Избор на програма

Здравейте.
Преди да задам въпросът си ще дам малко пояснение. От 4 месеца тренирам сериозно в залата, а преди това близо 2 години съм тренирал само вкъщи. Започнах да тренирам в залата по тази програма, която сам си направих за домашни условия. Предполагам, че доста хора ще ме упрекнат, че няма достатъчно почивки и т.н. но държа да трерирам колкото се може по често тъй като това ми се отразява много добре. Резултатите за 4 месеца зала за ръцете са от 33см - 36.5 отпусната и 35 - 39.5 стегната. за някой може да е много за някой малко, та точно по тази причина искам малко по професионална помощ свързана с програмата, тъй като честно казано аз очаквах малко повече като резултат и не знам дали не претоварвам.

ПОНЕДЕЛНИК:
Гърди / бицепс / предмишница
ВТОРНИК:
Трицепс / рамо / трапец
СРЯДА:
Крака и корем (за да почиват ръцете) – само машини без свободни тежести
ЧЕТВЪРТЪК:
Гърди / бицепс  / предмишница
ПЕТЪК :
Трицепс / рамо / трапец
СЪБОТА:
Гръб / корем

Не съм записал упражненията. Те са базисните + някоя друга изгъзица от инстаграм. 3 серии по 8 повторения ако са повече кг по 6 повторения.
Въпросът ми е дали не претоварвам за това да няма този ефект който търся и най вече дали правилно са групирани. Тази седмица пробвах ръце в един ден, гърди с рамо в един ден. Ами след гърдите едвам си направих рамото, и то пропуснах половината упражнения защото нямах никаква сила. При горната програма имам супер сили за всичко не се изморявам, чувствам се добре, въпросът е колко добре се чувства мускула и дали има време да почине. Храня се здравословно, заспивам в 10.30, пия креатин и БЦАА, като цяло мисля, че има добра основа за възстановяване на мускулите но все пак малко мнения няма да са ми излишни.

От цялото нещо разбрах че най-важното за твоята програма са да имаш големи ръце?

Като цяло, търся съвет дали програмата е ок. И да За сега търся вариант за по голям растеж на ръцете защото изоставят спрямо другите части, особено от гърба и краката. Не целя да стават огромни баници, просто да постигна симетрия.

21.02.19
10:37

казано от Иван Кралев на 21.02.19, 10:35:

За сега търся вариант за по голям растеж на ръцете защото изоставят спрямо другите части, особено от гърба и краката.

Баси, колко пък да ти изостават ръцете спрямо гръб и крака? Да нямаш 130+ гръб и 70+ бедро при 38-40 см ръце???

Бедро - 65, гръдна 110. Погледнат отстрани не се харесвам. Може написано да звучи  тъпо, но за това търся някакви варианти. Нали идеята е да сме удовлетворени от нещата.

21.02.19
10:48

И колко ти са ръцете?

Току що ги измерих, днес правих ръце стегнати 40.

21.02.19
11:00

Значи не на ръцете, а на гърба трябва да наблегнеш.

А къде да го вмъкна? Чудих се дали да не го сложа в сряда, но ще се пада след гърди и рамо, съответно ще натоваря рамото два дена един след друг. Исках да имам един ден пълна почивка между горната част за това го изместих в събота. Там се пада пак след рамо, но поне почивам в неделя, ако евентуално не отида за крака.

21.02.19
11:59

А за чий ти е да тренираш два пъти гръди, рамене и ръце, пък гърба и краката само по веднъж?
Тия ръце и да ги тренираш и да не ги тренираш е все тая, ако няма да ходиш на конкурси по красота, такова де, състезания по културизъм. Ако искаш да изглежда добре и да го постигнеш без препарати, трябва да тренираш силово спазвайки три основни неща - максимално често, маскимално свежо и наблягане на базовите движения с тежко. Тогава и ръцете ще растат дори и без да ги спукваш от трениране, и ще изглеждаш добре, и ще си пропорционален.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1