Коронавирус в България

Прескочи до:
RR

31.03.20
22:15

всички писахте, че медиите преекспонрат ъи лъжат и че не трябва да им се вярва (което си е истина, впрочем), сега вярвате на всичко, което пишат...от страх))) предполагам)))...
За да се направи изследване от такъв мащаб, ще трябва толкова време, че една година ще е малко, а ти ми говориш за дни)))...трябва сравнения, проучвания, а не сухи цифри, взети от въздуха ;)...

ДЕ

31.03.20
22:24

Не, Васко. Преди си мислеха, че лъжат, защото преувеличават. А сега, че пак лъжат, защото спестяват и даже крият горчивата истина 😀
Журналист да си в тоя момент-медиите пращят от рейтинг. Освен ако рекламите не са бая предплатени и нещата да секнат. Защото и бизнеса се кротва.

Мнението беше редактирано от Деян на 31.03.20 22:28.

Bart Simpson

31.03.20
22:34

Хора, само да оживеем всички, другото ще си го изработим и ще го възстановим, обещавам ви, само да се измъкнем живи от тез л@йна.

31.03.20
22:40

казано от Rldik Ridik на 31.03.20, 22:15:

„.
За да се направи изследване от такъв мащаб, ще трябва толкова време, че една година ще е малко, а ти ми говориш за дни)))...трябва сравнения, проучвания, а не сухи цифри, взети от въздуха ;)...

Цифрите не се вземат от въздуха...точно за това епидемиологията е в голяма степан математически модели.
Математическая епидемиология сльхал?

31.03.20
22:43

Относно въпроса за ниската смъртност шефът на Робърт Кох Институт в Германия каза: “Хората умират чак по-натам.” :(( Не изхождат много много от факта, че една нация е по-резистентна от друга.

А в Туркменистан коронавирусът бил забранен. Споменаването на думата или носенето на маска можели да ви докарат арест. Няма нито един официален случай.  Също така са и на последно място в света по свобода на пресата.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 31.03.20 22:45.

Bart Simpson

31.03.20
23:08

Ако всички дадем по 53 лв няма да ни се наложи външен дълг.
Аз бих дал за 50 човекаа, които нямат по 53 лв

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 31.03.20 23:09.

31.03.20
23:34

Доктор Хасан Адемов, депутат с положителен тест за корона вирус. Ако не се лъжа е и шеф на здравната комисия към парламента. Доктор, лекар и депутат. Какво да говорим повече? Марешки беше влязъл с маска и едва не го изхвърлиха. А сега Караянчева, която му заповяда да я махне, сега обърна другата плоча. Дава пресконференция.

01.04.20
00:54

Сигурно са му го лепнали от неговия електорат.

казано от Bart Simpson на 31.03.20, 23:08:

Ако всички дадем по 53 лв няма да ни се наложи външен дълг.
Аз бих дал за 50 човекаа, които нямат по 53 лв

Брат, похвално, но само Домусчиев, Пеевски, Доган, Божков и още няколко от тая компания ако решат да дадат за всички, няма да се наложи външен дълг.

Те сега им наляха 700 млн. в ББР дето да раздадат на едрия бизнес, а на такива като теб, дето драпат със зъби и нокти да оцелеят, най-много да им пратят ... НАП.

Както казваш, живи и здрави, да минат тия л*йна, другото ще се изработи!

Bart Simpson

01.04.20
10:37

Точно това визирах, че средностатистически човек като мен би могъл, какво остава за “Тях”.

01.04.20
10:44

казано от Gogo на 31.03.20, 16:16:

Честно ти казвам. Заклевам се. Това не е военно положение. Кметът няма такива права.

Да, забравих, че закона за местното самоуправление си го писал ти.

казано от Gogo на 31.03.20, 16:16:

Имаш поне един адвокат под ръка, знам със сигурност, може да го питаш. Мога и аз да го питам. : )

Един вкъщи и 4 на работа. Не е като да не съм питал. Ама питай и ти, знаеш къде работеше допреди година.

Bart Simpson

01.04.20
20:12

Мн скромни днес, писнА ви или сте заети, ама няма какво да се чете дееб@.

01.04.20
20:19

Covid
Ако се абстрахираме от заглавието, защото кликове, мисля че видеото е доста информативно.

Edit-ах линка.

Мнението беше редактирано от Splash на 01.04.20 20:35.

ДЕ

01.04.20
20:34

Нещо казва, че няма достъп.

Ааа, ....оправи го 😎

Мнението беше редактирано от Деян на 01.04.20 20:36.

01.04.20
20:46

Днес приятел от 40г....един от най-начетените хора ,които познавам ми каза,че причестява ето с лъжицата не е проблем и не носи риск...до сега не били имали проблеми?!
Затворих линията...,че ще го сдавя и ще приключим,приятелството от предучилищна....
Не предполагах,че няква вяра може да видиотява така човек.
Църквите трябва да се затворят...че ще е стане същото ,както със стадиона в Бергамо.

01.04.20
20:50

Само гледай скока в заразените седмица или две след религиозните празници ...

Иван

01.04.20
20:51

Три са темите, за които не говоря - секс, религия и политика (така или иначе, от последните две не разбирам и не се интересувам), заради ситуации като твоята.

Bart Simpson

01.04.20
21:13

казано от nervak на 01.04.20, 20:46:

Днес приятел от 40г....един от най-начетените хора ,които познавам ми каза,че причестява ето с лъжицата не е проблем и не носи риск...до сега не били имали проблеми?!
Затворих линията...,че ще го сдавя и ще приключим,приятелството от предучилищна....
Не предполагах,че няква вяра може да видиотява така човек.
Църквите трябва да се затворят...че ще е стане същото ,както със стадиона в Бергамо.

Аз смятам, че съм сред най-вярващите тук или поне с най-изявена позиция, но няма да обикалям черква този Велик ден.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.04.20 21:13.

ДЕ

01.04.20
22:08

Чета, слушам, гледам, че много хора едва ли не се надяват и вярват в НЕудължаване на извънр. положение. Де да знае човек, какво ще решат. Но при 4-5 установени и въвеждане на такова, ще е абсурдно и противоречащо на логиката, при вече над 400 да не го удължат. Едва ли ще му пуснат края и каквото стане. Поне не на този етап.
Всъщност това приложение ползва ли го някой. Било най, най точното и актуалното.....и ползваното.
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Мнението беше редактирано от Деян на 01.04.20 22:09.

01.04.20
22:20

По мои сметки ...ще е до септември.

01.04.20
22:28

Ей така, за информация:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/spravka-za-epidemichnata-obstanovka-v-strana-20-12/

Мнението беше редактирано от Margi на 01.04.20 22:30.

ДЕ

01.04.20
22:31

казано от nervak на 01.04.20, 22:20:

Това няма да го лайкна, просто защото не ми се иска да си прав.
М/у другото поне на мен не пречи толкова време да си стоя повече вкъщи, ако се наложи. Така предполагам, ама знам ли. Предполагам и на много други хора. Но не знам с голямата част от бизнеса какво ще се случи, ако това продължи до есента. Тотален финансов колапс на държавата, която и без това крета.

Мнението беше редактирано от Деян на 01.04.20 22:50.

01.04.20
22:36

Според мен ако мерките се следват пропорционално, около нова година. Юни ще има някакво отхлабване и така.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 01.04.20 22:56.

ДЕ

01.04.20
22:59

Тая заповед е колаж/менте.

Т. Тодорова

01.04.20
23:02

Марго, сега провери колко от тия са били хоспитализирани и колко от тях са измрели с тръби в гърлата (или без, щот не е имало достатъчно), за какъв срок от време, и колко болници са били задръстени до изнемогване.

Ако т’ва не е показателно за сериозността на ситуацията, не знам кое би било.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.04.20 23:03.

01.04.20
23:09

казано от Т. Тодорова на 01.04.20, 23:02:

Аз не казвам, че ситуацията не е сериозна, напротив.
Давам информация, за да може всеки да прецени за себе си къде точно е сериозността на ситуацията.

01.04.20
23:10

казано от Деян на 01.04.20, 22:59:

Хахах ами то си личи от километри, все пак е 1-ви Април. Теб явно доста те е стресирала отначало:)

Т. Тодорова

01.04.20
23:11

Броят на заболелите, които е описан в тоя линк, според мен, няма база за сравнение с това, което се случва в момента.

Но всеки си има глава на раменете, дано сме всички живи и здрави.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.04.20 23:12.

01.04.20
23:13

казано от Деян на 01.04.20, 22:31:

Това няма да го лайкна, просто защото не ми се иска да си прав.
М/у другото поне на мен не пречи толкова време да си стоя повече вкъщи, ако се наложи. Така предполагам, ама знам ли. Предполагам и на много други хора. Но не знам с голямата част от бизнеса какво ще се случи, ако това продължи до есента. Тотален финансов колапс на държавата, която и без това крета.

Е, преживели сме и доста по сериозни кризи. Нали казаха че банките имат пари. Горанов ще тегли близо 11 милиарда при планирани 3,5, затоа че споко. А че ще фалират доста хора, факт

01.04.20
23:14

казано от Т. Тодорова на 01.04.20, 23:11:

Броят на заболелите, които е описан в тоя линк, според мен, няма база за сравнение с това, което се случва в момента.

Данните са за миналата седмица.

Мнението беше редактирано от Margi на 01.04.20 23:14.

ДЕ

01.04.20
23:19

казано от kaloyan на 01.04.20, 23:10:

Хахах ами то си личи от километри, все пак е 1-ви Април. Теб явно доста те е стресирала отначало:)

За милистотна преценявам подобни ментета 😎 Дори да не бе 1-ви април. Първо датата е от 31.03, а както знаеш, журналята почти веднага ще ревнат, какво остава ден по-късно  да няма нищо в медиите по такъв глобален наистина за БГ въпрос 😄 Отделно от това, нямаше да се използва думата “алкохол”. А спиртни напитки, алкохолни напитки и т.н. Диспозитивът щеше да е доста по - издържан.
Но иначе знам ли, дали би ме стреснало, ако има подобна забрана. Може пък да си кажа: ето, това е повод хептен да не пия 😎

Мнението беше редактирано от Деян на 01.04.20 23:20.

01.04.20
23:21

казано от Margi на 01.04.20, 23:09:

казано от Т. Тодорова на 01.04.20, 23:02:

Аз не казвам, че ситуацията не е сериозна, напротив.
Давам информация, за да може всеки да прецени за себе си къде точно е сериозността на ситуацията.

Не се заблуждавай от тези данни. Не знам защо маса и народ грамотни се заблуждават от такива празни приказки, на някои други “специалисти” те затова англия и другите страни така се нахендриха. Так беше тръгнал и нашия генерал който на 20-ти февруари каза че грип Б е много по опасен и коронавируса е лек, обаче после се насра. И ако гледаш теЗи данни и съпоставяш теЗи за корона вируса, то те са благодарение точно на това насиране от страх, което е и полезно в случая.

01.04.20
23:24

казано от Деян на 01.04.20, 23:19:

казано от kaloyan на 01.04.20, 23:10:

За милистотна преценявам подобни ментета 😎 Дори да не бе 1-ви април. Първо датата е от 31.03, а както знаеш, журналята почти веднага ще ревнат, какво остава ден по-късно  да няма нищо в медиите по такъв глобален наистина за БГ въпрос 😄 Отделно от това, нямаше да се използва думата “алкохол”. А спиртни напитки, алкохолни напитки и т.н. Диспозитивът щеше да е доста по - издържан.
Но иначе знам ли, дали би ме стреснало, ако има подобна забрана. Може пък да си кажа: ето, това е повод хептен да не пия 😎

Е те така са пробвали и руснаци и американцо със забрана, ама кво стана.

Даже сега нали писаха за иранци които са се лекувАли с алкохол от коронавирус и са пукнали. Те горките кога са пили, ама явно страха от смърта при някои надделява тази за вечния живот и корана :)

ДЕ

01.04.20
23:27

Мен много мА дрАзни спокойствието на хората, макар и аз в много случаи да съм пълен гьон 😄 Както понякога казвах на мои подчинени /когато бях шеф/, макар уж на бъзик, ама да се усетят: Винаги трябва да сте като след “първи пистолет”.
Ся ако ме питате какво е това, ще обясня 😎 Някои може да схванат.

Мнението беше редактирано от Деян на 01.04.20 23:32.

Bart Simpson

01.04.20
23:33

Утре отивам да си купя един чифт пудовки, още не съм решил колко кила.

Т. Тодорова

01.04.20
23:35

.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.04.20 23:37.

Т. Тодорова

01.04.20
23:36

казано от Margi на 01.04.20, 23:14:

казано от Т. Тодорова на 01.04.20, 23:11:

Данните са за миналата седмица.

Виждам ги, да.

Регистрирани случаи, отдолу има някакви, на които се провежда лечение по антибиограма, неклинични... Ученици с грип, кара се на крак, ако някой нещо спихне - пие пет дена антибиотик у тях и после е пушка.

Пиша от тел и не ми се разтягат локуми, ама сравни адекватно статистиките и ще стане ясно.

Наистина ли не виждаш разликата, не знам.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.04.20 09:29.

01.04.20
23:36

Ами то спокойствието може да идва от много неща. Ако си сисам и не ти пука за никой друг и за теб дори,няма причина да не си спокоен. На мен ми пука за другите хора, виждал съм хора с имунни заболявания, виждал съм как умират лесно, а могат да си поживеят доста повече, ако не ги пипне нещо или ако поне имаше малко грижа. Виждал съм какво става по болниците и как се отписват хора и как нищо не може да направиш... и да има хора които са спокойни и си спят добре, ама те и си чакат бабите да им умрат и да вземат някой лев от къщите им, даже и празнуват. Та така :)

ДЕ

01.04.20
23:37

казано от Bart Simpson на 01.04.20, 23:33:

Утре отивам да си купя един чифт пудовки, още не съм решил колко кила.

Аз мисля, че с оглед неимоверно нарастналият интерес към гюлетата с дръжки вече е крайно време във форума да си има специален раздел-Гиревой спорт 💪

Калоян-аз съм в рискова група.....хипертоник, пияч, пушач, дебел и т.н. Хич не е да не се притеснявам. Ама и аз кат дъртите дедеци и бабушкери...ами кото ми е писано.
Всъщност, пазя се до колкото мога. Ръкавици, миене на ръце, дезинфектанти и т.н.

Мнението беше редактирано от Деян на 01.04.20 23:40.

01.04.20
23:44

Братле, сори ти тренираш и трябва да излезеш от тази група, не ме интересува :) бодибилдинг, модибилдинг опрВяй се :):)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1