25.03.21
21:47
Единствената причина, поради която бих се ваксинирал е за да не се налага да си правя по минимум два теста, като пътувам в чужбина. Как може да приемат тест направен до 3 дни?! Това е висша форма на лицемерие и наглост. Да не говорим, че в чужбина PCR струва от 100 до 200EUR в зависимост от това, колко ти е спешен, нямам думи да го опиша.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 25.03.21 21:49.
25.03.21
22:10
Да не забравяме ,че някой прави страшно много пари от цялата тази пандемия.
И ще иска тя да не свършва.
На мен пък ми е интересно какво стана с Китай и как пребориха вируса там ?
казано от doni dimitrov на 25.03.21, 22:10:
И без това спестените от технологиите работни места трябваше да насочат хората към грижите за болните и възрастните, по-лесно е всички да станат лаборанти май :))
На мен пък ми е интересно какво стана с Китай и как пребориха вируса там ?
А на някои им дойде дюшеш без въобще да са го мислили и полагали усилия за участие в “световния заговор” по тази насока. Примерно си си бил и преди водеща лаборатория, а и не само. В квартала гледам по разни кооперацийки се навъдиха разни помещения с лаборатории, а народа се реди на опашка. Та лаборатории, производители на тестове, маски, дезинфектанти, болници.....не знам каква е пътеката за Ковид, ама май не е малка.
Мнението беше редактирано от D_M на 25.03.21 22:25.
казано от Bart Simpson на 25.03.21, 21:18:
При съпругата ми има за служители и семейство, трябва да разкарат АЗ, която другите не искат.
Дори и в нашата фирма дойде опция за ваксиниране, в моя ресторант никой не иска да се ваксинира, не с АЗ, с никоя.
А всъщност тя е ваксината с най-малко странични ефекти, ама кой да чете...
DW цитират института “Паул Ерлих”. Важното е да се вярва на путинска пропаганда.
Няколко случая на тромбоза с недоказана причина на няколко десетки милиона ваксинирани срещу 3% смъртност. Дори без да пресметнеш разликата, звучи смешно и несъпоставимо.
И за сравнение колко е силно влиянието на Путин в България, в Швеция при пълна прозрачност на случаите в Норвегия и при положение, че шведите разбират свободно норвежки и следят медиите там, 96% от населението иска да се ваксинира. Това при положение, че тук право на избор на ваксина няма.
В добавка при всички грешки, които се направиха в Швеция, все пак властите си спазват стриктно плана за ваксиниране. Случаите растат, а смъртността намалява - страната стигна почти 13% ваксинирани и почти всички са старци и здравни работници, което вече оказва влияние върху смъртността и броя тежки случаи. Пък вие си се опъвайте като магарета на мост насред бойкова магистрала.
Абе има и шашкане, а и плацебо. Колежка на жената разправяла за мъжа си, който усещал, че това май му е краят след ваксинацията ? Та оня викал: ох, не се чувствам добре, вдигнах много висока температура-мерят го, то 36 и малко. Боли ме глава, кръвното ми скочи-мерят го, то в норма ?
Еми, то ако става въпрос погребалните агенции печелят милиони, вероятно. Това значи ли, че погребалните агенти ще излязат с картечници и бомби на мегдана, да произвеждат трупове? :D
Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто да го направиш. Много сте наплашени скептиците, че някой ще удължи до безкрай тая криза. :)
Защо, вижда ли му се края ... да не би нещо очилата да са ми за смяна :) Прогнозите са за догодина по това време, с достатъчно ваксини, вкл. нови и с ефективни лекарства. И да се надяваме че няма да има някой друг вирус. Далече сме от края
25.03.21
23:35
Осама събори кулите от пещерата Тора Бора, но гледа как падат на запис след 3 дни. Самолет се удари и в Пентагона, коронавирусът е случайност, Путин е лош, Байдън е добър, няма странични ефекти, ваксинирайте се магарета.
Естествен подбор, казваш. Честно казано съм за такова нещо и мога да избирам за себе си, с всички евентуални рискове или евентуални ползи, но нали около мен има хора и живея сред тях. Не мога да да се придържам към убежденията си - природата да си свърши работата естествено, когато последствията пряко ще рефлектират върху хората около мен и то без право на техен избор. Ех, защо не бях един овчар някъде по пустите баири, ваксина ли - никога! Ама не съм
26.03.21
06:43
Солидарността е лесно нещо, когато е само на думи, но я няма, когато някой трябва да развърже кесията.
Колко хора, които изгубиха трайно работата си, подкрепят голо затваряне и колко хора, които са независими от тази гледна точка? Даже и позабогатяха, оборотите им се вдигнаха. И се нападат едни други. Едните били убийци, за естествен подбор, а другите са моралисти, загрижени.
А в речника срещу политика пише доста повече от 240 хитряги в голямата сграда и бюлетина веднъж на 4 години. Повечето неща в живота на човека са вид политика. ‘’Корпоративна политика’’ също е доста гнусен израз.
И, не, не знам всичко и нямам намерение да решавам аз световните проблеми, гласувам рядко, обикновено с протестен вот, срещу, и обикновено при балотаж. Тази година ще гласувам за най-умряла та партия, още не знам коя е ?
Трололоу
26.03.21
07:15
казано от Миро на 25.03.21, 23:06:
И ще иска тя да не свършва.Еми, то ако става въпрос погребалните агенции печелят милиони, вероятно. Това значи ли, че погребалните агенти ще излязат с картечници и бомби на мегдана, да произвеждат трупове? :D
Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто да го направиш. Много сте наплашени скептиците, че някой ще удължи до безкрай тая криза. :)
Ебаси бях се притеснил сериозно ,че някъде си изчезнал и няма кой да ни казва кое как е за вируса.
Сега вече се поуспокоих и ето пия си кафето вече не толкова наплашен.
Викаш погребалните агенции те най-много, а пък война не дай си боже да стане пак само те нали?
Кажи сега за Китай какво стана там .......
казано от Brown Bomber на 25.03.21, 23:35:
ваксинирайте се магарета.
Отивам днес,без да ми пука...,а Путин е комунист от най-долните,Байдън е пендъллизец от най-гадните.
Ще останете магарета...само с магарешка кашлица.
26.03.21
09:07
След един репортаж за доста заразени след ваксината, Ангелов започна да обяснява как ваксинираните поне няма да го изкарат в много тежка форма.
казано от Bart Simpson на 26.03.21, 09:07:
След един репортаж за доста заразени след ваксината, Ангелов започна да обяснява как ваксинираните поне няма да го изкарат в много тежка форма.
Добро утро,никой не е казал,че като се ваксинираш няма да го караш....За съжаление няма никаква грамотност по отношение действието на ваксините,стадния имунитет...Всеобщото мислене е ,че след ваксината всичко свършва...за това е и тази тъпня с:
“на теб кво ти пука ,дали аз съм ваксиниран...нали ти си ваксиниран?”
Мнението беше редактирано от nervak на 26.03.21 09:20.
26.03.21
09:22
Съгласен съм, че за неваксинирани, живота ще е по-сложен, но за да се запазят правата на нежелаещите да се ваксинираме, трябва да има опция.
След като не е задължително в момента, за практикуващи медици, значи за готвач, да кажем, никога няма да бъде.
Аз не искам да съм прав, нито мога да споря или убеждавам в правота, защото не ми е работа.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.03.21 09:23.
Добре де, слушам разни изказвания, как именно ваксинирани заразявали здрави хорва. Нали във ваксината не е 100 % вирус, а част от него, протеин от него и т.н. Как може с полувирус или четвърт да заразиш в пълна степен. Или и така ставало и заразените са болни от полу Ковид:-)
Питам, защото днес живи и здрави ще се ваксинираме, а след седмица отиваме при възрастни хора. Да не стане някоя беля.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.03.21 09:41.
26.03.21
09:24
Дидо, не заразяваш заради ваксината, а защото може да си ваксиниран и да нямаш още антитела в период от време и да се заразиш по естествен начин и да разнасяш.
26.03.21
09:30
Дали не прескочихме “трапа” на третата вълна?
казано от Bart Simpson на 26.03.21, 09:24:
Дидо, не заразяваш заради ваксината, а защото може да си ваксиниран и да нямаш още антитела в период от време и да се заразиш по естествен начин и да разнасяш.
Ясно, явно просто са си били заразени отделно от ваксината.
26.03.21
09:48
Дидо, ти наясно ли си как става заразяването, както и как действа ваксината?
казано от Alexander Krastev на 26.03.21, 09:48:
Дидо, ти наясно ли си как става заразяването, както и как действа ваксината?
Аз съм наясно, ама като не съм спец, де да знам-може някой детайл който уж не съм допуснал, да води до някакви последици. Та затова, когато не си профи в дадена област или смяташ, че познанията ти далеч не са достатъчни, по-добре питай.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.03.21 09:51.
26.03.21
09:54
Дидо, не е форум за спорт, мястото да си градиш мнението , казвам го уважавайки мнението на много хора тук.
Аз познавам много медици, един златен Хипократ, брат му, двете ми сестри, зет ми и още много и много и никой от тях няма да се ваксинира, за мен тяхното мнение е взето в предвид.
Главната мед сестра на третата най-голяма болница в София също не иска да се ваксинира.
едит:
Сестра ми го изкара доста тежко, без болнично лечение, но много тежко и за миг не се усъмни в мнението си.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.03.21 10:00.
казано от Bart Simpson на 26.03.21, 09:54:
Аз познавам много медици, един златен Хипократ, брат му, двете ми сестри, зет ми и още много и много и никой от тях няма да се ваксинира, за мен тяхното мнение е взето в предвид.
Ами кажи тогава и ние да разберем, защо. Аз също познавам лекари, включая само преди няма месец говорих с един от най-добрите детски кардиолози в БГ, който въпреки, че го е изкарал /само след 2 месеца не са му останали никакви антитела/, се е ваксинирал. Както и жена му-изкарала го е тежко, но след това си е сложила и ваксина. Явно и сред тези съсловия има различни мнения.
ПС, щях да забравя - колегата в стаята ми, който е под 30 г. днес сутринта е бил на ваксина. Астра Зенека са му сложили. Майка му е лекар в Пирогов, което предполага, че е водила и разговори с който трябва, вижда как са нещата и т.н.
Не те убеждавам, нито пък го вярвам, че твоите хора не са правите или пък обратно. Явно всеки лекар има аргументи “за” и “против”. И всеки действа и дава съвети според убедеността си.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.03.21 10:07.
26.03.21
10:09
Дидо един бългатин в Чикаго видял негов познат от Каспичан да продава семки пред една голяма банка и му вика:
-Човек, много съм закъсал, дай ми 100 $ назаем, моля те.
- Ааааа, ние с банката сме ае разбрали, аз не давам пати назаем, те не продават семки.
Дидо, не е моето поприще, дори не зная как работят ваксините, имам повърхностни знания, но недостатъчни за вещо решение, тогава си избирам на кой да вярвам, базирано на предишен опит.
Както и те не ме питат как да си сготвят лазаня, просто идват на гости.
26.03.21
10:09
Не му били останали антитела и се ваксинирал :) ОМГ
казано от Brown Bomber на 26.03.21, 10:09:
Кое е смешното тук, явно не разграничаваш двата факта и им даваш някаква ваимовръзка. Просто на въпроса, имате ли антитела той отговаря, че два месеца след като се е излекувал вече е нямал. В началото е имал. На въпроса, ваксинирал ли се е той и жена му, отговори, че да. Не е казвал, че се е ваксинирал, защото не му били останали антитела, където го прочете това да го казвам.
26.03.21
10:25
Колежка на съпруга на мой колега се връща в офиса след ваксинация и припада. Свестили я с шамари и звънят на Бърза Помощ, а оттам ги питали, да не би днес да се е ваксинирала ;)
Няма проблеми, като ти свършат антителата иди и пак се ваксинирай, после пак и така докато свят светува.
26.03.21
10:27
Е не е ли това мастер плана?
26.03.21
10:29
Аз искам да споделя нещо с вас и защо вярвам, че и мен и всички у дома ни пропуска към момента, пък вие си прочетете по темата.
1. Нямам ден без чесън
2. Всеки ден и двамата пием котешки нокът(аз от доста време насам, оаобенно есен и зима).
казано от Bart Simpson на 26.03.21, 10:29:
Аз искам да споделя нещо с вас и защо вярвам, че и мен и всички у дома ни пропуска към момента, пък вие си прочетете по темата.
1. Нямам ден без чесън
2. Всеки ден и двамата пием котешки нокът(аз от доста време насам, оаобенно есен и зима).
Остава и йога да почнеш...действа на имунитета ,като изброените от теб.
казано от Brown Bomber на 26.03.21, 10:09:
Аз съм с 2000 и днес отивам за ваксинация.
26.03.21
10:51
Нервяк, аз съм виждал как синът ми когато е болнав и му купя желана играчка се изправя веднага на крак.
Ако йогата ме забавлява и повишава духа, ще го правя, защото знам ,че еможионалното състояние има пряка връзка с възпротивителните сили на организма, а ти какво ще си биеш си е твоя работа.
Нерва, прочети за котешкия нокът, ползва се при ХИВ позитивни, няма по-доказан хомеопатичен продукт, осезаемо влиаещ на кмунитета при хора.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.03.21 10:58.
И аз и жена ми много пъти сме били се оказва в близост до хора, които са били болни. В нейната работа е имала в продължение на дни дори доста контактни хора, сополявещи се, кашлящи и т.н., които после им е установен Ковид. И времето си минава, с отрицателни тестове сме вече няколко пъти, но де да знае човек. Не го отдавам на ракията, че ми е изгаряла всичко що съм полепнал през деня, нито на течността за уста, дето жабуря сутрин и вечер ей така за хигиена. Не се имам за някакъв със супер имунитет, явно е късмет.
казано от Dydo на 26.03.21, 10:54:
Не се имам за някакъв със супер имунитет, явно е късмет.
Моят доктор казва, че има хора невъзприемчиви към доста вируси. Може и да не е късмет.
26.03.21
10:58
Днес си направих поредния PCR тест (втори за тази седмица) срещу скромните 160 CHF и лаборантката ми се извинява за ровенето в носа, а аз я успокоявам, че не ми е за първи, няма да ми е и за последен път, нищо че съм го преболедувал преди няма и 4 мес. И ако някой сега ще ми говори за колективна отговорност и че са ми свършили антителата, да вземе да се гръмне.
казано от Margi на 26.03.21, 10:58:
Моят доктор казва, че има хора невъзприемчиви към доста вируси. Може и да не е късмет.
Бе кви ли не теории вече. Чета, че и кръвните групи играели уж, ама така ли е, не е ли. 0-левата била най ок, после пък чета за моята /АБ - /, че била много твърда от към вирусни инфекции, кой да знае вече. Плюс това не водя здравословен начин на живот, предполага се, че имунната ми система следва да е по-слабичка. Но има явно безброй фактори.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.03.21 11:00.
26.03.21
11:02
казано от Boby_ на 25.03.21, 22:31:
А всъщност тя е ваксината с най-малко странични ефекти, ама кой да чете...
DW цитират института “Паул Ерлих”. Важното е да се вярва на путинска пропаганда.
Няколко случая на тромбоза с недоказана причина на няколко десетки милиона ваксинирани срещу 3% смъртност. Дори без да пресметнеш разликата, звучи смешно и несъпоставимо.
А всъщност точно с тази ваксина имаше смъртен случай при изпитването и.
Колкото до пропагандата, явно само Путин е пропагандатор, Запада са чисти като сълза :D
Тия “няколко случая с недоказана тромбоза”, мен лично ме отказват тотално от ваксината...След ковида ми се появиха 4 тромба, вярно повърхностни(то дълбоките няма как и да ги видиш и усетиш преди положението да е станало зле). Разкарах ги с разни комбинации, но няма да си го причиня сам. И не, не съм “антиваксър”.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.03.21 11:02.
26.03.21
11:06
Казах го и аз много пъти, синът ми има пълен ваксинационен паспорт в Ирландия, а там влизат и ротавирусите, които тук още не са в листа, но не искам да се ваксинирам , не с Астра Зенека, с никоя не искам.
Не искам , не защото ме е страх, не защото се опъвам на сиатемата, просто защото не вярвам че е нужно.
Асптра зенека пострада имиджово, просто беше въпрос на време да има смъртен случай, който да не е в последствие на ваксината.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 26.03.21 11:10.
казано от Dydo на 26.03.21, 11:00:
казано от Margi на 26.03.21, 10:58:
Бе кви ли не теории вече. Чета, че и кръвните групи играели уж, ама така ли е, не е ли. 0-левата била най ок, после пък чета за моята /АБ - /, че била много твърда от към вирусни инфекции, кой да знае вече. Плюс това не водя здравословен начин на живот, предполага се, че имунната ми система следва да е по-слабичка. Но има явно безброй фактори.
Доколкото знам, не е теория, а е напълно измерими - може да се докаже с изследване.
Но иначе да, факторите вероятно са доста.
Мнението беше редактирано от Margi на 26.03.21 12:24.
26.03.21
11:27
Дидо, защо се смяташ за пример за здравословен живот?