Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимТо за нас - повечето дето сме тук - здрави и в активна възраст - е ясно че няма да мрем.
Наскоро прочетох за испанския грип как и кого убивал. Противно на обичайната логика, убивал точно най-здравите и в разцвета на силите си и силни хора. Направили изследвания на заразено и дълбоко замразено месо от тогава (не се поинтересувах дали животинско или си имат някъде човешко трупно замразено) и най-вероятната причина да убива най-здравите била че предизвиквала т.н. цитокинова буря - прекалено ожесточен отговор от имунната система и колкото по-силна ти е имунната система, толкова по-вероятно е отговора ѝ да убие организма.
Тъпо, а? Всички тренират и се стремят да са здрави, само за да ги убие собственото им здраве...
Мнението беше редактирано от Димо на 14.04.20 18:34.
14.04.20
18:32
Нееее бре, Нацо, познание ми трябва и бъдещето да наредя, не ми е скучно.
Имам тук едни специални ракии.
BTW, дюлата кърти, брат, кър ти.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.04.20 18:33.
14.04.20
18:35
Димас, това е като:
Цял живот тренираш и се пОтиш с лостовете и накрая в моргата:
-Видима възраст-Х, с нормално телосложение.
14.04.20
18:44
Ами, Димо, не знам-може от откритието да са установили това. Но не винаги изглеждащия здрав и в разцвета на силите си младеж е с по-здрава имунна система. Много от тях са работили много, недоспивали, някои щото са усъмвали по баровете играейки покер, пиейки коняк и пушейки пури. А ако вземем войниците които са и воювали-пак недоспиване, слаба храна, стрес и т.н. Тези неща доста удрят имунната система.
Много пъти съм чел и мнения тук, че в доста спортове, точно когато си в пика на възможностите си, т.е. преди състезание, когато си вече на ръба, си и много по уязвим именно от такива заболявания.
казано от Димо на 13.04.20, 20:06:
История от втора ръка: Циганина - майстор, който миналата година ни ремонтира покрива на селската къща, се върнал от Англия с цялото си семейство като обявиха пандемията. Разбира се, си се прибрали на село и карантина не спазвали. След симптоми вчера са го изследвали и диагностицирали с ковид-19 с още няколко души покрай него. Като почнали разследване - ми той цялата махала и половината от останалото село бил обиколил. Цялото РЗИ - Ст.Загора било там и обмисляли да блокират селото както блокираха Банско.
А жена ми си мислеше ако имаме начин да отидем на село да караме карантината на двора.
Май вече селото е под блокада,както чувам по новините...Димо отърва карантината ;)
Мнението беше редактирано от Дидо на 14.04.20 19:08.
14.04.20
19:24
казано от Димо на 14.04.20, 18:32:
...
Наскоро прочетох за испанския грип как и кого убивал. Противно на обичайната логика, убивал точно най-здравите и в разцвета на силите си и силни хора. Направили изследвания на заразено и дълбоко замразено месо от тогава (не се поинтересувах дали животинско или си имат някъде човешко трупно замразено) и най-вероятната причина да убива най-здравите била че предизвиквала т.н. цитокинова буря - прекалено ожесточен отговор от имунната система и колкото по-силна ти е имунната система, толкова по-вероятно е отговора ѝ да убие организма.Тъпо, а? Всички тренират и се стремят да са здрави, само за да ги убие собственото им здраве...
“Замразеното месо” е погребана жертва на болестта, изровиха го от пермафроста в Аляска. Журналистите много обичат да пускат такива глупости. Няма сензации около испанският грип - висока смъртност, около 20% от заразените, но времената са били тежки, лекарствата слаби, голяма концентрация на хора при ужасни условия без никакви контра мерки - показателно е какво може да стане, ако оставиш природата да се развихри. Смъртността варира по групи, като при повечето заболявания - при американските индианци, които имат относително слаб имунитет към този тип заболявания, направо е ударило 60-70%. Стадният имунитет е сработил, вируса лека полека е мутирал и е отмрял - при повечето щамове е така - по-смъртоносните отмират, защото жертвите им спират да са разпространители, остават по-несмъртоносните мутации. Те даже съвременниците са се усетили, защото ветераните на фронта са давали по-малка смъртност от новобранниците, точно защото са карали предишни версии на грипа, въпреки че са били в по-лошо състояния физически. Епидемии е имало и ще има, дори и без човешката намеса.
На мен ми направи впечатление подлия начин да убива с тази цитокинова буря, ако разбира се са прави в предположението си.
И не е верно че не е имало никакви мерки. Още тогава са знаели за социалната изолация и да носят маски.
Мнението беше редактирано от Димо на 14.04.20 19:46.
казано от old_man на 14.04.20, 19:07:
Май вече селото е под блокада,както чувам по новините...Димо отърва карантината ;)
Като казаха че старозагостко село ще е под карантина заради избягал пациент и аз веднага реших че е нашето, но не - явно майстора - калайджия си стои в болницата и са решили да не го карантинират моето село Оризово.
14.04.20
20:10
казано от Димо на 14.04.20, 19:45:
На мен ми направи впечатление подлия начин да убива с тази цитокинова буря, ако разбира се са прави в предположението си.
И не е верно че не е имало никакви мерки. Още тогава са знаели за социалната изолация и да носят маски.
Това го правят много заболявания. Нищо особено няма във вируса на испанския грип.
Примерно актуалния SARS -CoV-2 също може да влезе в белите дробове, там предизвиква имунен отговор, но при някои пациенти вместо локално възпаление става това изсипване на имуно клетки и в резултат има хипервъзпаление, което може да убие човек. Това усложнение е характерно и за SARS и MERS, също неинфекциозни болести като МС или панкреатита.
Снимките са от Сан Франциско, което има нещо от рода няколко хиляди смъртни случая. Останалата част от света се е справила далеч по-зле.
Не че няма случаи, при които да е изпускано от контрол биологично оръжие и да измрат предимно мъже между 20 и 60 г., но не е такъв случая.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 14.04.20 20:36.
Да видим този дали ще го подведат под отговорност,50 000 и 5 г. затвор,ама не ми се вярва хич.
казано от Solomon Kane на 14.04.20, 20:10:
Примерно актуалния SARS -CoV-2 също може да влезе в белите дробове, там предизвиква имунен отговор, но при някои пациенти вместо локално възпаление става това изсипване на имуно клетки и в резултат има хипервъзпаление, което може да убие човек. Това усложнение е характерно и за SARS и MERS
Явно да, аз всъщност чух изобщо за цитокинова буря във връзка с атипичен случай на смърт от ковид-19.
Снимките са от Сан Франциско, което има нещо от рода няколко хиляди смъртни случая. Останалата част от света се е справила далеч по-зле.
Дори имаме нагледен пример от преди 100 години. За мен е поразително че в днешно време има хора дето викат: “ама що пък да носим маски”.
Ти какво мислиш за масовото носене на маски?
14.04.20
21:09
Обещавам докато не мине драмата да не си подстригвам брадата.
казано от Bart Simpson на 14.04.20, 21:09:
Обещавам докато не мине драмата да не си подстригвам брадата.
Тва що?
14.04.20
21:35
Щот и без тва ме мързи та си търся оправдание.
Също и няма да правиш строева подготовка на плаца в неделя до края на карантината.
14.04.20
21:44
казано от Димо на 14.04.20, 20:56:
...
Снимките са от Сан Франциско, което има нещо от рода няколко хиляди смъртни случая. Останалата част от света се е справила далеч по-зле.Дори имаме нагледен пример от преди 100 години. За мен е поразително че в днешно време има хора дето викат: “ама що пък да носим маски”.
Ти какво мислиш за масовото носене на маски?
Полезно е, намаляваш контактните точки вирусоносител-приемник. Друг въпрос е, че хората масово носят маски, които не спират аерозоли. Честно казано смятам, че повечето хора нямат елементарна здравна култура и всякакви мерки са от полза. В Сан Франциско по време на епидемията от грип имало много корав главен лекар, който ги е стягал с тия мерки и народа масово го е намразил, всички се оплаквали, накрая властите кандисали на мрънкането на хората и свалили маските, отворили театри и кина и след около месец пак ги ударило яко. Ние си се движим по утъпкана пътека. Само дето на нашите политици взе да им харесва и да се чудят как хем да краднат нещо отгоре, как хем да си вдигат рейтинга.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 14.04.20 21:45.
казано от Solomon Kane на 14.04.20, 21:44:
повечето хора нямат елементарна здравна култура и всякакви мерки са от полза. В Сан Франциско по време на епидемията от грип имало много корав главен лекар, който ги е стягал с тия мерки и народа масово го е намразил, всички се оплаквали, накрая властите кандисали на мрънкането на хората и свалили маските, отворили театри и кина и след около месец пак ги ударило яко. Ние си се движим по утъпкана пътека.
Уви да. Който не се учи от историята е осъден да я повтаря.
А че на Бойко му дойде дюшеш тая пандемия и аз съм съгласен. В мътната вода малко по-лесно ще наловят риба, но това е второстепенно - според мен те си ловят и в бистрата вода отлично и безцеремонно. Но покрай тая пандемия ще излезе накрая с геройско хало.
Волен Сидеров призовавал във фейсбука си:
Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски.
Този олигофрен е събирателния образ на нищоминямаджиите, конспираторите и религиозните зомбита.
И първия коментар отдолу е:
“След Великден ще хвърлят вината на църквата и нашия Бог Христа за още измислените нови стотици и хиляди бройки.”
15.04.20
12:23
казано от Димо на 14.04.20, 19:45:
цитокинова буря.
Това го правят много заболявания. Нищо особено няма във вируса на испанския грип.
И е характерна за усложенията на грипа.
Не че няма случаи, при които да е изпускано от контрол биологично оръжие и да измрат предимно мъже между 20 и 60 г., но не е такъв случая.
Между другото, този вирус има всички характеристики на биологично оръжие...
15.04.20
12:33
SARS-Cov 2.
Зависи за какво. Ако е от правителството поръчан да убие пенсионерите и хронично болните - може. За истинска война, в която трябва да се убиват здрави мъже, испанския грип пасва идеално. Добре че тогава не са вярвали че може да се правят изкуствено модифицирани вируси, че представяш ли си какво отлично поле за конспирации би паднало. По време на Световна Война, убива точно силните мъже... перфектно пасва на конспиративните теории.
15.04.20
12:37
казано от James Hinks на 15.04.20, 12:23:
....
Между другото, този вирус има всички характеристики на биологично оръжие...
Това беше и тезата на един индийски молекулярен биолог - той твърди, че имало 4 допълнения при Covi, които не били идентифицирани при SARS и MARS. Уж я обориха, но по всичко изглежда, че китайците не дават живият вирус - оригинала и няма как да се знае със сигурност. Аз каквото четох, излиза че тая гадост мутира бързо и нямало изгледи скоро да намалее вирулентността.
казано от Solomon Kane на 15.04.20, 12:37:
Аз каквото четох, излиза че тая гадост мутира бързо и нямало изгледи скоро да намалее вирулентността.
Хмм, гледай ти, аз пък четох че сме имали късмет че бил много стабилен и най-вероятно нямало да мутира и няма да ни повтаря всяка година като грипа...
Трябва да се прочете още.
китайците не дават живият вирус - оригинала и няма как да се знае със сигурност.
Оригиналния вирус при прилепите ли имаш предвид? Или от първия заразен човек?
15.04.20
12:50
казано от Димо на 15.04.20, 12:37:
Зависи за какво. Ако е от правителството поръчан да убие пенсионерите и хронично болните - може. За истинска война, в която трябва да се убиват здрави мъже, испанския грип пасва идеално.
В дълбоко заблуждение си за биологичното оръжение. Съвременната военна доктрина не цели масово ужищожение, а отслабване на промишелността и здравните грижи, на висока заболеваемост и сравнително ниска смъртност. Има една теза във Военното дело, че един ранен по време на битка ангажира двама здрави...А една отслабена армия много по-лесно се побеждава, болните оздравяват и работят за новите вледетели...
Това беше и тезата на един индийски молекулярен биолог - той твърди, че имало 4 допълнения при Covi, които не били идентифицирани при SARS и MARS. Уж я обориха, но по всичко изглежда, че китайците не дават живият вирус - оригинала и няма как да се знае със сигурност. Аз каквото четох, излиза че тая гадост мутира бързо и нямало изгледи скоро да намалее вирулентността.
Това с чуждите фрагменти много се тиражира, но май не е доказно със сигурност. Но не това е основната му характеристика, която може да го квалифицира като биологично оръжие, а дългия инкубациенон период, високата контагиозност, сравнително дългият период на остра симптоматика, честите усложнения.
Всички РНК вируси са силно изменчиви в посока по-лесна адаптация към новия вид гостоприемник.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.04.20 12:52.
15.04.20
12:51
казано от James Hinks на 15.04.20, 12:23:
....
Между другото, този вирус има всички характеристики на биологично оръжие...Това беше и тезата на един индийски молекулярен биолог - той твърди, че имало 4 допълнения при Covi, които не били идентифицирани при SARS и MARS. Уж я обориха, но по всичко изглежда, че китайците не дават живият вирус - оригинала и няма как да се знае със сигурност. Аз каквото четох, излиза че тая гадост мутира бързо и нямало изгледи скоро да намалее вирулентността.
той жив ли е, нали казват, че не му влияе антибиотика, понеже не е жив организъм...някаква молукула)))
15.04.20
12:53
Ем те вирусите са на границата между жива и нежива природа. Имат носител на наследствена информация, който се репликира, но нямат никакви жизнени процеси. За това много трудно се намират действащи лекарства.
казано от James Hinks на 15.04.20, 12:50:
В дълбоко заблуждение си за биологичното оръжение. Съвременната военна доктрина не цели масово ужищожение, а отслабване на промишелността и здравните грижи, на висока заболеваемост и сравнително ниска смъртност. Има една теза във Военното дело, че един ранен по време на битка ангажира двама здрави...А една отслабена армия много по-лесно се побеждава, болните оздравяват и работят за новите вледетели...
Еми де да знам, нещо не ми се връзват нещата. Ако е толкова вирулентно че зарази целия свят, не е ли тъпо това отъжие? Хубу ще заразиш врага, ама неминуемо ще заразиш и себе си.
Виж как ги категоризират вечно набеждаваните САЩ според тяхната си (вече уж прекратена) програма за биологични оръжия:
The former US biological warfare program categorized its weaponized anti-personnel bio-agents as either Lethal Agents (Bacillus anthracis, Francisella tularensis, Botulinum toxin) or Incapacitating Agents (Brucella suis, Coxiella burnetii, Venezuelan equine encephalitis virus, Staphylococcal enterotoxin B).
И все пак се опитват да ги използват точно срещу войници. Дори антракса пише че не се предавал от човек на човек и така се избягвали жертви сред цивилното население, което ще трябва на завоевателя после.
15.04.20
13:20
казано от Димо на 15.04.20, 13:02:
Еми де да знам, нещо не ми се връзват нещата. Ако е толкова вирулентно че зарази целия свят, не е ли тъпо това отъжие? Хубу ще заразиш врага, ама неминуемо ще заразиш и себе си.
На военните им се вързват. Тези неща съм ги учил и в Университета и в Армията, не си ги съчинявам.
Пък и обикновено те имат или ваксина, или лечение, или и двете и чак тогава ги използват.
Не твърдя, че SARS-Cov2 е биологично оръжие и е използвано нарочно, казвам само, че има всички характеристики на такова.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 15.04.20 13:28.
15.04.20
13:56
казано от Димо на 15.04.20, 12:45:
китайците не дават живият вирус - оригинала и няма как да се знае със сигурност.
Оригиналния вирус при прилепите ли имаш предвид? Или от първия заразен човек?
От първите заразени хора, да. После се проеменя, новите щамове може да искат различен ключ. Този, който има оригинала би имал повече шансове да направи ваксина, а това е бизнес за много пари.
‘79 когато руснаците изпускат над Свердловск (днес Екатеринбург) аерозолна форма на антракс (т.нар. “сибирска язва”), разработвана в близкия секретен град, умират предимно мъже , а между първият и последният починал от болестта има три месеца. А по това време СССР се опитват да наваксат изоставането си в тази сфера и говорим за нещо отпреди 40 години...все си мисля, че китайците сега би трябвало да са бая по-напред...
А дали е бил наистина разработван/модифициран тоя антракс, или просто са си го отглеждали/размножавали/произвеждали руснаците за да го ползват когато им се наложи? Щото антракс е имало отдавна - намирани са спори в замръзнал мамут на 35 000 години, а тук си говорим за създаване на нов вирус като биологично оръжие. Нещо, което си мисля че официално никой не може да прави все още.
Мнението беше редактирано от Димо на 15.04.20 14:38.
”Столична РЗИ набира доброволци за две инициативи. Първата е свързана с решението на Областния медицински съвет, проведено на 06.04.2020 г. , да се вземат проби за COVID-19 на здравнонеосигурени лица, пребиваващи или живущи на територията на област София.
За целта ще се сформират 3 екипа, за които е необходимо набирането на доброволци – 6 лекари и 3 медицински сестри.
В екипите ще бъдат включени служители на Столична дирекция на вътрешните работи за обезпечаване на сигурността”
Някой подозира че в циганските махали масово са заразени и искат да проверят тази своя теория.
И могат да слагат КПП_та на циганските махали, но като го питаха Генерала какво мисли за слуховете че циганската махала в Сливен е огнище, той се направи на ощипана мома и взе да цитира СЗО как препоръчват да не се хвърля вината върху определени етноси или прослойки от обществото. Аз не виждам хвърляне на вина, има само въпрос за потвърждение - така ли е или не е така.
15.04.20
15:19
казано от Димо на 15.04.20, 14:37:
А дали е бил наистина разработван/модифициран тоя антракс, или просто са си го отглеждали/размножавали/произвеждали руснаците за да го ползват когато им се наложи? Щото антракс е имало отдавна - намирани са спори в замръзнал мамут на 35 000 години, а тук си говорим за създаване на нов вирус като биологично оръжие. Нещо, което си мисля че официално никой не може да прави все още.
Биологичното оръжие и неговото разработване са забранени, така че официално никоя държава няма да си признае “ние имаме едикакво си, разработваме още това и това”.
казано от Димо на 15.04.20, 15:02:
”Столична РЗИ набира доброволци за две инициативи. Първата е свързана с решението на Областния медицински съвет, проведено на 06.04.2020 г. , да се вземат проби за COVID-19 на здравнонеосигурени лица, пребиваващи или живущи на територията на област София.
За целта ще се сформират 3 екипа, за които е необходимо набирането на доброволци – 6 лекари и 3 медицински сестри.
В екипите ще бъдат включени служители на Столична дирекция на вътрешните работи за обезпечаване на сигурността”
Някой подозира че в циганските махали масово са заразени и искат да проверят тази своя теория.
И могат да слагат КПП_та на циганските махали, но като го питаха Генерала какво мисли за слуховете че циганската махала в Сливен е огнище, той се направи на ощипана мома и взе да цитира СЗО как препоръчват да не се хвърля вината върху определени етноси или прослойки от обществото. Аз не виждам хвърляне на вина, има само въпрос за потвърждение - така ли е или не е така.
С кои играе? Защо и как стана шеф на ВМА? Кой гласува за тях?
15.04.20
23:15
Ковид, хваща ли се от тоалетната?
Хваща се ако седнеш преди другия да е станал и кихне...... 😂 😂 😂 😂 😂
Ей, цял ден копам и нямах време за форума и последното мнение преди осем часа..... Срам.
Стягайте се, трябва да бием Боби с 300 страници..... Всички срещу Боби..... 😂 😂 😂 😂
Обичаам жената, която е върнала парите в метрото, поклон.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.04.20 23:18.
16.04.20
00:24
Явно не сме на една вълна в хумора.
Какво разбрах аз след и по време на корона вируса...... Разбрах, колко дълбоко в битието ни е вкоренен виртуалния свят, чак сега ми стана ясно колко огромна част от него е виртуална.
16.04.20
00:24
Явно не сме на една вълна в хумора.
Какво разбрах аз след и по време на корона вируса...... Разбрах, колко дълбоко в битието ни е вкоренен виртуалния свят, чак сега ми стана ясно колко огромна част от него е виртуална.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече