Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим09.11.21
20:18
казано от Димо на 09.11.21, 20:14:
казано от Георги Иванов на 09.11.21, 20:11:
казано от Димо на 09.11.21, 20:10:
Може аналноподатливите даунхилъри да си махат седалките ако фи сърби, иначе само беемхикси съм виждал да ги карат без седалки нормално.
Цялата ти работа е такава.
Колелата за спускане имат седалки и вериги и скорости , но никой не ги ползва . Толкова с проектантските ти способностиок, Мангър
Тва ли е аргументацията , научни сътруднико ? :)
казано от Георги Иванов на 09.11.21, 20:18:
казано от Димо на 09.11.21, 20:14:
казано от Георги Иванов на 09.11.21, 20:11:
казано от Димо на 09.11.21, 20:10:
Може аналноподатливите даунхилъри да си махат седалките ако фи сърби, иначе само беемхикси съм виждал да ги карат без седалки нормално.
Цялата ти работа е такава.
Колелата за спускане имат седалки и вериги и скорости , но никой не ги ползва . Толкова с проектантските ти способностиок, Мангър
Тва ли е аргументацията , научни сътруднико ? :)
иронично е че виждаш чак като я опиташ колко е тъпо поведението ти.
казано от Димо на 09.11.21, 20:21:
На кое отгоре да се трепя?
Бъзик бе, ти пък ?
Спрях да го чета сериозно и само му подавам чатлаци. То не бяха седалки, не бяха трейлове,пръдни,ташаци,ебахри профанията.
09.11.21
20:33
аз ти казах ела да покараме след кат толкоз много разбираш , незнам си кво подавал. един плашипутарник си то е ясно , само извинения.
Никого не плаша, исках само да ти демонстрирам колко ти е тъп начина на мислене.
10.11.21
12:08
казано от Gogo на 09.11.21, 17:55:
А някои хора браха черници за тренера, да си прави сладко. :”Д
Малко само, 10-20 кг :D
Ето така се създават разногласия, после не можем да обвиняваме хората.
Днес ги слушах по новините, един излезе и каза че ако си с под 500 антитела, трябва да се реиумунизираш. Аз се ваксинирах няма и още 6 месеца и съм с 564 .. Откъде ги взеха тези числа и защо ги дават по телевизията.
След това излезе проф. Ива Христова и каза че не може да се разчита на антителата след прекаран ковид, особено ако са минали 6, а пък още повече 8 месеца. Каза че няма смисъл да си харчат парите за антитела а трябва директно да се ваксинират, тъй като няма да имат достатъчно.
Аз ви писах за една близка приятелка която кара ковид преди 12 месеца и си направи тест скоро и има над 764 антитела.
Ами ето така се разделят хората ... Това което ми се ще да напиша е да им е.... м......
Проблема е че дават неточни и непълни твърдения, не може като политиците да пускаш постулати, вместо да обясниш по нормално за да те разберат всички хора.
И това като не го уточниха по телевизията, всеки един човек, особено ако има личен пример, ще каже че пишат глупости и го правят нарочно. И започват да се съмняват ...
Мнението беше редактирано от kaloyan на 10.11.21 12:53.
Това със сертификатите за антитела е чист предизборен популизъм. Няма никакви основания да се смята, че броят антитела дава информация за това колко си защитен от заразяване.
За да не се повтарям, ето и ето нещата, разяснени от хора с по-добри познания по темата от моите. Дано някой си направи труда да прочете двата материала.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.11.21 14:53.
казано от Boby_ на 10.11.21, 13:25:
Това със сертификатите за антитела е чист предизборен популизъм. Няма никакви основания да се смята, че броят антитела дава информация за това колко си защитен от заразяване.
За да не се повтарям, ето и ето нещата разяснени от хора с по-добри познания по темата от моите. Дано някой си направи труда да прочете двата материала.
Да и аз така го знам, но следствие на всичките тези приказки по телевизията и въобще и то от учени като цяло, които уж имат претенции, какво стана ?
Този прост език от първата статия е прост за теб, ама колко процента от хората могат да вникнат и да задържат вниманието си върху него за да схванат логиката. Дори да разберат нещо горе долу, пак ще им остане една мътилка в главите.
И тогава идва въпроса защо някой не го ретранслира на нормален език с картинки и разкази по телевизията, за да може хората в процес на година да започнат да го разбират и да си направят собствени проучвания ако искат.
И щеше да има достатъчно време. Ти като пусна тези статии, аз също бях забравил тези неща, още повече не съм вниквал. Дефакто това време за запознаване на хората и евентуално осмислянето мина в някакви глупотии ...
10.11.21
21:59
Някой чел ли е разказа “What if”?
Значи, по отношение на сертификатите за антитела, пускаш какъв да е тест, гледаш да си х10 на референтните стойности и го имаш, т’ва ли стана?
11.11.21
08:00
“Изследването на специфични антитела от клас IgG срещу SARS-CoV-2 с тестове може да служи като маркер за защита срещу COVID-19 при предложените критерии за чувствителност и специфичност на използваните тестове и при стойности повече от 150 BAU/ml. За целта могат да се ползват диагностични тестове които имат “СЕ“ маркировка и са включени в базата данни на Съвместния изследователски център към Европейската комисия.”
Източник: МЗ
казано от kaloyan на 10.11.21, 13:32:
Да и аз така го знам, но следствие на всичките тези приказки по телевизията и въобще и то от учени като цяло, които уж имат претенции, какво стана ?
Този прост език от първата статия е прост за теб, ама колко процента от хората могат да вникнат и да задържат вниманието си върху него за да схванат логиката. Дори да разберат нещо горе долу, пак ще им остане една мътилка в главите.И тогава идва въпроса защо някой не го ретранслира на нормален език с картинки и разкази по телевизията, за да може хората в процес на година да започнат да го разбират и да си направят собствени проучвания ако искат.
И щеше да има достатъчно време. Ти като пусна тези статии, аз също бях забравил тези неща, още повече не съм вниквал. Дефакто това време за запознаване на хората и евентуално осмислянето мина в някакви глупотии ...
Какви собствени проучвания ще правят хората? Може би ще си купят по един електронен микроскоп и лабораторни реактиви? Може би ще си оборудват собствена домашна лаборатория?
Аз не мога да разбера едно нещо. За какво им е на хората да знаят всичко това за което пишеш? Специалистите за какво са? Гледам,че тук една малка, но гласовита групичка напира с всички сили, казано накратко май се борите да им вземете хляба на учените. Все едно аз сега да поискам Нервака да ми обясни с картинки и по разбираем начин ядрената физика, та да му взема професията и хляба. Ако знаете всичките тези неща, ами вие ще бъдете лекари и микробиолози. Няма да сте пациенти.
Когато използвате електроуредите си у дома, искате ли от физиците да ви обясняват какво е това електрически ток? Че как се движат електроните и по колко електрона има във всеки линеен метър проводник? Или се доверявате на физици и електроинженери?
Това, което е дал Боби е пределно ясно. И явно всички европейци са го разбрали, само ние не можем да го разберем. И искаме картинки. Е, как тогава сме по-умни от останалите в Европа и западните държави? Щом те са го разбрали, а ние не можем? Но имаме огромните претенции, че сме нещо много повече от тях, богатите и с уредени държави.
И какво има тук за разбиране? За антителата? Караш някаква скъпа луксозна кола. Какво наливаш вътре? Направо купуваш петрол от арабите и зареждаш догоре? :) Или пълниш резервоара с бензин? Който е само една лека фракция на нефта. Тоест само една малка част от петрола ти върши цялата работа. По същия начин както една (засега неопределено голяма) част от всичките тези антитела върши цялата работа по защитата на организма.
Мнението беше редактирано от Миро на 11.11.21 13:11.
Явно ти не разбираш някои фундаментални неща. Но нека да ти го напиша с 2 изречения. Не може да има противоречия измежду “учените” когато се случи това нещо, хората започват да се интересуват и да четат.
Затова и писах че посланията трябва да са точни и ясни. А не будещи съмнения.
Когато посланията на учените са ясни, разбираеми и лесно проследими, няма противоречия. Когато не си се занимавал с течение на времето да образоваш хората, ти губиш основната аудитория.
Ти утре ако ми кажеш да дойда и да ти направя една свирка щото си специалист и така трябва. Дали ще стане тая работа или ще те търсят някъде по кофите ? Давам го просто като пример.
казано от kaloyan на 11.11.21, 13:15:
Не може да има противоречия измежду “учените” ...
Аха, щото това хич не е начина по който работи науката и повечето учени не прекарват голяма част от академичния си живот в disproving papers.
П.С. Както и да е де, не съм чел темата, просто чукнах без да искам и видях първите няколко изречения в поста ти.
казано от Splash на 11.11.21, 13:32:
Не може да има противоречия измежду “учените” ...
Аха, щото това хич не е начина по който работи науката и повечето учени не прекарват голяма част от академичния си живот в disproving papers.
П.С. Както и да е де, не съм чел темата, просто чукнах без да искам и видях първите няколко изречения в поста ти.
Офф :) Айде да не гоним сега религията. Друго имах предвид. Ти оспорваш ли принципите на механиката ?
И да, не работи така науката, само да допълня. Идеята е там да се цитират научни трудове и да се надгражда, понеже има достатъчна грамотност измежду тях, да не се публикуват глупости. Затова че има допълнения и понякога опровержения, но то пак е в името на науката, а не да чешем езици по форумите.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.11.21 13:52.
Затова и писах, като визирах това което се случва в България, а не по света.
Явно ти не разбираш някои фундаментални неща. Но нека да ти го напиша с 2 изречения. Не може да има противоречия измежду “учените” когато се случи това нещо, хората започват да се интересуват и да четат.
Затова и писах че посланията трябва да са точни и ясни. А не будещи съмнения.Когато посланията на учените са ясни, разбираеми и лесно проследими, няма противоречия. Когато не си се занимавал с течение на времето да образоваш хората, ти губиш основната аудитория.
Ти утре ако ми кажеш да дойда и да ти направя една свирка щото си специалист и така трябва. Дали ще стане тая работа или ще те търсят някъде по кофите ? Давам го просто като пример.
Науката си има свой “научен език” и терминология, тъй както “свирчовците” си имат своя жаргон взет от заведенията с червените фенери. :)
Не му е работа на учения да играе ролята на даскал от първи клас. И да започне да обучава лаиците какво е това вирус, каква е структурата на вируса. Че как той заразява клетките, и как ги поразява и уврежда. Ако един учен трябва да ти обясни всичките тези неща, той трябва да ти преразкаже всичките учебници по медицина от първи курс та чак до последния курс на Медицинския университет.
Защото ще се наложи да тръгне от абевето на медицината. Що е то кръвообращение, какво представляват левкоцитите, какво представляват антителата. Що е то клетка и клетъчна мембрана. Що е то белтък и белтъчни вещества и обвивки на вирусите и бактериите. Що е то геном. Че да започне да ти обяснява за ДНК-то, за двойната верига, за Аденина, Гуанина, Тимина, Цитозина и Урацила. Цитирам по памет. Откритието на Франсис Крик и доктор Джеймс Уотсън от 1953 година.
Ученият няма нито това време, нито това задължение да ограмотява неграмотните в биологията. Запиши да учиш медицина и след няколко години всичко ще разбереш. Медицината и вирусологията не е като да правиш свирки на някого или някой на теб да ти прави. За болестите се учи с години и се харчат един куп пари през това време. Няма как ти да разбереш това, което един студент учи с години. И накрая дори и той може да не е на 100 % наясно за какво иде реч. Бай Ганьовското “Аз всичко знам и от всичко разбирам” тук не помага никак.
А за учените е много просто. Слушаш не тези, които говорят това, което на теб ти харесва. А слушаш на първо място водещите учени в света. На второ място слушаш мнението на мнозинството учени. А не на един или двама. Защото когато един или двама души налагат мнението си се стига до диктатура (знаем за Хитлер и Сталин, нали?). И почти винаги тяхното мнение е грешното мнение. А когато мнозинството учени кажат мнението си, това е меродавното и най-близо до истината.
Мнението беше редактирано от Миро на 11.11.21 14:03.
Явно не ме разбрахте. Повтарям на по -прост език. Учените и докторите в България се надпреварват да пишат и говорят неточности, като се “опровергават” един спрямо друг . Дадох конкретен пример вчера..
Посланията липсват. Разума на “учените” вместо да възпитава и да дав примери, той крещи простотии в национален ефир :)
казано от kaloyan на 11.11.21, 14:23:
Явно не ме разбрахте. Повтарям на по -прост език. Учените и докторите в България се надпреварват да пишат и говорят неточности, като се “опровергават” един спрямо друг . Дадох конкретен пример вчера..
Посланията липсват. Разума на “учените” вместо да възпитава и да дав примери, той крещи простотии в национален ефир :)
Ами, имаше един ироничен израз “за някои културни особености на етноса”. :). Много често го използваме за други хора, но изглежда е валиден и за нас самите. :)
Имаше някаква театрална пиеса, може би на Йовков. “Службогонци”. Не съм я чел и гледал, но заглавието говори много според мен. Каквото ни е обществото, такива са ни и учените явно. Балканският манталитет не прощава на никого.
Това да подлагаш крак на някой твой колега, да му правиш мръсни номера, да му вървиш контра само за да го наклепаш и окаляш. За да заемеш ти (евентуално) неговото място. Все познати неща, на които не бива да се учудваме. И когато нямаше никакъв ковид, пак по същия начин се действаше.
То за какво ли има национално съгласие? Та и между учените да го има? Ако А каже нещо по темата, учен Б от кариеризъм и ревност, че А ще го засенчи, се чувства просто длъжен да го опровергае и каже, че всичко е точно обратното. И именно той е прав, а А е крив. :)
После се намесва трети, четвърти учен. Все в същия дух. И така до безкрай. Научни способности, ерудиция, големи знания не винаги са свързани с обикновения човешки морал. Много често се разминават с него.
Мнението беше редактирано от Миро на 11.11.21 15:13.
Е тук пак стигаш задънена улица. Ако ти сам не си авторитет и няма как да изградиш меродавно мнение... Добре, резонно е.. Ама ако и специалистите спорят, как да преценя кой е по-правият специалист? От това, което си изписал, излиза, че трябва да избера да подкрепя тезата, която ми се струва по-малко логична?????
Аз малко да се извиня че най-вероятно не съм бил съвсем прав като разправях че навсякъде има малоумници по телевизиите да разправят небивалици, но видиш ли по-умните и по-малко склонни да вярват на конспирации общества от нас не се повлияват. Защото сега си говорих с един приятел който остана да живее в Лондон и казва че такива малоумници като Мангъров и Чорбанов никога не са се появявали по телевизиите и изобщо никой не приказва срещу мерките и ковида и ваксинациите. Ама никой, нито един, нито веднъж. Според него това се дължи на факта че в Англия има едва няколко телевизии, които съответно са сериозни, не като тука дето има няколкостотин регионални и частни телевизийки и всеки си плямпа квото си иска. И там си имат работещ национален регулаторен орган и просто такива кукундрели изобщо не ги пускали в ефир.
Някой може да каже: “ето, ограничават им свободата на словото”, и още повече да повярва на родните мангъровците че илюминатите и рептилите крият нещо, ама такива са фактите.
От друга страна пък, аз си спомням как даже премиера им Джонсън (малкото братчедче на Големия Брат Тръмп) разправяше как ковида бил безобиден и ходеше в болниците да се ръкува с болните. Т.е. и те като братчедите си отатък езерото са имали поне малко ковидиотска пропаганда, дори от най-най-високо ниво.
казано от Димо на 11.11.21, 16:04:
От друга страна пък, аз си спомням как даже премиера им Джонсън (малкото братчедче на Големия Брат Тръмп) разправяше как ковида бил безобиден и ходеше в болниците да се ръкува с болните. Т.е. и те като братчедите си отатък езерото са имали поне малко ковидиотска пропаганда, дори от най-най-високо ниво.
Абе Борис се оказа няма нищо общо с Тръмп. Той с половин уста казваше нещо в началото , но си млъкна и спря. Даже сега доста сериозно подхожда, не само към ковида, аи по-други теми.
Е млъкна, като едва прескочи трапа, оставаше и да продължи да разправя как е безобидно вирусче.
Ясно е че с палячовщините и невежеството на Тръмп никой не може да се мери. Може би само Болсанаро и на Венецуела червения вожд, забравих му името.
Мнението беше редактирано от Димо на 11.11.21 16:19.
Е само това ли са алтернативните мнения? Сега не ми се ровят хисторита, но миналия ден четох нещо от немски/френски имунолог, което не беше съвсем в духа на всеобщия ентусиазъм за ваксините. Мисълта ми е, пак си е някакъв специалист човека. Аз ли трябва да му преценям смисъла, ако той е компетентно лице. Говорех за принципа по-горе. Не (раз)агитирам никого.
11.11.21
16:36
Навсякъде има безброй антиваксъри и учени против ваксините.
В Германия сега тече пропаганда за трета доза и хората им се подиграват, че правителството трябва да убеди неваксинираните,че ваксината работи, а пък ваксинираните,че не работи и че трябва трета доза...
Аз да се похваля, направих си тест за антитела за първи път и умирам от любопитство за резултата...
Ами на мен поне ще ми е интересно да прочета какво казва този човек и да му видя акредитацииите.
Но да - консенсуса в световния научен свят отдавна е че ваксините са най-доброто което имаме в арсенала. Винаги превенция е по-добре от лечение.
А дали са достатъчно безопасни и ефективни ваксините, ако не бяха, нямаше изобщо да ги допуснат за употреба.
казано от Joyplovdiv на 11.11.21, 16:36:
Навсякъде има безброй антиваксъри и учени против ваксините.
Дай моля те няколко имена и източници.
казано от Joyplovdiv на 11.11.21, 16:36:
В Германия сега тече пропаганда за трета доза и хората им се подиграват, че правителството трябва да убеди неваксинираните,че ваксината работи, а пък ваксинираните,че не работи и че трябва трета доза...
Шегата е смехотворна. А който вижда тук логика няма да му я коментирам. Но да направим аналогия. Злоядите деца трябва да ги убеждаваш да ядат, щото иначе ще умрат от глад. А нормалните които си ядат, но са яли вчера, няма нужда да ги убеждаваш че след като е минало известно време трябва пак трябва да ядат.
Повечето ваксини (включително тези с които и ти си ваксинирана) имат срок в който защитават и трябва да се прави реимунизация. Има си имунизационен календар и всеки го привикват за реимунизация през известно време. Например за тетанус е през 10 години. И за незадължителните ваксини има период през който се подновяват. За грип е през година и т.н. Няма нужда да ти ги изброявам всичките.
Ето, и френците си имат мангър:))
https://spisanie8.bg/здраве/2021/1019/проф-балик-може-да-бъдете-подведени-под-отговорност-за-ваксините.html
Еми да, и аз си мислех, че не може да сме само ние с мангъри. Може би просто на чужбинските мангъри само прословутото Списание8 им дава гласност.
Прочетох статията с превода на отвореното писмо на този човек. Напраив ми впечатление че се разминават доста формулировките на проф.Балик и реално каквото пише в източниците, които споменава (без да цитира). Например човека пише “Европейската агенция по лекарствата (EMA) регистрира 26 523 смъртни случая, официално свързани с ваксината, и 2 милиона усложнения, от които 1 милион тежки.” А на сайта на ЕМА пише: “These reports describe suspected side effects in individuals, i.e.medical events observed following the use of a vaccine. The fact that someone has had a medical issue or died after vaccination does not necessarily mean that this was caused by the vaccine. This may have been caused, for example, by health problems not related to the vaccination. ”
Като виралната новина че първата ваксинирана британка срещу ковид нямала да може да ражда деца вече. Макар и технически абсолютно вярно, пропускаха факта че тя бабата е на 90 години.
После този професор казва как ваксината е виновна за прекратяването на кариерите на много елитни спортисти и споменава Кристоф Льометр - първия бял бегач който бяга 100 метра под 10 секунди. Погледнах за всеки случай на фейсбука на човека и нищо не видях за ваксини. Последно пише че се готви за някакво състезание, а преди това че е спечелил сребро на някакво друго преди няколко дни. “Vice champion of France in the 4x200m. No double but a good performance by the team and a good weekend with a title and a silver medal.????”
Иначе, ако не си бях направил труда да проверя няколко от твърденията му и ако изобщо си губех времето да чета и вярвах на написаното в Списание8, сигурно щях да изпадна в потрес от прочетеното.
Мен пък един много добър приятел, ме изненада с обаждане да ме моли за моя сертификат. Хвана ме яд, понеже го бях предупредил, че съм против тези неща. Най-малкото ако го хванат той ще виси като увиснал сопол, ами и мен ще търсят.
Не стига че ми виси със сума му и пари, ами сега и това ..
Отказах му, но не знам по-точно как трябваше да постъпя, може би трябваше да му се скарам...
А и това са един вид лични данни, ще му го пратя на него като pdf, после е така по случайност някой ще го помоли да го ползва уж за един път. И накрая ходи обяснявай че нямаш сестра.
М, аз оня ден пратих скрийншот от моя сертификат на един неваксиниран приятел, с който го карахме заедно ковида (и не е ясно кой кого зарази, щото точно преди да изкараме симптоми бяхме постоянно заедно няколко дена в Пирин и даже пихме от една бутилка вода). Искахме да седнем някъде навън да изпием по една бира, ама той се притесни че може да мине проверка и като видя в интернета че глобата е от 500 до 3000 лева и се отказа.
Ама то всеки може да сложи някав голям кюар код на телефона на картинка и да влиза където си иска, никой не гледа кво пише на тоя код. Отговорността ако го хване проверка е изцяло лична. И моралната и тя де.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече