Коронавирус в България

Прескочи до:
gggddd

04.11.21
14:41

Аз съдя по себе си. Моето мнение не е повлияно от никоги. Затова и не може никой да ми повлияе обратно.

Не знам що ги мислиш хората за толкоз прости, та си обясняваш всичко с някви простотии. Чак обидно е.

04.11.21
14:44

Ми намирам много съвпадения. Най-бедната, най-корумпирана, най-суеверна и най-невежа нация е и най-веваксинирана. Съответно най-много мре от ковид, какви розови заключения да си извадя от тук? Или да си викам: абе лъжат мръсниците бе искат да ни прецакат нещо.

gggddd

04.11.21
14:51

Преди си мряхме най-много от всичко останало. Има си статистики, нали на тях вярваш.

Аз не твърдя, че ни лъжат. Просто не вярвам сляпо. Трябва ми време.

Това, че не вярвам на едно, не значи, че вярвам на друго.

Бърза работа нямам.

То не остана. Ей го на, цял свят се ваксинира, ковид само в бг ще остане.  Накрая ще ваксинират и тия в бг, които не са го изкарали. Други ще минат метър и край.

И деугата година отначало. :))

04.11.21
14:51

Аз пък нямам против БГ-Румънещи империя. Даже всяко словосъчетание на империя с БГ ми топли сърцето и душата.
Ма няма

04.11.21
14:59

казано от Gogo на 04.11.21, 14:51:

Преди си мряхме най-много от всичко останало. Има си статистики, нали на тях вярваш.

Те са свързани нещата, не съм и очаквал като нямаме здравна култура за едни неща да имаме такава за ковид.

И да - статистиките показват увеличение на смъртността спрямо предишни периоди за България. Разбира се че им вярвам.

04.11.21
15:05

Пф, тестове на ваксинирани в реално време.
Говорим си тук с една колежка, която казва, че братчед ѝ си лепял монета от 1 лв. на мястото на ваксиниране, т.е. кожата я привличала като магнит. Пробвал бил на другата ръка и нъцки, само на мястото на ваксинираната ръка седяла. И го демонстрирал пред хора, т.е. и пред нея. Без някакви наклони различни да държи на ръцете, без натиск сериозен, без нищо-право ръката надолу към пода и просто я слагал. Аз веднага започнах с въпросите: ама колко време след ваксината е лепял монетата, било ли е подуто мястото, с оглед някаква реакция на кожата да привлича метала и т.н. и т.н. Не бре вика, след 2-3 месеца от ваксинацията.
Но интересното е, че двамата мои колеги в стаята свалиха блузите, за да пробват и те :-) Тц-нямаше залепване.

04.11.21
15:07

казано от Димо на 04.11.21, 14:16:

[И какви мерки съм предприел толкоз? От началото на тая тема повтарям едно и също - че за мен мерки трябва да се спазват и след като излезнаха ваксините че е тъпо хора да се разболяват и умират от предотвратима с ваксина болест заради неясни и ненаучни съмнения.

Чий шанс за съществуване отнемам по-точно?

Не виждам никакъв смисъл повече и никаква реална полза от дискусии и разяснения по тази тема. Но щом на теб и останалите двама ви се чешат езиците, това е съвсем друг въпрос. Ваш проблем. Всичко каквото трябваше да се каже и обясни на обществото по тази тема беше отдавна направено. Друг е въпросът, че има хора загряващи бавно като албански реотан. Има и трети, които са безотговорни към собственото си здраве, сякаш имат десет живота.

Ще повторя само (и подесетя) за някои антиваксери тук. Никой за нищо не ви е длъжен. Нито лекарите, нито медиите, нито обществото. Живеем при демокрация и вие сами носите отговорност за собственото си здраве. Нямате правото да обвинявате никого. Било то държава, лекари, здравни министри и прочее.

На вас ви се каза пределно ясно. Първо, че вече има такъв вирус. Второ, какво трябва да направите. Вие се правите на дървени философи и отворковци, на големите “разбирачи” от световен мащаб, на върла опозиция, без да имате и грам познания в биологията и медицината. “Специалисти” по всичко сте и на всяка манджа мерудия. Е, що е така трошете си главите. На никого от нас няма да направите мръсно. Освен на самите себе си и някои сляпо вярващи ви балъци.

Ваксина няма как да има от 100 години, изпробвана. След като заболяването е само от една година. И не може да прилагат ваксини след 10 години, на принципа след дъжд качулка. Епидемията е сега. Не след 10, не след 20 години. Каква файда от няква ваксина, която ще дойде след хиляди умрели. За какво ще им послужи тя? Ще си окачат ампулата като украшение на гроба си ли?

Нямам какво повече да добавя освен едно. В България експериментът продължава. Експеримента колко хора могат да умрат при неваксинирано население. И неспазване на предпазните мерки (маски, изолация, социална дистанция). Засега този експеримент (който се провежда единствено при нас) продължава много успешно. А така ще бъде и занапред.

Цяла Европа сега нази гледа, нали така? Уелкъм ту Бългерия! Добре дошли скъпи туристи, добре сте дошли в ранното Средновековие! Машина на времето не ви трябва. Вие вече сте в него.

04.11.21
15:08

На тея твоите колеги са им били фалшиви ваксини, измамили са ги.
Или пък те са измамници - платили са си за мнима ваксинация. 700 лева било последно в София.

04.11.21
15:09

казано от Миро на 04.11.21, 15:07:

Не виждам никакъв смисъл повече и никаква реална полза от дискусии и разяснения по тази тема.

А, не, като имам време, що да не си говоря с приятелите тук. Аз наистина ви чувствам като приятели и общност.

04.11.21
15:12

казано от Димо на 04.11.21, 15:08:

На тея твоите колеги са им били фалшиви ваксини, измамили са ги.
Или пък те са измамници - платили са си за мнима ваксинация. 700 лева било последно в София.

Хм, ти ся ме подсети нещо. Възможно ли е от лекарските среди да ти слагат фалшиви ваксини, които после по организиран канал да продават някъде навън на по-ниска цена. Бам, днес уж си използвал дозите, а то 20 от тях заминават по разпределение. И така ден след ден..........ама не ми се вярва. Най-малкото, че не можеш да организираш правилното им съхранение, превоз, изнасяне и т.н. Доста фактори са, та някой да не ги сгащи, ако нямат чадър. Ама знае ли човек.

Мнението беше редактирано от Dydo на 04.11.21 15:16.

04.11.21
15:13

казано от Миро на 04.11.21, 15:07:

В България експериментът продължава. Експеримента колко хора могат да умрат при неваксинирано население.

За съжаление е така - неваксинираните са в контролната група.

04.11.21
15:16

казано от Dydo на 04.11.21, 15:12:

Възможно ли е от лекарските среди да ти слагат фалшиви ваксини, които после по организиран канал да продават някъде навън на по-ниска цена.

Така на дребно няма кой да ги купи. Кой му трябват 6 или 66 ваксини? А и една ваксина струва 20 лева легално, колко да ѝ вземат на черно? Антиваксърите дават 700 лева за непоставянето ѝ. Защо някой да си рискува сладкия бизнес с мнимите ваксини, само за да вземе едни допълнителни 10 лева към 700-те ?

gggddd

04.11.21
15:22

Миро, като не виждаш смисъл, какво се напрягаш, или държиш да си кажеш последната дума? :Д

04.11.21
15:23

Бе така е явно, не излиза сметката.
Навремето, когато вуйчо ми лека му пръст лежеше в болницата, на някакъв човек му бяха сложили не лекарството, което е закупил, но са ги хванали. Примерно ти казват намери си еди какво си лекарство за вливане, супер добро е, но ние такива не предлагаме в болницата, ако искаш. И тоя човек си го бил закупил от Швейцария за не знам колко хиляди франка. Обаче самото лекарство при смесване с физиологичния разтвор, сместта трябвало да придобие лилав или там син цвят, не помня. Обаче прозрачно..........иде сестрата с прозрачните банки. Скандал, та това, та онова, оная се извинявала за грешката и т.н. А то ако не си лично там да видиш, като нищо /което правят със сигурност много от тия/ ще ти сложат друго, а после твоето ще го турят на техен човек или ще го пробутат на по-ниска цена, ама пак дебело. И след като вуйчо ми разказа за това, понеже и на него разни по-скъпи му бяхме взели, ходих лично да гледам как сестрата пълни банката с това, което ѝ давам. Тръгнаха да скачат, но им викам, сори ама се съмнявам, не се сърдете. Та плътно съм бил в случаите с тези лекарства от подаването от ръка на ръка, изливането в банката и с банката до леглото, та до поставяне на системата.

Мнението беше редактирано от Dydo на 04.11.21 15:25.

04.11.21
15:23

казано от Димо на 04.11.21, 15:08:

На тея твоите колеги са им били фалшиви ваксини, измамили са ги.
Или пък те са измамници - платили са си за мнима ваксинация. 700 лева било последно в София.

Боже, Боже! Ваксината безплатна, за мнима такава - 700 лв. Ако има някой да е платил такива грешни пари, то наистина простотията само по хората ходи.

04.11.21
17:13

Пускам просто за референция, значи аз си сложих ваксината юни месец в началото, днес си направих количествени изследвания, ето това показват. ..


Диагн. на инфекциозни б-ти
Име на теста (изследване) Флаг Резултат Единици Референтни стойности

anti-SARS-CoV-2 IgG S (количествен) - Roche¹ +++ 564.0 BAU/ml До 0.8

1.Количественият IgG тест служи за оценка на имунния статус СЛЕД преболедуване или ваксинация. Открива антитела насочени срещу шипчестия (Spike) протеин ( S1/S2 ). Правилно е да се изследва около 30-35 дни от началото на оплакванията. Стойност на антителата над 130 BAU/mL показва добър имунен отговор.
Тестът може да се използва за оценка на постваксинален имунитет, поне 15 дни СЛЕД втората доза. Очакваеми са нива на антителата над 200 BAU/ml.

Една приятелка на същите години, го кара миналата година точно по това време не особено леко, но без поражения, преди една седмица е правила такъв тест и е със 768, а е миналата една година оттогава.

Сега, не знам дали тези стойности всъщност имат голямо значение. Просто трябваше в началото да направя, за да има с какво да сравнявам. Може би след още 5 месеца ще направя да видя и тогава, за експеримента и ще накарам и тази моята приятелка и тя да си направи.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.11.21 17:15.

gggddd

04.11.21
17:16

Това със 700те лв и то е няква партенка. Поредната, с която да се усмиват неинжектираните.

250 е. :Д
Освен това, хората, които плащат за подобни неща, не ги бърка дали е безплатна ваксината. И 1000 ще дадат, ако виждат проблем с това и им се нарушава вътрешния мир. Пари кат вестници.  :Д

04.11.21
18:08

казано от Gogo на 04.11.21, 15:22:

Миро, като не виждаш смисъл, какво се напрягаш, или държиш да си кажеш последната дума? :Д

Е, нали уж вие (неваксинираните и антиваксерите) много държахте на това да се види и другата гледна точка, я? Голям шум вдигнахте на тази тема и голяма пушилка, за “другата гледна точка”!

Какво излиза сега? Всичко това е било само една лъжа и демагогия. Поредната ви лъжа, както многобройните ви останали лъжи за ваксините, за статистиките. Ето, ти самият със собствените си думи се саморазобличаваш. Вие просто сте свикнали да лъжете хората, да ги манипулирате в тяхна вреда.

На това ли ви учи бог?Такава ли е поредната божия заповед: (не) ЛЪЖИ? Да, лъжи колкото си щеш. Не съм суеверен, но такова нещо в божиите книги не съм срещал. Гледайте тук, ти и още няколко души, някой хубав ден църквата да не се срути отгоре ви. Щото толкова сте праведни, че не се знае какво може да се случи, ако влезете вътре. Дори и господ си има граници на търпението.

Мнението беше редактирано от Миро на 04.11.21 18:12.

Bart Simpson

04.11.21
18:13

Значи неубеден в тази ваксина и антиваксър е все едно да ти кажа, че когато човека е открил сготвянето на храната си е удължил живота със 70+% и да те съдя ,че ядеш суши щото не се съобразяваш с открития удължаващи живота.

04.11.21
19:00

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 18:13:

Значи неубеден в тази ваксина и антиваксър е все едно да ти кажа, че когато човека е открил сготвянето на храната си е удължил живота със 70+% и да те съдя ,че ядеш суши щото не се съобразяваш с открития удължаващи живота.

За мен не е никакъв проблем, че някой не искал да се ваксинира. Абсолютно никакъв проблем. Всеки си има глава на раменете и сам си решава за себе си.

Просто дразнещото е когато тези същите хора започнат с разни небивалици и измишльотини. изсмукани от пръстите или направо лъжи. Не е необходимо да лъжат, мамят и манипулират хората само за да доказват, че те самите не биха се ваксинирали. Ама това си е техен личен проблем.

Може да не одобряваме това тяхно решение. Но, ако кажат “Не!” с това въпросът е приключен. Защо е необходимо да лъжат, мамят, да ти носят вода от 100 реки както се казва, само за да докажели колко е правилно решението им? За мен не е правилно, но те си решават. Ама тези лъжи и инсинуации, те защо са?

Все едно, аз в твоя пример да започна, как някой професор в Америка, Канада, Германия уж открил, че в сготвената храна се образуват канцерогенни вещества или дори цианкалий в малки дози. И всички вие, които ядете сготвена храна ще умрете до 5-6 години. От рак или хронично отравяне. А дори да минете веднага на суши като мен, уврежданията от сготвената храна тепърва ще се появят в следващите години.

PS. Плюс, мога да ти покажа някакви “статистики” колко милиона по земята са умрели от сготвената храна, като “доказателство” за твърденията ми колко е вредна и опасна тя.

Мнението беше редактирано от Миро на 04.11.21 19:04.

04.11.21
19:41

Одеве мъжа на една от приятелките на жена ми репостнал във фейсбука един списък с въпроси за ваксините, ама така написани, сякаш нямат отговор, или отговора е че са опасни. Засърбяха ме пръстите да му се изсмея и да му обясня поне за 5-6 от въпросите (бяха 14 май) ама си викам: закво? Не е малък, да мисли с тая глава и да чете ако наистина го интересува, а него не го интересува.

Bart Simpson

04.11.21
20:03

Миро, с първия ти абзац съм съгласен и евала, едни искат, други не искаме, ма тук видиш ли станахме опасни и хората се притесняват да се върнат в България, мен това ме вбеси.

Bart Simpson

04.11.21
20:11

Което обаче ми напомня как аз когато не бях стъпвал шест години в БГ ми беше притеснено да си дойда да не ме засекат коли със сирени на магистралата и да не ме набият пред семейството ми и разбирам тези, които ми се изнервиха тогава.

Bart Simpson

04.11.21
20:13

Да има и готвачи-неваксинирани доброволци във ВМА.
И също съм единствен самопредложил се доброволец да правя тестовете на децата от класа на синът ми заедно с класната им.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.11.21 20:18.

04.11.21
21:42

Големи смелчаци...

Bart Simpson

04.11.21
22:33

Големи, малки, всеки си носи топките, който има.
Малко бабата, дядото и магарето става.
Ся не ща да се ваксинирам-опасен си
Утре ваксиниран-знайш ли колко хора зарази
Утре неваксиниран-опасен си.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.11.21 22:34.

04.11.21
22:35

казано от nervak на 04.11.21, 21:42:

Големи смелчаци...

Даже не е въпросът в смелостта (разбирам иронията ти, просто искам да избягам от подигравателното отношение), а в това защо е нужно да се поема допълнителен риск, след като има лесно решение, с което вероятността от заразяване намалява с над 90%?

Отговорът е много тъжен и се крие в качеството на образованието в България през последните 30-40 години (за преди това нямам наблюдения). И не започвайте да ми обяснявате колко било добро образованието през соца - не беше. Имаше 2-3 специализирани гимназии в големите градове с някакво прилично ниво, всичко останало беше същата мъка, каквато е сега.

04.11.21
22:36

Ние пък с жената, със съгласието и желанието и на децата /притеснени и от болен съученик, който не го кара като обичайна настинка/, решихме, че ще ги “чипнем”. За сега Пфайзер е избора.

04.11.21
22:38

казано от Dydo на 04.11.21, 22:36:

Ние пък с жената, със съгласието и желанието и на децата /притеснени и от болен съученик, който не го кара като обичайна настинка/, решихме, че ще ги “чипнем”. За сега Пфайзер е избора.

Тук логичният въпрос е защо чак сега?

Bart Simpson

04.11.21
22:42

Боби, ако съм част от твоята представа за БГ образование, не съм учил след втори клас в БГ.

04.11.21
22:43

Ами, Боби защото в съзнанието ни е било, чи все още тийновете не са се почнали. Одеве четохме, кои ваксини уж вече са проучени, да се правят и на по-млади/малки. Гледаме, че в САЩ възрастта май е отишла и от “5 годишна възраст”. Викаме си, толкова ли са ненормални тия, та да се почне и от там, ако като цяло нещата не са проверени.

Bart Simpson

04.11.21
22:44

Абе всички ,които не пеят общата мантра и тая на Боби сме прости копелета.
Стига философства, Дидо, Боби е прав, всички други ,полицаи, пожарникари, лекари всички са тъпи парчета.
П.с. Сме

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.11.21 22:45.

04.11.21
22:45

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 20:03:

Миро, с първия ти абзац съм съгласен и евала, едни искат, други не искаме, ма тук видиш ли станахме опасни и хората се притесняват да се върнат в България, мен това ме вбеси.

Може да те е вбесило, но погледни трезво на нещата. Връщат се примерно, заразяват се, заболяват тежко. Обаче всички реанимационни легла в болниците са заети. Разкарват ги с линейката безуспешно от една клиника в друга. Накрая ги оставят да умрат спокойно у дома си. Е, какво е това? Къде се случва в цивилизования свят? В който според вашите твърдения хората са толкова глупави, манипулирани и ЗОМБИРАНИ от официалната пропаганда. А ние пък сме най-умните и не се поддаваме на западните страхове.

Ако трябва да се върнат някои нашенци за да намерят бързата си смърт в родината си, тогава е друг въпрос. И веднага ще ви репликирам. Проблемът не е в броя болнични легла. Бе изнесена в миналите години информация, че имаме брой легла повече отколкото е необходимо и разумно. В сравнение с много западни страни. Тоест имало е в някои периоди едно увлечение да се строят все повече болници. Обаче в случая с ковид, тези болници трябва да имат подготвен и добре обучен персонал и оборудвани с апаратура легла. Каквито ние нямаме, а и е твърде скъпо за нашата малка и икономически кекава държава да поддържа. ТОВА МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ ИЛИ НЕ МОЖЕТЕ? И НЕ ГО ОСЪЗНАВАТЕ?

Тези огромни разходи за небивалия брой лежащо болни ще се смъкнат пак от вашия гръб, ще бръкнат мнооого дълбоко във вашия джоб. Това можете ли да го разберете и осъзнаете? (Но след още няколко месеца доста болезнено ще го усетите, когато бръкнете в празните си джобове).

А ако се надхвърли капацитета на болниците ни и хора започнат да измират по домовете си. Това ще бъде една хуманитарна катастрофа, нечувана в европейската история за мирно, невоенно време. Нас ще ни сочат с пръст в целия Евросъюз, ще ни отбягват като прокажени, ще ни смятат за диваците на Европа. Ако допуснем такава хуманитарна, медицинска катастрофа. Това можете ли да го разберете?

Плюс огромните държавни разходи, евентуалната хиперинфлация (преживял съм зимата на 1997 година, ако ти не си. И някои други от форума може би не са). Всички виждате цените по магазините, няма нужда аз да “манипулирам” някого като посоча какви са и колко бързо летят нагоре.

Bart Simpson

04.11.21
22:46

Бе, секи да въри къде си иска.

Bart Simpson

04.11.21
22:48

Скоро и по адреси ш почнете да ни търсите.
Опасните.

04.11.21
22:52

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 22:46:

Бе, секи да въри къде си иска.

И твоят колега Токев така - върви, където си иска. Ама не е съвсем наред работата с неговата свобода колко да пие, какво да шмръкне и кога да се качи зад волана. Ако смяташ, че е, значи фундаментално не разбираш как работи обществото и общественият договор.
Когато застрашаваш семейството ми, не е твоя работа. А това, че го правиш от невежество, не е оправдание.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.11.21 22:53.

Bart Simpson

04.11.21
23:04

Боян, аз който си продадох хубавата удобна кола, за лампи UV за вани за дезинфекция и карам стар дръгел, за който жена ми ме мрази, щото се троши постоянно, аз който плащах наемите на служителите си две години, аз ли, който познаваш как се грижа за хората около себе си ли съм човека, който наричаш опасен, ей затва те блокирах(знам че ти е през кур@) във ФБ, защото ме познаваш, знаеш колко сериозно се отнасям към хората около мен и пак ме наричаш опасен, нито искам да говоря, нито споря с теб, нито да съм ти опасен или безопасен.
Това бе от мен с теб.
Мразя да се разочаровам.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.11.21 23:05.

04.11.21
23:04

казано от Bart Simpson на 04.11.21, 22:33:

Малко бабата, дядото и магарето става.
Ся не ща да се ваксинирам-опасен си
Утре ваксиниран-знайш ли колко хора зарази
Утре неваксиниран-опасен си.

Вашият голям, ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ, не е че сте против ваксините или неваксинирани. ВАШИЯТ ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ Е, ЧЕ СТЕ НАГЛИ ЛЪЖЦИ! Ето в това е вашият проблем. Почти 6 месеца откакто съм ваксиниран. Кого съм заразил през това време? Може ли да да посочиш поне един?

Айде, няма нужда повече да споря в този сайт с едни МОШЕНИЦИ И ИЗМАМНИЦИ! Казват ти все едно, докажи, че не си камила. Аз за ваксините няма да ви обеля нито дума, че не ги щете. Обаче да ме лъжат най-нагло, право в очите, това никога не съм харесвал.

Може на вашата гилдия тук пък да ви харесва, някой да ви лъже право в лицето и да ви прави на маймуни. Явно с вас няма как да се разберем. И не заради ваксините, а заради измамите и лъжите ви. За мен това е важното и основното. Не са ваксините. Не ми пука дали ще се ваксинирате или не.

Bart Simpson

04.11.21
23:07

Ти пък, толкова не ми съществуваш, че нямаш идея.

04.11.21
23:12

Мирко-”разбирко”, ти освен да се секнеш тук там, с някои изключения, друго не съм видял от теб. За толкоз време на присъствие тук, така и не разбрахме кой си и какъв си. Излез с лицето си, покажи се. Па опиши некой трен, тури некоя снимка как се гъзуриш пред огледалото, снимай някво дигане. Само общи приказки и дрисни. Ти въобще тренираш ли нещо, дори без осезаеми резултати, та вършееш тук.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1