Малко данни, диаграми и проучвания от UK на pdf файлове.
GOV. UK
Мнението беше редактирано от avitohol на 05.07.21 13:20.
05.07.21
13:22
Пускаш простотии тук, от които става видно що за чалгар си. Не ти дочетох поста и нямам фейсбук, че да се ровя там и да те следя. Сигурно има и по-умни фризьори, така че и това не е извинение.
Аз писах колкото да дам някаква информация и мои притеснения, на базата на това което писа сестра ми. Защото така както тече масовата пропаганда за ваксиниране на нещо все още неудостоверено че работи, така и трябва да вземаме под внимание и другите гледни точки. А в числата може да се объркаме сериозно.
По принцип ми се ще да кажа на онзи с коментара за сестра си, че е олигофрен пълен, но няма да го направя, понеже сигурно и неговата гледна точа може да е вярна и разказа му може да е хубав, стига да има кой да го чуе, въпрос на разбиране, то и затова има спорове и безмислени караници :) Да сме живи и здрави.
...тя работи на висша позиция във външно министерство в англия и на мен лично не ми хареса това което ми каза...
Като докторка ли работи във външното министерство?
Аз така и не разбрах, тази прочута, високо ерудирана, всичкознаеща сестра какво медицинско образование има? И в качеството си на каква дава оценки за медицински продукти и технологии? Но понякога липсата на отговор е най-добрият многозначителен отговор.
То като погледнеш и аз съм “експерт” по ядрени реактори. Слагат се там някакви метални пръчки, отделя се топлина, па тя изпарява водата и върти турбината. А уранът пък е някъв сребрист, тежък метал. Някои разправят, че отделял опасни лъчения.
Ама това все още не е доказано от науката. Има и други алтернативни гледни точки по въпроса за урана. Учените и преучени глави разправят, че уж отделял някви неутрони. Ама някой да е виждал поне един единствен неутрон? Какви доказателства има, че съществуват?
05.07.21
23:58
Миро, имаш попадения, били сме много пъти на едно мнение (моето, като на повечето тук, е далеч от професионално и е плод на убеждения), но много фанатично се изказваш, винаги с агресия, с непоносимост и с желание за доминация, и дори да си прав, тоя подход отблъсква.
Може и да си споменал и да съм пропуснала, но каква е професията ти?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.07.21 00:02.
Миро, имаш попадения, били сме много пъти на едно мнение (моето, като на повечето тук, е далеч от професионално и е плод на убеждения), но много фанатично се изказваш, винаги с агресия, с непоносимост и с желание за доминация, и дори да си прав, тоя подход отблъсква.
Ами специалист по всичко, като Апостол Карамитев. Може и като Мангъров академик и страхотен специалист, голям “разбирач”.
Не знам какво наричаш фанатично изказване. Не обичам да мамя и подвеждам хората или да им вредя с недостоверна информация. Това, което наричаш фанатизъм е, че също така не обичам да ме пързалят на динена кора. Значи има едни хора, които са убедени, че лъжата, измамата, инсинуациите винаги ще минат. Но при мен нямат голям шанс и явно това ги дразни. Хващам ги в крачка.
И да си дойдем на думата за някои неща. Които наистина ме карат да загубя добрия тон. Ваксините свръхвредни и опасни? Забелязала ли си нещо много интересно? За което производителите на храни трябва да са безкрайно благодарни на коеид епидемията?
Откакто се заговори за ковид и ваксините, спряха всички коментари за Е-тата в храните. Такааа. А защо ли? Значи наш Ганьо не иска ваксина с милиграми и микрограми имуногенно вещество. Иска обяснения какво имало във ваксината.
Обаче същият този Ганьо Балкански се тъпче всеки божи ден с килограми месо, яйца, млечни храни. Поглъща десетки и стотици грамове Е-та и въобще не протестира наш Ганьо за което. Дори не го прави на въпрос.
Дори не се и замисля какво гълта, какво дава на децата си да ядат. Обаче за ваксините е номер едно в целия Евросъюз и в целия свят по негативизъм. Килограми храни с Е-та, хормони, диоксини, салмонела може. Но ваксината по-опасна от всички токсини, които всеки божи ден поглъща и дори не го прави на въпрос. Да не говорим за наситените и ненаситени мастни киселини. И още десетки субстанции за които Ганьо хич не протестира.
АМА НЯМА КОЙ ДА МУ НАВИВА ПРУЖИНИТЕ И ДА МУ ДЪРПА КОНЦИТЕ ЗА КОЕТО!
Давам ти един конкретен пример за нещо, от което не може да спазваш добрия тон. Появиха се едни такива коментари. Защо ваксини, а не лекарства.
Ще ти покажа такова “безобидно” и масово популярно лекаство като аспирина какви вредни и опасни ефети може да има при много хора:
Не използвайте Аспирин 500 mg:
ако сте алергични към ацетилсалицилова киселина или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
ако сте алергични към други салицилати;
ако имате язва на стомаха или на дванадесетопръстника;
ако имате склонност към кръвоизливи;
ако имате астма, която се предизвиква от прилагане на салицилати или субстанции с подобно действие, особено нестероидни противовъзпалителни лекарства;
през последното тримесечие на бременността (вижте “Бременност, кърмене и фертилитет”);
ако имате тежка бъбречна или чернодробна недостатъчност;
ако имате тежка сърдечна недостатъчност, която не е адекватно контролирана с лекарства.
Аспирин 500 mg да не се прилага при деца под 16 годишна възраст, освен по изрично лекарско предписание.
Ацетилсалициловата киселина може да провокира появата на бронхиални спазми и да предизвика астматични пристъпи или други реакции на свръхчувствителност. Рискови фактори са настояща бронхиална астма, сенна хрема, полипи в носа или хронична дихателна недостатъчност. Това се отнася и за пациенти с алергични реакции (напр. кожни реакции, сърбеж, уртикария) към други субстанции.
Вследствие на потискащия си ефект върху слепването на тромбоцитите, ацетилсалициловата киселина може да доведе до тенденция за повишено кървене по време и след хирургична интервенция (вкл. малки операции, напр. екстракции на зъб).
При ниски дози ацетилсалициловата киселина намалява отделянето на пикочна киселина. Това може да отключи подагра у пациенти, които имат вече склонност към намалено отделяне на пикочна киселина.
При пациенти, страдащи от тежък глюкозо-6-фосфат дехидрогеназен дефицит (G6PD), ацетилсалициловата киселина може да предизвика разкъсване на червените кръвни клетки - еритроцити, и освобождаване на съдържащия се в тях хемоглобин в околните течности (хемолиза) или невъзможност костния мозък да компенсира загубата на еритроцити (хемолитична анемия).
Деца и юноши
Ацетилсалицилова киселина не бива да се дава на деца или юноши с фебрилни заболявания, освен ако това не е предписано изрично от лекар и други терапевтични мерки са се оказали неефикасни. Продължително повръщане във връзка с такива заболявания може да бъде признак за синдрома на Рей. Това е една много рядка потенциално фатална болест, която изисква незабавно медицинско наблюдение и лечение.
Ето ти и инфо за “панацеята” при лекуването на ковид, тъй нареченият Ремдесивир. Полюбувай се на страничните му ефекти: бъбречни и чернодробни увреждания. Лекарите те лекуват с него, спасяват ти примерно живота. Да, спасяват го, но на каква цена? Ремдесивир
Мнението беше редактирано от Миро на 06.07.21 23:45.
07.07.21
08:50
Ами специалист по всичко, като Апостол Карамитев. Може и като Мангъров академик и страхотен специалист, голям “разбирач”.
Дори само този отговор е достатъчно изчерпателен.
А можеше да е: лекар съм, общопрактикуващ или еди какъв си специалист, изкарва ме извън релси това, че дърадърадъра.... Или: заварчик съм, ама чета много, че ми е много интересна еди коя си област.. Примерно.
Вместо това, ми скачаш и на мен с ирония, и ми се троскаш, пък аз дори често съм съгласна с теб, както вече казах. ??♀️ И с това за храните & лекарствата също съм съгласна.
Това, което исках да ти кажа е, че ако опиташ да смениш тона, диалозите тук може би ще звучат по-малко като скандали, ще са по-лесни за четене, а и току-виж някой, който е на различно мнение, реши да даде шанс на гледната ти точка. ☀️
Няма да оспамвам повече темата.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.07.21 08:51.
Миро,дефинирай токсини моля.
Недей подчертава важното,нека само се сетим ,кое то.
07.07.21
16:10
Интересно е защо няма такива на всички летища и защо всички пътници не минават през такъв тест, който ако евентуално е положителен да ги задължава да стоят в карантина до представяне на отрицателен PCR. В Египет е въведено за пътници идващи от определени държави.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 07.07.21 16:10.
07.07.21
18:30
Интересно е защо няма такива на всички летища и защо всички пътници не минават през такъв тест, който ако евентуално е положителен да ги задължава да стоят в карантина до представяне на отрицателен PCR. В Египет е въведено за пътници идващи от определени държави.
Toзи тест го “размахваше” още Тръмп, явно му беше фен, но така и не го прокараха. Явно не е много точен за предишния вариант на вируса или за сегашните мутации. Друга причина не мога да се сетя, при положение, че е доста евтин - към 5 долара.
Дори само този отговор е достатъчно изчерпателен.А можеше да е: лекар съм, общопрактикуващ или еди какъв си специалист, изкарва ме извън релси това, че дърадърадъра.... Или: заварчик съм, ама чета много, че ми е много интересна еди коя си област.. Примерно.
Вместо това, ми скачаш и на мен с ирония, и ми се троскаш, пък аз дори често съм съгласна с теб, както вече казах. ??♀️ И с това за храните & лекарствата също съм съгласна.Това, което исках да ти кажа е, че ако опиташ да смениш тона, диалозите тук може би ще звучат по-малко като скандали, ще са по-лесни за четене, а и току-виж някой, който е на различно мнение, реши да даде шанс на гледната ти точка. ☀️
Е, вие пък тук сте били мноооого докачливи и обидчиви. Тя стана като “От нищо нещо” дето Стефан Данаилов накрая заколи кравата си, щото вземаше всичко прекалено насериозно и беше безкрайно честолюбив.
Вие казвате ли какво работите? Досега не съм видял на нито един от вас професията. Ами технически професии, свързани с черни и цветни метали. Веднага обаче съм длъжен да се изфукам, че в основното и гимназията бях номер едно на класа ни по биология и анатомия. В отделни години съм имал само отличен, а мои съученици лекари, имаха тогава и по някоя четворка. Мога да изброя все още имената на базите на ДНК и РНК.Съжалявам, но тогава техниката ме увличаше повече, въпреки че там имах по-ниски оценки.
Също по органична химия имах отличен. И досега се интерсувам от медицина и биохимия. Имам на компютъра няколко гигабайта с учебници и научни трудове по медицина в различните й области. Това са сигурно над 100 книги, някои по 600-800 страници. Изтеглих ги от сайтове на една държава извън Евросъюза. Ще скрия коя е тя, че тук има един по-нервен чичко, ще ми чете конско и ще отнеса купища критики за което.
Когато отвориш една такава обемиста книга, примерно за бъбречни заболявания виждаш, че нещата там са по-сложни дори от атомната физика. И повечето хора изключително опростяват нещата. В това число за ковида. Имат едни доста опростени, елементарни представи за нещата. Склонни са да обобщават и генерализират, без да имат и най-малката представа за тази материя. В ума им се вихрят собствените им представи и/или страхове. Които най-често нямат нищо общо с медицината и са плод на тяхната развинтена фантазия.
А за храните, които писах, забравих да прибавя и нитратите, които са много актуални през този сезон, също боите върху портокалите и останалите цитрусови, за които говориха тази зима по Битиви. Обаче вие не се интерсувате какво ядете и какво пиете. Но когато някой ви подстрекава за ваксините веднага скачате като ужилени. Забравяте и въглеродния диоксид, азотните и серни окиси, които дишате от собствените си леки коли. Големия ви дерт са ваксините. Другите вещества дори да са 100 пъти по-вредни за вас нямат никакво значение. Политиката е важна.
Мнението беше редактирано от Миро на 07.07.21 23:12.
но много фанатично се изказваш, винаги с агресия, с непоносимост и с желание за доминация, и дори да си прав, тоя подход отблъсква.
...пък аз дори често съм съгласна с теб, както вече казах. ??♀️ И с това за храните & лекарствата също съм съгласна.Това, което исках да ти кажа е, че ако опиташ да смениш тона, диалозите тук може би ще звучат по-малко като скандали, ще са по-лесни за четене, а и току-виж някой, който е на различно мнение, реши да даде шанс на гледната ти точка. ☀️
Ааа, мерси за което. Че си била често съгласна с мен. Изобщо не съм те молил за това. Не съм кандидат за президент на България, та да изграждам някакъв рейтинг и си търся фенове.
А колкото за фанатични писания и скандален тон, точно на мен ли казваш това? Вземи върни се в тази тема и виж колко и какви реплики съм получавал, често без никаква причина. Когато някой е предубеден, хората му се виждат по-черни от дявола. Виждаш треската в окото на някого, не виждаш гредата в очите на другите.
Ти кажи ,как да се детоксикираме...,че видно сме го закъсали с портокалите и месото дет ги плющим с кила на ден.
Ти кажи ,как да се детоксикираме...,че видно сме го закъсали с портокалите и месото дет ги плющим с кила на ден.
Погрешно си адресирал въпроса до мен. Какво знам аз в сравнение с Марги? Тук тя е експерта и капацитета. Нея трябва да питате и каквото тя каже, това. Тя е върховната инстанция по всички медицински въпроси. Ние всички от нея се учим.
08.07.21
00:07
Не съм се цанила да съм ти фен, просто отбелязвам, че не те нападам, а си говоря съвсем добронамерено и мотивите за коментара ми нямат връзка с мнението ми по темата.
Не знам кои сме тия НИЕ, дето скачаме като ужилени против ваксините, аз се ваксинирах и засега не съжалявам.
Получавал си ужасни реплики и коментари, но се обърнах конкретно към теб. Т’ва е малко като в детската градина - ама той първи, ама и тя така, виж другите кво правят...
За професията ти просто попитах от интерес - не скачай като ощипан, никой не те е сложил на дръвника, защото не си лекар, примерно.
Нямаше смисъл, съжалявам, че захванах.
Пийс.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.07.21 00:08.
08.07.21
00:35
С ракия, макар че аз лично предпочитам бърбъна и бирата ?
Аз се замислих за нещо друго. Понеже в България много скоро ще стане масово да се фалшифицират документи за ваксиниране (с участието на лекари), в един момент може да се окаже, че сме една от страните с най-голям процент заразени след втора ваксина. Ще е интересно да се наблюдава до какво ще доведе такъв импровизиран социален експеримент и дали наистина ще се изпълни проклятието на самосбъдващото се пророчество в този случай (защото е точно това).
Дано не си прав Боби и не е толквова масова фалшификацията, аз Съвсем забравих за този роден “феномен”
Дано не си прав Боби и не е толквова масова фалшификацията, аз Съвсем забравих за този роден “феномен”
Дано не съм прав. Един от малкото случаи, когато наистина ми се иска да греша. :(
Дано не съм прав. Един от малкото случаи, когато наистина ми се иска да греша. :(
Мнението беше редактирано от Nev на 09.07.21 20:08.
08.07.21
19:00
Ваксината пази от заразяване или от тежко изкарване и можеш ли да заразяваш, ако си ваксиниран, трябва ли ти ваксина, ако си го преболедувал? Питах няколко пъти, но някак удобно всички платени и всички (ваксинирани) тук предпочитат да говорят за това колко са тъпи българите и как понеже не си слагат ваксина за коронавирус са антиваксъри.
Взе да става скучно тук и...
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 08.07.21 19:01.
Ваксината пази от заразяване или от тежко изкарване и можеш ли да заразяваш, ако си ваксиниран, трябва ли ти ваксина, ако си го преболедувал? Питах няколко пъти, но някак удобно всички платени и всички (ваксинирани) тук предпочитат да говорят за това колко са тъпи българите и как понеже не си слагат ваксина за коронавирус са антиваксъри.
Взе да става скучно тук и...
Ако си го преболедувал, имаш имунитет за известно време. За колко точно, все още не се знае. Знае се, че е по-кратко, отколкото след някоя от одобрените в ЕС ваксини, както и че вероятността да се заразиш повторно е по-голяма сред преболедувалите го, отколкото сред ваксинираните. Очакванията са, че ще е необходимо да се ваксинираш около шест месеца, след като си го преболедувал, докато ваксината предпазва около година, макар че има данни, че може и да е за по-дълго.
Ваксината предпазва, но защитата не е 100%, тоест съществува риск да се заразиш, ако си ваксиниран. При различните ваксини той е различен - при Comirnaty според проучванията той е около 95%, тоест при масово разпространение на заболяването средно 5 от всеки 100 ваксинирани ще се заразят. Надявам се, че не искаш да ти кажа точно кои пет ще са.
Ваксината предпазва от усложнения и смърт - не знам дали има дори един регистриран смъртен случай при ваксиниран с двете дози. Ако науча за такъв, първо на теб ще кажа.
Ваксинираните с достатъчно силен имунен отговор не могат да разпространяват вируса. Могат да го разпространяват онези няколко процента със слаб имунен отговор, които биха могли и да се разболеят. Отново, ако науча нещо различно, ще ти го кажа лично.
Понеже явно съм платен, дължиш ми две бири за проучването, което можеше да направиш и сам.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.21 19:15.
08.07.21
19:24
Имаш ги ?
Под платен визирах друг потребител. Имунитетът с изградените антитела ли се измерва? Питам, понеже аз така и не изградих антитела, а често съм в пряк контакт с вируса (все пак целият свят пламна и болните са на всяка крачка, а пътувам и не се пазя), но не се заразих повторно, а и минаха над 6 мес. Сред всичките ми познати и роднини, които го изкараха няма и един да го е повторил и не че съм антиваксър, но засега няма да се имунизирам. Аз пък четох, че ваксинираните всъщност остават преносители на вируса.
08.07.21
19:27
Значи милиони години еволюция са нищо, в сравнение с някаква измислена за месеци ваксина.
Ебати конформизма.
Имаш ги ?
Под платен визирах друг потребител. Имунитетът с изградените антитела ли се измерва? Питам, понеже аз така и не изградих антитела, а често съм в пряк контакт с вируса (все пак целият свят пламна и болните са на всяка крачка, а пътувам и не се пазя), но не се заразих повторно, а и минаха над 6 мес. Сред всичките ми познати и роднини, които го изкараха няма и един да го е повторил и не че съм антиваксър, но засега няма да се имунизирам. Аз пък четох, че ваксинираните всъщност остават преносители на вируса.
При COVID вече е доста ясно, че клетъчният имунитет е поне толкова силен фактор, колкото антителата, а той не подлежи на измерване, освен статистически, чрез проследяване на развитието. Точно затова фалшификациите са толкова опасни, дори да са локални - могат да са подвеждащи. Това важи и в двете посоки, разбира се.
Колкото до разпространението на вируса от ваксинирани, много неща се пишат. Аз съм привърженик на медицината на доказателствата (това работя в крайна сметка). Няма как да кажа със сигурност, че не може да стане. Мога само да си подбирам източниците, да чета проучвания и да чакам още данни. Както казах, засега е известно, че хората със слаб имунен отговор към ваксината могат да разпространяват вируса. Колко точно трябва да е слаб, за да стане това, още не е ясно.
Изборът да не се ваксинираш си е твое право. Мое право е да твърдя, че с оглед на това, което знаем, постъпваш безотговорно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.21 19:42.
Значи милиони години еволюция са нищо, в сравнение с някаква измислена за месеци ваксина.
Ебати конформизма.
Бих ти препоръчал един много интересен документален филм - “Hilleman: A Perilous Quest to Save the World’s Children”
Има го свободно за гледане на Vimeo.
Разказва се за най-влиятелния учен на 20-ти век, човекът, който е спасил най-много хора в историята на човечеството и чието име много малко хора знаят - д-р Морис Хилман.
Като го изгледаш, ще ти обясня подробно защо не си прав.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.21 19:41.
08.07.21
19:43
Който иска да се ваксинира може да го направи навсякъде и по всяко време, а останалите ваксинирани и неваксинирани са поели своя риск.
Безотговорно е да вземеш решение без да си се информирал достатъчно, а това което написа се знае и тръби отвсякъде още преди да излезе първата ваксина, което също е малко странно ?
Безотговорно е да вземеш решение без да си се информирал достатъчно, а това което написа се знае и тръби отвсякъде още преди да излезе първата ваксина, което също е малко странно ?
За теб е “излязла”, за други методологията зад ваксината е разработвана и проучвана към две десетилетия, а конкрентата ваксина - поне година.
А най-тъжното е, че използвате минималния риск, който крият ваксините и в частност тези срещу COVID-19 и който никой не отрича, като аргумент, като някак забравяте огромния риск, който самото преболедуване крие, включително и за уж оздравелите - освен смърт, има дългосрочни усложнения, а дори и увреждания на еритроцитите.
Нямам нерви да споря с хора, които си мислят, че като са прочели две статии в жълти медии, вече знаят, че ги лъжат. Прав си, лека вечер и наздраве!
08.07.21
20:00
Ще си позволя и аз да те изкоментирам веднъж. Наистина вярваш, че всички останали са много тъпи, а ти си много умен, но грешиш.
П.П. Това съм ти го казвал и преди...
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 08.07.21 20:02.
Ще си позволя и аз да те изкоментирам веднъж. Наистина вярваш, че всички останали са много тъпи, а ти си много умен, но грешиш.
Не вярвам в такова нещо. Мисля, че знам по-добре как да чета данни и да тълкувам проучвания от повечето хора - с това съм си изкарвал хляба доста време и смея да твърдя, че се представям прилично.
Така например не бих се заел да споря с теб на тема системна архитекрура.
Това не е признак на наличие или отсъствие на интелект, а на специфични познания.
08.07.21
20:10
Добре, но говориш така убедено все едно ти си измислил ваксините и вируса.
Не се ли притесняваш поне малко, че “не дай боже” (моля спести споделения атеизъм) след години може ваксинираните да имат някакви проблеми?
Абе, общо взето общи приказки. Данните ще потвърдят някои неща с времето.
Не може на база на личен опит да омаловажаваме изследвания и тн.. които са правени. Аз споделям мнението на Боби на 100 процента. Въпреки всичко не съдя и тези които мислят друго.
Това което мога да кажа аз е че приятелката ми беше болна от курона вирус и също съм имал контакти с други заразени. До юни месец, правих антитела и нямам нищо хванато на тестове. Имам , но е в много малки количества.
Писах ви тук че не съм боледувал от поне 15 години, а може и вече да са повече.
И въпреки всичко смятам че ваксината е правилно нещо, за да пазим слабите.
А още по важно от ваксината е личния пример. Спазване на дистанция между хората и спазване на мерките. От тях не боли. Науката е явно че не може да се очаква тук във форума.
08.07.21
20:15
Не омаловажавам изследванията, но усещам някаква ненавист от ваксинирани (в общия случай непреболедували вируса, както и тук пишещите) спрямо тези, които не искат или не бързат да се ваксинират.
Калояне, ще излезеш малко въртиопашка май?
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 08.07.21 20:16.
Добре, но говориш така убедено все едно ти си измислил ваксините и вируса.
Не се ли притесняваш поне малко, че “не дай боже” (моля спести споделения атеизъм) след години може ваксинираните да имат някакви проблеми?
Убеден съм в науката зад ваксините, не в крайния изход на цялата история. Науката се развива и това става чрез грешките, които прави. Нямам как да гарантирам, че няма да има проблеми след години. Ако някой ти каже, че е 100% сигурен, значи те лъже.
Обаче тук не си говорим за 100% сигурност, а за вероятности и съотношения. Вероятността да се заразиш, вероятността да умреш и вероятността да получиш усложнения срещу вероятността да се появи нещо, неизвестно досега. За мен това съотношение за момента е пределно ясно и то е в полза на ваксините.
П. П. И това е само личният фактор, без да вземем предвид влиянието върху други хора, което неваксинираните имат.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.21 20:23.
Абе не съм върти опашка, просто нещата не са така в този случай да е било подобно нещо, заради това. Аз съм 50 на 50 това е. Това което мисля е че ваксината е индивидуален избор и всеки се преценява за него. Нещата обаче в които се съмнявам не са в самите ваксини, а във вируса и това как ше мутира и как ваксината може да му помогне. Въпроса е че това е еволпцията на вирусите и тепърва ще имаме тези положения.
Просто трябват данни. За мен най-важното е ваксината да предпазва от пренасяне, за да не убиваме другите без да искаме. Аз затова в направих въпреки че няма точни данни. (Е може би и заради това че ще ходя в швейцария :) )
...усещам някаква ненавист от ваксинирани (в общия случай непреболедували вируса, както и тук пишещите) спрямо тези, които не искат или не бързат да се ваксинират.
Тук си много прав. Това противопоставяне излиза извън рамките на приемливото и ще ни струва много скъпо колективно.
Точно заради това се опитвам да премахна всякакъв сарказъм, когато говоря за ваксините. Един човек да убедя, пак ще е от полза.
А да, че се сетих. Имам един приятел, който рядко го виждам. Работи в интерпол и цял живот спортува. На около 35 години, там в отдела като са се заразили, каза че го е изкарал доста зле. А най-коравия който е бил и планинар като мен е паднал на 39 и нещо сатурация и е бил на кислород не знам колко време. Това също ще е интересно да се проследи , прекаралите такова нещо , какви последствия ще остави.
И последно нещо .. ако нямаше да ходя в Швейцария и не бяха излезли сведения в които се казва, че ваксините предпазват от пренасяне, аз нямаше да се ваксинирам.
Просто винаги съм спазвал мерките и ми се щеше да разбера кога хващам нещо.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.07.21 20:32.
08.07.21
21:02
Аз съм против всякакви агитации за или против ваксините.
Ти от каква позиция изхождаш, убеждавайки хората да се ваксинират? Нима не се информираш от медиите, като всички останали и не ти ли поставиха втората игла едва вчера?