Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Т. Тодорова на 23.07.20, 13:48:
Остават ми около 1000 калории за изяждане, при зададени 2200. Как успявате да ядете толкова, не знам. Такива “висоти” постигам само с бира и джънк, а когато ми е читава храната, на до към 1500 калории се чувствам от добре до към преяла. Иди ра̀збери.
От половин година почти не тренирам, не пиша и не следя калории и ми се отразява на мазнинките, ама то има и защо. Еся си написах за вчера храната, като даже не съм ял нещо кой-знае какво - нормално ядене може би както ми е откакто не следя калориите. Ако трябваше да си угаждам щеше да отиде 2-3 пъти повече ядене сигурно. Е, показа ми че съм изял 4150 Ккал :D Кво няма да дебеля, човек, с моята лакомия... Та аз поне си знам откъде са ми мазнинките.
казано от Димо на 24.07.20, 11:09:
...Е, показа ми че съм изял 4150 Ккал :D Кво няма да дебеля, човек, с моята лакомия...
И аз съм така, хапна леко и после видя на етикета да пише, че това били четири порции...
С лакомията е тегаво... вдигане на активността, повечко мускули и волеви контрол (тоест - стоене гладен), когато и до колкото мога. Трите едновременно най-добре, но не ми се получава за дълъг период от време, та си е борба де, от тия ... безкрайните.
Безкрайна борба човек. Неравна и безмилостно жестока, както е казал поета :D
Но пак казвам, че поне ние лакомите знаем откъде ни е, не мога да си представя колко фрустриращо, подло и демотивиращо е за някой, който даже не яде много да не е във формата, към която се стреми.
24.07.20
11:52
То много от тия, които не ядат много, не са в желаната форма точно поради това.
А има и една силна групичка, дето си мисли, че не яде много, а всъщност си жули калориен излишък на общо основание.
“Аз съм само на салата” - да бе, с пет лъжици зехтин.
“Не ям много” - не ядеш много наведнъж, ама тия три вафли между яденетата въобще не съдържат калории...
“Сипвам си малки порции” - и ги прокарваш с три филии хляб на ядене...
“Не ям въглехидрати и пак не свалям” - а тия девет пържени кюфтета къде изчезнаха?
И още доста такива се сещам. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.07.20 12:29.
казано от nervak на 24.07.20, 12:30:
Злобни и лоши хора сте се събрали тук....
От глад е...
казано от nervak на 24.07.20, 12:30:
Злобни и лоши хора сте се събрали тук....
А дори не е споменавал бирата :))
24.07.20
12:42
Еми тъй и тъй сме се събрали...
Здравейте, аз съм Сашо и съм лакомник.
:D
24.07.20
13:55
5038ккал, без да съм преяждал и да ми е ставало МНОГО тежко :D щото ми стана малко тежко с вечерята.
При мен е главно на психическа основа. Когато не се чувствам добре, млга да се тъпча. Затова гледам да се чувствам добре...
24.07.20
14:58
казано от Splash на 24.07.20, 11:40:
... хапна леко и после видя на етикета да пише, че това били четири порции...
Хаха, да. :Д Ама има неща, които не знам как хората ядат според така предвидените порции - извинетИ, ма аз съм активна жена на трийсеиквовиинтересува години, не ходя да хибернирам по ъглите.
казано от Димо на 24.07.20, 11:09:
От половин година почти не тренирам, не пиша...
Тъкмо щях да зейна пак защо не пишеш и видях, че в дневника ти има раздвижване. Юппиии, след малко ще прочета с кеф, докато преживям. :))))))))
казано от James Hinks на 24.07.20, 11:52:
То много от тия, които не ядат много, не са в желаната форма точно поради това.
Да не споменаваме имена, нали.. :Д Хъхъ. Тва при мен е едно на ръка - когато ям качествено, ям супер малко. Опитвам да гоня някакви калории и макроси, и като не ми се получава няколко дни, щото наистина ми е трудно, се разочаровам, писва ми, отказвам се... Бесен тюфлек.
Когато ям некачествено, се омазвам до ушака, най-вече с бири. Бирите и занемаряването на тренировките не про-ща-ват.
казано от Alexander Krastev на 24.07.20, 12:42:
Еми тъй и тъй сме се събрали...
Здравейте, аз съм Сашо и съм лакомник.
:D
Здравееееееей, Саааашооооо...
(не се налага да обяснявам, че е равно, провлачено и изречено в хор от всички обитатели на главата ми.. :Д)
казано от Николай Филипов на 24.07.20, 13:55:
5038ккал, без да съм преяждал и да ми е ставало МНОГО тежко :D щото ми стана малко тежко с вечерята.
Бе вие не сте хора. Имам една приятелка, туй чудо, няма и 60 кила женица, бумкаше по едно време по 4к калории на ден и питаше за още (кило ориз включено в тях, примерно), и не мърдаше нагоре.
Другата сяда и опатква половин кило “салата”, кило пица, 3 “домашни” лимонади със захар, някви разядки, брускети, торта, сладолед и в бясна спортна форма.
Аз изяждам 1/4 от т’ва и вземам-давам отстрани, ни моа. Но вечерта хващам биричката за гушата и там нещата се разгръщат на съвсем друго ниво. :Д
казано от Boby_ на 24.07.20, 12:27:
А има и една силна групичка, дето си мисли, че не яде много, а всъщност си жули калориен излишък на общо основание.
Преди години си мислих, че таханът с мед между храненията не се брои. :Д :Д :Д
Към днешна дата дори не облизвам приборите, когато нещо мажа/бъркам - ако ще го ям, избутвам го с пръст и го тегля и него. И звучи много вманиачено и смешно сигурно, ама едно облизване може да иде на 60-80 калории и като шпакловаш лъжицата пет пъти днеска...
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.07.20 15:03.
24.07.20
15:19
Не мога да си представя, че ще ядеш мазнички нещица и няма да успяваш да достигнеш нужната енергия за деня...
...парче кашкавал против уроки, да опитам бекончето, шепа ядки за разкош, още малко масълце тук-там и... играта загрубява рЕзко. :о)
Аз също с лекота прелитам над границите на разумното количество енергия. И също всеки път, когато “леко задържа вода”, сметката показва голата грозновата истина - храната е повечко. Уви, както се казва - не мога да изтренирам толкова, колкото мога да изям.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.07.20 15:37.
24.07.20
15:36
Димо е написал в неговия дневник, че на повечето хора им било трудно да преядат с мазнотии... Аз съм... подай сланината там.. и малко ляп. :Д Протеинче обаче трябва, а е голям зор да си го набавям - твърде много ме засища, а на тия кила в момента, на 2200 калории за ден, съм си сметнала 110г протеин... Добре, че взех протеиновите пудри, че иначе нямат догонване тия стойности в моя свят.
казано от Кольо Пияндето на 24.07.20, 15:19:
Уви, както се казва - не мога да изтренирам толкова, колкото мога да изям.
И това го казва спортист, смятай заседнал на бюро чичко като мен :D
Мнението беше редактирано от Splash на 24.07.20 16:04.
казано от Splash на 24.07.20, 16:02:
казано от Кольо Пияндето на 24.07.20, 15:19:
Уви, както се казва - не мога да изтренирам толкова, колкото мога да изям.
Не може бе човек. Поне аз не съм намерил начин как да стане. Аз мога да бягам примерно 20 КМ на ден. И да ги зануля само с десерта на едно от потенциалните ми пет-шест яденета.
Само за плувците маратонци знам че могат. Тези за едисиколко часа стопяват по десетина кила мазно, нищо че до тях вървят лодки и им дават глюкоза по тръбички да смучат.
казано от Т. Тодорова на 24.07.20, 15:36:
подай сланината там.. и малко ляп. :Д
Ама ето - “и малко ляп” само сланина колко да издеш? Ядките скъпи, олиото не става само да го пиеш, масло ще ти се вмазни живота ако не е на филия. Не знам, може пък да пробвам да ям кето и да си броя калориите. Преди време на Дюкан имах много добри резултати, ама тогава не съм броил калориите за да кажа дали е от кетозата или просто наистина е трудно ( аи и скъпо) да прекалиш с калориите без въглехидрати.
Мнението беше редактирано от Димо на 24.07.20 16:35.
24.07.20
16:40
казано от Димо на 24.07.20, 16:19:
Само за плувците маратонци знам че могат. Тези за едисиколко часа стопяват по десетина кила мазно, нищо че до тях вървят лодки и им дават глюкоза по тръбички да смучат.
То за моженето - може, ама е много времеемко. Трябват ти едни поне 24 часа тренировки седмично, че и отгоре. На такова натоварване ще трябва да приемаш поне 6000 на ден, само да задържиш категорията в която си, изпитано лично...
казано от Димо на 24.07.20, 16:19:
Не знам, може пък да пробвам да ям кето и да си броя калориите.
Пробвай кетото и ще видиш. Наистина при теб броенето на калории върши работа, защото явно само така успяваш да контролираш лакомията.
24.07.20
17:10
Димо, и с оризовки става, и с некъв кето заместител. Такива супер вкусни дресинги за салати и меса има, майонези, тахани и тъй натам, че може да счупиш мазномера.
Нисковъглехидратната схема работи, но е ограничаваща и е добре да си подбереш сезона, за да не припадаш, докато минаваш покрай сергиите с подредени разноцветни плодове и зеленчуци. :)
24/07/2020
Размина се днес работата по къщата - от ранна утрин до обяд бяхме по доктори с Лара и после се разпределихме по други задачи. Много ми е спечено за кученцето, дано се разминат работите.
Храна:
- палачинки от изолат, биволско кисело мляко, яйце, овесени ядки + мац-мац с фъстъчено масло и мед
- 1 кафе
- мусака, айрян
- кефир малко
- от крем супата с пармезана една нормална купичка, 1/2 арабска питка и гриловани свински гърди
Калории: 1525
Въглехидрати: 89
Мазнини: 135
Протеин: 90
Движение:
Без тренировка и без много мърдане, крачките са към 6к засега.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.07.20 17:13.
24.07.20
17:18
казано от Splash на 24.07.20, 16:02:
Всъщност истината е някъде тук:
казано от James Hinks на 24.07.20, 16:40:
То за моженето - може, ама е много времеемко. Трябват ти едни поне 24 часа тренировки седмично, че и отгоре.
Имаше едни дълги годинки, в които тренирах 10-11 пъти седмично по 2 часа (основно волейбол, подправен с редовни дози силова подготовка и атлетика). Да, определено тогава беше друга работа, потвърждавам. Сега това няма как да ми се случи - нито имам възможност да тренирам 2 пъти по 2 часа дневно всеки ден, нито пък ще издържа на такъв режим достатъчно дълго (станах трошлив чичак). Съответно... единственият инструмент, позволяващ да не се превърна във фин-елеганс тулуп, е контролът на количествата храна.
25.07.20
20:04
25/07/2020
Интензивно ми дойде днешният ден, щото мина в бързане напред-назад, но от друга страна - грам умора и отпадналост не усещам, когато действам и нямам време да умувам над глупости. :)
Ставане в 6, чистене, кучета, кафе набързо с маман, тренировка, приготвяне на закуска и газ към свеки. Там закуска, драсване обратно към нас, пазаруване, разтоварване на работите и връщане обратно у свеки с покупките за у тях. Малко упражнения с нея, обяд, после с куче на доктор, висене там сто часа, връщане в нас, чистене пак набързо (луда работа, знам), две серии Доктор Хаус в кревата до към 17:30, хоп пак на крак - готвене и онлайн работа.
Кученце се повлия от инжекциите (май) и много ми олекна. Вчера бях един неконтактен трол, готов за да легне и да се гътне от притеснение. :)
————————
Храна:
- протеинови палачинки (кокоши, пъдпъдъчи яйца, биволско кисело мляко, веган протеин с вкус на бял шоколад и кокос, малко сода бикарбонат и май тва е), фъстъчено масло, мед
- няколко хапки мусака
- домашна саздърма, оризовки
- сладолед, 2 бонбона фереро
- парченце зеленчуков хляб от лидъл с малко крема сирене с билки
- скумрия на фурна с лимон и доматче, с гарнитура от картофено пюре и малко зелена салата
- подозирам, че ще си разтворя и малко хуск, че са ми кът нещо фибрите
- 3л вода и домашен студен чай, цинк, витамин ц, магнезий, б комплекс
Калории: 2228 :D
Протеин: 121г
Мазнини: 122г
Въглехидрати: 158 :)
Получи се малка оргия с тия въглехидрати, но тъй става, когато спя 4-5 часа само.
Движение:
- тренировка
- 10км/грубо 13к крачки щъкане
Тренировка:
Всичко през 10 (или по-малко, където можах) секунди:
12х1 зерчер @30кг
12х1 раменна преса @30кг
12х2 суинг @20кг
12х2 силово гребане @16кг пудовка (ляво 2 повторения +дясно 2 повторения=една двойка)
—————————————————-
Вечерям и се ориентирам към леглото с книжка или със сериала, но в 23 макс гася всичко и умирам.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.07.20 20:05.
26.07.20
17:52
26/07/2020
Ставане в 6:00, 7 часа сън, не особено качествен - будих се триста пъти пак.
Програмата 1:1 с вчера, с 40 минути дрямка следобед.
Храна:
- протеинови палачинки с мед и фъстъчено масло, цинк, витамин ц
- изолат
- крем супа с малко сирене и малко хуск
- зелена салата, зехтин, балсамов оцет със сок от смокини, скумрия на фурна, парченце зеленчуков хляб
- протеинови палачинки с фъстъчено масло и сладко от няколко вида берита, опитване на лешниково-какаова паста Гайо <3 (изтървах се малко като станах от следобедния сън, ама едно, че не исках да ги хвърля тия палачинки, второ, че грух); омеги
- бри, къпини, малини, хуск; магнезий, б комплекс, сладки сънища
- 2.5л вода
Калории: 1968
Протеин: 119
Мазнини: 93
Въглехидрати: 153
Карам по усет с макросите към момента, каквото ми се яде ям и го смятам, да видя какво ще стане. Иначе като количество не бих изяла толкова, ако не се стараех да ям.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х1 тяга @60кг + 1@70кг за първо повторение, щото бях объркала дисковете (изхвъркнаха ми очите, щото все пак очаквах да е с 10кг по-лесно, но като видях - учудих се, че изобщо съм ги отлепила толкова рано сутринта, неподготвена психически и недобре загряла)
12х1 обръщане от земя (ляво+дясно=единичка) @16кг
През минута:
Лег @30кг - 5, 4, 5, 4
4 врътки без почивка:
10х сумо тяга @20кг пудовка
4 хоризонтални набирания (втората и третата връка по 3)
Друго движение:
8км пеш, половината с раница / 11к крачки до момента
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.07.20 17:54.
26.07.20
21:01
Оф, рязко отпадна, взе да повръща по улицата като фонтан - даже без да се закашля, само отваря устата и то тече безшумно, взе да дриска кръв и слуз, температура...
Според док, щом се е повлияла толкова добре и толкова бързо от лечението, значи е стомашен вирус някакъв.
И добре, че така стана, щото другите варианти не бяха хич готини.
Задникът й е на решето от инжекции (даже се виждат някои подутини на снимката), ама я бива вече.
Гугутката ми. ❤️ ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.07.20 21:01.
Моята пък се била през ноща....и цял ден не искала да стане.Ма мощна физ.активност на тая възраст докарва и мощна мт...днес вече става и хапва както обикновено)))
26.07.20
21:25
Била се през нощта? С кого па се е била, че и по тъмно? ?
Тя на вилата с бащата...пък там обикалят на тумби нощно време през дворовете...,а те са неприкосновена територия))).
Може да е баба...ама е овчарка.
Мнението беше редактирано от nervak на 26.07.20 22:00.
27.07.20
08:14
?
27.07.20
10:10
Точка, честит рожден ден, жива и здрава да си.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.07.20 10:10.
27.07.20
10:21
казано от Bart Simpson на 27.07.20, 10:10:
Точка, честит рожден ден, жива и здрава да си.
Мерси, Барт. И ти.
?
27.07.20
11:09
ЧРД - здраве, много любов и късмет за теб и цялото семейство .......... и да те слуша кУчи :-)
Честит Рожден Ден, Теди ❤ Много здраве и сбъднати желания ! Весел празник ????
27.07.20
12:05
Честит Рожден Ден!
Жива и здрава, а каквото си наумиш да го постигнеш!
Честита да си,Теди!
На първо място здрава,усмихната,щастлива и спокойна да си ти пожелавам!
Всичко да ти се нарежда с лекота,както го искаш и големи мечти,които да гониш ❤️
Честит рожден ден,мила! ???
Бъди здрава, щастлива и нека успяваш винаги и въпреки всичко! ?
27.07.20
22:09
Честит Рожден Ден и от мен, Теди!
Желая ти супер много здраве, още повече щастие, мега дзен на интервали и ултра нова къща пълна с хипер много любов! ??
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече