Не ти бе... ма добро включване.
Мнението беше редактирано от nervak на 20.06.20 23:48.
20.06.20
23:48
Нервак, трябва да има хейт.
казано от Margi на 20.06.20, 23:26:
А съвсем различно е да имаш няколко десетки (към стотин) милиарда и да се вземеш за господ и да разправяш колко много били хората на земята и че можеш да помогнеш с “разчистването” им.
Всички тия обвинения можете ли някак си да ги докажете? Щото иначе са просто лъжи и клевети.
казано от nervak на 20.06.20, 23:35:
Бахти...не може да сте толкова боси по физика...нула майна.
Те и по много други неща са боси.
Мнението беше редактирано от Петко К на 21.06.20 01:17.
21.06.20
08:12
казано от Петко К на 21.06.20, 01:16:
казано от Margi на 20.06.20, 23:26:
А съвсем различно е да имаш няколко десетки (към стотин) милиарда и да се вземеш за господ и да разправяш колко много били хората на земята и че можеш да помогнеш с “разчистването” им.
Всички тия обвинения можете ли някак си да ги докажете? Щото иначе са просто лъжи и клевети.
казано от nervak на 20.06.20, 23:35:
Бахти...не може да сте толкова боси по физика...нула майна.
Те и по много други неща са боси.
значи, ти не четеш, кой какво пише тук, а направо хейтваш. Бил гейтс има доста видея с негово участие, къде без обиколни думи, а директно си казва това. Гледай 2015 г как го казва и предсказва появата на този коронавирус ;)
21.06.20
08:19
Конференция TED 2010г
First, we’ve got population. Now, the world today has 6.8 billion people. That’s headed up to about nine billion. Now, if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by, perhaps, 10 or 15 percent but there we see an increase of about 1.3.
21.06.20
08:26
https://www.ted.com/talks/bill_gates_innovating_to_zero#t-277711
тоя е луд?!
САЩ не контролира и излезе от договора по намаляване на вредни емисии от свои заводи. Те са най-големия замърсител на света, но.....абе гледайте видеото....човекът е в уравнението и като съставна част от него, това е един от начините да се намали СО2 в атмосферата - като се намали прираста на бедните
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 21.06.20 08:37.
казано от Carbohydrate на 21.06.20, 08:19:
Конференция TED 2010г
First, we’ve got population. Now, the world today has 6.8 billion people. That’s headed up to about nine billion. Now, if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by, perhaps, 10 or 15 percent but there we see an increase of about 1.3.
Определено не разбираш какво е искал да каже човекът. Но това е нормално, ти доста неща не разбираш.
Мнението беше редактирано от Станимир на 21.06.20 08:47.
21.06.20
09:46
казано от Станимир на 21.06.20, 08:46:
казано от Carbohydrate на 21.06.20, 08:19:
Конференция TED 2010г
Определено не разбираш какво е искал да каже човекът. Но това е нормално, ти доста неща не разбираш.
Дали разбирам или не разбирам, не можеш да кажеш, поради факта, че не ме познаваш. Значи злословиш, което е признак на слаби психически и физически хора, които са нямали явно добрина и ласка в живота си. Съжалявам те!
Много обичам извадени от контекста цитати.
Ето за какво става дума.
Накратко, целта му е чрез ваксините да намали детската смъртност, за да не се налага жените да имат по 8 деца, от които половината да умират преди пълнолетие.
Никъде не става дума за масови убийства и намаляване на населението.
21.06.20
09:56
казано от Петко К на 21.06.20, 09:52:
Много обичам извадени от контекста цитати.
Ето за какво става дума.
Накратко, целта му е чрез ваксините да намали детската смъртност, за да не се налага жените да имат по 8 деца, от които половината да умират преди пълнолетие.
Никъде не става дума за масови убийства и намаляване на населението.
точно така, в Индия от тая ваксина 500 000 жени никога няма да родят вече деца (ваксината е за профилактика на шийката на матката от рак)
това е доказан факт и той се извинява за това))), а може би - не
Разбирам, че няма как и цяла Индия да говори, няма как да докаже на Петко това)))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 21.06.20 09:59.
21.06.20
12:32
Индийците и кастрирани пак ще се размножават, не ги мисли.
21.06.20
14:57
Здравейте,
аз съм нова във форума.Само да подчертая че си направих регистрация заради спорта и отлабването ,тъй като дълго работя в офис среда и уча и малко загубих форма а тук има доста солидни съвети.
Понеже виждам че има тема коронавирус и всъщност в момента работя по дипломна работа ( магистратура )за въздействието на вируса.Част от тази ми работа е и една анкета .Засега ми я попълниха много дами от различни форуми ,но търся и мъжкото мнение.За съжаление мъжете са по-засегнати от вируса ,интересно ми е да видя вашите мнения.Поста ми не е цел реклама или материална полза.Ще се развам ако някой реши да я попълни все пак.
https://forms.gle/yeLN1NCsiggEyJfW9
Мнението беше редактирано от Yana Veselinova на 21.06.20 14:58.
казано от Yana Veselinova на 21.06.20, 14:57:
За съжаление мъжете са по-засегнати от вируса ,интересно ми е да видя вашите мнения.Поста ми не е цел реклама или материална полза.Ще се развам ако някой реши да я попълни все пак.
Причината мъжете да са по-засегнати не е една. Има генетичен фактор - вирусите по начало засягат по-малко жените заради социалната им роля да се грижат за болните и да разпространяват заразата. Това дава предимство на щамовете, които предизвикват по-леки симптоми при женския пол.
Има и поведенчески/социални фактори - мъжете са по-склонни да поемат необмислени рискове и съответно се пазят по-малко. В добавка специфичните увреждания от SARS-CoV-19 са свързани с важен рисков фактор, който е много по-разпространен сред мъжете - тютюнопушенето.
Не знам какво ще постигнеш с такава анкета, но при всички случаи е по-добре, отколкото полуграмотен индивид с наклонности да превежда псевдонаука с разваления си руски на развален български да ни облъчва с конспиративни теории. :)
П. П. Попълних анкетата, макар че ако съдя по въпросите, едва ли съм ти сред целевата аудитория. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.06.20 15:19.
21.06.20
15:29
казано от Boby_ на 21.06.20, 15:19:
За съжаление мъжете са по-засегнати от вируса ,интересно ми е да видя вашите мнения.Поста ми не е цел реклама или материална полза.Ще се развам ако някой реши да я попълни все пак.
https://forms.gle/yeLN1NCsiggEyJfW9Причината мъжете да са по-засегнати не е една. Има генетичен фактор - вирусите по начало засягат по-малко жените заради социалната им роля да се грижат за болните и да разпространяват заразата. Това дава предимство на щамовете, които предизвикват по-леки симптоми при женския пол.
Има и поведенчески/социални фактори - мъжете са по-склонни да поемат необмислени рискове и съответно се пазят по-малко. В добавка специфичните увреждания от SARS-CoV-19 са свързани с важен рисков фактор, който е много по-разпространен сред мъжете - тютюнопушенето.
Не знам какво ще постигнеш с такава анкета, но при всички случаи е по-добре, отколкото полуграмотен индивид с наклонности да превежда псевдонаука с разваления си руски на развален български да ни облъчва с конспиративни теории. :)П. П. Попълних анкетата, макар че ако съдя по въпросите, едва ли съм ти сред целевата аудитория. :)
Благодаря ти за приноса ,всички хора са ми целева група на изследване,независимо от пол,възраст ,интереси и т.н.Анкетата е само част от изследването ,ще има и отделна глава за псевдонауката и конспирациите.
Теории за конспирации винаги е имало и ще има - нищо ново не се случва. Дали са извънземни, илюминати, масони, рептили, тамплиери, Елтън Джон, Мерилин Монро, Пърл Харбър, Кенеди, Хитлер, СПИН, кухата луна ... те са толкова много че ум да ти зайде. Някои, при очевиден финансов интерес в полза на конспирацията, е трудно да се отхвърлят, като например за безопасност на Е-тата в храните. Но няма как здравия разум, познаващ пазарната икономика, да приеме конспирация, чиято цел е унищожаване на доходите и обезсмисляне на парите, разбирай глобално затриване на бедните, защото това означава. Кой луд богат ще си обезсмисли богатството??? А простотията е неземна - бил го предвидил, защото има глава на раменете и не е умрял като Нострадамус, Ванга или Хокинг. Защо тези, които се чувстват социално или икономически онеправдани трябва и да са оглупели? Що ресурс заминава да ги държи оглупели ... може пък това да е целта на някои конспирации :) И да мине тая, ще има други - такъв е живота
казано от Carbohydrate на 21.06.20, 09:56:
това е доказан факт и той се извинява за това)))
Това е същия “факт” като всички останали, т.е., няма нищо общо с истината.
За съжаление Словения ни затяга мерките, в момента имаш право да преминеш транзит, но в рамките на 12 часа, не е ясно и дали Австрия няма да ги затегне скоро, тъй като при нас е видно че тръгваме нагоре. Планирах едно ходене до алпите юли месец , но като гледам ...
Григор Димитров и той е с коронавирус, даваха го в дискотеката с джокович танци-манци.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 22.06.20 06:56.
22.06.20
07:59
Здравейте,
аз съм нова във форума.Само да подчертая че си направих регистрация заради спорта и отлабването ,тъй като дълго работя в офис среда и уча и малко загубих форма а тук има доста солидни съвети.
Понеже виждам че има тема коронавирус и всъщност в момента работя по дипломна работа ( магистратура )за въздействието на вируса.Част от тази ми работа е и една анкета .Засега ми я попълниха много дами от различни форуми ,но търся и мъжкото мнение.За съжаление мъжете са по-засегнати от вируса ,интересно ми е да видя вашите мнения.Поста ми не е цел реклама или материална полза.Ще се развам ако някой реши да я попълни все пак.
пуснах и аз, макар, че имаше въпроси на които им липсваше подходящ отговор, което е малко манипулативно. Ще кажа и друго, че правителството не ни предостави никаква информация за вируса, а всичко беше като игра в детската градина. Не се направиха от българските научни среди никакви изследвания и ни управляваше генерал, който нямаше никакви медицински познания. Всичко това изостри сетивата на хората, защото неизвестното прави всичко това.
Никой не каза, че този ковид не е като останалите щамове и макар, че е води РНК, той не довежда до бронхо пневмония, както си мислят хората, а поразява алвиолите и го прави толкова бързо, че виждаме резултата.... Никой не е отговорил, защо вируса влиза в организма и при някои хора не приченява нищо, а други - убива. СЗО забрани каквито и да и било аутопсии и върза ръцете на целия световен здравен капацитет, а тези, които все пак се престрашиха и направиха такива, не продължиха в тази посока. Аз обвинявам СЗО в това, че от няколко десятилетия се интересуват само от лекарства и печалба и нищо не правят за обучението на хората да не попадат в тази система. Най големият и фрапиращ е примера с високото кръвно и диабета. Пий хапчетата иначе ще умреш и никой няма да те насочи към превенция или да ти каже, спортувай имай хранителна култура и ще оздравееш.... толкова от мен ;)
22.06.20
08:49
казано от nervak на 22.06.20, 08:34:
казано от Carbohydrate на 22.06.20, 07:59:
толкова от мен ;)
А дано.
Зло гони, зло уйдет - добро прийдет! Аминь!
Пий хапчетата иначе ще умреш и никой няма да те насочи към превенция или да ти каже, спортувай имай хранителна култура и ще оздравееш.... толкова от мен ;)
Вярно ли никой не казва, че трябва да се спортува и да се спазва хранителна култура? Сигурен ли си, че не го пише в препоръките на СЗО?
Или проблема е, че хората са мързеливи и предпочитат да пият хапчета, вместо да спортуват и да не ядат боклуци.
Мнението беше редактирано от Петко К на 22.06.20 08:55.
22.06.20
08:56
казано от Петко К на 22.06.20, 08:53:
Пий хапчетата иначе ще умреш и никой няма да те насочи към превенция или да ти каже, спортувай имай хранителна култура и ще оздравееш.... толкова от мен ;)
Вярно ли никой не казва, че трябва да се спортува и да се спазва хранителна култура? Сигурен ли си, че не го пише в препоръките на СЗО?
Или проблема е, че хората са мързеливи и предпочитат да пият хапчета, вместо да спортуват и да не ядат боклуци.
ходи да тренираш, че само се оплакваш, че нямаш време и за това стоиш на едно място))))...
казано от kaloyan на 22.06.20, 06:54:
Григор Димитров и той е с коронавирус, даваха го в дискотеката с джокович танци-манци.
Въъъх, наш Григор и той ли се присъедини към световната конспирация? И той се продаде значи? :) Колко ли му платиха да каже, че е заразен с короната? :D Четох в интернет, давали по 1800 лева само за да кажеш “Имам ковид-19 “. Тъй не научих, кой и къде дава тези пари, че да взема и аз малко кинти. Ама Григор не вярвам да приеме 1800. Много повече ще иска. И тъй ще гадаем ли колко са платили на Григор за неговия вирус? :) Нека облогът започне още сега. :D
22.06.20
16:49
Е защо толкова много, по избори и 50 лв са достатъчни.
казано от Brown Bomber на 22.06.20, 16:49:
Е защо толкова много, по избори и 50 лв са достатъчни.
По избори не те пращат в карантина, въпреки че за част от хората не е лоша идея..
22.06.20
18:11
Не знам какво връщат, ще ми е интересно дали ще се спазва. В Пловдив масово не се спазва нищо, а през уикенда имаше много народ от София и Варна за Капана фест, буквално гъмжеше от струпвания...Фандъкова днес на брифинга се заканваше за глоби, в Пловдив очевидно няма контрол и затова не се изпълняват мерките. Приятелите от Варна и София ми казаха, че в Пловдив е много хлабаво изпълнението на мерките, но пък кипи истински живот...
То турнир дето Джокович го организира беше голям майтап. Там напук на правилата направиха всичко и нищо не спазваха. Борна Чорич, също се е заразил и още един тенисист. Но джоката е малко странен, преди беше пуснал един националистически химн и там босненците май бяха ревнали яко и казаха че е най-малко харесвНия номер 1 в историята на тениса, което може и да е вярно :)
Аз пък вчера гледах едни тумби мангали....и си мислех ,дано Карбонарата да е прав с чипирането и тн...има нужда от прочистване.
23.06.20
10:23
казано от Margi на 23.06.20, 10:15:
😉
Написах произволно 456 и ми излезе Ферари 456 GT ;-), т.е. това видях
...иначе да, с добавянето на “нови случай” все има нещо по въпроса от темата :-)
Мнението беше редактирано от Dydo на 23.06.20 10:24.
23.06.20
10:28
казано от Margi на 23.06.20, 10:15:
😉
ШОК! БОНБА!11?!
ако напишеш и само “new cases” в гугъл и ще ти излязат горе-долу същите резултати. По някаква случайност така работят търсещите машини в интернет.
По някаква случайност, същите търсещи машини се ползват и от тези с теориите за конспирацията, плоскоземците и анти-ваксърите, за да търсят доказателства за твърденията си.
Oh, the irony… :D
Гърция въвежда изискване да се попълва този формуляр поне 48 часа преди влизане в страната. Генерира код, който ще го сканират на границата на телефона. Ще се чекираме и по земя.
29.06.20
08:20
Нищо не искат,вчера се прибрах от там.
29.06.20
10:09
И там е зле положението с туризма заради вируса,но явно няма да стане по-добре.
казано от Съби Събев на 30.06.20, 21:45:
Русия продължава да строи бързо възводими медицински универсални сгради...вече са направили 21 такива във 21 региони.......................и продължават..........
Какво означава възводими,и какво означава Русия да строи бързо?
Мнението беше редактирано от nervak на 30.06.20 22:16.
30.06.20
23:34
Строителството на автомобилния мост продължава 816 дни - 2 години и 86 дни. Стойността му се изчислява на около 3 милиарда евро. Железопътният 4 години. Толкоз за великите руснаци.
Нищо впечатляващо.
Само ти си наясно със строителството...само,че пропускаш преди проекта и геологията има още куп адмистративни дейности...та,аре холам.Кой знае изобщо кога е стартирала държавната поръчка.
Нищо бързо руската “машина” не може да свърши.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече