29.12.18
19:19
Изключвам единствено твоята джима, щото там има кой да налага дисциплина. 😃
Със сила и пак ми отне години.
29.12.18
19:42
От к’ъв зор ще му вървя след гз на някой льольо, да не съм му майка?
След такива обикновено не оставам безразличен, казвам нещо обидно, така че да ме чуят всички в залата и после чакам да ме набият...
29.12.18
19:46
Аз просто не разбирам и ми е странно, че някой не си прибира тежестите.
Тук ако два пъти не го направиш, два жълти картона и чао, отиваш в някоя друга зала.
Аз веднъж си забравих кутията за скачане и се обадих по телефона да се извиня.
29.12.18
20:00
По едно време засичах в залата да тренират от спортното. Едно момиче с борба, доста натренирана, редовно си оставяше щангите натоварени, а в допълнение бая се потеше и миришеше. Едни простаци и казали, че трябва да се пере и къпе, а тя се разплакала и избягала. Интересното е, че продължи да идва вмирисана и да си оставя тежестите където и падне, но накрая май са я изгонили.
29.12.18
20:06
За мирисането, имаме идиннигериец.
Грамаден, като Страшника, ама с картофено сърце, добряк, та се не знае.
Не знам с какво се храни, обаче мирише на половин Индия, лук, чесън, ей брат, много мил човек и много му се лафи ама трудно се понася.
29.12.18
20:34
Сашо, еми, смятай - на теб ти е отнело години, в тази зала, в която тренират основно хора, които те познават и се познават помежду си, и не могат да се сетят, че може пък и да си сложат нещата по местата за удобство на всички.
Барт, аз съм се извинявала също, щото забравих да си избърша магнезия, когато използвах такъв. Върнах се от съблекалните, избърсах и се извиних на интруктора, който тъкмо бършеше 😃
Бомбър, и аз казвам разни неща. Обаче повечето пъти съм с мъжа ми, който прави някакви други неща някъде из залата и не искам да го вкарвам него в конфликт с разни идиоти, защото в общия случай са достатъчно прости, за да стане страхотен панаир. Сама женичка с голяма уста няма кой да я закача толкоз иначе. Обаче някои са истински дебили - директно му правиш забележка, то те гледа с празен поглед, чуди се от коя лудница са те изтървали, обръща се и си тръгва. И като направиш три забележки, ставаш “онаа заядливата овца”, дето се заяжда с милите хора.
Като цяло мисля, че не е и моя работа да правя забележки, защото тия “треньори” са отговорни за реда в залата по правилник и могат да вземат отношение, докато НЕ си наблюдават клиентите, вместо да цъкат инстаграм по цял ден.
Иначе, кака ви, сприхавата лелка 😃, писа оплакване преди време, заради едни чички с джипове и IQ на кучешки задник, които крещяха, закачаха се, блъскаха и хвърляха, и веднага имаше ефект. 😃
Обаче хората около мен, освен Ленчето, ме обвиняват, че съм конфликтна и ме карат да се чувствам виновна, че си търся правата, баси. Трябвало всичко да игнорирам. Ми няма пък. Много ми се иска да живея в среда на ред и уважение. Имаш правила, спазваш ги и всичко е точно. Ако ти се е прищяло без правила - на къра.
Веднъж помолих една девойка да си ползва кърпата като сяда на скрипеца, щот там позата е съвсем “бля” - не, не разбира, даже се оплака на инструкторката си и двете въртяха очи. Мен пък ме е гнус да си сложа моята кърпа после на мястото на потния й задник и предник. Кърпата на рамо, потният гъз на седалката. Иначе мирише на Гучи.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.12.18 20:40.
29.12.18
20:52
Тези с джиповете сигурно като ме чуят ще си кажат “тоз балък ко лай” и няма да се обадят 🙂 , но ако все пак се стигне до грубости, значи така е било писано. Другия вариант е да си мълча като кучка и да им разтоварвам щангите, което няма как да се случи.
29.12.18
21:37
Е, ти по принцип не можеш да се оплачеш от липса на тестостерон 😄
Мисля си, че не е нужно да си “кучка”, за да спазваш добрия тон, но някои си го търсят със свещ и колкото и да си мил, възпитан и сладък, не е редно да се превръщаш в нечия слугиня - на тая възраст даже майките им са ги отбили изцяло 🙂
Как да е. Лягам, че утре, ако не се лъжа, ме чакат малки, гадни, интервални единички 😄
Използвам да кажа, че този път, за разлика от всеки друг, когато съм пробвала интервалната схема, нямам мускулни трески (с изкл. на първия път) и се чувствам добре, тренирайки така, а не като прекарана през центрофуга.
Ако си запазя дисциплината от последните две (о, уау) седмици, може и да стане чудо. Но за някои чудото става едва когато умрат от страх и възкръснат, за да се поправят. Евентуално.
Лека 🙂
П.П. За пръв път ям лаврак и смея да твърдя, че е най-яката риба, която съм опитвала до момента. Поръсих я със сол, пипер и лимон, и я метнах във фурната - еми, мньооооом! Обикновено с другите риби са едни маринования, чакания, па така, па иначе... т’ва е мега.
Ако някой има препоръки за много вкусна риба и приготвянето й, моля да сподели, щото мисля да мина основно на морски създания. Месото малко в повече ми идва напоследък и не се чувствам добре с него.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.12.18 13:41.
Супа от ципура...но да е 5-600г.Костите и са по-малко от лаврака при същия грамаж.Пускаш я в марля 10-12мин. след това я вадиш и обезкостяваш....докато добавяш зеленчуци и девесил на воля.
30.12.18
11:28
Има ли разлика в костната система, честно филирал съм няколко стотин хиляди и никога не съм намирал разлика в двете.
Както и да е, обичах да казвам, че рибена супа може и без риба, обаче без дивисил ( див Васил) не става.
30.12.18
12:30
Ще се пробва тази рибена супа, мерси 🙂
30/12/2018 (16)
Събудих се преди два през нощта с кръвно 130/90 и пулс 90, едно усещане за висока температура, а температура нямах, и като ме обзе една паника, стана още по-зле. Пих валидоли, лягах, ставах - до 3:30. Много ми беше зле, чак се чудих дали да не будя Камен (хубаво, че се прибра по някое време) да ме кара някъде или да звъня на 112. Ама мина. С’я пак ме стяга главата, все едно с обръчи. Утре имам час за джипито, че не искам да драматизирам излишно. Почетох подробно за разни състояния (ако е нов за мен вид паник атака, да си стане както трябва 😄) и хич не съм очарована от възможностите.
————————————————————————————
Ставане, кучета, две хапки банан с креатин, вит ц и магнезий, и бам в залата.
Интервал А1:
10 минути пътека с променлив наклон, умерено ходене
През 10 секунди, без почивка:
12х1 зерчер @30кг
12х1 обръщане от вис @30кг
С две минути между трисетите:
Раменна преса @30кг: 4, 3, 4, 3
Силово гребане @20кг: 5, 5, 5, 5
————————————————————————————
Храна:
- 4 оризовки с кашкавал
- мляко с какао и мед
- банан с протеин и шепа орехи
- халуми на плоча, салата от зеле и морков
- за пиене - вода, чай, бульон с подправки и лимон
- между другото може и да боцна нещо пробно у майка
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.12.18 13:31.
30.12.18
15:42
Към твоя лаврак само да добавя пет резана домат отдолу и няколко резана лимон в средата, давиш в зехтин и така.
Има хиляди начини за приготвяне на една риба, но аз обичам да се насладя на вкуса на самата риба и ползвам само вкусове, които стоят настрана като чесън, зехтин, лимон.
Любимата ми риба( като изключвам тона, разбира се) е махи махи и stonebass.
Интересното при махи махи е че 70% от вкуса на рибата е в подкожната мазнина, а stonebass е рибата с най- коравата кост, която е срещала ножа ми.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 30.12.18 15:44.
30.12.18
21:47
Барт,
ще добавя следващия път (облиз-облиз). Много ми допадна този рибок, идеален е за мързеливци 😃
——————————
Възползвам се да си добавя 100г телешка наденица у нашите - много добра.
А случаят със снощния ужас май разрешихме с майка - хвана че същото, докато правихме сарми и тя прецени, че е паник атака. Доста по-различно от предишните - там винаги е имало причина/фокус върху нещо.
Връчи ми половин к*****с и сега съм супер. Ще го обсъдя утре и с лекаря, все пак.
Лека и до 🐞
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.12.18 22:13.
Успех с паник историите, много са неприятни! Нали знаеш, че най-важното е да си ги знаеш, че си в такава(независимо от причините, те винаги са много глупави). Аз си взимам по половин к*****с 1-2 пъти в месеца и изобщо не го мисля, поне не взимам други медикаменти, но само това ме спасява на моменти.
31.12.18
09:20
Благодаря. 🙂
По принцип знам, но както казах, това беше нещо ново (вместо просто да не мога да заспя, направо да се събудя така и да продължи почти 20 часа на приливи и отливи) и предвид килограмите и начина ми на живот, реших, че е възможно и нещо по хардуера да е.
А такива хапове не ми се пият редовно - сложих си 4 в портмонето за зор заман, но предпочитам да се справям по други начини, вместо да се правя на бухта с розови хапченца.
Между другото, по време на тренировката вчера и след нея, се чувствах много добре, все едно нищо не е било, което пак беше знак, че няма да се гътна по технически причини. 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.12.18 09:25.
Между другото, има разни техники за дишане, които помагат доста. Или поне на мен ми помагат. Заслужава си да помислиш и в тази посока.
Но да, физическата активност от всякакъв характер (да, простакеса съм 😄) помага доста.
31.12.18
09:42
Това беше едно от нещата, които имах предвид под “други начини”. Дишане, фокус върху нещо приятно, физически активности и т.н.
А, що да си простакеса - нещата от живота. И то приятните. 👹
31.12.18
11:51
Сашо, еми, смятай - на теб ти е отнело години, в тази зала, в която тренират основно хора, които те познават и се познават помежду си
Всъщност години ми отне да науча приходящите, с които не се засичам...Или поне се засичам рядко 😄
31.12.18
12:52
Еми, за тази зала конкретно, твоята, е все тая дали тренират с теб/при теб или не се засичате. Не е някакво стъргало със стотици или хиляди трениращи. Бе свинска работа.
———————————
Бях иначе на доктор - сърцето ми е здраво, но съм малко луда. 😂😂😂
———————————
Весело посрещане на 2019!
И не хвърляйте пиратки, ей!
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.12.18 12:53.
“предпочитам да се справям по други начини, вместо да се правя на бухта с розови хапченца.”
И аз 2-3 години се правих на храбра да не пия хапчета и резултатът беше, че едвам стигах до хранителния магазин, да не говорим за пътуване с кола или метро. Всъщност само тези по-кофтите “временни” успокоителни ми помогнаха, без антидепресанти, но всеки си намира Пътя 🙂
31.12.18
15:35
Тези неща обикновено се случват с причина - стрес, подтискани емоции, вътрешни конфликти, злоупотреба с алкохол и други вещества, които могат да се отразят на емоционалното състояное и т.н.
Мисля, че трябва да се работи в насока разрешаване на проблема-причинител и това да е основното, което да прави човек.
Естествено иначе, че ако изпаднеш в тюолкова тежко състояние, ще пиеш нещо. Поне аз не бих се двоумила.
Иначе ми изписа антидепресант, но нямам никакво намерение да го пия.
02.01.19
13:06
Честита 2019!
Здраве, късмет, бицаги и корав сън! 😄 (напоследък ми се струва изключително важно да може да спи човек, тъй че.. 🙂))) )
——————————————————————————-
Хапване, малко пийване, супер тиха и спокойна вечер на 31-ви, и така. 🙂
Единственото оливане с храната беше един цял шоколад, който ометох снощи и от днес пак ще си ставаме батки. 🙂
Нямам кой знае какво за казване - днес тренирах след акто ми взеха кръв за изследвания, ръката ме заболя и изтръпна, рукна пак няк’ва кръв и всъщност не мога да кажа, че съм направила тренировка -
12х1 тяга @60кг
6х3 обръщане @25кг
10 минути пътека под наклон
После поне се поразходих, 2к + още 1к и стига толкоз. Сега ще изчистя и ще изкарам малко пари, за да не последва следпразничен глад и мор. 😄
——————————————————————————-
Излязоха ми резултатите. Моля за коментар, ако има повод за такъв. Особено за чернодробните, че там има повишени стойности, които не знам как да тълкувам.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.01.19 13:26.
ALAT-ът е височък, но сам по себе си без други признаци за проблеми с черния дроб не би трябвало да те притеснява много.
Във всеки случай не би било зле да ограничиш алкохола до минимум за известно време, да поизчистиш храната и да се опиташ също да свалиш някое кило - подкожните мазнини не са съществени, но висцералното затлъстяване влияе много върху функцията на черния дроб.
Също така много се компрометира с храната и часа на последния прием от предния ден...
Ако си се хранила след 5 с по мазни неща и си перналаеднабира...
02.01.19
15:32
Боби, благодаря ти. Илия, на теб също.
Нещата са ми горе-долу ясни като подход в относително безобидна ситуация, ама хич ме няма със стойностите в изследванията, особено пък извън тези в ПКК-то. А и има тенденция да се паникьосвам, когато се появят отклонения в нещо, въпреки, че очевидно полагам усилия в тази насока и не би трябвало да е голяма изненада, че понякога резултатите не са съвършени.. нали... 🙂
Даже за нещата, които си причиних, излязох много корава, но това нито е похвално, нито е забавно.
Приключи тоя филм, де, сресах ушите заради последните преживявания и със сигурност ще се погрижа по-добре за себе си във всяко едно отношение.
Иначе в кръга на майтапа:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.01.19 15:38.
02.01.19
21:59
А ето как лаврака изглежда в моя свят.
Още работя по този и не е завършен, но.....
В крайна сметка без да се заяждам или нещо, имаше ли някакъв напредък в смъкването на кг. или мерки, понеже не помня да си писала прогреса? И имаше ли хормонален или друг проблем? Похвално е, че тренираш последните седмици/месеци 🙂
03.01.19
09:28
Барт, чудно изглежда ❤
Радост,
не се притеснявай, не е нужно да се заяждаш, за да попиташ - нали затова сме се събрали 🙂)
Зависи за кой период питаш - по принцип имаше напредък, видим, после станаха разни неща и изкарах повече от половин година на хвъркотевица и под огромен стрес, който инстинктивно туширах с алкохол и цигари (до съвсем скоро) - качих пак.
Хормонален проблем нямам, правих пълни изследвания, ако не се лъжа, лятото. За метаболитен синдром говорихме с ендокриноложката и че трябва да се изключат стресовите за организма фактори.
За тренирането - колкото и да съм прекъсвала, не е било за твърде дълго, но и рядко съм била похвално постоянна. 🙂
Точице, знаеш аз съм ти казвала не е нужно коренно да променяш всичко наведнъж. Едно по едно и всъщност от всичко е важно постоянството!
Лов ю ❤
03.01.19
13:45
Наясно съм с много неща и помня всичко, което ми е казано, но съм крайно податлива на тъпотии. 🙂
Сега ще видим какво ще се получи - току-виж и от мен излезе човек. 😄
Не искам да тръгвам с големи приказки, но като ти станат очите като пържени яйца от шубе, мотивацията придобива други размери, форма, смисъл, плътност и мирис. 😄
И аз та любя :P <3
03.01.19
22:19
03/01/2019 (20)
Малко суингове за загрявка и 40 минути йога стреч.
Храна:
- зехтин с лимон по препоръка на джипка
- 1/2 банан
- сок от зелени ябълки и нар
- малко извара с 1/2 авокадо и домат
- няколко оризовки
- чай от мащерка с лъжичка мед
- два варени картофа, количество сьомгова пъстърва само със зелени подправки и лимон, изпечена във фурната, един малък домат
Добавки:
- витамин Ц, Б комплекс, магнезий, крил, мелатонин
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.01.19 22:36.
04.01.19
03:02
Малко суингове за загрявка..........за загрявка?..........малко?
Да хващаш някоя яка пудовка и да фърлиш
Две води, че нещо се опусна яко напоследък.
Вообщд не разбифак кво става в гоя форум???
Кръстев снима храна.....
Дени плочки.....
Боби 120 кила....
Димо качи на 15 кила.....
Любака си обръсна брадата......
На Нервата щерка му кляка повече от него......
Херца даде фира.......
Блажка нещо веганско......
Ако Мусашката се захване с шах си трия акаунта....
WT Fuckin’ F???????
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.01.19 03:08.
04.01.19
05:08
си трия акаунта....
WT Fuckin’ F???????
Вече имаш известен опит...
04.01.19
07:44
Последно съм си снимал храната лятото ве ей 😄 И Гого ми сипа мощно тогава:
От 270 тяга до снимка на храна. : Д
04.01.19
08:59
Ами, да, за загрявка - не обичам да разтягам на незагрято.
Останалото не знам как да го коментирам. Дишай дълбоко 🙂))
Ако Мусашката се захване с шах си трия акаунта....
WT Fuckin’ F???????
Черно на бяло обещал си, според мен това ще е следващото му призвание в живота.
Че тя винаги е клякала повече от мен,а и от теб)))
А ако се научи да кляка ...ще кляка повече от всички тук.
04.01.19
11:12
си трия акаунта....
WT Fuckin’ F???????Вече имаш известен опит...
😁
04.01.19
11:13
Че тя винаги е клякала повече от мен,а и от теб)))
А ако се научи да кляка ...ще кляка повече от всички тук.
Жива и здрава да ти е, Нервак.
04.01.19
11:26
Да хванете да се поогледате къде ви е изпаднало чувството за хумор, че много сте се осериознили.