Здравейте, искам да ми помогнете. Нов съм :)

Здравейте, аз съм Денислав на 17 години. И имам следните въпроси към вас!
Какво ми трябва за да започна да тренирам?
Може ли да ми дадете програма като за мен?
И може ли да ме ориентирате за тренировка вкъщи. Също така искам и мнение от вас 🙂
66-7 кила съм. 1.75-6
Снимките са от днес, единствено съм тренирал на лостове и то за някви часове с фр тей една седмица и в нас лицеви коремни по малко и т.н 😄
Моля ви кажете мнението си и ми предложете програма за начинаещ, защото искам да започна 2020 с тренировки и като цяло да стана нов човек “Машина!” 😄Д

Темата беше редактирана от Денислав Цветанов на 10.01.20 22:20.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

19.02.20
10:03

казано от Денислав Цветанов на 10.01.20, 22:19:

Здравейте, аз съм Денислав на 17 години. И имам следните въпроси към вас!
Какво ми трябва за да започна да тренирам?
Може ли да ми дадете програма като за мен?
И може ли да ме ориентирате за тренировка вкъщи. Също така искам и мнение от вас
66-7 кила съм. 1.75-6
Снимките са от днес, единствено съм тренирал на лостове и то за някви часове с фр тей една седмица и в нас лицеви коремни по малко и т.н
Моля ви кажете мнението си и ми предложете програма за начинаещ, защото искам да започна 2020 с тренировки и като цяло да стана нов човек “Машина!” Д

Здравей Дени,

ще започна така ТВОИТЕ 40 см

тренировкат в домашни условия са едно отлично начало!
Трябва ти лост ако може и халки или и двете моите са монтирани в коридора. Аз лично предпочитам халки ... след време ще разбереш защо. 

Преди тренировка винаги загрявай и разтягай добре дори и да мислиш че не е нужно ! Заучи движенията правилно за да избегнеш контузии . Има достатъчно инфо в нета.

Едно важно условие ! Сухожилията и връзките на ставите трябва да заякнат преди мускулите да нараснат в противен случай контузиите са доста чести. С това искам да кажа да си дадеш време една година без да бързаш и да слушаш тялото си . Накрая всичко ще се подреди според това каквото си заслужил .

Бих ти препоръчал да започнеш с базови упражнения за горна и средна част от тялото, като набиране нормален хват цел 20 чисти, лицеви опори-нормални цел 40 чисти, повдигане на краката от вис цел 20 чисти. Чисти значи без на лъжеш себе си :-) набираш с изпънати крака и тяло без махове, лицеви опори без използване на инерция блъскане в земята и прочие, вис без засилка на краката ..
Ако стане леко сложи тежести.
Колко често .. за твоите 17 години първо през ден два ако ще и три след това ще нацелиш ритъма - възстановяването.

Забрави за изолиране и тренировка на малки мускулни групи като бицепс, трицепс и т.н След време обиколката на ръката ти може да бъде смешните за някои 40 см но това ще бъдат твоите 40 см, жили и мускули. Търси най дългата кинетична верига в случая от крака до длани . Представи си че буташ автомобил това е най дългата кинетична верига длани и крака. Трябва да накараш тялото да преодолява съпротивление със възможно най много мускули.

За долната част от тялото (това е основата , базата когато базата не е наред нищо не е наред) ти предлагам крос 2 пъти седмично по 5 километра- темпото го определяш ти но да бъде прогресивно (бягането е универсално упражнение без аналог )! Не превишавай 5 - те километра просто ускори темпото целта ти е 20 минути и не повече от 30 минути за да не заспиш бягайки ..!
След кроса аз правя зайо :-) или така нареченото бърпи без лицева опора. И спринт 4*100 м Можеш да включиш накрая и дълбоки клекове до отказ ако имаш енергия.
Тренирайки долната част на тялото расте и горната .. важно условие.

Специално внимание на средната част на тялото . Това е баланса ако не си балнсиран работата хич не е добре. Можеш да тренираш пресата всеки ден просто този вид мускулатура е устроена така. Представи че трябва да бъдеш като дрянова пръчка която се огъва но не се чупи :-)

Научи какво са изометрични и полиометрични упражнения (те носят много сила и идздръжливост) те са много важни защото мускула е устроен освен да се сгъва също така да се разгъва и напряга-задържа статично!! 

Хранене . Яж ! За твоята възраст не е проблем да ядеш всичко но въпреки това наблягай на качеството на храната. Храната е горивото и градивния елемент. За протеин месо, яйца..яйца ...яйца За въглехидрати търси бавните въглехдрати като овесени ядки ... Има достатъчно инфо чети. Избягвай бързите въглехидрати най вече захар и всичко направено от захар.

Кога - условие - винаги бъди гладен преди тренировка което значи да си ял най малко 4-5 часа преди тренировка.
Не слушай кой какво говори-пише ядене 5-6 пъти по малко, начесто, преди, след и т.н важно, не важно, кога и как . Яж когато си гладен и колкото искаш. 

ИТМ = индекс на телесните мазнини. Дебел ли съм !?
Ще разбереш като защипеш кожата около талия, бедро, гърди и ако на някое от тези места дебелината е повече от 1 сантиметър то трябва да бягаш по- бързо момче :-)
Кафе половин час преди тренировка действа отлично

Алкохол и наркотици - трябва ли ти анестезия за да се чувстваш добре !?
Наркотици изобщо не коментирам!
Много е модерно да се направиш на свиня през почивните дни и не само. Помни алкохола е наркотик а алкохолизма е също толкова страшна болест като наркоманията. Но всички пият ! Да всеки сам решава за себе си и оправдяния за това няма ! Няма гадно ми е тъпо ми е скучно ми е или незнам какво ми е !
Просто ако ти се прище да се направиш на свиня преди това иди и вземи твоите 5 километра за 20 минути :-) . От алкохол умират много повече отколкото от наркотици . Бакхус е удавил повече,отколкото Нептун. 

Цигари знаеш ли колко яйца са това в пари !? Ако ти се прище да дръпнеш потника, преди това иди и вземи твоите 5 километра за 20 минути :-) след това пуши на воля ..
Стероиди ти прецени . Твоите 40 см завинаги или 50 см за кратко разликата от 10 см. е много психологически травмираща но (Ако не искаш да изглеждаш като прани чорапи на простора след като спреш стероидите просто не го прави за бога! ) Понякога си казваш какво пък всички го правят защо и аз да не пробвам . Какъв кеф е да си с ръка 50 см. И тогава е момента да си припомниш за твоите заслужени 40 см. Те са по здрави , устойчиви , силни и трайни от тези направени с химия. И най вече това са твоите 40 и ти и само ти стойш зад тези 40 и знаеш какво могат те. Да ще има “доброжелатели” които ще ти предлагат но за мен това не са спортисти и не им прави чест . Те не осъзнават че с това вредят на здравето и психиката на останалите. 

Хранителни добавки :-) това са добавки не храна аз използвам само комплексни витамини
Секс .. разбира се :-)

Успех !

Не е важно да си най добрия , важно е да си по-добър от вчера. Джо Фрейзър

RR

19.02.20
11:37

Всичко ми харесва, освен това със храната! Абсолютно грешно твърдение е!

19.02.20
11:49

казано от Христо Атанасов на 19.02.20, 10:03:

За долната част от тялото (това е основата , базата когато базата не е наред нищо не е наред) ти предлагам крос 2 пъти седмично по 5 километра- темпото го определяш ти но да бъде прогресивно (бягането е универсално упражнение без аналог )! Не превишавай 5 - те километра просто ускори темпото целта ти е 20 минути и не повече от 30 минути за да не заспиш бягайки ..!
След кроса аз правя зайо :-) или така нареченото бърпи без лицева опора. И спринт 4*100 м Можеш да включиш накрая и дълбоки клекове до отказ ако имаш енергия.
Тренирайки долната част на тялото расте и горната .. важно условие.

Хубаво, само че това не е тренировка за долната част на тялото. Това е крос, спринт и подскоци. Тоест нищо общо с тренировка за краката и задника.

19.02.20
12:03

Приятели , изказах мнение въз основа на моя опит за да помогна на едно 17 годишно момче, което тепърва прохожда в спорта :-) как да тренира в къщи.

Просто споделете вашия опит и знания !

Да бъда честен, заключения “Напълно погрешно” или “Това не е така” няма да му свърши никаква работа просто ще го объкат.
А ние искаме да помогнем !
Благодаря :-)
А сега отивам да направя любимото си упражнение . Успех !

Мнението беше редактирано от Христо на 19.02.20 12:06.

RR

19.02.20
12:46

казано от Христо Атанасов на 19.02.20, 12:03:

Приятели , изказах мнение въз основа на моя опит за да помогна на едно 17 годишно момче, което тепърва прохожда в спорта :-) как да тренира в къщи.

Да бъда честен, заключения “Напълно погрешно” или “Това не е така” няма да му свърши никаква работа просто ще го объкат.

Ок, ще ти отговоря защо аз казах, че грешиш. Така, ти вярваш в теорията на калорийността и и .т. Щом му трябват за деня (приемаме за деня, не за 24 часа, разбираемо защо, нали) близо 3000 ккал за неговото развитие, то следователно тези калории той ги изхарчва, нали така. Това е логично: щом му трябват по теорията, значи ги харчи. До тук добре. Но да те питам тогава. Ако човек не яде цял ден, от къде му стига енергията за през деня, като знаем от медицината че имаме ограничен запас от гликоген? Ето, събуждаме се и почваме да харчим енергия, гликогена в мускулите постепенно започва да спада, кръвната захар пада, черният дроб я попълва със своя запас и така до края на деня, по някое време през деня започват да се горят и запасите от мазнини, това е неминуемо просто, защото гликогена се попълва малко по малко от топенето на мазнини....Той не може да свърши, защото ще изпаднем просто в кома....
Сега ми кажи, как ще се отрази на организма изяждането на 3000ккал на един път вечер, след като имаме попълнен до някъде гликоген и стопена мазнина през деня, поради дефицит?
Целият съм в слух))!

19.02.20
13:30

казано от Rldik Ridik на 19.02.20, 12:46:

казано от Христо Атанасов на 19.02.20, 12:03:

Ок, ще ти отговоря защо аз казах, че грешиш. Така, ти вярваш в теорията на калорийността и и .т. Щом му трябват за деня (приемаме за деня, не за 24 часа, разбираемо защо, нали) близо 3000 ккал за неговото развитие, то следователно тези калории той ги изхарчва, нали така. Това е логично: щом му трябват по теорията, значи ги харчи. До тук добре. Но да те питам тогава. Ако човек не яде цял ден, от къде му стига енергията за през деня, като знаем от медицината че имаме ограничен запас от гликоген? Ето, събуждаме се и почваме да харчим енергия, гликогена в мускулите постепенно започва да спада, кръвната захар пада, черният дроб я попълва със своя запас и така до края на деня, по някое време през деня започват да се горят и запасите от мазнини, това е неминуемо просто, защото гликогена се попълва малко по малко от топенето на мазнини....Той не може да свърши, защото ще изпаднем просто в кома....
Сега ми кажи, как ще се отрази на организма изяждането на 3000ккал на един път вечер, след като имаме попълнен до някъде гликоген и стопена мазнина през деня, поради дефицит?
Целият съм в слух))!

Благодаря за отговора!
Аз в теории не вярвам - практик съм, даже не я бях чувал тази теория за калоричността но човек се учи ..
Но ето не разбирам следното:
Защо 3000 ккал ? Как го установи ?
Защо един път хранене вечер ?

Може би не бях разбран правилно но аз написах за храненето ето това
***********************************************************************************************************
Кога - условие - винаги бъди гладен преди тренировка което значи да си ял най малко 4-5 часа преди тренировка.
Не слушай кой какво говори-пише ядене 5-6 пъти по малко, начесто, преди, след и т.н важно, не важно, кога и как . Яж когато си гладен и колкото искаш
***********************************************************************************************************
Виждам че си достатъчно опитен и очаквах да предложиш вариант и все още очаквам :-)

Поздрави !

Мнението беше редактирано от Христо на 19.02.20 13:39.

RR

19.02.20
14:12

1.Кога - условие - винаги бъди гладен преди тренировка което значи да си ял най малко 4-5 часа преди тренировка.
2. Не слушай кой какво говори-пише ядене 5-6 пъти по малко, начесто, преди, след и т.н важно, не важно, кога и как .
3. Яж когато си гладен и колкото искаш
1. Това не може! Когато тренираш за мускулна маса/обем, тогава запасите на гликоген във организма трябва за са заредени, за да получиш суперкомпенсация кък следващото занятие. Не може да отиваш да тренираш гладен. 4-5 часа за 17 годишен е страшно много)). Имам такъв, същият))...
2. Това е важно, да слуша и да яде по-често на по-малки порции, да се избягва основната част от храната да се пада на вечерта и т.н.,тогава няма да трупа мазнина!
3. Като второто, РЕЖИМА е ВАЖЕН!

19.02.20
15:00

казано от Rldik Ridik на 19.02.20, 12:46:

Целият съм в слух))!

Ще се отрази почти по същия начин както 3х1000 или 6х500, и минималната разликата между режимите би имала значение само ако се готви за сцена.

И кво викаш, ако не е ял 4 часа ще му замине гликогена? И без него тази прословута суперкомпенсация няма да се случи?

Мнението беше редактирано от Станимир на 19.02.20 15:08.

19.02.20
15:19

казано от Rldik Ridik на 19.02.20, 14:12:

1.Кога - условие - винаги бъди гладен преди тренировка което значи да си ял най малко 4-5 часа преди тренировка.
2. Не слушай кой какво говори-пише ядене 5-6 пъти по малко, начесто, преди, след и т.н важно, не важно, кога и как .
3. Яж когато си гладен и колкото искаш
1. Това не може! Когато тренираш за мускулна маса/обем, тогава запасите на гликоген във организма трябва за са заредени, за да получиш суперкомпенсация кък следващото занятие. Не може да отиваш да тренираш гладен. 4-5 часа за 17 годишен е страшно много)). Имам такъв, същият))...
2. Това е важно, да слуша и да яде по-често на по-малки порции, да се избягва основната част от храната да се пада на вечерта и т.н.,тогава няма да трупа мазнина!
3. Като второто, РЕЖИМА е ВАЖЕН!

Да ето сега разбирам позицията ти. Ок
За тренирането гладен може и да си прав но при всеки е различно . При мен работи но аз не съм на 17 . Когато бях на 17 .. се хранех без режим когато мога т.е два максимум три пъти на ден и тренирах. Но да този режим е важен прав си за 17 годишен.  Но моето мнение е че ще расте и без да се храни по 5-6 пъти на ден .

Момчето иска да стане “Машина” а всеки разбира под това различни неща :-) . Моите разбирания са че той трябва да се стреми преди всичко да бъде здрав, (здрав физически не винаги значи  големи мускули) , жилав и издръжлив. Не го пиша заради теб ти естественно разбираш това. Съветите ми са в тази посока Твоите 40 сантиметра”. Ако иска нещо по различно аз не мога да помогна.

Гледната ми точка като цяло е че ако генетично имаме заложби да имаме телосложение като на Роналд Колман например то ние щяхме да го имаме. И понеже на човек не е заложено генетично да има тази физика той използва различни методи за да достигне това състояние за съжаление. Казвам за съжаление защото за да минеш над лимита си се искат не само тренировки , режим и храна иска се да минеш в сенките ! А когато го направиш рискуваш здравето си а това обезсмисля спорта като цяло.
И ето така ние се опитахме да помогнем надявам се :-)

Мнението беше редактирано от Христо на 19.02.20 15:55.

RR

19.02.20
18:51

Благодаря за отговора, Христо! Винаги е приятно да общуваш с хора, които имат знания по разисканите теми! Съгласен съм с твоя отговор,....всичко зависи какво автора влага с изказа си, ...приемам и първият ти отговор за това ;)

20.02.20
07:45

казано от Rldik Ridik на 19.02.20, 18:51:

Благодаря за отговора, Христо! Винаги е приятно да общуваш с хора, които имат знания по разисканите теми! Съгласен съм с твоя отговор,....всичко зависи какво автора влага с изказа си, ...приемам и първият ти отговор за това ;)

Аз също благодаря ! Бъди здрав и потребен!

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1