Колкото до “недоказаната тромбоза”, аз лично не бих поела подобен риск, при все че цялата си бременност карах на кръворазреждащи.
Мнението беше редактирано от Margi на 26.03.21 12:32.
казано от Bart Simpson на 26.03.21, 11:27:
Дидо, защо се смяташ за пример за здравословен живот?
Ти май от желанието да си ми контра въобще нямаш време и да прочетеш какво съм писал
казано от Dydo на 26.03.21, 11:00:
Плюс това не водя здравословен начин на живот
26.03.21
11:48
аха, извинявай, не прочетох-не-то.
Не съм контра нико му, по дефолт.
казано от Brown Bomber на 25.03.21, 21:04:
Кала, защо се хабят да правят изпитания, като мога да питат теб?
По-скоро за кураж го написах това. Иначе ясна е работата с моето мнение :)) Обаче гледайте видеото което пуснах, няма да съжалявате :)
казано от kaloyan на 26.03.21, 12:12:
казано от Brown Bomber на 25.03.21, 21:04:
Кала, защо се хабят да правят изпитания, като мога да питат теб?
По-скоро за кураж го написах това. Иначе ясна е работата с моето мнение :)) Обаче гледайте видеото което пуснах, няма да съжалявате :)
Къф кураж)))...да не отиваме на гилотината...просто по един чип и толкова...
казано от nervak на 26.03.21, 12:47:
..просто по един чип и толкова...
Ей го, в Китай май вече върви точковата система-при провинения ти се отнемат точки. И ако си бил много непослушен, накрая няма да можеш и карта за градския транспорт да си купиш :-)
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 26.03.21 13:05.
казано от doni dimitrov на 26.03.21, 07:15:
Ебаси бях се притеснил сериозно ,че някъде си изчезнал и няма кой да ни казва кое как е за вируса.
Сега вече се поуспокоих и ето пия си кафето вече не толкова наплашен.
Викаш погребалните агенции те най-много, а пък война не дай си боже да стане пак само те нали?
Кажи сега за Китай какво стана там .......
Еееми как? За къде е форумът без мен? Много правилно се тревожиш. :) Кой ще ви дава мъдри съвети всеки божи ден? Обаче ще те успокоя с един стар девиз от соцвремената: “Героят е винаги в строя!”. :)
За китайците кво да кажа. Правят си ваксините, сетне се бодат с тях. Забравиха за ковида, дисциплиниран народ. Немците ме разочароваха. :)
Не, не се бодят - там вируса го няма. Произвеждат ги за износ, да върви икономиката. Даже са преминали тестове за 3-17 годишни, успешно
казано от Dymag на 26.03.21, 22:28:
Не, не се бодят - там вируса го няма. Произвеждат ги за износ, да върви икономиката. Даже са преминали тестове за 3-17 годишни, успешно
И как така го изкорениха, ако наистина почти го няма. Много отдавна не знам да има каквито и да е мерки, подобни на началните. В Европа всичко захлупено и пак няма оправия.
казано от Bart Simpson на 26.03.21, 09:07:
След един репортаж за доста заразени след ваксината, Ангелов започна да обяснява как ваксинираните поне няма да го изкарат в много тежка форма.
Това е положението ... като не ср казват нещата ясно, за да знаят хората е така става. Защо не обясниха добре , че е възможно и след ваксинация вируса да се пренася ? Сега хората особено в България , като го разберат по този начин съвсем няма да искат да се ваксинират. Защо не излязоха и не обясниха просто , защо ваксинират всички политици и служители, лекари и работещи по избори и тн с Файзер. Да излязат и да кажат на хората съвсем ясно за даня спекулации.
26.03.21
23:12
Колкото и да си ми неприятен(ще се абстрахирам, че на реб отговарям), не го обявиха, защото никой не знаеше, затова.
Иначе щяха да карат хората да се пазят по-усърдно след ваксинацията, за да има смисъл от нея.
казано от Dymag на 19.02.21, 21:39:
https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/faq
Най забавно е
Колко дълго ще продължи имунитетът от ваксината?
Не е известно колко дълго ще продължи имунитетът, изграден от ваксините срещу COVID-19.
Ако съм преболедувал COVID-19, необходимо ли е да се ваксинирам?
Да. Ако сте преболедували, може да имате някаква степен на имунна защита (имунитет), но тя варира и може да не продължи дълго време.
След като съм ваксиниран срещу COVID-19, освободен ли съм от карантинните ограничения?
Въпреки че ваксините изглеждат много ефективни за предотвратяване на болестта, те може да не предотвратят асимптоматична инфекция, което означава, че ваксинирани лица все още ще могат да заразяват, въпреки че нямат симптоми, и следователно неволно да разпространяват вируса.
Казаха го
26.03.21
23:17
Значи избирателно се помни, след като повечето се изненадваме сега.
Димаг , не е важно къде какво пише ... за баба ти Венче и тн и останалите други хора които гледат телевизия говоря и които не ползват интернет много много.
Не може ли да се коригира сайта, така че да не събмитва едно и също нещо няколко пъти, ако успееш да натискеш бутона повече от веднъж ?
Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.03.21 07:19.
Аз не ползвам телевизия, без майтап. От телевизията ползвам само развлекателни програми и филми, като не гледам криминалета, медицински, мелодрами, дето му се вика, ако има вампири, динозаври и извънземни, не му трябва сценарии :D И спорт не гледам. Но мисля че бабите не вдигат шум и ако някоя има мнение по въпроса го знае само съседната баба. Но наистина имам чувството че българина е свръхинформиран и голяма част от тази информация е излишна, в смисъл, не ни е работа
Мнението беше редактирано от Dymag на 27.03.21 12:17.
казано от Bart Simpson на 26.03.21, 23:12:
Колкото и да си ми неприятен(ще се абстрахирам, че на реб отговарям),
Не се притеснявай , всичко е точно и го приемам това. Аз нямам подобни емоции спрямо теб, напротив, точно обратното е.
Малко по темата, днес на баща ми му се е обадил личния доктор да му каже да ходи да се ваксинира и че ваксината е Модерна. Аз му казах да ходи, обаче се сетил после доктора че баща ми има тромбоза на едното око а и по принцип пие хапчета и му е казал да не я слага и да се пази. На майка ми също и е забранено и по тази причина и аз няма да слагам. Ще се пазя както досега максимално много и това е .
То самия вирус също предизвиква тромбози и то с неизмеримо по-голяма честота. Може би нещата са свързани, ддз
Я да видим на кой какви са му прогнозите по отношение следващото удължаване на мерките в сегашния им вид и най-вече засягащите заведенията и фитнесите. Т.е. не да отворят тези засегнати браншове, но с определени изисквания за дистанция, брой посетители и т.н., а да ги оставят/удължат, както са в момента. Въобще и не допускам охлабване.
Аз мисля, че следващата заповед ще е за удължаване на мерките до 11-ти април включително. Хем да не е за много време, хем после като изтече и този срок, народът по-лесно да “поеме” поредния удар :-)
Според мен мутацията на вируса и ако топлото време позволява е много вероятно в следващите месеци, драстично да намалеят случаите..
казано от Dydo на 29.03.21, 12:48:
Я да видим на кой какви са му прогнозите по отношение следващото удължаване на мерките
Ето една прогноза
Кала, Марги - въпросът ми бе конкретно за нас в този момент: Сега като изтекат 10-те дни, с колко още мислите, че ще удължат мерките......10 дни, 2 седмици, месец, няма да ги удължат и т.н.
А не дали ще спаднели случаите лятото и по принцип, как ще е и що ще е в световен мащаб според анализаторите :-)
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 29.03.21 14:07.
29.03.21
14:35
Пригответе се да е стак до след великденските почивни дни.
казано от James Hinks на 29.03.21, 14:35:
Пригответе се да е стак до след великденските почивни дни.
Дано не си прав...
29.03.21
14:44
Дано, но за съжаление ще съм...
И аз си мисля, че ще е за по-дълго, но според мен ще е на порции. Още 10-ина, след това още и така. То не, че не е почти един и същ ефекта от икономическа гледна точка, но психологически, ако си изкарал 10 дни и ти кажат още 10, не е все едно ако те лупнат директно с 20-30 напред :-) Защото човек все таи надеждичка, че няма да удължат мерките и ще изкара тия 10 дни.
Иначе, ако сега до сряда вземат та издадат заповед за 20 дни или месец напред, на изборите ще има още повече недоволни.
Одеве четох поредното изказване/интервю с една професорка, толкова ли не можем да сме по-дисциплинирани. Ако сме съвестни, все ще се ограничи разспространението до далеч по-малка степен, а те пълни градинки и паркове, бутаници под път и над път, народът ич му не дреме.
Мнението беше редактирано от DydoFit@ на 29.03.21 15:43.
От няколко места вече чувам датата втори май. Не знам от къде е тръгнала тая информация.
29.03.21
15:46
Аз предполагам, че на 11 Април, когато свършва пролетната ваканция на учениците, ще отхлабят частично мерките с връщане на най-малките в градините и училищата.
Фитнеси и заведения, както и големите учениици (евентуално) - след Великден, както каза Адаша.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 29.03.21 15:48.
29.03.21
15:50
казано от Dydo на 29.03.21, 15:20:
И аз си мисля, че ще е за по-дълго, но според мен ще е на порции. Още 10-ина, след това още и така. То не, че не е почти един и същ ефекта от икономическа гледна точка, но психологически, ако си изкарал 10 дни и ти кажат още 10, не е все едно ако те лупнат директно с 20-30 напред :-) Защото човек все таи надеждичка, че няма да удължат мерките и ще изкара тия 10 дни.
Иначе, ако сега до сряда вземат та издадат заповед за 20 дни или месец напред, на изборите ще има още повече недоволни.
Одеве четох поредното изказване/интервю с една професорка, толкова ли не можем да сме по-дисциплинирани. Ако сме съвестни, все ще се ограничи разспространението до далеч по-малка степен, а те пълни градинки и паркове, бутаници под път и над път, народът ич му не дреме.
Това можеш да го приложиш за спиране на цигарите 😀
казано от Dydo на 29.03.21, 15:20:
народът ич му не дреме.
По скоро му писна от неадекватни мерки,щот при 5 болни -блокаж на страната,при 4000 заразени-а 10 дена,а 5 дена,а още е...ем ти колко дни.
И това го казвам аз...дет като цяло подкрепям мерките.Но в тях трябва да има мисъл,последователност....,а не някви внезапни хрумвания от ден за ден.
29.03.21
16:09
Ем как властта да иска от хората да спазват мерките, като самата власт ги спазва по стар шопски обичай, като “врата у полето”:
29.03.21
17:10
Ако си мислете, че в чужбина се прилагат адекватни мерки се лъжете. Борисов по-скоро наистина преболедува ковида (за разлика от Чорбанов, който направи цирк), така че няма как да зарази феновете си.
29.03.21
17:15
Бомбър, става дума за лицемерие - не може да плюеш по хората и да ги обвиняваш нон-стоп, че не пазят дистанция, а в същото време ПР-ката да качва на официалната страница във Фейсбук подобни снимки. Иначе ми е ясно, че Баце е безсмъртен :D
казано от Brown Bomber на 29.03.21, 17:10:
Ако си мислете, че в чужбина се прилагат адекватни мерки се лъжете.
Прилагат се, в смисъл, че ограниченията се спазват, ама файда няма. Единствената полза от мерките е, че по едно и също време болните са толкова, че болниците успяват да смогнат. Но затова пък най-вероятно ще има още няколко вълни и ще мине още около година преди всичко да се успокои.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 29.03.21 17:21.
Не разбирам. Какъв е смисълът да гадаете. Кога и с колко ще удължат мерките. Просто като изтече последния ден си пускате телевизора. И слушате сводката колко хиляди са приетите в болница. Има ли свободни легла, няма ли. И това е всичко. От това зависи и удължаването.
Дори в хотел не приемат, ако няма свободни места. А когато някой се задушава тежко болен, все пак трябва да бъде настанен в някоя клиника. Не виждам друг вариант. Няма как в семейството да му помогнат с чайче, аспиринче и аналгинче. Нали? Всички сме наясно с това.
От спешната помощ не могат, нито да го оставят у дома, нито да го захвърлят пред някоя болница. Като торба боклук. Елементарно, Уотсън! :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече