17.11.18
15:36
Да,5×5
17.11.18
20:25
Отчет
Тренировка няма
Храна
*Свински врат 250гр
*Овес 50гр
*Протеин 30гр.+ВСАА
*Домати 150гр
*3 парчета овесена питка (100овес+5яйца+100кашкавал+2с.л кис.мляко-осем парчета,всяко по130ккал.)
60гр.тиквени семки
Калории в излишък
2300ккал
114В
130М
140Б
Пак се улях с излишъка,но кг.са 54,което е учудващо при тази храна,ако продължа на тези ккал най-вероятно ще кача рязко 2кила мазнини.Само си напомням!!!
Мнението беше редактирано от Лилия Тодорова на 18.11.18 07:49.
18.11.18
09:15
Днес изключих овеса от сутрешния шейк,както не смятам да го влагам в някакви печива или други поне за 7-8 дена и да проследя дали подуването на корема ще отшуми.
Храната е точно преброена за днес.Цял ден ще сме навън и ще си нося 5бр.странджанки(прот.хляб +30гр.смлян телешки шол на филия)
закуска:30г.протеин+180гр.замразени къпини +ВСАА
18.11.18
11:21
Протеинът на прах подува стомаха. Съчетанието с овес си е взривоопасно, не знам как го ядете това. Съчетанието с мляко също. Спри протеиновите пудри , прясното и кисело мляко и овеса и яж нормална храна- месо и готвен зеленчук- без сосове, запръжки, брашно и нишесте няколко седмици и ще видиш разлика.
18.11.18
20:07
Протеинът на прах подува стомаха. Съчетанието с овес си е взривоопасно, не знам как го ядете това. Съчетанието с мляко също. Спри протеиновите пудри , прясното и кисело мляко и овеса и яж нормална храна- месо и готвен зеленчук- без сосове, запръжки, брашно и нишесте няколко седмици и ще видиш разлика.
Благодаря ти,лошото е че си права.Днес спрях овеса ,и беше по -добре.ще спра и протеина.Незнам как ще го направя,от целия ден най-вкусен ми е шейка сутринта с новините.Въпрос на навик.Какво беше?навика се създава за 21 дни.🙂
Протеинът на прах подува стомаха. Съчетанието с овес си е взривоопасно, не знам как го ядете това. Съчетанието с мляко също. Спри протеиновите пудри , прясното и кисело мляко и овеса и .
Строго индивидуално всичко е за да правиш генерални заключения...Мен лично изобщо не ме подува протеин с овес и мляко(или кисело),освен ако не ударя една тенджерка от 2л))).Дъщеря ми също избощо не реагира на такива комбинации...в количества доста по-големи от моите спрямо личното и тегло.
Аз също нямам проблем с комбинацията овес с кисело/прясно мляко. Явно е до организъм, защото съм си поддържал месеци с 2л прясно мляко на ден без проблем/+сирене и кашкавали/, а и важното е с кои храни ще го съчетаеш..
Мнението беше редактирано от Боян на 18.11.18 22:26.
19.11.18
06:36
Най-вероятно стомаха ми се е прецакал от дългогодишен прием на всякакви хапчета,дори забранени такива.И сега много трябва да внимавам какво ям.Може и да е генетично нещо ,сестра ми заради същия проблем стана суровояд ,е не и се оправи проблема,дори качи 7кг за 2години.Строго индивидуално.
19.11.18
06:40
Вчера пак мазало
Тренировка няма,цял ден вън на протест.Храната е потресаваща
200гр.телешки шол
6ф.хляб
Протеин с горски плодове
Кекс
Вафла
Половин бар
1 пакет оризовки с шоколад
Вечерта корема беше много зле
2300ккал
300В
60М
100Б
Най-вероятно стомаха ми се е прецакал от дългогодишен прием на всякакви хапчета,дори забранени такива.И сега много трябва да внимавам какво ям.Може и да е генетично нещо ,сестра ми заради същия проблем стана суровояд ,е не и се оправи проблема,дори качи 7кг за 2години.Строго индивидуално.
Здравей Лили,
Не знам дали ти се е “прецакал стомахът”, но като ти чета дневника оставам с впечатлението, че почти не ядеш зеленчуци. Доматът даже не се води зеленчук. Пробвай с повече зелени салати, краставици, готвени зеленчуци, супи, зехтин и вода. Би трябвало да помогне. В началото мисля че е по-добре да наблягаш на готвените - варени, печени, на пара. И Кобрата ти го е казала. Дано да нямаш проблеми със стомаха и червата наистина.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Елена на 19.11.18 07:03.
19.11.18
07:17
Здравей Лили,
Не знам дали ти се е “прецакал стомахът”, но като ти чета дневника оставам с впечатлението, че почти не ядеш зеленчуци. Доматът даже не се води зеленчук. Пробвай с повече зелени салати, краставици, готвени зеленчуци, супи, зехтин и вода. Би трябвало да помогне. В началото мисля че е по-добре да наблягаш на готвените - варени, печени, на пара. И Кобрата ти го е казала. Дано да нямаш проблеми със стомаха и червата наистина.
Поздрави!
Да наистина не ям много ,да не кажа никакви зеленчуци.Ще пробвам да видим какво ще стане.Мерси за насоката.Да допълня ,че пия прекалено много кафе,имам съмнения и по този въпрос,рових в интернет за подуване и кофеин,но нищо интересно.На ден ми се събират около 25гр нес кафе и 2 бр еспресо.Чисти.Май и там ще трябва да орежа.
Поздрави
Мнението беше редактирано от Лилия Тодорова на 19.11.18 07:22.
За кафето не знам. По-скоро помага, отколкото да пречи. И аз пия доста кафе - около 10 г нескафе на ден. Но ако нямаш достатъчен прием на фибри, мазнини и вода, няма как да помогне, а може да влоши нещата, защото дехидратира.
П.П. Сега видях, че пиеш ама наистина супер много кафе. Не можеш ли да заместиш една част с черен чай поне? Кафето те дехидратира. Препоръчителната доза е максимум до 4 кафета на ден, а ти пиеш сигурно 10. Това е ама адски много кафе! Спиш ли нормално?
Мнението беше редактирано от Елена на 19.11.18 10:37.
19.11.18
09:20
Строго индивидуално всичко е за да правиш генерални заключения....
Съгласна съм с теб,всичко е до индивидуална поносимост, която се изменя дори при конкретния човек с времето- изменя се чревната микрофлора, усвоимоостта на веществата и пр.
Но един не малък процент от хората получават дискомфорт от протеини на прах, а от дадената досега информация, е много вероятно тук случаят да е такъв. Един експеримент за няколко седмици няма да навреди. Като цяло аз съм отрицателно настроена към приема на протеинови добавки. Храната е предостатъчно богата на всички вещества.
19.11.18
09:44
Обикновения протеин на прах причинява подуване и газове само при хората, които не могат да обработват лактозата. Същото се отнася и за прясното мляко, изварата, котижд-а и всякакви други производни на прясното мляко, при които не е остранена лактозата. Киселото мляко също, но понеже то се обработва по-бавно от тялото и ефекта от разграждането на лактозата в червата е по-забавен и не предизвиква чак такива “ефекти”.
Решението е протеин изолат, а на пазара вече има и няколко вида пресни млека без лактоза. Даже насково видях и кисело мляко без лактоза.
Всичко останало са митове и легенди. Просто много хора не са наясно дали могат да обработват лактоза.
19.11.18
16:23
За кафето не знам. По-скоро помага, отколкото да пречи. И аз пия доста кафе - около 10 г нескафе на ден. Но ако нямаш достатъчен прием на фибри, мазнини и вода, няма как да помогне, а може да влоши нещата, защото дехидратира.
П.П. Сега видях, че пиеш ама наистина супер много кафе. Не можеш ли да заместиш една част с черен чай поне? Кафето те дехидратира. Препоръчителната доза е максимум до 4 кафета на ден, а ти пиеш сигурно 10. Това е ама адски много кафе! Спиш ли нормално?
Честно където легна там заспивам.Имах период кафе ,ред бул,кафе ,редбул-лягам и умирам.Спя по 9 часа ,ако децата не ме тормозят🙂
19.11.18
16:25
Млечните съм ги спряла отдавна къде заради мазнините,когато съм на нискомазнинен режим,къде заради въглехидратите ,когато съм на нисковъглехидратен.Отвикнах и не консумирам никакви млечни.Днес без протеин и овес
20.11.18
06:50
За вчера,храната направо не ми се пише,яйца,св.врат,козунак,хляб,домати
2400Ккал
200В
100М
175Б
Нещо се разконцентрирах,трябва да се стегна.
Тренировката добре я усетих,но на тази храна е изключително малко,общо 50мин.
1СС
Лежанка права 10×12,10,8,5,5,5,5,5,5,5@25
Гребане щанга
10×5@40
2СС
Лежанка наклонена
10×12,10,8,5,5,5,5,5,5,5@25
Тяга 10×5@40
Клек измъчен някакъв крив с лоста на смит машината 5×5
Лег преса 5×5@80
Набиране подхват5×2,1,1,1,1
На снимката малко Бицепс и малко рамо
Мнението беше редактирано от Лилия Тодорова на 20.11.18 06:59.
20.11.18
07:36
Правиш по 10 серии на всяко упражнение. Защо?
20.11.18
08:48
Правиш по 10 серии на всяко упражнение. Защо?
Намерих такава програма,първите 2 дена е с по 10 серии ,малко повторения.Втората част-останалите 2 дена 3-4 серии с по 12-10-8 повторения.Пише че е за повишаване на сила и работни тежести,като втората част съответно и повечето повторения с по-лека тежест е за да не свикват мускулите или нещо като стрес.Бях я правила преди година,и бях доволна.Тогава разполагах само с дъмбели и от 15lb за дъмбел прескочих на 25lb
20.11.18
10:38
Такива твърдения от страна на “специалисти” много ме безпокоят ...
Намерих такава програма,първите 2 дена е с по 10 серии ,малко повторения.
Като са с малко, ти защо правиш по много? Протокола е 10 серии по 3 повторения, с тежест за около 5. А не 5-10 повторения с тежест за 10.
20.11.18
16:01
Намерих такава програма,първите 2 дена е с по 10 серии ,малко повторения.
Като са с малко, ти защо правиш по много? Протокола е 10 серии по 3 повторения, с тежест за около 5. А не 5-10 повторения с тежест за 10.
Така си е,когато сте прави сте прави
21.11.18
07:00
Понеделник обърках тренировката,затова пък имам хубава мускулна треска.Вчера :
Раменна преса стоеж 10×5,5,5,3,3,3,3,3,3,3@15
Сгъване бицепс
10×5,5,5,3,3,3,3,3,3,3@15
Арнолд 5×5@7.5
Трицепс френско 5×5@15
Лицеви опори 5×5
Набиране подхвана 5×5
Кофички5×3
Храна:Замених овеса с брашно от Рожков.Направих шейк с него,протеин изолат и къпини,цял ден нямах ядове с корема,но вкуса не ми хареса.
Обяд:4 яйца +салата Домати
Вечеря:600гр.задушени картофи,моркови,патладжан
Общо 4ф.хляб за деня
Бар
1800ккал
300В
40М
115Б
21.11.18
09:24
Аз пак да досаждам 🙂 Защо правиш десет серии сгъване за бицепс? Това е толкова миниатюрен мускул и дори не се нуждае от допълнително натоварване покрай гърба.
Ще може ли да публикуваш цялата програма? Не знам как се казва , за да я потърся.Чудно ми е защо в програма за сила ръце в силов протокол 5х5 и те са ПРЕДИ базовите упражнения.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.11.18 09:28.
За кафето не знам. По-скоро помага, отколкото да пречи. И аз пия доста кафе - около 10 г нескафе на ден.
....
Нескафето не е кафе. Би имало някакви остатъци от кафе, ако е лиофилизирано, но много малко производители го отработват по този начин и е в друг ценови клас.
Това което се брои за кафе, е опечено през последните три, макс.четири седмици, и смляно в последните 20 минути. Всичко останало е изветряло, окислено и т.н.
За черния чай не си права. Чая също съдържа голямо количество алкалоиди, и също дехидратира, това важи и за зеления чай. Когато се пие чай, трябва да се приема много вода.
За кафето няма препоръчителна доза, всичко зависи от индивидуалната поносимост. На някои и една чаша еспресо им действа зле.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.11.18 11:06.
Съгласна съм с всичко, което казваш, Марги. Но не е ли по-добре да се пие черен чай, отколкото кафе (говоря за истинското кафе)? Говоря примерно за 1 лъжичка смляно кафе сравнено с 1 лъжичка черен чай. За зеления чай - не знаех, че дехидратира. Научих нещо ново, благодаря. 🙂
А иначе да, ако не си пил кафе никога през живота си, и половин еспресо ще ти се отрази значително. Но ако редовно пиеш кафе, максималната доза е 4 кафета на ден (предполагам, че става въпрос за еспресо или за еквивалента на 30 мл еспресо). Поне това пишат на много места.
П.П. Проверих съдържанието на кофеин в кафето и черния чай. Разликата е малка. Въпросът ми отпада. И да, не бях права. 🙂
Мнението беше редактирано от Елена на 21.11.18 12:13.
Съгласна съм с всичко, което казваш, Марги. Но не е ли по-добре да се пие черен чай, отколкото кафе (говоря за истинското кафе)? Говоря примерно за 1 лъжичка смляно кафе сравнено с 1 лъжичка черен чай. За зеления чай - не знаех, че дехидратира. Научих нещо ново, благодаря. 🙂
А иначе да, ако не си пил кафе никога през живота си, и половин еспресо ще ти се отрази значително. Но ако редовно пиеш кафе, максималната доза е 4 кафета на ден (предполагам, че става въпрос за еспресо).
В чая също се съдържа кофеин. Разликата с кафето е, че при чая той е в свързан вид (в съединение с танин), затова се нарича теин. В тази форма той действа по-меко и не се натрупва в организма.
А вредата от кафето се преувеличава в последно време. Такава има, но само когато се достигне до адренална преумора, за което е нужно редовно да се пие много кафе.
...което означава, че все пак трябва да се внимава с количествата, за да не се стигне до адренална преумора. 🙂
Мнението беше редактирано от Елена на 21.11.18 11:59.
...което означава, че все пак трябва да се внимава с количествата, за да не се стигне до адренална преумора. 🙂
Да, трябва. Още повече, че жените се справят много по-трудно с адреналната преумора от мъжете (физиологически фактори, не сексизъм). 🙂
Разбира се че трябва да се внимава с количествата.
Липсата на контрол и граница във всяко едно отношение действа разрушително.
Боби е прав за това, че жените сме по-податливи на адренално изтощение, и това е в следствие на значително по-сложния ни хормонален фон. Жените нито трябва да тренираме като мъже, нито да ядем и пием като тях. Ако не оценяваме различията между двата пола, някой ден много ще се страда. 🙂
П.П. Проверих съдържанието на кофеин в кафето и черния чай. Разликата е малка. Въпросът ми отпада. И да, не бях права. 🙂
Съдържанието на кофеин се отличава (двойно) дори в един и същи вид кафе, приготвено чрез флтрация или еспресо. 🙂
Пак казвам, нескафето не го броя за кафе.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.11.18 15:03.
21.11.18
16:41
За кафето не знам. По-скоро помага, отколкото да пречи. И аз пия доста кафе - около 10 г нескафе на ден.
....
П.П. Сега видях, че пиеш ама наистина супер много кафе. Не можеш ли да заместиш една част с черен чай поне? Кафето те дехидратира. Препоръчителната доза е максимум до 4 кафета на ден, а ти пиеш сигурно 10. Това е ама адски много кафе! Спиш ли нормално?Нескафето не е кафе. Би имало някакви остатъци от кафе, ако е лиофилизирано, но много малко производители го отработват по този начин и е в друг ценови клас.
Това което се брои за кафе, е опечено през последните три, макс.четири седмици, и смляно в последните 20 минути. Всичко останало е изветряло, окислено и т.н.
За черния чай не си права. Чая също съдържа голямо количество алкалоиди, и също дехидратира, това важи и за зеления чай. Когато се пие чай, трябва да се приема много вода.
За кафето няма препоръчителна доза, всичко зависи от индивидуалната поносимост. На някои и една чаша еспресо им действа зле.
А кофеина в нес кафето?Сега разгледах опаковката,но не пишеше нищо за съдържанието на кофеин.Иначе доста нес отива+еспресото.
21.11.18
16:49
Към Кобрата(изчела съм и двата ти дневника,много добре се развиха нещата🙂 )Няма толкова серии за бицепс.Такъв хаус стана със смяната на фитнеса и липсата на интернет,и заетата ми глава,малко депресия,ходя на фитнес като в сън-тренирам,а главата ми другаде.Обърках всичко,серии и повторения, сега почивам и от утре стриктно по програма.За първи път съм толкова замаена, че да оплескам толкова поредни дни.
Утре на чисто
https://bodyconstructor.com/програми/142-Тренировъчна-Програма-за-Покачване-на-Мускулна-Маса-и-Сила-Напреднали
Мнението беше редактирано от Лилия Тодорова на 21.11.18 16:54.
22.11.18
07:03
За вчера храната ок
100 гр Леща
150гр телешки шол
3ф.хляб
5 яйца
1 пак.солети
1600Ккал
160В
50М
100Б
А и между другото сериозно качвам,тази сутрин 56.5кг.
Значи или не тренирам достатъчно за погълнатата храна,или храната е много за това движение🙂Цял ден в офиса,после 40-50мин.тренировка,после дъжд и вкъщи .
Мнението беше редактирано от Лилия Тодорова на 22.11.18 07:51.
А кофеина в нес кафето?Сега разгледах опаковката,но не пишеше нищо за съдържанието на кофеин.Иначе доста нес отива+еспресото.
В едно нескафе има приблизително 2-3 пъти по-малко кофеин от едно еспресо. От своя страна пък в арабиката има 2-3 пъти по-малко кофеин от робустата. Така че едно нескафе от арабика може да съдържа 6-9 пъти по- малко кофеин от едно еспресо направено от робуста. Еспресото също зависи колко е дълго - в дългите кафета има повече общо кофеин, противно на широкоразпространеното мнение че късите са “по-силни”.
Значи или не тренирам достатъчно за погълнатата храна,или храната е много за това движение🙂Цял ден в офиса,после 40-50мин.тренировка,после дъжд и вкъщи .
А може и да значи , че се претоварваш от тренировки с 6 -7 упражнения с по 10 серии по 10 повторения.Когато стресът в тялото е прекалено голям се отлагат мазнини.
Според мен обърни внимание на структурирането на тренировките.
22.11.18
16:37
Инфото за кафето е много полезно,не знаех че в разтворимото има по-малко кофеин
22.11.18
16:39
Значи или не тренирам достатъчно за погълнатата храна,или храната е много за това движение🙂Цял ден в офиса,после 40-50мин.тренировка,после дъжд и вкъщи .А може и да значи , че се претоварваш от тренировки с 6 -7 упражнения с по 10 серии по 10 повторения.Когато стресът в тялото е прекалено голям се отлагат мазнини.
Според мен обърни внимание на структурирането на тренировките.
Ако беше само стреса от тренировките щях да почерпя🙂.
И да днес започнах нова програма,че тази нещо не ми се получи и се изнервих.Затова нова от днес:
1 ден гърди ,трицепс
2 ден крака ,корем
3 ден рамо,трапец
4 ден бицепс,гръб,корем
22.11.18
16:43
Тренировка
Накл.лежанка с дъмбели 4×6@10 на дъмбел
Права лежанка с дъмбели 4×6@10 на дъмбел
Кофички 4×3
Тласкане на щанга трицепс 4×6@15
Френско 4×6@12