казано от Dydo на 28.09.21, 15:46:
Тая пък Менса не е показател за нищо, освен вродения интелект.
Не е верно, в методиката за оценка на айкюто на Менса има и много въпроси, свързани с общата култура и познания в различни сфери от науката и живота.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 15:53:
Е как пък само ти и “аз да питам” все не разбирате.
Все на теб ли се случва да не ти се разбира?
28.09.21
15:54
Да, с вас двамата.
28.09.21
15:55
казано от Димо на 28.09.21, 15:53:
Не е верно, в методиката за оценка на айкюто на Менса има и много въпроси, свързани с общата култура и познания в различни сфери от науката и живота.
Явно няма въпроси за третата доза, че там изгаряш.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 15:52:
Брей, че логика, значи може да си плащаш под масата да се ваксинираш, а не може да си плащаш под масата, за да не се ваксинираш.
Изобщо не съм коментирал плащането за неваксиниране. Коментирам само че ако на тоя човек няма медицински причини да си сложи трета доза, най-вероятно и двамата сте психясали и не трябва да му се чудиш. Мотивацията му трябва да ти е позната, защото е същата като твоята “не знам закво, ама за всеки случай”
Не съм запознат, но тоя бе уникален идиот и олигофрен. Като се има предвид, че бе около нашата възраст, т.е. дето се казва ставал и лягал с приказки за революционери, с постоянно натякване и преподаване в даскалото за живота и героизма на Ботев, Левски и т.н.
28.09.21
16:01
Онзи ден слушах внимателно професор Кантарджиев (който като мнозинството специалисти си противоречи на всяко изречение) и според него клетъчният имунитет е това, което ни пази и че преболедуването осигурява защита с години напред. Който иска нека си постави ваксина, но аз трябва да го направя, понеже на теб или на някой друг му е кеф, което е абсурдно.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 15:55:
Явно няма въпроси за третата доза, че там изгаряш.
В момента или за някога си питаш?
28.09.21
16:04
Не, изобщо не те питам и дори не мога да осмисля как може да зададеш подобен въпрос.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 16:01:
Който иска нека си постави ваксина, но аз трябва да го направя, понеже на теб или на някой друг му е кеф, което е абсурдно.
Добре че ти знам основния наратив, че иначе пак не ти се разбира какво точно искаш да кажеш.
Пак се върнахме до ината “няма пък да правя както ми казвате”. Аз и преди ти казах че ми е през оная работа дали ще се ваксинираш (е, съвсем малко ме е еня, щото съм човеколюбец и състрадателна душа), мен ме възмущава че базираш решението си на ненаучни подходи. И накрая пак казваш: “твърдо съм за ваксините за ковид, но няма да си сложа”
И пак си проспал какво казах защо смятам че масовата ваксинация е добре за обществото - по-бързо ще се нормализира бизнеса и живота, по-малко хора от рисковите групи ще загубят живота си, по-малко други хора ще имат затруднения с достъпа до медицинско обслужване, по-малко инфлация, по-малко криза и т.н.
Питах те по-рано дали си кръводарител и не ми каза. Кръводарител ли си?
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 16:04:
Не, изобщо не те питам и дори не мога да осмисля как може да зададеш подобен въпрос.
Не ти е изолиран случай, ти и други неща не можеш да осмислиш.
казано от Brown Bomber на 28.09.21, 15:54:
Да, с вас двамата.
Нищо не ти разбирам. Нямам идея каква ти е тезата, за какво се бориш и какво защитаваш. Обръщаш нещата на лични нападки, вместо ясно и точно да си изложиш аргументите.
Мнението беше редактирано от Петко К на 28.09.21 17:24.
казано от Dydo на 28.09.21, 15:57:
Не съм запознат, но тоя бе уникален идиот и олигофрен. Като се има предвид, че бе около нашата възраст, т.е. дето се казва ставал и лягал с приказки за революционери, с постоянно натякване и преподаване в даскалото за живота и героизма на Ботев, Левски и т.н.
Няма никаква полза от която и да е интелигентност, ако не можеш да я приложиш в живота.
Отделно на това, страните с най- добрите образователни системи в света, отдавна доказаха, че не е важно дали знаеш, кой е слязъл от кораба. Важно е да ти открият таланта и да го доразвият. Ако таланта ти е да си Стоичков, не очакват от теб да знаеш всички столици на Европа и не ти се подиграват за това, а го разбират и приемат.
Мнението беше редактирано от Nev на 28.09.21 17:32.
Е извинявай, Нев ама тук говорим за супер елементарни познания, като следва да си пълен дебил, ако не можеш да отговориш, имайки предвид другите възможни отговори. Т,ва със столиците е по-сложно. Още повече, че въпросния бе със самочувствие до небето.
Мнението беше редактирано от D_M на 28.09.21 18:20.
казано от Dydo на 28.09.21, 18:20:
Е извинявай, Нев ама тук говорим за супер елементарни познания, като следва да си пълен дебил, ако не можеш да отговориш, имайки предвид другите възможни отговори. Т,ва със столиците е по-сложно. Още повече, че въпросния бе със самочувствие до небето.
Съгласен съм, но ние не разбираме, че за всеки “елементарно” е различно. За някои, теоремите са елементарни, за други са просто някакви знаци и нищо повече ? Има хора не могат да запомнят съвсем обикновени наглед неща.
Много образователни системи вече определят като грешка да натискаш някой да учи нещо, което очевадно не му се отдава, като така е възможно да пропуснеш да откриеш къде му е силата.
Това което съм чел, доста от авторитетните учени и институции, както и университети имат нула съмнение че ваксината и технологията е безопасна, дори не го поставят като въпрос. Дори и Мангъров не го е поставял ако сте обърнали внимание. Има различни “доктори” и тн ... които в действителност са бивши кадри и те са тези които всяват такива съмнения. Но защо го правят, според мен е изцяло от личен интерес или някакви техни недоказани твърдения.
П.С - Димо, все пак не ме дразниш постоянно, само от време на време, но това е съвсем нормално. :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.09.21 20:02.
казано от James Hinks на 28.09.21, 15:40:
Тц, тц, тц...Търся рязко някой да ми постави ваксина само на хартия :D
Ами братовчед ми май така направи, но и аз не знам кой може да ти помогне. По интересното е че тъкмо писахме тези неща и вчера по бнт имаше репортаж по темата а днес тук гледам ..
Сега колко е и какво е, не мога да кажа и дали не се преекспонира.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 01.10.21 16:50.
казано от James Hinks на 28.09.21, 15:40:
Тц, тц, тц...Търся рязко някой да ми постави ваксина само на хартия :D
За трета доза, нали? ?
04.10.21
12:44
“Да разлаем кучетата”.
04.10.21
12:45
Защо затварят обсерватории в цял свят?
казано от Bart Simpson на 04.10.21, 12:45:
Може ли източници?
Те явно по целия свят вече си работят.
https://astronomy.com/news/2020/10/earths-biggest-telescopes-reopen-after-months-of-covid-closures
Каквото прочетох, били затворени отначало телескопите в Атакама, защото имало много строг локдаун отначало заради ковида и ограниченията за пътуване. Сега, с разхлабването на мерките, били си отворили наново.
Извънземните идват и не искат да ги видим.
04.10.21
15:11
Аха да го кажа
Аз не съм пътувачка, но моя клиентка ми разправя миналия ден, че на някои летища имало няк’ви скенери, с които можело да се провери дали си ваксиниран. Не мога да си обясня как би могло да работи такова нещо, ама е интересно, ако е истина.
казано от БПН на 04.10.21, 20:39:
Аз не съм пътувачка, но моя клиентка ми разправя миналия ден, че на някои летища имало няк’ви скенери, с които можело да се провери дали си ваксиниран. Не мога да си обясня как би могло да работи такова нещо, ама е интересно, ако е истина.
Сигурно са тези същите с които сканират за 5г и извънземни.
казано от Петко К на 04.10.21, 15:10:
Извънземните идват и не искат да ги видим.
Или не искат да видим новата огромна комета, която навлиза в Слънчевата система?
05.10.21
07:22
Три стори, хора които познавам са върнати от полет с неистински сертификати.
И фейсбука е спрян за да не се информират будните хора срещу правителствата и Биг Фарма.
Те идват. Световния заговор в ход.
Мнението беше редактирано от Димо на 05.10.21 08:17.
Професор Кюркчиев рядко (за жалост) дава интервюта, но днес ми оправи настроението с + 100 точки с тая усмивка и тениска на Cradle of Filth :D
Евала, Професоре :)
06.10.21
14:20
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 06.10.21 14:23.
06.10.21
18:30
Ще ни затварят ли пак, какви са нагласите?
Учителите понамекнаха да се приготвяме.
07.10.21
13:53
Няма да споря, няма да казвам верно ли е, не е ли, от какво е и как.
28-годишно момиче, най-добрата приятелка на момичето, което понякога гледа синът ми, след ваксина, две седмици усложнения и в крайна сметка сърцето и е отказало, за жалост вече я няма.
Тук нещо са се поразмърдали от прокуракурата относно фалшивите сертификати. Явно има нещо, щом чак и акции правят. Но колко ли е като бройка, един господ знае.
Бих казал, сравнимо с фалшивите телкове като процент, че и повече.
Вчера в България са умрели 200 и колко души от ковид. Половината от бройката, която умират средно на година в катастрофи по пътищата. Може да си купиш фалшив сертификат за ваксинация почти толкова лесно като фалшив накрайник за колан да не ти пищи колата.
Във връзка с колко и какво пазят ваксините, приятелско семейство са в Белгия и съответно бащата, майката и сина са ваксинирани (в Рим дори нашенците правят като римляните), като само щерката им е на 11 и още не е ваксинирана. Преди няколко дни семейството са били контактни с хора, които после излизат положителни за ковид и завчера щерката изкарва симптоми и всички се тестват. Само тя е положителна, другите не са се заразили, макар и втората доза на сина им да е била едва ден преди да са били контактни.
Вчера имах насрочена среща с личната ми банкерка, ама я отложи, че я повторил ковида милата. Неваксинирана.
казано от Димо на 19.10.21, 10:09:
приятелско семейство са в Белгия и съответно бащата, майката и сина са ваксинирани (в Рим дори нашенците правят като римляните), като само щерката им е на 11 и още не е ваксинирана.
Във Фландрия, ваксинираните са около 93 процента. Махнаха всички ограничения и всичко работи. Маски се изискват само в здравни заведения и градски транспорт.
В Брюксел и Валония, където ваксинираните са около 50 процента все още има ограничения.
Извън всякакви спорове мога да кажа, че си заслужава да се ваксинираш дори и само, за да се върнеш към нормален живот по-рано.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 19.10.21 10:21.