Коронавирус в България

Прескочи до:
Bart Simpson

05.11.21
20:05

Току що от прокуратурата във връзка с твърдението на Бойко, че се слагат ваксини с изтекъл срок на годност, казаха, че щом си ядем шоколад с изтекъл срок на годност и ни няма нищо, значи и ваксините са ок с евентуален изтекъл срок на годност

gggddd

05.11.21
20:31

Айде сега, нали са безплатни. :”)))

Bart Simpson

05.11.21
21:25

казано от Gogo на 05.11.21, 20:31:

Айде сега, нали са безплатни. :”)))

На харизан кон не гледаме зъбите, а?

05.11.21
22:32

казано от Bart Simpson на 05.11.21, 16:16:

9. Моля се горещо всеки ден, това да спре навремв, защото напрежението се нагнетява с всеки изминал ден между хора и хора, хора и учители, деца всичко и всички, целия свят.
10. Надявам се, ча ако тук сме/сте някаква представителна извадка за над средно ниво на интилигентност, ще запазим спокойствие и ще бъдем пример за съвместно-съществуване на хора с различни убеждения.
11. Неваксинирането е нарушаване на абсолютните права на ваксинираните да имат свобода и спокойствие, затова и са толкова горещи по тези теми.

казано от Bart Simpson на 05.11.21, 16:26:

Аз съм емоционален-дебил.

Абсолютно вярно е! Ти го каза. Сам за себе си. И това е така, защото по-скоро един олигофрен от Супезето би ме разбрал. Когато безкрайно обяснявам, че не е проблема кой се ваксинирал и кой не щял. Проблемът е, че масово умират хора. Снощи показаха дядо на респиратор, едва говори, Еми не бил ваксиниран.

Не приемам термина ВАКСЕРИ. Не съществува такова нещо като ваксери. Има хора, които следват стриктно профилактичните мерки изнамерени от ОФИЦИАЛНАТА СВЕТОВНА МЕДИЦИНА, И то не от сега, а поне от 200 години насам, от първата ваксина на доктор Едуард Дженър.

Ние се лекуваме според официалната медицина и спазваме профилактика срещу опасните болести отново според официалната медицина. Не ходим по врачки и знахари. Не сме никакви ваксери и не мога да се съглася с малоумните ви прякори, които сте измислили! Откачена и луда работа! Нещо ви хлопа дъската май?

Седя и се чудя. Можете ли да осъзнаете налудното си поведение? Или не можете? НЕ ВАКСИНИ, НА ВАС СПЕШНО ВИ ТРЯБВА ПСИХИАТЪР! И настаняване в най-близката лудница. Ето това ви трябва. Ваксините могат да почакат. Не са по-спешни за здравето ви от другото.

gggddd

05.11.21
22:55

Бегай ве, ваксър с ваксъра ти!

Че и обижда, принизявайки някого по-ниско и от олигофрен.

Яко обиди от ваксърите тия дни. :>> Ама то като знаем от какво е продиктувано, не можем да им се сърдим.

05.11.21
23:08

казано от Gogo на 05.11.21, 22:55:

Бегай ве, ваксър с ваксъра ти!

Че и обижда, принизявайки някого по-ниско и от олигофрен.

Яко обиди от ваксърите тия дни. :>> Ама то като знаем от какво е продиктувано, не можем да им се сърдим.

От поне 100 години насам, хората примерно в Германия се ваксинират. И са просто едни ОБИКНОВЕНИ ХОРА. Нищо повече и нищо по-малко. И това е нормалното. Обратното е ненормалното и откаченото.

Анти- се използва за човек който е против нещо (Вземи и научи добре българския език!). Има например “антикомунист”, “антифашист” и подобни. Ти какъв си? “Витаминар”? Или “антибиотикар”?

ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ ПРОСТОТИИ ОТ ТОВА “ВАКСЕР” МОЖЕТЕ ЛИ ДА ИЗМИСЛИТЕ ИЛИ НЕ МОЖЕТЕ? Господи, колко изпростя народа в тоя преход! Дори не може да го осъзнае, на колко ниско ниво падна! Простотията в днешно време стана геройство.

Мнението беше редактирано от Миро на 05.11.21 23:09.

gggddd

05.11.21
23:12

Абе, ти един пълен член не знаеш къде да туриш и някоя запетайка, за български ще ми говори. :”Д

Това ваксър е същото, като вашето антиваксър, дето мед ви капе от устите, като го използвате за хора, които имат съмнение за една ваксина, ако може да се нарече такава.

05.11.21
23:23

казано от Gogo на 05.11.21, 23:12:

. хора, които имат съмнение за една ваксина, ако може да се нарече такава.

С каква диплома завърши медицина, та си даваш “компетентното”мнение? Кое е ваксина и кое не? Аз пък разбирам от ядрена физика и мога ей сега да подкарам шестия реактор в Аеца.

05.11.21
23:35

казано от Gogo на 05.11.21, 23:12:

Това ваксър е същото, като вашето антиваксър, дето мед ви капе от устите, като го използвате за хора, които имат съмнение за една ваксина, ако може да се нарече такава.

Не лъскам обувките на хората на градския площад. И не се занимавам с бои и вакса. Затова не смятам себе си за “ваксер”. Правя това, което всеки цивилизован човек на запад прави.

Изключително нелеп термин, измислен от едни прости хора! Къде е думата ваксинация или имунизация, къде е “вакса”?

gggddd

05.11.21
23:55

06.11.21
00:14

казано от Gogo на 05.11.21, 23:55:

На чети за новите думи в българския език:

https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/2700-novi-dumi-vlyazoha-v-balgarskiya-ezik-prez-21-vek-covid-redaktira-i-krilati-frazi

Нямам особено желание да чета някакви нови измислици и простотии, нови термини. 1000 пъти съм писал в разни сайтове за това “мигранти”.

Българската дума от времето на Ботев до сирийската криза 2015 година винаги е била “Емигранти”. Вестникът на Ботев (четох събраните му съчинения когато бях на 10, подарък за рождения ми ден от баща ми) се нарича “Дума на българските Емигранти”.

Значи сега заради простащината на медиите трябва да го преименуваме (ставаме като братята македонци!) на “Дума на българските Мигранти”. Чел съм за миграция на птици, за миграция на населението от селата и малките градове към големите, ама да изковеш от миграция, думата “мигрант” е пълен абсурд! “Срутище”-още един оригинален “бисер” на умните ни журналисти.

gggddd

06.11.21
00:18

Ама ти и разлика между мигрант и емигрант ли не правиш? :)))

Отваряй да проветряваш! :ДД

06.11.21
13:34

Понеже типично някоя страна в спор като няма научна подкрепа на вярванията си прибягва до разводняване и ридикулизиране на цялата дискусия за да се принизи и научната стойност на тезата на отсрещната страна.

Все пак, може на някой - особено от неваксинираните - да му е полезно. Копирано от едно докторче, което следвам и отскоро го мобилизираха в ковид сектор, щото изнемогват. Първо какво лечение НЕ ТРЯБВА да приемате:

Често срещани грешки при лечение на COVID-19:
1. Изписва се ивермектин. Медикаментът е категорично отхвърлен и не трябва да се използва при COVID-19. Първоначалните оптимистични резултати бяха получени при проучвания, за които се разбра, че са с фабрикувани данни и бързо бяха оттеглени от научните списания. Ивермектинът доказано не помага. Има само две причини понастоящем да се изписва - дълбоко незнание или фармацевтичен финансов интерес. Не знам коя от двете е по-лоша.
2. Масово се прилага кортикостероид в стряскащо големи дози, от които няма допълнителна полза, но се наблюдават странични ефекти. Научно базираните препоръки посочват, че стероид на първи избор е дексаметазон, при това в сравнително ниската доза от 6 mg дневно. У нас кой знае защо се предпочита метилпреднизолон при това в ударни (пулсови) дози. Според научните препоръки метилпреднизолон и други алтернативни стероиди трябва да се прилагат само при липса на дексаметазон. У нас няма такава липса, но лекарите си пишат метилпреднизолон, без да им мигне окото. Видях абсурден пример - на пациент с диабет (последна измерена кръвна захар 13 mmol/l) и пулсова терапия с 250 mg (!!!) метилпреднизолон за 3 дни, при това на О2 сатурация 95% - изключително лоша идея. Стойностите на кръвната захар ще изхвърчат до небесата при абсолютно никаква нужда от пулсова терапия. Жалко.
3. Предписват се отхвърлени и ненужни медикаменти като витамин С, Бромхексин, Фамотидин, пробиотици и др. Те не помагат по никакъв начин и само отварят допълнителна работа на и без това претоварените медицински сестри.
4. Изключително често се прилагат два и повече антибиотика без данни за насложена бактериална пневмония. Няма никакъв смисъл да лекувате вирусно заболяване с антибиотици. Само създавате резистентност, която също е заплаха за глобалното здраве според СЗО. Излишното предписване на медикаменти само “за застраховка” е типичен пример за т.нар. “дефанзивна медицина”, която масово се практикува у нас, особено от лекари, които не са отваряли учебник от завършването си
5. Изписва се антимикотичен (противогъбен) препарат още при приема. “Профилактичното” приложение на антимикотик е лишено от всякакъв смисъл и може да доведе единствено до чернодробно увреждане (хепатотоксичност)
Вероятно има и други примери, но тези стигат за потресаващата теоретична неподготвеност. Лечението понякога е импровизирано и без никаква връзка с най-доброто налично, което е установено при големи проучвания и утвърдено в световната практика.
Пазете се, защото в COVID секторите е страшно. Ядосан съм. Сами се докарахме дотук и сега ще страдаме. Както пациентите, така и лекарите. И който оцелее.

И какво лечение според най-съвременните разбирания трябва да приемате:

Има малко неща, които доказано помагат и трябва да се прилагат само те - кислород и поставяне по корем (prone) при нужда, нискомолекулярен хепарин, дексаметазон 6мг при дихателна недостатъчност и спирането му при преодоляването ѝ и при изписване, антибиотик само при данни за бактериална инфекция. Излишни неща не трябва да се правят, особено при напрегнатата обстановка в ковид секторите.

Успех.

06.11.21
13:59

За съжаление, знанията на доста от медиците ни са от СОЦ времената. Цялата ни здравна система има нужда от помощ и финанси, ситуацията с ковид го показва. Личните лекари трябва да получават информация, централно, за най-добрите и нови методи, а не само лекции от фирмите за добавки и там други глупости.

казано от Димо на 06.11.21, 13:34:

Копирано от едно докторче, което следвам и отскоро го мобилизираха в ковид сектор, щото изнемогват.

Вярвам му че, нещата стоят точно по тоя начин.

Мнението беше редактирано от Splash на 06.11.21 14:12.

06.11.21
14:27

особено от лекари, които не са отваряли учебник от завършването си

Тук е ключа за платката. Важи и за професори, доценти, завеждащи отделения и всякакви други титли. Спреш ли да опресняваш си чао и ти остават само титлите. Да не говорим пък, колко тежат тези титли в България, където всичко е “имам човек”

gggddd

06.11.21
14:28

Ами то затова си отиват хората в болниците в БГ.

Приятелка съвсем скоро родителите й се заразиха. Майка й стигна сатурация 80. Звъни на бърза помощ. Може да дойде до два дни, щото имало хора и със сатурация 60. За легла в болниците, разбира се и дума не може да става. Джипита вдигат ръце. Разни уклончиви консултации по телефона с бърза помощ. Накрая онлайн консултация с български лекар в ковид отделение в Италия. Та оттам кортикостероиди, кислород, не знам си кво си...

Та статистиката от смъртните случи в бг са си за мен заради здравната ни система. Не от по-малкото ваксинирани. Имало 7-10% смъртни случаи ваксинирани. Ми като се ваксинират повече, ще има повече. Но с толкова малко ваксинирани, колко процента да са...

Зеленият сертификат, бил зелен коридор за ковид.


Това сега не знам дали е истина. Ама нали всичко можело да се провери. Който иска да ходи да проверява:

“Налице е леко положителна тенденция, страните с по-висок процент напълно ваксинирано население да имат по-високи случаи на COVID-19 на 1 милион души. По-специално, Израел с над 60% от населението си, напълно ваксинирано, имаше най-високите случаи на COVID-19 на 1 милион души през последните 7 дни, както Исландия и Португалия с над 75% ваксинирано население имат повече случаи на COVID-19 на 1 милион души, отколкото страни като Виетнам и Южна Африка, които имат около 10% от населението си напълно ваксинирано.

Подобна е асоциацията и за много щати в САЩ. Изглежда също така няма ясна тенденция за намаляване на случаите на COVID-19 при по-висок процент ваксинирано население.

От първите 5 окръга, които имат най-висок процент напълно ваксинирано население (99,9–84,3%), Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) идентифицира 4 от тях като такива с „високо“ ниво на заразяване. Окръзите Чатахучи (Джорджия), Маккинли (Ню Мексико) и Аресибо (Пуерто Рико) имат над 90% от населението си напълно ваксинирано, като и трите са класифицирани като с „високо“ ниво на заразяване. Обратно, от 57-те окръга, които са класифицирани като окръзи с „ниска” ниво на заразяване от CDC, 26,3% (15) имат процент от населението, напълно ваксинирано под 20%.”

“В доклад, публикуван от Министерството на здравеопазването в Израел, е съобщено, че ефективността на 2 дози от ваксината BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) срещу предотвратяване на инфекция с COVID-19 е 39% [6], което е значително по-ниско от декларираната ефикасност от 96% [7]. Също така се очертава, че имунитетът, получен от ваксината Pfizer-BioNTech, май не е толкова силен, колкото имунитета, придобит след преболедуване от вируса COVID-19 [8]. Съобщава се също и за значителен спад в имунитета от иРНК ваксини 6 месеца след имунизацията [9].

Въпреки че ваксинациите предлагат защита на хората срещу тежка хоспитализация и смърт, CDC отчита увеличение от 0,01 до 9% и 0 до 15,1% (между януари до май 2021 г.) в процента на хоспитализации и смъртни случаи, съответно, сред напълно ваксинираните [ 10]”

06.11.21
14:32

казано от Splash на 06.11.21, 13:59:

Личните лекари трябва да получават информация, централно, за най-добрите и нови методи,

Тук е точно така. Влизат си в портала и четат готови протоколи. Точно затова повечето емигранти, в Англия смятат, че  докторите са некадърни защото лекували от интернет, а те всъщност лекуват от протоколите в портала.
И между другото аз тук не познавам българин, който да няма една торба лекарства в къщи защото тук избягват да изписват антибиотици. А в българските групи, очаквам съвсем скоро и онлайн операции да се предлагат 😜

06.11.21
14:33

Даже проблема според мен, в по-дългосрочен план е, че малкото читави специалисти, които имаме в системата, след няколко години в пандемия, ще си заминат или ще си променят практиките. Наистина е много трудно и обезкуражаващо, това което се случва.

Мнението беше редактирано от Splash на 06.11.21 14:38.

06.11.21
16:07

казано от Nev на 06.11.21, 14:27:

особено от лекари, които не са отваряли учебник от завършването си

Тук е ключа за платката. Важи и за професори, доценти, завеждащи отделения и всякакви други титли. Спреш ли да опресняваш си чао и ти остават само титлите. Да не говорим пък, колко тежат тези титли в България, където всичко е “имам човек”

Много знаете ,какво правят доценти и професори.

06.11.21
17:02

Много хора не са се сблъсквали със състоянието на отделенията в България, и затова ги е страх от ваксина. Ако бяха видели какво е в болниците, щяха да се ваксинират.

Особено в провинцията положението е не просто страшно,  а ужасяващо. Няма кой да работи и полу-адекватни, не знам дали са образовани изобщо, санитарки от селата наоколо “обслужват” пациентите.
Баба ми беше поискала вода и ц*ганката и беше отговорила - “Не съм длъжна да ти давам, ма” . Последвано от “Пак си се на*рала” и тн.
Това след две седмици в ковид отделение, като почти всяка вечер изнасяха някой умрял от стаята й.
В един момент си човек с достойнство, градина и библиотека, в другия си о*рана бабичка на произвола.

Добре,че я измъкнахме и преместихме другаде, имаше рани по гърба, които щяха да се инфектират.

И за ковид ваксина има, но за много други болести няма.. и предвид липсата на специалисти и изобщо някаква политическа визия ( и като цяло адекватна политика), човек по-добре да не мисли какво следва занапред ... Сигурно възстания на просветлени в Мола. Страхотно.

Аз не разбирам защо хората не се ваксинират. Всяка опция за отлагане на сблъсък със системата и ситуацията в болниците в момента би трябвало да се ползва.
Но предполагам,че хората просто не знаят за какво става дума, и не знаят също, че Ковид далеч не е най-страшното в картинката.

06.11.21
17:39

Оф.... Щом почнахте да лекувате тука, положението е сериозно.

06.11.21
20:01

Миро изглежда зает с други агитации, все пак е изборно време и сега му е силен сезон.
Нев поизчерпа мъдростите грижливо събирани във Фейсбук.
Дидо е неизчерпаем източник на спам, но има добро сърце и не е злобен човечец, който се мисли за по-умен от 1000 (неваксинирани) човека в една стая.
Петко знае всичко за еволюцията, религията и ковид, разбира се.
Боби знае повече дори от него, а може би от “почти всички” тук (явно все пак допуска, че има още по-вътрешни), и вече е разделил целия форум на контролни групи.

Ако все пак се заразя отново с Ковид-19, ще вляза тук да прочета как е най-правилно да се лекувам.

06.11.21
20:01

казано от nervak на 06.11.21, 16:07:

казано от Nev на 06.11.21, 14:27:

особено от лекари, които не са отваряли учебник от завършването си

Тук е ключа за платката. Важи и за професори, доценти, завеждащи отделения и всякакви други титли. Спреш ли да опресняваш си чао и ти остават само титлите. Да не говорим пък, колко тежат тези титли в България, където всичко е “имам човек”

Много знаете ,какво правят доценти и професори.

Няма кой да знае, кой професор чете и кой лежи на стари лаври. На никой конкретно не съм давал оценка.
Мангъров и Чорбанов например са в пълна противоположност на научната общност. Всички имат “титли”. Това означава, че някой от тези с титлите, не е чел достатъчно.

06.11.21
20:04

Забравих да напиша за Калоян, но ще е загуба на време.

06.11.21
20:07

Бомбър, де изчезна бре. Макар и за малко дет те немаше, ми липсваше твоя изказ 😎

06.11.21
20:10

Няма ме, така се отвратих от тая тема, че си изтрих и дневника, който водя 5 години.

06.11.21
20:14

казано от Brown Bomber на 06.11.21, 20:10:

Няма ме, така се отвратих от тая тема, че си изтрих и дневника, който водя 5 години.

😐
Ай стига бе, жалко. Че какво общо има една тема, която е извън контекста на треновете. Но ти си си преценил.

06.11.21
20:20

.

Мнението беше редактирано от Любомир на 06.11.21 20:38.

06.11.21
20:46

казано от Brown Bomber на 06.11.21, 20:10:

Няма ме, така се отвратих от тая тема, че си изтрих и дневника, който водя 5 години.

И ти си бил чувствителен...

06.11.21
20:49

Нервак, твърде си предвидим, чак банален 😄

06.11.21
21:02

казано от Brown Bomber на 06.11.21, 20:49:

Нервак, твърде си предвидим, чак банален 😄

Е и?

06.11.21
21:27

Нервак, зарад теб Бомбъра си е изтрил дневника, тъй да знаеш.......и зарад Мирко-разбирко 😂
Но се надявам да присъства поне за разпускане /и смях/, четейки писания на таквиз кат мен-примерно.

Мнението беше редактирано от Dydo на 06.11.21 21:27.

06.11.21
21:55

Бате Дидо, ще пиша пак като се ваксинирам и стана част от отбора. Дори имам предложение - във форума да се влиза само с персоналния кю ар код от зеления сертификат.

06.11.21
22:02

казано от Brown Bomber на 06.11.21, 21:55:

Бате Дидо, ще пиша пак като се ваксинирам и стана част от отбора. Дори имам предложение - във форума да се влиза само с персоналния кю ар код от зеления сертификат.

😂😂😂😂😂

06.11.21
23:05

казано от nervak на 06.11.21, 20:46:

казано от Brown Bomber на 06.11.21, 20:10:

Няма ме, така се отвратих от тая тема, че си изтрих и дневника, който водя 5 години.

И ти си бил чувствителен...

Разбира се че е чувствителен, даже прекалено, ама няма да е толкова мъжествен, колкото му се иска да изглежда.

06.11.21
23:13

казано от Brown Bomber на 06.11.21, 21:55:

Дори имам предложение - във форума да се влиза само с персоналния кю ар код от зеления сертификат.

Идеята е супер! Подкрепям я. С две ръце гласувам “за”. Преди седмица влязох много важно и гордо в Практикер, а после в Технополис. Размахвах сертификата в ръка и все едно в паници стъпвах.

Горките антиваксери! Гледаха завистливо и подсмърчаха навън (беше  студено тогава). Зяпаха през стъклата как се разкарвам важно напред-назад из Практикера. А тях гавазите брутално нахокаха и изгониха. Ами нямаха като мен сертификат с който да влязат вътре. Как ще ги пуснат?

Идеята на здравния министър е супер! Предлагам да разширят терена. И в кварталния супер да се влиза за хляб и едни цигари, само със сертификат. Много съм доволен от тази мярка!

казано от Brown Bomber на 06.11.21, 21:55:

Бате Дидо, ще пиша пак като се ваксинирам и стана част от отбора.

Не се ваксинирай! В никакъв случай! Може да умреш от ваксината! Това лято пазарувах в Кауфланд. Аз и още двама предупредихме един мъж, че на закрито маските са задължителни. Той ме гледа и пита: “А ти ваксиниран ли си?”. Смяташе, че не съм. Потвърдих и отговори “До един месец ще умреш!” Рекох “Ама то един месец вече мина”. “Е, тогава до октомври най-късно ще умреш от ваксината. Дето си я сложил.”

Иии сега седя и тръпна в очакване. Кога ще се сбъдне прогнозата за фаталния ми край. Октомври мина, значи ми остават броени дни живот. Вече написах завещанието си. Простих се с роднини и приятели.

Да знаете всички тук. Ако ми падне керемида на главата от някоя висока кооперация, пишете в некролога, че съм умрял от ваксината. Която си бих през лятото. Късните усложнения, за които Гого, Барт и бомбаджията предупреждаваха, а аз не ги послушах.

06.11.21
23:20

И като си говорим за повторящи ковиди, първата ми братовчедка, кръстена на любимата ми баба Мими, го карала наскоро втори път, 3-4 месеца след първия. Хубавото е че втория път го е карала по-леко от първия. А любимия ми първи братовчед с който сме родени през няколко дни и с който в детството си бяхме като братя, го изкарал толкова тежко, че си направил страхова невроза - едва прескочил трапа. Сега вече от седмица - две е изписан, но още го тресе паника и депресия и направо се държал като психопат. Дано е просто страх от смъртта, а не нещо да му е засегнал нервите, щото и там удря понякога скапания вирус. Знам от 2 дни, но ми е свито сърцето да му звънна да го чуя, ако наистина е изперкал нещо.
Банкерката ми също я повтори. Една от най-скъпите ми бивши колежки също. До тук всички без братовчеда знам че не са ваксинирани. А вчера видях една друга бивша колежка и гаджето ѝ, отивали на свиждане на дядо му, нещо на крака му правели някаква операция, ама го тествали и за ковид и излезнал положителен, та сега го местели в отделение да го карантинират. Човека на 80, но не бил разбрал че има ковид, абсолютно безсимптомно го карал. Ама ваксиниран.
В селото на баба ми имало истински бум на ковид. Толкова хора умирали, че се наложило да разширят гробищата. Разбира се, само единици са ваксинирани и то от тези прихождащите лятото от градовете. Да, 50 и нагоре са починалите, не са някакви мъже и жени първа младост. Най-мъчително било че починалите ги носели в заковани ковчези и полицаите не давали да присъстват хора на погребението, чак след като ги заровели, тогава можело да дойдат няколко най-близки да запалят свещички.
Малко депресантско стана, ама...

06.11.21
23:20

Ако строшиш достатъчно керемиди в главата си ще си като ваксиниран и ще можеш да си ходиш навсякъде спокойно.

gggddd

06.11.21
23:29

Абе глупав, за какви късни усложнения съм говорил аз. Не ми слагай думи в устата.

Влязъл бил гордо в Практикер... Закриваййй

Мнението беше редактирано от gggddd на 06.11.21 23:37.

06.11.21
23:29

Още от многобройните минуси на ваксината.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1