Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим23.03.20
16:24
Германия, няма нужда от закони, мерки и глоби.
Хората не мислят как да заобиколят правилата, а тук е повод за гордост и мода да се намери как да ги заобиколим.
Така е лесно да се пишат и създават закони.
Ирландците са същите:
Това е закона, край, не се обсъжда, не се заобикаля.
23.03.20
16:30
Splash, представи си най-лошото, масов мор, болниците са препълнени и няма апаратура, и грижи за всички. Дали хората с пари и връзки ще пререждат по-нуждаещите се? Сега се запитай, ако не дай боже се наложи и имаш възможност да спасиш близки и роднини по този начин, дали ще го направиш. Сега е лесно да се говори за емпатия.
23.03.20
16:32
казано от Bart Simpson на 23.03.20, 16:24:
Германия, няма нужда от закони, мерки и глоби.
Хората не мислят как да заобиколят правилата, а тук е повод за гордост и мода да се намери как да ги заобиколим.
Така е лесно да се пишат и създават закони.
Ирландците са същите:
Това е закона, край, не се обсъжда, не се заобикаля.
КО? Не
Аз лично го давах спокоен...до вчера.
В почти 11 вечерта ми звънна уважаван от мен човек,много начетен, инженер....да ми каже,че няма страшно.
Цялата му фамилия от страна на дъщеря му били болни във Франция,карали го леко...не било страшно...някак ми стана едно тревожно деА.
казано от Николай Филипов на 19.03.20, 10:48:
Минавам само да споделя една статистика за смъртните случаи в световен мащаб. Не знам дали е на 100% вярна, но предполагам, че е достатъчно точна.
От началото на годината:
-9хил починали от короната;-211хил починали от малария;
-181хил починали от пиене на нечиста вода и болести във водата.
Доста манипулативна статистика. Ти знаеш ли случаи на масова смърт от малария в България? А пиене на нечиста вода и болести във водата къде има? Тук в Европа или в Африка и тук-там в Азия? Значи сравняваш масовата смъртност в Африка и Азия от посочените две категории с масовата смъртност от корона-вируса в Европа. По-голяма манипулация от тази статистика-стъгмистика, здраве му кажи!
казано от nervak на 23.03.20, 19:15:
Цялата му фамилия от страна на дъщеря му били болни във Франция,карали го леко...не било страшно...някак ми стана едно тревожно деА.
Е,да. Ако не изтеглиш късата клечка, не е страшно. Никак даже. Възрастните ми роднини казваха навремето: “На чужд гръб сто тояги са малко!”. Та и твоят инженер. Ако беше умрял някой от семейството му, тогава друго щеше да говори. А какви гаранции има всеки от нас, че точно неговата имунна система няма да го предаде в най-критичния момент? И да стане жертва на новата болест? А какви гаранции имаме, че този вирус няма да мутира след като масово се разпространи? И че мутацията му няма да е със 90-100 % смъртност? Като чумата в средновековна Европа? Гаранция-Франция! А какви гаранции имаме, че заразата ще изчезне през лятото и няма да продължи с бесни темпове? Въпроси, въпроси, въпроси. На които тези, които изкуствено ни успокояват не желаят да дадат разумни и мотивирани отговори.
Мнението беше редактирано от Миро на 23.03.20 19:29.
казано от Деян на 22.03.20, 22:51:
Ясно....бях чел, че взимали от прасета. Имало значи друга причина да пожалят монките.
Не си далеч от истината. Преди много години професор Кристиян Барнард от бившата Южноафриканска република, направи няколко такива опита. За трансплантация на сърце от прасе на човек. Но въпреки подтискащите реакцията за отхвърляне на органа лекарства, опитите не бяха успешни. Професор Барнард е извършил първата в света трансплантация на сърце в клиниката си в Кейптаун през далечната 1967 година.
казано от Димо на 23.03.20, 15:29:
Карбо, ето ти още една конспиративна теория, еся един френд ми я каза по телефона
Италианците всъщност изобщо не умирали толкова много от ковид-19. Всъщност тези цифри били от цялата им седмица естествената смъртност ... А защо лъжели - ами да ги съжаляват и да получат повече помощи :D Ама дали правителството на Италия да вземе от света пари заради коронавируса, или отделните хора за близките си - също не разбрах. Но има поле за конспирации широко.
По принцип, никога не може да се изключи каквото и да било. Винаги може да има някакви игри. Но конкретно за този случай тия конспиративни теории ми се струват доста абсурдни. Италианците печелят сигурно милиарди всяка година (дори и през зимата, южна страна с топъл климат са общо-взето) от туризъм. Рим, вечният град, Ватикана и папата, Сикстинската капела, Леонардо да Винчи, Микеланджело и останалите творци, Венеция, Генуа, Дворецът на дожите, наклонената кула в Пиза, Ла скала в Милано, тримата тенори навремето, та дори и нашите Борис Христов и Гяуров, останките от Римската империя. Мога да продължавам до безкрай. Та тази държава, която може да печели десетки милиарди от туристите и извднъж да поиска всичко да отиде на вятъра и да прибира някакви трохи. Направо трохи в сравнение със сигурните си приходи от туризма. А и автомобилите Фиат и какви още бяха? Много ме съмнява тая работа. Цялата теория ми се струва изсмукана от пръстите на някой нашенец.
Мнението беше редактирано от Миро на 23.03.20 21:51.
Миро,разтревожиха ме разсъжденията му...дъщеря му болна,световната картина е повече от тревожна,а той вика леко е...
Малко психарско ми се вижда.
Инак възможно е и от диария да са измрели много хора,ама не са ги извозвали с камиони.
Комшутата има да берат ядове май.. Много им е стръмна кривата. По-зле от италианската. Имат обща граница с ближещите решетки религиозни зомбита от Иран.
23.03.20
20:07
Тв па нашите религиозни зомбита са супер... Не съм гледала вчера и днес дали са им кратили молитвите, ама по принцип са достатъчно да омажат пейзажа.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.03.20 20:07.
За нашите религиозни зомбита аз ако бях на държавата и искам да ги спра да разпространяват заразата, но все пак не мога да затворя църквите щото нали нямам правомощия, щях просто да сложа жандармерията пред входовете. Нека църквата си работи и да молят свещениците благоволение свише, но всеки който се събира отпред на групи нарушава карантината и или глоба, или арест.
23.03.20
20:16
Ум-царува.
Ум-робува.
Ум-патки пасе.
Аз съм вярващ, но вярата ми няма да надвие над сигурноста на сина ми.
Вероятно не съм достоен като в онази Библейска притча, но са рискове, които бих поел.
36 случая в Конго, 19 в Руанда, 56 в Камерун, 12 в Мадагаскар, 11 в Етиопия и т.н. Ще изчезне лятото, ама друг път. Обаче, 438 в Русия, 0 починали ... съмнителна работа
23.03.20
20:52
казано от Dymag на 23.03.20, 20:37:
Обаче, 438 в Русия, 0 починали ... съмнителна работа
Абе може и да ментосват, ама руснаците са си по-други хора, като цяло няма да го отнесат повече от западняците, дори и при по-голям брой заразени. Така си мисля.
36 случая в Конго, 19 в Руанда, 56 в Камерун, 12 в Мадагаскар, 11 в Етиопия и т.н. Ще изчезне лятото, ама друг път. Обаче, 438 в Русия, 0 починали ... съмнителна работа
В Русия не са верни данните, от първа ръка имам информация.
може и да изчезне лятото, само че не заради високата температура. Друг явно е механизма. Сарс и Мерс изчезнаха лятото от самосебе си.
казано от kaloyan на 23.03.20, 20:53:
В Русия не са верни данните, от първа ръка имам информация.
той и Чернобил не гръмна.
казано от Деян на 23.03.20, 20:52:
Абе може и да ментосват, ама руснаците са си по-други хора, като цяло няма да го отнесат повече от западняците, дори и при по-голям брой заразени. Така си мисля.
има едно видео в което една мамаша обяснява как да не се занимаваш с маски карантини и други западни тъпотии, само пиеш водка и си мажеш зад ушите. Но също и задължително казваш: “Китайская хуйня, отойди от меня.” И всьо.
казано от Dymag на 23.03.20, 20:32:
Ако направят задължителни тестове на цялото население какво ли ще излезе
Ако направят някакви (сигурни) тестове, поне за всеки имащ дори минимални оплаквания, трябва да го направят колкото може по-скоро. Докато броят заразени е относително малък. Защото какво ще се случи след това? Примерно заразата обхваща голям брой хора. Така. Правят ти тест и той е 100 % отрицателен. Какво става след това обаче? Примерно. Излизаш от лабораторията с резултата в ръка. А след 5 минути на улицата или в службата се заразяваш с корона-вируса. Тоест теста може да стане безсмислен, ако епидемията се разшири. Да, може да имаш късмет и го изкараш дори без симптоми. И точно това е коварното. Може да заразиш най-близките си роднини, приятели и колеги. Тъй че, ако нещо правят в тази насока, да го направят сега, докато е време. После ще е късно.
Мнението беше редактирано от Миро на 23.03.20 21:21.
казано от Димо на 23.03.20, 21:11:
казано от Деян на 23.03.20, 20:52:
има едно видео в което една мамаша обяснява как да не се занимаваш с маски карантини и други западни тъпотии, само пиеш водка и си мажеш зад ушите. Но също и задължително казваш: “Китайская хуйня, отойди от меня.” И всьо.
Почему русские не ходят в больницу?
Потому что у русских две болезни: хуйня и пиздец. Пиздец совсем не лечится, а хуйня сама проходит...
казано от Димо на 23.03.20, 21:05:
може и да изчезне лятото, само че не заради високата температура. Друг явно е механизма. Сарс и Мерс изчезнаха лятото от самосебе си.
Не знам дали си спомняте какво се случи в края на август и началото на септември миналата 2019 година? В съседна Гърция имаше нашествие на някакви комари, по-особени, които след ухапване предизвикваха малария Или може би Марсилска треска или Лаймска болест, вече ми се губи какво точно беше.
По същото време се появи и някаква треска от Бразилия, вирусно заболяване. Което уж протича леко, но имаше и умрели в Бразилия. Пренесе се в южна Европа. И тук в бегето някаква жена беше починала в болницата от това заболяване. А имаше още няколко човека поразени тежко и в критично състояние. Купуваха се масово мрежи за прозорци против комарите. Първите есенни студове сложиха край на този проблем. Не искам никого да плаша, но може и това лято да се появи. Свързваха го с изместване на топлия пояс на север.
24.03.20
09:56
казано от Миро на 23.03.20, 19:17:
А какви гаранции имаме, че този вирус няма да мутира след като масово се разпространи?
И като “мутира” какво мислиш, че ще се случи? Ще стане силно смъртоносен ли? Тихо, тихо... :D
казано от Миро на 23.03.20, 19:17:
И че мутацията му няма да е със 90-100 % смъртност? Като чумата в средновековна Европа?
Чумата нито е мутирала, нито и е била с такава смъртността. Единствените две форми на чума, които имат такава смъртност са чревна и септична, но те протичат мълниеносно и няма много варианти да заразиш някой.
казано от Миро на 23.03.20, 21:35:
Не знам дали си спомняте какво се случи в края на август и началото на септември миналата 2019 година? В съседна Гърция имаше нашествие на някакви комари, по-особени, които след ухапване предизвикваха малария Или може би Марсилска треска или Лаймска болест, вече ми се губи какво точно беше.
Де е Ямбол, де е Стамбул...Западнонилска треска. Огнище там има от 10 години.
казано от Миро на 23.03.20, 21:35:
По същото време се появи и някаква треска от Бразилия, вирусно заболяване. Което уж протича леко, но имаше и умрели в Бразилия.
Денга. Не протича леко, напротив, но процента на смъртност е нисък.
И западнонилската треска и денга са с вектор комари. Тоя вирус няма животински вид за вектор. Това е съществена разлика.
24.03.20
10:06
казано от James Hinks на 24.03.20, 09:56:
Единствените две форми на чума, които имат такава смъртност са чревна и септична,
И белодробната, която може да се хване по въздушно капков път или чрез преминаване от бубонна в белодробна. При вариант едно симптомите са до часове от заразяването, като смъртността е такава, че до края на деня вече може човека да е починал. Там го дават смъртност 100%. Дори и при съвременните методи не е ясно, дали ако почти веднага се хване, ще може човека да се спаси.
24.03.20
10:08
Ами не, не е. Прогнозата е изключително лоша, но смъртността не е такава. Последните два случая на белодробна чума ги излекуваха.
Може и аз да не помня точно и да бъркам белодробната с чревната за смъртността, но за излекуваните ясно си спомням.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.03.20 10:15.
24.03.20
10:17
За септичната форма и чревната, не бъркаш. Кожната я дават най-леката, а пък при бубонната форма, която е била основната засегнала човечеството нещата са доста зле, но все пак има доста преживели.
Много обичах да чета за заразни болести. Ето например проказата, при която хората като чуят треперят, инкубационния период може да стигне и до 20 г. Реално човек ако се зарази в по-късна възраст по-скоро може да пукне от каквото и да е друго, а не от нея. Която също се лекува де.
В един момент си виках, няма ли някой национален ефир да пусне отново филма Зараза, та малко хората да се стреснат. Ама то ефекта може да стане още по-брутален и да си кажат хората: глей ги пък тия сега, баси изродите, как можаха точно в тоя момент за завъртят подобен филм.
Мнението беше редактирано от Деян на 24.03.20 10:23.
Англичаните започват да затягат мерките, но късно се сетиха, нещо решиха коренно да си зарежат “изграждането на колективен имунитет”
24.03.20
13:07
казано от kaloyan на 24.03.20, 10:31:
Англичаните започват да затягат мерките, но късно се сетиха, нещо решиха коренно да си зарежат “изграждането на колективен имунитет”
Англичаните няколко пъти на брифингите обясниха, че основната им идея не е колективен имунитет въпреки, че целят и това до колкото е възможно. Стратегията им е дългосрочна. Теорията им е, че ако затворят хората твърде рано ще се уморят, ще им писне и ще хукнат баш когато е пика, който при нас ще дойде по- късно. Италянците доказват тази теория. Над 40 % все още се опитват да кръшкат. Също така тук всички големи вериги с по над 1000 магазина затвориха още преди карантината- доброволно. Същите се готвят за 3 месеца затегнати мерки, докато много мои познати в България вярват, че другата седмица всичко ще свърши. И не мога да разбера защо само англичаните се коментират, да не би другите да бяха много затегнати. Ние дори сега сме по- затегнати от Германия и Франция например. Джонсън затвори и църквите докато други още целуват икони. Съвсем скоро ще стане ясно кой е имал по- правилна стратегия. Сега тук организират доставки по домовете на милион и половина старци в рисковата група и те ще са под 3 месечна карантина. Ако планът успее за другите ще се вдигне карантината. В Европа няма как да има карантина като в комунистическа страна и лидерите са наясно с това затова затягат по- бавно.
Аз лично коментирам Англия, от самото начало, тъй като те нямат никаква стратегия и това ще се види много скоро.
Русия например не искам да я коментирам, защото там данните не са точни.
Тук може да се види тяхната стратегия най-добре
Мнението беше редактирано от kaloyan на 24.03.20 13:26.
24.03.20
13:28
Ей сега гледах някакви клипове, как италианци махат знамето на ЕС и на негово място до италианското слагат руското. Може и да е някаква провокация, де да знам.
Абе Путин ша опраи рабОтата.
Сутринта се бъзикахме с жената, дето Майкрософт разработило някаква платформа за онлайн обучение, по която доста скоро учениците ще почнат да учат. И Министерството на образованието дало големи пари за програмата. Сигурно и в други държави ще дадат, та си викаме.............дали тия от Майкрософт не са бумнали вируса, та да си пробутат продукта на цЕл свет. Шега разбира се.
Мнението беше редактирано от Деян на 24.03.20 13:30.
24.03.20
13:42
казано от kaloyan на 24.03.20, 13:21:
Аз лично коментирам Англия, от самото начало, тъй като те нямат никаква стратегия и това ще се види много скоро.
Русия например не искам да я коментирам, защото там данните не са точни.Тук може да се види тяхната стратегия най-добре
Този клип за 9ти път го постваш. Хората са си обявили стратегията и почти всеки ден Джонсън я повтаря на брифингите. Както писах 19 пъти, скоро ще стане ясно. Англия върви по- назад от Испания, Германия и Франция. Какви са техните стратегии? Кое е по- различно от на Англия. Тук поне работят в посока 3 месечна карантина за хората в рискува група и как да им се доставят храна и лекарства, правителството направи няколко сайта. Основния сайт се ъпдейтва за да може от там директно да се превеждат 80% заплатите на всеки който се регистрира. Аз получих писма от всички на които плащам да не се притеснявам и са ги информирам ако не мога да платя за са се разберем. Банките ме затрупаха от имейли за карти, овърдрафти и какво ли още не.
Каква е стратегията на българското правителство ? Вече се намеква, че карантината ще се удължи. Ок, какво става след като свърши и другата? Пускаме народа по магазините ?
24.03.20
13:46
казано от Barberian на 24.03.20, 13:42:
Каква е стратегията на българското правителство ? Вече се намеква, че карантината ще се удължи. Ок, какво става след като свърши и другата? Пускаме народа по магазините ?
Стратегията е ясна - социално дистанциране.
Ще се удължи разбира се, даже все още не е карантина, а поредица от забрани и да се надяваме да не стигаме до такава.
Кога ще свърши “другата”, каква ще е и дали ще я има - според заболеваемостта ще се променят или налагат нови мерки.
24.03.20
13:51
казано от James Hinks на 24.03.20, 13:46:
Стратегията е ясна - социално дистанциране.
Ще се удължи разбира се, даже все още не е карантина, а поредица от забрани и да се надяваме да не стигаме до такава.
Кога ще свърши “другата”, каква ще е и дали ще я има - според заболеваемостта ще се променят или налагат нови мерки.
Това ми е ясно. България дори я дават за пример. Не ми е ясно колко могат да издържат хората затворени и как ще се спре заразата от други страни. Съответно, колко може да издържи България и икономиката със затворени граници. Да не говорим, че според клиповете които качват, полицаите не се справят много добре с пристигащите. Има едно видео с автобус от Испания. Чесаха се по главите и накрая ги пуснаха всеки тръгна на някъде с чантите, а другите стоят затворени и чакат заразата да отмине.
Мнението беше редактирано от Barberian на 24.03.20 14:02.
24.03.20
14:01
Друг начин няма и колкото се налага, толкова ще се издържа. Много хора това не могат да го разберат или пък не искат да го разберат, но със сигурност е по-добре така, отколкото да се стигне до претоварване на системата на здравеопазването и до съвсем крайни мерки. Защото след тях ситуацията за бизнеса ще е съвсем, съвсем друга...
24.03.20
14:08
казано от James Hinks на 24.03.20, 14:01:
Друг начин няма и колкото се налага, толкова ще се издържа. Много хора това не могат да го разберат или пък не искат да го разберат, но със сигурност е по-добре така, отколкото да се стигне до претоварване на системата на здравеопазването и до съвсем крайни мерки. Защото след тях ситуацията за бизнеса ще е съвсем, съвсем друга...
Съгласен съм, че хората вярваме на което ни е по- удобно. Дано не се стигне до някакви масови неподчинения, депресии и такива щуротии. Фейсбук гърми от постове ” По- добре 3% смъртност от колкото робство” :)
казано от Barberian на 24.03.20, 14:08:
Фейсбук гърми от постове ” По- добре 3% смъртност от колкото робство” :)
Това те интересува, това ти излиза. Като всеки път, социалните мрежи са силно токсични и ако това ти е извора на информация ...
Човек е адаптивно животно, ще свикне и ще стиска колкото трябва. По един или друг начин според мен на всички ще ни се наложи.
Баси, стоим си повече в къщи с близките, ток, вода, храна и забвления ... робство. За съжаление нещата тепърва предстои да се усложняват.
Мнението беше редактирано от Splash на 24.03.20 14:36.
Дано не се стигне до някакви масови неподчинения, депресии и такива щуротии. Фейсбук гърми от постове ” По- добре 3% смъртност от колкото робство” :)
Абсолютни глупости и тъпи провокации от някои хора. Де дърво неокастрено! На някои им трябва една здрава тояга, задето манипулират хората в тяхна вреда. И вредят на цялото общество и на всички ни. Ей заради такива хора епидемията може да се удължи до безкрайност и стигне катастрофални размери.
Той и сега народа влиза в магазините и банките. Изглежда в Англия където вероятно си, не се получава съвсем точна и обективна информация за България, Което не е нещо ново за мен де, като знам историята от 100 години насам.
казано от Barberian на 24.03.20, 13:07:
... Ако планът успее за другите ще се вдигне карантината. В Европа няма как да има карантина като в комунистическа страна и лидерите са наясно с това затова затягат по- бавно.
С половинчати мерки няма как да стане. И е добре това да го внушиш на англичаните в лични разговори. Нещата или се правят или не. И стигаме до положението в Италия. Няма как една пропаст да я прескочиш с два скока, на два пъти. Сегашните мерки в България са предложени и въведени по-скоро по идея на лекарите, а не толкова като изобретение на политиците. Думата трябва да имат експертите-професионалисти, а не лаиците да изказват мнение и решават нещата по форуми и фейсбук. Ако не се реши проблема с епидемията, всичко друго отива на кино. И икономиката и спорта, и комуникациите между хората. Просто всичко. Мерките просто нямат алтернатива. След като няма нито сигурно лечение, нито ваксина, а дори и сигурни бързи тестове няма.
Мнението беше редактирано от Миро на 24.03.20 15:16.
24.03.20
15:23
казано от Миро на 24.03.20, 14:54:
Дано не се стигне до някакви масови неподчинения, депресии и такива щуротии. Фейсбук гърми от постове ” По- добре 3% смъртност от колкото робство” :)
Абсолютни глупости и тъпи провокации от някои хора. Де дърво неокастрено! На някои им трябва една здрава тояга, задето манипулират хората в тяхна вреда. и вредят на цялото общество и на всички ни. Ей заради такива хора епидемията може да се удължи до безкрайност и стигне катастрофални размери.
Той и сега народа влиза в магазините и банките. Изглежда в Англия където вероятно си, не се получава съвсем точна и обективна информация за България, Което не е нещо ново за мен де, като знам историята от 100 години насам.
казано от Barberian на 24.03.20, 13:07:
... Ако планът успее за другите ще се вдигне карантината. В Европа няма как да има карантина като в комунистическа страна и лидерите са наясно с това затова затягат по- бавно.
С половинчати мерки няма как да стане. И е добре това да го внушиш на англичаните в лични разговори. Нещата или се правят или не. И стигаме до положението в Италия. Няма как една пропаст да я прескочиш с два скока, на два пъти. Сегашните мерки в България са предложени и въведени по-скоро по идея на лекарите, а не толкова като изобретение на политиците. Думата трябва да имат експертите-професионалисти, а не лаиците да изказват мнение и решават нещата по форуми и фейсбук. Ако не се реши проблема с епидемията, всичко друго отива на кино. И икономиката и спорта, и комуникациите между хората. Просто всичко. Мерките просто нямат алтернатива. След като няма нито сигурно лечение, нито ваксина, а дори и сигурни бързи тестове няма.
Той и сега народа влиза в магазините и банките.
Говоря за шопинг центровете, а не за хранителни магазини.
Думата трябва да имат експертите-професионалисти, а не лаиците да изказват мнение и решават нещата по форуми и фейсбук
Искаш да кажеш, че има правителство което се води от коментари по форуми и фейсбук ? Ако говориш за нашите коментари с какво ти си по различен от нас, че ги изказваш? Ако си експерт се извинявам предварително.
Изглежда в Англия където вероятно си, не се получава съвсем точна и обективна информация за България
аз не я получавам английските медии, а от българските, а и все пак познавам един двама българи :)
Аз пак за 27 ми път да кажа, че експертни мнения не съм изказвал нито съм давал съвети как трява да станат нещата. Следя с интерес и имам много въпроси на които бих се радвал да получа отговор с времето :)
Мнението беше редактирано от Barberian на 24.03.20 15:32.
24.03.20
15:27
Само оставям това тука.
“We have a simple message for all countries: Test, test, test. Test every suspected case.”
“You cannot fight a fire blindfolded, and we cannot stop this pandemic if we don’t know who is infected,” WHO Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus says.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече