Коронавирус в България

Прескочи до:

10.04.20
15:56

Това е единия сценарий,другия е валиден в случай че лош платец иска отлагане - тогава няма как да стане и гори.

10.04.20
16:26

Еся един приятел ми вика по телефона че явно не е нищо особено тоя коронавирус, щом няма един кючек като хората написан за него :D

Просветли ме че навремето за птичия грип например имало много як кючек, в който се пеело
H5M1
Който яде птичи крак
той за мене е бунак (2)

ДЕ

10.04.20
16:31

Принципно банките най-нямат желание за предсрочна изискуемост, особено по ипотечтите кредити. Защото колкото и на някой да не му се вярва, те са тези, които го отнасят най-дебело и са най-губещите. И това са случаите, когато малко време длъжника е плащал и му остават още години наред вноски. Та щат не щат, ще разсрочват, ще предоговарят, само и само да получават някакви вноски. Пристъпват към предсрочна изискуемост и публична продан на имота чрез чси, чак когато няма вече накъде.
Ще попитате, кой тогава печели-чси естествено и тоя /обикновено близък или познат негов човек....или познат на познатия/ на когото му е продаден апартамента на супер занижена цена. И който впоследствие се препродаде на пазарната. Длъжникът продължава да си дължи, защото цената от публичната продан не е покрила дори това, което банката му е дала-без да се смята оскъпяването на кредита с лихвите, от което тя се е надявала да спечели след време. Обаче той е гольо и гащник, започва да бачка на минимална заплата и тя нищо не може да му вземе от тук натам, което да й покрие загубата. Дала му 70 000 евра /140 000 лв./, той внасял 2 години по 800 -1000 лв. на месец, т.е. дал там 20 ина бона в лева, обаче апартамента е продаден за 30 000-40 000 евро. И банката само от тая ипотека и изяла дървото с 20-30 000 лв. Ок, ще му удържат от заплатата, ама......😎
На практика така стават нещата. И затова подкрепям да се приеме законодателство, което да не позволява такива продажби на супер занижени цени.
Пф, малко се отплеснах, ама забравих да поясня, че разглеждам случая като проблематиката на публичната продан която ще си продължи и след отмяна на извънредното положение, във връзка с Ковид 19. Т.е. пак съм нещо по темата 😉

казано от Димо на 10.04.20, 16:26:

Еся един приятел ми вика по телефона че явно не е нищо особено тоя коронавирус, щом няма един кючек като хората написан за него :D

Просветли ме че навремето за птичия грип например имало много як кючек, в който се пеело
H5M1
Който яде птичи крак
той за мене е бунак (2)

Има, ама не са кючеци, а чалгии. “Кавъри” на Кукавица и Шушана.

Мнението беше редактирано от Деян на 10.04.20 16:39.

10.04.20
16:35

Ако на гащника му вземат жилището, пак ли банката е най-набутана? Сега, ако ми кажеш, че няма как да ти вземат жилището и да те изхвърлят на улицата със семейството ти, поради еди кой си защитаващ те закон, ще ти повярвам.

ДЕ

10.04.20
16:38

казано от Brown Bomber на 10.04.20, 16:35:

Ако на гащника му вземат жилището, пак ли банката е най-набутана? Сега, ако ми кажеш, че няма как да ти вземат жилището и да те изхвърлят на улицата със семейството ти, поради еди кой си защитаващ те закон, ще ти повярвам.

Не си разбрал нищо от написаното, явно не си чел. Неслучайно дадох пример със суми.
Да, банката най-го отнася като начало. То и длъжника също има да дава.
Банката ще е на кяр, ако е плащал по-дълго време и е покрил по-солидна сума до момента. Има и разни застраховки, ама и там е едно мазало.
Къде съм коментирал, че не могат да те изхвърлят-напротив. Но говорим за ипотечен кредит, при който жилището е ипотекирания имот. В другите случай принципно е несиквестируемо, освен при отговорност за деликти-непозволено увреждане, причинена смърт и т.н.

Мнението беше редактирано от Деян на 10.04.20 16:46.

10.04.20
16:41

На някои хора  паниката и скуката просто не им се отразява добре и започват да се хващат за разни теории, конспирации и то колкото и невероятни и глупави да звучат. Не винаги е въпрос на интелект, а на психика. Стресът хич не помага на разумното мислене. Много от хората, които в момента говорят за разни конспирации , мисля, че не биха вярвали на същите в друго положение. Като, че ли някаква масова психоза е настанала. Поне някакви такива наблюдения имам. Може и да греша.

10.04.20
16:51

казано от Деян на 10.04.20, 16:38:

казано от Brown Bomber на 10.04.20, 16:35:

Не си разбрал нищо от написаното, явно не си чел. Неслучайно дадох пример със суми.
Да, банката най-го отнася като начало. То и длъжника също има да дава.
Банката ще е на кяр, ако е плащал по-дълго време и е покрил по-солидна сума до момента. Има и разни застраховки, ама и там е едно мазало.
Къде съм коментирал, че не могат да те изхвърлят-напротив. Но говорим за ипотечен кредит, при който жилището е ипотекирания имот. В другите случай принципно е несиквестируемо, освен при отговорност за деликти-непозволено увреждане, причинена смърт и т.н.

Не, аз нищо не съм разбрал.
Между другото съм забелязал, банките хич не са “на кяр” :)

ДЕ

10.04.20
17:08

Ами някои не са чак на такъв, какъвто си мислиш. Не случайно си продават лошите кредити на по-ниски цени, т.е. да вземат все нещо.
Не искам да разтягаме темата. Говорих за конкретни примери, при които банките нямат сметка да изхвърлят длъжника и да дадат на чси да продава ипотекираното жилище. Само толкова.

10.04.20
17:12

Ейй веднъж да не искаш да разтягаш темата. Няма какво да си мисля. Тези приказки, че банките не са на печалба са като всички останали митове.

ДЕ

10.04.20
17:17

казано от Brown Bomber на 10.04.20, 17:12:

Ейй веднъж да не искаш да разтягаш темата. Няма какво да си мисля. Тези приказки, че банките не са на печалба са като всички останали митове.

Защо продължаваш да ми слагаш думи в устата, както и по-горе. Не съм казал, че като туриш чертата, не са на печалба от цялата си дейност. Не пречи обаче ако някъде си дал 50 и вземеш 100, другаде да си дал 30 и не само да не спечелиш, а да си върнеш само 20 и от конкретната сделка да изгубиш.
И в не редки случай, банката не е много добре-добре са едни други хора около нея. Иначе нямаше да има фалирали банки, не само в БГ.

Мнението беше редактирано от Деян на 10.04.20 17:18.

10.04.20
17:27

Не съм видял пряка връзка между фалит на банка (особено у нас) с реалната печалба или загуба.

10.04.20
19:13

Това че банките предпочитат да не се стига до продаване на ипотекирания имот мога да го потвърдя косвено и аз. Говорихме хипотетично с моята банкерка (поради стечение на обстоятелствата съ вип клиент на една банка, не се редя на опашки, уговарям си среща с все едни засукани млади момичета в супер луксозния им вип офис, приятна работа) - та тази мацка тогавашната, като се пошегувах нещо за продаване на ипотекиран имот и че банките са лесни, ми каза много сериозно точно същото, което и Дидо. Че до това прибягват в крайно - крайно - крайни случаи и че винаги предпочитат някакво споразумение нещо там да изплаща, да го чакат, да го разсрочват - точно поради същата причина - че продажбата рядко покрива и половината отпусната сума. Или пък дават време и шанс на собственика сам да си продаде имота за колкото успее. Тогава не попитах защо така, но вече ми стана ясно с чситата.

10.04.20
19:36

Е това също е повече от ясно.

10.04.20
21:00

Това за банките, мога да се смея цяла нощ :) не мога да повярвам какви ги пишете. Иначе слушам в момента тръмп на живо, направо е .. :) Не знам кое може да бие, горките банки, които работят в интерес на хората в затруднение или на тръмп глупостите за мексико, които  в момента са им “големи приятели” и “много добр разговори”

OOO Тръмп, всяка дума е бисер “аз работя с американските земеделци, които са таргетирани от китайците, вече толкова години” :):)

Не знам този стрийм дали ще остане , обаче просто е скандален. Не знам защо нищо не се казва за глупостите които говори тръмп в момента.

Досега всички които говорят, го правят  с доста равен тон, все едно си четат обикновен доклад и не им пука. Единствения притеснен човек, който показваше някаква емоция е един афро-американец, който трябваше да обяснява коронавируса в различните етнически общности и да изясни това че разпространението на корона вируса няма нищо общо с расата.

Това което каза също така е че са се разбрали с ОПЕК да орежат доставките на петрол, понеже вече няма къде да го складират. Това което тръмп каза е че за тях няма проблем да орежат доставките, и понеже мексико не иска да намали, америка ще изкупи разликата на мексико, за да се съгласят със споразумението.
Интересното е че пуснаха субтитри, чак на въпросите на журналистите.

Другото което каза тръмп е че борсата се вдига и се очакват много добри резултати :) май това е най-важното за америка ...

Хаххаха нов бисер “Хората умират, обаче ние се нуждаем от тях за да правят продажби” хахаха :))

И 3 пъти повтори че имат най-добрите тестове и са най-добрите в това.

Каза и че в момента латино и афроамериканците имат най-добрите условия за живот. И че афроамериканците и латиносите трябва да спрат да пият и да се друсат :):) хахаха

Сега започна да говори за световните търговски отношения. Така като слушам, нещата няма да отидат хич на добре, голяма каша ще се случи, обаче се чудя дали коронавируса не е просто един добър претекст и това ще отиде в полза на една страна, обаче познайте, няма да е Индия, нито Русия, нито Китай, а камо ли Европа.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 10.04.20 22:09.

Bart Simpson

11.04.20
08:05

Не се смей за банките.
Ти ако продаваш ябълки(кредити) ще искаш ли да ти ги връщат?
Знаеш ли какъв ресурс от хора е необходим, дела, частни изпълнители...... Разбира се, че предпочитат да си тече ипотеката.

11.04.20
08:29

казано от Bart Simpson на 11.04.20, 08:05:

Не се смей за банките.
Знаеш ли какъв ресурс от хора е необходим, дела, частни изпълнители...... Разбира се, че предпочитат да си тече ипотеката.

Е какъв ресурс, някои за това са работили и учили, още повече че накрая ти пак ще платиш, а небанката. Тогава въпроса е какви отстъпки прави банката след като е толкова загрижена :)

RR

11.04.20
08:31

казано от Димо на 10.04.20, 19:13:

Това че банките предпочитат да не се стига до продаване на ипотекирания имот мога да го потвърдя косвено и аз. Говорихме хипотетично с моята банкерка (поради стечение на обстоятелствата съ вип клиент на една банка, не се редя на опашки, уговарям си среща с все едни засукани млади момичета в супер луксозния им вип офис, приятна работа) - та тази мацка тогавашната, като се пошегувах нещо за продаване на ипотекиран имот и че банките са лесни, ми каза много сериозно точно същото, което и Дидо. Че до това прибягват в крайно - крайно - крайни случаи и че винаги предпочитат някакво споразумение нещо там да изплаща, да го чакат, да го разсрочват - точно поради същата причина - че продажбата рядко покрива и половината отпусната сума. Или пък дават време и шанс на собственика сам да си продаде имота за колкото успее. Тогава не попитах защо така, но вече ми стана ясно с чситата.

глупости, ако не искаха да го вземат, ЗАЩО предоговарят принудително с двойна лихва и такси и такси върху таксите....и правят НЕвъзможно връщането на заема!!! За разлика, например от Норвегия, където просто можеш да спреш да плащаш поради затруднения без това да те убие и банките ти влизат в положението....

RR

11.04.20
08:33

Да не говорим, че банките могат едностранно да променят условията по кредита, без да е необходимо вашето съгласие))))

RR

11.04.20
08:39

Сделка, защото това е точно това - сделка, при която банката печели от този, който НЯМА избор - не е честна сделка, а принудителна!

Т. Тодорова

11.04.20
08:51

Edit: няма да почвам даже, предавам се предварително :Д

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.04.20 08:52.

Bart Simpson

11.04.20
08:56

Нещо позитивно, на терасата на отсрешния блок изникна един фитнес:

11.04.20
09:02

В този ред на мисли вчера ми се обади старата ми шефка да каже, че има малки залички, които вече работят нелегално. Явно някой от колегите от офиса се е похвалил. До нас едната малка зала май работи дори, ама аз не се чувствам готова още. Даже съм в един много дълбок размисъл, дали и до колко е безопасно да си кача дистанцираната трътка, да отида до дистанцираните ми родители за Великден. Хем все пак виждам цели 2ма души от началото на мерките, което дава море от потенциален риск, хем мамам е цвеке и утре ще ми е мъчно за нея... Живот.

Мнението беше редактирано от БПН на 11.04.20 09:04.

11.04.20
09:19

казано от Rldik Ridik на 11.04.20, 08:31:

казано от Димо на 10.04.20, 19:13:

глупости, ако не искаха да го вземат, ЗАЩО предоговарят принудително с двойна лихва и такси и такси върху таксите....и правят НЕвъзможно връщането на заема!!! За разлика, например от Норвегия, където просто можеш да спреш да плащаш поради затруднения без това да те убие и банките ти влизат в положението....[/
quote]

Не може да се сравнява с Норвегия,там е социализъм.
Ако инвестираш в имота банката ти сваля лихвата.
Ако го продаваш, ти си партньор с банката и може дори да спечелиш...

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 11.04.20 09:19.

ДЕ

11.04.20
09:51

казано от БПН на 11.04.20, 09:02:

В този ред на мисли вчера ми се обади старата ми шефка да каже, че има малки залички, които вече работят нелегално. Явно някой от колегите от офиса се е похвалил. До нас едната малка зала май работи дори, ама аз не се чувствам готова още. Даже съм в един много дълбок размисъл, дали и до колко е безопасно да си кача дистанцираната трътка, да отида до дистанцираните ми родители за Великден. Хем все пак виждам цели 2ма души от началото на мерките, което дава море от потенциален риск, хем мамам е цвеке и утре ще ми е мъчно за нея... Живот.

Ей го в Провдив какво е станало.
https://mobile.frognews.bg/article/194396/

11.04.20
10:25

казано от Деян на 11.04.20, 09:51:

Ей го в Провдив какво е станало.
https://mobile.frognews.bg/article/194396/

Видя ли в коментарите: “Епидемия няма, миналата година грипната епидемия е била в пъти по-опасна, има си цифри”. Само дето тоя тъпунгер дето го е написал не разбира че мерките са за да предотвратят епидемията, щото тва не е грип.

ДЕ

11.04.20
10:30

Масово вече се фЪрлят мнения и призиви по форуми, фейсове, коментари под публикации в новинарски сайтове, че това е една лъжа, че лъжели за починалите, че така, че иначе и хората да започнат да си излизат и живеят както си трЕбе. Даже и генералО сутринта коментира тези ширещи се все повече мнения. Не знам какво ще стане. За сега аз и семейството ми си спазваме препоръките и не защото някой е казал и ние изпълняваме безропотно, а защото казаното наистина може да помогне. Т.е. да направим поне което можем. Колко хубаво щеше да е, ако е лъжа, така или иначе ще си понесем последствията от извънредното положение, което е обявено, но аз вярвам, че има проблем и ако наистина е налице някаква лъжа, тя даже е по-скоро, че ни спестяват истината.

Мнението беше редактирано от Деян на 11.04.20 10:37.

Bart Simpson

11.04.20
10:31

казано от kaloyan на 11.04.20, 08:29:

казано от Bart Simpson на 11.04.20, 08:05:

Не се смей за банките.

Е какъв ресурс, някои за това са работили и учили, още повече че накрая ти пак ще платиш, а небанката. Тогава въпроса е какви отстъпки прави банката след като е толкова загрижена :)

За това са учили...... Дай като има Пентагон, НС, ФБР, ЦРУ да бутаме кули за да оправдаваме съществуването на масивни държавни структури..... Глупости на търкалета пишеш.

11.04.20
10:33

Всички помним предишната финансова криза и как банките повишиха лихвените проценти по кредитите до небето. Помня как Райфайзен “зарадваха” и мен, а в последствие през 2008 регистрираха рекордна печалба.
А че имат изгода да цоцат от кредитите вместо да взимат жилища е толкова банално ясно, че не мога да повярвам, че ги коментираме изобщо. Банките са една и съща гняз и ако сте се закъхарили за тях и тяхната печалба сте наивници.
Застрахователните са същите. Имах 7 год застраховка живот със спестовен характер, която изтече този месец, звъннах да ми преведат сумата, но ми казаха да се обадя след карантината, че сега не работели с клиенти ХАХАХА. Естествено, че не оставих нещата така, но не мога да повярвам колко са алчни и нагли.

11.04.20
10:49

казано от Rldik Ridik на 11.04.20, 08:31:

глупости, ако не искаха да го вземат, ЗАЩО предоговарят принудително с двойна лихва и такси и такси върху таксите....и правят НЕвъзможно връщането на заема!!! За разлика, например от Норвегия, където просто можеш да спреш да плащаш поради затруднения без това да те убие и банките ти влизат в положението....

Е, стига де, нали не искаш да обидиш интелекта на всички, които са взели ипотечен кредит - че или не разбират че не могат да го върнат, или че разбират че не могат да го върнат, но въпреки всичко се набутват в тая тъпа схема?

Самото ти твърдение че е невъзможно връщането му е невярно - под 10% от всички кредити не се обслужват, като това са потребителски, фирмени и т.н. едва малка част от тях са ипотечни.

Разбирам възмущението ти от високите лихви и такси, аз също съм взимал и връщал и връщам кредити на ефективни 9-10% годишно, докато мои приятели си изплащат къщите в Лондон на 0.5% лихви. Причините за това са няколко според мен.
Едната е чисто икономическа и тя е че сме слаба икономика и кредитния ни рейтинг или както се казва там ни е нисък - Световната банка или на ЕУ банката - който го определя ни смята за кофти финансов пазар и не отпуска на централната ни банка добри условия.

Другата е че сме със слаба и корумпирана политическа система и лобитата на банките са много силни. Има редица законови положения, които в цивилизованите държави са отречени и отхвърлени отдавна, а тук при нас са си стандарт и закон.

Но всичко това - високите лихви и такси, от които се нагушват банките у нас само потвърждава тезата че банките не искат да вземат и продадат апартамента ти. Всяка банка иска да си плащаш лихвите и таксите колкото се може по-дълго. Тя от това печели. Затова имаше много доскоро масово такса предсрочно погасяване. Защо ще иска една банка да ти вземе апартамента ( и както каза и Дидо - да не го продаде на реланата му стойност заради ЧСИ мафията?) и да те изгуби като платец на лихви?

Давам ти елементарен пример. Значи банката ти е дала 100 000 да купиш апартамаент, ти си плащал 1 година и си платил 5000, от които 4500 са лихва и 500 главница и казваш няма да плащам, взимайте си тъпия апартамент. Ти си се набутал с 5000 за тая една година, банката в ИДЕАЛНИЯ случай продава тоя апартамент за 100 000 и си взима парите обратно и успява да ти занули кредита и ти не дължиш нищо повече. И какво става? Тя има нерви по дела, рискове по продажби и т.н. срещу 105 000 лева, при инвестирани отначало 100 000. 5000 печалба и приходите ѝ от теб са спрели, парите са у нея, но и не ѝ носят никакви доходи. Седят си в трезора, а тя най-вероятно плаща лихва на централната банка за тях. Тя тепърва трябва да се надява че някой друг балък ще ѝ ги поиска тея 100 000 да си купи апартамент и да почне да ѝ плаща по 4500 лихва годишно. Защо ще иска банката тоя цирк, ако може просто да си получава солената лихва от ~10% от теб в следващите 30 години и накрая да е взела 197 300 лв (толкова ми показа един кредитен калкулатор), или да си е удвоила дадените 100 000 ?

Това е чисто схематично разбира се, реалните цифри може да са малко по-други. Някой ако има икономист/банкер да ме поправи.

едит: малко бях объркал цитиранията

Мнението беше редактирано от Димо на 11.04.20 11:22.

11.04.20
11:02

казано от kaloyan на 10.04.20, 21:00:

Това за банките, мога да се смея цяла нощ :) не мога да повярвам какви ги пишете. Иначе слушам в момента тръмп на живо, направо е .. :)

Кефи ме как категорично се изказва Калоян по теми, които очевидно не разбира и как небрежно ги смесва с общоприети и общоизвестни тези като това че Тръмп не знае изобщо какво прави.

казано от Brown Bomber на 11.04.20, 10:33:

А че имат изгода да цоцат от кредитите вместо да взимат жилища е толкова банално ясно, че не мога да повярвам, че ги коментираме изобщо.

Именно!

Мнението беше редактирано от Димо на 11.04.20 11:10.

RR

11.04.20
11:38

Димо, банките не дават 100% при ипотечния кредит, нали разбираш. В най добрият случай 50% и то, това беше преди, когато беше бума им....Сега, което си писал:
купуваш за 100 000 ап и банката ти дава кредит 50 000….. След една година и дадене 5000 и не възможност да се изплати, банката ти го взима и ти оставаш без 105 000 )))))...това става! Банката има 55 000 ;) печалба

Мнението беше редактирано от Rldik Ridik на 11.04.20 11:39.

11.04.20
11:44

Искам само да кажа, за банките, че в България съм виждала и знам за няколко случая, в които банка е осъдена и след това задължението е преразгледано. Случайно ми попадна инфото, не съм се интересувала целенасочено. Грешки стават. И в двете посоки. Моя колежка обаче си рефинансира 16 пъти ипотеката и я мести от банка в банка и това и спести доста пари за лихви. Нека бъдем реалисти. Нещата в България може невинаги да са както трябва да са, но не е и вярно, че обикновения човек е съвсем без гласна буква. Най-малкото сам си взема решението дали да си свали гащите и да се надупи или да живее под наем.

ДЕ

11.04.20
11:50

Васко, това не е вярно. Около 80% от стойноста за панелка и около 90 % за ново. НО......вещите лица на банката ти правят по-висока оценка, та да ти сметнат от нея % и да ти дадат сумата, която ти трябва. А и да не ти дадат, пак не са 50% кокто ти казваш. Може и да има такива банки, но повечето работят с около горните %-ти. А ако имаш самоучастие от половината цена, е друго, ама повечето не са така.
И вече дадох примера със сумите и как става в много от случаите.
И за финал-не съм казвал, че банките не печелят, че нещо ги съжалявам и др. Коментирах една единствена честа хипотеза, при която си взел примерно 70 к евро, внесъл си за една година 5 к евро, а ЧСИ е продал жилището за 30-40 к евро. И банката е получила твоите 5 + още 40 к евро. Ок, още си длъжник, ама какво от това.
Както казваше Каролев при предната криза: Банките в САЩ в един момент се оказаха с малко пари и много ключове.

Мнението беше редактирано от Деян на 11.04.20 11:53.

RR

11.04.20
12:03

Отговора на всичко е въпросът: Бихте ли взели ипотечен кредит и защо?....Задайте си го и ще видите, колко се заблуждавате)))

11.04.20
12:15

казано от Rldik Ridik на 11.04.20, 11:38:

Димо, банките не дават 100% при ипотечния кредит, нали разбираш. В най добрият случай 50% и то, това беше преди, когато беше бума им....Сега, което си писал:
купуваш за 100 000 ап и банката ти дава кредит 50 000….. След една година и дадене 5000 и не възможност да се изплати, банката ти го взима и ти оставаш без 105 000 )))))...това става! Банката има 55 000 ;) печалба

Оле мале, изобщо не знам има ли смисъл да коментирам. Аз съм кандидатствал за ипотечни кредити и знам кво се прави, наистина не се финансира 100%, според зависи от покупката до 85%. Платих 100 или 200 лева на един оценител да каже че имота, който купувам струва 20% повече от цената, която ми искаха на мен и реално получих 100% финансиране.

ОК, но да кажем че наистина си дал 50 000 за апартамента, и останалите 50000 са от банката и си купил апартамент, който наистина струва 100 000. След 1 година си дал лихви едисиколко и решаваш че не искаш да плащаш повече. Какво те спира да си продадеш апартамента за 100 000 на някой друг желаещ, да си върнеш 50 000 на банката и да си останеш с твоите 50 000 ? Защо ще седиш у вас и да трепериш че ще дойде ЧСИ-то и да ти вземе апартамента?

Трети пример и спирам. Имам личен приятел с финансова къща ли как се казва - дава на лизинг разни неща. От него знам, че за него най-добрия вариант е да си получава лихвите редовно. Разправиите и разходите и рисковете да си върне собствеността от недобросъвестни платци са само и единствено за да трябва да намери друг балък, който да я иска на лизинг и да почне да плаща пак лихви, от които той реално печели.

В заключение само ще кажа че според мен всички, които вярват в конспиративни теории, компенсират чувството си за собствена незначимост, като прехвърлят отговорността върху някоя трета сила - илюминатите, банките, световния заговор, биг фарма и т.н. “Еми те са толкова могъщи, и аз съм толкова малък и смотан, кво мога да направя аз освен да се напия и да си набия жената да се почувствам силен и аз веднъж в тоя живот”. Чувал ли си лафа “Тарикат мъж не писка?” Мисля че е бургаски. Знаеш какво означава.

RR

11.04.20
12:18

Димо, искаш да кажеш, че банките работят благотворително))))))) или за някакви 18%

11.04.20
12:22

казано от Rldik Ridik на 11.04.20, 12:18:

Димо, искаш да кажеш, че банките работят благотворително))))))) или за някакви 18%

Как благотворително бе човек, работят за да дават пари под наем и да печелят от лихвата. На теб печалбите от лихвите благотворителност ли ти се виждат?

Значи според теб банките са създадени да взимат панелките на балъците?

Ами те много прости норвежките банки тогава - закво изобщо работят - те ли са благотворителните щом там не могат да взимат панелките на балъците?

RR

11.04.20
12:25

казано от Димо на 11.04.20, 12:22:

казано от Rldik Ridik на 11.04.20, 12:18:

Как благотворително бе човек, работят за да дават пари под наем и да печелят от лихвата. На теб печалбите от лихвите благотворителност ли ти се виждат?

Значи според теб банките са създадени да взимат панелките на балъците?

Ами те много прости норвежките банки тогава - закво изобщо работят - те ли са благотворителните щом там не могат да взимат панелките на балъците?

Като започна голямата криза, Харпанцумян в интервюто си каза, че благодарение на високите лихви в България от по 40%, банковата ни система е оцеляла и криза няма такава, което го подтвърди и Европейският съюз!!! Така, че твоите писания са плод на въображение, като сравнение с него, а ти знаеш кой е той и какво означава да го каже пред ефир, нали?!))))

11.04.20
12:30

Ка’жи за норвежките банки ся, те тъпи ли са та работят при положение че не могат да вземат на хората апартаментите?

RR

11.04.20
12:35

казано от Димо на 11.04.20, 12:30:

Ка’жи за норвежките банки ся, те тъпи ли са та работят при положение че не могат да вземат на хората апартаментите?

грешно зададен въпрос, Димо.....какво можеш да спечелиш от кравата, която не я храниш...ще спре да дава мляко, нали... е това правят българските банки, спират кранчето на хората да живеят и ги принуждават да фалират....
след Харпанцумян, интервюто му, няма смисъл от безсмислени приказки и да си губим времето в това....не съм специалист, вярвам в неговите слова ))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1