така както разказва ситуацията е очевидно, че тренировките му куцат, а не тестостерона.

казано от Deyan на 28.06.18, 13:12:

Правиш ли тежките базови упражнения-клек и тяга. Тези двете са най-препоръчвани именно за стимулиране на съответния хормонален отговор.


Дрън-дрън. Никакъв хормнален отговор няма нито при тягата, нито при клека.

казано от Deyan на 28.06.18, 13:12:

Другото което е, макар да тренираш по 2 пъти мускулна група, тренировките ти са като на бодибилдър на “суплементи”.

Къде пък ги видя тия два пъти? На всеки 5 дни ги тренира, което е някакво раздвижване, но не и трениране.

Деян

28.06.18
14:50

казано от Ivailo Nikolov на 28.06.18, 14:21:

Тяга и клек правя рядко, а раменната преса си я правя. А тренировката ми е по този начин, защото имам сила не се чувствам претоварен.

Ако са ти в поредни дни, както си описал /цитирам: единият ден правя гръб на втория ден правя гърди третия ден ръце и четвъртия ден рамо и крака/ и с този брой упражнения, ти въобще не даваш време на ръцете, особено трицепса да почива. Имаш лег, флайс, кофи, не знам какво си, след това още на другия ден правиш 3 упражнения за трицепс, после на следващия имаш рамо, при което както каза правиш раменна преса и т.н. и т.н. Няма лошо да се тренира и всеки ден, ама зависи как. Тоя мускул кога ще почива ....... а кога ще се възстанови и расте?
А това, че не клякаш и не правиш тяга не е ок, когато говорим за покачване на мускулна маса. Та ти като брой упражнения за покачване на мускулна маса си орязал половината основни.
....................................
А, Сашо е писал :-) Това, че няма хормонален отговор при тези двете, за първи път го чувам. Не споря, така ли е не е ли, ама масово, включая и тук повтаряно стотици пъти, за да се стимулирало покачването на тестостерона, се препоръчват клек и тяга. Т.е. да се стимулира покачването на хормона тестостерон. Ако не е така и съм в заблуда, т.е. това не е вярно - ок :-)
Айдe пак за кафе :-(

Мнението беше редактирано от Деян на 28.06.18 15:07.

28.06.18
14:57

Да споделя моя опит. Аз като почнах да тренирам редовно преди няколко години и бях ~110 кила мазно кюфте, тренирах кръгови тренировки всеки ден по малко от всичко без да си давам много зор и точно на втория- третия месец вече ми личеше че тренирам. И не само на мен така да ми се е струвало - колеги и колежки почнаха да ме питат дали ходя на фитнес като ме видят по къс ръкав. Пак си бях мазен, но ръце, гръб, гърди се бяха понадули.

28.06.18
21:52

Ще помоля тогава някой да ми даде примерна програма по която да тренирам и ако може да се почива максимум 2 пъти.


Какъв вариант за кръгови тренировки ще ми предложиш Димо 🙂.

28.06.18
22:21

🙂 Уцели човека във форума, който е може би най- далече от програмите. Дадох пример само че и без някакви програми - както казах, в началото тренирах от всичко по малко - например по 2 серии по 8 повторения на всеки уред и станция във фитнеса - почвам вдясно от вратата и обратно на часовника ги извъртам всички 😄

Това го разказах защото исках да дам пример как и с най- смотаните тренировки би трябвало да ти личи че тренираш след няколко месеца във фитнеса. Ако изобщо не ти личи, някъде много сериозно бъркаш.

А може и просто ти да имаш някакви нереалистични очаквания за развитието си. Или чуждата  морава да ти се вижда по- зелена (чуждия бицепс по- голям). Има и психическо състояние бигорексия - обратното на анорексията - както онези се виждат все дебели, нищо че са като скелети, ти може да си се виждаш хърба а всъщност да напредваш нормално за начинаещ. Килограмите мърдат ли? Дънките отесняват ли, или напротив - вече са ти по- широки? Може да ядеш по много и да качваш и мазно с мускулите и затова да не изглеждаш атлетичен и да мислиш че не трупаш мускули. Де да знам... Това са само някакви спекулации. Докато не се види как си почнал и каква ти е моментната форма няма как да кажем дали напредваш или не.

Според теб как се получава че ядете и тренирате по един и същи начин с твоите приятели, те стават яки копелета, а ти си седиш сякаш не си стъпвал във фитнеса? Нещо пропускаш. Нещо не е наред.

28.06.18
23:59

Аз че имам високи очаквания имам 😄, по принцип не съм толкова слаб, смисъл едър съм си, но на 2 метра ми се иска да съм по-голям както казах качвам лесно, но не искам и да прекалявам. Със сигурност съм по-добре от тогава когато почнах, но въпроса е, че много бавно се случват нещата при мен сравнение с другите чудя се дали не е от височината, че другите са по ниски с по къси крайници и им е по-лесно да натрупат мускулна маса, но това са само мой мисли и не искам да се оправдавам с това. Според мен също не тренирам правилно както казаха по - горе, но се чудя какво да променя.

29.06.18
00:24

‘Ми питай ги твоите приятели да ти кажат тяхната схема с тренировките? Щом сте почнали горе- долу едновременно и на тях добре им действа, защо не я пробваш и ти?

Може би го има и това че поне визуално на по- ниските по- малко ни трябва за да ни проличи че сме качили някоя мръвка.

ОК, не щеш да качваш твои снимки (нищо че можеш да си изрежеш или почерниш лицето да не се познаваш) - качи поне какъв тип си и какъв искаш да станеш по случайни картинки от нета щото може да се окаже че това което искаш е доста нереалистично. Да станеш “голям” не е лесно. Много хора се стремят към това от 10+ години и не са там още. Огледай им на приятелите ти в  съблекалнята гърбовете дали не са изпъпени повече от нормалното 😄

Я кажи все пак с какви килограми и повторения тренираш.

Мнението беше редактирано от Димо на 29.06.18 00:35.

29.06.18
02:45

Не взимат нищо ние тренираме заедно и тренировките ни са идентични в повечето случай, а иначе винаги се опитвам с колкото се може повече на всяко едно упражнение. Раменна преса 40кг 7-8 повторения 50кг 4-5 повторения, лежанка 10х80кг, 5х90кг общо взето това е винаги пробвам да вдигам повече. Стремя се към такова тяло, това от снимката.

29.06.18
04:47

Съжалявам че ще те разочаровам, но никога няма да имаш такова тяло с натурални тренировки.

Деян

29.06.18
10:01

казано от Димо на 29.06.18, 04:47:

Съжалявам че ще те разочаровам, но никога няма да имаш такова тяло с натурални тренировки.

Е чак пък никога - този не е кой знае какво. Да, ще отнеме повече време, може да не се постигне чак такава сепарация или ако се постигне, да е за кратко, но такъв обем на мускулатурата не е непостижим. А и ти поне знаеш, че фотото играе много тук. Бая натурали има, дето изглеждат и по-добре.
Всъщност истината е, че е много по-лесно и за доста по-кратко кратко време, да станеш по-силен, много по-силен от както си бил в началото, сравнето с това, да придобиеш културистичен вид. И понеже второто е много по-трудно, намираме лесното решение, като казваме, че тренираме за здраве и сила ................. защото се успокояваш, че за да заприличаш поне малко на културист, не можело да се получи, ако не зобиш. Едно е просто да хапваш яко и да блъскаш тежестите, друго е да трябва да си прецизен 24/7 в редица неща години наред.

ПС.....гледам Кобрето ме е лайкнала, та се сетих, че въпреки да е жена /т.е. там бълва повече естрогена, а не тестостерона/, с постоянство години наред, може да се постигне доста. Въпреки и тя да е критична и да каже, че може още много да се желае. Та какво остава за мъж. Да, обаче някой яко нахъсан за културистичен вид като чуе, че му престоят години яко прецизност във всичко, ще му се извие свят и ще каже, че това е някаква лъжа и без зоб не ставало. И или ще заебе тренировките или ще посегне към Винстрола ;-)

Мнението беше редактирано от Деян на 29.06.18 10:33.

29.06.18
10:56

казано от Ivailo Nikolov на 28.06.18, 23:59:

както казах качвам лесно, но не искам и да прекалявам.

Последно...?

29.06.18
11:30

казано от Deyan на 29.06.18, 10:01:

Е чак пък никога - този не е кой знае какво. Да, ще отнеме повече време, може да не се постигне чак такава сепарация или ако се постигне, да е за кратко, но такъв обем на мускулатурата не е непостижим. А и ти поне знаеш, че фотото играе много тук. има, дето изглеждат и по-добре.

Стига бе Дидо... “Не е кой знае какво” ?!? Такъв обем на мускулатурата на теория може да го има под слоевете мазнини на всеки натурален стронгмен. Ако има изобщо такива. Но да се покаже по тоя начин без да се стопи в процеса на показване, позволи ми да се усъмня.

Знам че фотото играе, както и знам че ако няма кво да снимаш, фото не помага, трябва направо магия.

казано от Deyan на 29.06.18, 10:01:

Бая натурали има, дето изглеждат и по-добре.

Хич и да не е по- добре, запознай ме с някой натурал с такава физика и да изглежда така да му стисна ръката.

29.06.18
11:39

казано от Deyan на 29.06.18, 10:01:

казано от Димо на 29.06.18, 04:47:

Съжалявам че ще те разочаровам, но никога няма да имаш такова тяло с натурални тренировки.

Е чак пък никога - този не е кой знае какво. Да, ще отнеме повече време, може да не се постигне чак такава сепарация или ако се постигне, да е за кратко, но такъв обем на мускулатурата не е непостижим. А и ти поне знаеш, че фотото играе много тук. Бая натурали има, дето изглеждат и по-добре.

Натурали на ТРТ 😄 или с ген 1 на 100 000 , та целогодишно натуралния им тестостерон да се върти около 40nmol/l

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 29.06.18 11:41.

Bart Simpson

29.06.18
11:40

казано от Димо на 29.06.18, 04:47:

Съжалявам че ще те разочаровам, но никога няма да имаш такова тяло с натурални тренировки.

Ай на бас?

29.06.18
11:46

Ай.

29.06.18
11:55

Барт, тук малко се надцени 🙂

Bart Simpson

29.06.18
12:01

Разбира се.
Шегувам се, пък и ако Димо спечели още една каса бира няма да е добре за неговите 12.

Деян

29.06.18
12:01

Ами и във форума имаше даже, само дето не влизат вече. За 2-ма 3-ма се сещам, които мисля са чисти. Даже на снимки много по-яки от тоя горе ще ги докарат.
Хайде, с толкова ниско съдържание на мазнини може да се съглася, че е трудно. Не говорим също и за състезателно ниво, но пък вие изцяло отричате, че културистичен вид може да се придобие натурално. Също така Димо, това което каза с примера за стронгмените, че всичкото мускул си заминавало, ако тръгнели да чистят мазното, представлява цялостно отричане на теориите и постулатите за хранителните режими, които следва да се спазват при сваляне на мазнини и запазване на мускулната маса :-) Ако си прав, това значи, че тези неща които се описват постоянно, включая и тук /та толкова въглени, та онолкова протеин, та така, та иначе/ не струват нищо. С  две думи, ако не зобиш, на културист няма как да приличаш ........... или хайде, да придобиеш що годе културистичен вид, макар и по-замазнен, но като пропорция и визия като те видят дори и с дрехи, да кажат: баси трапеца и гърдите, баси ръките, ей тоя тренира яко, ей тоя е културист ;-)
Става, но както казах и по-горе, трябват години и постоянна прецизност. А хората ги мързи и си вдигат за сила и здраве ...... като мен.

Мнението беше редактирано от Деян на 29.06.18 12:03.

29.06.18
12:02

Вижте му бицепсите бе хора, вижте му и трицепса, гърдите 2 пръста отлепени, корема няма грам мазно... как става тая работа натурално? Той верно че младо момче изглежда, ама ибах тоя ген дет вика Мусашито. (гугълнах ТРТ, #тенкюббтиймфорекспандингмайхоризонс)

Bart Simpson

29.06.18
12:04

Аз като гледам този с дъмбела май и от твоята сфера, Димо, има.

29.06.18
12:08

казано от Димо на 29.06.18, 12:02:

. (гугълнах ТРТ, #тенкюббтиймфорекспандингмайхоризонс)

обикновено го пишеш тва след мои постове, соу тенк ми пърсънъли, инстед 😄
Дидо пак извърташ нещата, говорехме за тоя специално на снимката , иначе и мен хората ме гледат по улицата заради васкуларизацията по ръцете и тн , и не съм и близко до тая маса и релеф едновременно, като на тоя на снимката. Освен ако не е 1.70 висок де, ама пак тряя да е към 85 кг на 8% мазнини

29.06.18
12:11

казано от Димо на 29.06.18, 11:30:

Хич и да не е по- добре, запознай ме с някой натурал с такава физика и да изглежда така да му стисна ръката.

Аз ще те запозная, само нека дойде в Пловдив някой ден.

Тоя на снимката не е нищо особено, съвсем възможно е да докараш такава форма за една фотосесия. Съвсем друг въпрос е колко ще я задържиш след това.

29.06.18
12:12

“С  две думи, ако не зобиш, на културист няма как да приличаш ........... ”

Според мен да.

Погледни културистите отпреди 40-те години на миналия век, или там когато са измислили анаболите да видиш как изглеждат най- най- най- най- надарените и отдадени в света хора - единиците от милиарди. И пак ми кажи че някой може да стане като този на картинката. А и няма гаранция че и тогава не са си имали някакви натурални начини да се зобят - например знам че така изобщо е открит тестостерона - някав професор си инжектирал серум от тестиси на животни и наблюдавал анаболните ефекти.

29.06.18
12:17

Не може да сравняваш културистите от миналия век, защото тренировъчните методи и храненето са напреднали много, но като цяло точно като онзи нарязания цепеняк е малко вероятно да станеш натурално.

Деян

29.06.18
12:19

Ми, че този, Димо на картинката не е нищо особено. Ок, краката са чук, добре сложен е, но не е толкова пък релефен. А от гледна точка на обем или обща визия в горна част /щото на живо не му знам мерките и цялостната композиция/ - такива ръки, рамена, гърди и гръб, и обща визия, почти всеки, който тренира правилно от няколко години, ги притежава.

ПС, сега зацепих ............. искаш да кажеш, че най-яките тогава са нищо на фона на сегашните нацепени батки, което ясно показва, че натурално няма как ;-)
А както обаче и по-долу гледам вече са упоменали - методи, хранене и т.н., са други сега - хората също са други.

Мнението беше редактирано от Деян на 29.06.18 12:26.

29.06.18
12:20

Ти пък намери точно на Хакеншмидт снимка да сложиш... 😄
Хващаш го Хакеншмидт, 12 седмици яко кето и минимални тежки тренировки, после един ден яко зареждане, на другия ден преди фотосесията яко напомпване на всички групи и ей ти тая коментираната снимка, ама мината все едно през фотошоп и тоя от нея ще изглежда като малко коте да него. Барем ти си фотограф, знаеш - грим, тен, фон, светлина...

29.06.18
12:21

казано от Brown Bomber на 29.06.18, 12:17:

Не може да сравняваш културистите от миналия век, защото тренировъчните методи и храненето са напреднали много,.

да бе, я му бий на тоя на снимката силовите постижения натурално 🙂 с цялото знание и методи и добавки дето ги имаш днес.
Нз къде ще го намерите тоя нацепен и натурален, то в Бургас и Пловдив кърмачетата ги отбиват със стр*мба 😄 😄 😄

- такива ръки, рамена, гърди и гръб, и обща визия, почти всеки, който тренира правилно от няколко години, ги притежава

Тотални глупости са това, сори, не знам къде ги гледаш тия хора. Я се поинтересувай кой е тоя на снимката и какви са му мерките, силата и тн.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 29.06.18 12:26.

29.06.18
12:24

казано от Brown Bomber на 29.06.18, 12:17:

Не може да сравняваш културистите от миналия век, защото тренировъчните методи и храненето са напреднали много, но като цяло точно като онзи нарязания цепеняк е малко вероятно да станеш натурално.

Нищо не е напреднало, сега културистите са доста по-зле от преди от към знания за тренировките и храненето. Разликата идва точно от зоба.

29.06.18
12:27

Не ги знам аз старите културисти, хванах третия, който ми излезе в гугъла като потърсих “културисти преди ерата на стероидите”.

Точно щото съм снимал достатъчно хора, и модели и бидибилбинг състезатели и състезателки, които в прав текст си ми казват колко години на какви стероиди са и знам как тренират и на колко лишения се подлагат и как им потрепват джучките и се нацепват от жажда и обезводняване преди състезанието и като видя как изглеждат, мога да си направя сметката след всичко това, колко малко вероятно е да си с физика като тоя на снимката просто ейтака от трениране и “орязах малко въглехидратите, брат”. Особено това важи за автора на темата, който казва че лесно се омазнява и всичко трупа по бедрата и задника.

Ще се радвам да ме запознаеш с такъв човек, аз обичам да срещам необикновени личности.

Деян

29.06.18
12:29

казано от Joe Musashi на 29.06.18, 12:21:


Тотални глупости са това, сори, не знам къде ги гледаш тия хора. Я се поинтересувай кой е тоя на снимката и какви са му мерките, силата и тн.

Аз затова говоря за излъчване, а не сила, постижения и т.н. Ами те половината форум, които тренират по-здраво и спазват някакъв режим на хранене, ако се снимат в същата поза, ще изглеждат по-яки.

29.06.18
12:31

казано от Deyan на 29.06.18, 12:19:

Ми, че този, Димо на картинката не е нищо особено. Ок, краката са чук, добре сложен е, но не е толкова пък релефен. А от гледна точка на обем или обща визия в горна част /щото на живо не му знам мерките и цялостната композиция/ - такива ръки, рамена, гърди и гръб, и обща визия, почти всеки, който тренира правилно от няколко години, ги притежава.

ПС, сега зацепих ............. искаш да кажеш, че най-яките тогава са нищо на фона на сегашните нацепени батки, което ясно показва, че натурално няма как ;-)

Благодаря ти че потвърди моята теза. #Тенкюформейкингмайкейс

Деян

29.06.18
12:37

казано от Димо на 29.06.18, 12:31:

Благодаря ти че потвърди моята теза. #Тенкюформейкингмайкейс

Ами не точно, тъй като щом един човек-натурал от настоящето с нормални гени и малко повече постояннство, и правилни тренировки, може да изглежда визуално по-як /не реално-знам за постиженията му/ от Хакеншмидт, значи, че при наличието на още малко “ген отгоре”, още по-голяма прецизност в трениране и хранене, ще изглежда още по-добре. А при задълбаване на целите до дупка, т.е. това да му е почти професионално занимание,ще се и нацепи доволно.

Мнението беше редактирано от Деян на 29.06.18 12:48.

29.06.18
12:41

Дидо, вярвай си в каквото искаш 🙂

А иначе, този ли е измислил хакен клека?

Деян

29.06.18
12:46

казано от Димо на 29.06.18, 12:41:

А иначе, този ли е измислил хакен клека?

Той популяризира Хакен клека (който, както той твърди в своята книга “Начинът на живот”,  идва не от името му, а от “hackle”)

Бум

Мнението беше редактирано от Деян на 29.06.18 12:47.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1