ॐ Zen Point ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

07.11.18
19:33

05/11/2018 (26) - 07/11/2018 (28)

Сопол до сопол. 🙂
Не съм болна уж, нямам температура и се чувствам чудесно, но сутрин се събуждам със запушен нос, а дробовете ми са през цялото време хуц-хуц и хрип-хрип. Бухам до давене, все едно се опитвам да изкашлям цяло същество от там. 😃

Периодично прекалявам с картофи във всякакви вариации, освен пържени. Нещо хляб пак проядох много.

Заради задъхването засега не ходя в залата, но вкъщи мяткам лостчето и себе си.

Днес бях до човека с фермите, за да взема храна за крокодилите и заредих и за нас малко мръвки, тип “домашни”. Хепи.

Започнах курса по френски най-накрая и съм супер доволна. Забавно е как човек оценява мястото зад чина след като поработи някоя друга година. 😃

А сега ще препиша от Силвия и ще си причиня неща с клеева тинктура. 😃

Т. Тодорова

12.11.18
18:40

08/11/2018 (29) - 12/11/2018 (03)

Бръм-бръм 🙂

Бях днес в залата вече, въпреки че покашлям още.
Правих клек, раменна, гребане, тяга и лег 😃, щото не ми се висеше да чакам в кафето с телефона. Креатинчето добре се усеща. И повиших тон за първи път днес там, щото ми писна да разтоварвам на разни мухльовци тежестите. Ш’а г’е.

Предните дни серии обръщане-клек-пуш, готино влиза за раздвижване. 20кг.
————————-
Направих една поръчка от бълка - 3 вкуса протеин, че ни омръзват, особено като не са супер вкусни... като карамелът на ПН, от който имаме едно кило, разбира се 😃, фъстъчено масло и масло от кашу по 1кг, пробиотик и малко презареждане на неща, които вече имам.
————————-
Аника не е сприрала да ме информира за рошавия, а последния път ни покани и на гости, защото стана ясно, че живее близо до Ленчето, където ще бъдем по някое време през пролетта... надявам се. Дори предложи тя да го докара, ако така ще ни е по-лесно.
И продължава да споделя, че всички, без нито едно изключение, са изумени от интелигентността и емоционалността (почти човешка) на Бари. Уникален той... 💕 (пиша с умиление за Бари и гледам острицата-серсем как се дръгне в помиярска поза 😃)

Много се развълнувах от тая покана, защото, доколкото разбирам, връзките се прекъсват още в началото, почти непосредствено след осиновяването на животинката. Не съм си и мислила, че ще имам възможност да го видя пак, а Аника искам да я гушкам. 💕
————————-
Курсът по френски ме кефи по някакъв начин, много съм прилежна и ходя с огромно желание, но и много ми пада мотивацията в моменти, в които трябва да обясня какво е възвратен глагол (на български език!) на мой набор с 3 висши образования + на преподавателката филолог, която не успя да го формулира, а в момента учи и за преподавател по български и литература.
Винаги съм се чудила как е възможно да учиш чужд език, ако не знаеш родния си? Имам предвид да го учиш така, че да можеш да го използваш цивилизовано и грамотно, а не като... ром 🙂 Ах, дефуф.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.11.18 18:41.

Т. Тодорова

13.11.18
10:17

13/11/2018 (04)

- пробиотик
- кафе с кокосово
- мултивитамин, креатин
- смути от замразен банан, кашу и протеин
- ензими, яйца, салата, сирене; сок от артишок и ябълка
- б комплекс, литър чай с мед и лимон
- крил, магнезий, д3; телешко с картофи, целина, люта чушка, няколко оризовки
- мелатонин, магнезий, чай

- 4к бързощък, интервали суинг @20кг, разтяжки, масажи с тенис топки
————————-
Утре ще си взема домашно сирене, масло, рачел, евентуално мед разни други яки работи. <3 Кефят ме хора, които бачкат здраво и честно - истинско удоволствие е за мен да ги подкрепям както мога, а и разликата в продукцията, разбираемо, е огромна.

Привършвам със задачите сега и сядам да пиша домашни. Баси кефа 🙂

Ето оранжев крокодил-батка... :P

Т. Тодорова

14.11.18
15:16

14/11/2018 (05)

Зерчер:
@30кг: 3, 3;
@35кг: 3, 4
Раменна
@30кг: 3, 3, 4, 3

Тяга:
@60кг: 3, 4
@65кг: 3, 3
Обръщане:
30кг: 3, 3
40кг: 0 (със стоварване върху гърдите, много неприятно)
30кг: 3, 5

Всичко с много малки почивки.

10 мин разтяг
————————————-

Храна:
- кафе с кокосово
- по много дребна хапка от: краве сирене, кашкавал, бабек, конски суджук, телешки суджук; всичко е повече от прекрасно, взех си козе сирене и козе масло, и лютеница, и маринован паламуд... и един буркан рачел, който изглежда супер;

Отвратителното конско от по-миналата седмица беше на “Интермес” - преди малко видях в магазина и бързам да споделя. Не съм предполагала, че нещо може да вони така, пълна смърт - вероятно е от коне, починали от старост и после е престояло толкова, че да остарее още едно поколение михихита. Трябва да ги банват такива.

- протеин с круша
- оризовки, домат, козе сирене, яйца; сок от артишок, ябълка и лимон (артишокът щеше да утепа машината вчера, много жилаво изчадие.. не знаех)
- тиква със заливка тип “крем карамел”, с меласа (още не знам ко ще стане, ама сигурно няма да е кофти)
- чаша червено вино, с малко мезета наоколо

Същите добавки.

🙂

Bart Simpson

14.11.18
17:59

Артишока го белиш докато остане само сърцевината.
Малко прилича на магарешки трън.
За пресен говорим мисля.
Другото, около 80 % от външната част е неядливо.

Т. Тодорова

14.11.18
18:03

Белих. Обаче пак страшна работа - като суха, суха, жилава слама. Задръсти всичко. Днес обаче го нарязах на малки кубченца и беше къде-къде по-добре 🙂

Bart Simpson

14.11.18
18:07

Артишок пресен не съм купувал от години, нито пи менютата си го държа, тъпанар е.
Не е ли с премиум качество нищо не става от него, а такова, дори и тук е трудно да намериш.

Т. Тодорова

14.11.18
22:37

Имам една скъпа водка във фризера и сега, докато търсих нещо друго, видях, че е замръзнала 90% от течността в бутилката? (въпросът се подразбира)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.11.18 22:37.

14.11.18
22:41

Утре ще си взема храната от мястото, което ми препоръча. В тази връзка - защо взимаш меса, особено конско(много съмнително, ако е от случайно място), от магазинната мрежа? Направо си е опасно наред с всички останали минуси.

Т. Тодорова

15.11.18
10:17

Месо взимам от този човек само и от Попов. Конското от Лекси беше инцидент от любопитство. 🙂

От много време не купувам от магазините такива неща, но баща ми понякога взима за у тях и всеки път се усеща разликата. Вратна пържола от супермаркета - пази Боже.

За опасно не знам, нали има бабх, все пак 😃

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.11.18 10:22.

ДЕ

15.11.18
10:33

казано от Т. Тодорова на 15.11.18, 10:17:

Вратна пържола от супермаркета - пази Боже.

Към “от супермаркета” и големите вериги ли включваш. Чак толкова ли е зле?

15.11.18
12:04

казано от Деян на 15.11.18, 10:33:

Дидо, често се чудя, дали си толкова наивен или просто си тролиш из форума от скука 🙂

Мнението беше редактирано от Splash на 15.11.18 12:05.

Т. Тодорова

15.11.18
12:34

Сурови меса, колбаси, готови салати и манджи - всичко е пълна скръб.
Готовите храни от топлите щандове ги ползвах повече преди, сега подминавам, колкото и да съм умряла от глад, защото първо, ме е гнус след няколкото истории, които чух от работещи там хора, второ - на вкус са правени за хора без абсолютно никакви претенции, трето, но не последно - вътре се тъпче всичко, което стане негодно за продаване в пресен вид. Единствено взимам печени/задушени картофи понякога, но и мазнината, която ползват за тях, вероятно е на прага на смъртта. 🙂

Суровите кайми, наденици, меса - всички имат добавки вътре (питала съм за етикети и са ми показвали), консерванти, тук-таме боица, понякога с дъх, често от стари животни и/или зле гледани такива. В най-добрия случай са просто воднисти.

Много са осезаеми разликите, но когато човек е свикнал, не му пречи. Аз си припомних плюсовете на хубавото месо, след като преди няколко години ни поканиха на гости на едно домашно прасешко - от тогава не правя компромиси. Малко по-скъпо е, но пък не се изпарява 1/3 от него в тавата/тигана, по-вкусно е и пак е достатъчно изгодно, ако се храниш нормално.

А тая водка не разбрах - нали не трябва да замръзва?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.11.18 12:36.

ДЕ

15.11.18
12:37

казано от Splash на 15.11.18, 12:04:

казано от Деян на 15.11.18, 10:33:

Дидо, често се чудя, дали си толкова наивен или просто си тролиш из форума от скука 🙂

Че качествено не е, ама пък Пази Боже. Дайте направо да ставаме вегетарианци - защото аз лично нямам нито време, нито нерви да обикалям града и държавата, за да взема някакво качествено месо.

15.11.18
12:39

За водката - мисля, че нищо й няма.

Иначе месо в София вече пазарувам само от месарници, защото определено има голяма разлика в качеството и вкуса.

Мнението беше редактирано от Елена на 15.11.18 13:29.

15.11.18
12:48

Темата ме вълнува, защото трябва да захранваме малката с месо съвсем скоро и вложих доста време и услия да проуча ситуацията, до колкото мога пряко и лично. Месарницата/магазина е крайната инстанция, проблемите в съвременното животновъдство, особено при прасетата и пилетата започват доста по-рано. За да не изписвам фермани по темата, мисля че е добра идея, който има възможност да се разходи из една свине/птице ферма и прилежащата и кланица.

15.11.18
12:58

90%от месарниците и големите вериги зареждат от няколко места,демек-одно и тоже гавно...ама се яде
На мен ми трябва един поглед да ти кажа става ли месото или не.За състава му....то е ясно,че всички ваксинират животните.Водката не бива да замръзва,освен ако фризера не е настроен на -45’))))

Bart Simpson

15.11.18
13:01

Хора, защо се вманиячаваме толкова много в храната?
Не е ли достатъчно просто да се избягват откровенно неставащата храна и до там?
Според мен няма драматична разлика отпреди 50 години и сега.
Вярно е, че хората когато не са знаели за бактериите не са се страхували от тях и са мрели като мухи от епидемии, но не виждам нищо подобно да се случва в съвременния свят.
Сега ще ми разтеглите много теории за първи в Европа по заболявания и смъртност и т.н. И т.н. Но не е корена на това в тумблираното пиле и антибиотиците в животните, според мен малко се вманиячавате и са ви вкарали някаква сериозна параноя.

15.11.18
13:02

Извинявам се, ама къде сте живяли досега, че се учудвате, че месото по веригите е говно??
Не че зеленчуците са по-читави, но поне някои вериги започнаха програми за без пестициди,  собствени градини с по-затегнат контрол и т.н. А за месото все още не съм чула някой да взема каквито и да е мерки...

Т. Тодорова

15.11.18
13:06

Деяне,
ми не ми харесва, затова пази Боже, не, че ще умреш в мъки, ако изядеш две пържоли. 😄
Аз и не те карам теб да обикаляш, просто споделям впечатления и мнение, на база мой опит, вкусове, предпочитания и времето, с което разполагам.

Но да, признавам, че това със заетостта и логистиката е много сериозен фактор, и ако работата ми не беше каквато е, аз също нямаше да мога да се занимавам толкоз.

Ели,
мерси.
Замръзнал твърд алкохол не бях виждала.

Илия,
майка се хили снощи и: Еми, мойта ракия не замръзва!
Буца лед е в шишето. Белуга. И даже не е от България. Не, че обичам водка и страдам нещо, просто я погледнах снощи и ъъъ...

Splash,
аз не бих могла да вляза на такова място, но има достатъчно информация така или иначе.

Барт,
Дори да не се вманиачаваш в състава, вкусът е различен, но това са си мои лични претенции и предпочитам да не се хващаме за гушите с’я тука за някакви си пържоли.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.11.18 13:10.

ДЕ

15.11.18
13:17

Та по темата!
Какво ви е мнението за продаваното телешко във веригите. Сигурно и то е като свинското, след като подходът е един и същ. Принципно телешко не ям, основно свинско, пиле и чат пат риба. Решил съм обаче да изхвърля свинското тотално, както и пилешкото с много редки изключения, когато съм на гости например и друго не ми е сервирано. Та ще се преминава основно на телешко и риба. Затова питам за мнение.

15.11.18
13:34

Месо купувам и ще купувам само от големи вериги, най- вече Лидл, който зарежда от “Месокомбинат Ловеч” и пази Боже, никога няма да взема от месарница, защото знам какво и как се коли и транжира в малките кланични пунктове. 🙂 Но това е лично мнение и не изразява позиция на БАБХ.  🙂

15.11.18
13:40

Ние в София в Лидл ни дават само испанско месо. Вярно че е най-вкусно измежду веригите, но с какво е хранено и колко АБ само те си знаят.
А вкуса от “фермерските” меса и особено кайма е на светлинни години от масовите. Хората ходят на място и има отзиви реално какво се случва, разбира се е на доверие и инуиция.

Т. Тодорова

15.11.18
13:42

Производителите, които лично аз споменавам, са далеч от малки месарнички с нехигиеничен дъх и изглед. А и както Сплаш е написал, проблемите с месата започват много преди транжирането.

На хубаво телешко от веригите на съм попадала. По-скоро е от дърти говеда, като гореспоменатото конско. Ако някой може да препоръча верига, която да предлага друго - моля да сподели. Аз съм взимала от Лекси, Била и Метро, ако не се лъжа.

Радост,
и на доверие и интуиция не е съвсем, защото и те са си регистрирани производители, подлежащи на всички възможни проверки. Не е като да гледат две кози, да доят мляко и да го продават сутрин на тротоара. 🙂

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.11.18 13:46.

Bart Simpson

15.11.18
13:46

Ireland имат добри неща.
😁

Т. Тодорова

16.11.18
12:38

15/11/2018 (06)

Без тренировка. Опрасих се със съня до 10:30 и се впрегнах да работя от 12 на обяд до... 4 сутринта.

- кафе, оризовки, суджуци, лютеница, зеленчукови сокове, кашкавал... малко мусака в 2:30 през нощта и 50г ракия в 4, за да заспя уж...

16/11/2018 (07)

Пак без тренировка - нямам сили. Спах от 5 до 9 и сега ми беше трудно да занеса торбата с боклука до казана. И пак се очертава същото количество работа.

- кафе с мляко
- тиква с крем-карамелена заливка (онуй с меласата) и карамелен протеин - в булета
- кафе
- задушен карфиол, козе сирене, свежи зеленчуци
- някаква салата с нахут, още не съм го измислила
- черен шоколад малко
———————————————————————————-
Много съм крива заради разхвърляните из града отрови. Някои хора ме карат да забравя всякакво състрадание и човещина... if u know what I mean… да не се обяснявам, че ще ме арестуват превантивно. Варвари.

Tъй, де, пазете си животните и децата.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.11.18 12:40.

Bart Simpson

16.11.18
12:42

Т. Тодорова

16.11.18
12:45

Ти се майтапиш, но е имало леко пострадало дете преди няколко дни и т’ва никак не е смешно. 🙂

Bart Simpson

16.11.18
12:46

Е, стига де, не омаловажавам ситуацията, просто ти сама написа името на песента, нали знаеш, котката не.може да устои на пресно- излят цимент.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.11.18 12:47.

Т. Тодорова

16.11.18
12:49

Да не й циментират лапичките на тая котка с проблемите с въздържанието 😄

Разбирам ти майтапа, но много сериозно ги приемам нещата и съм малко накокошинена 🙂

Bart Simpson

16.11.18
12:53

Т., соре, нямах идея да те донакокошинвам, а да ти сваля малко от напрежението, соре уанс агейн.
Тежеста на средностатистическо коте, съотнесено към плътността на циме та, няма да позволи да затъне.
😉

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.11.18 12:59.

Т. Тодорова

16.11.18
13:04

казано от Bart Simpson на 16.11.18, 12:53:

Тежеста на средностатистическо коте, съотнесено към плътността на циме та, няма да позволи да затъне.
😉

... самó не... 😄

То на такива емоционални откачалки като мен не им трябва някой преднамерено да ги накокошинва, споко. Хихи.
Изчезвам да работя, че пак се олях.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.11.18 13:05.

Т. Тодорова

22.11.18
16:31

Йо. 🙂

Аз съм 4кг надолу, ям с нежелание и мятам пудовки по малко. Наливам много вода. Преди няколко дни разбрах какво е да се напиеш с ракия... 65 градуса... без да искаш.

Работя, ще сменям курса по френски с Alliance Francais, щото не ми се дават пари повече за глупости и така.

Кучето има вече инвалидна количка. Положението в тая глупава клиника е ужасно и мислим да я местим на едно място до Стара Загора, с което работи жената от Германия, която ни помага. Страхотни нещастници са тия, но не мога да им сипя, за съжаление, щото ако ми се наложи нещо през нощта, ще ми уморят кучетата (с абсолютна сигурност, щото са такива и ако някой е на друго мнение, то е само щото не им е сърбал попарата (или не знае, че я е сърбал) и не е ставал свидетел на.. неща).

Мда. 🙂

Т. Тодорова

23.11.18
14:48

Днес съм изпила едно кафе, изминала съм 7-8к на бърз ход, не съм тренирала. Предстоят малко зеленчукови сокове, после толстолоб на скара със салата.

След сума ти мъки с тубата, най-накрая се качи това клипче със сополивия ми глас (хъ-хъ, браво, момичее, хЪ-хЪ 😄). Студ. Количката, която ни изпратиха, е адски скапана и й е малко голяма, но за без пари става, а и Сръчко ще я доизкусури днес. 🙂 Каишите ги побългарихме, за да не влачи краката - това беше първият опит само. Ще станат работите.

Утре местим в Стара Загора, най-късно за след НГ имаме дом в Австрия.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.11.18 14:53.

Т. Тодорова

24.11.18
12:42

Тъй като местенето на кучака остана за утре, днес спах до 11. Като талпа.

- кафе с мляко
- протеин, банан
- сокове
- яйца, козе сирене, салата
- евентуално език със салата

Пореден ден без тренировка. Абсолютно съм способна да заспя в движение и едва се удържам да не зарежа и всичко останало днес, и просто да си легна... до утре. Ама не може.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.11.18 12:52.

Т. Тодорова

26.11.18
09:49

Закарахме куче в Стара Загора - трябваше много по-рано, ама уви. Започват рехабилитация, иглотерапия и разходки с количката 3 пъти на ден. Отзивите за клиниката, в която я настанихме, са повече от добри, а двете дами, които я държат, са изключително човечни и разбрани. За клиника Провет обаче не мога да кажа и една добра дума (освен, че бяха “така добри” да ни разсрочат плащанията, които отиват на към 4к тотал), но нямам време сега да обясня подробно (дано гугъл ми вади мненията като резултат, ако някой търси информация за тях).
Много им набрах и мисля, че и по спешност не бих използвала услугите им.

Но всичко е добре, когато свършва добре, а пък аз вярвам, че всичко ще е наред занапред.

Днес:

- сокове, домати, краставици, козе сирене, език със задушени зеленчуци и малко масло, кисели краставички (напоследък ги ям ей така просто и умирам за тях - никога не е било такова нещо)
- добавките: пробиотик, мултивитамин, креатин, мсм, магнезий, крил, д3, б комплекс, ензими (1/2 таблетка след ядене)

Сега не мога, но следобед с пудовките:
клек
пуш преси
гребане
планк
много стреч

Т. Тодорова

28.11.18
15:31

Нещата продължават да са биващи.

Вчера не тренирах, че бях цял ден на педал, вечерта мъчих един мавруд, после той мен 😄 и така.

Днес - две филии с домашен бабек (на крак и на скорост), кафе с мляко и мед сутринта, сега една малка комбуча.. вечера салата от цвекло, морков, кисели краставички, царевица и орехи, и ленено масло. Доза протеин след тренировката.

Добавките - креатин, крил, вит ц, магнезий, б комплекс. Останалите ги забравих днес.

18:00 Час Боди Пъмп при единствената читава инструкторка в залата. Отивам, щото я познавам от преди - разполага със знания и е супер симпатична и премерена. Доходи ми се на групови и това е най-пододящото за мен на тоя етап. Предвид качеството на услугата, няма къде толкова да се ходи.

Днес пак - отварям фейсбук и гледам пак цяла тава новоизлюпени треньори, лайф коучове, нутриционисти и на баба им хвърчилото. Дуди не харесва това.

😃:

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.11.18 22:19.

29.11.18
11:12

казано от Т. Тодорова на 28.11.18, 15:31:

Днес пак - отварям фейсбук и гледам пак цяла тава новоизлюпени треньори, лайф коучове, нутриционисти и на баба им хвърчилото. Дуди не харесва това
😃:

Щом е тава, трябва да са новоизпечени, а не новоизлюпени. 😄

29.11.18
11:15

ФБ таргетира рекламите си. Така че ако ви излизат подобни неща, вероятно сте ги предизвикали с търсенията си.
На мен не ми излизат подобни реклами.
Ако ежедневно не научаваш нещо полезно от ФБ, значи имаш грешните приятели и следваш грешните хора. 🙂

Т. Тодорова

29.11.18
12:04

Еми, аз почти нищо не цъкам, камо ли пък такива неща.
Сигурно има значение какво съм налайквала преди години и разни други фактори.
Не ми пречи, че ги виждам, защото спокойно ги игнорирам, просто отбелязах.

Трябва да е незаконно т’ва, като гледам какви хора се промотират. 🙂

Както и да е.

На пъмпа вчера също се ококорих. Добре, че поне имам в главата си алтернативи и все пак някаква култура, за да правя нещата безопасно и ефективно. В Лал спорта едно време нямаше такива трагедии.

Иначе награбих “мъжката” щангичка, щото нали много вдигам, за разлика от жалките бодипъмпъри, дето нищо не разбират 😃... и щях да умра. Беше ме срам да спирам прекалено често и днес е... 😃 Хохох. Ама ще ходя 1-2 пъти седмично... да са мятам там 😃

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.11.18 12:07.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1