Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим31.03.20
16:00
Да, заповедта на кмета е заповед, ако са му дадени такива правомощия, каквито той изначало няма. Главната е пешеходна зона. Това, че патрулките те гонят насам натам, не значи, че са в правото си, но на никого не му се занимава в момента с това.
31.03.20
16:05
Кажи честно, че няма...Питай пак оня адвокат за законите, барем се сети по кой точно Кмета има такова право.
Щом не са в правото си патрулите може и да поупорстваш, нали си еркек за акта, а адвоката и той... :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.03.20 16:06.
31.03.20
16:16
Честно ти казвам. Заклевам се. Това не е военно положение. Кметът няма такива права.
Имаш поне един адвокат под ръка, знам със сигурност, може да го питаш. Мога и аз да го питам. : )
Мнението беше редактирано от gggddd на 31.03.20 16:51.
казано от Gogo на 31.03.20, 13:25:
Туй за Миро:
Глава първа.
ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО
И ако наистина го четеше внимателно, щеше да видиш, че по здравословни причини е позволено, съотвено става дума за медицинска маска.
Фактически ти подкрепяш моето мнение по въпроса. Не знам нужен ли беше цитата на закона. Какво се оказа? Че “грешката” е вярна. :)
Остава само да обясниш същото (което написа сега) и на Маги. Дано те разбере.
казано от Margi на 30.03.20, 21:57:
Да не говорим че е в разрез със закона:
Ха, обясни й, че не е в разрез със закона. И просто подвежда хората.
Да, явно изобщо не е в разрез със закона носенето на маска по здравословни причини. Това мисля че е ясно. Само какво са здравословни причини трябва да се уточни.
Сега се зачудих зимата ако се увиеш със шала, нарушение ли е на закона?
А ето ви и една позитивна новина: В Италия един 101 годишен дядка, който бил преболедувал 1919 испанския грип, го изписали след възстановяване от ковид 19. Ибаси коравото копеле.
казано от Димо на 31.03.20, 17:17:
А ето ви и една позитивна новина: В Италия един 101 годишен дядка, който бил преболедувал 1919 испанския грип, го изписали след възстановяване от ковид 19. Ибаси коравото копеле.
Звучи като оня японец, който на 6-ти август бил командировка в Хирошима, оцелял след атомната бомба, прибрал се... в Нагазаки, за да преживее и втората атомна бомба на 9-ти. :)
П. П. Сетих се нещо за италианеца. Ако през 2020 е на 101 години, в задачката се пита на колко е бил през 1919 и дали е прекарал испанския грип преди или след като се е родил? :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.03.20 17:27.
31.03.20
17:20
БОрис-неубиваемия.
казано от Boby_ на 31.03.20, 17:19:
казано от Димо на 31.03.20, 17:17:
Звучи като оня японец, който на 6-ти август бил командировка в Хирошима, оцелял след атомната бомба, прибрал се... в Нагазаки, за да преживее и втората атомна бомба на 9-ти. :)
П. П. Сетих се нещо за италианеца. Ако през 2020 е на 101 години, в задачката се пита на колко е бил през 1919 и как точно е прекарал испанския грип? :)
Знам я историята за японеца. А най-поразително е че не просто се е прибрал, ами отишъл на работа на следващия ден, работел в железниците ако си спомням правилно. Тоест за него това че е бомбандиран с ядрена бомба не е извинение да отсъства. Ето това е наистина поразителното за мен.
Аз датите и цифрите за дядката ги цитирах по памет, може и да греша. Но ето ти и (вероятен) отговор на въпроса ти. Роден е декември месец 1919, бил е на 1 годинка когато е преживял испанския грип с всички симптоми там - кашлици, температури, квото е било, сега в момента е на 101 години, декември ще навърши 102.
Тук е по-подробно описано, иначе новината я има на много места.
казано от Димо на 31.03.20, 17:33:
Тук е по-подробно описано, иначе новината я има на много места.
Извинявай за буквоядството, но в тази новина никъде не се казва, че е ПРЕБОЛЕДУВАЛ испанския грип, а само, че е оцелял от пандемията тогава (което със сигурност е вярно по очевидни причини). :) Дори според новината роденият през 1919 е оцелял от пандемията през 1918-та, но хайде да не се хващам за това. :D
Оцелял за мен означава точно че преболедувал и е оцелял, а не просто че е останал жив. Щеше да е странно да пишат че просто е преживял 1919 година, щом се е възстановил през 2020 :D Но както и да е, може и ти да си прав, както казах преразказах по памет. А и както казва Тед Стинсън: “Моята история е по-готина от твоята” :)
А ние не сме ли сега 2020 година и да сме в пандемията от Ковид 19 Сигурен съм че някой след 100 години ще пита как така 2020, пук той бил 19 :D
103-годишна иранка преборирала Коронавирус.
https://www.bourseandbazaar.com/news-1/2020/3/18/103-year-old-iranian-woman-survives-coronavirus
31.03.20
18:37
казано от Димо на 31.03.20, 17:44:
че просто е преживял 1919 година, щом се е възстановил през 2020 :D
Бая възстановяване си е това 😄
Но иначе разбрах и двете тези 😎
Добре бе хора, сигурно е обсъждано вече, ама защо в някои западни държави на ден умират по няколко стотин човека. Ок, някой ще каже, защото там са повече заразените. Е да, ама и повече да са, някъде процента на починалите е брутален. Освен да имат супер още повече заразени, макар да са установени/предполагаеми само една част- 60 или 80 или 100 000 например заразени. Ако са заразени 10 000 000, да кажеш. Пък в някои от тези държави мерки също се взеха сериозни. Както и да го гледаме, процента там е в пъти по-висок, но основно бройката на ден е смущаваща. И като сравним-не говоря само за БГ, а и за някои от тези около нас, където със сигурност установените са в пъти по-малко от реално заразените. Дано и занапред е така, Дай Боже-но и ние трябва да си помогнем.
Одеве гледаме с жената, ами то и в дисциплинирана Германия умират по 200 и отгоре на ден.
В Румъния май е по-сериозно, но като в славяно говорящите държави, които са около нас и на изток /за Чехия и Полша не знам, ама май и там не е драма/, т.е. ние, сърби, руснаци и около тях нещата са други. Започвам нещо да си мисля вече и не е само защото бързо взехме мерки. И не, не е някаква конспирация. Поради някаква причина, определени народи са по-склонни да се разболяват и процента на починалите да е по-висок.
Мнението беше редактирано от Деян на 31.03.20 18:46.
31.03.20
18:57
Просто точният брой заразени се знае само в затворени системи като на круизния кораб, в Исландия и в Израел. И оттам може да се есктраполира за реалната смъртност.
31.03.20
19:05
Ами точния брой и да не се знае, 200-300, 600, 800 на ден си е заеби. В началото ни убеждаваха, а и сигурно си вярваха повечето-включително медици, че като процент смъртта от вируса е по-малка в сравнение с едва ли не много други причини. Ако това бе вярно, нямаше да се усети на фона умиращите от всичко, включително и от всичко в болниците. Обаче болниците и катафалките не смогват. Т.е. ясно е вече отдавна, че изначалната теза е дълбоко погрешна.
Мнението беше редактирано от Деян на 31.03.20 19:06.
31.03.20
19:11
казано от Деян на 31.03.20, 19:05:
Ами точния брой и да не се знае, 200-300, 600, 800 на ден си е заеби. В началото ни убеждаваха, а и сигурно си вярваха повечето-включително медици, че като процент смъртта от Т.е. ясно е вече отдавна, че изначалната теза е дълбоко погрешна.
т. Е. Си в грешка, ма кво да ти обяснявам. Че има трупове има, просто заразените са много повече най - вероятно.
31.03.20
19:23
казано от Joe Musashi на 31.03.20, 19:11:
т. Е. Си в грешка, ма кво да ти обяснявам. Че има трупове има, просто заразените са много повече най - вероятно.
Ами много бих се радвал, ако бъркам. Ама за да бъркам, трябва да е налице някакъв супер международен комплот, в който да участват и лекари. Иначе не виждам как например, ще се включи практикуващ бг лекар от Испания и ще каже, че това е някакъв кошмар, някакъв апокалипсис, че такова нещо не е виждал и въобще не смогват. Както да лекуват, така и да присъстват на умиращи. Ако бъркам, то този вирус най-малкото не би следвало кой знае колко да промени ритъма на работа на лекарите и отговарящите за труповете.....хайде, да допуснем, че малко ще ги понапрегне допълнително. Обаче нещата са къде, къде по-зле по всички линии. Защо това е така. Или не е и само преувеличават. Пак казвам-бих се радвал да е така и/или аз /и много други/да съм/сме в заблуда.
казано от Деян на 31.03.20, 19:23:
...Иначе не виждам как например, ще се включи практикуващ бг лекар от Испания и ще каже, че това е някакъв кошмар, някакъв апокалипсис, че такова нещо не е виждал и въобще не смогват. Както да лекуват, така и да присъстват на умиращи. Ако бъркам, то този вирус най-малкото не би следвало кой знае колко да промени ритъма на работа на лекарите и отговарящите за труповете.....
Страхувам се, че това ни очаква и нас. И точно това се опитват да избегнат на всяка цена Мутафчийски, Кантарджиев и Ангел Тодоров. Обаче хората явно не го осъзнават. Все още не виждат опасността, а когато най-сетне я проумеят ще бъде твърде късно. Ние в обикновено време трудно намираме пари за здравеопазване, а при такава епидемия, направо забрави.
Днешният ден на Италия и Испания са утрешният ден на България. Сега от новините чух, че имало “голямо недоволство сред обществото”, имало искови молби до Върховния съд. Във връзка с носенето на маските. Тези хора (за мен полудяли) дано си дават сметка какви ги вършат. Дано не съм лош пророк. След месец-два ще зареват като на умряло. В буквалния смисъл на думата. Щото ще загубят свои много близки хора.
Днес в Белгия е починало 12-годишно момиче, без никакви заболявания досега. А в Турция съпругата на техния Стоичков- Рюстю Речбер е нарушила карантината след завръщане от Америка. Сега на нея нищо и няма, само заразена, а той бере душа в една турска клиника. И гаранции за живота му няма.
Ето нещо, което може да ви заинтригува - статия на китайски екип учени, които изследват връзката между заболеваемостта от COVID-19 и кръвната група.
С две думи сред заболелите има непропорционално повече пациенти с кръвна група А и съответно по-малко с 0.
Ето и пълния текст, ако на някого му се чете:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v2.full.pdf
Предупреждавам: това е предварителна публикация, която не е минала партньорска проверка! С други думи има големи шансове да се окаже кьорфишек.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.03.20 20:52.
Не пишеше в абстракта колко точно е съотношението. Напиши го ако го пише в пълната статия моля.
казано от Димо на 31.03.20, 20:51:
Не пишеше в абстракта колко точно е съотношението. Напиши го ако го пише в пълната статия моля.
Ето (разбивката е по болници с контролна група, от която да се види какво е нормалното разпределение за същия регион, но мисля, че става ясно. Разликата не е ОГРОМНА, но е явна:
31.03.20
20:57
Не видях дата на статиите, ама и в бг сайтовете имаше преди дни такава. До колко е вярно, не знам. Ама и аз имам А в групата, т.е. АБ съм. Трябва значи повече пазене, ко да праиш.
Брях.....в таблицата май най-малко са в болница от моята. Дано не е защото не са могли да стигнат.
Мнението беше редактирано от Деян на 31.03.20 21:00.
казано от Деян на 31.03.20, 20:57:
Не видях дата на статиите, ама и в бг сайтовете имаше преди дни такава. До колко е вярно, не знам. Ама и аз имам А в групата, т.е. АБ съм. Трябва значи повече пазене, ко да праиш.
Не, при AB и B разпределението е същото, като при контролната група. При А са повече, при 0 - по-малко.
казано от nervak на 31.03.20, 20:59:
Аз нищо не разбрах от картинката...Нулата има най-много умрели?
Обратното. А са най-застрашени, АБ и Б - неутрални, 0 - с по-малък риск.
Но разликата не е такава, че някой да се чувства обречен, а друг - защитен.
6% разлика, сампъл сайз 2000 човека, от една локация. Също така не виждам практическа апликация освен група А да внимава повече ? Или аз не чета внимателно ...
Мнението беше редактирано от Splash на 31.03.20 21:07.
31.03.20
21:08
Еее, Боби-не взимай надеждата на възрастен човек като мен, с разни утежняващи положението болежки. До колкото гледам във всички общо болници АБ няма и 10 %, сравнено с две групи по около 33 % и една 25 % почти.
Мнението беше редактирано от Деян на 31.03.20 21:08.
казано от Splash на 31.03.20, 21:04:
6% разлика, сампъл сайз 2000 човека, от една локация. Също така не виждам практическа апликация освен група А да внимава повече ? Или аз не чета внимателно ...
Мне е 6%, аз го виждам като почти двойно повече - 45% от всички умрели са от кръвна група А, срещу само 21% от група 0. При положение че нормално са почти равно разпределени сред населението.
казано от Деян на 31.03.20, 21:08:
Еее, Боби-не взимай надеждата на възрастен човек като мен, с разни утежняващи положението болежки. До колкото гледам във всички общо болници АБ няма и 10 %, сравнено с две групи по около 33 % и една 25 % почти.
Защото не сравняваш с контролната група - АБ в района са 9%, т. е. 10-те процента сред заболелите са напълно очаквани.
Крактосрочният резултат е точно този - А да се пазят още повече в допълнение към другите рискови фактори. Дългосрочно това може да подскаже на учените неща около механизма на заразяване и развитие на усложнения, които в момента не знаят. Ще видим.
казано от Деян на 31.03.20, 21:08:
Ама те и нормално са десетина процента от цялото население тези с АБ. Т.е. нормално си умират.
31.03.20
21:23
казано от Димо на 31.03.20, 21:11:
Ама те и нормално са десетина процента от цялото население тези с АБ. Т.е. нормално си умират.
А така 😎
В БГ ги дават 8 %. В световен мащаб АБ+ са 3%, а АВ- са 1%. Аз съм от последната 😄 АВ+ обаче могат да получават кръв от всички групи и от двата резус фактора. Баси гадовете кръвопийци. И аз поне от всички, но само от отрицателни.
Мнението беше редактирано от Деян на 31.03.20 22:17.
31.03.20
21:38
казано от Деян на 31.03.20, 21:23:
.........
мисълта ми беше просто, че пандемията е в по-напреднал стадий, отколкото изглежда по официалните цифри и реалния брой заразени е десетина пъти по - голям. Иначе аз си спазвам стриктно хигиенните изисквания, не излизам с дни от нас, ходя с плътна маска, но днес се разходи по улицата и кво да видя - 50 процента без маски, тия които носят, масово клюновете им отвън, убеден съм че поне половината нямат достатъчно култура че да не си пипат лицето с немити ръце и тн. Тоест, очаквам огромен брой заразени, от които (реалния) процент дали фира ще е между 0.3 и 1. От общия брой заразени говоря, вкл. И безсимптомните, тоест според мен е неизбежно да е масово, просто забавяме процеса. Лично мнение, ама държа да си го напиша тоя път.
казано от Joe Musashi на 31.03.20, 21:38:
казано от Деян на 31.03.20, 21:23:
.........
мисълта ми беше просто, че пандемията е в по-напреднал стадий, отколкото изглежда по официалните цифри и реалния брой заразени е десетина пъти по - голям.
Десетина пъти не, но определено е значително по-голям. Ето нещо от вчера по темата.
31.03.20
21:51
Аз Мусаши като процент съм по-съгласен с теб, защото да-заразените са много повече. Обаче: едно е 5 % на 100 000, които ще се заразят и ще починат /5000 починали/ , а друго е 1 % починали на 50 000 000 - 100 000 000 заразени. И понеже явно тоя вирус е много заразен, като туриш накрая чертата може да си е отишъл и милион.
Мнението беше редактирано от Деян на 31.03.20 21:53.
31.03.20
21:52
казано от Димо на 31.03.20, 21:10:
Мне е 6%, аз го виждам като почти двойно повече - 45% от всички умрели са от кръвна група А, срещу само 21% от група 0. При положение че нормално са почти равно разпределени сред населението.
би трябвало да напишат ...умрели толково, а заразените са били толкова, токава статистиката ще е вярна;
31.03.20
21:56
Ето, не знам до колко е така.
31.03.20
21:58
казано от Димо на 31.03.20, 21:54:
Всичко си пише бе човек.
значи да не се притеснявам)))) ;)
31.03.20
22:00
казано от Деян на 31.03.20, 21:56:
глупости
31.03.20
22:04
казано от Rldik Ridik на 31.03.20, 22:00:
казано от Деян на 31.03.20, 21:56:
глупости
Ами дай някъде официална и надеждна информация.
Даже тук са разбити повече и общо нулевата е над 47 % в Китай.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Blood_type_distribution_by_country
В други статии на специализирани сайтове е по-малко, но пак е около 40 %, т.е. водещата.
Мнението беше редактирано от Деян на 31.03.20 22:10.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече