Отслабване, фитнес и страх от подигравки

02.11.18
22:08

Здравейте! Аз съм момче на 21 години и много искам да отслабна, но ме е страх да отида на фитнес.

От доста време съм с наднормено тегло и повечето ми съученици не си спестяваха жестоките думи, което смачка самочувствието ми толкова много че дори ме е страх да изляза на улицата.

В началото на тази година реших повече да не ям лоша храна и да се движа колкото мога. Ям само веднъж на ден, приемам под 300 калории и пия хапчета за отслабване. До сега съм свалил около 35 килограма, но започнах да забелязвам че доста често ми призлява и липсата на храна е най-вероятната причина за това.

Разбирам че само с глад няма да стане, но не знам какво друго да правя. Страх ме е че ако отида на фитнес ще се гаврят с мен и нямам абсолютно никакво желание отново да търпя това.

Можете ли да ми помогнете по някакъв начин?

P.S. Не знам дали има някакво значение но аз не пия, не пуша и съм висок 205см.

03.11.18
13:39

Здравей пиша ти относно поста от къде си

Здравей!

Минала съм през това - и през подигравките, и през гладуването, и през хапчетата за отслабване.

Знам, че е трудно, но ще се справиш с това, което си чул вече по свой адрес. Трябва време.

Колкото до фитнеса - там ходят различни хора, не само такива, които изглеждат като от списание. Ходят и хора с наднормено тегло, целейки да помогнат на себе си и да направят нещо полезно за себе си. Ако срещнат подигравки, то много тъжно за хората, които са ги направили.

Не си споменал с какво тегло си, отразява ли се то на ставите, какъв е спортният ти опит и в здравословно отношение как са нещата, но може да започнеш с увеличаване на храната и разходки, но и да работиш върху настройката си за нещата, защото подходящи тренировки в зала ще са ти от голяма полза.
Виж това ръководство за храненето и защо гладуването не е решение.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1