07.01.19
15:51
Има ли значение по кое време ходим на фитнес?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим07.01.19
15:55
Помисли как да формулираш другото си питане преди да го пуснеш пак.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.01.19 15:57.
казано от Galina на 07.01.19, 16:02:
Все пак е одобрено....като тема, а ти ако нямаш мнение е друг въпрос.
Интересно ми е от кого мислиш, че е одобрено? 🙂
07.01.19
16:29
Има разлика....
Сутрин има по-малко хора във фитнеса.
😁
Имам впредвид че сутрин след като сме се наспали от биохимична гледна точка сме по отпочинали и сме заредени с повече сили, действа ни тогава фитнеса и тонизиращо за целия ден.А след работа сме изтощени.Но все пак въпрос на удобство за всеки според времето на разположение, разбира се.
07.01.19
16:45
Аз лично вечер имам много повече енергия за тренировка и ми е по-приятно. Сутрин абсурд. То зависи и какво работиш, а и дали работиш. Ако например си леяр в металургичен комбинат или строител и цял ден извиваш гръб и напъваш с ръките, вечер няма да ти е много ок :-)
07.01.19
16:47
казано от Galina на 07.01.19, 16:02:
Все пак е одобрено....като тема, а ти ако нямаш мнение е друг въпрос.
Другото ти питане (това за водата) определено не е одобрено, защото аз лично не го одобрих (всички нови теми минават през очите на екипа преди да станат достъпни във форума).
Мнение имам, но нямам нито нагласата, нито времето да водя разпит, за да отговоря смислено.
Ако е часово време: не
Аз ако следвах препоръки на 10тата тренировка да се бях демотивирала.
Мнението беше редактирано от Radost на 07.01.19 17:09.
07.01.19
17:20
казано от Galina на 07.01.19, 16:40:
Имам впредвид че сутрин след като сме се наспали от биохимична гледна точка сме по отпочинали и сме заредени с повече сили, действа ни тогава фитнеса и тонизиращо за целия ден.А след работа сме изтощени.Но все пак въпрос на удобство за всеки според времето на разположение, разбира се.
Тогава, следва да уточниш, какво искаш да постигнеш, като ходиш на фитнес. Има значение, разбира се, времето, но и има значение какви са ти целите все пак. Има значение, какво ти е ежедневито, каква възможнаст имаш да поддържаш определен хранителен режим, каква работа работиш и т.н. Всеки си намира компромисно решение, като не профессионалист, защото другите не правят компромиси))....
Свалих 8кг и мотива ми е по доброто стягане.Разбира се тонуса е най-големия ефект от тренирането.
07.01.19
17:33
казано от Galina на 07.01.19, 17:30:
Свалих 8кг и мотива ми е по доброто стягане.Разбира се тонуса е най-големия ефект от тренирането.
щом ти харесва да ходиш сутрин - ок)). Според това си нагласяш другото вече....🙂
08.01.19
16:22
Аз преди 17ч не мога да помръдна толкова ми е отпаднало, привечер съм като нов.
И задължително започвам с 15 мин бягане, иначе не ми се тренира
Мнението беше редактирано от Qvor Ivanov на 08.01.19 16:23.
Ако приоритета ти е по-чисто тяло, разумно е да се тренира сутрин, когато се секретират повече хормони. Ако не ти пука и искаш да качваш мм, блъскай в по-късните часове, когато инсулина е по-стабилен и гликогеновите запаси по-големи заради поетата храна.
казано от Борислав Шивачев Багера на 09.01.19, 10:17:
Ако приоритета ти е по-чисто тяло, разумно е да се тренира сутрин, когато се секретират повече хормони. Ако не ти пука и искаш да качваш мм, блъскай в по-късните часове, когато инсулина е по-стабилен и гликогеновите запаси по-големи заради поетата храна.
Я разкажи по-подробно кои точно хормони се секретират повече сутрин и как влияят те на изчистването?
Хормони като глюкагон, кортизол и адреналин се секретират по-интензивно в условия на ниски нива на кръвна захар, какви то са сутрин след ставане. Може би по-точно би било да се каже трениране то на гладно.
казано от Борислав Шивачев Багера на 09.01.19, 17:04:
Хормони като глюкагон, кортизол и адреналин се секретират по-интензивно в условия на ниски нива на кръвна захар, какви то са сутрин след ставане. Може би по-точно би било да се каже трениране то на гладно.
Събуждането става бързо - в рамните на не повече от час адреналинът е в рамките на нормалното, също както и кръвната захар. А да се тренира точно в този час подлага на неоправдан стрес сърдечно-съдовата система и е много лоша идея в дългосрочен план.
Трениране на гладно - да, защото стимулира по-добре секрецията на растежен хормон, но не и сутрин след ставане.
Това значи ли, че отричате кардиото сутрин след ставане или говорите за силови тренировки? Явно нещо пропускам, но как след ставане сутрин нивата на глюкоза в кръвта са нормални? Благодаря за уточнението
казано от Борислав Шивачев Багера на 09.01.19, 17:34:
Това значи ли, че отричате кардиото сутрин след ставане или говорите за силови тренировки? Явно нещо пропускам, но как след ставане сутрин нивата на глюкоза в кръвта са нормални? Благодаря за уточнението
По-малко от час след ставане от сън хормоните вече са в нормалните си граници - мелатонинът е силно намален, адреналинът на свой ред също. Глюкагонът е изпълнил ролята си да повиши кръвната захар до нормални нива и също вече не се секретира в такова количество. Събуждането е завършено.
В рамките на този час не е добре да се тренира - нито кардио, нито силови тренировки. След това вече няма почти никакво значение кога ще е тренировката.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.01.19 17:40.
Тренирането в самото начало на деня намаля нивото на кръвното налягане и подобрява съня.Но ензимната активност е по-голяма и се повишава следобед.След работният ден някои са изтощени, но за други които са били приковани на стол ще им действа разтоварващо.
казано от Galina на 09.01.19, 17:45:
Тренирането в самото начало на деня намаля нивото на кръвното налягане и подобрява съня.Но ензимната активност е по-голяма и се повишава следобед.След работният ден някои са изтощени, но за други които са били приковани на стол ще им действа разтоварващо.
Ензимната активност? Би ли ни разказала повече и ти? 🙂
Това означава ли, че като се събудя и изчакам 1 час мога спокойно да си тренирам, без опасност от хипогликемия и какво става с кортизола, щом близо 10 часа не съм ял? Извинявам се, че питам много, но да я разнищим докрай 😃
Мога да кажа за ензима липаза, знам за него че разгражда мазнините,за получаване на енергия,от това което съм чела.Благоприятства и за имунната система, може да се приема чрез хранителна добавка.По принцип ензимите са протеини.......пиша това което ми е известно.
На гладно не се изключва тренировката, може, след това имаш нужда от изграждане.
09.01.19
18:08
казано от Борислав Шивачев Багера на 09.01.19, 17:34:
Явно нещо пропускам, но как след ставане сутрин нивата на глюкоза в кръвта са нормални?
Те винаги трябва да са нормални. Даже има граници)))). А ако не са, това сам знаеш, какво е 🙂
Има значение, повтарям, дневният режим!!! Има огромна разлика за кардиото или всякакъв друг вид тренировка сутрин, ако:
1. Предният ден си вечерял обилно късно
2. предният ден си вечерял до 18 ч, например
3. ..ако не си вечерял изобщо
......
Що се отнася до кортизола, този хормон на стреса,той е в различни нива през деня.Той стимулира разграждането на протеините до аминокиселини.Кортизола трябва да е под контрол...
13.01.19
20:38
Преди 6 след обед е желателно
Не си изтощен и след тренировка ще можеш да приемеш повече хранителни вещества.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече