казано от Brown Bomber на 28.09.21, 11:36:
С Интернет ботове като теб нямам желание да споря
За кое спориш? И с кои мои твърдения или изнесени от мен факти не си съгласен?
Ако това ти е представата за спор, по-добре е че го избягваш.
28.09.21
11:53
Толкова си умен, че през две страници ме питаш дали съм щастлив или нещастен, жалка история.
Пак избягваш основния въпрос - според теб добре ли е че майка ти и тази жена са били ваксинирани или е все тая?
Напълно безпочвено е да ме свързваш с на Славчо смешните идеи. И по политически и по чисто цивилизационни причини. По-скоро ти трябва да ги припознаваш - те нали са антиваксъри?
28.09.21
12:03
Основният въпрос, господин дознател е защо не си гледаш празната паничка, а си пъхаш носа в чуждите работи?
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 11:53:
Толкова си умен, че през две страници ме питаш дали съм щастлив или нещастен, жалка история.
Много съм умен човек, изобщо не бутай натам разговора, тествали са ме. В топ перцентила съм - ниво Менса. Ако сме 1000 души в една стая, статистически погледнато аз ще съм най-умния. Ама ти пък не вярваш на статистики, някаква измама сигурно има според теб.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 12:03:
Основният въпрос, господин дознател е защо не си гледаш празната паничка, а си пъхаш носа в чуждите работи?
Кое ми е празното на паничката, с пари ли ще ми парадираш сега? Или с колко болни имаш покрай теб, а аз нямам? И защо си вееш чуждите работи в интернета и се докачаш някой като те пита нещо? Според мен (и всички статистики) ваксините работят, а ти си типичен пример за конфирмейшън биас - имаш информацията - обаче я интерпретираш в полза на вече създадените ти заблуди и вместо да ги разсейва, само ги втвърдява.
Аз да питам, защо сме на второ място по смъртност, като сме толкова умни всичките?
казано от Петко К на 28.09.21, 12:12:
Аз да питам, защо сме на второ място по смъртност, като сме толкова умни всичките?
И аз отдавна това питам (толкова съм умен че през 2 страници едни и същи неща питам хаха )
Досега обясненията бяха че статистиката лъже и някой има файда от цялата работа.
Мнението беше редактирано от Димо на 28.09.21 12:15.
28.09.21
12:19
Хубаво сте се събрали най-комплексираният сред 1000 души в стаята и човекът с прякор “аз да питам”, изобщо няма нужда да се включват други.
Да сме живи и здрави, другото все някакси ще се нареди. Както казват - колкото повече антиваксъри - толкова по-малко антиваксъри.
Абе и тия проценти колко са верни, също е друг въпрос. Сега, някой ще каже, че каквото и да си говорим, щом починалите на 6,5 милионна България са над 100 на ден, а в една държава от 50 млн. са примерно 200-300…пък и 500 души, това е точен показател колко сме зле. Ок, ама има и друг фактор, който е точния или приблизително точния процент, който се приема за заразените на глава от населението. И от тук-ако при нас процента на заразените е в пъти по-висок, от колкото го смятат процента на смърност ще падне драстично, защото следва да се смята от процента заразени, а не от населението на страната. Защо това е така...........защото ако в една държава от 50 млн. население са заразени само 1 млн. 300 починали са повече, сравнено с една държава от 6.5 млн., с починали 100, но заразени/заразявани/прекарали и т.н. болестта 4 млн. Може да си с голямо население, но заразените да са ти малко, т.е. починалите от заразените е водещото, а не спрямо цялото население.
Пък и нали сме “лидери” по сърдечно съдови заболявания, а Ковида засяга най-тежко такива болни. Е, нормално е тогава и починалите от Ковид да са повече, просто защото този вид вирус засяга тежко такива болни, а те в БГ са много.
казано от Димо на 28.09.21, 12:14:
казано от Петко К на 28.09.21, 12:12:
И аз отдавна това питам (толкова съм умен че през 2 страници едни и същи неща питам хаха )
Досега обясненията бяха че статистиката лъже и някой има файда от цялата работа.
Според статистиките (когато можеше да им се вярва) Смъртност България. Това е преди Коронавируса!
Нали не сте очаквали с шепата ваксинирани да излуваме на по-престижно място? :D
Мнението беше редактирано от zvvsip на 28.09.21 12:35.
28.09.21
12:32
Никога и никъде не съм писал “не се ваксинирайте”.
Димо, недей така мизантропски да желаеш смъртта на 84.5% от населението на България.
казано от zvvsip на 28.09.21, 12:29:
Според статистиките (когато можеше да им се вярва) https://www.mediapool.bg/bulgaria-s-nai-visoka-smartnost-v-es-news295721.html Това е преди Коронавируса!
Добрите стари статистики от едно време, преди да решат да ни лъжат, а?
Иначе си ги има данните и за преди и за след ковида, само на някой да му се чете:
През периода от 44-ата до 53-ата седмица през 2020 г. са починали 38 330 лица, което е
увеличение с 19 545, или със 104% в сравнение със същия период на предходната 2019
година. От тези 19 545 умрели, 6560 или 34% са по причина на SARS-CoV-2.
През периода от 9-ата до 18-ата седмица през 2021 година са починали 33 298 души, което
е увеличение с 12 898, или с 63% спрямо същия период на 2020 г. и увеличение с 12 234,
или с 58% спрямо същия период на 2019 г. От тези средно 12 566 умрели, 6735 или 54% са
по причина на SARS-CoV-2.
Извадка от https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/07/06/analyticalreport_covid_19.pdf
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 12:32:
Никога и никъде не съм писал “не се ваксинирайте”.
В прав текст не си, само казваш че за теб си решил да не се ваксинираш още, и също казваш че които вярваме на статистики и вярваме във ваксините и медицината сме селскостопански животни и прости. Но е напредък в позицията ти в правилната посока си мисля аз.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 12:32:
Димо, недей така мизантропски да желаеш смъртта на 84.5% от населението на България.
Само наблюдавам неумолими закономерности. И ми е тъжно, че точно нашия народ е потърпевш. И даже прекалено разпалено агитирам за да предпазя някого ако мога и да променя макар и с малко черната статистика. В моите очи, всеки антиваксър практически е продизийсър, ерго - желае смъртта на хора.
казано от zvvsip на 28.09.21, 12:29:
Уви не. Там сме си, че и се потапяме.
казано от Димо на 28.09.21, 12:44:
..... И ми е тъжно, че точно нашия народ е потърпевш. ......
Аз пък напоследък все повече започвам да се убеждавам, че си заслужаваме абсолютно всичко дето ни се случва, както понастоящем, така и векове назад. Държава, в която масата са простаци, зависчии, злобари, неблагодарници и все гледащи да минат метър тънкосметници и некадърници. Обаче мнение и самочувствие, заеби. Покритие-геврек.
ПС-за да не бъда разбран погрешно, нямам предвид конкретно антиваксърските Ковид настроения. Говоря като цяло и за всичко, по повод потърпевшия бг народ.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.09.21 12:55.
28.09.21
12:53
Циганите са най-големите антиваксъри и не само спрямо тези ваксини, не трябва ли етносът им да е на първо място по смъртност от ковид, цели гета да се обезлюдяват и прочие?
Confirmation bias…
Разбира се че си го заслужаваме и е закономерно, това повтарям от началото на тая тема.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 12:53:
Циганите са най-големите антиваксъри и не само спрямо тези ваксини, не трябва ли етносът им да е на първо място по смъртност от ковид, цели гета да се обезлюдяват и прочие?
Confirmation bias…
Аз също смятам че циганите са оригиналните и най-твърди антиваксъри у нас. Дай статистика за смъртността по етноси ако имаш. Или защото не виждаш умрели цигани, това означава че няма умрели цигани ли?
И как тенденциозно очакваш една болест със смъртност от порядъка на 3-4% да обезлюди каквото и да било? Какво ще се случи с останалите 96-97% ?
казано от Dydo на 28.09.21, 12:51:
ПС-за да не бъда разбран погрешно, нямам предвид конкретно антиваксърските Ковид настроения. Говоря като цяло и за всичко, по повод потърпевшия бг народ.
Разбира се че са свързани нещата. На мен ми е смешно как някой може да вижда че всичко му е най-зле от цивилизования свят и само за ваксините да сме най-умните. Как да стане?
Мнението беше редактирано от Димо на 28.09.21 12:58.
казано от Димо на 28.09.21, 12:58:
...На мен ми е смешно как някой може да вижда че всичко му е най-зле от цивилизования свят и само за ваксините да сме най-умните. Как да стане?
Абе също така съм и на мнение, че за много неща сме едно стъпало поне над много други народи, които са уж по-напред. Което не изключва горното ми твърдение що за народ сме. Но не искам да давам примери къде сме по и най, че ще ме контрират с: ами то тяхното мислене било такова, такива са традициите им и т.н.
28.09.21
13:13
Няма официална статистика за повторно заболелите, а искаш да представя статистика за заболелите по етноси. Успешен ден на всички ваксинирани и неваксинирани!
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 28.09.21 13:14.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 13:13:
Няма официална статистика за повторно заболелите, а искаш да представя статистика за заболелите по етноси. Успешен ден на всички ваксинирани и неваксинирани!
Искам да покажеш статистика за етносите, защото имаш твърдение за етносите. Но и без статистика, не каза какво ще стане с останалите 97% от циганите. На тая твоя логическа фалация ѝ се казва сламен човек.
казано от Димо на 28.09.21, 13:28:
логическа фалация
Не е ли .е..ио. Или може би това си е някаква друга дума, с която явно не съм запознат :-)
ПС, отделна дума си била...............виках нещо друго имаш предвид.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.09.21 13:40.
Мен Димо ме дразни, понеже няма тема в която да не е прав. И то не ме дразни това че е прав, а че го налага по начин по - който няма никакво послание и настройва хората против, това което ги убеждава, въпреки че може да е прав.
Относно ваксините, тук имаме едни познати които се разболяха и починаха, а им нямаше нищо, възрастни хора които много работят, неваксинирани. Какво да кажа.
Бомбър за какво ти е цялата тази работа ? Дават го днес по телевизията процентите на разболели, са 6 процента от всичките а не 11 нито 15. Минаха няколко дни от които се пуска официална информация, затова че не може да се каже колко е точно. За починалите процентите са доста по-малко.
Тук писахме, след време ще има такива случаи и това е заради това че се слагат фиктивно ваксини. Но аз не се съмнявам че има хора със слаб имунитет които са с ваксини и които се разболяват тежко. Има и такива които може и да са по-здрави и пак да се разболеят.
Няма как 100 процента да очаквате нещо да е идеално и да работи така. Особено за ваксините.
28.09.21
14:02
Прочетох го тук 141 нови случаи на Covid-19 във Варна, 2536 в страната, 11% от тях ваксинирани.
Циганите не носят маски, събират се на големи групи, имат ниска хигиена, в лошо здраве са и не се ваксинират.
Confirmation bias.
казано от kaloyan на 28.09.21, 13:37:
Мен Димо ме дразни, понеже няма тема в която да не е прав. И то не ме дразни това че е прав, а че го налага по начин по - който няма никакво послание и настройва хората против,
Благодаря ти за откровеността. Знам че в някои отношения съм скучен или дразнещ. Забелязах още в училище, че хората много-много не обичат умници и ми се наложиха 3 неща. Едното е да се науча да се бия, другото е да се науча да се правя на тъп и груб (още имам елементи на симплифициране в говора) и третото е да си подбирам компанията.
Играем с едни канадци една игра и единия вика: “ОК, не ти ли омръзна да биеш всеки път?” Аз му викам: “А на теб па не ти ли омръзна да губиш всеки път? Ми вземи се подготви и играй по-добре, или се научи да приемаш загубите” Истината е че не бях щастлив от крайния резултат. Сайта просто постепенно замря - вече никой не искаше да играе с мен, ама не е политически коректно да кажат: “Правим си игра, ама само за нас си, ти няма да участваш”, а имаше много готини момчета и момичета там.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 14:02:
Циганите не носят маски, събират се на големи групи, имат ниска хигиена, в лошо здраве са и не се ваксинират.
Confirmation bias.
Прочети моля те какво е конфирмейшън биас и доколко е приложим в случая и не се излагай.
Ето - Дидо не знае думичка, проверява и вече знае и не се излага.
Ама ти си злобар, няма как някой си там да те изкара неук.
Мнението беше редактирано от Димо на 28.09.21 14:14.
28.09.21
14:09
Правя си гаргара с теб, но доста успешно се правиш на тъп и не си особено схватлив.
28.09.21
14:13
Когато някой смята, че останалите не знаят нещо банално и трябва да го проверят, говори достатъчно за самия него.
28.09.21
14:15
Точно си мислех, че си адски злобен, виж какво единомислие.
Когато някой говори за спор и статистики, а повтаря незсвързани неща, говори освен за липсата му на познание по темата, а и за нивото му на общуване.
казано от Димо на 28.09.21, 14:08:
Ето - Дидо не знае думичка, проверява и вече знае и не се излага.
Е да де, ама проверката е след дъжд качулка :-) Не, че не мога и преди това, за да изглеждам по-знаещ, ама няма да е интересно :-)
28.09.21
14:19
А когато някой иска статистика за всичко, означава че няма елементарни познания за света около него.
А за който не може да събере 2 и 2 и си затваря очите за факти и си измисля негови си логики “Циганите са неваксинирани, и трябва да умрат 100% от болест с 3% смъртност” и “никъде не съм казал че ваксините не работят, ама вие дето вярвате че работят сте овце” какво говори?
28.09.21
14:31
Ползваш елементарни похвати, изкривяваш написаното от мен, а после поставяш въпроси и се нервираш, че не ти отговарям.
Нищо не изкривявам. Показвам кривините ти.
Ай заеби вече кой кво казал. Написано е, всеки може да го прочете и да си създаде мнение.
Дай да кажем всеки в заключение какво му е мнинието за ваксините срещу ковид. Да си слагат ли хората ваксини или да не си слагат? И доволен ли е че близките му са ваксинирани.
Ето - давам пример - моето мнение е ваксините работят и положителните ефекти многократно надвишават потенциалните нежелани странични ефекти. И съм щастлив, че повечето от близките ми са ваксинирани, а които не са - работя в посока да ги убедя да се ваксинират.
Дай ти ся.