Коронавирус в България

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

04.11.21
12:46

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 10:20:

казано от Dydo на 04.11.21, 10:17:

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 10:14:

Не, питам защо при по-леките щамове, “срока на годност” беше година, а сега при по-тежките, става безсрочна?

Е така де, и аз ти отговорих според мен защо е така :-)
Или пък вече да стигат до извода, че антителата се задържат по-дълго и няма нужда от друго ваксиниране, ама едва ли. Или пък ваксините са подобрени :-)

Значи все още учат и разбират неща за “много точно познатата” ваксина?
Ако сега откриват плюсове, защо да не смятам, че е също толкова вероятно да започнат и минуси да откриват?

Абсолютно си прав, всеки може да си мисли и предполага каквото си иска. Но няма и как да знаеш какви ще са последствията от новата не чак толкова “много точно познатата” болест. На теб ти се струва че опасностите от създадена от учени ваксина са по-големи отколкото от смъртоносен вирус - ОК, късмет да нямаш последствия.

Bart Simpson

04.11.21
12:47

И щом науката с нови данни си променя позицията, възможно ли е с нови данни да каже-сбъркахме?

04.11.21
12:49

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 12:44:

Разбирам какво казваш, но защо се променя в движение след установен ред, след широкото тиражиране за невероятно висока познаваемост на препаратите?

А защо никой не чака да види някой човек цял живот как ще се държи, дали няма да се промени, дали нещо няма да се разболее, да му излезнат някакви психопатии например преди да се ожени/омъжи и да има деца с някой? Все пак това е важно решение и може да има сериозни последствия върху живота и децата на някой?

gggddd

04.11.21
12:51

Ааа как никой. Някои ще почакаме да видим. :”Д

04.11.21
12:51

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 12:47:

И щом науката с нови данни си променя позицията, възможно ли е с нови данни да каже-сбъркахме?

Това е красотата и силата на науката. Както може да каже сбъркаме нещо си за вируса, така е можала да каже: сбъркахме за кръвопускането и наистина има миниатюрни същества - бактерии и вируси - които причиняват болестите. Иначе още щяха да ни лекуват с пиявици и да оперират без да си мият ръцете.

Bart Simpson

04.11.21
12:55

казано от Димо на 04.11.21, 12:49:

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 12:44:

Разбирам какво казваш, но защо се променя в движение след установен ред, след широкото тиражиране за невероятно висока познаваемост на препаратите?

А защо никой не чака да види някой човек цял живот как ще се държи, дали няма да се промени, дали нещо няма да се разболее, да му излезнат някакви психопатии например преди да се ожени/омъжи и да има деца с някой? Все пак това е важно решение и може да има сериозни последствия върху живота и децата на някой?

Изконно човешко право е на всеки да се репродуктира бил звяр, пияница, психопат, но гей двойка за да осинови трябва да е нещо като кредита от банка, за да ти го дадат, те да докажеш,че всъщност не ти трябва, толкова си си добре и без това.
Вземат се законови мерки след това и останалата част от обществото поемаме отговорност за стореното коствено или пряко.

04.11.21
12:56

казано от Gogo на 04.11.21, 12:51:

Ааа как никой. Някои ще почакаме да видим. :”Д

Може, ама то ще е малко безсмислена тая информация, щото втори живот няма. Поне според нас атеистите де :D

Bart Simpson

04.11.21
12:56

казано от Димо на 04.11.21, 12:51:

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 12:47:

Това е красотата и силата на науката. Както може да каже сбъркаме нещо си за вируса, така е можала да каже: сбъркахме за кръвопускането и наистина има миниатюрни същества - бактерии и вируси - които причиняват болестите. Иначе още щяха да ни лекуват с пиявици и да оперират без да си мият ръцете.

Ако искаш да си безпристрастен и да защитаваш науката не е редно да даваш само примери за сполуки.

04.11.21
12:57

Стига ся намесва геите и преплитай темите.

04.11.21
13:01

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 12:56:

Ако искаш да си безпристрастен и да защитаваш науката не е редно да даваш само примери за сполуки.

Ама кога съм казал аз че науката никога не е бъркала бе човек? Постоянно това го повтарям - като види че греши, науката си сменя мнението.

Обачееее, това не означава че науката приема някакви летящи из въздуха хипотези. Едното е на бай Генчо или на Феланкешията мнението “ами ако някой ми е сложил чип във ваксината за да ме контролира”, другото е строго формулирана научна хипотеза и теория, базирана на безброй предишни неуспешни и успешни опити.

Bart Simpson

04.11.21
13:04

Ето ,правиш го отново, хиперболизираш причините за недоверието, дискредитирайки мнението на несъгласните, цитирайки, байХОй.

gggddd

04.11.21
13:06

За съжаление, в днешно време, никой не знае дали до нас достигат чистите данни от науката. Не че някой има толкоз съмнения в нея. Но вече неудобните неща се потулват. Всеки си гледа келепира. И в тази връзка, хората имат резерви. А други сляпо си вярват, като в религията, която толкоз оплюхте. Аз поне имам уважение към вярата на хората.

Bart Simpson

04.11.21
13:11

Димо, това са 80% от населението на страната.
80% от лекарите, които са изродили децата ти и в последствие лекували
80% от учителите ти
80% от хората, които са част от битието ти и са те оформили като личност
П.с. Сме

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.11.21 13:12.

04.11.21
13:13

Абе тук много хора стават за политици, не се казва категорично мнение, а и няма как да се каже.
Затова в такива случаи не се казва: няма да вреди, а ти казват: към настоящия момент няма данни за еди какво си, от направените изследвания се установи еди що си и т.н. Утре ако нещо се сговни хептен, няма как да се обвини никого. Ще отговорят: на онзи етап бе така, за което вми уведомихме, сега установяваме други факти като последица, за които незабавно отново ви уведомяваме.
И могат да те сучат и въртят докато им е кеф. Но няма друг начин, разбираемо е.

04.11.21
13:31

За съжаление не можах да намеря източника, но ако анкетата е вярна, то се вижда пряка връзка между тази графика и % неваксинирани.

Bart Simpson

04.11.21
13:38

Това може да го нарисува дори синът ми на осем, кви са тея хвърчащи статистики, малко ми е като :
Питахме сто омъжени жени.......
(Семейни войни)

04.11.21
13:41

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 13:11:

Димо, това са 80% от населението на страната.
80% от лекарите, които са изродили децата ти и в последствие лекували
80% от учителите ти
80% от хората, които са част от битието ти и са те оформили като личност
П.с. Сме

Аз съм случил явно на правилните 20%

Честно си казвам, че на лекар антиваксър не бих да да ми изражда или лекува децата.

Bart Simpson

04.11.21
13:44

Отново навеждаш везните към това, в което вярваш, антиваксър, а не човек с критично мислене.

04.11.21
13:44

казано от Gogo на 04.11.21, 13:06:

За съжаление, в днешно време, никой не знае дали до нас достигат чистите данни от науката. Не че някой има толкоз съмнения в нея. Но вече неудобните неща се потулват.

Как бе братче се потулва при всичката тая свързаност и онлайност?

Ако за да е вярно дадено предположение се налага много хора да знаят и да си мълчат е една от основните характеристики за конспиративна теория.

Bart Simpson

04.11.21
13:45

Няма как да знаеш какво е мнението за пфайзер и модерна на хората, които са били до съпругата ти когато те е дарила с прекрасни деца.

04.11.21
13:46

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 13:44:

Отново навеждаш везните към това, в което вярваш, антиваксър, а не човек с критично мислене.

Ти на някоя счетоводителка дето мисли че 2+2 е 10 ще дадеш ли да ти води фирмата? Тя може да е много добър човек, ама е голяма вероятността да е слаб счетоводотел.

04.11.21
13:48

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 13:45:

Няма как да знаеш какво е мнението за пфайзер и модерна на хората, които са били до съпругата ти когато те е дарила с прекрасни деца.

Антиваксърството не е от вчера. И има как да знам, щото сестра ми е в сферата на здравеопазването цял живот.
И разбира се, това не ми е задължително да знам, но ако знам и имам избор, ще натежи много в избора ми.

04.11.21
13:49

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 13:38:

Това може да го нарисува дори синът ми на осем, кви са тея хвърчащи статистики, малко ми е като :
Питахме сто омъжени жени.......
(Семейни войни)

Не са хвърчащи, завчера цитирах изследването и дадох източниците.

04.11.21
13:51

Бе Димо свързаност, не свързаност, кат толкоз четат що много хора са заблудени. Ей преди години, когато бе газовата криза бяха давали по някаква английска тв, дето българите умирали от студ заради газа и бяха снимали едни циганета как се топлят до запален варел. Ама кой да им каже, че домакинствата в БГ масово са на ток и парно от ТЕЦ, локално парно и т.н. и ползващите газ за отопление са супер, хипер, мега малко. И като ти се набият няколко подобни новини от гледани, уважавани  и признати тв канали, както и статистики от държавни институции, на кого да вярваш. Ами ако показаните статистики са неверни. Виждаш как ни лъжат за всичко, що и тук да приемем, че е вярно. Как можеш да провериш ти, дали НСИ примерно ти е подал вярна информация. Би ли си заложил главата, че е автентичната и реална. И когато от такова ниво се спускат лъжи, вярваме им, какво да правим. От къде ще изтече истинската информация. Крайният който я синтезира и обработва може да каже тотал какво и що. Даже някой и да си е направил труда, ще кажеш, че е фейк. Щото нали НСИ казва друго, държавният департамент на САЩ казва друго и т.н.

Мнението беше редактирано от D_M на 04.11.21 13:53.

Bart Simpson

04.11.21
13:51

Дима, успокой се, направил си каквото си сметнал за добре за семейството си, не ти трябва моето мнение.

Bart Simpson

04.11.21
13:52

Знаеш ме, няма да се доближавам до вас, да не ви заразя, ама не е ли странно, че беше същото и преди да се ваксинирате?

04.11.21
13:54

Разбира се че така смятам и съм спокоен. Сега борбата ми е за колебаещите се души.

Успокой се и ти - докато се чудиш дали да се ваксинираш те хваща ковида и после ако имаш увреждания можеш да си потърсиш правата от Мангъров или от общността на антиваксърите.
, но поне ще си спокоен че не си се ваксинирал. Всичко е наред, живота си върви, всеки си има глава на раменете.

04.11.21
13:57

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 13:52:

Знаеш ме, няма да се доближавам до вас, да не ви заразя, ама не е ли странно, че беше същото и преди да се ваксинирате?

За кое беше същото?

И не си прав да го повтаряш тва и да се изкарваш отритнат от обществото и да се сравняваш с евреите и концлагерите. 3 дена след като викаше че не си болен, нищо че не си ваксиниран  и Боби нямало кво да се притеснява от теб, се оказа че всъщност си точно болен от ковид. Поне аз така разбрах.

Bart Simpson

04.11.21
14:07

Нещо май те докоснах за да предприемаш такива мерки, за което съжелявам.
Всеко от нас го мина, смятам аз, но ще ти кажа друго нещо.
Познаваш ме от около пет години, Нервата беше.....силата след 43 тогава.....
Мисля, че смених доста мнения откакто общувам с вас, но никога не сме их две неща, ника си тук и мнението, че ако си на граничен пункт, трябва да допуснеш девет от десет терористи, ако има потенциал десетия да е бягащ от война и след това да се бориш с тях, но никога ,никога да не отнемаш правото на десетия на шанс да оцелее.
Това е да си човек, защото какво се случва в момента те прави човек, , а не математика.
Защото когато отнемеш шанса на един човек, за съществуване за да ограничиш шанса на девет да върлуват означава точно в този момент, че те са победили.
И когато видиш смърт и разруха в очите и после спиш се върни тук да ми пишеш с абсурдните си теории за заразени, опасни , умрели и спасени, гледай си науката защото тя важи само за това колко високо подскачат камъчетата покрай веригите на танка заради неговата маса.
Моля ви, не искам да блокирам други хора, които мислех, че обичам и уважавам.

04.11.21
14:11

Нищо не си ми докоснал, не мисля че аз съм с патоса. Аз само три неща искам в тоя живот - едното е световен мир, другото е да сме живи и здрави и третото е да каже нявга народа - умря сиромах за правда и за свобода :D

04.11.21
14:12

А теб те харесвам за много други неща, не специално за критичното ти мислене. Или не може така на парче? Трябва всичко или нищо?

04.11.21
14:14

Барт, науката е тази, която ще ти помогне да разбереш колко хора си убил, макар и единствено като средно очакване, когато си пуснал 9те терориста за да спасиш един невинен. Дори когато отказваш да направиш избор трябва да си наясно какъв точно избор отказваш да направиш.

04.11.21
14:16

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 14:07:

Това е да си човек, защото какво се случва в момента те прави човек, , а не математика.
Защото когато отнемеш шанса на един човек, за съществуване за да ограничиш шанса на девет да върлуват означава точно в този момент, че те са победили.

И какви мерки съм предприел толкоз? От началото на тая тема повтарям едно и също - че за мен мерки трябва да се спазват и след като излезнаха ваксините че е тъпо хора да се разболяват и умират от предотвратима с ваксина болест заради неясни и ненаучни съмнения.

Чий шанс за съществуване отнемам по-точно?

Bart Simpson

04.11.21
14:16

А моите три неща са камина, котка и детски смях.

Bart Simpson

04.11.21
14:25

казано от Любомир на 04.11.21, 14:14:

Барт, науката е тази, която ще ти помогне да разбереш колко хора си убил, макар и единствено като средно очакване, когато си пуснал 9те терориста за да спасиш един невинен. Дори когато отказваш да направиш избор трябва да си наясно какъв точно избор отказваш да направиш.

Любо, моля те не пиши за неща, които нямаш никаква представа, твърде умен си за да знаеш, че не може да си обхванал целия пакет от познание.
Просто затаи дъх и напиши за нещо друго.

gggddd

04.11.21
14:32

Тука продължаваме да говорим за антиваксърство и отхвърляне на една (1) ваксина. За момента, и то щото  данните не са дистатъчно красноречиви за всички.

Нагъзиха се първо едни. Видяха от тях, чай да се нагъзят и други. След тях и трети. Накрая станаха, много сме силни сме. И сега, ние ли сме най-умните, че още не сме се надупили. :”Д

04.11.21
14:35

Кои сме много силни...едни има няма 20%.
Ай стига ревали.

gggddd

04.11.21
14:36

Говорих за световен мащаб и това, че ги давате за пример. Ай стига оплаквали.

Рева от смях.

България на три морета! :)))

Мнението беше редактирано от gggddd на 04.11.21 14:38.

04.11.21
14:39

казано от Gogo на 04.11.21, 14:32:

Нагъзиха се първо едни. Видяха от тях, чай да се нагъзят и други. След тях и трети. Накрая станаха, много сме силни сме. И сега, ние ли сме най-умните, че още не сме се надупили. :”Д

Уви, антиваксърите са 4 пъти повече.

И да, за една ваксина е работата, щото допреди 10 години още нямаше изобщо такъв феномен. Някав шарлатанин (в щатите разбира се) си скалъпи някакво ужким изследване че ваксините причиняват аутизъм и оттам се почна.

04.11.21
14:40

казано от Gogo на 04.11.21, 14:36:

България на три морета! :)))

Тва очакват антиваксърите - ся като измрат всички глупаци по света дето се ваксинираха, Българо-Румънската империя трябва да си раздели опразнения свят.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1