Коментарна тема към * Предизвикателство Бийчбоди Лято 2020 *

Прескочи до:

31.01.20
10:28

казано от nervak на 31.01.20, 10:20:

Аз за тренировките ще го кажа така:
Докато не се поставиш в една тренировка поне два пъти във вакуум....ефект няма да видиш.

Имаш предвид да си пред умиране от изтощение и напъване?
Принципно съм съгласен че трябва да ти стане кофти за да се видиш колко си зле и да искаш да се подобриш - в случая да се почувстваш мазна и безполезна мекица. Но това е т.н. “meta-game” подобряването на БФ и формата като цяло не е пряко последствие от тренировките, а от това как се е почувствал и как му променят възприятията на човек дадените тренировки.

31.01.20
11:07

Към горната дискусия эа тренировките ми се иска само да добавя - постоянното смаэване е една от причините повечето хора да НЯМАТ прогрес, не да имат.
Не каэвам, че е по-добре да се тренира леко, а умерено и съобраэено с моментната фиэическа форма и въэможности. Эа мен е грешно схващане, че трябва постоянно да се напъва и всичко да е на макс.

31.01.20
11:09

казано от nervak на 31.01.20, 10:20:

Аз за тренировките ще го кажа така:
Докато не се поставиш в една тренировка поне два пъти във вакуум....ефект няма да видиш.

казано от Димо на 31.01.20, 10:28:

Имаш предвид да си пред умиране от изтощение и напъване?

Всъщност не, не е необходимо да напъваш до изтощение, за да има ефект. Освен ако това не е търсения ефект 😄

ДЕ

31.01.20
11:13

И аз не разбрах какво значи вакуум. Но като чета останалите дето правят интервали, как са описвали чувството понякога, си го представям. В момента си правя линейна прогресия и на серията в която трябва да се раздам, се раздавам до отказ /и за да няма пак, че не знам какво е отказ.......не мога или да започна следващо повторение или ако го започна спирам на половината, защото това е краят/, т.е. правя всичко на 100 % така, както е описано. Не се чувствам във вакуум, а резултат има във всички движения. Методики, с които да се постига резултат има много. Не е нужно да ти се доповръща или да ти се завие свят, та да е налице осезаем резултат, било то сила, хипертрофия и т.н.
ПС....гледам Петко и Мотърхед също вече са споделили, че изтощението или бримченето на макс всеки път не е необходимо.

Мнението беше редактирано от Деян на 31.01.20 11:16.

31.01.20
11:34

казано от Деян на 31.01.20, 11:13:

И аз не разбрах какво значи вакуум.
, ...........
ПС....гледам Петко и Мотърхед също вече са споделили, че изтощението или бримченето на макс всеки път не е необходимо.

Значи да излезеш от зоната си на комфорт по отношение ,дишане,издържливост,сила...при това с тежести от ежедневието дет се вика.
Петко и Мотора не са го правили...или не и по този начин.
С такъв тип тренировка,ако не натиснеш храната в правилната посока,даже сваляш кила нежелано.
Винаги съм ял и пил,каквото и колкото поискам....па не съм се охранил....
Само не ме подкарвайте за травмите,щот те връзка нямат.

31.01.20
11:42

казано от nervak на 31.01.20, 11:34:

Явно малко искаш 🙂

Майтапа настрана, различни хора, различни организми, различни представи кое е “много” и на кого къде му е зоната на комфорт. Също и колкото хора - толкова акъли, като приказката с магарето и кой що ходел пеш накрая като слуша всички хора.

31.01.20
11:54

Веднага давам пример с Даймага - има може би най-хармоничното тяло от форума, а е на 47 (?), и никога не си дава зор в тренирането и яде и пие по колкото си иска - по негови думи “много”. Като ми изброи какво е ял вчера и му ги сметнах - кво много братче, то няма 2000 Ккал...
Друг пример - Мусашито - той е може би най-комплексно нацепения от форума - хем има мускул, хем е с много нисък % БФ - и той вече блъска яко всякакви извращения - кръгове, кондиции и т.н. Твърди че яде по 5000 Ккал, ама това са някои дни предполагам. Не всеки ден. И не продължително. Щото като съм гладувал и той е гладувал с мен по 2-3 дни. И като съм го питал как е докарал тая форма ми казва: яко глад и интензивни и изтощителни тренировки.
Аз един ден - който признавам си не е моя типичен ден - бяхме на рожден ден и на маса целия ден - си сметнах калориите и бяха към 10К, а можех още много да изям и изпия. Спирал съм се. Е с какви по-точно тренировки да ги изтренирам тея 10К ? Бягам 20 километра - 2000 Ккал разход, отивам във фитнеса и блъскам кръгове и бокс, пулсомера показва още 1000 Ккал разход за 2 часа. 2400 Ккал МБР за 90+ кила мъж... ми останалите 4000 Ккал кво ги правим? И то разбира се в деня, в който съм изял тея 10000 Ккал не съм имал нито време, нито възможност да бягам 2 часа и да тренирам 2 часа.

Всичко трябва да се взима под внимание. Където ти куцат нещата - там трябва да обръщаш повече внимание.

31.01.20
11:56

Няма как да свали който и да е без да има елементарна обща физическа подготовка,особено пък 30кг.
Какви интервали кръгови и т.н
Не казвам ,че е невъзможно напротив.
  Иска се воля себеотрицание много работа и постоянно жертване на желанието за комфорт,като леден душ сутрин примерно..

31.01.20
12:02

казано от Димо на 31.01.20, 11:42:

Явно малко искаш

Дали)))),на срещата се видя кой,какво и по колко консумира))))).😉

31.01.20
12:07

Значи да излезеш от зоната си на комфорт по отношение ,дишане,издържливост,сила...при това с тежести от ежедневието дет се вика.
Петко и Мотора не са го правили...или не и по този начин.

Доста неща съм правил, включително и доста плътни и интензивни тренировки с голям обем, 4-5 пъти седмично. Нищо не помага, ако не спазвам диета.

Само не ме подкарвайте за травмите,щот те връзка нямат.

Напротив, даже са основното. Ако искаш дългосрочен и дълготраен прогрес, трябва да избягваш на всяка цена травмите.

31.01.20
12:09

Петко всичко,което си казал няма връзка с моя пост.

31.01.20
12:09

казано от doni dimitrov на 31.01.20, 11:56:

Няма как да свали който и да е без да има елементарна обща физическа подготовка,особено пък 30кг.

Във форума на майфитнеспал в секцията “съксес сторис” е пълно с американски чички и лелки дето са свалили по медицинска препоръка по 50+ кила САМО с броене на калории и дефицит. Единия направо си го каза: не обичам движението, мразя всякаква физическа дейност. Само и единствено съм седял пред телевизора и съм си ограничавал храната.
Ясно - не е идеалния случай, но ето че може.
А и Дидо далеч не е съвсем без физическа култура, нали през ден е във фитнеса. Друг е въпроса че не обича да си излиза от зоната на комфорта.

Лично при мен тоя “метагейминг” много ме повлия. И за спирането на цигарите, и за отслабването. Първия път като спрях цигарите и ми направи впечатление че след 2-3 седмици настигнах рейса без грам да се задъхам. И си викам: яко майна... После като тръгнах да бягам - ако съм пушил, като се задъхаш и тръгнат тея лютиви храчки да се качват нагоре, като ти свисти и пари в дробовете и си викаш: пуши бе, пуши, толкова е яко 😄
И с килограмите така - като усетиш че не можеш да избягаш 1 километър без да ти се ще да умреш си викаш: ш, тряа малко да поотслабнеш.
Като правя Фран и като отварям уста като риба на сухо в опит да си поема въздух си викам: е ся да беше с 5-10 кила по-лек, дали нямаше да са ти по-лесни набиранията и да го направиш за някакво нормално време и без да ти се струва че ще умреш, а? Хапни си пак бисквиДи да станеш 200 кила и другия път дано ти е по-лесно 😄

И така за метагейминга и мотивацията от усилените тренировки.

Мнението беше редактирано от Димо на 31.01.20 12:18.

31.01.20
12:12

казано от nervak на 31.01.20, 12:02:

казано от Димо на 31.01.20, 11:42:

Явно малко искаш

Дали)))),на срещата се видя кой,какво и по колко консумира))))).😉

Не съм ти броил хапките, струва ми се че си ядеше и пиеше нормално.
А ако визираш аз какво съм изял и изпил - аз съм се сдържал със сигурност и си тръгнах полу-гладен и полу-трезвен 🙂

31.01.20
12:21

казано от Димо на 31.01.20, 12:09:

казано от doni dimitrov на 31.01.20, 11:56:

Във форума на майфитнеспал в секцията “съксес сторис” е пълно с американски чички и лелки дето са свалили по медицинска препоръка по 50+ кила САМО с броене на калории и дефицит. Единия направо си го каза: не обичам движението, мразя всякаква физическа дейност. Само и единствено съм седял пред телевизора и съм си ограничавал храната.
Ясно - не е идеалния случай, но ето че може.
А и Дидо далеч не е съвсем без физическа култура, нали през ден е във фитнеса. Друг е въпроса че не обича да си излиза от зоната на комфорта.

Лично при мен тоя “метагейминг” много ме повлия. И за спирането на цигарите, и за отслабването. Първия път като спрях цигарите и ми направи впечатление че след 2-3 седмици настигнах рейса без грам да се задъхам. И си викам: яко майна... После като тръгнах да бягам - ако съм пушил, като се задъхаш и тръгнат тея лютиви храчки да се качват нагоре, като ти свисти и пари в дробовете и си викаш: пуши бе, пуши, толкова е яко 😄
И с килограмите така - като усетиш че не можеш да избягаш 1 километър без да ти се ще да умреш си викаш: ш, тряа малко да поотслабнеш.
Като правя Фран и като отварям уста като риба на сухо в опит да си поема въздух си викам: е ся да беше с 5-10 кила по-лек, дали нямаше да са ти по-лесни набиранията и да го направиш за някакво нормално време и без да ти се струва че ще умреш, а? Хапни си пак бисквиДи да станеш 200 кила и другия път дано ти е по-лесно 😄

И така за метагейминга и мотивацията от усилените тренировки.

Да бе аз не познавам такива.
Иначе всеки може да пише всичко навсякъде.
Имам приятели дебелаци, свалящи без спорт,само че им режат от стомасите.
На кутия цигари съм бягал 8км преди тренировка,не твърдя че са полезни.
И от кога фитнеса е гаранция за добра обща физическа култура.

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 31.01.20 12:28.

ДЕ

31.01.20
12:24

Аз не знам защо сте се захванали с мен и моето трениране, ама така като ви чета говорите пълни глупости, чак ми е смешно :-) Не ви обиждам, ни най-малко, ама никой няма реална представа как въобще тренирам. Присъствали ли сте въобще на мое занимание. Може да нямам кой знае какви силови резултати, ама причините вече ги изброих, а не е защото не се раздавам. Но да се твърди, че не излизам от зоната си на комфорт.............ами, че аз го правя всеки път, на всяко базово кажи речи движение, във всяка тренировка-при движенията за горна част-винаги на 100%. При клековете с една идея спирам преди да се срина, а на тягата може и до отказ, когато е в много повторения.
Пък това за липсата на елементарна физическа подготовка, дето Дони каза, ако е имал предвид мен, не знам как да го коментирам. Все едно да кажа, че Джошуа не знае какво е ъперкът. Да, сравнението е точно на място. Чак ме обиждате с тия глупости и пълни безмислици.

31.01.20
12:28

Още един пример от форума, за който сега се сетих - Витан. Само онлайн го познавам, но пича си ходи по плочки целогодишно, лекоатлет е, състезава се, тренира изтощителни тренировки. И като съм го питал как стои по плочки и какво яде ми е казвал - хапва си доста - предвид изродските му тренировки (около 3500 Ккал на ден ако си спомням правилно), но си следи калориите и изобщо не е “колкото и каквото иска”. Казвал ми е как като се прибере след трен пие много вода да си напълни корема или се разсейва нещо да не яде веднага и да мине с 1 ядене за вечерта. Т.е. се ограничава. Без ограничаване не става.

31.01.20
12:30

Не нямам в предвид теб,говоря по принцип.
Не знам защо така реши.

31.01.20
12:40

казано от Деян на 31.01.20, 12:24:

Но да се твърди, че не излизам от зоната си на комфорт.............ами, че аз го правя всеки път, на всяко базово кажи речи движение, във всяка тренировка-при движенията за горна част-винаги на 100%. При клековете с една идея спирам преди да се срина, .

Добре...може да не сме разбрали.
Ей тук,как точно излезе от зоната на комфорт?:
“Деян” date30.01.2020 г.

Клек-3х75, 3х87.5, 5х97.5, 10х75;
Лег-3х72.5, 3х85, 5х95, 15х72.5;
Горен лег с дъмбели-15х27.5 на ръка;

Мнението беше редактирано от nervak на 31.01.20 12:41.

31.01.20
12:41

Аз поне не говоря за тренировките ти. Напротив - ти си ми другия пример освен мен си че и да ходиш на фитнес, пак може да не изглеждаш или да се чувстваш много добре. А и кво ли разбирам аз от тренировки - аз даже на 98% от случаите изобщо не чета частта където са описани тренировки - тва серии, кила, повторения - кой колкото може и колкото иска да си тренира е това в което вярвам.

Под зоната на комфорт визирам съвсем други неща от ежедневието ти за които си разказвал и които ми подсказват нагласата ти. Пушиш, нищо че знаеш че не е ОК щото ти е навик и ти харесва. Пиеш, щото ти се услажда. Знаеш че трябва да отслабнеш, ама пържените картофи и сладкото ти се услаждат. Не ходиш пеша, щото с колата е по-удобно. Вярваш че има значение дали тренираш по 3х8 или по 5х5. Все тая е, човек. Не са ти тренировките проблема. Не те съдя, нито ти се присмивам, напротив-разбирам те, само че не разбирам на коя фаза си - отрицание, гняв, или примирение ?
Ти ся се засягаш щото сме те коментирали. Ами недей така ся егоцентрично, и мен обсъждаме и други хора, всеки който се е изтипосал тук трябва да е приел възможността да получава критика - просто ти се връзваш и засягаш най-много 🙂

ДЕ

31.01.20
12:50

казано от doni dimitrov на 31.01.20, 12:30:

Не нямам в предвид теб,говоря по принцип.
Не знам защо така реши.

Ами от къде да знам вече човек, защото вчера говорих за някакви си 30 кг. Виж и Димо какви ги говори, без въобще да ме познава.
Пичове, тук сте с някаква супер изкривена и нереална представа, колко са яки и физически подготвени повечето мъже в БГ, а и не само. Много от вас са явно и бивши спортисти и изхождат от това, колко са дИгали, бутали, дърпали, скачали, бягали и т.н. самите те и хората около тях, с които са тренирали.  Или пък гледате по-яките около вас в залата в момента, във форума и др. Болшинството от мъжете са хипер, супер, мега далеч от дори най-малката ви представа, колко си мислите, че трябва да бъде як един мъж. И не говоря за трениращи мъже, които като процент не са много, нищо, че залите уж са пълни. Та то млади момчета, които са редовни в залата и визуално изглеждат по начин, по който да кажеш, че спортуват, на повечето движения не могат да вдигат колкото мен /колкото и да е скромно по вижданията тук/, както остава за масата, която виждате по улицата и които не тренират нищо. А те са болшинството.
Сега, наясно съм, че веднага някой ще каже, ама ти знаеш ли еди кой си...........Не, еди койсия не ме интересува. Тръгнете по улицата и хванете произволно първите 100 мъже с които се разминете, да видите какво и що. Нали скоро някой бе пуснал клип, на който ей така спираха разни хора да вдигнат 120 кг. щанга. Дори имаше и добре сложени, очевидно стортуващи, които не можаха даже да я отлепят. Тук таме някои по-ячки я дръпнаха със зор. Това е реала.

казано от nervak на 31.01.20, 12:40:

Клек-3х75, 3х87.5, 5х97.5, 10х75;
Лег-3х72.5, 3х85, 5х95, 15х72.5;

Ами точно вчера, това ми бяха възможностите, не бях много ок. Нямах сила да клектна 6 пъти с 97.5, както и да бутна 95 на лега повече от 5 пъти, тъй като опитах по-широк хват, а това бе работната ми серия с +++. 15х72.5 едвам ги бутнах, 16 то нямаше да може да направя, но не почивах много след 5 цата. Все пак, понякога движението изпълнявам по-бавно, с прецизна техника и т.н. и бройката не е целта.
Да, явно съм слаб за тукашните стандарти, но това е положението конкретно за вчерашната тренировка. Не е да не съм си дал зор.

Мнението беше редактирано от Деян на 31.01.20 12:54.

31.01.20
12:58

Ооо, ама аз чак ся те разбрах бе Дидо. Ти искаш да си по-силен, не да изглеждаш или да се чувстваш по определен начин? Глей кво нещо е човека - все от собствената си камбанария гледа и съди за всички други - щото за мен кой колко е силен над средното в ежедневието е без голямо значение. Ми кажи така, аз си мислех че имаш проблем със затлъстяването си. Щом си ОК да си по-силен от средния мъж и се харесваш, т’ва е ОК, кой съм аз да ти давам акъли 🙂 Заблудил съм се, щото си говорим в темата за бийчбоди.

Мнението беше редактирано от Димо на 31.01.20 13:01.

ДЕ

31.01.20
13:04

казано от Димо на 31.01.20, 12:58:

Ооо, ама аз чак ся те разбрах бе Дидо. Ти искаш да си по-силен, не да изглеждаш или да се чувстваш по определен начин?  Глей кво нещо е човека - все от собствената си камбанария гледа и съди за всички други - щото за мен кой колко е силен над средното в ежедневието е без голямо значение. Ми кажи така, аз си мислех че имаш проблем със затлъстяването си. Щом си ОК да си по-силен от средния мъж и се харесваш, т’ва е ОК, кой съм аз да ти давам акъли 🙂

Нищо не си разбрал:-) Ако ме питаш мен и двете са ок-и визия и сила и здраве. Обаче се оказва, че за първото и третото, няма как да заобиколиш второто.
Друго имах предвид. То е ясно, че следва да гледаш себе си и да се сравняваш със самия теб, дали днес си по-добър от вчера.
Както и да е!

31.01.20
13:11

Тва беше малко сарказъм Дидо. Да се усетиш малко и да спреш да повтаряш за тая сила и тея тренировки. Казах ти 100 пъти че според мен проблема ти е другаде. Но това пак си е мое мнение. Ако искаш се сърди, ако искаш недей.

Спомням си първия път когато някой ми каза в прав текст че съм дебел и че трябва да ям по-малко. Да дебел съм бил, и не съм бил сляп, имал съм и огледало вкъщи, ама човек се самоуспокоява. И като му го каже някой друг има доста отрезвителен ефект.

Не знам с какво ще ти помогне политическата коректност и куртоазията тук по темата. Сигурен съм че ще си я получаваш от социалния кръг в предостатъчно количество. Няма кво да се сърдиш че във фитнес форум не одобряват някои хора че си на 35% БФ и “не ти е драма”.

Пийс, дай да сменим темата, стига драма.

Мнението беше редактирано от Димо на 31.01.20 13:27.

31.01.20
13:15

За мен има един обективен критерий и той е постигане на резултати . Тази тема мисля, че се върти от 3-4 години и все едни и същи спорове . Няма значение кой колко вдига, кръгове ли върти или сгъва за бицепс в сплит , ако крайният резултат е плажното тяло в случая , значи си постигнал резултата и си прав . Ако си казал , че ще свалиш 15 кила в началото, а в края си качил още пет няма значение колко теории развиваш ...

31.01.20
13:17

казано от I`M на 31.01.20, 13:15:

Ако си казал , че ще свалиш 15 кила в началото, а в края си качил още пет няма значение колко теории развиваш ...

И така е, и не е така. Една теория/концепция не се омаловажава/опровергава от това че някой конкретен се е провалил в прилагането ѝ. Доколкото изобщо може да се пкаже че я е приложил, щото някой може да говори едно, а да прави реално съвсем друго. Дори и да знае кое е правилното.

Мнението беше редактирано от Димо на 31.01.20 13:24.

31.01.20
13:32

казано от Димо на 31.01.20, 13:17:

казано от I`M на 31.01.20, 13:15:

Ако си казал , че ще свалиш 15 кила в началото, а в края си качил още пет няма значение колко теории развиваш ...

И така е, и не е така. Една теория/концепция не се омаловажава от това че някой конкретен се е провалил в прилагането ѝ. Доколкото изобщо може да се пкаже че я е приложил, щото някой може да говори едно, а да прави реално съвсем друго. Дори и да знае кое е правилното.

Димо, всяка една концепция принципно може да даде резултат при различните индивиди .
Ще го кажа по друг начин - казвам преди три години ще сваля 20 кила и знам как се прави. Не ги свалям . Следващата година казвам същото . Не ги свалям. Тази година казвам същото - не ги свалям . За мен изводът е, че не знам как да ги сваля. Мога да твърдя , че съм много запознат с тренировки и хранителни режими, че съм запознат нещата и знам как да отслабна , ама видиш ли щото Еди кво си и тая година не ми се получи. Щом нещо не работи  или го променяш и показваш резултати или продължаваме да си пишем едни и същи неща .

Мнението беше редактирано от I`M на 31.01.20 13:34.

31.01.20
13:39

По тая логика, ако индианеца знае че начина да се нахрани е да обикаля в гората и да ловува, ако трети ден вече не хваща нищо е по-добре да легне да умира от глад, или да легне по гръб с отворена уста и да чака нещо да падне от небето, или да помисли защо лова му не се получава и да почне да ходи по-тихо, или да заобиколи от подветрената страна и т.н.

Ако един метод знаеш че е работещ - виждал си го при други, науката го твърди, логическото ти мислене го намира за логичен, но само при теб не винаги работи, ами трябват си промени, но не задължително нов метод, осбено ако този е най-логичния.

31.01.20
13:51

казано от Димо на 31.01.20, 13:39:

По тая логика, ако индианеца знае че начина да се нахрани е да обикаля в гората и да ловува, ако трети ден вече не хваща нищо е по-добре да легне да умира от глад, или да легне по гръб с отворена уста и да чака нещо да падне от небето, или да помисли защо лова му не се получава и да почне да ходи по-тихо, или да заобиколи от подветрената страна и т.н.

Ако един метод знаеш че е работещ - виждал си го при други, науката го твърди, логическото ти мислене го намира за логичен, но само при теб не винаги работи, ами трябват си промени, но не задължително нов метод, осбено ако този е най-логичния.

Мойта логика е такава - казвам, че ще сваля 15 кила за 4 месеца и след 4 месеца съм си същия - тогава не се обяснявам колко знам и кво  мога .
Това, че еден метод работи при теб , не значи, че ще работи при друг.
И ако един индианец е тръгнал на лов и не намира дивеч, логиката е другия път да си сее картофи. Като се е случило с европейците - сменили са метода от лов на животновъдство и земеделие, за да не им се налага да лягат с отворена уста.

31.01.20
13:55

А, аз не се обяснявам аз какво знам или мога, то тва с калорийния дефицит е научен факт. По-скоро искам някой който твърди че знае друг начин да го сподели и да го защити, ама досега не съм видял.

31.01.20
13:58

казано от nervak на 31.01.20, 12:40:

Ей тук,как точно излезе от зоната на комфорт?:
;

Ако комфортната му тежест е била 95 кг, а той е пробвал 97.5, значи е излязъл от зоната си на комфорт.
Друг е въпроса, че за да свали едни 20 кила, ще трябва да се напъне доста, не само с тренировките, но и с храненето и с цялостния начин на живот, т.е., ще трябва да излезе доста далеч от зоната си на комфорт.

казано от Деян на 31.01.20, 12:50:

Пичове, тук сте с някаква супер изкривена и нереална представа, колко са яки и физически подготвени повечето мъже в БГ, а и не само. Много от вас са явно и бивши спортисти и изхождат от това, колко са дИгали, бутали, дърпали, скачали, бягали и т.н. самите те и хората около тях, с които са тренирали.

Имаме съвсем реална представа 😄
Но това, че има много по-зле от теб, не е причина да се успокояваш. Защото има и много по-добре. Сравнявай се с тези над теб, не с тези под теб.

казано от I`M на 31.01.20, 13:51:

Мойта логика е такава - казвам, че ще сваля 15 кила за 4 месеца и след 4 месеца съм си същия - тогава не се обяснявам колко знам и кво  мога .

Да, ако само говориш, без да правиш нищо, е ясно, че няма как да се получат нещата 😄
В случая не са виновни методите, а прилагането им (или по-точна НЕ-прилагането им).

Мнението беше редактирано от Петко К на 31.01.20 14:01.

31.01.20
14:05

казано от Димо на 31.01.20, 13:55:

А, аз не се обяснявам аз какво знам или мога, то тва с калорийния дефицит е научен факт. По-скоро искам някой който твърди че знае друг начин да го сподели и да го защити, ама досега не съм видял.

Не говоря за теб, а по принцип. Аз лично смятам, че има обстоятелства - нарушен хормонален баланс например, които биха попречили да се възползваш от дефицита най - пълноценно и обратното. Определен вид тренировки и храни помагат за засилване на ефекта дефицита , ако мога така да се изразя. Иначе много хора си мислят, че са в дефицит, а са 1000 кк отгоре. Темата много се разводни. Желая на  всички кандидат плажуващи да изкарат бийбодита тази година!

31.01.20
14:46

казано от nervak на 30.01.20, 09:42:

Само да проходя и ще има яко фитнес и културизъм...горна част само разбира се))))

Покрай цялата драма и наранени чувства пропуснах да коментирам тая крайно положителна според мен промяна в нагласите. Значи вече не си ОК да клекнеш с 200, па макар и да не можеш да си завързваш после обувките със седмици? Или само прах в очите? 😄

ДЕ

31.01.20
14:50

казано от Димо на 31.01.20, 13:11:

Не знам с какво ще ти помогне политическата коректност и куртоазията тук по темата. Сигурен съм че ще си я получаваш от социалния кръг в предостатъчно количество. Няма кво да се сърдиш че във фитнес форум не одобряват някои хора че си на 35% БФ и “не ти е драма”.

Това горното си е така, ама не бе това темата. А ей за това отдолу говоря, по отношение на което бе и моя по-дълъг отговор.

казано от Димо на 31.01.20, 12:09:

Какво общо има отслабването тук, визията, целите и т.н. Видите ли не съм бил съвсем без физическа култура /даже Дони каза физическа подготовка, не култура-въпреки, че не било конкретно спрямо мен/ и не обичам да излизам от зоната си на комфорт. Аз ти отговорих, че не сте при мен, за да видите как тренирам и колко усилия влагам. Затова и преценката не е обективна. А пък това първото - “не е съвсем без”, не искам и да го коментирам. Все едно: абе има там някаква физическа култура. Не има там, затова ви казвам, че сте с изопачени виждания и съдите по определен кръг от хора, с които контактувате, тренирате и др. На фона на целокупния български мъж, а не спрямо гурутата във форума, знанията ми по отношение на тренировки, хранене, схеми и т.н. са вселена. Това, че аз не прилагам това което знам, е друг въпрос. Но сигурно съм невротип тип 1 /няма да започвам тая тема, че.....бъзикам се естествено, но кой да знае/, та затова постоянно търся ново и ново, и скачам от схема на схема, защото всичко бързо ми омръзва.

казано от Петко К на 31.01.20, 13:58:

Но това, че има много по-зле от теб, не е причина да се успокояваш. Защото има и много по-добре. Сравнявай се с тези над теб, не с тези под теб.

Да, има много по-добре, ама са малко. Аз се сравнявам със семейни, обикновени, работещи хора на средна възраст, които са любители и между другото ходят и на “фитнес”. Не с палЪрлифтери, бивши бодибилдъри, кросфитъри, атлети, боксьори, борци и т.н. спортисти. или пък с хора на моята възраст, трениращи от 10-15 г. вече или по-отскоро, но са се взели супер сериозно и са постигнали не малки резултати. Ами то в моята зала, в комплексо отношение сравнено с хората на моята възраст /ако един бута маалко повече, не може да кляка, ако пък кляка, прави едвам едвам сингъл на лега на 90-100 кг., ако бута и кляка, не може да се набере ни един път и една кофичка да направи, ако е на моите килограми и т.н./ съм си повече от добре. Сравнено с повечето младежи, също. Аз затова ти казвам, хвани произволно в поредност първите 100 човека над 40 г. примерно ей така на улицата, независимо дали са с наднормено тегло, защото това още повече пък ще им усложни задачата, вкарваш ги в залата и им задаваш 5-6 базови движения, да ги видим кой колко. Ама не да ми кажеш, че ако тренирали правилно щяли еди какво си. НЕ-в момента как са и какво могат повечето български мъже на средна възраст. Нали говорим за реалното ниво понастоящем.Те по-големия процент и от младите ще се представят по-зле, включая и ходещите на фитнес, защото болшинството само сгъват и разгъват.
А иначе сравнението с други е по повод темата, реално си се сравнявам с вчерашното АЗ, дали днешното е негова по-добра версия. Но да, не се успокоявам, а си се кефя гледайки наборите и младежите в залата къде са. Е, има естествено и доста по-яки млади момчета, няма и как да е-противното би било абсурд.
Може да не съм постигнал много, но макар и с нищожна част, съм по-добре от вчерашното ми АЗ. Чувствам се здрав, с тонус, с енергия, щастлив съм, че тренирам.
И за финал, повече няма да коментирам - та тук има бая по-млади хора с наднормено тегло, вдигащи къде къде по-малко. Защо на тях не им опявате, как трябвало повече да дИгат, да отслабнат, да са по-сериозни, че нямали резултати години наред, та така, та иначе. Явно въобще повече не трябва да описвам нищо, да се включвам никъде, та да няма такива коментари. Не, че ми пречат, то и без това работата ми вече 20 г. е именно това-да пиша и да разтягам локуми, пък там където не съм прав /ама няма как, трябва да ги убедя, че съм/, ако някой се върже и повярва, значи целта е постигната.

казано от Димо на 31.01.20, 14:46:

Значи вече не си ОК да клекнеш с 200, па макар и да не можеш да си завързваш после обувките със седмици? Или само прах в очите? 😄

Ей сега го разбирам Нервака, когато преди година и повече май каза, че е страшно депресиран, че не може да се върне на предишните си кила в движенията. Като започнат да ти вървят нещата, страшно увлича мамка му. Чак сега започнах да го усещам. Но в момента и нагласата ми е друга де. И когато се случват работите, връщането назад не ти влияе никак добре. Но живи и здрави.

Мнението беше редактирано от Деян на 31.01.20 15:32.

31.01.20
15:03

казано от Деян на 31.01.20, 14:50:

Чувствам се здрав, с тонус, с енергия, щастлив съм, че тренирам.

Това е най-важното.

31.01.20
17:01

казано от Димо на 31.01.20, 14:46:

Значи вече не си ОК да клекнеш с 200, па макар и да не можеш да си завързваш после обувките със седмици? Или само прах в очите? 😄

Напротив,Ок съм. ..ще ги търся тия 200,само да почна по стабилно да ходя.
До тогава ще е фитнес.

31.01.20
17:11

:( дейба. ама...

31.01.20
17:13

казано от Деян на 31.01.20, 14:50:

И за финал, повече няма да коментирам - та тук има бая по-млади хора с наднормено тегло, вдигащи къде къде по-малко. Защо на тях не им опявате, как трябвало повече да дИгат, да отслабнат, да са по-сериозни, че нямали резултати години наред, та така, та иначе.

Е как да не им опяваме? 😄
Ама точно щото са млади, имат време да направят един куп грешки, преди да се усетят към  30-35 годишна възраст, и да имат време да ги оправят.
Ти това време го нямаш.

ДЕ

31.01.20
17:21

казано от Петко К на 31.01.20, 17:13:

Ти това време го нямаш.

Божа работа, кой и за какво, колко време има. Пък и нали уж до 60 се качвало сила 💪
Не знам какво ще постигам, чувствам се доволен да си джиткам, но ако нямам някакви супер лекарски забрани и тялото ми позволява, нагласата ми към този момент е да си гукаме с барбела до живот 😎

31.01.20
18:23

Малоумна дискусия.

31.01.20
20:08

Свърших квотата за академично значимите дискусии тея дни, а времето до плажа все трябва да се запълва някакси.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1