30.03.20
11:03
Не те съветвам да подценяваш руансците.
30.03.20
11:15
Аз от 47’ насам, нищо работещо руско не съм виждал.
Не те съветвам да подценяваш руансците.
Зависи за какво. На пиене и на биене - никога. За пропаганда и наука в 21-ви век - ето че залагам срещу тях, някой ако им вярва повече, да приеме облога.
30.03.20
12:10
Димо, тук не говорим за коли и таблети. Говорим за чиста наука, там са много силни, недей така.
30.03.20
12:27
Аз имам все по-голяма непоносимост спрямо хората, които не спазват забраните и си мислят, че са недосегаеми.
Прекалено много са все още и се радвам, че са почнали не само да ги предупреждават, но и да ги глобяват.
Единствената ми забележка е, че не глобяват всички и някои минават между капките.
Понякога се шегувам, че искам да ме вземат в Щаба. :))
От 13-ти март не съм излизала, вече ме болят очите от дневната светлина, а в същото време “недосегаемите” се гъчкат по Витошка, в парковете и по по-известните пътеки във Витоша.
Заради тях се затегнаха мерките и ние, които ги спазваме от самото начало, страдаме още повече. Агонията се удължава. Това с КПП-тата го очаквах на доста по-далечен етап, а вече се обсъжда да излизаме от нас само с декларации.
Не е нормално полицията да ти направи забележка да напуснеш градинката и ти след 15 минути да се върнеш. Ми не 5000, 10000 лв. глоба ще ти лепна.
Някак си ми се вижда като да пълниш вода в пробита кофа, когато има една немалка част хора, за които всичко е лъжа и конспирация.
И на мен ми се излиза. И аз имам нужда да изкарам стреса някъде. И на мен и моите роднини се отразява финансово.
Ама не ходя да друсам хоро в Кауфланд...
Изобщо не съм оптимист, че ще приключи скоро.
За ваксината обаче съм положително настроена, че ще се случи доста по-бързо от прогнозите.
И също като Сашо мисля, че по тая линия руснаците могат доста да дадат.
Чудя се антиваксърите какво ще правят тогава. 😁
30.03.20
12:37
За антиваксърите еднаа моя любима мисъл:
В падащия самолет, нямаа атеисти.
30.03.20
12:45
Очевидно, служителите се забавляват докато са на работа, защо да не играят хоро?
30.03.20
12:48
Не знам какво ви е толкова интересно. Аз ваксина няма да си сложа, ако жироса се държи както досега. Има достатъчно хора, като вас, които ще си я поставят, за да са сигурни. Всеки си прави сметката, с кръчмар или без.
Мларията е една от най-старите болести, познати на човечеството, а ваксина все още няма...just sayin’...
Ваксината за денга беше измислена, а се оказа, че никак не върши работа след едно известно време...
30.03.20
13:07
Маларията е вътреклетъчен паразит. Трудно ще има ваксина, ама като не ви е силна страна биологията, няма как да ви се обясни...
30.03.20
13:11
Между другото ваксина срещу маларията има - една ракия действа безотказно, без майтап.
Мале мале, имаме си антиваксъри в отбора. А само допреди месец си мислех че това са анекдотични изключения от Амурика, като плоскоземците например.
Както каза Джеймс и тук както и навсякъде, освен че има елементарни липси на познания по биология, се спори дори :) Значи един разбрал, друг недоразбрал, обаче никой не се хваща да се образова малко, а печати ли печати бисери, да не кажа тъпотии :)
П.С - иначе положението е затегнато доста, има присъствие на полиция и “KПП” на доста по зачукани места. Като цяло полицията действа свестно и не се заяждат. Но и аз подкрепям това че, трябва по-твърди мерки срещу хората които не зачитат предписанията без уважителни причини.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.03.20 13:25.
Маларията е вътреклетъчен паразит. Трудно ще има ваксина, ама като не ви е силна страна биологията, няма как да ви се обясни...
И въпреки това СЗО инвестира милиарди за да се разрабити такава...
Да те бяха питали, да не се набутват...
Мнението беше редактирано от Margi на 30.03.20 13:38.
30.03.20
13:30
Мале мале, имаме си антиваксъри в отбора. А само допреди месец си мислех че това са анекдотични изключения от Амурика, като плоскоземците например.
Кои са антиваксърите? Това, че не бих си сложил точно за този вирус, не ме прави антиваксър. А и казах, в този си вариант на поведение.
30.03.20
13:56
Аз някъде 2000 и някоя година веднъж си бих противогрипна. Нещо бе тамън на “мода”, не бе скъпо и си сложих. Няма да забравя, купих си я от аптеката и тъй като при работата имах поликлиника, влязох да помоля някоя сестра да мия бие. И още на първата врата като питах, тая направо ме придърпа навътре, някой да не я изпревари. 3 кинта ми взе помня добре, някъде около кутия цигари тогава бе това.
30.03.20
13:57
И въпреки това СЗО инвестира милиарди за да се разрабити такава...
Това Авокадото ли ти го каза, за един приятел питам? :D
Да те бяха питали, да не се набутват...
Те и без да ме питат не са набутали, GSK 30 години разработват такава, май са в някаква фаза на клинични изследвания, та ако някои се е “набутал” не е СЗО, а те...
30.03.20
14:02
Според мен доста асоцияции, световни, здравни, спортни, научни и всевъзможни други тр да се абонират за форума ни и ще спестят много средства.....
От тук мисля че само Маргито е хардкор антиваксър, ама на нея ѝ е простено, тя вярва в аюрведа. За теб щях да се изненадам със сигурнист. Антиваксъри се оказаха две мои приятелки и един приятел. Ама те пък вярват в хомеопатията, така че и на тях им е простено. И един онлайн приятел и той се оказа антиваксър, а е мега мозък. Може би най-добрия играч в света на най-комплексната стратегическа игра. И даже и трите си деца не е ваксинирал. Ама той пък потомствен протестант, много вярващ, та и той си има оправдание. Но ето че интелигентни хора могат да са антиваксъри, това ме учудва.
СЗО толкова се дискредитира, че приемаше всичко казано от Китайците и го повтаряха като истина.
Вероятно жертвите в Китай са 10 пъти повече от обявеното. Вчера гледах снимки колко урни с пепел чакат да бъдат взети, колко милиони тел. номера са закрити. Как още преди да обявят карантина и да признаят, че вируса се пренася от човек на човек, са купували тонове лекарства в чужбина...
А сега се правят на света вода ненапита с и снабдяват света с маски. 60% от тях се оказаха дефектни, ама нейсе...
Руснаците хубаво си затвориха границите. Те си знаят колко се вярва на партийния официоз.
В Индия още две седмици карантина и ще има масови безредици...
30.03.20
15:21
Но ето че интелигентни хора могат да са антиваксъри, това ме учудва.
Не знам защо те учудва. Човек, колкото повече знае, толкова повече се съмнява. И ако може да мине без да инжектира нещо в тялото си, за чиито последици не може да бъде сигурен и това би му донесло притеснение, а не успокоение, както явно на повечето хора, би си го спестил.
30.03.20
15:24
Гог, имаш ли деца?
30.03.20
15:27
Гог, имаш ли деца?
С този въпрос всяка майка поставя край на спора. Не, нямам. Съответно нищо не разбирам и няма смисъл да спортим. : )
30.03.20
15:29
Днес спрях към 10к маски, които китайците пращат, като подаръци на разни фирми. Всичките без СЕ и с мега съмнителен вид, не знам кой луд си ги слага.
30.03.20
15:36
Гог, имаш ли деца?
С този въпрос всяка майка поставя край на спора. Не, нямам. Съответно нищо не разбирам и няма смисъл да спортим. : )
В известен смисъл, да.
А и вообще не споря, само те чета.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 30.03.20 15:37.
От тук мисля че само Маргито е хардкор антиваксър, ама на нея ѝ е простено, тя вярва в аюрведа.
Като зпочнете така да гадаете всичко за мен...на никого от вас не дължа обяснение за каквото и да е.
Вярвам в това, което работи.
А вие имате нужда да излезете за малко на балкона да подишате малко въздух.
Не знам защо те учудва. Човек, колкото повече знае, толкова повече се съмнява. И ако може да мине без да инжектира нещо в тялото си, за чиито последици не може да бъде сигурен и това би му донесло притеснение, а не успокоение, както явно на повечето хора, би си го спестил.
Направо ми е трудно да повярвам,че написаното не е шега.
ма дет викаш...за кво,те другите нали са ваксинирани...
30.03.20
18:41
От тук мисля че само Маргито е хардкор антиваксър, ама на нея ѝ е простено, тя вярва в аюрведа. За теб щях да се изненадам със сигурнист. Антиваксъри се оказаха две мои приятелки и един приятел. Ама те пък вярват в хомеопатията, така че и на тях им е простено. И един онлайн приятел и той се оказа антиваксър, а е мега мозък. Може би най-добрия играч в света на най-комплексната стратегическа игра. И даже и трите си деца не е ваксинирал. Ама той пък потомствен протестант, много вярващ, та и той си има оправдание. Но ето че интелигентни хора могат да са антиваксъри, това ме учудва.
...”света ще свърши, балъците - никога”)))))))))))))))
Абе май са посвършили, поне вярващите в руската на’ука. Никой не щя да изкара 7 лесни бири като се обзаложи за руската ваксина за коронавируса.
30.03.20
20:43
И ся ко праим-навсякъде с маски.....щото и улицата е открито обществено място. И ако нещо наистина искаме да пазим, трябва всеки ден с различна, даже на 2-3 часа да се сменя. Но то толкова в търговските вериги няма бе, не всеки ще си вземе от тия многократните. И ще трябва да носи всеки ден една и съща или хайде, по 2-3 дни. Е, ще ги пере вечер и сутрин отново на линия😀
Мнението беше редактирано от Деян на 30.03.20 20:44.
30.03.20
21:01
Абе май са посвършили, поне вярващите в руската на’ука. Никой не щя да изкара 7 лесни бири като се обзаложи за руската ваксина за коронавируса.
Въпреки, че е извратено да се залаага, смятам че ваксина ако и когато, ще дойде от Азия и по-скоро - Корея и то, тая по-светлата от космоса.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 30.03.20 21:01.
30.03.20
21:03
Ами кой да знае, Барт. Като великия ръководител каже, че до месец трябва да има ваксина и обратен резултат ще се приеме за невъзможен, нищо чудно 😂
Нямат потенциала според мен, но.....
30.03.20
21:28
По-светлата, Дидо.
СЗО толкова се дискредитира, че приемаше всичко казано от Китайците и го повтаряха като истина.
Вероятно жертвите в Китай са 10 пъти повече от обявеното. Вчера гледах снимки колко урни с пепел чакат да бъдат взети, колко милиони тел. номера са закрити. Как още преди да обявят карантина и да признаят, че вируса се пренася от човек на човек, са купували тонове лекарства в чужбина...
А сега се правят на света вода ненапита с и снабдяват света с маски. 60% от тях се оказаха дефектни, ама нейсе...Руснаците хубаво си затвориха границите. Те си знаят колко се вярва на партийния официоз.
В Индия още две седмици карантина и ще има масови безредици...
Русия също закъсняха да ти кажа и също така първоначалните данни не са коректни, казват ми го руснаци. Сега доколко е вярно, кое как е тепърва ще се види.
Индийците може да ги спаси само тази пословична издръжливост на всякакви такива заболявания. Иначе там без мери и с мерки, няма никакво значение.
Индия, според мен ще е страната от която ще могат да се извадят действителни данни, относно голям процент прекарали заболяването.
Въпреки, че е извратено да се залаага, смятам че ваксина ако и когато, ще дойде от Азия и по-скоро - Корея и то, тая по-светлата от космоса.
Американци ще са според мен. Онея имат силна индустрия. И много пари. Веднъж да видим и ние файда от Биг Фарма :D Завчера им отпуснали 2 милирда долара на някакви лаборатории да се позабързат.
Ваксините се правят сравнително бързо и доста пъти са много точни. Тестването и влизането в употреба, преминава през много процеси, всъщност това прави разликата.
Тази ваксина могат да я разработят доста страни, както и атомна бомба, предполагам по-важното е кой е по бърз, а и в днешо време, кой е по безопасен.
Иначе освен на индийците, жална им майка и на бразилците. Пак са много, пак са нагъсто, пак са бедни голяма част.
“Brazil’s Jair Bolsonaro says coronavirus crisis is a media trick” - това е президента им.
https://www.theguardian.com/world/2020/mar/23/brazils-jair-bolsonaro-says-coronavirus-crisis-is-a-media-trick
Поне ще имаме възможността да видим какво става ако до края не въведат никакви ограничения. Ама подозирам че ще стане мазало и тогава - малко след дъж качулка - ще въведат все пак ограничения, та пак няма съвсем да видим съвсем безконтролно на какво е способен вируса. По-скоро малоумниците, които разправят че е “просто грип” и световна конспирация.
30.03.20
21:37
И ся ко праим-навсякъде с маски.....
Както е формулирана в момента заповедта, може и на челото да си я носиш. Да не казвам къде другаде може....
30.03.20
21:48
USA=USSR
Едните бейзболни шапки и пепси.
Другите само часовници и значки.
Една и същааа пропаганда, една и съща кражбА на мозъци, един и същ неконтролируем народ, една и съща съдебна система.
И една идея забавно клипче от господарите, не е лошо.
https://gospodari.com/богатият-набор-от-физиономии-на-експр/
Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.03.20 21:58.