18.01.19
11:00
Снощи минахме през Сашо за 5 минути (да си взема дискчетата от Нервака) и както нямаше да тренирам, се озовах надупена над щангата и пред инфаркт. 😄
То щот студено, Камен си прави дъра-бъра и аз к’о да правя, подрит от тука, подрит от там на лоста, хоп една тяга, хоп две и по едно време взех да получавам команди. 😄 Иди възразявай, та:
- 2х5 тяга @60кг, което си беше почти цяла серия от 10, защото много малко почивах между двете петици
- после 10х2 пак тяга @60кг през горе-долу 10 секунди
- после 2х3 тяга @70 или @80кг (не помня, Сашо да каже, ако той помни, но 80 едва ли са били... може и една тройка да беше, не две)
Обръщане @30кг:
8, 8, 6
Обръщане @35кг:
3, 3, 4, 3 ????? (знаех си, че трябваше да запиша на място)
Откакто правя интервалите, а то не е от дълго (3 седмици някъде...4 може би), не съм правила повече от 2 повторения с 60кг на тягата, в едната тренировка даже ми е с 50. Както ми тежеше и ми ставаше лошо чак от тия килограми, снощи двете петици не ги усетих почти, без да загрявам, а на интервала чак на седмата двойка започнах да се сгъвам. Иначе дишам като говедо, де. 😄 Малко ме е срам, ама така ми е удобно.
Понеже често дудна кой какъв мърляч е и колко са невъзпитани хората, искам публично да се извиня, че се проявих като пълен сельо снощи, стъпвайки с мръсната обувка върху лоста, за да си наместя щангата. Въпреки че не беше съзнателно (но пък беше няколко пъти 😄), си беше за задвратник.
Другата седмица ще отида да направя едни максове и след някой друг месец пак - много любопитен ми стана ефектът от интервала и искам да мога да го видя в числа (😄).
Вечерта имахме именик и пих две бири. С кеф си ги изпих, но не мога да кажа, че удоволствието от непиенето е по-малко, даже напротив. 🙂
18/01/2019 (03)
Без тренировка със сигурност. Само за глезените ще се почекна.
Храната:
- 4 бисквитки траяна, кафе
- зелено смути, сладкарска извара с орехи
- омлет с кашкавал и зеленчуци + зелено смути
- костен бульон с подправки, 1/2 багета с чесън и малко домашна лютеница
Нещо такова.
Събудих се в 7:30, цялата покрита с уши, лапи, зъби и носове, Борьо ми изръмжа, че го будя и викам: майната му, ще се търкалям, та до 10 часа му дишах чорапите на ушатия и слушах хъркането на другото чудо. 😄
Сега е време да се действа обаче. Бива̀ло и да не е... в 11:00 😄
П.П. Малко едитвам, че много писано пак. Цял роман.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.01.19 11:53.
18.01.19
11:26
- после 2х3 тяга @70 или @80кг (не помня, Сашо да каже, ако той помни, но 80 едва ли са били... може и една тройка да беше, не две)
80 бяха, една тройка, която трябваше да я направиш 5-ца, ама се излигави и се отказа.
18.01.19
11:36
Не се лигавя, даже много се старая. 🙂
Иначе супер, 80 кила - нямаше да предположа, предвид формата, в която съм, ако не допусках, че може да ми ги пробуташ. 🙂)) Ако си ги наредя сама и знам колко съм сложила, няма да ги вдигна.
19.01.19
12:54
19/01/2019 (04)
Не спахме изобщо, макс 2 часа да ми се събират, разпокъсани. Зала - без.
Тренировка с пудовки някаква:
10х3 суинг с 20кг, през 10 секунди
3 пъти нещо като загрявката на Вик с различна тежест: суинговете с 16, хай-пул, обръщане с тласкане, снач - с 12, нападите (аз правя отпади) с 16 и си подавам пудовката под опорния крак и т.н.
20 минути стреч
————————————————
- кафе
- пилешка пържола от филе със 100г печени картофи
- голямо парче чийзкейк
- много вода и чай
- зелено смути за вечеря
*** поотпуснах се тия дни, специалните, както ги е нарекло Ленчето, ама вече е време за връщане към предишния режим
——————————————————————-
Скачам по задачи и ще гледам до довечера да се фокусирам изцяло върху тях, защото изгубих почти цяла седмица в занимавка с лечебницата за собаки.
Много нагли парчета, но като ги толерират и организации, и граждани, за да не влязат случайно в конфликт и да си нарушат спокойствието, тъй ще е.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.01.19 12:58.
20.01.19
12:38
20/01/2019 (05)
Тренировка - без.
Супер много ми се спи
Храна:
- кафе
- сокове разни разнообразни
- пържола, салата
- бая вода с лимон
- котидж с ядки
Ей такива...
20.01.19
12:45
Абе, това розовото дето му крещи ко е?
20.01.19
13:08
Палец :P
21.01.19
16:29
20/01/2019 (05)
- 25 минути интервали на пътека с наклон
- върк, върк, върк...
Храна:
- кафе
- пилешка пържола от бут, зелева салата, две пз филии и малко лютеница
- парче чийзкейк
- кафе
Това до 15:00
После само вода с лимон и без лимон.
Търся си телефон, че моят е за смяна, не си намирам такъв, за който да искам да платя еди колко си пари, отделно от т’ва кръвта ми кипи, заради ОНИЯ и се чудя що ли позволявам да си самовкарвам такива нерви изобщо? В крайна сметка, it is what it is.
Още съм си подпухнала.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.01.19 16:30.
22.01.19
16:04
22/01/2019 (07)
Трен А с пудовки и лост:
През 10 секунди:
10х3 гоблет клек @16кг
10х3 обръщане @20кг лост
С две минути между трисетите:
Раменна преса с тоя същия лост:
10, 10, 10, 9
Силово гребане @16кг:
8, 8, 7, 6 (не ми е удобно хич с пудовка)
——————————————-
Храна:
- сок от зеле до обяд
- шепа орехи, ябълка
- 30г бабек, 30-40г кашкавал, малко домашна лютеница
- какаова паста с мед - хрус, хрус, много ми е удобно да забравям, че дори този дар от Бога има калории
- акула на фурна, задушени зеленчуци
- евентуално нещо извън описаното, че имаме рожденичка
- много вода, чай
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.01.19 16:08.
23.01.19
11:15
23/01/2019 (08)
Май се разболявкам малко аз... Дано не се проточи като предния път, че скоро почва курсът в Алианса.
Храна:
- домашни бонбони (3-4) от какаова паста, съвсем малко мед и съвсем малко кокосово масло; получиха ми се за първи път, защото, о, чудо, проявих търпение, топих на пара, изравнявах температури и сипвах внимателно във формите; все пак стават твърде лесно и бързо, за да не продължа да си ги правя сама занапред... даже сега ще си поръчам една форма за шоколад направо; кафенце
- котидж с кокосови стърготини и рожков (рошкули, както някои у нас го наричат 😄)
- нар
- акула със зеленчуци (много вкусна, сетих се що я обичах толкоз много като дете, а последно съм яла като съм била на 6-7 години максимум - то само месо и хрущяли), оризовки
- чай, мед, прашец, тинктури, лимони, вит. ц, магнезий, б комплекс, крил
Тренировка:
В зала няма да ида със сопол и парещи очи,обаче в нас ще си измисля нещо с пудовките и лоста, и ще го впиша по-късно.
Вече имам комплект микротежести и ще си нося някои от тях с мен в залата - едно, за да си докарам лоста до 20кг и друго - на някои движения наистина мога да повдигна леко тежестта, но не и с 5кг. Камен пък си купи колан за кофи и набирания, хъхъ. Животните на Пулса сме ние. 😃 Майтапя се, разбира се. Едно розово животно с навита опашка съм аз.. 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.01.19 11:16.
23.01.19
16:28
Загрявката на Вик 2 пъти
Тяги на един крак с 16-ката 3х10 на копито
Обръщане и тласкане с 12-ката 10, 9, 7 на ръка
И издъхнах. Имам чувството, че откакто ми махнаха сливиците, дробът ми става на пихтия от най-малкото вирусно гомно, дето вдишам. Ще го смачкам, няма да се дам.
Купих си телефон днес, викам - ай, майната му, няма да ме заболи толкоз.
Поръчах го и свеки звънна, че климатикът й сдохнал. Майсторът потвърди, че се налага да купим нов. 😄 Забавното е, че винаги става така. 😄
Дано поне телефонът ми пристигне бързо, че този вече повече ми пречи, отколкото да върши някаква работа.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.01.19 16:30.
24.01.19
14:59
24/01/2019 (09)
5-6k обикаляне с различни големини багажи. 🙂
Храна:
- 4-5 домашни бонбона, кафе
- салата от ряпа и морков, салата от лимец, броколи и чушка, голямо парче акула
- помело, орехи
- топла напитка от рожков, фурми, оризово мляко
- салата от леко задушени цвекло и морков + кисели краставички, маслини, орехи и царевица
- много вода с лимон
- вит. ц, б комплекс, магнезий
Изобщо не искам да ставам сутрин - К. като излезе, веднага ме атакуват разни мекички неща и е много трудно да се лиши човек от тоя комфорт.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.01.19 14:59.
25.01.19
20:55
25/01/2019 (10)
Легнах рано снощи, спах като заклана след като четох книга, вместо да се дзверя в монитори и мониторчета, и така.
Грипава съм, но ще го преживея.
Днес не тренирах пак, поради споменатата грипавост, но и цял ден не седнах. Свърших няколко задачи с маска 🙂, после готвих, чистих, сутринта говедите разходих едно по едно и тъй нататък. Не мога просто да легна и да кисна. Не, че не мога, но психически ми се разказва играта така.
Телефонче ми е много готино, дано продължи така да си работи. Аз обаче батериите ги унищожавам безкомпромисно, много цъкам.
Храна:
- кафе, парче домашен шоколад (новият експеримент е с фъстъчено масло и сушени кайсии... рева)
- салата от цвекло като вчерашната, малко лимецова салата, 50-60г птичешко филе
- 2 парчета помело
- топла напитка от оризово мляко, фурмички, рожков и пчешен прашец
- малко суджук от ми-хи-хи, сготвен с лук, домати и подправки - колкото за проба само, че имам малко дерт с предъвкването и пикантните работи
———————
Оттеглям се към книжката - купих я миналата година и не можах да стигна до нея, а е много интересна и ще я опаткам тези дни. 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.01.19 20:57.
26.01.19
15:44
26/01/2019 (11)
Малко напади, клекове и раменни преси с леко - за раздвижване.
Почвам да се задъхвам и да отпадам като на бронхит/пневмония и ако се задълбочават нещата, в понеделник ще бягам при джипка да удари една слушалка.
храна:
- кафе с оризово мляко
- помело
- салата от цвекло, лимец и другите екстри... фервекс
- палачинки от две яйца, овес, конопен протеин + доволно количество лешников тахан с мед
- чай, чай, чай, вода с лимон, вода с лимон,
- напитката от рожков с пчелния прашец
- ако мога да ям вечерта, ще си ям от манджата със суджука (имам някакво възпаление на венеца, точно до мъдрец и отгоре на небцето някакви болезнени истории, та не мога да преживям нито твърдо, нито люто/кисело...)
Пак ще легна рано с книжка, много ми харесва да спя. ❤
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.01.19 15:44.
Оттеглям се към книжката - купих я миналата година и не можах да стигна до нея, а е много интересна и ще я опаткам тези дни. 🙂
Другата от този тип,също много интересна твърди съпругата:
26.01.19
17:21
Следващата на опашката е тя 🙂
Родени да тичат никак не ми оправда очакванията, след всички суперлативи за нея. Едва я дочетох до края.
От същата тематика бях чела Да бягаш с кенийците, която, макар и учудващо нескопосано и бездарно написана, съдържаше интересни факти. Особено ако човек е бил в този край на света, и може да направи някои сравнения. 🙂
26.01.19
20:59
Засега ми е доста интересна и приятна, на средата съм. Можеше да съм я прочела, ако не заспивах като талпа на всеки 10-15 страници. 😄
Но може и да не е нищо особено, не споря, тъй като това са субективни неща - за мен тематиката не е толкоз близка и е възможно лесно да се впечатлявам.
—————————-
Не можах да вечерям, но убих главоболието с горещ душ.
Сега ще опитам да осакатя (поне) и микробите с една мини греяна ракийка и се навивам на кравай. 🙂
27.01.19
13:29
27/01/2019 (12)
Want it more than lazy sundays пише на една стена в залата. Така ще да е... в някоя паралелна вселена. 😃
За да не умра от срам, направих 3х10 гоблети с 12-ката и 3х10 обръщане с тласкане с лоста + малко мобилности за глезените.
Ще пия Тамифлу - изобщо не знам какво е, но съседът-доктор, каза, че за 24 часа ще забравя за грипа, ако не съм бронхитясала вече, а аз не мисля, че съм. Иначе му изчетох листовката - **ах го.
Конкретно днес не ми се занимава с нищо, освен да си чета и да посвърша малко работа на компа, но като цяло започва да не ме свърта.
—————
Храна:
- кафе с оризово мляко
- две палачинки от банан, яйце и конопен протеин + течен шоколад от какаова паста, малко фъстъчено масло, малко, но недостатъчно мед, заради което пльоснах и малко сладко от люти чушки; гениално е това с домашните шоколади ❤
- някакво смути с банан, берита, ядки и протеин
- задушени зеленчуци (броколи, моркови, карфиол), малко катък, малко салата от лимец, варено пилешко бутче
- мини греяна ракия от дядовата, дето май може да се използва само в малки количества и с терапевтични цели 😃
———————————
И да, палачинката прилича на кравешко ако, ама беше супер вкусна 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.01.19 17:43.
Тед,Тамифлу помогна на моя Ангел,буквално за 24 часа беше пушка. Казвам само,в подкрепа на док.
27.01.19
20:08
Сега ще го видим.
Като му четох листовката, не ми стана много приятно, ама аз напоследък може и да имам малко хипохондрични и истерични изблици, та... мда.
Ще го пия, не ми се лежи в нас като миналата година по това време, много тежко преживявам усложненията и ако мога да си ги спестя - супер.
Има точно два антивирусни препарата, които действат добре срещу грип и единият е именно Тамифлу. Уловката е, че трябва да се пие много скоро след първите симптоми (буквално няколко часа), за да има ефект. Иначе наистина помага много.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.01.19 09:59.
28.01.19
10:22
Аз вече повече от седмица се мъча да се разболея, като симптомите ми са странно променливи. Един ден изглежда като че е разумно да ми изпишат антибиотик, на другия - като лек вирус.
След първия прием усетих много неприятни ефекти - гадене, сърцебиене, безсъние, студени вълни, лека замаяност, тревожност, бодежи в гърдите - цяла нощ, спала съм буквално 15 минути.
Сменям с Авирон Рапид, по телефонно получен съвет от джипито. Предния път ми помогна - вярно, две опаковки изпих една след друга, но нямаше никакви такива драми.
Отделно ще отида утре сутринта до кабинета, да ме чуе и тя. Не вдигам температура, но се задъхвам и имам една неприятна болка в средата на гърба, чиито произход ми е трудно да установя. Kak не обичам да се занимавам с такива неща, ей .. 😄
Обаче определено трябва да се погрижа повече за имунитета си - това бийчбоди, дето се гради тука, няма да си отива със секрети и кашлици. 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.01.19 10:23.
Щом цяла седмица се “опитваш” да се разболееш, значи не е грип, а друг сезонен вирус.
28.01.19
10:33
Имаш право, всъщност. Не знам защо го определих като грип, предвид протичането, но и самите лекари (и двамата, с които се консултирах) така се изказват: тоя грип е еди какъв си, за тоя грип изписах еди какво си...
Това е добре, защото се предполагат по-малко усложнения, а и авиронът би трябвало да го обезвреди. И ракията на дядо под формата на хомеопатичен разтвор. 😄
Все си мисля, че ако караш грип толкова често, дълго и с усложнения, имунизацията би трябвало да е разумен избор. Аз лично, за първи път от години се разболявам, и мислех да прочета по подробно за превенция.
Според мен, за противогрипна ваксина може да се мисли единствено ако човек работи в болница, детска градина и т.н. място със струпване на много болни на едно място и за един нормален имунитет ще е прекалено тежко да се справи с количеството вируси.
Във всички други случаи, е добре през останалата част от годината да се помисли за храна/добавки/начин на живот, които да създават имунитета, така че да е устойчив на по-елементарни атаки, и дори при наличието на вирус в организма, да го отстранява леко и без усложнения. И, разбира се, да се избягва контакт с болни.
28.01.19
15:30
По принцип съм съгласна с противогрипната имунизация, когато се налага.
В моя случай смятам (засега поне), че от много време просто не полагам необходимите усилия/грижи, за да се опазя/да е способен организмът ми да се пребори с каквото го нападне.
В краен случай, разбира се, ще помисля и за това, чудила съм се един-два пъти.
————————————
Днес:
5-6-7к пеш
кафе, банан, чай с мед, катък, пиле, лимец, зеленчуци, вода, лимон, прашец, вит. ц, една малка греяна ракия преди лягане, а по идея на една кокошка, ще взема да си направя малко ракия с клей.
Приключих със света за днес, пльосвам се.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.01.19 15:59.
29.01.19
09:06
29/01/2019 (14)
Ставане в 7:30, малко утринни семейни смешки, разкършване с пудовките:
2 пъти:
10 пъти напад-отпад с извиване на торса встрани
по 8 раменни преси с 12-ката на ръка
10 жабки на 2х5
по 8 снача от земя с 12-ката
Сти’а толкоз 🙂
———————————————————
Храна:
- мед от буркана няколко лъжици... уж да го опитам 😄
- чай от мащерка с мед, клеева тинктура и прашец (мирише точно на кучешка пикня, не ми беше правило досега впечатление... ама точно, чак се притесних Лара да не е изнагляла толкова, че да ми върти такива номера 😄)
- смутита разни - банани, конопен протеин, неконопен протеин, орехи, берита, мерита...
- задушени зеленчуци с кашкавал
- вит. ц. магнезий, б комплекс
Сега се стягам за навън и драсвам към доктора. Хрумна ми да се върна пеш, ама от Прослав до нас да се мъкна с тоя дроб в т’ва време.. не ми се чини разумно. Нещо по-кратичко ще си направя, 1-2-3к, после душ и бум в кревата.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.01.19 09:07.
Освен ваксините и да се криеш вкъщи от болните цяла зима да предложа и аз една хем полезна, хем приятна алтернатива за подобряване на имунитета 😄 Имахме си стара офисна шега с колежките: “грижиш ли се за имунитета”. Къде на майтап, къде на сериозно, но си има изследвания че колкото повече секс правят жените (и то по-специално с презерватив), толкова по-силен е имунитета им.
Уви, при мъжете не е наблюдавана такава връзка. Като цяло пишат че жените имат по-силен имунитет, което за мен е странно.
(мирише точно на кучешка пикня, не ми беше правило досега впечатление... ама точно, чак се притесних Лара да не е изнагляла толкова, че да ми върти такива номера 😄)
И тук се сетих за стария виц:
Иванчо го приели в пионерската организация. Втурва се щастлив в къщи.
- Мамо а пионерите трябва ли да бъдат честни?
- Да, сине.
- А винаги ли трябва да казват истината?
- Да.
- Е, аз тогава си признавам: миналата неделя изядох един буркан с малинов конфитюр, и за да не забележите, свърших “големата нужда” в него.
Баща му затваря вестника:
- Аз ти казах, че е лайно, а ти: “Захаросало се е, та захаросало се е!”...
Като цяло пишат че жените имат по-силен имунитет, което за мен е странно.
Що да е странно...още от хромозомните двойки е ясно,че по ги бива)))
Не знам дали е по-силен имунитет, но това, което заблеязвам на работа е, че основно жени идват сополиви.
Вярно че мъжете са процентно доста по-малко като посетители, а може просто си седят вкъщи като са болни, не знам.
Не мисля че имунитета, и това дали ще се те заразят с грип е нещо измеримо. Зависи не само от имунитета като цяло, а от моментното му състояние, това колко често си изложен на атаки откъм виуси, и т.н.
Аз например работя в пространство, където ежедневно минават по 100+ човека. Отделно, когато водя занятие, съм в една стая с още 20 души... ако идва един болен на седмица, е ок, но ако постоянно си подложен на атаки от вируси, всяка защита би се предала в един момент...затова съм толкова крайна в отношението си към болни хора на обществени места.
Еми де да знам, може да е някаква народопсихология -”крехкото женско здраве” “здрав мъж” и т.н. И по филми и в реалния живот - навали ги малко дъжд мъжа и жената, застудее, жената ляга да умира, мъжа изобщо не е разбрал че нещо станало...
Или да е гениален маркетинг - “Вижте ни, ние сме крехки и слаби, закриляйте ни, давайте ни якетата си когато не сме се сетили да си вземем и ни носете шоколад” 😄
Мнението беше редактирано от Димо на 29.01.19 10:29.
Не знам дали е по-силен имунитет, но това, което заблеязвам на работа е, че основно жени идват сополиви.
И аз все така ми се струва, че все жени покрай мен подсмърчат в повечето случаи, затова се и учудих.
Иначе то най-вероятно не се отнася само до някви тривиални зимни настинки и бацили. Като цяло продължителността на живота на жените е по-голяма, сигурно на по-гадните болести сте наистина по-издръжливи.
Не мисля че имунитета, и това дали ще се те заразят с грип е нещо измеримо. Зависи не само от имунитета като цяло, а от моментното му състояние, това колко често си изложен на атаки откъм виуси, и т.н.
.
Моя емпиричен опит показва че имунитета е по-важен. Защото не можеш да се изолираш съвсем. Жена ми като е болна аз не спирам да я прегръщам и целувам и това не ме разболява. Докато болните от спин примерно умират не от друго, ами от инфекции, които другите хора ги карат леко. И няма начин да ги предпазят изобщо да не са подложени на патогени. Колкото и стерилна да е средата, все хващат нещо и умират. Всички сме подложени постоянно на патогени. Просто зимата организма се простудява, може и витамините и слънцето да са по-малко и затова да сме по-податливи. Защо няма грипни епидемии лятото? Може би донякъде си права и има значение дали имунната ти система ще трябва да се справя с по 100 опита за инфекция на ден от 100 различни щама от 100 различни кашлящи клиенти или с по 1-2 на ден от 1-2 щама...
Нямат по-силен имунитет, другаде е ключът от палатката - в самите вируси и еволюционната им изгода.
🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.01.19 12:01.
30.01.19
19:44
Начии...
Бях вчера при джипка - нищо ми нямало. Викам: бе, М., задъхвам се, като легна по гръб особено, отпаднала съм, еди кво си. Тя: Ем, то да ти кажа и аз така, като легна някой път... 😃
Днес отидох на ехограф, за да ми видят дроб, бъбреци, жлъчка и т.н. - стеатозата беше ясна, ама чаках лекарско потвърждение и препоръка за безпицие. 😃 Нищо сериозно, за щастие. Няколко месеца диета и една-две добавки, които ще ми препоръча в понеделник. Добре ще ми се отрази на минусдвадесеткилограмовия проект със сигурност.
Камъче в левия бъбрек, към 3мм, ама препоръча да отида да ми го видят на по хубав ехограф. 😃 Мали, тия 3мм, ако тръгнат...
Отидох да ми вземат кръв за изследвания - повторни асат и алат, и да изключим хепатитите.
Реших, че няма да чакам да легна и да умра, нито ще си причиня тая тревожност “ако не е от дробовете, сигурно ми се случва нещо със сърцето” и качвайки се към лабораторията, минах през рентгена, за да си снимам белия дроб. Чудесен бронхит. А на рентгеновата снимка приличам на пиле, паднало от осмия етаж. Оскубано такова, обезперено и пльоснато. 😃
- завишени кръвно и пулс
- задух
- умора
- понижен апетит
- болка в средата на гърба
- болка в гърдите
- главоболие
- пресъхнало гърло, напукани устни, жажда (никога не съм пила по 3-4л течности, ако не е било 40 градуса навън)
- замайване
- днес се задъхах и ми заблъска сърцето само от това, че като се събудих, се обърнах по гръб и се протегнах
Айляк си, пий си авирона, щот не чувам хрипове, пък и температура нямаш. Майна...
Симптомите си ги изредих, щото явно не е нужно да имаш температура, хрипове или сополи в горско зелено, за да си пукнеш накрая.
———————
Явно, докато поотмине тая работа, ще трябва да огранича движението - по-дългички разходки ще правя и леки упражнения вкъщи.
Сега удрям една шкембе чорба с убийствено количество чесън и люто, и 😴
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.01.19 19:47.
31.01.19
14:30
31/01/2019 (16)
Движение:
от 10:00 до 14:00 - обикаляне на скорост с кучета, после на почти всички възможни места, за да търся списание “Кармичен кръг” или к’вото е (не за мен, държа да е ясно 😄, а за една близка, която не е тук сега и няма как да си го купи, та ме помоли, та обещах...).
Егати списанието, навсякъде изкупено малко след получаването, обиколих сигурно 30 места, събрах всякакви странни погледи - от “wtf”, през “аман от откачалки”, до “как смееш да го търсиш чак сега”. Предложиха ми да си купя “Християнски култ” вместо т’ва, а на една от будките ме навикаха, че се сещам чак на 31-ви - как можело, то вече нямало значение дали ще го прочета, тъй като месецът е изтекъл, съответно и срокът на предсказанията.
Оу, диър Год. 😄 😄 😄 😄 😄
Накрая се обадих в редакцията, за да го поръчам от тях направо - на човекът хич не му стана приятно, когато разбра, че не е за мен, ама ще го изпрати.
Имам нужда да се напръскам със светена вода, спирт за горене (с прилежащото му горене), да се оградя с кръг от сол и евентуално да се наръгам с дървен кол в сърцето, за да се пречистя тотално след тая гняс. 😄
Финалът на обикалянето беше пазаруване - наказах се с 20кг багаж, но очевидно съм по-добре още след първия прием на антибиотик, който беше вчера, щом не пукнах поне на стълбите. 😄
Храна, течности, добавки:
- вода с лимонов сок и вит. Ц
- 14:15 500мл фреш от зелена ябълка, лайм и мента 💡❤
- броколи със сирене, бобена салата
- салата от задушени червено цвекло и моркови, царевица, маслини, кисели краставички, орехи... Тъй като това е единствената салата от цвекло, която ям, занапред ще я наричам просто “салата от цвекло”, чаша костен бульон с лимон и малко подправки, съвсем евентуално омлет от едно-две яйца и малко шунка, но се съмнявам да съм гладна изобщо
- вит. ц, б комплекс, магнезий, пробиотик, прашец
- вода, чай, вода, чай... мед забравих да кажа 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.01.19 16:42.
евентуално омлет от едно-две яйца
Много ми е трудно да си представя омлет от 1 яйце, та дано все пак си решила да са две 😁
31.01.19
22:38
Еми де да знам, може да е някаква народопсихология -”крехкото женско здраве” “здрав мъж” и т.н. И по филми и в реалния живот - навали ги малко дъжд мъжа и жената, застудее, жената ляга да умира, мъжа изобщо не е разбрал че нещо станало...
Или да е гениален маркетинг - “Вижте ни, ние сме крехки и слаби, закриляйте ни, давайте ни якетата си когато не сме се сетили да си вземем и ни носете шоколад” 😄
Аз мисля че е обратната мъжа ппи температура 37 градуса е неподвижен ????????????????
31.01.19
23:02
евентуално омлет от едно-две яйца
Много ми е трудно да си представя омлет от 1 яйце, та дано все пак си решила да са две 😁
Двечки, бейбе. Ама и с едно става... наноомлет 😃