Днес, понеже взех сестра ми от Летището, трябваше по новите разпоредби от днес, да си направи антгенен тест за освобожване от карантина(вече не е задължително пср) . аз пък реших да си направя за антитела. Нейния е отрицателен , както и моя за антитела. Не съм очаквал и друго, но така и аз бях на опашката, реших да се проверя. И давата струват по 30 лева. Дано така да бъде и всички да спазваме мерките за да не се заразяваме. Явно може и така ...
Мнението беше редактирано от kaloyan на 01.05.21 20:54.
Много хора си мислят че са го карали безсимптомно, но като си направят антитела - нямат. Имам такива познати, едни са разочаровани, други уплашени и започват да спазват мерките. Познавам и хора с положителен тест за антитела, без да са разбрали каквото и да е, както и такива с необясними проблеми със сърцето и кръвното, и пратени от наблюдаващия ги лекар за тест за антитела, който се е оказвал положителен, т.е. карали са го, нищо не са разбрали, обаче имат последствия.
Гледам по телевизията тълпи натъпкани в онези опушени къщи с кръстове...основно без маски набутани един в друг.
Надали някой от тях ще възкръсне след време.
Мнението беше редактирано от nervak на 02.05.21 08:26.
Гледам по телевизията тълпи натъпкани в онези опушени къщи с кръстове...основно без маски набутани един в друг.
Надали някой от тях ще възкръсне след време.
Това да ти е проблемът, по тази логика дискотеките и клубовете се пръскат сега по шевовете цяла нощ, църквите ли са проблем за служба 1 час? Хайде малко да мислим разумно.
Я помисли първо, кой е в дискотеките?
Ще ми говориш за мислене...
А църквите на мен са ми проблем по принцип..
Мнението беше редактирано от nervak на 02.05.21 10:52.
Я помисли първо, кой е в дискотеките?
Ще ми говориш за мислене...
А църквите на мен са ми проблем по принцип..
Е кой...келешите 18-25, кой. Аз в дискотека не съм стъпвал и няма да стъпвам, независимо от Ковид-а.
Те “келешите” по-бързо разнасят заразата че са по-подвижни от старците по църквите
03.05.21
14:37
В петък обиколих няколко заведения и навсякъде ползвах малцов дезинфектант, по груби сметки отиде половин кило.
Понеже се получи информация, че ваксините все пак предпазват до някаква степен от пренасяне на вируса, се записах за ваксинация. за 25-ти да им видя тъкмо системата.
Още един приятел изкара короната. Хванал го е преди да се влоши, веднага е започнал лекарства по предписание на лекар и се е оправил за три дена, без сериозни оплаквания. Около него са неглижирали нещата и са стигнали до болнично лечение, риск, дълго възстановяване и последствия. Само отбелязвам
Хах, системата работи железно в момента. Не знам как стана тоя номер, дали заради почивните дни. Бях се записал в София мед на гм димитров, отивам днес по-рано и нямаше жив човек. Значи точно за 10 мин от влизането ми на паркинга, вече си бях тръгнал.
Ваксинират само с Файзер в момента, значи следващата доза ми е на 15-ти Юни. Казаха ми че мога да отида и по-рано ако искам. ..
Сега няма да пия 24 часа :)) поне толкова трябва. Иначе ще пиша тук, какви и дали съм имал някакви реакции и неразположение.
Нищо не усетих, все едно не съм слагал ваксина. То предполагам това е нормалното, но всеки се оплакваше от някакви неразположения и тн ... поне тези които познавам.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.05.21 09:28.
Като чета тук впечатленията след инжекциите, и като слушам познати, които са си ги сложили, всичко ми звучи като наркомански истории, споделяне на трипове. ?
Тези, дето сте нямали реакция, вероятно сте от плацебо групата, ментета са ви дали. ?
Мнението беше редактирано от Margi на 26.05.21 10:51.
26.05.21
10:57
Бисери от типа на “вчера ме боднаха”, “утре ще се боцкам” или снимка на ваксинационния паспорт във Фейсбук намирам за доста прости.
Бисери от типа на “вчера ме боднаха”, “утре ще се боцкам” или снимка на ваксинационния паспорт във Фейсбук намирам за доста прости.
Това е новото “check in” от случайни летища. :)
Това просто го написах за информация. Интересно е защо вие залагате на думи като ‘’”звучи ми ” и тн .. Още повече както написах, ще ходя по чужбина и не ми се правят по сума му и пср тестове постоянно, освен това вече има данни достатъчно, за да се знае че ваксината предпазва от разнасянето на вируса в определена степен. За мен това е важно, писал съм го вече защо, тъй като нашите не могат да се ваксинират. Продължавам да си спазвам и мерките.
На мен ми дреме на шапката от 15 години и повече не съм се разболявал от грипоподобни неща, най много един - два дни да кихна два пъти.. Дори и сега при това че съм контактувал със заразни, приятелката ми го изкара, пак досега не съм имал никакви проблеми.
Всеки си избира какво да прави, за мен е ок и тези които няма да си слагат ваксина и тези които си слагат. Просто споделям информация.
Забравих да споделя, че доста от хората които познавам няма да си сложат ваксина. Едните са твърдо против, понеже искат да минат годините на изследвания, другите защото еди какво си ... трети защото са много здрави и четвърти понеже не ходели никъде.
Все пак може да избираш, да вярваш на науката или на простотии. Това също е познат феномен, но ако това беше ебола с висока смъртност, сигурно въобще нямаше да има дискусия по въпроса. Дори да ти слагат и Б58.
И аз само споделих. Намирам го за забавно. Или поне щеше да е, ако с т.нар. ваксини и псри не вървяха толкова ограничения. Това, което сега много приемат за свобода на пътуванията, всъщност е поредното отнемане на такава. Трябва да си сляп за да го отречеш.
А хората просто не могат да се справят мъжки със страха. Колко тъпо изглежда голям мъж да трепери под маската си?
Аз на научния подход вярвам. Това, което се сипе на главите ни година и повече няма нищо общо с науката.
Мнението беше редактирано от Margi на 26.05.21 11:52.
26.05.21
11:39
Да, това с безбройните PCR тестове ме смазва и може би ще се ваксинирам, но мога да понеса още десетина ровенета в носа, така че не бързам.
Тъкмо един познат, доста корав писа че на първата е било без проблем, обаче втората през ноща е вдигнал 40 градуса и е бил на легло до сега, ама бързо се оправя. Даже утре ще ходим с него да катерим май .
Забравих и да спомена, че по интересното е че той изкара корона вируса преди известно време, но понеже тряба да пътува постоянно се ваксинира.
Та това е, независимо от това колко си як, млад и тн, не знаеш кога и как ще ти реагира тялото, спрямо тези неща.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.05.21 11:53.
И аз само споделих. Намирам го за забавно. Или поне щеше да е, ако с т.нар. ваксини и псри не вървяха толкова ограничения. Това, което сега много приемат за свобода на пътуванията, всъщност е поредното отнемане на такава. Трябва да си сляп за да го отречеш.
А хората просто не могат да се справят мъжки със страха. Колко тъпо изглежда голям мъж да трепери под маската си?
Аз на научния подход вярвам. Това, което се сипе на главите ни година и повече няма нищо общо с науката.
Чакай и аз да ти кажа нещо за страха. Алпинистите които не ги е страх, обикновено свършват зле. Много пъти страха, е здравословен, стига да не е прекален. Този който не го е страх, обикновено си рита здравната книжка.
Много са ми смешни антиваксърите. Не можеш да избираш кога да се довериш на науката и кога - не. Може да се качиш на самолет или да ползваш мобилен телефон, можеш да отидеш на гинеколог, ако имаш кръвоизлив, но не вярваш, че ваксините предпазват обществото и индивида и статистически са значително по-безопасни от заболяването, срещу което са насочени.
Това в най-добрия случай е непоследователно, а в най-лошия [ужасно презрителен епитет, който ще ви спестя, за да не ви травмирам].
Боби...трепериш от страх под маската ми се струва...един такъв,с ограничена свобода.
Защо всеки, който има резерви към препарата, за който все още текат проучвания, и за който говорителя на FDA заяви че не вижда основание за одобрение в обозримо бъдеще, се категоризира като анти ваксър?
И Боби, как може да сравниш телефон с ваксина без достатъчно данни за безопасност, произведена от няколко фирми с ред дела и неустойки за измами.
Защо всеки, който има резерви към препарата, за който все още текат проучвания, и за който говорителя на FDA заяви че не вижда основание за одобрение в обозримо бъдеще, се категоризира като анти ваксър?
И Боби, как може да сравниш телефон с ваксина без достатъчно данни за безопасност, произведена от няколко фирми с ред дела и неустойки за измами.
https://www.fda.gov/vaccines-blood-biologics/vaccines/emergency-use-authorization-vaccines-explained
Ако ти се чете.
Относно второто нещо, което писа, това е все едно да четеш ПИК. То винаги ще има информация някаква, едни хора и организации и държави ще пишат едно, а други друго. .. Въпрос на това как се пресява информацията, а тя зависи от човека и неговите познания.
И най-важното, вяра в институциите, които налагат контрол, нещо което ние в България липсва до някаква степен и затова се получава и така, че човек вярва само на него си. :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.05.21 12:34.
Много готин форум, пълен с разбирателство и добро отношение към чуждото/а често и правилно/ мнение.
Трябва да сложат едни “Правила в бб-тийм” при регистрация и 1то правило да е, че който не е ваксиниран и не иска да го ваксинират, е персона нон-грата.
Свирки на научния подход, пудовки, безбройни травми, ЕГН започващо със 7- и пиене на НСПВС през 2 седмици е формулата да те харесват тука.
Много готин форум, пълен с разбирателство и добро отношение към чуждото/а често и правилно/ мнение.
Трябва да сложат едни “Правила в бб-тийм” при регистрация и 1то правило да е, че който не е ваксиниран и не иска да го ваксинират, е персона нон-грата.
Свирки на научния подход, пудовки, безбройни травми, ЕГН започващо със 7- и пиене на НСПВС през 2 седмици е формулата да те харесват тука.
Ти си млад, затова че е хубаво да пишеш така :) .. Твоята гледна точка също ще се чуе, особено ако я споделиш.
При мен пък само 7, с което започва ЕГН съвпада :-(
Правото на мнение се разбира доста погрешно.
Свирки на научния подход, пудовки, безбройни травми, ЕГН започващо със 7- и пиене на НСПВС през 2 седмици е формулата да те харесват тука.При мен пък само 7, с което започва ЕГН съвпада :-(
Ми то и теб не те харесваме))))))))))))хахах
26.05.21
12:44
Нежеланието ми да съм сред първите (опитни мишки) ваксинирали се срещу Ковид-19 прави ли ме антиваксър?
Някои със сигурност ич даже не ме харесват, ама то си е нормално.
Иначе по темата - на 4-ти юни предстои второто боцкане с Опела, дано няма драми. При първото освен много лека болка в рамото на другия ден при опъване назад, нищо друго ми нямаше. Жената не бе ок почти седмица, но поносимо - отпадналост основно.
Нежеланието ми да съм сред първите (опитни мишки) ваксинирали се срещу Ковид-19 прави ли ме антиваксър?
Да.
How is it that COVID-19 vaccines have been developed so quickly?
In public health emergencies, such as a pandemic, the development process may be atypical. For example, as demonstrated by the response to the COVID-19 pandemic, the U.S. government has coalesced government agencies, international counterparts, academia, nonprofit organizations and pharmaceutical companies to develop a coordinated strategy for prioritizing and speeding development of the most promising vaccines. In addition, the federal government has made investments in the necessary manufacturing capacity at its own risk, giving companies confidence that they can invest aggressively in development and allowing faster distribution of an eventual vaccine. However, efforts to speed vaccine development to address the ongoing COVID-19 pandemic have not sacrificed scientific standards, integrity of the vaccine review process, or safety.
Recognizing the urgent need for safe and effective vaccines, FDA is utilizing its various authorities and expertise to facilitate the expeditious development and availability of vaccines that have met the agency’s rigorous and science-based standards for quality, safety, and effectiveness. Early in a public health crisis, FDA provides clear communication to the pharmaceutical industry pertaining to the scientific data and information needed to ensure development of vaccines and works quickly to provide advice on their proposed development plans and assessment of the data that are generated.
26.05.21
12:49
Да.
Поредното ти Пут(к)инско изказване.
Свирки на научния подход, пудовки, безбройни травми, ЕГН започващо със 7- и пиене на НСПВС през 2 седмици е формулата да те харесват тука.При мен пък само 7, с което започва ЕГН съвпада :-(
Каквито точки печели от ядене и пиене ги губи бързо от тренировките и съпътстващата ги липса на травми :D :D