Коронавирус в България

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

30.03.20
21:57

казано от Gogo на 30.03.20, 21:37:

казано от Деян на 30.03.20, 20:43:

И ся ко праим-навсякъде с маски.....

Както е формулирана в момента заповедта, може и на челото да си я носиш. Да не казвам къде другаде може....

Да не говорим че е в разрез със закона:

Bart Simpson

30.03.20
22:03

Точно затова се налага извънредно положение.

30.03.20
22:09

казано от Bart Simpson на 30.03.20, 22:03:

Точно затова се налага извънредно положение.

За да се възцари беззаконие?

СЗО:  носете маски само ако имате симотоми на ковид 19
Мутафчийски: маските създават фалшиво усещане за сигирност у здравите хора
Министър на здравеопзаването: 5000 лв глоба за без маска...

Няма разбирателство дори по този елементарен на вид въпрос.

Bart Simpson

30.03.20
22:14

Абе, хора, няма изработени мерки за справяне със ситуацията, нагласяме се, съобразяваме се, правим компромиси, стига, мрънкахте вееееее.
Сущите сте кат моите патета, много, много, много благодаря че бачкаме, ама ш ходя да пуша, ай сиктир, нервирам се.
Кат ти казват носиш-носиш, кат ти кажат вкъщи-вкъщи.

30.03.20
22:14

Марги, доколкото разбрах, маската не била облекло. Но има друго- издаването на неизпълнима заповед е незаконно- в смисъл, че няма маски. Аз предполагам, че ще има някаква промяна  в тази глоба- в Англия била 30 паунда. Тук мъжете във форума големи страхливци- от един грип ви е страх, но да се държите снизходително с Марги- е, тук сте ТОП.

Bart Simpson

30.03.20
22:15

Сега носите маски с фалшива сигурност, а преди шест месеца искахте бурките да сваляте, ай у левоооооо.

30.03.20
22:16

В контекста на последните наредби за маските,някой да коментира какво се случва на живо по Нова в момента?Случайно мернах,че само балета са с маски :D Може пък това да не е “обществено място”,не съм вещ в материята...

P.S. Понеже си живея на село и нямам преки впечатления от града напоследък,бях учуден да чуя във вечерните новини,че в Пловдив вече решили  да затворят магазините за дрехи и фризьорските салони...а с въвеждането на извънредното положение всички телевизии ни убеждаваха как остават да работят само хранителните магазини,аптеки,банки,бензиностанции...

Мнението беше редактирано от Дидо на 30.03.20 22:22.

Bart Simpson

30.03.20
22:17

казано от Joyplovdiv на 30.03.20, 22:14:

Марги, доколкото разбрах, маската не била облекло. Но има друго- издаването на неизпълнима заповед е незаконно- в смисъл, че няма маски. Аз предполагам, че ще има някаква промяна  в тази глоба- в Англия била 30 паунда. Тук мъжете във форума големи страхливци- от един грип ви е страх, но да се държите снизходително с Марги- е, тук сте ТОП.

Марги не я мисли, тя хвана последната разходка по Витоша, ама сега е много соц. Ангажирана..... WTFF

30.03.20
22:22

Закон за здравето

Чл. 63
(1) При възникване на извънредна епидемична обстановка министърът на здравеопазването въвежда противоепидемични мерки на територията на страната или на отделен регион.
(4) Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 1, а средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.
😄

30.03.20
22:25

казано от Bart Simpson на 30.03.20, 22:17:

Марги не я мисли, тя хвана последната разходка по Витоша, ама сега е много соц. Ангажирана..... WTFF

Не съм социално, а лично ангажирана.
😃

А във връзка с горния ми пост, обръщайте се към кметовете си по общини да ви снабдят.

Мнението беше редактирано от Margi на 30.03.20 22:26.

30.03.20
22:32

казано от Bart Simpson на 30.03.20, 22:14:

Гражданино - мечта на всеки управляващ, а като ти кажат: още шест месеца кръчмата ти няма да работи, ела си плати данъците, наема, осигуровките на персонала...

ДЕ

30.03.20
22:33

Като човек работил в администрацията на контролни органи, явявал се по стотици административнонаказателни дела, ви казвам каква е най-често практиката:
- Ама то заповедта противоречи на закона, ама това, ама онова.
-Ами ние ще ви съставим акт пък вие възразете. А ако не ви приемат възражението и ви издадат наказателно постановление, имате право да го обжалвате пред съда.
😀
Тъпо и гадно е, ама това е реала. Носете си маските.

Мнението беше редактирано от Деян на 30.03.20 22:34.

30.03.20
22:34

На никой не адвокатствам, но тези мерки се взимат заради безхаберието на много от хората. Не маски, ами накрая няма да дават и на никой да излиза.

Имаше едни тъпаци на витоша и заради тях се взеха тези мерки. Щото малумниците ходеха с коли и симаха видеа за фейсбук и правеха пикници.

30.03.20
22:36

Бахти кви сте жалки смешници...все много разбирате и знаете,кви  мъже кво,чудо къф разрез.
Ако пламне епидемия и почнат да мрът хора,лично ще търся такива отворковци(дет използват,това дет работи)...пък дали те мен или аз тях...антиваксеровциаюрелдарциипрочиемърлячи.

GG

30.03.20
22:38

казано от Joyplovdiv на 30.03.20, 22:14:

Марги, доколкото разбрах, маската не била облекло.

Чл. 4. (1) Облекло, прикриващо или скриващо лицето, са плътни или полупрозрачни дрехи, покривала, наметала, мрежести платки, маски или други подобни елементи, които прикриват частично или скриват напълно лицето.

ДЕ

30.03.20
22:38

Ако питате мен, на тоя народ не ваксини, а чипове в главите още от раждането трябва да се слагат 😄

Мнението беше редактирано от Деян на 30.03.20 22:39.

Bart Simpson

30.03.20
22:40

казано от Margi на 30.03.20, 22:32:

казано от Bart Simpson на 30.03.20, 22:14:

Гражданино - мечта на всеки управляващ, а като ти кажат: още шест месеца кръчмата ти няма да работи, ела си плати данъците, наема, осигуровките на персонала...

Аз имам осем декара двор, които ще мв изхранят, ти себе си гледай, гражданко, дето на града ми Мордор викаш.
Ем Мордор, ем седиш тук, ем бурки нещеш, ем сега маски, ем на Витоша, ем сеьете си дом, ти си Гръмпи:
Мраза да мраза

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 30.03.20 22:44.

ДЕ

30.03.20
22:46

Абе много хора ще достигнат дъното, няма какво да се лъжем. Неслучайно някои държави ще набият трилиони както се казва за бизнеса. Познавам хора, а сигурно и вие, които махни печалбите, които са колкото да се издържат или що годе да живеят добре, но спирайки да работят, поради невъзможността да въртят точно тоя им бизнес /понеже това им е единственото препитание/, направо са свършени. Не за наеми, не за сметки, те пари за храна няма да имат. Е, ще идат на борсата, ама пак няма оправия, защото много сметки висят на главите. А точно сега тепърва да търсиш някъде друга реализация, докато отмине това-къде, за кога. Всеки ден те забива още повече.

Мнението беше редактирано от Деян на 30.03.20 22:49.

Bart Simpson

30.03.20
22:50

Ако се стигне до там, наесен ще раздавам картофи.

ДЕ

30.03.20
22:51

казано от Bart Simpson на 30.03.20, 22:50:

Ах тии, ирландецо 😎

30.03.20
22:53

Аз ще се наредя за картофи...вместо за йога с хрупкав течен шоколад.

Bart Simpson

30.03.20
22:54

казано от Деян на 30.03.20, 22:51:

казано от Bart Simpson на 30.03.20, 22:50:

Ах тии, ирландецо 😎

За толкова години в Ейре, мога да ги готвя по 1М наачина.

30.03.20
22:59

Ами то това е истината. Ти ако си насело и имаш земя и градина, отглеждаш всичко. Гледаш и малко животни и така. Сега дали всички фитнес маниаци ще разберат защо е толкова важен хляба ? Имаш 1 тон жито, мелиш брашно и правиш хляб. Отиваш в горатА и събираш билки, коприва, какво ли още не. И кво ще ми спрат тока, дреме ми. Обаче ако си в София си жив зян. Тоо от борсите и от америка, дето си въртят виртуалните пари, заслужават никой да не им продаде нищо. Да си ядат и борСите и акциите.

Т. Тодорова

30.03.20
22:59

Според мен, всички, които не искат да носят маски и да спазват мерки, са супер зле. Ще ме извиняват тези, с които имаме нормални онлайн отношения, ама Испания, инфо от преди 14 дена - всичко е спокойно и е супер, няма мерки, няма болни.

Вчера звъни приятел-тираджия и реве по телефона, ама буквално плаче, в Испания, щото не може да се прибере при семейството си и по пътищата са само тировете им, въоръжени с автомати и кордони от катафалки.

Тряа да тръгнат катафалките и тука, десетки и стотици наред, за да се сети някой. :(

Ебах тая конспирация, заклевам се (щот най-често чувам как е измислица, с която ни плашат) - конспирация, за чието съществуване трябва да мълчат хиляди изпатили си, лекари, санитари, медицински сестри... Как се крият хиляди трупове, ве? Кажи честно...

Ненормална история.

Маски трябвало само от болните да се носят - как па разбрахте кой е болен и кой не? Ма на мен нищо ми няма, що ми е тая маска и що да не ти кихам на доматите в магазина... Маската на сурата и у вас.

Откровено съм ядосана на цялата тая арогантност и безхаберие.

Отгоре-отгоре четох, ама егати темата глупава. Частта с ваксините тотално я игнорирах, щот’ няам нерви.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.03.20 23:01.

30.03.20
23:03

Теодора, как го каза. Вчера на баща ми му се обадиха, пак с познати, пак тираджии в испания, не ги пускат. Та баща ми ходи да пореже лозето на този човек, който почти не познава, ама хората им е мъчно за тези неща.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.03.20 23:03.

Bart Simpson

30.03.20
23:21

Пловдив, браво.
Гадост е, но от смърта, повече боли.

GG

30.03.20
23:22

казано от Bart Simpson на 30.03.20, 23:21:

Пловдив, браво.

За кое браво?

30.03.20
23:24

Все пак е хубаво да си припомним и 4 етапния план на Англия

https://youtu.be/2CD6lVk-ia8

Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.03.20 23:24.

Bart Simpson

30.03.20
23:24

казано от Gogo на 30.03.20, 23:22:

казано от Bart Simpson на 30.03.20, 23:21:

Пловдив, браво.

За кое браво?

Ами за сериозните мерки, които са взели вече, аз съм за и в София да стане така резко.
Дори да съм на нула при такива мерки, ще изтегля 5К без лихва, дори под наем, едно тричленно семейство с добдо бюджетиране може да изкара шест месеца.
След това да ги погаси за 18 месеца и пак да отиде на море.
Цена, не висока за огъня, в който горим в момента.
Баба знаае и 2 и 200, ама май сме глезунковци.
Моята баба е отгледала три дъщери по време на война и е прала дрехите на суседите по Дондуков, защото дядо ми след войната е бил в затвора.
Така че, ай стига мрънкане.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 30.03.20 23:32.

GG

30.03.20
23:30

И какви мерки са взети? : )
Бившия шеф на Паркове и градини казал, че само аптеки и хранителни магазини ще работят, но такава заповед отгоре няма. Сътветно всички магазини си работят, спазвайки предписанията за недопускане струпване на хора на едно място.
Също така искал и велоалеит да затваря, за да може хората да карат или както преди по платното или да се тъпчат при останалите в градския транспорт. Или масовия гроб в колодрума, който направихме. : )
Или може би съм изтървал още някой бисер за мерките в Пловдив. Даже и на кпп-тата е плачевно положението. Всеки си пише каквото си иска на декларациите и си отива където си иска. За какви мерки говорим.
Хората изкукаха вече. И чувството си за хумор загубиха. Ама всеки с психиката си. Безсилието до кво ли не води.

Bart Simpson

30.03.20
23:31

Аз току що гледах новини и Пловдив изглежда бая затворен.

Bart Simpson

30.03.20
23:35

Гого, моля те, мъчно ми е за всички престрашили се да опитат нещо ново, бизнес, някакво начинание, кредит, мъчно ми е.
Аз имам сериозна загиваща инвестиция, спестявания от половината ми живот.
Дреме ми, брат, ако се оправят нещата, значи съм добре, ако не се оправят, земята ми ще е по ценна от кръчмите и няма да върна никой от масата ми....... И мотикаата.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 30.03.20 23:45.

Т. Тодорова

30.03.20
23:49

Бартьо, бъркаш, брат. Оцеляването грам няма да е лесно, хората масово нямат спестявания, а на нас, дето сме млади и работим, вече ни е трудно и т’ва е отвратително, щото ако ние се напънем и оцелеем до края на годината някак (щот сме млади и работим), без да не казвам кви последствия, има хора, дето са обречени.

По повод мерките в Пловдив - не съм запозната по документи, но хората са супер прасета, най-вече пубери и пенсионери. Ние пазим, те акат. Ич не вярвайте на медии - кой колко бил прекрасен, кой бил за пример, булшит. И да, ей заради такива, съвсем ще ни съсипят, щото накрая ще трябва да се подписваме, за да излезем да пръднем на терасата, с извинение.

Т’ва че аз спазвам някакви неща и искам всички да ги спазват, не значи, че нещата са розови. Даже като гледам кво безхаберие царува, очаквам много други неща, освен финансовата агония.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.03.20 23:53.

Bart Simpson

30.03.20
23:56

Ся щи кажа нещо за обречените.
Всички обреччени в некой кът на страната имата мама и тати и или баба и дядо, но се напинят в града.
Знам, има и такива, които нямат абсолютно нищичко, знам и ми е мъчно за тях, но днес в Т маркет видях голям пмакат, че търсят персонал.
А и още нещо, колкото по-малко имаш, толкова по-няма какво да губиш.
2008 - @,искам да ви питам, кой реално усети нещо от финансовия срив в БГ, никой, защото тук си бешв криза и преди кризата.
Така, че и сега ще е така, най-малко имащите, най-малко ще пострадат.

31.03.20
00:02

казано от Bart Simpson на 30.03.20, 23:56:

Ся щи кажа нещо за обречените.
Всички обреччени в некой кът на страната имата мама и тати и или баба и дядо, но се напинят в града.
Знам, има и такива, които нямат абсолютно нищичко, знам и ми е мъчно за тях, но днес в Т маркет видях голям пмакат, че търсят персонал.
А и още нещо, колкото по-малко имаш, толкова по-няма какво да губиш.
2008 - @,искам да ви питам, кой реално усети нещо от финансовия срив в БГ, никой, защото тук си бешв криза и преди кризата.
Така, че и сега ще е така, най-малко имащите, най-малко ще пострадат.

Ами не съм и съгласен с теб. Обаче не искам да споря. Сега става преразпределение на много високо ниво. Спекуланти и хора от някои държави с много виртуални пари и по борсите, ще изкупят компании, които правят нещо и произвеждат. Затова казах че има една основна неправда, която е от доста години.
Но за такива като теб и хора които се трудят загубата ще е най-голяма. За такива като мен които се осигуряват на много високи данъци ще е все тая, стига да има работа. Няма да е като един от Анлия дето все разправя, колко данъци е платил, все едно никой тук от форума не плаща и не заслужава някакви грижи и мнение.

Но явно така е по добре за всички :)

Т. Тодорова

31.03.20
00:09

Не можеш да ме съгласиш, щото винаги най-бедните духат супата най-усърдно. И не визирам себе си, щото и да ми вземат ипотекираната къща, след пет години пак ще си сложа покрив над главата, ако съм здрава. Т’ва важи и за теб с бизнеса.
Кат’ теглиш чертата, ще си загубил повече пари от леличката, дето ти реже салама в Кауфланд, ама тя като загуби 300лв, губи всьо.

Според мен, положението в България е такова, че маса хора ще погинат - ако не от вирус, то от финансово изнемогване.

Т’ва не значи, че трябва да изтрепем маса народ, като не си спазваме наложените мерки, естествено, но според мен, такава е картината. Лууз-лууз ситуация към момента.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.03.20 00:14.

Bart Simpson

31.03.20
00:11

Кала, аз имам кратък, среден и дълго(ама много дълго) срочен план, имам и мачете за зомби апокалипсис, бербен съм и за мен каквото и да се случи, ако сме здрави, ще се боря и ще клекна само когато вече няма смисъл.
Разделих си каачването на пътеката на три етапа, третия и наай-труден нарекох-магаарето.
Първия е тигъра, втория бивола.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 31.03.20 00:18.

Bart Simpson

31.03.20
00:13

За мен, Т, е уин-уин.
Защо ли, защото никога не съм заалагал само на една карта.
За да си успешен с тоаалетната хартия, трябва и л@йна да произвеждаш.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 31.03.20 00:14.

31.03.20
00:21

Колкото по-голяма е една всенародна трагедия, толкова по-големи са даровете, които ще остави след като отмине.

Т. Тодорова

31.03.20
00:25

Ми за мен не е уин-уин, щото няма никъв уин в тва да слушаш клепалото по цял ден. И да, аз както винаги, наблягам на най-черната страна, ама има хора, дет няма кво толкова да направят и те в България са много. Давам ти пример с позната, която има магазинче за сандвичи до едно училище, в което продава и ръчно бродирани покривки, за да се грижи за син-инвалид, който е на 21-2 години. Получава някви смешни пари от държавата, гледа си детето с квото изкара от магазинчето, макар и трудно, ма ся училище няма, магазинче няма, ако вземе да сурка по Еконт, нападжиите ще й почукат на вратата след два месеца, за да я питат ква е такава бизнесменка и как си позволява такива своеволия. Ш’ се хване в “Лекси” за 600лв брутна заплата, ще бачка по 10 часа, през които няма да може да се качи догоре да нагледа сина си дали не се е претрепал, и пак е с пръст в уста накрая, щот е на 55+ и до друго не може да издрапа.

И не е само тя, та да я прежалиш като обикновена статистика някаква, такива хора има хиляди тук, както сигурно и другаде. Та недей обобщава всичко с тия, дето сме в разцвета си.

Заспивам ся, ще чета пак утре-вдругиден.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.03.20 00:43.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1