Коронавирус в България

Прескочи до:

27.10.20
20:02

казано от kaloyan на 27.10.20, 13:11:

Единственото нещо което ще си проличи, са неадекватните действия на държавата, които след време ще бъдат дори обект на статии, та даже и на историческа оценка.
Дефакто те не помогна нито на бизнеса, нито на хората. Не подкрепиха нито песимистите, нито оптимистите.

А ти какви адекватни действия предлагаш? И кое им е неадекватното? От
щаба ви казаха, ограничения на контактите, строги предпазни мерки. Вие нищо не желаете да спазвате. Е, кой е виновен тогава? И господ да слезе от небето и на него ще прехвърляте собствената си вина и неадекватност. Щото например тази пролет учениците бяха пуснати, а в махалата се събираха на групи по десетина. Същото беше и с възрастните. А днес някъв кретен е бил и плюл в софийски автобус една съзнателна гражданка, която му направила забележка що маската е под брадичката му. А защо изобщо я слага? Щом не я  използва?

Когато правителството въведе по-строги мерки, що ги въвеждало. Ако не ги въведе, тогава що пък не ги въвежда. Аз не знам дали управлението е неадекватно, но съм на 200 % убеден, че голяма част от вас са всъщност неадекватните. Защото просто не знаете какво искате и как ви се иска? Отпред ли ви се иска, отзад ли? Вече започнах да се чудя. Язък, че сте мъже. Фурнаджийски лопати. Нашите дядовци, герои загивали по фронтовете в Тракия и Македония биха се срамували от вас.

27.10.20
20:09

казано от Миро на 27.10.20, 20:02:

казано от kaloyan на 27.10.20, 13:11:

Единственото нещо което ще си проличи, са неадекватните действия на държавата, които след време ще бъдат дори обект на статии, та даже и на историческа оценка.
Дефакто те не помогна нито на бизнеса, нито на хората. Не подкрепиха нито песимистите, нито оптимистите.

А ти какви адекватни действия предлагаш? И кое им е неадекватното? От
щаба ви казаха, ограничения на контактите, строги предпазни мерки. Вие нищо не желаете да спазвате. Е, кой е виновен тогава? И господ да слезе от небето и на него ще прехвърляте собствената си вина и неадекватност. Щото например тази пролет учениците бяха пуснати, а в махалата се събираха на групи по десетина. Същото беше и с възрастните. А днес някъв кретен е бил и плюл в софийски автобус една съзнателна гражданка, която му направила забележка що маската е под брадичката му. А защо изобщо я слага? Щом не я  използва?

Когато правителството въведе по-строги мерки, що ги въвеждало. Ако не ги въведе, тогава що пък не ги въвежда. Аз не знам дали управлението е неадекватно, но съм на 200 % убеден, че голяма част от вас са всъщност неадекватните. Защото просто не знаете какво искате и как ви се иска? Отпред ли ви се иска, отзад ли? Вече започнах да се чудя. Язък, че сте мъже. Фурнаджийски лопати. Нашите дядовци, герои загивали по фронтовете в Тракия и Македония биха се срамували от вас.

Теб искам да те дам за пример като част от многото хора, които са платени и ходят и пишат по различни публични форуми.

Мога да посоча много примери защо мерките отдавна са неадекватни или закъснели. След краткия спав при първата вълна и знанието за предстоящата тежка втора, не се направи нищо за предотвратяването и. Нито стратегия, нито контрол на мерките. Това да се пуснат децата на градина и в училище е безумие, при положение че те са най-големите преносители на заразата.
Да не говорим дискотеките, обществените пазари. Аз нямам против да са отворени, но държавата трябва да поеме отговорност по контрола. Има доста още факти и те са 100-ци. Но вместо да храните Марги е редно да се замислите и върху други неща. Ти специално може и да не правиш опити да се замисляш, тъй като ти четеш от лист и съм сигурен в това.

П.С - все пак и това е политиката от много години, да се разделят хората. В това време политиците си правят каквото искат, но ти блажиш брадичката от тая работа.
Все се надявах дотук във фитнес форуми да не стигат такива хора, просто дъното да са разни такива които продават добавки ... ама нейсе :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.10.20 20:15.

27.10.20
20:34

казано от kaloyan на 27.10.20, 20:09:

Мога да посоча много примери защо мерките отдавна са неадекватни или закъснели. След краткия спав при първата вълна и знанието за предстоящата тежка втора, не се направи нищо за предотвратяването и. Нито стратегия, нито контрол на мерките.

Кое точно са неадекватни мерки? Когато се появи вируса, нямаше маски и предпазни средства по аптеките. Закупиха се и се внесоха. Спомням си за спора между Америка и няква европейска страна. За това, че американците отклонили няква доставка за себе си.

Осигуриха се защитни облекла за лекарите, оборудваха се Ковид отделения, купиха големи количества от онова лекарство за което журналистите натискаха, че уж било с вълшебно, магическо действие. И настояваха да го закупим.

Въведоха карантина, която никой не искаше да спазва. Въведоха маски, които никой от вас не иска да носи. Осигуриха се дезинфектанти в обществените обекти и градския транспорт. Гласуваха за удължени платени и неплатени отпуски. Още в началото се образува медицинския щаб с Мутафчийски, който вие хулехте и оплювахте постоянно, ежедневно. Кои точно мерки са приложени на запад и не са въведени тук? А за учениците какво? Да останат без образование ли? При положение, че децата по принцип не боледуват от това нещо?

27.10.20
20:42

А можеш ли да ми разтълкуваш тази своя реплика на написаното от мен?

казано от kaloyan на 25.10.20, 23:12:

Ти по същество не си казал нищо. Освен че не пишеш нищо свързано със спорта, си дошъл да защитаваш разни корона теории. Според мен си от платените , които ходят и пишат по всички форуми.
Единствено не разбирам защо форумната администрация толерира такива кАто теб.

Като как трябва да разбирам думите ти? ”СИ ДОШЪЛ ДА ЗАЩИТАВАШ РАЗНИ КОРОНА ТЕОРИИ”

Я моля малко по-подробно! Значи според теб в целия свят няма такова заболяване, няма такъв вирус, няма и умрели лекари у нас? Това е само една измислена корона теория? Една измама? Е как се вързва това с критиките ти, че държавата била неадекватна и не вземала мерки? Срещу какво да взема мерки?Нали няма такова заболяване? Нали това е само една корона теория, просто хипотеза, измислица? Срещу какво да взема мерки държавата? Тук абсолютно си противоречиш!

Все се надявах дотук във фитнес форуми да не стигат такива хора, просто дъното да са разни такива които продават добавки ... ама нейсе :)

И защо да са дъното хората, които продават добавки? Да не би да продават наркотици, дрога на тинейджърите? Че да са виновни пред някого за нещо и да се срамуват за което?

Мнението беше редактирано от Миро на 27.10.20 20:53.

27.10.20
20:51

В края на деня не е важно кой ти плаща заплатата, а дали спиш добре. Затова че не се напъвай излишно.

П.С ти някога влизал ли си в болница, знаеш ли за 10тилетните проблеми на здравната система ? Знаеш ли за реформите отпреди 30 години, които не се направиха. Сега ми пишеш че били подхвърлени някакви маски на лекарите. Даже не ми се пише и повече, но просто загатвам за другите хора.

П.С - относно добавките не загатвам това. А казвам че онлайн с линкове се продава фалшиви неща , свързано с това което пишеш :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.10.20 20:57.

27.10.20
20:54

Хм, фитнес залите оцеляха:

7.Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и
състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без
публика. Изключение се допуска по отношение на международния турнир по тенис Sofia
Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки, при спазване на
физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице.”

То даже тук се имат предвид мероприятия в по-широкия смисъл. Не знам във Джимовете има ли и публика 😁 но очевидно въобще не се и упоменават. С две думи, който има топки да ходи да си блъска. Пълни ще са, то е ясно. Явно натиска на бранша е голям, щом ги оставиха.....за сега.

Мнението беше редактирано от Dydo на 27.10.20 20:59.

27.10.20
20:55

казано от kaloyan на 27.10.20, 20:51:

В края на деня не е важно кой ти плаща заплатата, а дали спиш добре. Затова че не се напъвай излишно.

Не ми отговори на въпроса. За репликата за корона теориите. Ама както и да е. Липсата на отговор е също много добър отговор.

...Нито стратегия, нито контрол на мерките...

Аз за контрола да питам...

Когато пролетта държавата опита да контролира мерките - к’о станА?

Ходихме ли си по родните места по шумкарските пътеки, за да избършем прахоляка по стария миндер в коридора към мазето (което, разбира се, че е неописуемо важно в онзи момент!)?

Устискахме ли един Великден без семейна трапеза за 3 поколения?

Колко често се случва в заведение за хранене да забърсват масата и столовете пред вас с дезинфектант?

Хайде, да не питам колко от вас по време на тренировка във фитнеса ползват стриктно кърпа и забърсват уредите с дезинфектант... Всеки път. Всяка тренировка. От пролетта до ден днешен.

Как трябва да се упражнява контрол върху спазването на мерките - разстрел на място за нарушителите ще свърши ли работа?

Не искаме някой да ни казва какво трябва да стане - искаме да цакаме с топла бира балъците, искаме да минем тънко и с гордост да заобикаляме правилата (въпрос на престиж е все пак!).

Държавата е крива... а съдържанието й?

Булга-а-ар! Булга-а-а-а-ар!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.10.20 20:58.

27.10.20
20:57

Чичаците тип Киро Брейка са в шоГ.
Хем Путин “създаде” ваксина, хем Лукашенко каза, че няма вирОс.
Хем се подмокрят на тоталитарните режими и твърдата ръка, хем маските им пречели на свободата.
Като добавим и типичните фейсбук псевдо философии... Става мазало от противоречия.

27.10.20
21:00

казано от Кольо Пияндето на 27.10.20, 20:57:

...Нито стратегия, нито контрол на мерките...

Аз за контрола да питам...

Когато пролетта държавата опита да контролира мерките - к’о станА?

Ходихме ли си по родните места по шумкарските пътеки, за да избършем прахоляка по стария миндер в коридора към мазето (което, разбира се, че е неописуемо важно!)?

Устискахме ли един Великден без семейна трапеза за 3 поколения?

Колко често се случва в заведение за хранене да забърсват масата и столовете пред вас с дезинфектант?

Хайде да не питам колко от вас по време на тренировка във фитнеса ползват стриктно кърпа и забърсват уредите с дезинфектант... Всеки път. Всяка тренировка. От пролетта до ден днешен.

Как трябва да се упражнява контрол върху спазването на мерките - разстрел на място за нарушителите ще свърши ли работа?

Не искаме някой да ни казва какво трябва да стане - искаме да цакаме с топла бира балъците, искаме да минем тънко и с гордост да заобикаляме правилата (въпрос на престиж е все пак!).

Държавата е крива... а съдържанието й?

Булга-а-ар! Булга-а-а-а-ар!

А ти случайно да имаш нещо общо с Миро ? Аз говоря за съвсем други неща ... Има ли правила за кражба и убийство, закони нещо ? Разчитаме да ги спазваме нали ? Но какво става когато не се спазват ?
Бях в Швейцария и там е същата работа и сега си сърбат попарата. Не ми е мисълта за това ...
Мисълта ми е за нещата които не трябваше да се правят от страна на служби и правителство, но те се направиха и отговорностите се прехвърлиха само и основно на обикновения човек и ние като пълни пичове, естествено се разделихме и започнахме да се плюем, какво повече да кажа :)

27.10.20
21:02

П.С - какъв фитнес бе , и ми говориш за мерки, аз не съм стъпвал в зала от март месец ... хахах :))

27.10.20
21:02

казано от Кольо Пияндето на 27.10.20, 20:57:

Хайде, да не питам колко от вас по време на тренировка във фитнеса ползват стриктно кърпа и забърсват уредите с дезинфектант... Всеки път. Всяка тренировка. От пролетта до ден днешен.

Само да вметна в Швеция, където уж нямало мерки, какво бърсане с дезинфектант и какво мазане с алкохолен гел пада в залата. После трябва да си слагам два слоя гипсова шпакловка на ръцете, за да не ми се хлъзга лостът. ;)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.10.20 21:02.

казано от kaloyan на 27.10.20, 21:00:

А ти случайно да имаш нещо общо с Миро ?

Не, нямам нищо общо с него.
Затова и не се обръщам към него.

Аз говоря за съвсем други неща...
Мисълта ми е за нещата които не трябваше да се правят от страна на служби и правителство, но те се направиха...

Тия неща, ония неща... за какви неща става въпрос?

27.10.20
21:12

казано от Кольо Пияндето на 27.10.20, 21:07:

А ти случайно да имаш нещо общо с Миро ?

Не, нямам нищо общо с него.
Затова и не се обръщам към него.

Аз говоря за съвсем други неща...
Мисълта ми е за нещата които не трябваше да се правят от страна на служби и правителство, но те се направиха...

Тия неща, ония неща... за какви неща става въпрос?

След първата вълна, трябваше да има по - сериозно проучване за това как хората реагират на пандемията, например :

1. Проучване върху ресторантите и спазването на мерките
2. Проучване в баровете и спазване на мерките
3. Проверка върху хотели, заетост и спазване на мерките
4. Училища
5. Публични открити пространства
6. Публични закрити
7. Спортни закрити зали
8. Спортни открити зали и поведение на публика
9. Заводи  и места със струпване на хора

Има и още други точки, но след първата вълна нещо като “спазване на мерки” изчезна като понятие :) .. Дефакто нямаше никакви мерки.

И още нещо .. това да кажеш “носете маски” не решава даден проблем. ...  и подобни пожелателни приказки.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.10.20 21:14.

27.10.20
21:35

Според мен, Калояне мерки се приеха, много от които адекватни. Проблемът е, че “потомците” на рода Дуло и разни последващи родове нищо не спазват както е предписано.

казано от kaloyan на 27.10.20, 21:12:

След първата вълна, трябваше да има по - сериозно проучване за това как хората реагират на пандемията, например :

1. Проучване върху ресторантите и спазването на мерките
2. Проучване в баровете и спазване на мерките
3. Проверка върху хотели, заетост и спазване на мерките
4. Училища
5. Публични открити пространства
6. Публични закрити
7. Спортни закрити зали
8. Спортни открити зали и поведение на публика
9. Заводи  и места със струпване на хора

Има и още други точки, но след първата вълна нещо като “спазване на мерки” изчезна като понятие :) .. Дефакто нямаше никакви мерки.

Нещата се свеждат до фундаменталната отправна точка:
(1) какво трябва да направи държавата за мен, за да преодолея ситуацията
или
(2) какво трябва да направя аз, за да преодолея ситуацията

Мерки имаше и продължава да има.
Там, където е трябвало да действам аз, всичко е било по устав. Дали ми е харесвало, дали ми е било удобно или приятно - това няма значение. Също както никога не е имало значение дали някой ще ме провери - не го правя заради това - заради страх от проверка и наказание. Това прилича на карането по магистралата - има си правила, слагам темпомата на 130 km/h и ми е през центъра дали по пътя има полиция, камери и т.н. Ако всеки е намерил сили в себе си да направи нещата на този принцип, нямаше да чакаме контрол и да се извиняваме с (и да обвиняваме за) липсата му.

казано от kaloyan на 27.10.20, 21:12:

И още нещо .. това да кажеш “носете маски” не решава даден проблем. ...  и подобни пожелателни приказки.

Не решава защото ни липсва това, което Боби спомена, че е явно в Швеция.

27.10.20
21:46

Съгласен съм с теб и въобще съм на същото мнение за общество и обществена отговорност, но те винаги са били в тежък дефицит. Това може да се онагледи с шофирането и жертвите от тях. Но това не е като коронавируса от вчера. И влизаме в един затворен кръг, който е от години , образование, култура, норми и общество, политици, полицаи, образование и тн...държава, контрол, превенция, образование.
И това всичкото се връща като бумеранг всеки път и винагище е така. :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.10.20 21:48.

27.10.20
22:03

Калояне...нали ти по време на първата криза избягваше КППТтата много тарикатски?А?

27.10.20
22:19

казано от nervak на 27.10.20, 22:03:

Калояне...нали ти по време на първата криза избягваше КППТтата много тарикатски?А?

Всъщност не беше тарикатски, на мен ми беше позволено . Освен това, по никакъв начин не съм застрашил системата или някой човек.

27.10.20
22:56

казано от kaloyan на 27.10.20, 22:19:

казано от nervak на 27.10.20, 22:03:

Всъщност не беше тарикатски, на мен ми беше позволено . Освен това, по никакъв начин не съм застрашил системата или някой човек.

С МартитУ имате обяснение винаги.

28.10.20
00:06

казано от Миро на 27.10.20, 20:34:

Кои точно мерки са приложени на запад и не са въведени тук? А за учениците какво? Да останат без образование ли? При положение, че децата по принцип не боледуват от това нещо?

В такъв случай защо пак минават на електронно обучение? Правителството с адекватните си мерки, затваря училища и дискотеки, и оставя отворени фитнес залите, тотален цирк.

Миро, днес в колко форума си изкара надника?

28.10.20
08:29

Кво общо имат фитнес залите и дискотеките,а и училищата.
Къде са един върху друг?-в залата или в бара/дискотеката?
Да не говорим,кое повече се посещава.

Bart Simpson

28.10.20
09:13

Аз и прееикороната си миех и бършех лоста, просто защото така съм научен там където започнах с фитнеса.
Маската в кухнята не съм я свалял от март, нито аз, нито никой, който работи с мен, плащам на втора хигиенистка само да върви кат совалка из кръчмата с дезинфектант, връщам хора редовно(губя пари) за да се включа в изискванията за разстояние между масите.
По план тр да имам 80 места вътре, от днес имам 42.
Имма две инфра ред лампи за по 500+ лв(скочиха им лошо цените), както и филтърна система за въздух, колко върширабота не знам, но когато ме проверяваха, хората изпаднаха в умиление, че има заведения където на някой му пука.
Общо взето короната до ден днешен ни строва около 0.7М.
🤢
На Нервака работата му е със задължителна тежка екипировка, а знаете ли как се готви без нос и как се пробва храна без уста, никак.

Едит:
Току що до всички ни пристигна мейл от офиса-остават отворени само ресторанти, които могат да се самоиздържат.
Управителите и управляващите партньори, където има сами договарят условията с наемодателите.
Пари-няма за втора криза.
И така-15 годишни спестявания отиват да правят компания на шумата в гората, дано това е най-големия ми проблем.
Мисля да си отворя едно сутрешно вино.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.10.20 09:44.

28.10.20
11:23

казано от nervak на 28.10.20, 08:29:

Кво общо имат фитнес залите и дискотеките,а и училищата.
Къде са един върху друг?-в залата или в бара/дискотеката?
Да не говорим,кое повече се посещава.

В залата всички трениращи се въртят на едни и същи станции, пипат с ръце дръжки на дъмбели, уреди, дишат учестено, потят се и хвърчат секрети.
Ти може и да дезинфекцираш след себе си, но останалите не го правят и не е сигурно, че помага особено.
След интензивна тренировка, в която съм се изпотил като животно, огледалата около мен стават мокри, ако съм болен, гаранция всички около мен ще го лепнат. Сигурно 20% от залите имат супер хигиена и вентилация, а останалите 80%?
Фитнес залите са бацилници и ако някой не го осъзнава си е за негова сметка, друг е въпроса, че мен лично вече не ми пука толкова.

28.10.20
11:27

Ресторантьорския сектор страда доста и трябва да му се помогне, дори фитнес и всичките зали. Но не знам държавата как точно помога, пак има разни схеми, за нас има за други не. Един приятел със зала ми разправя че е тръгнал да кандидатства и са го пръснали от проверки, освен това цялата загуба на време и документи му излиза през носа.
Отделно на това като че ли повечето наемодатели, не проявяват и много разбиране по въпроса. Би било логично да свалят наемите, за да може зали, ресторанти и тн да не се задъхват , държавата също трябва да помогне ... На практика поне това което виждам на база на затворените места е че , не стават някои неща.

28.10.20
11:42

28.10.20
11:55

Ей това ще го оставя без коментар за неразбиращите какъв е проблемът с баровете и фитнес залите.

28.10.20
12:02

казано от Brown Bomber на 28.10.20, 00:06:

В такъв случай защо пак минават на електронно обучение? Правителството с адекватните си мерки, затваря училища и дискотеки, и оставя отворени фитнес залите, тотален цирк.

Затова защото. Още на 15 септември (и дори още към 10.09) имаше огромен обществен натиск. Родителски. Изобщо да не започва учебната година в училищата. Естествено правителството не може да не се съобрази с това желание на обществото. А и това електронно обучение засяга само учениците в средните училища и студентите. Които са по-въприемчиви към заразяване от малките деца. От началната и основна степен засега ще ходят на даскало.

казано от Brown Bomber на 28.10.20, 00:06:

Миро, днес в колко форума си изкара надника?

Сега не мога да ти отговоря. Първо трябва да ги преброя. :)  Но в момента съм отворил куфарчето с парите и броя пачките столевки от вчерашната “реколта”.  :D Като  пресметна чистата печалба от троленето по форумите, ще преброя и колко от тях са ми платили да подлъгвам и зарибявам хората, че корона вирус има. :)  Иии да поствам навсякъде моята корона теория както каза Калоян. :)

Мнението беше редактирано от Миро на 28.10.20 12:04.

28.10.20
12:10

Няма проблем, ясен си ми като бял ден, който няма глава на раменете да му мисли.

казано от Boby_ на 28.10.20, 11:55:

Ей това ще го оставя без коментар за неразбиращите какъв е проблемът с баровете и фитнес залите.

Боби, а не мислиш ли, че от “working out in a gym” с маска на лицето, на обяд, когато има общо 3-4 души в зала от около 500кв. метра с вентилация, до “working out in a gym”, в 7 вечерта след работа, в претъпкано мазе с още 20 човека на 50кв. метра, разликата е от земята до небето ?

28.10.20
14:49

Положението с мозъка, дето е в главите на хората е отчайващо. Одеве влиза един колега, т.е. от тия дето ви упоменах по-назад в темата, че не се изследваха и нещо ме бъзика, че заради Ковид не съм бил на работа. Викам му, че такива като него са още по-опасни, защото така и не се изследваха и може да сеят наред. Отговор /цитирам буквално на 100 %/: Ако искате ме замеряйте с камъни-няма да се изследвам.
И едно още по-страшно нещо, което си е направо за не знам какво-мен ако питате си е за пандиз. Та единият от двамата констатирани колеги в момента, т.е. направо и болните, които трябва да са под карантина поне 14 дни, го видяли други колеги да пльоска снимки във Фейса. Снимал се там преди ден два с още около 10 тина души на някакви поляни-иху аху. Знаеш, че си с Ковид, сополив си, кашляш, нарушил си карантината......и не просто нарушил, излизайки от вкъщи за нещо много набързо, не просто да се видиш набързо с един двама души, а си отишъл в група от 10 ина приятели да купонясвате заедно, без маски, без нищо, на които да им бухаш в лицата.
Не знам, хора.
А пък другия болен, който е в Пирогов писал на шефа, че само като се наведял и вече чувствал супер умора и едвам дишал.

28.10.20
14:49

Аз мисля ,че хората масово си спазват мерките .
Това ми прави впечатление ,а обикалям доста.
Дори в затънтена планинска махала с пет човека на кръст,хората носеха маски.
Защо все трябва да оплюваме сами себе си,да търсим виновни,да има праведни ..
А  онлайн обучението е ефективно колкото и онлайн е...нето

28.10.20
15:05

казано от doni dimitrov на 28.10.20, 14:49:

Аз мисля ,че хората масово си спазват мерките .

Е спазват, някои даже прекалено. В момента в бача хората на бюрата са с маски. Само като излизат да пушат и евентуално ако се хранят на бюрото, ги свалят.

28.10.20
15:16

казано от Alexander Krastev на 28.10.20, 14:26:

казано от Boby_ на 28.10.20, 11:55:

Боби, а не мислиш ли, че от “working out in a gym” с маска на лицето, на обяд, когато има общо 3-4 души в зала от около 500кв. метра с вентилация, до “working out in a gym”, в 7 вечерта след работа, в претъпкано мазе с още 20 човека на 50кв. метра, разликата е от земята до небето ?

Естествено, че има разлика. Не забравяй обаче, че основните механизми на заразяване са два, а контактът със заразени повърхности не зависи от това колко души има в момента в залата.

Т. Тодорова

28.10.20
15:28

Да не говорим, че пиковите часове пак са си пикови и хората пак са си хора, та заразата си се върти и разпространява без да има значение дали 5 човека ходят на обяд и си пръскат лежанката със спирт.

Гледах вчера клипчета от групови тренировки в една-две зали в Пловдив. Мила мамо...🙄

Е аз говоря именно, че има разлика дали си в пиков час или по обяд, когато няма кой да напсуваш.

А това за повърхностите важи с пълна сила за публичен транспорт, подлези, магазини и т.н.

Ако човек не пази хигиена, все тая дали ще се заразиш от лоста във фитнеса или от количката в супермаркета.

28.10.20
15:34

Въпрос на късмет е, вчера някакъв бавноразвиващ олигофрен с раста до кръста се навря отгоре ми да пита колко серии имам още...

28.10.20
16:45

https://experience.arcgis.com/experience/3a056fc8839d47969ef59949e9984a71

02.11.20
10:55

Съкилийника ми,дет сме заедно в офисбокса,младеж на 34…яко 100кг и кусур копеле,фирка тренира и тн,втора седмица не може да стане от леглото...
Кашля деа...на китайски.

02.11.20
11:09

Колега от офиса заминаваше за Германия и си направи задължителния тест в петък, но му излезе положителен, а няма никакви симптоми.
Аз пък обикалях разголен и шофирах потен след тренировка на свалени стъкла и от няколко дни се чувствам болнав, без сополи, кашлица и температура, но си стоя вкъщи и не искам да си правя тест, че вдругиден заминавам за Испания и Португалия.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1