28.12.19
14:57
[темата е изтрита]
Темата беше редактирана от Димитър Янков на 14.02.20 21:48.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим28.12.19
19:20
Здрасти!
казано от Николай Алексиев на 28.12.19, 14:57:
1. Какви тренировки трябва да правя, за да стегна леко корема? (Засега правя единствено коремни преси и видях, че също може и планински катерач, но не знам дали го правя правилно)
Опиши с какво разполагаш вкъщи, като оборудване. Само със собственот тегло ли търсиш упражнения?
2. Чудя се дали яденето ми ще се отрази на тренировките? Искам да не качвам мускулна маса в корема, а да я сваля. (Не съм много запознат, така че ме извинете, ако говоря безсмислици )
Храната се отразява на всичко - тренировки, здраве, цели, визия, нива на енергия и т.н. Храненето може да се превърне в силен инструмент към постигането на целите и успоредно с това да ти носи необходимото, за да се развиваш.
Мисля си, че целта ти е да свалиш излишни мазнини от корема. А не мускул.
3. Бихте ли ми дали някой прост съвет, който да ме кара да съм спокоен, а не да се вманиачавам?
Да се движиш, да се храниш с хубава храна основно и да бъдеш постоянен.
Обмислял ли си да се запишеш на някакъв спорт?
29.12.19
06:54
казано от Вероника Налбатска на 28.12.19, 19:20:
Здрасти!
1. Какви тренировки трябва да правя, за да стегна леко корема? (Засега правя единствено коремни преси и видях, че също може и планински катерач, но не знам дали го правя правилно)
Опиши с какво разполагаш вкъщи, като оборудване. Само със собственот тегло ли търсиш упражнения?
2. Чудя се дали яденето ми ще се отрази на тренировките? Искам да не качвам мускулна маса в корема, а да я сваля. (Не съм много запознат, така че ме извинете, ако говоря безсмислици )
Храната се отразява на всичко - тренировки, здраве, цели, визия, нива на енергия и т.н. Храненето може да се превърне в силен инструмент към постигането на целите и успоредно с това да ти носи необходимото, за да се развиваш.
Мисля си, че целта ти е да свалиш излишни мазнини от корема. А не мускул.казано от Николай Алексиев на 28.12.19, 14:57:
3. Бихте ли ми дали някой прост съвет, който да ме кара да съм спокоен, а не да се вманиачавам?
Да се движиш, да се храниш с хубава храна основно и да бъдеш постоянен.
Обмислял ли си да се запишеш на някакъв спорт?
Здравей! Благодаря много за адекватния отговор.
1. Ако се отнася до оборудване, тежестите на баща ми са единствените (щанги, гири).
2. Да. Мисля, че свалянето има повече смисъл. Благодаря.
3. Движенето, храненето са ми част от ежедневието. За тях значи да не се тревожа? Щом се отнася до спорт се уча да играя волейбол (клуб) в петък и понякога играя в събота или неделя.
Здравейте на всички тук. Намерих този сайт, за да мога да търся съвети от българи с опит, така че сайтове като Reddit не бяха от полза. Преди си създадох акаунт тук, но го деактивирах. Но се връщам с нов.
Също така да изясня, че съм момче на 15 години и съм добре сложен.
Можеш поне да напишеш ръст и тегло. Някои смятат, че са добре сложени, а накрая се разбира, че са слаби щеки, хаха. 😄 Нещо от рода на 185 см и 55 кила тегло. 🙂
Мнението беше редактирано от Миро на 29.12.19 23:07.
30.12.19
11:12
казано от Миро на 29.12.19, 23:02:
Здравейте на всички тук. Намерих този сайт, за да мога да търся съвети от българи с опит, така че сайтове като Reddit не бяха от полза. Преди си създадох акаунт тук, но го деактивирах. Но се връщам с нов.
Също така да изясня, че съм момче на 15 години и съм добре сложен.Можеш поне да напишеш ръст и тегло. Някои смятат, че са добре сложени, а накрая се разбира, че са слаби щеки, хаха. 😄 Нещо от рода на 185 см и 55 кила тегло. 🙂
Не съм сигурен за моя ръст. Сигурно съм някъде около 160 или 170 см. Не съм висок, но не съм и нисък. Някъде по средата. Относноо теглото ми, кантарът ми показва 64 кг. Силен съм си. 😂
30.12.19
11:27
Брат с тея мерки ми приличаш на щека. Най вероятно с бирено коремче. Може и да бъркам. Качи некоя снимка.
30.12.19
11:54
откъм въпроса ти за упражнения за стягане , мисля че ще имаш полза от упражнения за продължително време под напрежение.
в случая с вдигане на крака за корем например, това би означавало заемане на изходна позиция (повдигнати на макса крака) последвано от плавно смъкване на краката.. 20-25 sec е подходяща първоначална цел.
но наистина мисля, че диетата е това за което да потърсиш помощ (или да пуснеш тема)..
30.12.19
12:28
казано от стилиянски на 30.12.19, 11:54:
откъм въпроса ти за упражнения за стягане , мисля че ще имаш полза от упражнения за продължително време под напрежение.
в случая с вдигане на крака за корем например, това би означавало заемане на изходна позиция (повдигнати на макса крака) последвано от плавно смъкване на краката.. 20-25 sec е подходяща първоначална цел.
но наистина мисля, че диетата е това за което да потърсиш помощ (или да пуснеш тема)..
Благодаря за отговора. Не мисля, че се нуждая от диета. Но упражнението с повдигането и бавното пускане на краката ме устройва. Вече мисля, че знам какво да направя. Благодаря.
30.12.19
12:35
казано от LilSaint05 на 30.12.19, 11:27:
Брат с тея мерки ми приличаш на щека. Най вероятно с бирено коремче. Може и да бъркам. Качи некоя снимка.
Не. Изобщо нямам такъв корем. 😂 Плосък ми е. Тялото ми е хубаво. Просто искам леко да си стегна корема. Ще добавя снимки в темата. 😂
Слабичък си, поне нагоре. Хапвай и тренирай за горна част, коремът ще ти е най-малкият проблем. Като си начинаещ, нещата се получават доста по-бързо и е възможно да направиш стабилна телесна рекомпоцизия, от което само печелиш.
Най-видимите и ясно изразени части от горната част са раменете и ръцете. Наливай там.
30.12.19
17:40
казано от ULTRA на 30.12.19, 14:28:
Слабичък си, поне нагоре. Хапвай и тренирай за горна част, коремът ще ти е най-малкият проблем. Като си начинаещ, нещата се получават доста по-бързо и е възможно да направиш стабилна телесна рекомпоцизия, от което само печелиш.
Най-видимите и ясно изразени части от горната част са раменете и ръцете. Наливай там.
Благодаря много! Разумен отговор. Ще се постарая.
Мдаа. Като за 15-годишен си в доста добра физическа форма наистина. Можеш да разгледаш тази страница с упражнения за корема: Упражнения за корем Обърни внимание на вакуумките и тъй наречената Предна (централна опора) наричани още планкове. Двете упражнения са много популярни и според някои стягат на макс корема.
Мнението беше редактирано от Миро на 30.12.19 22:46.
Аз затова му казах да тренира всичко, понеже плочките са временни и утре като реши или се наложи да омазни повечко, ще се скрият и ще му угасне бързо ентусиазмът.
Иначе плочки се постигат с две неща. Подредени по важност изглеждат така:
1. По-малък процент подкожни мазнини - сигурно си виждал как по-слабите хора имат ясно изразени коремни мускули.
2. Тренировки за корем - Като всеки друг мускул, коремните мускули също растат, но ако си повече омазнен, то може да са пораснали, но все още покрити от подк. мазнини и невидими.
На тия години да спазваш диета и да стоиш в калориен дефицит, само за едните плочки - едно, че не е здравословно, понеже това са ти годините, в които растеш и се нуждаеш от повече микроелементи, които надали ще набавиш в дефицит (което прави пиенето на допълнителни витамини задължително), второ че мазнините около корема при доста хора (включая и мен) са доста ‘корави’ и стабилно си складираме там, което прави чистенето им още по-трудно.
31.12.19
09:13
казано от ULTRA на 30.12.19, 23:09:
Аз затова му казах да тренира всичко, понеже плочките са временни и утре като реши или се наложи да омазни повечко, ще се скрият и ще му угасне бързо ентусиазмът.
Иначе плочки се постигат с две неща. Подредени по важност изглеждат така:
1. По-малък процент подкожни мазнини - сигурно си виждал как по-слабите хора имат ясно изразени коремни мускули.
2. Тренировки за корем - Като всеки друг мускул, коремните мускули също растат, но ако си повече омазнен, то може да са пораснали, но все още покрити от подк. мазнини и невидими.На тия години да спазваш диета и да стоиш в калориен дефицит, само за едните плочки - едно, че не е здравословно, понеже това са ти годините, в които растеш и се нуждаеш от повече микроелементи, които надали ще набавиш в дефицит (което прави пиенето на допълнителни витамини задължително), второ че мазнините около корема при доста хора (включая и мен) са доста ‘корави’ и стабилно си складираме там, което прави чистенето им още по-трудно.
Да. Според мен ще е разумно да правя от всичко по малко. Само да намекна, че ентусиазмът ми не ходи никъде. Аз съм си упорит и не се отказвам лесно. Даже малко инат. 😂 Благодаря за съветите и май ще тръгвам вече. Мерсиии!
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече