казано от Bart Simpson на 04.01.19, 11:26:
Да хванете да се поогледате къде ви е изпаднало чувството за хумор, че много сте се осериознили.
Спри да ни критикуваш готвенето и може да се замисля 😄
04.01.19
11:35
Това може да стане само когатоспрете да ми критикувате тегата.
😉
04.01.19
13:03
04/01/2019 (21)
Суингове на интервали с 20-ката, раменни преси с лостчето
Храна & пийване:
- зехтин & лимон
- шипков чай
- една сарма
- един картоф, варен, с извара
- сок от ябълка и магданоз, roo bar с череши
- сок от цвекло и морков с конопен протеин вътре, няколко оризовки
- салата от зеле, морков и авокадо, яйчни белтъци, оризовки
- незнайно по кое време - обезмазнен костен бульон с лимон
—————————————————————
Дойде новият матрак и сега се опитвам да демонтирам стария, за да го сложа. Механизмът е долен евтинджос и си изпочупих ръцете да въртя тая отвертка на най-задната видия, където винтовертът не стига.
Хем не искам да влагам пари в обзавеждане за чужди апартаменти, хем всеки път пЦО’ам, като дойде време нещо да се смени/ да се ремонтира.
Ако не се пребия, довечера ще спя на удобничко 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.01.19 13:30.
05.01.19
14:24
05/01/2019 (22)
Матракът е топ. Леко е твърд и се бях притеснила, че ще трябва повече време, докато ни се наместят карантиите 😄, обаче мина с много малко поражения и най-накрая гръбнакът ми се самоизпука на няколко места, на които имаше нужда.
Храна и т.н.:
- зехтин с лимон
- след тренировка: банан, оризово мляко, конопен протеин, малко пчелен прашец - в бубата + 5 ореха, които да предъвча
- портокали, руу бар с черешки
- 300г пъстърва, салата от варено жито, 1/2 авокадо, домат и насилствено - малко зеле
- чай, вода - към 2.5л общо
- добавки - магнезий, вит. Ц, Б комплекс, крил и мелатонин
*** боли ме от лявата страна, тъпа болка под ребрата и към бъбрека, вече бая време - бъбрек ли е, панкреас ли, далак ли, не знам... Чувствам се като л**но - изморявам се лесно, искам да спя, боли ме тук-таме, за концентрация изобщо не може да става дума, а джипито ми вика, че си фантазирам като всички откачалки, дето цъкат из нета и си приписват симптоми.
Качих се до втория етаж на залата и пътеката отмери 144 пулс - това не е ли много за такова усилие.. 40 стъпала са сигурно? Може и да откачам, не знам.
Тренировка А:
10 минути пътека с наклон
По 10 пъти през 10 секунди:
Тройки зерчер @20кг
Тройки обръщане @20кг
С две минути между трисетите:
Раменна преса @25кг: 7, 7, 6, 5
Силово гребане @15кг: 7, 7, 7, 7 (толкоз повторения, защото започва да ми трепери кракът на шестото)
3х10 ластик пред гърди
—————————————————————————————
Баси, кучето Буба вече опитва да се изправя само на задния крак и успява за няколко секунди. Ама не, докато е на разходка и има стимул да мърда, ами ей тъй, както си седи и хоп, опитва да тръгне. Много по-рано трябваше да я махнем от Провет и алчните им, бездушни лапи, ама кой да знае.
Мамин, сладък коферман. 😃 ❤ 😃❤ 😃
1. Страшен старт на деня със зехтин и лимон 😁????
2. Ти намери баш на пътеката да имаш вяра за пулс... То аз се задъхвам на 40 стъпала също 😅
3. Нямаш идея колко се радвам за Бубаааа ❤❤❤
05.01.19
16:07
Санче, джипка препоръча зехтин с лимон за черния дроб - сутрин на гладно. Не е толкоз отвратително, колкото очаквах. Сок от половин лимон с една супена лъжица зехтин.
Помня, че баба си правеше разни такива бъркочи за жлъчката, ама нейното си беше цял режим, петдневен, ако не се лъжа.
Като цяло много се задъхвам, при елементарни усилия. Интересно, че по време на тренировка всичко се променя.
И за Буба - и аз. 😄 Голям дявол излезе т’ва животно - само тарикатлъци, муфтене за храна и слайване на всеки нов, дето мине и замине. Има си там и приятелка, един бретон шпаньол на нейното дередже - голяма комбина станаха. 😄
05.01.19
18:11
Сложи му и две супени лъжици вода и го пусни в някакъв фууд процесор.
Става много по приятно.
05.01.19
18:36
Зехтинът или кучето? 😄
05.01.19
18:50
Ще го оставя на въображението ти...........
06.01.19
14:02
06/01/2019 (23)
Храна и т.н.:
- зехтин с лимон
- след тренировка: банан, оризово мляко, конопен протеин, малко пчелен прашец - в бубата
- почти веднага след това: малка порция паша кюфте с телешка кайма
- чай, чай, вода с лимон, вода....
- леко задушено червено цвекло с морков, нахут, три белтъка и един жълтък
- вит Ц, Б комплекс, магнезий, крил, мелатонин
Тренировка Б:
10 минути пътека с наклон
По 10 пъти през 10 секунди:
Двойки тяга @50кг
Единички обръщане @30кг (тук 12 пъти, всъщност)
С 90 сек почивка между кръговете:
Лег @25кг: 8, 8, 10, 10
Горен скрипец с подхват @40кг: 8, 8, 8, 7
3х10 ротации с розовите гири
Не знам дали е заради непушенето, заради непиенето, неяденето на боклуци, въглехидратите или съня, обаче изобщо не усетих тягата как мина и замина, и след това ударих един таз 😃 на Камен и му употребих щангата - 70кг ги дръпнах все едно бяха 40. 😃 Не очаквах толкоз леко да е и щях да направя задно салто с лоста. 😃
Обръщането ми тежеше обаче тоя път. И легът ми е странен. И на двете движения дърпам/бутам повече с дясната ръка и колкото и да се фокусирам, не мога да прехвърля достатъчно тежест на лявата, особено на лежанката.
П.П. И портокалче ще хапна, че попаднах на кисели, както ги обичам ❤ И костен бульон д вечерята. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.01.19 14:56.
07.01.19
08:04
07/01/2019 (24)
Днес от 6:15 до 19:30 на път и на крак. Проклетите тираджии на магистралата винаги ми изправят косата, ненормалници. Заради тях само не обичам да пътувам.
Но пък като свършим задачите, че идем до кучето 🙂))
Храната - ябълки, банани, ядки, а за вечеря - варено бутче без нищо, някакъв зарзават и костен бульон. Сутринта си направих едно кафе с оризово мляко. Друго си е 😃
Сестра ми и малката си заминаха и малко ми е терсене. 🙂 Много ме кефи хлапето как прилича почти изцяло на нашия род. 😃 Същият караконджул като мен, баща ми и сестра ми е, особено като малки, но русичка 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.01.19 08:05.
08.01.19
15:32
Вчера от бързане да изляза сутринта съм си забравила ябълки, ядки и т.н., та ядох старозагорски дюнер, поради липса на друго, освен баничарници на центъра. Ама само звучи зле - направиха ми го без мазно на питката, само с пилешко и бая количество зеленчуци - без картофи, без сосове, тъй че не го пишем проблематичен.
08/01/2019 (25)
Да се похваля, че физически съм супер - спрях да се задъхвам и болките отшумяха. Иначе сериозно си мисля, че се побърквам, но сигурно и това ще мине. Явно много ми е дошло напрежението и трябва да избие от някъде.
Движение:
обикаляне по задачи
суингове на интервали с 20кг
планкове
40 минути стречове разни, йогести
до довечера на крак
храната:
- кафе с оризово мляко
- довърших си вареното пилешко с една оризовка, намазана с бъркоч от доматено пюре, ситно нарязан праз и малко зехтин
- костен бульон
- 100г овесени бисквити
- лаврак на фурна, салата
добавки:
без
В залата за вдигане ще се ходи в сряда, четвърък, събота и неделя, заради графика на хала 😄
В останалите дни - почивка, йоги, кореми, пудовки и т.н.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.01.19 15:38.
09.01.19
12:28
09/01/2019 (26)
Интервал А1:
10 мин пътека с наклон (много добре се отразява на тренировката - Габриела веднъж ме качи със зор горе и почти с шутове ме задържа 10 мин на пътеката 😃, обаче видях разликата и ще го правя всеки път)
по 12 пъти през 10 секунди, без почивки, със завидна лекота и точност за времето:
единички зерчер 30кг
единички обръщане 30кг
с две минути между трисетите, без особена лекота 😃:
раменна преса @30кг:
4, 5, 4, 4
силово @20кг
7, 7, 5, 5
3х10 черен ластик пред гърди
разтяг
————————-
Храната в същия дух. Днес веднага имаше половин коло отгоре на кантара след бисквиДите вчера.
—————————
Сънувах, че кандидатствам в Хогуартс 😆. Факултет Духовен. С изпит по френски. Едвам си намерих залата за изпита. 😆
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.01.19 15:50.
09.01.19
14:25
Т. on 🔥
09.01.19
15:59
On 🔥 ми е джигерът. Качих по стълбите 2 кашона по 35 кила, с кучешки и котешки екстри, и щях да колабирам. Не се научиха сами да си ги носят плебеите космати.
Освен това - 3к бързощък.
И ай, ще си напиша и храната, щото вече е ясна:
- кафе с оризово мляко (първоначално бях написала “кисело мляко” и ъъъ. 😄)
- 30г домашен кроасан с масло (омг)
- една кисела ябълка (сорт “пинк лейди” - очарована съм), шепа кашу, протеин
- костен бульон с подправки!!!!!!!!!!, ама с малко подправки - баси, нямам пориви за абсолютно нищо - нито за тесто, нито за сладко, нито за цигари, нито за пиене, нито за мазно, обаче за лютото направо рева от мъка... Ще изкарам още седмица-две с ограничения, де - щом се чувствам толкоз по-добре, значи ПРАВИ смисъл 😄, както казваше едно хлапе. И като приключа с рестрикциите, ще се самоубия с люти чушки. 😄
- лаврак с варени картофи и задушени зеленчуци (снощи не го приготвих, щото всички-обичат-Реймънд ситуацията предложи зеле с ориз и малко птица)
Добавки - магнезий, вит Ц и вит. Б (умишлено не пия всичко, не знам дали има резон, ама предпочитам докато си ограничавам моцарелата, да си спестя и повечето хапове)
Пия по 1.5-2л вода на ден + тук-таме някой чай. Стига ми.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.01.19 16:03.
10.01.19
11:44
10/01/2019 (27)
Ранно ставане, радост и блясък в очите, поради липсата на поледица навън 😄, фитнес и после пред компа цял ден.
Ленчето снощи каза, че имам необичайно свеж вид. Така се и чувствам като цяло. Йей.
Тренировка Б1:
10 минути пътека
Замъкнах и Камен тоя път - отегчи се до смърт и каза, че е женска (цензурирам) работа. 😄
През 10 секунди, без почивка:
12х1 тяга @60кг
10х3 обръщане @20кг
- много стегнато и с точност, и ми изскочиха очите тоя път, а снощи тъкмо обяснявах как сигурно трябва да вдигна тежестите 😄
С две минути почивка между кръговете:
Лег @35кг:
3, 4 (с вазелин, молитва, псувня, 3 клетви и косъм от девица), 2, 2
Горен скрипец с подхват:
5, 5, 5, 4
3х10 ротации с розовите гири и разтягане бая
И двамата сме дроб (аз не толкова), Камен се кълне, че в зала няма да стъпи повече 😄, обаче най-вероятно се дължи на лошия сън в последните дни.
В залата беше пълно фрийк шоу. Не бях виждала такова стълпотворение на.. такъв тип жени. А си личи, че са си били нормални, симпатични момичета преди да набарат портфейла на чича си.
Храната:
- кафе с оризово мляко
- доза протеин (ако взема пак от бълка, трамвай да стана 😄), един огромен нар - е тъй, с лъжицата 😄
- за обяд - извара, зеленчуци, грилнати маслини, костен бульон, оризовки
- за вечеря - лаврак с картофена салата и задушени зеленчуци (малко ще ги овкуся тия картофи и ще им сложа малко лук, че егати...). Картофите към 150г, зеленчуците - към 250
- между другото може нещо да мушна - ябълка, портокал, ядки
Добавки:
- Ц, Б комплекс, магнезий, мелатонин
—————————————————————
Вчера много смешно ми стана. Пазарувам аз - бутилка узо за един приятел, тоалетна хартия за у нас, един бял хляб и бутилка червено вино по поръчка на нашите. Чакам си на касата и пред мен типче с балтон. Гледа ме настоятелно, чуди се к’во да каже, аз не ща да се занимавам и се правя, че си цъкам на телефона нещо. По едно време почва да говори:
- Това с какво се консумира най-добре?
- Сигурно с айрян, но не пия узо и не мога да кажа със сигурност.
- Така, така.. с айрян най-хубаво.
Обърна се напред, поглежда през рамо, чуди се к’во да каже.
- Защо бял хляб? (и започва да ми обяснява защо НЕ бял хляб)
- И той не е за мен 🙂
Пак се обърна, пак го гледам, че се чуди, загледа виното, викам си “ох, деа” и преди да си е отворил последния път устата, направо отсякох:
- Само тоалетната хартия е за мен.
😄 😄 😄 😄
И двамата се съгласихме, че отношенията ни са в прекалено ранен етап за такива препоръки и общуването приключи. 😄
Не знам как звучи написано, ама в ситуацията беше.. 😄 Касиерът умря от смях.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.01.19 14:05.
10.01.19
11:51
А е то и тоалетната хартия е излишна...миенето е много по-хигиенично 😄
10.01.19
12:05
Смятай т’ва да беше ми изръсил на касата... човекът Препоръка 😄
Магнит за откачалки съм аз, ама и що ли .. 😄
И кучетата ми са откачени - тая от 30 минути седи така, хили се и върти опашка 😄
На мен ми е много весело, но ще положа усилия да затворя браузъра и да свърша нещо за пари 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.01.19 14:01.
11.01.19
13:50
11/01/2019 (28)
Лош сън и много ангажименти - прекрасен ден.
- едно кафе
- мляко с фалшиментовско какао в заведение
- 200г лайт котидж сирене, сок от ябълка и спанак, хъ
- банан, голям, малко сладкарска извара
- костен бульон с лимон
- за вечеря - пилешко бонфиле (не много) с китайски микс зеленчуци (умирам за бамбук)
- 2л вода
- магнезий, б комплекс, Ц
————————————————-
Бяхме се уговорили да ходим тая вечер на откриването на събитието на годината, ама се оказа, че утре ще е (днес нещо друго ще има, пак там) и два поредни дни думба-лумба ще ни дойдат много и на двамата.
Голям цирк ще е тая кОлтурна столица (казвам го с най-голямо съжаление и мъка), не заслужава такава подигравка този хубав град. A тия предатели, дето сътвориха толкоз л**на и залъгаха хората (съвсем без усилия, за съжаление) с 5 нови плочки и два фонтана, са за клане до един.
Нямам търпение утре за джима, въпреки че ми се пада най-отвратната тренировка. Мислих да отида днес на групова йога, ама трябвало да се работи.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.01.19 14:03.
12.01.19
13:07
12/01/2019 (29)
Камен отказа да тренира днес, пак го закъса с кръста - винаги след тяги.
И аз се отказах да ходя в залата, щото няма как да се подсуша в оня гореща, влажна съблекалня така, че да не хвана пневмония, менингит и какво ли още не после на прибиране в тоя студен вятър.
Тренировка А, ама не точно:
През 10 секунди, без почивки:
10х3 преден клек с лоста
10х3 обръщане с лоста
10х3 руски суинг @16кг
На суинга нещо стана и ме заболя лявата плешка - не мога да се навеждам и да опъвам много, та направих:
Раменна с лоста:
4х10
Този лост трябва да е 20кг, ама изобщо не го усетих като повече от 15. Иначе всичко много бързо.
Разтяг. Днес малко несериозно го усещам, обаче не успях да довърша заради гърба. Имах други планове за тия пудовки. Уви.
Мечтая за домашен/дворен фитнес. Дано не стана на 80, докато опраим тая къща.
Храната:
- кафе
- сладкарска извара с малко семки, малко овес, малко БЕРИТА и може би една точка шоколадов протеин за (очевидно) шоколадов вкус
- салата от спанак и морков + лимон и зехтин, багетка с подправки <3
- омлет с повечко белтъци, пак салата (ако не ям навън вечерта)
Вечерна разходка, откриването, Капана, а-у... Малко социален живот, че с моята склонност да се изолирам, сигурно ще дойде момент, в който няма да успея да си изкарам главата от... апартамента.
Извънземно 1 и Извънземно 2, а.к.а. двете влъхви (как ме кефят уши и мустаци, не е истина 😄):
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.01.19 13:14.
13.01.19
15:49
Снощи навън.
Отидох на откриването с надеждата, че все пак може да е супер. Ми не беше. Изтрих това, което бях написала, за да не сипя гняс и само с две думи ще кажа, че подигравката беше пълна.
Пловдив винаги ще си е Пловдив и истинските пловдивчани винаги ще го обичат. Пловдив сам по себе си си заслужава напълно титлата ЕСК. Пловдив е фрашкан с талантливи хора с пламъчета в очите. Само че заслужава управление с отношение. Хора с будна съвест и размах. Хора умни, които да се грижат за развитието му така, че градът да върви напред, да има устойчивост и да се инвестира в културата и традициите в дългосрочен план, и упорито & методично да се дълбае в желаната посока, вместо да се нацвъкат 300 събития-еднодневки колкото да избутаме годината (които много добре знам как се правят и какво влияние имат), 300 незавършени проекта и 600 фантазии. Накрая даже ще могат да си задоволят и меркантилните страсти без да прави впечатление. Дали ще доживеем? Дано.
—————————————————————
Как да е. Умряхме от студ, особено аз - накрая буквално ми се плачеше. Навсякъде беше пълно до пръсване и някой каза Pizza Lab и филм в домашна обстановка.. Диван, котка, филм, пица, лисица - много ясно. Отидохме в сестра му на К. и гледахме втория пълнометражен филм “Кухня”. Не беше кой знае какво, но не беше и неприятен за гледане.
Сега с К. гледаме с вечерята “Хотел Елеон” и е.. 😄 😄 😄
Страшни са тия руснаци. И “Кухня”, и “Хотел Елеон” са просто перфектни откъм режисура, кастинг и актьорска игра, всеки кадър е изработен изключително красиво и детайлно.
Иначе Боби беше прав за докторския сериал преди време - по-скоро е чисто идиотски, отколкото нещо особено.
Ох, просто исках да кажа, че съм се наяла с пица. 😄
Пица с пълнозърнесто тесто и малко от тая на Камен, че беше по-хубава. 😄 Прекрасни са Pizza Lab - не знам какви продукти използват за блатовете, нито кой произвежда насипните продукти, обаче нито ми стана тежко, нито гадно (обикновено след тесто никак не ми е готино), нито изпитах вина някаква. 😄
Сипах си и една чаша бира, но изпих две глътки, не ми се понрави (о, шок!!!) и я зарязах. Но на студа навън си мечтаех за една греяна ракия. 😄
13/01/2019 (30)
Наспах се хубавко.
- палачинка със сирене и чаена лъжичка шипков мармалад, кафе
- тренировка
- две оризовки с кашкавал, спаначено смути
- баща ми е приготвил едни ролета от свинско филе (прясно месо), пълнени с кашкавал и кисели краставички, изпечени бавно-бавно във фурната, та едно такова нещо + салата
- чай, чай, вода с лимон, чай, чай
- смути от спанак и банан, и конопен протеин
- добавки - не
Тренировка Б:
Представа нямам с какви тежести работих - сменили са всички лостове, никой не знае колко тежат, а са много леки иии... май са 12кг и долу описвам като да са толкова. Поне такива има в сайта за продажба на фитнес оборудване, който пак е на залата - няма 15, няма 18 - 10, 12 и 20. Много идиотско решение.
10 минути пътека
- 4.5км/ч, 10% наклон
През 10 секунди, без почивка между двете движения:
10х2 тяга @47кг
10х2 обръщане от вис @22кг
С две минути почивка между двусетите:
Лег @22кг
10, 10, 9, 8
Горен скрипец с подхват @40кг:
10, 8, 8, 8
Разтегнах за секунди и си тръгнах, щото се изнервих.
————————————————————————-
Хобитът е агресивен днес. 😄 Всичко ме дразни.
А това е снощната лисица:
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.01.19 23:55.
13.01.19
23:17
Малко корекция в храната:
без банан-спанак-протеин, но с приятна компания, шепа печени ядки, една медена вафла и парче много черен шоколад; медената вафла е едно кръгло, много тънко и хрупкаво нещо с мед/захар; два чая, единият със сладко от люти чушки (много якото нещо, само дето бих предпочела да е малко по-люто)
Общо станаха към 3л течности за днес.
Мая ми показа малко упражнения за мобилност в глезените и ще ги правя ежедневно почти. Споменатата девойка води часове по мобилност от известно време и съм изумена какъв прогрес има и при самата нея за нищо и никакви 3 месеца.
Завивам се през глава и чал-чал уърлд. 😴
14.01.19
13:47
14/01/2019 (31)
Мисля, че приключих с чернодробните драми. Алат може да е бил завишен и заради мазното и пиенето, но беше достатъчно да се стресна - отклонения в каквито и да е показатели, различни от левкоцити, съм имала не повече от 2-3 пъти през живота си.. Даже май това беше вторият път, след като преди няколко години хемоглобинът ми беше паднал малко. За друго спомен нямам от съзнателния си живот.
- Изобщо не се задъхвам без реална причина
- Нищо не ме боли
- Спрях да се будя, потънала в ужас през нощта
- Кожата ми е чиста като никога
- Няма изразен ПМС
- Имам доста сила в залата (не само заради бонзай-лостовете), дишам добре по време на тренировка и ми остава енергия за всичко друго след това
Само за 14 дни без тъпотии.
Всъщност, от време на време ме наболява от лявата страна под ребрата. Но много слабо вече. Аз изпитвам ужас от проблеми с панкреаса, но той боли съвсем по друг начин, доколкото знам. Ще отида следващата седмица на един ехограф, така или иначе е хубаво да си поглеждам бъбреците чат-пат, а не през 7 години, както ще е в случая… И АГ ще посетя - най-накрая попаднах на нормален специалист, когото познавам от години, но преди няколко седмици се поинтересувах какво и къде прави, след като разбрах, че е следила бременността на добра позната. В тази клиника с голямата, тежка гилотина се работи, но предпочитам така, отколкото да ме питат “мотивирана ли съм” да пия хапове без причина още от вратата. 😄
Храна:
- Кафе
- 20г черен шоколад “Алнатура” с чили и череши <3
- Сладкарска извара с банан и протеин
- Смути от спанак и ябълка, шепа орехи
- Печен толстолоб със салата от спанак, морков и нахут
- Много вода, вода с лимон и чай
Движение:
- 25 минути бързощък
- Цял ден домакинстване на крак, щото в нас е тотален коптор пак
- Мобилности малко
Добавки:
- вит. Ц, б комплекс, магнезий
Трябва да започна да смятам пак калории, но така ме мързи да се занимавам да тегля… К’во да му тегля на някакъв банан, егати? Ама пък работеше, когато го правих и ще се наложи да се натуткам.. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.01.19 13:48.
Мда, дори само 14 дни в правилната посока могат да имат удивителен резултат.
Относно писането на калории аз съм същия - пиша ли- добре съм, не пиша ли - зле е работата, а не е като да не знам кое колко е. Предполагам че и ти знаеш “на око” и няма какво толкова да теглиш. Но да пишеш си трябва 🙂
казано от Димо на 14.01.19, 14:08:
Мда, дори само 14 дни в правилната посока могат да имат удивителен резултат.
ПЪРВИТЕ 14 дни в правилната посока могат да имат удивителен резултат. 🙂 После резултатите стават все по-малко удивителни. 🙂 Точно тогава е важно да се поддържа дисциплина.
14.01.19
16:35
Непиенето е най-якото ми откритие и се радвам, че не ми липсва защото значи, че не съм алкохолик.
14.01.19
17:05
Димо,
при мен проблемът, когато се старая, пък не смятам, се оказва, че просто започвам да ям много малко. Саня ме нарита предния път да си вдигна калориите и да започна да ги смятам - еми, веднага започнаха да се променят неща. Явно е важно, ама и т’ва иска усилие.
Боби,
съгласна съм, но съм очарована колко лесно ми е тоя път - изобщо не ми коства усилие. Явно шубето наистина е голям страх. 😄
Барт,
предполагам, че от непиенето и непушенето ми идва и повечето енергия. Чудничко е. Не, че не бих изпила някое вино или някоя ракия в някакъв момент, но явно е много важно да не му изпускаш края... като мен.
Йей.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.01.19 18:05.
15.01.19
10:11
15/01/2019 (01)
Няма да тренирам днес, поради женски болежки, а и колата е на лекции. 😄
Боже, тоя човек се връща от университета и директно заляга над математиката. Не съм виждала някой да се вълнува така от учебника си по висша математика. 😄 Яко.
Снощи излупках един пост във фейсбук - за клиниката и БубеКЪТ. И един във форума, заради Гугъл.
Веднага ми писа истерична докторка с разбито сърце, за да ми обясни какъв ангел е тя и колко неблагодарна съм аз. Грижила се била, ходила в почивните дни, не яла и там спала, копала, не ..... и т.н. 😄, тя била намерила помощ (?!?!?!?), пък аз, изродът неблагодарен, я наплюх. 😄 60 съобщения в секунда, по една дума на ред - crazy much? Посолих културно и пратих да си ходи.
Една моя преподавателка от университета ми писа, че ще покрие цялата оставаща сметка в клиниката. Влюбена била в Буба. Почти припаднах, ревах тука, сковах се - толкова се трогнах, че изобщо не знаех (и още не знам) как да реагирам. Така се трогнах, че бях в шок известно време. Мани парите (не, че ги омаловажавам). Невероятен жест просто. Изобщо не знам как да й се отблагодаря - и на нея, и на всички, които ни помогнаха.
Изключвайки споменатата горе сума, са ни подкрепили 6-7-8 човека с общо към 1000лв, 1100. Не броя платеното от жената в Германия. Това си е цяла четвърт от пловдивската сметка и съм много благодарна, че имаше хора, които ни облекчиха. <3
Та да, вече нямаме пруовьет, ще плащаме само в Хрищени. <3
Храна:
- кафе
- овесени палачинки с мед и някой от таханите... и с ябълка
- нар, сладкарска извара
- толстолоб на фурна (полудях с тия рибоци - вчера като ги видях в Била едни хубави, страдащи по мен котлети... 😄), салата от спанак, нахут и маслини, малко багета с чесън
- много вода, много чай и ред-два черен шоколад, който ще опитам да си направя вкъщи някой ден... с чили и сушени черешки <3
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.01.19 10:28.
15.01.19
15:15
Хора,
Буба днес проходи!!! 😃 😃 😃 😃 😃
Не може непрекъснато, защото задните крака са слаби, но се е изправила и е изминала разстояние на 4 крака. Чакам клиповете, за да ги кача във всички канали, радиостанции, медии, профили, планети и галактики. 😃
Ще получа удар от вълнение! 😃
Не мога да не споделя. 😃
16.01.19
09:11
16/01/2019 (01)
Ставане в 6:25, в 6:58 бяхме пред залата.
Тренировка А1:
През 10 секунди, без почивка между движенията:
12х1 зерчер @32-35кг (сега лостовете са 17кг май, не става ясно)
12х1 обръщане от вис @същия лост
С две минути почивка между трисетите:
Раменна преса @32-35кг:
3, 3, 3, 3
Силово гребане @20кг:
5, 5, 5, 5
Разтяг + малко мобилности вкъщи + един час навън с кучетата - ако не духа много на малката площадка, ще подърпаме малко въже с Лара.
Преди изобщо не харесвах тези почивки по 2 минути, сега ги изстисквам до последната секунда. 😄
——————————————-
Храната:
- оБесена палачинка с тахан от кашу и нар
- орехи, ябълка
- риба, зелении
- за вечеря - конски суджук на фурна, задушени зеленчуци
- много вода, чай
- добавки - вит. ц, вит. б, магнезий и крил
————————————————————————
❤ 😃 🙏🏻 😃 🙏🏻 😃❤
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.01.19 18:54.
Браво на Буба и на теб!
Между другото в парка засякох на снега и леда една вечер да тича един младеж с пекинез(от приот, много страдал), който беше с количка на задните крака, ама тичаше яко. Даже поигра с моето куче, което е свинче-лабрадор и ме беше страх да не го контузи. Пекинеза беше мега активен и бърз, направо ме учуди. Също и за настроението му, въпреки страданията....
казано от Radost на 16.01.19, 12:15:
Пекинеза беше мега активен и бърз, направо ме учуди. Също и за настроението му, въпреки страданията....
Животните, които нямат разбиране за собствено аз (т. е. почти всички с много малки изключения), не могат да се възприемат като инвалиди, защото не са в състояние да се сравняват нито с другите, нито със себе си преди. В този смисъл поне това им е спестено, независимо от състоянието им.
16.01.19
12:47
Точно щях да седна да пиша същото като се прибера от разходката.
И Буба, и онова другото с менталните проблеми 😄, което живее с нея в клиниката, са адски весели, много далеч от депресията и толкова смело и с кеф се движат (особено бретон шпаньолът - онова развива скорост като на съвсем нормално куче и е готово да се хвърли отвсякъде - фиууууууууу 😄), че лично аз, нямайки опит с четириноги инвалиди, бях шокирана. Нямат ли болки, получат ли обич, грижа и малко свобода, са си съвсем нормални хайвани и нито влачещите се крачета, нито колелата на количката могат да ги смутят.
И това е страхотно. <3
Бях се успокоила иначе, че на Буба няма да й тежат емоционално 🙂 или физизески помощните средства, а те дори няма да й трябват. И съм сигурна, че ще успеят и другото куче да изправят. То беше в пъти по-зле от нашата, а вече и то се изправя на крака.
Радост,
за бравото - ами, благодаря. Аз, както винаги, не се чувствам като лично нещо да съм направила, но това май си е част от моята си патология. 🙂
Най-голямото БРАВО е за старозагорската клиника и за хората, които ни помогнаха. Колкото и пари да бяхме наляли, колкото и време да бяхме отделили, ако нямаше кой да ни подкрепи, кой да подходи с грижа и да приложи толкова добри познания, нищо нямаше да стане.
Явно наистина правят чудеса тия момичета, а аз не вярвах на чак пък такива отзиви и повдигах вежда със съмнение. Просто вече знам, че на прехвалена слива не се ходи с голяма кошница. Но имало изключения. <3
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.01.19 13:01.
16.01.19
19:17
Днес се отказах от почти всичката си храна. Но... 120г леки бисквитки с масло + 30г черен тоблерон. 🙂 Точно след като приключих с въглехидратното угощение, маман се намърда в офиса и на тръгване ме тупа по задника, и ми вика с един такъв тон, като за дете-идиотче: “Ух, на майка мечето...” 😄 😄 😄
Ще опитам утре да се изстържа пак рано-рано и към 7:30 да съм почнала да тегам, бате.
————————————————
Накупих си разни неща за себе си в последния месец и съм много доволна - малко козметика, малко парфюми (пу, от колко време точих лиги и освен любимия ми, си взех и едно пробно мини Mon Guerlain - страхотен е <3; от интернационалната сергия, разбира се, защото, е чувствително по-изгодно и връщането е по-лесно 😄, ако има нужда), някой друг парцал, пътъчки за навън, сега си търся някакви за залата и май ще се спра на класически гуменки, защото днес тренирах с маратонка и веднага се усеща разликата от меката подметка - кривуц, кривуц... Даже направо ги поръчвам. Едно ми е такова .. приятно. 😄
Този не го познавам като аромат, но Flora, Gorgeous Gardenia, пак на Gucci, ми е един от любимите парфюми за всички времена!
Сега използвам един друг (Yves Saint Laurent - Mon Paris), защото този горе е трудно откриваем, поне тук. Иначе на БГ летището го видях сега покрай празниците.
16.01.19
21:03
Флората я подарих на майка ми, а за себе си взех едно мини. Тя е по-лека и пролетна. <3
А този Мон Пари мисля, че го мирисах някъде и ми хареса.
Абе, нещо ми стана и много момичешки неща ме теглят - кремчета, парфюмчета, мазилца, гребенчета 😄
16.01.19
23:03
Ми провери си тестостерона.
😁
17.01.19
09:48
17/01/2019 (02)
Аз хубаво си станах рано, обаче не мога да се помръдна и отпадат за днес бойните подвизи в залата, просто няма смисъл. Даже кучетата не съм свалила още, защото яко ме тресе. И подпухнах в крайна сметка - кантарът днес е с малко над кило нагоре. Днес ще е денят от месеца, в който ще съм Little Miss Sunshine явно. 😄
Бих легнала да спя и да чета цял ден, но точно днес имам няколко неща, които не мога да не свърша. Тъкмо ще упражня воля. 😄
Имам нужда да купувам неща и май и там ще трябва да упражня самоконтрол. Тъкмо си поръчах кецките за залата и видях още едни във винен цвят, после един Рийбок Нано 6, който изобщо не ми е необходим.. ама e лилавичък. 😄
И не, че ги видях случайно, де. 😄 И един бокс сет книги - поредицата Хари Потър. 😄
————————————————————
Храната:
- кафенце <3
- сок от ябълка, нар и спанак, шепа сурово кашу
- оризовки с лютеница и кашкаваУ
- печен суджук, задушени зеленчуци, сладко от люти чушки
- вода, чай, мед, лимон