Коронавирус в България

Прескочи до:
Bart Simpson

24.10.21
11:33

Димо, това е България, когато нещо е сиво, няма как да има изнесени данни, а се опираш на логиката.
Няма готвач в БГ, освен мен, който да е дал фекална проба за здравна книжка, няма нито един, но всички имаме здравни книжки.

Bart Simpson

24.10.21
11:38

Значи, можете да ходите спокойно в ресторанти, където за здравна книжка, се взема 15 лв и може да ви готви заразен с всичко познато, а се притеснявате от мен неваксинирания-хахахахахах, а и хляб ядете и бира пиете, а знаете какво има където има зърно, аре баста.

24.10.21
11:38

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 11:33:

Димо, това е България, когато нещо е сиво, няма как да има изнесени данни, а се опираш на логиката.
Няма готвач в БГ, освен мен, който да е дал фекална проба за здравна книжка, няма нито един, но всички имаме здравни книжки.

По тази аналогия, означава ли че всички без един ваксиниран са фалшиво ваксинирани? Защо всички минус един са с реални проби, а фалшиво ваксинираните са само 30% ?

Логика по въпроса не мога да ползвам отвъд това, че със сигурност има фалшиво ваксинирани. Моята лична статистика е примерно 50 или 100 реално ваксинирани и едва двама или трима с фалшиви ваксинации. Т.е. 3-6%

Bart Simpson

24.10.21
11:40

казано от Димо на 24.10.21, 11:38:

По тази аналогия, означава ли че всички без един ваксиниран са фалшиво ваксинирани? Защо всички минус един са с реални проби, а фалшиво ваксинираните са само 30% ?

Логика по въпроса не мога да ползвам отвъд това, че със сигурност има фалшиво ваксинирани. Моята лична статистика е примерно 50 или 100 реално ваксинирани и едва двама или трима с фалшиви ваксинации. Т.е. 3-6%

Доста наивно твърдение, дори и след примерите от репортажите от последните три дни за опашки за тестове на хора, работещи в ковид отделения.

24.10.21
11:42

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 11:38:

Значи, можете да ходите спокойно в ресторанти, където за здравна книжка, се взема 15 лв и може да ви готви заразен с всичко познато, а се притеснявате от мен неваксинирания-хахахахахах, а и хляб ядете и бира пиете, а знаете какво има където има зърно, аре баста.

Аз много рядко ходя изобщо на ресторанти , но когато го правя, съм избрал да не се притеснявам за такива неща и да ги приема като част от живота. Както и съм избрал да не се филмирам че ще ме чипират или нещо друго ще ми стане от ваксина.

Ни са ядосвай Васе, всичко ще се нареди по един или друг начин.

24.10.21
11:45

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 11:40:

казано от Димо на 24.10.21, 11:38:

Доста наивно твърдение, дори и след примерите от репортажите от последните три дни за опашки за тестове на хора, работещи в ковид отделения.

Според мен логиката ти издиша. Ако както казваш медиците като хора с най-лесен достъп до фалшиви сертификати бяха масово с такива и имаха фалшиви ваксинационни сертификати, защо биха се редили пак да ги ваксинират? Веднъж ваксиниран и вкаран в системата, не може втори път да искаш ваксина.

Bart Simpson

24.10.21
11:52

Не се ядосвам, Дима, но тук има мисъндърстууд.
В България хора умират в катастрофи, в саваната от хипопотами, да прав си, че за да имаме нормален живот трябва да приемем рисковете на хабитата, който обитаваме.
Не е това топика, а това че в сектора, в който се трудиш има пътеки за олесняване на необходимите заобиколки на закона, когато ти е нужно.
За теб е по-трудно да си издадеш здравна книжка отколкото за мен.
Мисълта ми е, че възоснова на това колко работещи в ковид отделения бяха на опашка за тестове, може да се извади относителвн прожент на хората в системата, които не искат да се ваксинират, което е представителна извадка за това, колко от тях са с фалшифи сертификати и си залагам екния бъбрек, че 40% от лекарските сертификати са фалшиви.

24.10.21
11:53

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 11:38:

а се притеснявате от мен неваксинирания

Аз лично от никого не се притеснявам. Първо съм го карал, второ съм ваксниран, трето предпочитам да си живея живота вместо да се притеснявам от такива работи.

Моите притеснения са от съвсем друг калибър. Бях чел някъде, че по страховете на един мъж можеш да го прецениш колко струва.

Bart Simpson

24.10.21
11:56

Мен ме е страх да седя сам, това какво означава?

24.10.21
11:59

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 11:52:

В България хора умират в катастрофи, в саваната от хипопотами,

Годишно в България умират средно по 500 души в картастрофи. И това е ужасно. Само миналата седмица от Ковид са умрели почти двойно повече хора. За седмица. Което е повече от ужасно.
Чудна ми е логиката ти - вместо да мразиш българските антиваксъри, защото заради ирационалните им страх и упорство ти се налага да се откажеш от бизнеса си, ти мразиш ваксинираните.

Не е това топика, а това че в сектора, в който се трудиш има пътеки за олесняване на необходимите заобиколки на закона, когато ти е нужно.

То ние затова сме на тоя хал като общество и държава. Всеки има начин и човек за всичко.

залагам екния бъбрек, че 40% от лекарските сертификати са фалшиви.

Лесно се залага нещо, когато няма начин да се провери и да го загубиш.

24.10.21
12:01

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 11:56:

Мен ме е страх да седя сам, това какво означава?

Според психологията означава няколко неща. Ама ако ги кажа, ще се засегнеш и ще ми се разсърдиш.

Bart Simpson

24.10.21
12:03

Първо, не са виновни антиваксърите за сложноста в нашия сектор, защото навсякъде не върви този бизнес вече.
Второ бих чул каквото и да е защо аз само знам защо е и ти няма шанс да знаеш.
Трето няма човек, който да не знае, че починалите от корона няма как да се знае дали е заради заразата.
Четвърто ако знаеш нещо, което ще ме засегне, то ме засяга, независимо дали го споделяш.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.21 12:05.

24.10.21
12:20

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 12:03:

Първо, не са виновни антиваксърите за сложноста в нашия сектор, защото навсякъде не върви този бизнес вече.

Не е верно, в Англия, Дания, Белгия и да не изреждам още страни с висок процент ваксинирани ресторантите се пукат по шевовете.

Второ бих чул каквото и да е защо аз само знам защо е и ти няма шанс да знаеш.

Аз нищо не знам конкретно, мога да кажа само какво казва психологията.

Трето няма човек, който да не знае, че починалите от корона няма как да се знае дали е заради заразата.

Е ОК, то нищо не се знае по тая логика за нищо.

Четвърто ако знаеш нещо, което ще ме засегне, то ме засяга, независимо дали го споделяш.

Затова не искам да казвам какво казва психологията, защото ще го приемеш все едно е мое мнение, а то е само обяснение от психологията.

Bart Simpson

24.10.21
12:25

Аз контактувам с ресторантьори в две от трите изброени страни и не е така, съществуват от помощи от държавата, в която се намират.
Странно е, че изучаваш какво казва науката за страховете на мъжете.
Факт е, защото вируса носи генните белези на няколко други, което определено го прави да изглежда създаден, точно толкова странно да се самозароди, колкото и живота на Земята.
Спок познавам те, знам че няма да го направиш умишлено.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.21 12:28.

24.10.21
12:26

Откакто паднаха мерките ли? Или от началото на кризата?

24.10.21
12:28

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 12:25:

Странно е, че изучаваш какво казва науката за страховете на мъжете.

Това специално за стойността на мъжете базирано на страховете им не е наука, мнение на успял мъж е. Онова за конкретния страх да останеш сам е от психологията.

Bart Simpson

24.10.21
12:31

Димас, има само един начин да разбереш, че от тишината по-страшно няма.
Знаеш ли, ако аз умра от неваксиране-ти ще си кажеш, дееба как ме е яд, че той не прозря истината.
А ако ти се наложи на теб да се спасяваш със средства от влошаване на състоянието ти заради ваксина, аз ще си разделя обяда със синът ми, за да се погрижа и за теб.

24.10.21
12:32

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 12:25:

Факт е, защото вируса носи генните белези на няколко други, което определено го прави да изглежда създаден, точно толкова странно да се самозароди, колкото и живота на Земята.

Тука вече навлизаме в дълбоката псевдонаука. Хората и бананите имат 50% общи гени. Какво доказва това?
И според теб бог ли е създал живота?

24.10.21
12:35

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 12:31:

Знаеш ли, ако аз умра от неваксиране-ти ще си кажеш, дееба как ме е яд, че той не прозря истината.

Аз затова се ангажирам да пиша надълго и нашироко да те убеждавам, вместо в момента да ходя да си върша работата да вадя пари, или да ходя да си строя къщата.

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 12:31:

А ако ти се наложи на теб да се спасяваш със средства от влошаване на състоянието ти заради ваксина, аз ще си разделя обяда със синът ми, за да се погрижа и за теб.

Както и аз бих го направил за теб, дори и да се влоши състоянито ти заради твърдоглавото ти антиваксърство. Няма да си кажа: “заслужава си го” щото те обичам :)

24.10.21
12:35

Какви страхове на мъже бе? Всеки човек го е страх .. :)

24.10.21
12:37

казано от kaloyan на 24.10.21, 12:35:

Какви страхове на мъже бе? Всеки човек го е страх .. :)

Разбира се че всеки го е страх. Освен глупаците и лудите. Но различните хора имат различни страхове.

Според мен, положението, в което конкретно се намираме ние в България сега, е резултат от дългогодишно управление на дадени хора, съчетано с липса на адекватни мерки спрямо ковид от самото начало (март 2020-та).
Здравната ни система беше зле и преди, сега издиша. Нормално. И тъжно.

Миналата година, когато още нямаше ваксини, но имаше пълни затваряния на сектори, пак нищо не се постигна.

Това лято си бараха ******** и се надпреварваха кой е по-по-най от политическа гледна точка, а сега, изравени пред тая здравна криза, въпреки че я очакваха, почнаха да въвеждат неадекватни мерки от днес за утре, без да дадат време на хората да се подготвят.

Така че не мисля, че малкият процент ваксинирани у нас е първа причина за високия брой заразени и починали. И преди ваксините се наблюдаваше сходно. Все си бяхме към челни места. :( А и не сме дисциплинирани, факт.

Също, въвеждайки новите мерки, според мен ще се стимулира ваксинирането на хартия, т.е. накрая може да има висок брой ваксинирани, но колко от тях ще са реално ваксинирани, за да може да се наблюдава очакваният ефект от ваксините?
Никой няма да знае.

И накрая, смятам, че независимо колко се ваксинират, локдаун ще има. И въведоха тези мерки, знаейки, че няма да проработят, но после да кажат “вие не спазвате, вие сте Ганьовци, затова сега локдаун”.

А как очакват при 20% ваксинирани в начален етап, да постигнат 80% за, колко- 2-3 седмици?
При условие, че някои хора не успяват, заради километрични опашки.

Тия зелени сертификати са доста закъснели и необмислени.
Сетиха се, след дъжд качулка.

Bart Simpson

24.10.21
12:38

Дима, не си сроиш къщата, не заради обществен дълг, а защо не си убеден, че си прав.
И аз те обичам, пич, редки сме ние.
Важното е да има такива връзки, аз да се погрижа за теб ако си в грешка и ти за мен, ако аз съм.
Ето, всеки дефект-ефект.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.21 12:44.

Bart Simpson

24.10.21
12:43

Рони, много конструктивен и очевиден очерк на нещата, това е така.
Вижте и в Германия имаше медицинско лице, което сега е в затвора за сложени хиляди не-ваксини.
Навсякъде има разделение по убеждения, това написах преди години, че най-добрия начин да контролираш е да размиеш представите за правилно, ще го изровя от ФБ и ще го постна.

24.10.21
12:45

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 12:38:

Дима, не си сроиш къщата, не заради обществен дълг, а защо не си убеден, че си прав.

Напротив Васе, тук изобщо не ме познаваш. Аз съм от онея, дето все искат истината и смисъла да възтържествуват, собено за хората, които не са им безразлични. А истината е силно надценена. Специално при мен даже меганадценена. И си го знам, ама понякога не мога да си помогна и се връзвам. Какво постигнах с толкова писане? Изгубих си 3 часа, които в случая се равняват на 200 лева и те натъжих и растроих, без грам да ти мръдна мнението за ваксините. Баси тъпата далавера. :(

Аз, честно казано, не знам как ще се справят с този проблем у нас.
Как биха проследили кой е реално ваксиниран, и кой - не.

Мисля, че практикуващите го също вече са се усетили и няма да разчитат на голям брой хора на ниска цена, а сега ще контролират броя, но ще им искат повече пари. И така в системата няма да излиза, че доктор Х е поставил нереално висок (на практика непостижим) брой ваксини.

Дочувам, че вече ниският праг на тая услуга е 400лв.
Дали е така наистина, не знам, но и гледах по тв участия на лекари, които споменаха сходно.
Тоест знае се за тая практика, но явно нищо не се прави, за да спре.

Bart Simpson

24.10.21
12:49

казано от Димо на 24.10.21, 12:45:

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 12:38:

Напротив Васе, тук изобщо не ме познаваш. Аз съм от онея, дето все искат истината и смисъла да възтържествуват, собено за хората, които не са им безразлични. А истината е силно надценена. Специално при мен даже меганадценена. И си го знам, ама понякога не мога да си помогна и се връзвам. Какво постигнах с толкова писане? Изгубих си 3 часа, които в случая се равняват на 200 лева и те натъжих и растроих, без грам да ти мръдна мнението за ваксините. Баси тъпата далавера. :(

Как ш си ме натъжил бе човек, напротив, разбрах че (аз го знам де), че сега както съм карантиран, ако имам нужда ще дойдеш от Плд да ми напазаруваш и изхвърлиш боклука, аз съм щастлив от този разговор, ти знаеш ли колко хора имат наистина приятели?

24.10.21
12:51

Ако причината за ръстта на заболеваемост е ниския процент ваксинирани, обяснете ми защо в Холандия, УК, и др. имат висок ръст въпреки високия % ваксинирани.

Вчера ни се обадиха, на семеен приятел родителите му напълно ваксинирани, болни, единия в болница, обдишват го, с опасност за живота. Как?

24.10.21
13:05

казано от Margi на 24.10.21, 12:51:

Ако причината за ръстта на заболеваемост е ниския процент ваксинирани, обяснете ми защо в Холандия, УК, и др. имат висок ръст въпреки високия % ваксинирани.

Типичното антиваксърско мислене. Ти си губиш толкова време да четеш всякакви неща и да търсиш небивалици, които отговарят на твоя наратив, но не питаш тук “обяснете ми” Толкова ли не можа да напишеш в гугъла и да видиш научните обяснения защо има повишаване на случаите в УК и Холандия конкретно?

казано от Margi на 24.10.21, 12:51:

Вчера ни се обадиха, на семеен приятел родителите му напълно ваксинирани, болни, единия в болница, обдишват го, с опасност за живота. Как?

И пак типичното отношение. Тя Марги си знае нейното - щом някой е ваксиниран и все пак се е разболял, значи от ваксините не работят. Ам четете ги малко тея статистики и научни обяснения де. Ето - и аз ти давам анекдотичен пример - сестра ти е ваксинирана и не се е разболяла от ковид, значи ваксините работят.
А от чисто човешка гледна точка, вместо да кажеш: добре че са ваксинирани, та има само опасност за живота му, вместо да си е заминал недайсибоже човека, та пак вика: “баси скапаните ваксини”

Bart Simpson

24.10.21
13:15

Ще започна една дискусия в опит да докажа правилното в моите очи и силно ще се надявам да се включат и двата пола, засега за спокойствие на Нервата, сме си два.
Та:
Първо въпрос към жените(това е само и единствено мое твърдение):
Какво би се случило ако видите от трактор на полето да слиза снажен, строен млад мъж, който знае точно защо пуши двигателя?
Под какво би се случило имам предвид, какво бихте искали да се случи( преди няколко дни започнах този експеримент у дома и питах съпругата ми какво би се случило ако попадне в календар на пожарникари от Чикако, отговора беше-ще изгоря).

Щом знае защо пуши двигателя, аз ще очаквам да го оправи.

Bart Simpson

24.10.21
13:18

А как би си почувствала ако снажен друг момък се обади на някой да му го оправи и може да плати за това?

Значи, отнякъде си появява друг снажен момък, отива при първия (тоя с трактора) и казва:
- имам човек, ще му звънна да ти го оправи, ама ще си платиш

Правилно ли разбирам?
Ако да, и съм страничен свидетел на това, то ще подходя с недоверие към втория момък.

А защо трябва да са снажни? ?

Bart Simpson

24.10.21
13:25

Не двете са различни ситуации, единия може да си го оправи сам, другия може да си плати ремонта, но не знае как да се справи сам, но двамата са с еднакво сексуално излъчване.

24.10.21
13:28

казано от Вероника Налбатска на 24.10.21, 13:22:

А защо трябва да са снажни? ?

Залагам 5 лева че това е основен елемент в психологическия експеримент.

И с двата случая ще се почувствам ок.

Няма да предпочета първия само, щото знае как да се оправи сам в тоя ситуация, защото пък може да не знае в друга.

Ама не съм сигурна,че ти разбирам правилно експеримента и какво се очаква от мен, като жена, в отговорите.
Интересно ми е какъв ще е въпросът към мъжете?

24.10.21
13:31

Изводът сигурно е, че ако сестрите със спринцовките са със сексуално излъчване ще се ваксинираме много повече ??

Bart Simpson

24.10.21
13:31

Ще стигнем и до там.
Не вярвам, че няма преимущество нито единия.
Опитай ако си се заела и ти е скучно да определиш кой ще подразни вътрешноста ти повече.

Втория, с плащането, ще ме подразни повече.

(Коле, тва не е спам, сигурно накрая ще има общо с ковид?)

Bart Simpson

24.10.21
13:34

казано от Любомир на 24.10.21, 13:31:

Изводът сигурно е, че ако сестрите със спринцовките са със сексуално излъчване ще се ваксинираме много повече ??

То затова и Димас един ден каза, че е нАучно доказано, че в присъствие на сексуално-атрактивен индивид, вдигаме повече.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1