05.08.19
19:41
Здравейте,
С какво разнообразявате менюто си, като цяло схемата с ориз, картофи и овес ми е ясна, а какво друго хапвате по време на качване?
От макароните и тем подобни изделия не се ли омазнява много?
05.08.19
20:18
казано от Цветомира Маркова на 05.08.19, 19:41:
Здравейте,
С какво разнообразявате менюто си, като цяло схемата с ориз, картофи и овес ми е ясна, а какво друго хапвате по време на качване?
По 3-5 филии бял ръчен хляб на всяко хранене, 4-5 хранения на ден, задължително десерт на всяко хранене-торти, шоколади, сладолед, конфитюри, кроасани, палачинки. Преди сън задължително мляко с какао и вафла. Хранене без панирано или пържено не следва да пропускаш. Примерно меню:
Ранна закуска-4 пържени филии намазани с майонеза, салам, конфитюр и чай с мед.
Късна закуска-2 палачинки с шоколад.
Обяд-3, 4 кюфтета и пържени картофи с кетчуп и майонеза+ 3-4 филии бял хляб и натурален сок.
Следобедна закуска-2 кроасана с кола.
Ранна вечеря-пица и бира.
Късна вечеря-3 филии бял хляб с маргарин и течен шоколад.
05.08.19
20:20
казано от Деян на 05.08.19, 20:18:
Здравейте,
С какво разнообразявате менюто си, като цяло схемата с ориз, картофи и овес ми е ясна, а какво друго хапвате по време на качване?По 3-5 филии бял ръчен хляб на всяко хранене, 4-5 хранения на ден, задължително десерт на всяко хранене-торти, шоколади, сладолед, конфитюри, кроасани, палачинки. Преди сън задължително мляко с какао и вафла. Хранене без панирано или пържено не следва да пропускаш. Примерно меню:
Ранна закуска-4 пържени филии намазани с майонеза, салам, конфитюр и чай с мед.
Късна закуска-2 палачинки с шоколад.
Обяд-3, 4 кюфтета и пържени картофи с кетчуп и майонеза+ 3-4 филии бял хляб и натурален сок.
Следобедна закуска-2 кроасана с кола.
Ранна вечеря-пица и бира.
Късна вечеря-3 филии бял хляб с маргарин и течен шоколад.
сложи поста във вицове)))))))))))), смях се със глас)))
05.08.19
20:24
Ами майтапа настрана, Карбо, ама много хора се хранят точно така, та и брутално по-зле.
Дано авторката е схванала шегата, ама го написах така, защото предполагате, че тая тема е.....😉
А пък ако не е, продължаваме с конструктивните коментари, от които лъха професионализъм на световно ниво 😎
Мнението беше редактирано от Деян на 05.08.19 20:36.
Лично аз най-много наблягам на бобовите храни кото гарнитури в период на качване, за да не омазнявам в повече. Боб с домашна лютеница, задушен грах с моркови, леща, а ориза и картофите ги ям до обяд.
05.08.19
23:32
казано от Деян на 05.08.19, 20:24:
Ами майтапа настрана, Карбо, ама много хора се хранят точно така, та и брутално по-зле.
Дано авторката е схванала шегата, ама го написах така, защото предполагате, че тая тема е.....😉
А пък ако не е, продължаваме с конструктивните коментари, от които лъха професионализъм на световно ниво 😎
Беше ми забавно да го чета, по-скоро ми е интересно някое мнение за храни от сорта на булгур, киноа, пшеничен кус-кус, а и се надявам да прочета нещо ново, което си струва да пробвам
06.08.19
09:02
казано от Dymag на 05.08.19, 23:52:
Цъкни и виж
Булгур
Киноа
Кус-кус
Други
Ти какво искаш да качваш - мускули или сланини? По същество няма друго за качване. Ако имаш някакъв здравословен проблем би било по-добре да го споделиш ако търсиш адекватна информация.
Здравословни проблеми нямам, целта ми е да кача максимално чисто, без да умазнявам допълнително.
Доволна съм си от ориза, харесва ми, просто се чудя дали има някой сходен и подходящ продукт, просто да мога да го разнообразявам.
06.08.19
13:11
Здравейте,
От макароните и тем подобни изделия не се ли омазнява много?
Сварената пшеница, както и кускус, с нискомаслена извара е добър вариант. Можеш да си правиш домашен пълнозърнест хляб също. Плодове като фурми, сушени плодове, банани, са наистина алтернативен източник на въглехидрат. Медът може да влзе в менюто ти също... Има много неща, от които можеш да си избереш. Например, от печените картофи или зеленчуци с някой млечен продукт няма да ти омръзне скоро- вкусно или не отнема чак толкова време. Сега даже се сетих, тъй като вчера направихме задушено зеле с домати, чесън, лук, моркови и дафинов лист- не става трудно и е от този макронутриент, който търсиш 🙂.
В момента не мога да се сетя за още, но има още какво да се изброи. Късмет с разнообразяването!
06.08.19
17:46
Можеш спокойно да качваш тегло и без въглехидрати.
В случай обаче, че искаш да присъстват и се чувстваш добре, то на разположение имаш доста голям избор. Разгледай храните в раздела - https://www.bb-team.org/hrani (зърнени, бобови, печени продукти, плодове)
06.08.19
18:02
казано от Вероника Налбатска на 06.08.19, 17:46:
Можеш спокойно да качваш тегло и без въглехидрати.)
да бе)))), наистина? Кой ти каза или сама го измисли?!))
06.08.19
18:16
Звездите ми го говорят, Карбо. Както и на теб понякога ти нашепват разни неща. Знаеш как е.
06.08.19
18:18
казано от Вероника Налбатска на 06.08.19, 18:16:
Звездите ми го говорят, Карбо. Както и на теб понякога ти нашепват разни неща. Знаеш как е.
)))))))))))))) приема се