10.08.18
09:10
Здравейте
Направих една промяна в тренировката си ,поради липса на време , досега съм тренирал три пъти в седмицата - /съответно гръб , рамо +гърди , крака /Ектоморф съм 74 кг ,180 см ,, стаж 1 година /
Начинът по който тренирам в последно време е следният - 2 пъти в седмицата - първият ден - тренирам гръб + бицепс , като правя пет упражнения за гръб , гледам да правя по тежки тренировки , с повече повторения ,за да се натовари гърба добре, след това приключвам с 3 упр.за бицепса - почивам 2 дни .
След това правя крака + рамо +трицепс /започвам с леко колело за загряване - след това ходещи напади с щанга , продължавам с няколко клека , 2 упр. задно бедро ,едно за предно +3 упр.за рамо , след това завършвам с трицепс -3 упр. /Както забелязвате не тренирам гърди , просто мисля че те се натоварват достатъчно , тренирайки др. мускули . Почивам отново 2 дни и така цикъла продължава .Взимам амино + креатин на този етап
Как намирате тази промяна , според вас удачна ли е ,чисто и просто като съвместимост ,почивка и тн .
Темата беше редактирана от david gaga на 10.08.18 10:10.
10.08.18
09:22
Хм... ето ти още една идея:
- тренировка А - горна част (бутане/дърпане, може и в суперсерии)
- тренировка Б - долна част
Каква ти е целта всъщност?
10.08.18
09:26
Цел - покачване на маса
Мнението беше редактирано от david gaga на 10.08.18 09:27.
10.08.18
09:34
Обмисли идеята, която ти дадох.
Редуваш двете тренировки - няма нужда да пропускаш гърдите, усилието е голямо, тренировъчния обем е по-разумен.
10.08.18
09:51
ок Колъо , мерси и хубав ден за сега
10.08.18
09:58
И какъв бе резултата с този начин на трениране, т.е. от сорта на “по 4 упражнения за гръб и по 3 за бицепс” и т.н., както си правил до сега. Предполагам от към качване на маса-една голяма нула. То и от храненето зависи основно, ама все пак!
10.08.18
10:09
здравей
Ами качил съм 2 кг от последното си мерене , т.е.от както съм на този начин - 2 тежки тренировки в седмицата , както съм описал .
10.08.18
10:13
здравей
Ами качил съм 2 кг от последното си мерене , т.е.от както съм на този начин - 2 тежки тренировки в седмицата , както съм описал .
Ясно, явно при теб значи подобна методика работи :-) Но Кольо ти даде добър съвет!
10.08.18
10:36
ами нали знаеш , че всеки организъм е различен , при едни действа , при други не - давам по метода проба-грешка , знам ли и аз вече какво , какви ли не техники ,тренировки , сплитове има че човек се обърква , пък и то е хубаво да се отиде при някой фитнес инструктор /добър/ който да ти каже някои неща , но тук се намесва и финансовият проблем вече и тн.../
10.08.18
10:40
пък и то е хубаво да се отиде при някой фитнес инструктор /добър/ който да ти каже някои неща , но тук се намесва и финансовият проблем вече и тн.../
Нямаш нужда от инструктор - прочети форума по-внимателно, виж какви съвети са давани по повод подобни въпроси, прави правилно движенията /даже качвай клипове, за да ти кажат забележките си-такива ще има на 101 % / и си ок.
10.08.18
10:50
Да,може би си прави , пък и в нета има доста клипове , качвани от инструктори от чужбина - как се тренира , техника и тн .аз лично ,много неща съм видял от там ,които ги прилагам.
А да те питам теб и другите .които четат в момента - трябва ли да взимам задължително сур.протеин , или вече зависи от калор. ми излишък ?
10.08.18
10:56
Не е задължително, ако необходимия ти протеин /образно казано 2.0-2.2 гр. на килограм телесно тегло, т.е. в твоя случай около 150-160 гр. на ден/ имаш възможност да си го набавяш от храната. Имай предвид обаче, че например една 100 гр. пилешка пържола не съдържа 100 гр. протеин, а около 23 гр. 100 гр. извара ти съдържа 18 гр. протеин, едно яйце около 7 гр., 100 гр. кашкавал около 20 гр. и т.н. и т.н. Т.е. хем трябва да си в калориен излишък, хем да си набавяш посочения протеин. И вече ако поради някаква причина не можеш да си го набавяш-не можеш да ядеш по 500 гр. месо на ден, 5-6 яйца, кашкавал, сирене, чак тогава прибягваш до протеиновата пудра, която общо взето за една доза от 30 гр. пудра например, съдържа около 22 гр. протеин.
Мнението беше редактирано от Деян на 10.08.18 11:01.
10.08.18
11:07
deyane ,знаеш ли кak да си изчисля образно казано , моя личен калориен прием , какъв трябва да бъде на ден ,да видя дали се движа в някаква норма ?
10.08.18
11:10
...кak да си изчисля образно казано , моя личен калориен прием , какъв трябва да бъде на ден...
Варианти много. Ето ти един.
10.08.18
11:19
мерси Колъо - сега нямам време да го разгледам , но довечера ще го видя и ще пиша отново 🙂
Здравейте
Направих една промяна в тренировката си ,поради липса на време
След като нямаш време и тренираш само два пъти седмично, е удачно да тренираш цялото тяло наведнъж, във всяка тренировка. Две тренировки седмично са ти минимума.
Между другото, няма такова нещо като ектоморф.
Начинът по който тренирам в последно време е следният - 2 пъти в седмицата - първият ден - тренирам гръб + бицепс , като правя пет упражнения за гръб , гледам да правя по тежки тренировки , с повече повторения ,за да се натовари гърба добре, след това приключвам с 3 упр.за бицепса - почивам 2 дни .
5 упражнения с повече повторения, нямат нищо общо с тежка тренировка.
3 упр. за бицепс?! По колко начина можеш да си сгънеш ръката, че да имаш нужда от 3 различни упражнения за такъв малък мускул?
След това правя крака + рамо +трицепс /започвам с леко колело за загряване - след това ходещи напади с щанга , продължавам с няколко клека , 2 упр. задно бедро ,едно за предно +3 упр.за рамо , след това завършвам с трицепс -3 упр..
Нападите са загуба на време, още повече като първо упражнение. Концентрирай се върху клека, друго не ти трябва.
Както забелязвате не тренирам гърди , просто мисля че те се натоварват достатъчно , тренирайки др. мускули . Почивам отново 2 дни и така цикъла продължава .
Да, натоварват се, ако правиш упражнения като военна преса с пълна амплитуда, лег с раменен хват и кофички.
Ясно, явно при теб значи подобна методика работи :-) Но Кольо ти даде добър съвет!
Кое точно работи?! Качил е 2 кила, неизвестно какво. 2 кила се качват и свалят буквално за един ден, това не е никакъв критерий. Критерия е покачването на работните тежести и промяната на обиколките.
ами нали знаеш , че всеки организъм е различен , при едни действа , при други не - давам по метода проба-грешка , знам ли и аз вече какво , какви ли не техники ,тренировки , сплитове има че човек се обърква , пък и то е хубаво да се отиде при някой фитнес инструктор /добър/ който да ти каже някои неща , но тук се намесва и финансовият проблем вече и тн.../
Не, не си толкова различен от останалите, че да имаш нужда от индивидуална програма. Читавите и изпитани програми работят за ВСИЧКИ. Не ти трябват никакви специални техники, сплитове и методики.
Вземи една проста, базова програма за начинаещ, и я следвай без промени минимум 6 месеца. Това, съчетана с достатъчно храна.
Т.е. хем трябва да си в калориен излишък, хем да си набавяш посочения протеин.
При нормално хранене (разбирай балансирана диета с нормални хранителни продукти) в калориен излишък, винаги ще си набавяш нужния протеин за растеж (нуждите са доста под 2.2 гр./кг.). Проблем да си набавиш протеин ще имаш, само ако се храниш с много джънк или си веган. Или пък ако си на калориен дефицит (тогава и нуждата от протеин се увеличава).
Мнението беше редактирано от Петко К на 10.08.18 15:43.
10.08.18
16:31
Петко, любопитно ми е за цялата си история във форума колко подобни поста си написал 😄 И въпреки това, продължават да пишат хората едни и същи глупости и да вярват в тях 😄
10.08.18
16:34
Това, че прэграмата явно работи, щом е качил 2 кг., бе метафора 😎
11.08.18
07:15
с гърба можеш да правиш и гърдите в тренировката си 🙂
11.08.18
09:00
Здравейте отново ,да разгледаме и др казус , по отношение на хр.режим ,си сметнах калориите ,които тялото ми гори за 24 часа без да прави нищо , по формулата постната в раздела хранител. режим за покачване на маса : RMR - ИЗЛИЗА 1755,3 калории , сега оттук нататък не ми е ясно, как да ги разделя или там както се нарича на протеини , въглехидрати , мазнини , може ли малко ,,съпорт ,,