Коронавирус в България

Прескочи до:

17.09.21
14:43

Ето малко изкривена статистика. Наистина ми плащат докато си пиша с вас. Трол не съм, защото имам аргументи, които досега никой не можа да обори. Т.е. има едно вярно и едно грешно предположение. Значи статистически погледнато, аз съм 50% платен трол, което си е доста висок процент.

17.09.21
14:58

казано от Димо на 17.09.21, 14:19:

казано от doni dimitrov на 17.09.21, 13:02:

И как ме образова държавата?

Теб може никак да не те е образовала, поради ред причини. Едната е че ти вече имаш образование по имунология и на теб са ти ясни тея неща, друга причина може да е че нямаш образование, но си имаш изградено мнение и си склонен към конфирмейшън биас и поднасянето на информация, противоречаща с твоите убеждения само ги затвърждава вместо да ги разлаща, трета причина може да е че си от типа: “те па на мен ше ми кажат”

С тъпи реклами ли?

Истината е че съм виждал публикации на здравното министерство във фейсбук и откъм дизайн и атрактивност са гола вода. Толкова пари имат и/или толкова си могат хората. Добрите рекламни кампании струват пари, а наскоро научих че МЗ не е имало бюджет допреди 2 седмици за информационна кампания относно ковида. По предложение на ДБ са гласувани 12 или 14 милиона лева за разяснителна (рекламна както ѝ викаш ти) кампания. Но това не би трябвало да е проблем, който иска да знае информация, може да я възприеме и от скучно поднесен носител, не е задължително да има фойерверки или чалга-звезди в нея за да не е тъпа (рекламата).

Що не пиеш хапчета за отслабване и не използваш рекламираните велики уреди ?

Пак смесваш нещата. Разяснителната кампания на МЗ за ковид и ваксинациите е едно, те не продават ваксини, те искат да информират населението за неоспоримите от научна гледна точка ползи от ваксинирането, доказани с наука, докато рекламите на хапчета се правят и плащат от хора, които продават тези продукти и което е по-зле - нямат научно потвърждение за рекламираните качества на продуктите, които продават.

Ето пак лепиш етикет.

А, чакай ся, аз не съм те сравнил с ходжа. Тук обсъждаме (аз поне) няколко неща. Едното е що е то антиваксър, другото е защо има антиваксъри и третото е защо страните с най-много антиваксъри са и най-бедни, корумпирани и т.н. Аз си дадох определението за антиваксър ти не си. Аз казах защо според мен има антиваксъри и какви са им подбудите, ти не си, даже ми се струва че твърдиш че антиваксърите са правите в случая да подозират че има някаква измама. Има ли измама? И казах как и защо според мен са свързани ниския процент ваксинирани и икономическите, демографските и други негативни показатели на държавата ни.

Аз антиваксър ли съм?

Ти мен уважаваш ли ма ся ли стана работата? Уважавам та.

Умните германци като овце последваха Хитлер или не са?

Ама как ги смесваш нещата бе човек? Едното е политическа доктрина, другото научна медицина, къде отиде изобщо? Значи според теб целта на ваксините е геноцид и превземане на чужди територии, така ли?

Нямам никакви убеждения.
Не съм пристрастен към нищо,такъв ми е стила на живот изобщо.
А за имунолог не знам ,за 50 години два пъти съм влизал в болница поради механични повреди.  Здрав съм прав съм,качеството ми на живот не е нарушено.Прекрасно си познавам тялото.
Ваксър уважаваш,антиваксър не уважаваш,тъй ли? Тва е много задълбочено.
Я сега кажи,някой изкарва ли пари от цялата тази работа ,или е с идеална цел и за благото?
Могат ли лекарите да се справят с епидемията или не, щото народа е прост.
По същата логика защо не твърдят ,че народа сам си е виновен и за другите болести от които се мре?
Или ако някой е излекуван,лекарите са го вдигнали,ако умре той си е виновен..супер
А утре може официалната пропаганда може да  почне тръбене да си ядем лайната.
И ще има такива дето ни убеждават колко са вкусни,това е сигурно.

А според теб аз ваксиниран ли съм?

17.09.21
15:21

казано от doni dimitrov на 17.09.21, 14:58:

Баща ми, лека му пръст имаше един подобен лаф, който използваше в битови ситуации при разговори там със съседи и приятели. Викаше им: “Абе ти си като комунистите, ядеш л@йн@ и викаш убава е алвата” :-)))))

Мнението беше редактирано от Dydo на 17.09.21 15:21.

17.09.21
15:22

А за имунолог не знам ,за 50 години два пъти съм влизал в болница поради механични повреди.  Здрав съм прав съм,качеството ми на живот не е нарушено.Прекрасно си познавам тялото.

Един ги беше разделил на няколко вида балканските антиваксъри. Единия беше Супермен - “Аз съм от желязо и на мен нищо не може да ми стане” Да бе, и на мен нищо не ми стана от тъпия ковид, даже си работих през цялото време докато боледувах и изкарвах пари, ама това не означава че няма хора, на които им става нещо и то не е само тяхна вината. Дадох примера с индианците, те са били яки и са живели целесъобразно, а в болница даже веднъж не са влизали, а почти ги е изтрила една болест. А и освен здравните, има и други аспекти тая пандемия. Ето пак примера с Дания - хората се ваксинираха на 90% и няма мерки. Ние тук тепърва ще влизаме в локдауни, бизнеса страда, моя личен бизнес страда, ограничават ми се свободите - не мога да ходя на фитнес, не мога да седна на 1 маса с повече от 4 приятели и т.н. Защо? Пак те питам - какво мислиш че ще стане, каква е измамата с ваксините? Има ли измама изобщо?

Ваксър уважаваш,антиваксър не уважаваш,тъй ли? Тва е много задълбочено.

Не съм казал такова нещо, въпроса ти “Аз антиваксър ли съм” ми прозвуча като на пияните в последен стадий като се питат един друг: “Ти мен ся уважаваш ли мъ?” което ми стана смешно. Не уважавам анти-научното мислене и разпространяване на дезинформация. Аз съм достатъчно толерантен да не обсъждам религията на хората (макар че си имам винаги едно наум с религиозните) и мога да съм в полза на всеки, без да ги деля. Предполагам че вече и антиваксърството е като отделна религия - има си последователи, които вярват в него и се държат агресивно ако им обсъждаш дори и цивилизовано вярванията.

Я сега кажи,някой изкарва ли пари от цялата тази работа ,или е с идеална цел и за благото?

От коя работа по-точно?

Могат ли лекарите да се справят с епидемията или не, щото народа е прост.
По същата логика защо не твърдят ,че народа сам си е виновен и за другите болести от които се мре?

Явно в България се затрудняват със справянето, щото има много антиваксъри. Това се вижда и по броя нови заразени, и по броя умрели от ковид. В държавите, където народа е по-непрост, се справят доста по-добре. Относно другите болести, има и такава зависимост - в България общата смъртност е най-високата в ЕУ. Не знам дали “виновен” е точното определение.

Или ако някой е излекуван,лекарите са го вдигнали,ако умре той си е виновен..супер

Има си статистика и за това. Има болести и състояния, които си минават сами, има и такива, които не си минават сами и е задължителна медицинска намеса. Хомеопатията например се занимава САМО с лекуване на състояния, с които организъма е способен да се справи сам. Защото понеже е измама, ако се опита да лекува състояния, които изискват лечение, много лесно ще се види че хората просто си умират след “лечението” с хомеопатия. но тук дори не говорим за лечение. Засега лечение за ковида в класическия смисъл - на ти едно хапче и ще ти мине - не е измислено. Имаме само превенция, най-добрата от които е ваксинацията.

А според теб аз ваксиниран ли съм?

Само като кажеш “пропаганда” и се слагаш в групата с “шлаки” и “медицински терор” ли какво беше. Откога медицината е пропаганда?
И смесваш нещата. Едното (яденето на лайна) е въпрос на личен вкус и предпочитания и не може да бъде измерено, ефикасността на ваксина за превенцията на смъртоносна болест може много лесно да се види от статистиката и дава предвидими, измерими и повторяеми резултат - т.е. е наука.

17.09.21
15:26

Забравих да отговоря на въпроса ти какво е предположението ми дали си ваксиниран. Няма значение какво е предположението ми. За мен по-важно е отношението ти по темата. На Маргито на сестра ѝ като са я принудили (с икономическа принуда, вярвам че никой не я е държал да не избяга докато другия ѝ слага ваксината), това дали ѝ е показало колко греши в конспиративните си страхове? Не. Тя пак ще си остане антиваксърка и даже ще го използва като ужасен пример - “Вижте, прилагат насилие срещу нежелаещите да се ваксинират”

17.09.21
15:35

Точно пропаганда.
Има и други смъртоносни болести,а не се говори всеки ден за тях даже изобщо.
Обясни ми за информираното съгласие.
Що не ме ваксинират без него?
Какво казва науката за това?
Изкарва ли някой пари от ковида ,или не .

17.09.21
15:49

казано от Димо на 17.09.21, 15:26:

Забравих да отговоря на въпроса ти какво е предположението ми дали си ваксиниран. Няма значение какво е предположението ми. За мен по-важно е отношението ти по темата. На Маргито на сестра ѝ като са я принудили (с икономическа принуда, вярвам че никой не я е държал да не избяга докато другия ѝ слага ваксината), това дали ѝ е показало колко греши в конспиративните си страхове? Не. Тя пак ще си остане антиваксърка и даже ще го използва като ужасен пример - “Вижте, прилагат насилие срещу нежелаещите да се ваксинират”

Нямам никакво отношение по темата.
Питам неща които са ми интересни,а ти не ми даде нито един адекватен отговор. Казваш неща гърмящи всеки ден от телевизия и радио.
Това не ми е достатъчно да ги приема за верни по простата причина ,че се използват елементарни похвати за убеждение.

17.09.21
15:58

казано от doni dimitrov на 17.09.21, 15:35:

Точно пропаганда.
Има и други смъртоносни болести,а не се говори всеки ден за тях даже изобщо.

Говори се, как да не се говори. Просто мащаба е друг. Годишно от инфаркт и от рак умират повече, отколкото от ковид, но това са различни неща. Има 30 болести на сърдечно-съдовата система, които причиняват инфаркт и 150 вида ракови заболявания. Разбираш ли? 180 болести общо са това. А ковида е 1 болест. И за тея 180 болести няма ваксина. (Това е друг аргумент на антиваксърите, който съм чувал - как така срещу рак и спин нямало ваксини, а срещу ковида измислиха веднага, а? Ами байно/бульо, ако се интересуваше наистина, щеше да прочетеш и да видиш защо.) Ако имаше ваксина, бъди сигурен, че щеше да се говори поне колкото за ваксината за ковид.

Точно пропаганда.
Обясни ми за информираното съгласие.
Що не ме ваксинират без него?
Какво казва науката за това?

Аз мисля че за всяка медицинска интервенция подписваш информирано съгласие, защото рискове съществуват, макар и минимални. Ти сам каза че не си ходил често в болници. Е, аз съм ходил - макар и за децата - като са малки все им има нещо. И там навсякъде подписвам информирано съгласие. Ще му вадят сливиците? Информирано съгласие. Ще му слагат упойка за шънтове? Информирано съгласие. Ще ходя да кръводарявам? Информирано съгласие.

Чай ся да те питам - ти кръводарител ли си? И само за близки, или и за непознати ейтака от алтруизъм? Мисля че механизъма е подобен. Аз всеки път като отивам да кръводарявам, знам и се подписвам че знам че може да получа спукване на вените, шок, гърч, припадъци и т.н. - изброени са възможните нежелани реакции. И въпреки всичко редовно кръводарявам. Защо ли? Защото смятам че така е редно. Мисля си че спасявам нечий живот. По същия начин и с ваксината за ковид. Аз не мисля че нещо ще ми стане на мен от ковида, но ваксинирайки се давам първо пример и да спася нечий живот, второ - може да спася нечий живот незаразявайки го, защото макар и да може да се заразиш с ковид след ваксина, вероятността е много по-малка ако си ваксиниран, и дори да се заразиш, си много по-слаб разпространител на вируса. Има и за това статистики, който честно го интересува може да ги види. И трето, ваксинирайки се увеличавам процента ваксинирани, намалявам разпространението на болестта, което ще доведе до по-скорошен край на локдауни и извънредни положения, ограничения за пъруване, препълване на болници за да не могат да ползват медицински услуги нуждаещи се с други проблеми и т.н.

Изкарва ли някой пари от ковида ,или не .

“Някои коври направИха много пари” както е казал поета. Разбира се че много хора спечелиха от пандемията. Ама не защото те са я предивзикали планирано, ами защото вместо да реват “отнемат ни правата!” са се стегнали и са намерили начин да се възползват от създалата се ситуация. Но още повече загубиха, защото не можаха да се адаптират. И това са само частните бизнеси. Да не говорим за правителствата. Някой като ми каже: те го измислиха тоя вирус за да печелат пари. Кои те? Еми световните правителства!
Ай ти ми кажи как световното английско или норвежко правителство е изкарало пари от пандемията, като в ЮК им плащаха 1 година на повечето работници от некритичните сектори пълни заплати да си седят вкъщи и да пият чай? Откъде идват тея пари, като хората не работят и не произвеждат нищо и икономиката не работи, няма ГДП, няма данъци и т.н.? Отговори ми моля те. От по 10 паунда едната ваксина ли спечелиха? Като средната заплата там е 2000 паунда? Колко ваксини трябва да продадат за да си компенсират поне една заплата? Ами 12 заплати? Сигурен съм че и в Норвегия е подобен случая. Кажи ми, как печелят правителствата с неработещи икономики?

17.09.21
16:00

казано от doni dimitrov на 17.09.21, 15:49:

Питам неща които са ми интересни,а ти не ми даде нито един адекватен отговор.

Е, извинявай че не съм ясновидец или нямам достъп до здравното ти досие да знам дали си ваксиниран.

За всички въпроси, с които може да се отговори с цифри и факти ти отговорих. Ако мислиш че статистиките са нагласени, тогава нямам какво да ти кажа. А, сетих се - аз не познавам никой, който е загинал в автомобилна катастрофа. На базата на тая информация (моя лична и проверена) мога да заподозра че никой не умира в автомобилни катастрофи и аърбеците и всичките тестове за безопасност са измишльотина на авотомобилните компании да ни вземат парите, а катаджиите - да взимат подкупи. Не им вярвам на статистиките колко си там хора умирали. Какво ми гърми тая пропаганда по цял ден по телевизиите - били умрели еидисиколко души в тежки катастрофи. Аз не познавам такива хора, и по телевизията не ги показват - само казват - къде ми е гаранцията че не ни лъжат? Освен това моя шурей катастрофира, ама не умря. Аз също лично съм участвал в няколко катастрофи и не съм умрял. Толкова за статистиките за умрелите от катастрофи.

И т.н.

Мнението беше редактирано от Димо на 17.09.21 16:06.

17.09.21
16:08

Спирам наистина бирчеди, темата мисля че се поизчерпа, всеки си каза каквото имаше за казване и доколкото може да го каже. Както всеки в случая може да каже: “Кой разбрал - разбрал” А кой наистина е разбрал - тва няма голямо значение.

Пожелавам ви приятен уикен, критичен прочит и много здраве.

Мнението беше редактирано от Димо на 17.09.21 16:09.

17.09.21
16:08

Ваксините са супер ефикасни и без странични ефекти на теория и на статистика, неоспорим факт.

Днес се видях с приятел, майка му е на 58 години без заболявания, ваксинирана с Пфайзър февруари месец, скоро си е пуснала количествен за антитела и е имала 2000. Миналия месец се разболява от Ковид-19 с  всички симптоми, кашлица, отпадналост и прочие, един антибиотик, втори антибиотик и вече се оправя.
Вече откривам логика в тезата, че 90% ваксинираните датчани нямало да дойдат в България догодина, защото ще сме на 20% ваксинираност, ако ми следите мисълта.

Не съм антиваксър, но не бързам да се ваксинирам срещу Ковид-19 и не карам никой да се или да не се ваксинира.

17.09.21
16:16

Правителствата не печелят напротив те плащат,но все пак някой печели.
Информирано съгласие за ваксинация,нямам спомени да съм подписвал.
Ако съм преболедувал имам ли имунитет и защо толкова е трудно да си звадиш документ за преболедувал.?

17.09.21
16:28

Ей, няма отърване хаха

казано от doni dimitrov на 17.09.21, 16:16:

Правителствата не печелят напротив те плащат,но все пак някой печели.

Например Безос спечели - почти си удвои богатството. Статистически погледнато, много-много богатите станаха още по-много богати. И ся по криминологистичен подход - щом имат ползва от това, значи те са виновниците, така ли? Бил Гейтс, Сорос, Безос и т.н.?

Информирано съгласие за ваксинация,нямам спомени да съм подписвал.

Ето тук ми даде почти 100% жокер че не си ваксиниран. Аз също не си спомням да съм подписвал информирано съгласие за ваксината на Пфайзер. Покажи да видя как изглежда тоя документ? Да не се окаже че е опорка на антиваксърите и такъв подпис не се изисква изобщо? :D

Ако съм преболедувал имам ли имунитет и защо толкова е трудно да си звадиш документ за преболедувал.?

Имаш имунитет най-вероятно. Който има някаква давност и честота на вероятност от повторно заразяване. както вече казах е под и около 1 % И доколкото съм чел той е малко по-различен от придобития от ваксина. Като няма такова нещо “единия е по-добър от другия” (имунитет).

Защо е трудно да си извадиш документ поне в България, не знам - не съм се опитвал да си вадя. Ако е така, лично бих го отдал на това че сме най-бедната и корумпирана държава с най-корумпирано и неефективно управление. Както например е трудно на моя приятелка да си извади документ за българско гражданство цял живот, нищо че живее вече 30 години в България и баща ѝ е българин и има дете, което е български гражданин. Тромава и недомислена бюрокрация, която е следствие от по-горе обсъжданите исотирко-политически, икономически фактори и народо - психология.

Мнението беше редактирано от Димо на 17.09.21 16:30.

17.09.21
16:31

Е как да не подписваш, то е един общ документ на български, като влизаш пишеш си имената и се подписваш, там има нахвърляно и отгоре отгоре т.нар съгласие.

17.09.21
16:31

Е как да не подписваш, то е един общ документ на български, като влизаш пишеш си имената и се подписваш, там има нахвърляно и отгоре отгоре т.нар съгласие.

17.09.21
16:34

казано от kaloyan на 17.09.21, 16:31:

Възможно е. Както казах, аз съм подписвал за много неща информирано съгласие и за нито едно от тях не съм си помислил че искат нещо да ме прекарат или да ме изиграят.

17.09.21
16:40

казано от Димо на 17.09.21, 16:28:

Защо е трудно да си извадиш документ поне в България

Цифров сертификат.
Не виждам нищо трудно.

17.09.21
18:14

Aнтиваксърите твърдо се оформят като еволюционери романтици.
Радвайте се, бе хора! Нали при 20 000 умрели х 75кг (средно) са  1 500 тона, х 18% въглерод, това са 270 тона въглерод в земята! Та това е по-ефективно и от кампанията на Лазар Радков за капачките. Ако приемем, че 12 500 (62,5%) от умрелите са пенсионери, със средна пенсия 400лв, то ето ви спестени 5 милиона месечно. Мислете малко по-еврейски! Китайците използват един йероглиф за криза, опасност и възможност.
Друга възможност е производството на храна. Въпреки, че бобовите култури са способни да използват азота от въздуха, чрез азотофиксиращите бактерии, ако се насадят боб, леща и грах в, и около гробищата, може да се очаква хубава реколта, богата на белтъчини. За използването на мигранти за компост не говоря, защото там си трябва държавна политика, а и може да подобрят белтъчното съдържание в храните за животни, защото ми писна котката ми да се мръщи на български консерви.

17.09.21
18:39

Аз съм съгласен с мнението на някои тук. За ниското образование, простите хора и процента ваксинации, а също и високата смъртност от всякакви болести. В сравнение с цивилизованите държави.

Но правите огромна грешка като свеждате проблема единствено до ваксините. Ако има в тази държава антиваксери, те би трябвало да бъдат срещу ваксините. А аз виждам дори в този сайт, че много от тези антиваксери са всъщност и срещу всички останали предпазни мерки. “Случайно” съвпадение.

Когато никой по света не беше чувал за ваксина, Марги и нейните сътрудници и помощници в този сайт, ме убеждаваха, че такъв вирус и такова заболяване няма. А маските били незаконни и цитираха закона за религиозното облекло. И до ден днешен в разни сайтове се изсипва една грубо манипулативна и направо лъжлива информация. За измисления вирус и как (уж го няма?) от него умирали точно ваксинираните.

Марги писа тук за “как ти вкарват в тялото някаква непозната течност”. Този израз съм го чел в десетки сайтове. Написан от различни хора (бас ловя, че не Марги е написала това във всички останали сайтове).

Е, как пък различни хора използват един и същ израз, една и съща теория? Сами стигнаха до нея, нали? Да, бе и аз мисля така. “Случайно” съвпадение.

Имаше навремето един български премиер. казваше се Филип Димитров. Може да не съм бил съгласен с него за всичко. Но по определен повод каза: “На този свят няма случайни неща. И ние (тоест неговото правителство и министри) не сме такива глупаци да повярваме, че всичко това става случайно” (беше някакво обществено събитие)

Та напразни са усилията сизифовски на Димо и компания да убедят някого в нещо. В наука, медицина и прочее. Тези хора, които спорят с него, ами те точно затова са тук. В този сайт и този форум. За да прокарват тези конспиративни теории и мнения, да манипулират и насъскват хората, да ги настройват враждебно към официалната медицина (и към държавата ни!). На тях точно това им е работата. И наш Димо никога и в нищо няма да убеди тези хора.

Защото на тях им е спусната поръчката, която те добросъвестно изпълняват. Да сеят конфликти, раздори, противопоставяне, недоверие към държавните и медицинските ни власти. Дори маааалко се престарават, бих казал.

Обърнете внимание. Това, което правеха при Б.Борисов, те го вършат и сега при служебния премиер Янев! Тоест въпросът не опира до политиката и кой е на власт. Задачата на тези хора, спусната им отгоре е да сеят сред хората недоверие и подозрителност към държавата и нейното здравеопазване, да насаждат у обикновените хора съпротива срещу тях. Роптаене, бунтове, омраза. Недоверие към лекарското съсловие и лекарската професия, да подронват техния авторитет, да насърчават отказ от здравна профилактика и мерки.

Всичко останало са подробности. Това ЗА ПОДПИСА ПРИ ИМУНИЗАЦИЯ, драги ми Димо е тяхната опорна точка, спуснатата им отгоре мантра и аз хиляди пъти съм я чел в различни сайтове, написана от различни хора.

Вярно съгласието може да не бъде “информирано”, но подписът удостоверява, че лицето доброволно и по свое желание си е поставило ваксината. Че утре може някой да осъди лекаря и каже, че му е прилошало нещо, а докторът вместо витамини му е бил ваксина. Как ще докаже лекарят, че не е така? И ще бъде осъден и лежи в пандиза на общо основание, за незаконно посегателство над личността на “потърпевшия”.

Когато вземаш от някого дължима сума, подписваш ли, че си получил парите? Как сетне той ще докаже, че ги е дал. Документацията, както и медицинската е от голямо значение. Документите имат правна и доказателствена сила.

Мнението беше редактирано от Миро на 17.09.21 19:42.

gggddd

17.09.21
18:58

И на теб ваксината ти е подействала вече. :Д

17.09.21
20:08

Да де, Илюстратор, ама нещата те устройват ако не се случи на теб или твой близък. Тогава сопола ще ти увисне до земята и ще викаш: мамка ви мръсна, ако масово се бяхте ваксинирали българи прости, скапан нород, боклуци, сега аз или еди кой си нямаше да берем душа......примерно, не ти го пожелавам.

17.09.21
20:21

казано от Illustrator Yovkov на 17.09.21, 18:14:

Aнтиваксърите твърдо се оформят като еволюционери романтици.
Радвайте се, бе хора! Нали при 20 000 умрели х 75кг (средно) са  1 500 тона, х 18% въглерод, това са 270 тона въглерод в земята! Та това е по-ефективно и от кампанията на Лазар Радков за капачките. Ако приемем, че 12 500 (62,5%) от умрелите са пенсионери, със средна пенсия 400лв, то ето ви спестени 5 милиона месечно. Мислете малко по-еврейски! Китайците използват един йероглиф за криза, опасност и възможност.
Друга възможност е производството на храна. Въпреки, че бобовите култури са способни да използват азота от въздуха, чрез азотофиксиращите бактерии, ако се насадят боб, леща и грах в, и около гробищата, може да се очаква хубава реколта, богата на белтъчини. За използването на мигранти за компост не говоря, защото там си трябва държавна политика, а и може да подобрят белтъчното съдържание в храните за животни, защото ми писна котката ми да се мръщи на български консерви.

Опитите ти да бъдеш оригинален и забавен са много плоски .. нито си забавен… нито оригинален… но е много по близко до това да си като всички, циничен и безпардонен, по това не се отличаваш от много други ..

П.С - май в днешно време се оказва трудна задача да бъдеш човек :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.09.21 20:23.

17.09.21
22:35

казано от Петко К на 17.09.21, 16:40:

Цифров сертификат.
Не виждам нищо трудно.

С това може ли да пътуваш в чужбина?

17.09.21
23:06

казано от Dydo на 17.09.21, 20:08:

Да де, Илюстратор, ама нещата те устройват ако не се случи на теб или твой близък. Тогава сопола ще ти увисне до земята и ще викаш: мамка ви мръсна, ако масово се бяхте ваксинирали българи прости, скапан нород, боклуци, сега аз или еди кой си нямаше да берем душа......примерно, не ти го пожелавам.

Не, ще умра от смях, ако някой близък умре, защото не се е ваксинирал. Всеки да си носи собствената отговорност! Отдавна ми е писнало да ми преписват чужди проблеми и грешки, и гледам по-философски на живота. Всеки има право на избор. Както казват старите хора: “Ако ти е писано да се удавиш, то няма да се обесиш”.

Мнението беше редактирано от Illustrator Yovkov на 17.09.21 23:07.

18.09.21
09:12

казано от Миро на 17.09.21, 18:39:

Та напразни са усилията сизифовски на Димо и компания да убедят някого в нещо. В наука, медицина и прочее. Тези хора, които спорят с него, ами те точно затова са тук.

Има едно правило че ако можеш да обясниш дадено поведение с човешката глупост, най-често няма нужда да търсиш по-дълбоки мотиви.

По-научно казано, има няколко причини някой да вярва в теории на конспирацията. Най-честата е че по време на криза, хората имат необходимоста от стабилност и търсят решения, когато са изправени пред стресови ситуации или травматични събития. Притежаването на привидно „прости“ отговори ги кара да се чувстват сякаш имаме контрол и следователно по -малко се страхуваме от неизвестното. “Някой пусна вируса за да печели пари” “Бил гейц иска да ни умори или чипира с ваксини - решението е просто - няма да си слагаме ваксина” и т.н. Разбира се, всеки, в зависимост от интелекта и научните си познания си ги облича решенията да не се довери на медицината в свои си по-приемливи причини. “Много бързо я създадоха, ерго е джаста-праста и не я бива”, “Статистиките лъжат”,  “Защо ми искат информирано съгласие - т.е. знаят че нещо ще ми стане и искат да се откажа от правата си да искам обезщетение”, “Аз не мисля че ще се разболея, или и да се разболея, аз съм як и ще го изкарам леко” и т.н.

Аз знам че вероятността да променя мнението на някой антиваксър е почти статистически пренебрежима, но има хора, които ннямат изградено мнение, не са се замисляли, нямали са време или желание да се информират по темата и изпитват нормални човешки страхове и съмнения. За тях мисля че може да е полезна дискусията ни и информацията, която изнасям и липсата на каквато и да е достоверна информация срещу употребата на ваксините.

18.09.21
09:13

казано от doni dimitrov на 17.09.21, 22:35:

казано от Петко К на 17.09.21, 16:40:

Цифров сертификат.
Не виждам нищо трудно.

С това може ли да пътуваш в чужбина?

Може, но трябва да не са минали 6 месеца откакто си боледувал. И страната, в която отиваш да признава сертификати.

18.09.21
09:17

казано от Gogo на 17.09.21, 18:58:

И на теб ваксината ти е подействала вече. :Д

Той си е така много отпреди ковида.

Освен тва, тея ваксини са пълен таш@к. Аз му се оплаках на доктора като ме пита как се чувствам след ваксината. Викам - разочарован съм от тая ваксина. И той: Що? Щото нито петжи почнах да хващам, нито уиндоуса ми се легализира.

18.09.21
09:56

Из фейсбука под статия за концерт на Лили Иванова:

Защо си мисли, че някой лекува болни от Ковид, след като няма открито лекарство или се оказва, че много от хората просто го преборват и изграждат имунитет, други не успяват(но това може да стане и от всеки друг грип)? Защо се спират животоспасяващи хирургични интервенции, след като са толкова загрижени за човешкият фактор? И накрая да се замисли как маската я спасява от Ковид като намалява притока на кислород в човешкото тяло, а и какво има във ваксината, след като може скенер по летищата да провери дали си ваксиниран или не?

18.09.21
10:52

От https://www.sorryantivaxxer.com

Това е от постовете на една жена, умряла от ковид, някои са даже от деня, в който е умряла. Тя е продължавала да поства антиваксърски меменца в интернета.

Някои хора ще си припознаят начина на мислене, антиваксърските простотии са едни и същи в целия свят.

18.09.21
11:00

28-годишен спортист от същия сайт, меменцата и логиките му и накрая съобщенията за състоянието му.

Поне половината меменца съм ги виждал аз дето не ходя по антиваксърски групи и сайтове. Тази червената с рекламите е явно много популярна.

18.09.21
11:13

Robert and Vi Herring, 70, Arkansas, Avoided Vaccines, died of COVID. Daughter still won’t get vax.
Robert and Vi Herring, both in their 70s, were lifelong residents of the area, married 34 years with five children between them. They didn’t like the idea of getting the vaccine.

Shanda Parish,  one of their daughters, a nurse, said she doesn’t regret that her parents didn’t get vaccinated. It was their choice.

Shanda, even after losing her parents vows not to get vaccinated.

18.09.21
11:48

Добре де, то на теория и на статистики оК, ама защо всичките “заплахи” за масова смърт не се случват в най-неваксинираната, бедна и неспазващата никакви мерки и ограничения страна?

Има ли статистика, която обяснява защо не умираме според темповете на останалите статистики и математически прогнози, които слушаме.... от 2 години ли станаха?

Може би не е излезнал подходящия щам все още, но ще се ваксинирам превантивно за него. Щото тея ваксини са от бъдещето! Прогнозират бъдещето и са ефективни и за бъдещи вируси!

18.09.21
12:06

Как да не умират най-много в най-бедните и неваксинирани страни бе човек? Ето ти малко цифри. България сме 7 милиона и е под 20% ваксинирана и за последната седмица са умрели 417 човека (60 на 1 милион). Това е колкото на ГОДИНА умират от катастрофи. Тук е за седмица. Великобритания 65 милиона, 80% ваксинирани, 813 смъртни случая от ковид последната седмица, това прави по 12 души на 1 милион. Четири пъти по-слабо ваксинирани и 5 пъти повече умираме от Англия.

Мнението беше редактирано от Димо на 18.09.21 12:09.

18.09.21
12:09

казано от zvvsip на 18.09.21, 11:48:

Добре де, то на теория и на статистики оК, ама защо всичките “заплахи” за масова смърт не се случват в най-неваксинираната, бедна и неспазващата никакви мерки и ограничения страна?

Аааа, сега разбрах, ти чакаш да почнат да умират по улиците за да я вземеш на сериозно болестта и да си почувстваш собствения гъз застрашен за да се ваксинираш?

Както казах, добре че е афиф тоя вирус.

18.09.21
12:12

Ето още една картинка, добре че поне тук не са показали всики имена, само най-крайните, че щяхме да сме в групичката на Либерия, Уганда и Нигерия. Шматките от Швейцария, Белгия и Исландия са ги излъгали някакси че ваксините са ефикасни.

18.09.21
12:14

Още малко показателна статистика за родното ниво:

18.09.21
12:15

Нищо не чакам... просто се чудя защо нищо не стана. Просто вярвам на очите си, а ти пак вадиш статистики,които на всички ни е ясно, че са манипулирани.

2 години ги търкаляме тези простотии! Ако изобщо не се занимавахме с коронавируси, не носихме парцали по лицата си, не бяхме в локдауни, не преминахме през всичкия този стрес, не оставахме без работа и хилядите глупости, какво щеше да е различното от положението в момента? Нищо.

18.09.21
12:25

Нямам какво повече да ти кажа човек. Носи си парцалите на гъзъ, живей си простичко, вярвай че статистиките са манипулирани и че ти си най-умния и си ги разкрил.

18.09.21
12:36

Всеки от нас има познати лекари, от които може да разбере как се оформят статистиките. Не се иска много акъл.

Вероятно ако и аз по цял ден стоя на компютъра и ровя по сайтовете ще имам друго мнение, но предпочитам наистина простия живот. Айде, със здраве : ))

Мнението беше редактирано от zvvsip на 18.09.21 12:37.

18.09.21
13:44

казано от Димо на 18.09.21, 11:00:

28-годишен спортист от същия сайт, меменцата и логиките му и накрая съобщенията за състоянието му.

Поне половината меменца съм ги виждал аз дето не ходя по антиваксърски групи и сайтове. Тази червената с рекламите е явно много популярна.

Димо, а ти познаваше ли ги тези?
Откъде си сигурен, че са истински хора, или че не са от руските тролове? 😆

Мнението беше редактирано от Margi на 18.09.21 13:45.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1