казано от doni dimitrov на 15.08.21, 10:19:
казано от Миро на 15.08.21, 00:20:
казано от doni dimitrov на 14.08.21, 10:41:
Моя близка кара тежко ковид ,ваксинирана е.
И какво стана? Колко дни/месеца минаха откакто почина? Твоята близка? Съболезнования за което!
Питах ,защо кара ковид след като е ваксинирана.
И си спести сарказма
Има такива хора, но са доста малко, засега няма достатъчно данни за да се заключи нещо. Поне това което казват е че такива хора са основно тези с придружаващи заболявания и проблемна имунна система. Обаче има и здрави хора които го карат пак след ваксинация и не много леко. Но докато няма точни данни може да спекулираме само. И да не забравяме кое е най-важното и това са процентите. Винаги ще има криви случаи, но да ви кажа честно, за първи път в световната медицина, това се поставя толкова много под въпрос и като гледам това се случва основно в България, защото всички останали страни масово се ваксинират, поне 60 процента са вече.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.08.21 15:21.
казано от Боян на 14.08.21, 21:10:
казано от kaloyan на 14.08.21, 20:47:
казано от Боян на 14.08.21, 13:20:
Мислех да си подновя дневника, отворих тази тема и се отказах.
Както може да се досетиш сам (но може и да ти е трудно), единственият който ще загуби нещо от това, си самия ти.
Ебати гениалното нещо каза, честно...Добродушна форумна идилия..
Ако искаш започни да тренираш и да пишеш и може да си поговорим и нещо по тази тема :)
15.08.21
14:30
Важно е зетят да е послушен. :Д
Вече явно е лесно да си лошо момче. :>
То така и така темата стана виц на деня:
Мнението беше редактирано от gggddd на 15.08.21 14:55.
казано от kaloyan на 15.08.21, 13:06:
Ако искаш започни да тренираш и да пишеш и може да си поговорим и нещо по тази тема :)
Калояне, клекни ми обръщането(подсказка - над 100 е), пък може да почна “да тренирам”, хахаха.
15.08.21
15:22
“Ефективност до 92%” звучи като “до 20 см ми е” 😄
Какъв % ще те задоволи?
Точно щото няма 100% ефективна максина, точно затова е важно да се ваксинират колкото се може повече хора.
Има десетки болести, за които не сте чували, точно заради масовата имунизация. За съжаление, заради антиваксърите, част от тези болести вече се завръщат, и то в “модерна” Европа.
15.08.21
15:47
Петко събра смелост и почна да поставя квалификации, но ваксър да нарече антиваксър някой, който сам решава какво и кога да направи, е нещо обичайно в модерна Европа.
казано от Петко К на 15.08.21, 15:42:
Има десетки болести, за които не сте чували, точно заради масовата имунизация. За съжаление, заради антиваксърите, част от тези болести вече се завръщат, и то в “модерна” Европа.
Изчезнаха защото когато бяхме млади, нямаше “не искам”. Идва в училище другарката доктор с ръждясалата тавичка с памуците и с иглите и под строй 😊 А, едно време какви ваксини имаше. Проучвани в най- модерните лаборатории с най- модерните технологии. Оставяха белези за цял живот. Това сега ваксини ли е ? ПНК, МНК и други щуротии 😜
Мнението беше редактирано от Nev на 15.08.21 17:37.
казано от Brown Bomber на 15.08.21, 15:47:
Петко събра смелост и почна да поставя квалификации, но ваксър да нарече антиваксър някой, който сам решава какво и кога да направи, е нещо обичайно в модерна Европа.
Аз не виждам къде съм ти поставял квалификации или съм те наричал антиваксър.
А това, че решаваш сам какво да правиш е ок до момента, когато действията ти не пречат на останалите.
15.08.21
18:45
Че защо да преча, след като никого не съм карал и агитирал да се или да не се ваксинира за разлика от теб и още няколко човека тук.
Аз съм по тестван за коронавирус от повечето хора във форума, преболедувал съм го преди по-малко от година и избори касаещи личното ми здраве си ги правя сам без да се меся в избора на останалите.
Миро очевидно е платена партенка и мотивите му са ясни, но вие защо не си гледате работата, а се изживявате като месии, това не ми е ясно.
казано от Brown Bomber на 14.08.21, 11:31:
Изкарвайте го тоя вирус и да се свършва, че ни писна.
Това какво е? Осъзнаваш ли, че пожелаваш смъртта на 2-3% от населението, и още неизвестно колко да получат трайни увреждания!
Точно защото и на мен ми писна, и затова искам да се ваксинират повечето хора, за да приключим с тази пандемия. Мисля че ясно го казах. Досегашната история показва, че това е начина да се спре една пандемия и да се елиминира болестта, след като вече има ваксини. Всички други варианти са по-лоши.
Аз само да подчертая, че това го има само в България и ако не вярвате , проверете статистиката. Ние сме единствената държава в ЕС с толкова нисък процент на ваксинация. Също не агитирам за нищо. Обаче ако смъртноста на вируса беше по - висока, никой нямаше сега да се прави на умен …
15.08.21
21:08
Бил съм пожелал смъртта на 2-3% от хората?! Написах изкарайте го, а не умирайте от вируса. Напротив, по-горе пожелах на ваксинираните да не се разболяват, но четеш написаното, както дявола чете евангелието. И ваксърите и антиваксърите сте един дол дренки. Как не проумяваш, че точно човекът, който се колебае за себе си, но си успял да убедиш да се ваксинира, може да умре след това, защото има такива случаи дори в статистиките, като същото важи и в обратния случай, затова си трайте там, не само защото сте некомпетентни, а и защото не ви е работа.
Не знам къде съм тръгнал да споря с вас, Марк Трен има хубава мъдрост по тоя повод, край!
15.08.21
21:09
Това е форум за тренировки и не случайно автокоректорът прави такива грешки, а вие се замозабравихте.
казано от Brown Bomber на 15.08.21, 21:08:
Бил съм пожелал смъртта на 2-3% от хората?! Написах изкарайте го, а не умирайте от вируса.
Е нали за да го изкараме, трябва да се заразим? В България в момента смъртността даже е над 4%, което значи, че толкова ще умрат, ако всички се заразим и се разболеем!
Чета много точно и ясно!
казано от kaloyan на 15.08.21, 21:08:
Обаче ако смъртноста на вируса беше по - висока, никой нямаше сега да се прави на умен …
Именно. Ако беше чума или нещо от сорта, да видя колко хора щяха да искат да я изкарат, вместо да се ваксинират.
Мнението беше редактирано от Петко К на 15.08.21 21:25.
Тук никой не иска да се ваксинира и това са фактите. Също така всички са специалисти и не може да ги пипнеш. Аз не агитирам за нищо, просто отбелязвам фактите и те са такива . И са тъжни, понеже сега трябва да се чудим тези ваксини какво да ги правим. Ама понеже сме дали пари не искаме и да ги подаряваме съвсем :))
15.08.21
21:32
Изкарай не значи зарази се и умри, а обратното. Не знам дали страхът ви кара да се държите така или по принцип сте такива. Единият тъжи, че ще подаряваме ваксините, които сме платили, но не сме използвали, а другият дрънка врели-некипели за чума и холера.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 15.08.21 21:32.
15.08.21
21:35
“Обаче, ако смъртността беше по-висока..”
“Ако беше чума..”
Има специалисти и е лечимо.
15.08.21
21:44
казано от Петко К на 15.08.21, 21:22:
казано от Brown Bomber на 15.08.21, 21:08:
Бил съм пожелал смъртта на 2-3% от хората?! Написах изкарайте го, а не умирайте от вируса.
Е нали за да го изкараме, трябва да се заразим? В България в момента смъртността даже е над 4%, което значи, че толкова ще умрат, ако всички се заразим и се разболеем!
Чета много точно и ясно!казано от kaloyan на 15.08.21, 21:08:
Обаче ако смъртноста на вируса беше по - висока, никой нямаше сега да се прави на умен …
Именно. Ако беше чума или нещо от сорта, да видя колко хора щяха да искат да я изкарат, вместо да се ваксинират.
Защо не се говори за рак така?
Дайте тема рак в България.
Миро да ни открехне,за лечение.
И всички останали специалисти по абсолютно всички световни и космически проблеми,пишешти тук.
казано от Brown Bomber на 15.08.21, 21:32:
Изкарай не значи зарази се и умри, а обратното. Не знам дали страхът ви кара да се държите така ...а другият дрънка врели-некипели за чума и холера.
А аз се чудя дали изобщо си с ума си. Или нещо ти хлопа дъската?
Какво значи “Изкарай не значи зарази се и умри”? Разтълкувай ми го, ако можеш. Ще заповядаш на някой болен с ковид да не умира? И вирусът ще те послуша и козирува, това ли искаш да кажеш? Че нещо не мога да хвана тънката ти логика. Или ти щом си го изкарал леко и другите по същия начин са длъжни да го изкарат?
И как ще го изкара някой, без да се зарази? “Изкарай не значи зарази се и умри” Това ми е интересно. Ти да не си го карал като онзи наш професор, който след 20-30 дни отново боледува. Този път истински, в болницата. И призна, че просто смятал хремата си за боледуване от ковид. Но се объркал нещо човека.
казано от doni dimitrov на 15.08.21, 21:44:
И всички останали специалисти по абсолютно всички световни и космически проблеми,пишешти тук.
Веднага ще те “открехна”. Ей сега ще те “открехна”. :) Учените направиха ВАКСИНА срещу папиломния вирус. Или някъв подобен вирус, който предизвиква рак на женските полови органи. След ваксинацията :D на много млади жени, те в последствие не са развили този вид рак. Което е пробив в медицината. Благодарение отново на ваксините :D
А откога ракът стана заразна болест? И ти рискуваш да се заразиш с рак и умреш? Или бъдеш излекуван при повече шансове?
Изключително неуместно сравнение! Между инфекциозна болест и болест на клетките и генетичния апарат. Между заразно болен, опасен за обществото в някаква степен и болен, който не може да причини на никого нищо. Той единствен е потърпевш от тежката си болест.
Мнението беше редактирано от Миро на 15.08.21 22:03.
Защото няма пандемия от рак, и хората не се заразяват взаимно, затова не говорим за него в тази тема.
За лечение не знам, но мога да ти кажа за превенция - силовите тренировки намаляват в пъти риска от рак и диабет. Така че, добре е да посещаваш поне няколко пъти седмично залата с тежестите.
15.08.21
22:09
Ами смешник,100 процента мои близки вкключително млади хора си заминаха от тази болест заразна или не.
Та за това те питам ,да удариш едно рамо .
Ама ти си специалист само по инфекциозни болести,лекар надявам се...поздрави
казано от Петко К на 15.08.21, 22:07:
силовите тренировки намаляват в пъти риска от рак и диабет. Така че, добре е да посещаваш поне няколко пъти седмично залата с тежестите.
М/у другото четох статии, че определен вид трениране може да доведе до обратното, т.е. да стимулира. Дали е така, не може да твърдя, но имаше аргументи в посоката. Ставаше дума за активирането на mTor, при което освен хипертрофия може да се стимулира растежа и на раковите клетки. Именно откази, почивки паузи и т.н. бодибилдърско трениране. Но билдер от рак не съм видял да умре или да е болен, та може и да е партенка. Или другите схеми пък да елиминират/балансират този ефект, т.е. силовите цикли.
Аз вярвам, че умното трениране води предимно до ползи в много аспекти.
15.08.21
22:28
Тренираш с тежести,не пиеш не пушиш и си тръгваш на 37 години,как ти се струва Петко ..
15.08.21
22:39
А даваш ли си сметка,че давам примери с близки хора и да се правиш на оригинален не е ок.
15.08.21
22:41
казано от Миро на 15.08.21, 21:48:
Ти да не си го карал като онзи наш професор, който след 20-30 дни отново боледува. Този път истински, в болницата. И призна, че просто смятал хремата си за боледуване от ковид. Но се объркал нещо човека.
Платеният публицист не разбра ли, че тук хранилката свърши.
Имам документ от изследването от болница в Португалия, за разлика от тестваните в България, където масово се манипулираха резултатите.
Чумата и холерата чукат на вратата, ваксинирайте се!
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 15.08.21 22:43.
казано от doni dimitrov на 15.08.21, 22:28:
Тренираш с тежести,не пиеш не пушиш и си тръгваш на 37 години,как ти се струва Петко ..
Не само от вирус, а и от много неща, като инфаркт, инсулт и т.н. Здрав като скала, никога не е боледувал, както казват....и накрая заеби. Без да съм спец си го обяснявам така. Организъм който не се е сблъсквал и преживявал проблеми, подобни неща му идват изневиделица. Примерно човек, който вдига кръвно редовно, колкото и да го уврежда с времето, тялото е свикнало на реакция. Ама човек който цял живот е бил със 120/80, ако по някакво стечение на 35-40 г. вдигне 180/120 риска за него може да е по-голям. Или пък 30 години не знае какво е ангина, грип и т.н., накрая като го хване нещо по-сериозно и ей го. Сега, някои такива хора нямат ядове никога, но за други организмът им “изненадан” сериозно и може да е фатално.
Скоро научих, че и един руски лифтер, здрав прав като бик, дето си има и система си е бил заминал още при първата вълна на тая гад.
Мнението беше редактирано от Dydo на 15.08.21 22:49.
казано от doni dimitrov на 15.08.21, 22:39:
А даваш ли си сметка,че давам примери с близки хора и да се правиш на оригинален не е ок.
Питаш, отговарям ти. Ако искаш по-конкретен отговор, задай конкретен въпрос.
Така и така сте се разпалили, да попитам:
Искам да се ваксинирам, но не искам да попълвам измислената декларация за информирано съгласие. Може ли да стане изобщо?
П.П. Преболедувах го. Ваксинирвал съм се и се ваксинирам за всичко, но досега никога не са изискавали таква измислена декларация.
казано от Brown Bomber на 15.08.21, 22:41:
Чумата и холерата чукат на вратата, ваксинирайте се!
Скъпоструваща ирония! И неуместна!
Уикипедия!!!
ЧУМА!
“Белодробна форма
Развива се първично след заразяване по въздушно-капков път или вторично, след разпространяване на инфекцията от съседни лимфни възли при бубонната форма. Чумната бактерия се загнездва в стените на белодробните алвеоли и се размножава в тях, разрушавайки ги. Те са идеалното място за размножаване на чумната бактерия в човешкия организъм.
Сред инфекциозните болести белодробната чума е „експресният влак на смъртта“. До не повече от 2 часа от заразяването болният започва да кашля (и да пръска чумни бактерии). Често инфекцията прояжда стената на белодробен кръвоносен съд и първият симптом е белодробен кръвоизлив (ако съдът е по-голям, кръвоизливът може да бъде и смъртоносен). Дори без кръвоизлив състоянието продължава да се влошава много бързо.
Без лечение смъртността от белодробна чума е 100% в срок от часове до минути от първите симптоми. При моментално и агресивно лечение с мощни и бързодействащи инжекционни антибиотици, по възможност в комбинации, прогнозата е съмнителна; във всички останали случаи е безнадеждна. При белодробната чума пациентът най-често не доживява до етапа, на който чумните бактерии навлизат в кръвотока и започват да се разпространяват с него из целия организъм. При бубонната и чревната чума обаче такъв етап има. Прогнозата при белодробната форма е като правило безнадеждна, дори при лечение.
Лечение
Лечението се провежда на базата на антибиотици. При своевременно диагностицирани случаи се прилага тетрациклин. При спешни случаи може да се използват направо или в комбинация с тетрациклина, аминоглюкозидни антибиотици – гентамицин, канамицин или дори стрептомицин. Обикновено се работи с високи дози, поради голямата опасност за болния.
Като предпазна мярка при здрави може да се предприеме ваксиниране с жива ваксина, щам EV76 или убита ваксина, щам USP. Ваксината осигурява защита с продължителност поне една година.
Преболедувалите получават траен имунитет към болестта. “
Край на цитата!
15.08.21
23:14
казано от Миро на 15.08.21, 23:12:
Преболедувалите получават траен имунитет към болестта.
Абсурд, веднага да се ревизира в Уикипедия и да се впише задължително реимунизиране на всеки 6 месеца. 😁
казано от vast на 15.08.21, 23:01:
Искам да се ваксинирам, но не искам да попълвам измислената декларация за информирано съгласие.
И кое точно формира твоето нежелание да я подпишеш. Мързи те да попълваш/пишеш ли, т.е. около 1-2 мин. работа-буквално.
Холера (на латински: cholera) се нарича тежко инфекциозно заболяване, предизвикано от бактерията Vibrio cholerae. Характеризира се с интоксикация, поражение на тънкото черво, гастроинтестинални прояви, дехидратация, тежко протичане и висока смъртност. Предаването на болестта на хора става по фекално-орален механизъм, с водата, хранителните продукти и замърсени ръце. В най-тежките си форми холерата е една от смъртоносните известни болести, като е възможно заразен пациент да умре в рамките на три часа, ако не е подложен на лечение. В повечето случаи смъртта настъпва след 18 часа до няколко дни, ако пациентът не бъде рехидратиран. При холерата се наблюдава тенденция за епидемично и пандемично разпространение.[1]
Съгласно Международния санитарен правилник заболяванията холера, чума, жълта треска и вариола са включени в групата на особено опасните инфекции. Наричани са още карантинни или конвенционални болести, подлежащи на специален контрол от Световната здравна организация
... Тежка форма. Развива се остро, с многократни диарични изхождания и повръщания. Характерна е значителната загуба на течности.
Мълниеносна форма. Протича бурно. Диарията и повръщането бързо довеждат до тежко общо състояние, интоксикация, дехидратация, сърдечно-съдова слабост, ацидоза и фатален край.
Свръхостра форма. Протича много бързо с признаци на интоксикация и колапс. Болният изпада за часове в крайно тежко състояние и умира.
...При холерата се проявяват усложнения, които са резултат от развитието на вторични инфекции. Развиват се пневмонии, абсцеси, флегмони, сепсис. Пример за такова е холерния тифоид.
При децата, възрастните и бременните жени се наблюдава по-особено протичане на холерата. Поради лабилност на водно-електролитната обмяна при децата протичането е по-тежко. При възрастните поради нарушените обменни процеси и понижената реактивност бързо се засягат сърдечно-съдовата и дихателна система. При бременните жени заболели от класическа холера протичането е много тежко. Често настъпват аборти. Леталитетът е голям.
Мнението беше редактирано от Миро на 15.08.21 23:40.
Ай стига с тия болести водещи до скоропостижна смърт. Дайте нещо за сифилис, проказа, дето може да си го влачиш 15-20 г. без лечение докато се витосаш.
казано от Brown Bomber на 15.08.21, 23:14:
казано от Миро на 15.08.21, 23:12:
Преболедувалите получават траен имунитет към болестта.
Абсурд, веднага да се ревизира в Уикипедия и да се впише задължително реимунизиране на всеки 6 месеца. 😁
А ти прочете ли, че до имунитет при белодробната форма на чумата по правило изобщо не се стига? Смъртта настъпва за часове и минути дори.
Общо взето, макар и малък процент, преболедувалите и развилите имунитет са от бубонната форма. Но не знам дали този имунитет действа/е действал при повторно заразяване с чревна или белодробна форма.
Пф, баси-да се заразиш с чума на два пъти, та и повече.
Хах, един японец е преживял бомбите и в Хирошима и после в Нагасаки. Работел в единия град, но живеел в другия.
Мнението беше редактирано от Dydo на 15.08.21 23:36.
казано от vast на 15.08.21, 23:01:
Така и така сте се разпалили, да попитам:
Искам да се ваксинирам, но не искам да попълвам измислената декларация за информирано съгласие. Може ли да стане изобщо?П.П. Преболедувах го. Ваксинирвал съм се и се ваксинирам за всичко, но досега никога не са изискавали таква измислена декларация.
И ти се регистрира преди половин час само за да зададеш този въпрос? На 46 години се ваксинираш за всичко? Ти да не си 6-годишен?
Имаш ли тест, че си боледувал от това?
Мнението беше редактирано от Миро на 15.08.21 23:45.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече