казано от Brown Bomber на 28.09.21, 12:19:
Хубаво сте се събрали най-комплексираният сред 1000 души в стаята и човекът с прякор “аз да питам”, изобщо няма нужда да се включват други.
Гледам, че така или иначе сте извън темата, та ако събереш 1000 души в стая поне 100 от тях ще са най-умни, 200-300- най-яки, около 500- най-издръжливи пиячи, към 900- най-добри шофьори и 1000- най-големи е..чи.
28.09.21
14:52
Мнението на лайкачи ми е последна грежа и не започвай пак да обясняваш, че сме социални животни и че всъщност мнението на останалите е важно, омръзна ми, помня ти целия репертоар и как страници назад пак ползваше confirmation bias в опитите си да дискредитираш мнението на останалите.
Твърдиш неща, които не съм написал, а после нямало проблем, всичко било окей и да сме спрели дотук.
Някои неща могат да се проверят. Например силата или биячите - има цели състезания на тая тема :) За пиячите също може да се провери - пият еднакво и се гледа кой последен седи прав. Или за коефициента на интелигентност (знам че не е съвсем същото като да си “умен”, но е достатъчно близо) За ебачите не се сещам за обективен начин да се провери.
28.09.21
14:57
Не е проблем да се направи и такъв тест, просто трябва да се намерят достатъчно желаещи да си платят таксата.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 14:52:
ползваше confirmation bias в опитите си да дискредитираш мнението на останалите.
Много е лесно да дискредитираш мението на някого, който представен с доказателство за нещо, той не само не го взима под внимание, ами още по-уверено твърди обратното. Това е определението за конфирмейшън биас и където съм го използвал е имало обективна причина за това.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 14:52:
Твърдиш неща, които не съм написал, а после нямало проблем, всичко било окей и да сме спрели дотук.
ОК, може и аз да не съм разбрал какво искаш да кажеш с това:
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 12:53:
Циганите са най-големите антиваксъри и не само спрямо тези ваксини, не трябва ли етносът им да е на първо място по смъртност от ковид, цели гета да се обезлюдяват и прочие?
Давай, обясни ми го, защото аз само един възможен начин за разбиране виждам.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 14:57:
Не е проблем да се направи и такъв тест, просто трябва да се намерят достатъчно желаещи да си платят таксата.
Ама каква ще е методиката?
28.09.21
15:02
Събират се 1000 човека в една стая и се почва.
Пропуснах шофьорите - и за тях има състезания и начин да се мерят уменията им.
28.09.21
15:03
Разсмях се със сълзи, честно!
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 15:02:
Събират се 1000 човека в една стая и се почва.
поне си последователен в подхода.
казано от Димо на 28.09.21, 14:55:
За ебачите не се сещам за обективен начин да се провери.
Там confirmation bias явно влияе най-силно :D :D
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 15:03:
Разсмях се със сълзи, честно!
То си е постижение. Браво Любо. Би лайк Любо.
Добре де, както каза Димо, забравяме какво е писано, че се омаза всичко и наистина може и да има някой неразбран или погрешно да сме изтълкували мнението му. Та затова с конкретни въпроси, както той предложи /с малко разширение, но в същия дух и не е необходимо да обяснявате, защо подкрепяте един или друг отговор/:
-Подкрепяте ли ваксинирането като цяло срещу различните болести?
-Подкрепяте ли ваксинирането конкретно срещу Ковид?
-Вие бихте ли се ваксинирали срещу Ковид/ако отговорът е ДА, тук влиза и ако вече сте ваксинирани. Ако пък сте боцнат “насила” значи принципно не подкрепяте и отговорът може да е НЕ/?
-Искате ли и близките ви да се ваксинират срещу Ковид?
-Искате ли в БГ срещу Ковид да са ваксинирани възможно най-много хора?
При мен навсякъде отговорът е ДА.
Майка ми я е страх нещо, но като цяло и тя е на мнение, че ваксината е полезна и необходима. Просто се притеснява да не е от оня малък процент, на които не е понесла и затова все още има колебание и не е ваксинирана.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.09.21 15:13.
казано от Любомир на 28.09.21, 15:04:
Там е сървайвъл биас. Която оживее вика: не ставаш.
28.09.21
15:07
Не, разсмях се на това, което аз написах.
Сиурно е пост-ковид синдром.
28.09.21
15:10
Аз съм твърдо за ваксинирането и не само срещу ковид, но не бързам да се ваксинирам с настоящите ваксини, въпреки че вече почти няма мърдане и възможност за отлагане, ако искам да работя и живея нормално.
казано от Димо на 28.09.21, 15:07:
казано от Любомир на 28.09.21, 15:04:
Там е сървайвъл биас. Която оживее вика: не ставаш.
Значи няма за какво да се тревожим- всички умират, вярно някои доста десетилетия по-късно, но как ще докажат, че не е като следствие от конкретният акт/тук вече стана малко като с ковида/ :)))
казано от Любомир на 28.09.21, 15:15:
всички умират, вярно някои доста десетилетия по-късно, но как ще докажат, че не е като следствие от конкретният акт/тук вече стана малко като с ковида/ :)))
Или ваксините. Още от първата жена ваксинирана с АЗ статистиката е че не може да забременее след това. Тя била на 90 години, ама факт е че не може да забременее.
казано от Любомир на 28.09.21, 15:15:
Значи няма за какво да се тревожим- всички умират, вярно някои доста десетилетия по-късно, но как ще докажат, че не е като следствие от конкретният акт/тук вече стана малко като с ковида/ :)))
Охо, чакай само след 2-3 години. Като нищо ще има случаи, при които някой ще си каже: “Ако не бях се ваксинирал, сега сигурно нямаше да ми открият еди какво си в дроба, панкреаса и т.н. Щеше да ми се размине тоя Ковид, да си доживея може би до преклонна възраст, а от тая ваксина гледайте какво се разви в мен”. Малко само трябва медиите да пипнат нещата с някой друг репортаж, с гост в студиото проф. или доц еди кой си, няколко болни на легла берящи душа и е ток всичко в желаната посока:-) Но пък и реалноста е: кой да знае дали ваксините са ок, обаче ще поема риска да се ваксинирам с настоящите.
Бомбър, ако не беше социално животно защо изобщо пишеш във форум? И защо изобщо се занимаваш да спориш за нещо, което не те засяга теб лично? И тук ти издиша доказателствената част.
казано от Dydo на 28.09.21, 15:21:
Малко само трябва медиите да пипнат нещата с някой друг репортаж, с гост в студиото проф. или доц еди кой си, няколко болни на легла берящи душа и е ток всичко в желаната посока:-)
Че то се случва отдавна. Нали беше припаднал някакъв футболист. И веднага се надигна врява: “От ваксината е!” Както се оказа после, той изобщо не бил ваксиниран, ама антиваксърите бързат да набедят ваксините.
28.09.21
15:28
В България съществува и друг феномен противоположен на фалшивата ваксинация - поставяне на трета игла още преди да го въведат официално.
28.09.21
15:31
Казах ти, че не си схватлив. Написах преди да го въведат официално.
28.09.21
15:33
В прав текст ти казвам, че един човечец се похвали, че си е сложил трета игла още преди да го въведат.
28.09.21
15:36
казано от Димо на 28.09.21, 15:23:
Бомбър, ако не беше социално животно защо изобщо пишеш във форум?
Написах
Мнението на лайкачи ми е последна грежа
По-скоро теб не те бива в изложението на мислите ти. В момента е официално, затова не може да съществува тоя феномен акта на поставяне на трета игла преди да е официално. Може да е съществувал някога.
28.09.21
15:40
Тц, тц, тц...Търся рязко някой да ми постави ваксина само на хартия :D
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 15:36:
НаписахМнението на лайкачи ми е последна грежа
Е Бомбър, защо сега така. Човек да се чуди, грижа ли имаш предвид или греда :-))))))) Щото нали и двата варианта са възможни-че не ти пука или пък, че липсата на лайк е последния удар /греда/ по теб ;-)
..........и сега започват едни разсъждения.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.09.21 15:43.
28.09.21
15:42
Въпросният човек си е платил на ръка, за да му поставят трета доза още преди месец. Хайде сега ми обясни, че не можело и че не обяснявам като хората.
Тоест, не казвам, че не си най-умен в стая с 1000 човека, но си поискай парите от Менса.
28.09.21
15:44
казано от Димо на 28.09.21, 15:39:
Ся, социално животно ли си или си уникална сърдита снежинка?
Социална снежинка.
28.09.21
15:45
То се разбира от раз, но като не е подплатено със статистика не важи.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 15:42:
Въпросният човек си е платил на ръка, за да му поставят трета доза още преди месец. Хайде сега ми обясни, че не можело и че не обяснявам като хората.
Тоест, не казвам, че не си най-умен в стая с 1000 човека, но си поискай парите от Менса.
Тая пък Менса не е показател за нищо, освен вродения интелект. Не знам гледахте ли/помните ли преди години Стани Богат, дето някакъв нейн член с ай кю не знам колко си, не можа да каже кой е слязъл от Радецки, при положение, че в отговорите Ботев не присъстваше заедно с имена като например Бенковски, Раковски, Хитов, та човек да започне да се съмнява в знанията си, ако не е на 100 % сигурен и така е зададен въпроса с подобни отговори. А то другите три отговора бяха от сорта на Индже Войвода, Сирма Войвода и Крали Марко. Това бе и първия въпрос за 500 лв., при който този поиска жокери, защото Кънчев ясно му подсказа, че ще изгори и не даде да сбърка и да стане позора.
ПС....и спрямо статистиката може да има неверни и погрешни интерпретации. Преди време, когато Николай Василев бе министър при НВСII, се изцепи за много по-малкото младежи, регистрирани в бюрото по труда, от как те управляват-създали раб. места видиш ли. А пък един го контрира, че как да не са по-малко, като в пъти е увеличена бройката на емигриралите безработни, а и не само, които няма как да се регнат в бюрото.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.09.21 15:53.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 15:42:
Въпросният човек си е платил на ръка, за да му поставят трета доза още преди месец.
И какво учудващо има - човека може да е в рискова група. Или дори и да е психясан и да няма обективна причина да се ваксинира с трета доза? Какво по-различно от това ти да нямаш обективна причина да не се ваксинираш, но да не се ваксинираш?
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 15:45:
То се разбира от раз, но като не е подплатено със статистика не важи.
Ти продължаваш да не разбираш къде е проблема с изказа ти.
28.09.21
15:52
Брей, че логика, значи може да си плащаш под масата да се ваксинираш, а не може да си плащаш под масата, за да не се ваксинираш.
28.09.21
15:53
Е как пък само ти и “аз да питам” все не разбирате.