01.12.18
13:37
🙂
В залата не съм ходила от пъмпа, но мятам по малко пудовки, колкото да раздвижвам на всеки 2 часа работа. Нещо пак проядох, но го отдавам на ежемесечната драма. Поне налитам на цвекло, плодове и сирена. Странна работа. 🙂
Бубата слиза по стълби (с помощ, разбира се), обикаля свободно из клиниката и се бута навсякъде. Разхождат я 3-4 пъти на ден и й мият дупарата след всяко пишкане (оправили са Провет раните) и след няколко процедури и масажи вече сгъва единия крак и опитва да пристъпва. Всеки ден ми пишат и звънят от клиниката, пращат снимки и клипове, и всичко разказват. Единствената причина да не пренасоча изцяло към тях средствата и да си изплатя дължимото на ония търговци, е да не стане така, че заради моята мания за справедливост, утре да хлопнат вратата на някой в нужда и без избор. Но и това зависи от поведението им, като отида другата седмица да внасям, щото всичко си има граници.
—————
Мускулната треска от бодипъмпа е жестока, особено в трицепсите. Утре, ако се оправя за часа в 12, пак ще ида. Раменната преса си я правя със събран хват, вместо зад врата, щангичката на клека я слагам за преден клек, нападите са ми отпади и, понеже бях натоварила повече от необходимите килограми, малко намалих повторенията. Така ми е удобно и безвредно, надявам се да не е обидно за инструкторите, че не ги следвам стриктно. Чувала съм да се оплакват някои, но това така или иначе само говори за нивото на професионализъм. 🙂
Имам страхотна нужда от упражнения за мобилност, разтягания и някой да ми изпука гръбнака, че между плешките е страхотия и не мога сама добре да го освободя. Което изречение ме подсеща, че мога да позагрея 1-2 минути и да си направя един 20 минутен стреч сега.
Много гадно се разпъват тия клипове, ако не се гледат от телефон, но к’ото е. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.12.18 13:42.
02.12.18
19:31
Цял ден на крак, нулев апетит, три кафета, малко печен суджук и 2 чаши вино.
2 интервала тип табата с 20-ката, суингове, 20 мин разтяг.
Утре на път и 15+ км обикаляне, едва ли ще тренирам.
Във вторник ще покоря залата, въобразявайки се на леберкез и така.
🙂
04.12.18
16:45
И днес без тренировка. Излязох в 9, уж да свърша работата набързо и да си действам после, до 14:30 ме мотаха по пощи, куриери, институции разни и на баба им задницата.
После до Прослав да зазимя едни тръби, една метла на двора, пип тук, пип там и тоооо стана време за вечерната порция труд и домакинството.
Може и да не съм тренирала, ама как се напуках с рачел и орехи пък... И разни други неща, де, ама тоя бъркоч наистина беше излишен. Поне не ми се случва ежедневно вече.
Купих пуловери на змейовете - на острия е на едни дебилни динозаври. 😄 Тя голямата само мръзне, де, ама к’о сега... да я облека нея, па той гол да ходи ли? 😄
Иначе си мисля дали да не започна да шия и плета кучешки дрешки. Баси цените. Добре, че го има Карагьоза, за да внася китайски разни щуротии, че иначе за крокодил като моите под 40лв не може да падне човек (пак китайска щуротия).. за най-нефункционална дрешка. Разни уотърпрууфчета с поларена изолация ги продават по 80-90лв. Мода за кучета. Абсурдна история.
Бубата бяхме да си видим вчера. Фиууу-уиииууууу по двора. 😄 Чисто ново куче. Една набухнала такава, уверена, със самочувствие, игрива, социална. И ребрата е замазала за една седмица. Нищо общо. Имала движение в единия крак. Ако ще може да използва три крачета в някакъв момент, ще е супер. Станали са голяма комбина с другата кучка, един бретон шпаньол, блъснат ли, стрелян ли, не знам, но е на същото дередже като наш’та. Скоро и тя ще има количка от същото място като нас. И ще им търсят дом на двете заедно, да не ги делят. 😄
Който няма тренировки за описване, такива неща пише. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.12.18 16:59.
05.12.18
16:15
05/12/2018 (27)
Всички ще останете шокирани, нооо.... ужасно ми се спи. Преди малко видях, че е само 3 часа и щях да се разплача. 🙂
Тренировка след ставане:
Петици от всичко в 4 кръга:
- зерчер @30кг (всички продължават да ме гледат странно с тоя “измислен” клек, дето правя 😄)
- раменна @25кг
- гребане @17.5кг
Пудовка @12кг
10 клека
10 хай пул
10 снач
Имах желание за 3 кръга, примерно, но след първия изгрухтях два пъти и избягах в свински тръс (във връзка с първото изречение от поста). Но самата тренировка е достатъчна, още повече като я правя със съвсем мижави почивки между кръговете (между сериите изобщо не почивам).
—————————————————————————
Храна:
- по обяд - протеин с 1/2 банан
- 2 реда червен линд
- 4-5 ореха с към 30г кашкавал
- 50г суджук, 1/2 домат, после минах през майка и се натъкнах на едно пакетче белен, печен слънчоглед, и напълних половин шепичка 🙂
- следва: печено с масло пиле, салата от домат, краставица и люти маслини
- костен бульон с лимон и пипер (бульоните взеха да ми се получават много добре.. то не,че е голямата философия, де, да удържиш на порива да увеличиш котлона 😄)
Добавки:
- пробиотик, креатин, мултивитамин, ензими, б комплекс, глюкозамин & хондроитин екстра стренгт, д3, магнезий, крил, мсм с лимон, мелатонин
——————————————————————-
Понеже си мисля, че като не ям пакетажи, пици и боклуци, всичко е наред, днес с ужас установих липсата на повече от килограм тахани и известно количество мед & рачел. После с още по-голям ужас ги намерих... на кантара. Не ги ям сама, де, благоверният и той набива яко, но явно независимо кой ги изяжда, аз ги усвоявам. 😄
——————————————————————-
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.12.18 16:24.
06.12.18
12:24
06/12/2018 (28)
Дебелото животно цяла нощ ми се навира между краката и ме буди, гръбнакът ми е на фльонга отвсякъде. Гоня дебелото, обръщам се на една страна със зор и се натрисам нос в нос с острото... Ще почна да им връзвам краченцата вечер, аман.
Тренировка:
Първо пренесох 2 пъти по 40кг през цялата зала, след това още 20.
Тяга:
4х3 @60кг
2х3 @65кг
5х1 @70кг
Лег:
4х4 @30кг
Горен скрипец с подхват:
4х4 @47кг
Доста дупене и разтягане.
———————————————————
Храна:
- протеин с 1/2 супена лъжица фъстъчено масло
- домати, оризовки, козе сирене, костен бульон с лимон и люто
- сок от целина и ябълка, шепа орехи
- ще вечеряме у нашите и шаранът ще е по всяка вероятност пържен - там не се признават такива печения, мечения - рибата се пържи и се яде по много, щото е много полезна... Може и чаша вино, червено да си сипя.
- кисели краставички някъде ще вмъкна, както и маслини - все там ми е акълът, като някоя бременна съм (и на вид го докарвам 😄)
едит: шаранът ще е пълнен... за да не критикувам 😄
Добавки:
- пробиотик, креатин, мултивитамин, ензими с вечерята, б комплекс, глюкозамин & хондроитин екстра стренгт, д3, магнезий, крил, мсм с лимон
——————————————————-
Хора, изпратиха ми снощи клип на Бубата, как я разхождат без количка или колани - само я подръпват напред с повода и тя се опитва да се изправи сама на десния крак и да пристъпи! Не мога да опиша какво удовлетворение изпитвам от това, че се погрижихме за нея и от очертаващото се развитие. Whoop-whoop!
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.12.18 14:23.
07.12.18
12:04
07/12/2018 (29)
-кафе с мед и кокосово масло
- 3 яйца с масло, козе сирене и малко много яка туршия 🙂, филия фалшив пълнозърнест хляб
- малка комбуча, един банан
- птица, задушени броколи, моркови и карфиол, малка чаша вино
- пробиотик
- креатин, мултивитамин, ензими, мсм
- б комплекс
- глюкозамин & хондроитин екстра стренгт, д3, магнезий, крил, мелатонин
Снощи си прибавих и ред шоколад след вечерята - милка с бисквита, от тия големите. Единственото нещо до момента, което се приближава до американската фанта. Щеше да ми се пръсне сърцето от количеството захар. Ужасна хава.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.12.18 13:21.
08.12.18
11:44
08/12/2018 (30)
Страшна работа вчера пак с едно ко4е. Аман. На Камен сестра му го прибрала и ме извика по спешност да помагам - че то бомбок, с тежки психически травми, мръсно, възпаления, рани, хапе, щот’ го боли... Карахме по доктори, къпахме, истерясвахме, щото нямаше как да остане у тях, но накрая хепи енд - взеха го майка и син, съседи и кучкари, които искат да си го задържат за тях. Аз хич не искам да давам животни в България, щото нямам доверие, но тези са окейски хора и в най-лошия случай ще го гледат, докато замине. Но не вярвам да го дадат. 🙂 Покрай тая цялата работа изпихме и една бутилка мавруд, щот и ние си имаме травми. 😄
Сутринта в 6 ме събуди за услуга една приятелка, не се наспах, търкаляхме се до 10:30 в леглото, залата ми отпадна и ме чака къпане на кучета, ресане, чистене, търкане на баня и работа до към 22 после. Ще си направя клек, раменна и гребане с пудовките. Така искам да си имам моя щанга със стотина кила дискове (с перспектива, демек 😄). Бодипъмпът е куул за разнообразие (утре май ще ходя), но наистина не виждам ползата от 100 броя румънска тяга с 10кг - само търкане на стави в темпо и напрежение в кръста. Аз така го усещам, де.
Добавките ще са като вчерашните, храната - банани, мандарини, пиле или риба (и за риба съм луда напоследък), салати, задушени зеленчуци, костен бульон и нещо много люто ще си намеря.. за киселите краставички. 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.12.18 19:22.
09.12.18
11:40
Явно вече като се чуе “куче” и “котка”, и автоматично всички асоциират с мен, без да поглеждат къде пишат. 😃
Често говоря за косматите, ама вълнувам се, к’о да направя. 🙂))
09/12/2018 (31)
Студентът снощи беше на купон и се разкиснах с книга и вино на тихо. 😃 Като се върна - дъра-бъра до 3:30, после четох още до 4:30 и сега съм все едно накой ме е ритал в главата 😃
Кръстът ми е в трагично състояние. Харесала съм матрак и ще го поръчам тия дни. Ползвам Ebay за купуване на всякакви неща в последните години и съм повече от доволна. Чак с матраци не бях работила, де. 😃
Имам толстолоб за печене, ядки, салатата от цвекло, която правя иииии... шоколадови бонбони от червените линдовски, на които се надявам да устоя, но не обещавам.
С тоя кръст на БП няма да ида, ще правя нещо вкъщи, имаше една лоуър бак йога на Шива Рей, ако не се лъжа, може и да ми е от полза.
Иии... ще се работи и днес малко.
————
Ох, миналата седмица дойде да си говорим един доста възпитан и симпатичен тип, и ясно, че не съм тръгнала да се свалям с разни мъже, обаче толкова дървено реагирах, даже малко се стреснах и нямах търпение да се изнижа, хаха. Кума Лиса is dead. 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.12.18 12:08.
10.12.18
09:31
10/12/2018 (32)
Наложи се да се да преинсталираме мака изцяло, че не можа да понесе Mojave-то и, докато програмата, с която работим, е архивирала файловете, е станала някаква грешка някъде си и ЦЯЛАТА ми работа за последната година отиде в коша за боклук. ЦЯЛАТА. Сега предстоят не знам колко дни и безсънни нощи, докато успея да възстановя тая база данни - без нея просто спираме.
Храната и добавките като вчера, не знам със залата и останалите неща от списъка със задачи какво ще стане.
Ето това беше много, много кофти номер. Нито веднъж не се е случвало преди, заради което този път не проверих - бързах много и си викам: е, то досега не е имало проблем, къде ще импортвам всичко, да го чакам 3 часа и да губя времето на еди кой си... На̀ ми сега.
10.12.18
10:27
Малко кат на Димас вица.
10.12.18
10:49
Хехе, да.
Абе, пълна лудница - обикновено са копия в дропбокс, па на външен хард, па не знам си къде, проверки, ала бала, сега с викам: “к’во да губя време, то винаги си работи”, архивирах, за да е актуален въпросния бекъп, изтрихме всичко от компа ииииии..... 😄
i as si pojelah da nqmam nito edna papka 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.12.18 10:58.
11.12.18
15:48
11/12/2018 (33)
Оправих нещата с липсващите файлове, сега пък има друга драма там, но тя е по-малка, мога да се оправя с нея и ръчно за половин ден, тъй че ич няма да го мисля - нямам повече нерви за хабене за глупости.
- две принцеси с много кашкавал, две кафета, довечера омлет, салата, костен бульон
- добавките - същите
С майка днес бяхме на лекар - много близо до остеопорозата я определиха изследванията. Последва врякане в нас, щото реагира като пубер на нашите препоръки и коментари, и.... гррр.
Както и да е, поръчах добавки, ще се постарая да изчета максимално много неща, за да й ги сдъвча, да й ги изплюя и да й дам някакъв добър ориентир за хранене, който да мога и да й обясня, и или ще се взима в ръце, или ще гледа внуци през крив макарон. 😄 Така, де, 62 години не са някаква драматична възраст - има много какво да изстискат още от тоя живот и не е нужно да ми се разпльоскват, все едно няма за кога.
От яд тренирах, иначе го бях отписала. Помогна, въпреки че не беше нещо особено.
- 10х гоблети с повдигане на копито встрани @16кг
- планк х 3 до отказ
тая двойка х 3 пъти + още малко планк след това
- 10х тяга на един крак @16кг (по 10 на всеки крак)
- лицеви от колене до отказ
тая двойка х 3 пъти
Обръщане и тласкане @12кг, редуване на ръцете, докато не станаха по 20 пъти на ръка и се изморих супер много.
————————————————————
И нещо весело:
Направих аз един протеин на Камен - в бубата, заедно с разни други добавки и го оставих на плота. Връщам се след 20 минути, гледам, че колата е долу, влизам в нас и виждам шейкa изпит наполовина, навсякъде опръскано - плот, гръб на кухня, под, уреди, абе, ужас. И се почва веднага, къде на глас, къде не:
- Господи, каква свиня! (страшно драматизиране) Как може да направи и невъзможното, за да оплеска всичко - като Звяра ли е лочил?! Ама как изобщо се пие така!? И да ми го зареже, баси, все едно аз работа нямам, слугиня станах... - и разни такива откачалщини, щото много бързах и много се ядосах. 😄
Идва Камен след 3 минути и го почвам:
- Хуу, де, като си пил като прасе, не можа ли да избършеш малко поне?
Той седи и недоумява, гледа мен, гледа шейка, взима го, пие си го, аз вече почвам да набирам още повече, щото изобщо не ми отразява тросканията, гледа ме един такъв, учуден що съм го емнала за добър ден, обаче го усещам как лека-полека започва да се изнервя... що ли 😄
- Става ли за пиене т’ва поне?
- Вкусно е, нали си го пила, какво ме питаш?
- Ти си го пил, аз като животно не пия. (нали, адската класа тука се демонстрира, щото чакам признание - ще каже човек, че отпивам като Дисни принцеса 😄)
- Не съм го пил, ве, сега влизам.
И докато се разправяме кой какво пил, как го пил, чувам цъка-цъка по паркета, Лара се приближава със скоростта на слънчасала крава, тежко-тежко се гърчи в наш’та посока и я гледам, миличката животинка, целия фейс в протеин, целия гръб и лапите, шляпала с тоя език, загребвала и мятала 😄 - седна, гледа чашата и върти опашка. 😄
Взехме да се хилим, после се сетихме що ни е смешно и какво всъщност е допил Богът на фитнес напитките... и си се досмях само аз на ситуацията. (И почнах да бегам, бате) 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.12.18 16:54.
11.12.18
15:53
Шефа ти ся да не каже, че това, което възстанови за два дена се заиграваш с него половин година?
😉
Мисля, че на възраст 62 остеопороза трудно се бори с храна. Витамин Д3 много трябва.
11.12.18
16:03
Барт,
аз съм си шефът и извадих голям късмет в случая. 🙂
Марго,
знам, че с храна няма да я пребори, но пък може да забави развитието малко, а не да го подпомага непрекъснато, зорлем. Не може да няма никакъв резултат, ако се положат целенасочени усилия. Поне така си мисля. 🙂
Силови тренировки са единствената доказана превенция за постменопаузална остеопороза. Скритата уловка обаче е, че трябва да започнат доста рано, за да имат съществен принос за костната плътност - на 62 вече е доста късно. Пак ще са от полза, но не и толкова, колкото биха били, ако бяха започнали на 30.
Иначе има и лекарства - както малки молекули, така и биологични. И двете обаче имат сранични ефекти или крият някои рискове и затова не се препоръчват, докато наистина не са наложителни, а това може да го прецени само специалист на базата на DEXA или друго подходящо изследване.
Витамин Д помага дотолкова, доколкото е нужен за усвояване на калция от храната, само че остеопорозата не се причинява от дефицит на калций, а от дисбаланс между остеокластите и остеобластите, така че няма и особен ефект при постменопаузална остеопороза.
12.12.18
13:01
Благодаря, Боби.
Тя още не е с диагноза, но се приближава натам лека-полека. Все нещо ще измисля - дори да няма особен ефект, поне да се мотивира да се грижи за себе си. Не е малко и все на нещо ще се отрази положително.
Относно силовите тренировки - тук няма и кой да се заеме с такава клиентка, на 62, с дископатия, дискови хернии, частични парези на пръстите на краката, ишиас, хубаво наднормено тегло и голяма уста 😃...
То и аз не бих имала доверие да бърникат по майка ми, особено след като преди години завеждащата отделение по физикална терапия в една пловдивска болница се изказа, че йогата е най-опасното нещо на света и посъветва майка ми да не стъпва никога на такова място, щото хората едва ли не масово си чупили вратовете по време на заниманията. 😃За тренировките с тежести също беше казала, че е много опасно това, което правя аз, щото ще се изсипя, ще ми падне матката в залата и ще се изтъркаля по стълбите 😄, ще си унищожа гръбнака и ставите, ще ми избухнат вътрешностите и какви ли не дивотии. А тази май се води най-добрият и компетентен физиотерапевт в града.
Та да - това е лекарското мнение, а другото са пулсаджийски тренери. 🙂
Засега съм взела д3, калций, магнезий и колаген. Ще видя с храната какво ще правим тези дни и мисля да й връча гиричките петички. Нямам самочувствие (и има защо) за такова нещо, но ще я накарам поне малко да се движи, че тая работа “от колата на масата и от масата в леглото” не ми харесва.
Не искам да го превръщам в кой знае каква дискусия, но ако ви се намират съвети и опит, бих се радвала да чуя 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.12.18 13:08.
12.12.18
13:12
Винаги може да прави нещо и в домашна обстановка. В началото съвсем символично раздвижване, а в последствие все по-натоварващи тренировки.
12.12.18
13:17
Точно така го виждам, затова споменах малките гирички. Не знам с клякането как ш’ се опраим - тя е единственият човек, който кляка по-зле от мен. Мисля, че е щото шкембакът й пречи. 😄
Абе, да се мотивира само, другото е лесна работа.
19.12.18
14:04
15/12/2018 (37-01) - 19/12/2018 (05)
През последната седмица живея на вино, шоколад и тахани основно, и хич не ми пука. Днес бях за първи път в залата. Голям тлъстак съм, не мога да се претегля обаче, щото кантарът като ме види и се прави, че няма батерия. 😄 К’во ли си вика - тая, ако ми се гякне отгоре и ще ми пръсне дисплея. 😄
Майтапя се, ама наистина бая гъз влача - нови висоти някакви.
Започнах малко интервалки вкъщи, леко и лежерно, щото мц, вирус, мирус.. ПАК.
Мина обаче и днес правих интервал А в залата. Да се чудиш дали не е по-добре да си пукнеш от обездвижване, голям зор. Но за това съм си виновна и аз - първо, не съм редовна и второ - като започна, очаквам всичко да ми се получи от раз, защото нали съм много велика, натискам яко, спазвам секунди и гледам да ми е много интензивно. Еми, грешка, бейбе, ще ти причернява и още как.
Та.. след кафе и половина:
През 10 секунди, без почивка:
10х3 зерчер @20кг
10х3 обръщане @20кг
С 2 минути между трисетите:
4х5 раменна @25кг
3х7 + 1х5 силово гребане @15кг
3х8 корав ластик пред гърди (тук може би е подходящо малко по-малко съпротивление)
Малко разтягане, колкото да отбия номера.
По стълбите слязох едвам-едвам, наистина. Краката ми се тресяха.
———————————————————————————————————————————-
- пробиотик
- кафе, кафе
- протеин, банан, мултивитамин, креатин
- две яйца с катък, 1/2 домат, костен бульон с подправки, оризовки, Б комплекс, вит. Ц, мсм
- джолан, салата, д3, крил, магнезий
- ред шоколад.. ?
🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.12.18 14:05.
20.12.18
14:34
20/12/2018 (06)
Снощи пак пих вино и ядох шоколад... и малко лешников тахан, ако трябва да съм съвсееем откровена 😄
Вчера страдах много, даже се будих от болки тук-таме, сутринта едвам се изстъргах от леглото, но след тренировката май има светлина в тунела.
Видях в залата една овца, която се изяви тия дни в пловдивската ФБ група - две баби продават зелки и мед на някакъв си тротоар, и тая с джипа ги снимала, моля ви се, за да потърси съвет къде да подаде сигнал, щот’ не можело така, кой щял да ги контролира и на кого плащали данъци тия... крадливи баби, разбираш ли 😄
Полека, сьелянко, полека... ти данъци за приходите от кекса на кого плати...?
Тъкмо си помислиш, че няма колко по-тъп да е човек и изскочи някой лумпен с IQ на белена чушка, за да ти докаже обратното.
———————————————————————————
Интервал Б:
през 10 секунди:
10х2 тяга @50кг (много гадно я усещам в кръста така, като подлагам дискове отдолу... иначе пак е гадно, защото пък става много ниско, заради малкия диаметър..)
15х1 обръщане от вис @30кг (тук малко се отплеснах пак с бройките, щото не го усещам съвсем да ме натоварва и тормози при единички с тия кг... Сашо, дали да не правя двойки и там?
С 90 секунди между кръговете:
4х7 лег @25кг
4х7 горен скрипец с подхват @40кг
3х10 външни ротации @3кг гирички
15 минути разтягане
————————————————————————————
Храната:
- кафе
- малко парче ябълков кекс
- протеин с орехи
- катък, домат, оризовки
- пица (ще гледам на едни приятели дъщеричката довечера за няколко часа и се разбрахме с нея да си направим пица парти с детски 😄); ще се постарая да не прекалявам, де - обичам пица, но винаги се чувствам зле след това
- костен бульон с подправки
Същите добавки
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.12.18 14:44.
21.12.18
01:25
Хе, ей сега се прибрах и костният бульон магически се превърна в една студена бира... под аспиратора, if u know what I mean…
Голямо удоволствие ми доставя да прекарвам време с тая малка мушмула - превключвам на съвсвем друга честота.
Ометохме двете една пица, правихме си селфита с айрянени мустаци, гледахме Смърфовете - аз по корем на пода, тя, пльосната като мъничък юрган върху мен 🙂)), пълна идилия. После четох приказка - Сатаната си избра най-дългата, 10 страници дребен шрифт без картинки, прегракнах 60 пъти.
Викам: Абе, Рали, тая е много дълга, 10 страници, ще стане много късно, а и ти само се моткаш, обуваш по един крачол на пет минути, слагай по-бързо пижамата поне..
Тя, с шефското тонче: 10 страници? Ми почвай тогава, явно ти се моткаш - имаш толкова да четеш, а ми говориш за пижами и часовници 😃 😃 😃
Майка й и баща й излизат заедно за пръв път от 6 години. Малко се бях изнервила, че се забавиха, щото детето като заспа, аз какво да правя в чужда къща, ама се върнаха супер светнали и весели, и почерпени помочарователен начин 😃, и някак ми станаха пак мили. 😃 Сигурно е луда работа да няма кой да те отмени за 1 час. 6 години. Аз като си пропусна един ден айляка и... да не си наоколо 😃
1:10 е, светлината в тунела след тренировката загасна и пак всичко ме боли, даже повече от вчера. С Камен си стиснахме ръцете да тренираме по дадените ни програми - първо, за да има смисъл от това, че някой е бил така добър да ни ги да ни ги направи и второ - да си ползваме абонамента, за да не ни излиза една безнадзорна тренировка в джима 25лв.
Забавно е да ходиш на зала. Днес ми се бъгнаха слушалките, нямах собствена музика и виждах какво се случва около мен (като ми звучи нещо, което ми харесва, директно в ушака, наистина не виждам нищо, освен лоста и себе си в огледалото отпред). Ще гледам да си ги оправя или да си взема нови.. със сигурност 😃
Така и така съм се разписала по никое време (не ми се спи, а съм в леглото и пазя тишина, което е страшно предизвикателство, щото много ми се говори 😃), да кажа утре какво ще е:
- същите добавки
- задължително Шива Рей, мачкане и трябва да погледна разни упражнения за мобилност, че нещата са много сериозни :(
- скромна храна - сокове, ядки, салати, бульони... и вечерта купон с малко вино, който се надявам да съумея да напусна в нормален час, че в оная компания нещата винаги ескалират 🍷
Туй то. Почвам да броя овчици. 😴
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.12.18 01:33.
22.12.18
12:32
Рано се прибрахме. В 4:30 😄
Страшна история, така се смях, че ми мина мускулната треска. 😄
Много вино изпих, домашно - презентираха ми го като виното, от което няма последствия и се оказа точно такова. Все едно съм пила сода.
Обаче спах от 5 до 9 и нямам сили за интервал. Следобед пудовките ще размятам. Или те мен.
Снощи ядох 3-4 хапки домашна баница и тук-таме малко салатки.
Сега чакам да омета едно шкембе с чесън, а за по-нататък през деня си имам зеленчуци, кашкавал, маслини и някакви такива.
Добавките - витамин Ц, Б комплекс, мсм, магнезий
———————————————
Купих си много готини завивки - огромни са и тооолкова меки, гушкави и топли, че акълът ми е все в кревата. 😄 Искам да се заровя там и да не мръдна до утре, но уви - ям и слизам да върша работа.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.12.18 12:34.
23.12.18
15:47
23/12/2018 (09)
Станах в 12. Световъртежи, работи - като пребита бях, но се мотивирах да тренирам. В залата си взех един буустър и много бързо светнах.
Интервал А1:
12х1 зерчер @30кг
4х1 обръщане от вис @35кг
8х1 обръщане от вис @30кг
С две минути между трисетите:
Раменна преса @30кг: 3, 3, 2, 2
Силово гребане @20кг: 5, 5, 5, 4
3х10 ластик пред гърди и доста разтягане
Мисля да си купя мънички-мънички дискчета заради лежанката, раменната и обръщането. Даже още ей сега ще погледна.
Чудя се дали да не си взема и бета аланин. Спрете ме! 😄
—————————————————————-
- задушени зеленчуци, малка пържола от птича кълка, част от едни пилешки гърди, които дадох на Горджъса и Дебелата, щот нещо.. мех; креатин, мултивитамин, ензими
- шепа орехи, хрупка какаова паста; б комплекс, мсм, вит. ц
- костен бульон с подправки, салата от печени чушки и лимец; крил, д3, магнезий
Ако ям нещо друго, ще е салата и мръвка, но съмнявам се.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.12.18 16:45.
23.12.18
16:59
Еми, ако наистина не ти трябват и няма шанс да ти потрябват, ще ги прилапам - няма да ги оставим да ръждясват самотно в ъгъла. 🙂 🍺
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.12.18 16:59.
Излъгах ...по 0,75 са-оставям ги в колата...по Пловдив ще се чуем,тези дни ако си там.
24.12.18
13:00
Илия, май се очертава да пръскам радост и светлина на една вила тия дни, но свирни, все пак. 🙂
24/12/2018 (10)
Не много сън, станах, пих едно кафе и отпраших за тренировка с едни убави хора. <3 В Рондото 😄
Интервал Б1:
12х1 тяга @60кг
10х3 обръщане от вис @20кг (като май бяха 19)
С две минути между кръговете:
Лег: 1х5 @30кг, 1х6 @30кг, 1х3 @35кг, 1х2 @35кг
Горен скрипец с подхват: 3х5 @40кг, 1х4 @40кг
+ 5х3 обръщане от вис @30кг, щот нямаше к’о да правя вече, а другите си тренираха
————————————————-
Много различен от пулсаджийския беше тоя скрипец, супер трудно и тежко - по принцип тия петици ги правя с 47кг, а тук 40 едва ги дърпах. А разликата в качеството на лостовете е толкова осезаемa - явно пулсО не обичат да инвестират толкова, колкото твърдят. 🙂 Иначе гъчканица, чакане... хич не се чувствам комфортно в други зали.
————————————————-
Сега се стягам, че имам върша бая неща, татко е рожденик, трябва да се мине и през другите роднини и изобщо тая цялата хвъркотевица ми изсмуква цялата коледност 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.12.18 13:17.
25.12.18
15:01
Светли празници и здраве на вас и близките ви!
————-
Както винаги, от маса на маса сме, но тази година за първи път имаме и два часа за нас си 😃
Снощи изкарах на шам фъстък и тон шоколад, днес - по БГ стандарт 😃
Направихме си подарък малко ние с Годржъс старши 🙂))
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.12.18 15:03.
Здравей.
Дневникът ти е доста увлекателен за четене,ще следя с интерес. И малко off topic,но каква зодия си ?
27.12.18
10:54
Здравей, Лиляна!
Добре си дошла при моите драсканици. 🙂))
Зодия лъв съм. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.12.18 10:59.
27.12.18
12:33
Не се сдържах 🙂
Няма ли да пуснеш и Карл Сейгън как “дебънква”
😄
27.12.18
17:38
Ей, отива всичко към края си. 🙂 Прилично е всичко засега, с изключение проваленото ни нощуване на една много симпатична вила.. Но сме там за уикенда, тъй че пак става. Аз съм окей и вкъщи да си вися, много ми е хубаво. <3
27/12/2018 (13)
Снощи случайно кантарът проработи и съм в шок. Въпреки всички съвети от сорта на: “абе, почни си от 01.01, хапвай ся, празници са още”, започнах още днес да взимам мерки, щото т’ва вече излиза извън всякакви граници. Голям праз като са празници - все едно цяла година съм умряла от глад и алкохолен дефицит, че да се извинявам с Коледа и НГ - тия съм ги правила вече. Наистина съм шокирана от себе си.
————————————————————
Храна:
*** 130г свински котлет с гъби, малко салата (към 12:00)
*** 17:00 - сарми, парче питка;
Ежегоден диалог с майка ми:
- Недей, бе, жена, недей прави толкова много храна, кой ще го яде това всичкото нещо, кому е нужно?
- Абе, какво толкова - не е необходимо да се изяде наведнъж, просто ще има готово ядене за повече дни.
..... 2 дни по-късно:
- Яжте ги тия манджи, аз за какво съм ги правила?! Не съм седнала ни на 24-ти, ни на 25-ти - не стига, че не съм си починала, ами и храна ще хвърляме!
😃
Та по тоя повод казах, че дояждам сармите и едно парче от питката (за да си остана обикновена, вместо неблагодарна и неуважителна свиня), и да не ме занимават повече с манджи, щото ще умра (и не се бъзикам, т’ва е сериозна цифра).
*** костен бульон с подправки за вечеря
——————————————————————-
Интервал А: (най-гадният от четирите... за мен)
10х3 зерчер @20кг
10х3 обръщане @20кг
С 2 минути между трисетите:
4х5 раменна @25кг
4х7 силово гребане @15кг
3х8 черен ластик пред гърди + малко ротации със същия
Малко разтягане.
——————————————————————-
Добавки:
- пробиотик
- креатин
- магнезий, крил, д3
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.12.18 17:46.
28.12.18
18:08
28/12/2018 (14)
Почти никакво спане, станах като ритана зелка.
- 125г бри и 4 оризовки
- “домашна” лимонада с малини и едно кафе - малко дъра-бъра с колежките от университета... всички са или бременни, или се женят, или купуват жилища, или всичко наведнъж, някакви сериозни неща творят, а аз се чувствам на 17 и упорито отричам, че от джоба ми някъде се чува “тик-так, тик-так” 😃
- салата от броколи и моркови, почти сурова, с лимон; печен боб с някакъв доматен сос - вери найс; един бонбон рафаело
- дребен омлет с кашкавал, малко салата от цвекло, морков, маслини, кисели краставички и т.н.; костен бульон
Интервал Б:
10 минути пътека с лек наклон, колкото да вдигна пулса и после дозагрях като разтоварих на някой истински мъж щангата и му подредих дисковете.
през 10 секунди:
10х2 тяга @50кг
12х1 обръщане от вис @30кг
С 2 минути между кръговете:
Лег @25кг: 10, 10, 10, 8
Горен скрипец с подхват @40кг: 10, 8, 8, 7
3х10 външни ротации @2кг гирички
*** тренирах с буустър, че много ми се спеше, чак ми беше лошо
*** останалите добавки: вит ц, вит. б, магнезий, крил, д3
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.12.18 18:13.
29.12.18
16:07
29/12/2018 (15)
Отказах се да вървя на Храбрино - нещо се депресирах от кантара оня ден и се чувствам грозна и непринадлежаща между хора. 😄 А и май имам нужда да си лвгна вечерта и да се приспя с книга, на тихо.
Реших да си остана вкъщи и да си понаправя малко маски за лице, за коса и т.н. - нещо друго, за което често мрънкам, е, че кожата ми не е като на 20, а реално не съм положила и една точица усилия за нея. За косата също трябва да се грижа, щото реших да я пусна и да я даря. Не знаех, че има в Пловдив място, на което може да се свърши тази работа.
Поднових си малко козметиката, изхвърлих почти всичко, освен няколко червила и едни сенки Urban Decay, които ми се свиди изпратя на последно пътуване, щото са невероятно добри, скъпи са, а и не мога да ги намеря нещо 😄.
Все едно са ми притрябвали толкоз много неща - ползвам сенки като молив за очи, какао за руж, един молив за вежди и понякога червило. 4 неща, дори спирала слагам веднъж на високосна. Обаче не - 6 торби боклуци, които да ми заемат място и да оставят празнина в банковата сметка.
Взех си два крема за лице, само от натурални масла. Бях се ориентирала към разни марки, но в България се оказаха турбо гъзария (ама разбира се), а от ибей не ми се чакат, пък и няма да са по-безвредни от тези, които поръчах, тъй че съм доволна.
А Зоята изглежда доста приличен магазин - в последните няколко години пазарувам от тях и нямам нито едно оплакване.
——————————————————————————-
Храна и добавки:
- пробиотик в 11:30, щот’ тогава се събудих 😄
- в 15:00 топло какао с мед (какаова паста, разтопена в мляко)
- 15:40 шепа орехи, смесени с червени боровинки (сега дъвча пред компа, Лара седнала на една табуретка до мен, сложила розовата гъба на рамото ми и проси, хихи)
по-нататък:
- костен бульон с подправки и лимон; мсм (вече има недостиг на кости за бульон - страшна борба, работят със заявки, все са свършили - кокали.. Боже)
- за вечеря си взех един лаврак, който ще изпека на плоча + задушени зеленчуци; магнезий, крил, д3, мелатонин
За пиене:
- вода и чайчета разни
Движение:
- разходка, пазаруване, мъкнене, чистене и т.н.
- като тръгне К. ще позагрея малко и ще направя някакъв стречинг.. по-продължителен
——————————————————————————-
Тва го правя доста често и нямам против, особено ако мъжа е правил 220 кг тяга:
“после дозагрях като разтоварих на някой истински мъж щангата и му подредих дисковете.”
29.12.18
18:35
Аз пък имам против, защото е въпрос на уважение към персонала и останалите трениращи да си подреждаш нещата. От к’ъв зор ще му вървя след гз на някой льольо, да не съм му майка?
По едно време жените, които чистят, подреждаха и тежести, а те са подбрани дребнички и слаби ромки (почти невидими, толкова дребни), които по цял ден не могат да вземат въздух от чистене на мизерии.
Залепиха лепенки като за малоумни на стойките за дъмбели: 15кг, 7кг, 20кг и т.н., и пак всичко е навсякъде. 😃
На всички монитори в залата вървят филмчета с правила, направени направо комично (захилих се на глас веднъж, докато гледах), за да се разбират по-лесно от стадото, ама уви. 🙂
Някой ще каже, че съм дребнава и тросната, ама к’вато и да съм, гледам да не ангажирам никого да рине след мен.
29.12.18
18:41
Не съзнанието на хората определя тяхното битие, а напротив, тяхното обществено битие определя тяхното съзнание.
Из писмoтo на Маркс до Енгeлс относно трениращите в “Пулса”-а 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 29.12.18 18:47.
29.12.18
18:48
Е, ай с’я 🙂
Има много читави и възпитани трениращи в тая зала. И в други зали съм била - все един и същи добитък. Даже в лал спорта, дето беше толкова задушевно всичко, имаше тролове, които чакаха някой да им върне пудовките и ластиците на мястото им. Изключвам единствено твоята джима, щото там има кой да налага дисциплина. 😃
Толкоз ни е възпитанието явно и като няма контрол, става кенеф, както във всяка друга ситуация.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.12.18 18:50.