Аз пиша така, понеже си мисля че сте по ерудиране ине се връзвате за глупости :) Иначе нямаше да пиша по този начин, но ти специално Димо много внимание обръщаш на това да докажеш колко са прави твоите твърдения, нещо за което има поле за разсъждение.
казано от kaloyan на 12.04.20, 13:40:
Аз вчера се извиних, най-чистосърдечно :)
Както и аз си замълчах чисто добронамерено.
И ся вече след вчерашната изповед/опрощение/индулгенция можеш на нова сметка? :D
Толкова е глупаво, че всеки си има мнение, какво и до колко да спазва, на база никакви знания. Тоест, даже не мнение, а оправдание. Съвсем в недалечно минало, жените са били наредени с голи бебета и малки деца в студа на зимата. Пищели са и молели, за нещо с което да ги завият, вместо това войниците са ги взимали от ръцете им и са ги топили във варели със спирт ... за да ограничат разпространението на тиф. Това са безумни мерки, които буквално убиват, а не стоенето в къщи, социалната изолация или носенето на маска. Не знам, защо има хора, които не са склонни да изтърпят дребни неудобства в името на кривата със заболели в БГ никога да не стигне тази в Италия или Испания. Толкова ли не може да се погледне, какво се случва на няма 1500 километра от нас и да се помисли. Не да се четат статии и фейсбук мислители.
Мнението беше редактирано от Splash на 12.04.20 14:09.
А ти сплаш , ако погледнеш хората въобще за какви безумия спорим :):) ще си отговориш лесно и на този въпрос.0
казано от kaloyan на 12.04.20, 13:44:
Аз пиша така, понеже си мисля че сте по ерудиране ине се връзвате за глупости :)
It’s a prank, bro :D - модерното за “Аз само се бъзикам бе, иначе съм доста по-умен”
Димо много внимание обръщаш на това да докажеш колко са прави твоите твърдения, нещо за което има поле за разсъждение.
Първо, защото те наистина са прави, второ, защото имам време - както казах много ми намаля работата покрай тая криза, трето, щото не понасям нито войстващата простащина и дезинформация, нито тихата, разчитаща на упорство и време като твоята.
казано от Brown Bomber на 12.04.20, 13:44:
Ето аз поне си знам, че изолацията не ме промени и преди бях и сега си оставам хейтър.
Златно :D That’s the spirit. Имаш 1 бира от мен като се видим за прагматичността и емоционалната интелигентност.
Е да де, обаче ти използваш определения и епитети и автоматично отпадаш, като човек с който мога да водя смислен разговор :)
Иначе за банките вчера, има много прост отговор и той е “зависи от ситуацията” но не може да дадеш такъв категоричен отговор без данни и анализ, както и аз разбира се.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.04.20 13:54.
казано от kaloyan на 11.04.20, 13:00:
да се напиням с Димо или Деян и тн.
казано от kaloyan на 12.04.20, 13:39:
Затова винаги говоря общо и не посочвам хора,
Не, не, ти даже не се усещаш.
казано от kaloyan на 12.04.20, 13:50:
Е да де, обаче ти използваш определения и епитети и автоматично отпадаш, като човек с който мога да водя смислен разговор :)
Минах на определения след като 3 пъти те подканих да дадеш смислени доводи, а ти не даде - според мен защото нямаш, но продължи да философстваш с позата: “Абе не ми обяснявайте на мене, аз си имам мнение”
12.04.20
13:57
казано от Brown Bomber на 12.04.20, 13:44:
Дидо и преди и сега си остава философ, без да уточнявам какъв :)
Аз и преди време го казах-общуването тук създава понякога доста погрешна представа за човека отсреща. Това, че ви правя понякога кефа, като ги ръся /и знам, че са глупости/, за да гледам включвания, за реалния Дидо не значи нищо.
Между другото, ако не си ми приятел и искаш да разговаряш с мен служебно по специфичните неща, за които мога да ти дам акъл или да ти свърша работа, а и за дървеното философстване, което очевидно имаше предвид ще трябва да си запазиш час 😀 Ама нищо чудно да не те и приема и да насрочим нова среща. За което причинено неудобство, разбира се ще се извиня 😉
казано от Димо на 12.04.20, 13:55:
казано от kaloyan на 12.04.20, 13:50:
Минах на определения след като 3 пъти те подканих да дадеш смислени доводи, а ти не даде - според мен защото нямаш, но продължи да философстваш с позата: “Абе не ми обяснявайте на мене, аз си имам мнение”
Е виж по горе, писал съм. Желая ви здраве и успех, има много моменти в които също дразня хората без да се усетя и бъркам. Ама за съжаление това се проявява от време на време. :)
казано от Splash на 12.04.20, 13:46:
Толкова е глупаво, че всеки си има мнение, какво и до колко да спазва, на база никакви знания. Тоест, даже не мнение, а оправдание.
Точно така е и според мен.
“вижте в Англия и Германия не носят маски, значи имам извинение да не нося и аз. ” “Пускат в църквите и на летищата, няма да си стоя вкъщи” Една тъпотия не оправдава друга. Като си търсиш оправдание, все ще си го намериш - умно, тъпо - все тая.
казано от kaloyan на 12.04.20, 13:57:
Е виж по горе, писал съм.
И пак бъркаш последователността. Оставам с впечатлението че елементарна логическа нишка на следствия не можеш да проследиш. Ти първи ме спомена впасивно-агресивните си размити приказки и се правиш на изненадан че съм ти реагирал.
Аз пиша така, понеже си мисля че сте по ерудиране ине се връзвате за глупости :)
Не бъркай моята същност, която зависи от възпитанието, житейския ми опит и разбиранията ми, с отношението ми към теб, което зависи от това какво ми демонстрираш. Според мен просто си се объркал че си много добър в логиката и изложението на тезите си, и си малко разочарован че не звучиш толкова добре колкото в главата си.
12.04.20
14:09
Хора, няма смисъл да спорим, аз не разбирам Димо какво ми говори, той не разбира аз какво му говоря, той ще продължи да изпълнява всички закони и наредби, аз ще търся пролуки, защото от небето поне ми е обещана свободна воля, и защото ми е важно да се разхождам, да дишам, да събирам слънчеви лъчи, дължа отличното си здраве на тези неща. Димо е нарицателно за всички мъже от този форум, които се страхуват, паникьосват, че като съм без маска ще ги унищожа буквално...
12.04.20
14:10
Винаги съм си казвал, оженявай моме тното положение, защото винаги може да се случи нещо, което да те накара да си помислиш-бах маа му, колко бях добре преди това.
Смятам, че всички засега трябва да се успокоим и да се радваме, че не е ужасно много по-зле.
Защото в бедната ни страна още няма никой беж болнична грижа, никой не е на улицата, никой не е умиращ от глад заради епидемията, тези които са с други причини от преди 13/03.
Трудно е, неудобно е, ще има последствия.
Аз съм ужасно потърпевш от всичко, вече имам бял кичур в брадата, който се появи за един месец, но знам че може да е много по-зле.
Изкарвам си парите 4 пъти по-трудно, съня ми вече изчезна, пропих се, пуша пурети.
Но всяка вечер казвам на съпругата ми, чв сме много добре и тя започна да ми вярва и да се успокоява, защото приятели, за ден може да стане толкова страшно, че да се молим да се върнем в това положение.
12.04.20
14:12
казано от Joyplovdiv на 12.04.20, 14:09:
....аз ще търся пролуки, защото от небето поне ми е обещана свободна воля, и защото ми е важно да се разхождам, да дишам, да събирам слънчеви лъчи, дължа отличното си здраве на тези неща...
Мнението беше редактирано от Muddy Waters на 12.04.20 14:13.
12.04.20
14:14
Хора, няма смисъл да спорим, аз не разбирам ............
....... всички мъже от този форум, които се страхуват, паникьосват, че като съм без маска ще ги унищожа буквално...
Аз в началото въобще не се пазех, когато бе още пожелателно, ама жената ми се накара и от страх да не хване точилката се взех в ръце 😀
За маска не ставаше и дума-говоря за дезинфекциране на ръце след миене и така.
И не непременно, че човек си мисли най-лошото. Дори ако знам, че ще увелича % да не се разболея най-много дори с безобидните уж сополи, кашлици и общо неразположение, пак бих взел мерки, ако е чак толкова заразно.
12.04.20
14:16
Радвам се, че събрах тримата спорещи под едно мнение, значи все пак имате някакви допирателни.
Аз се пазя защото ако не дай Боже се олепа от някъде, всички ще останат без работа и сина ми без доходи.
казано от Bart Simpson на 12.04.20, 14:10:
Винаги съм си казвал...
Барт, така е, може и ще стане много по-зле... точно заради това, за което си говорим тук в темата - на хората не им дреме. А финансовия аспект, плащаме сега и ще плащаме следващите години за мерките, които не се спазват ... щото свободата била обещание небесно.
Мнението беше редактирано от Splash на 12.04.20 14:18.
казано от Димо на 12.04.20, 14:09:
.
. Според мен просто си се объркал че си много добър в логиката и изложението на тезите си, и си малко разочарован че не звучиш толкова добре колкото в главата си.
Мда, колкото повече отстъпвам ти толкова повече ме натискаш :) със сигурност съм сбъркал в преценките си за теб, на базата на това което пишеш. Но това е и хубавото на интернета, че нещата много бързо излизат :)
12.04.20
14:19
Сплаш, аз няма да се намесвам с бутоните в този разговор защото имам крайно мнение.
А и помня какво е казала баба ти.
12.04.20
14:20
Както се шири вече в нет пространството:
”Вече ще отпадне тъй нареченета фраза при вдигане на тостове и наздравици: кога сме най-зле, така да сме”
аз не разбирам Димо какво ми говори, той не разбира аз какво му говоря,
Напротив, отлично разбирам какво казваш и правиш, само че не го харесвам.
аз ще търся пролуки, защото от небето поне ми е обещана свободна воля, и защото ми е важно да се разхождам, да дишам, да събирам слънчеви лъчи, дължа отличното си здраве на тези неща.
От небето :D Ще ходиш ли да ближеш лъжицата със свободната си воля?
Димо е нарицателно за всички мъже от този форум, които се страхуват, паникьосват, че като съм без маска ще ги унищожа буквално...
О, и феминацистка си имаме. Няма да унищожиш мен, само ще разпространяваш смъртоносна болест във време на пандемия.
Нито ме е страх, нито съм паникьосан. Само отговорен и имам здрав разум. Аз съм толкова здрав, че не само че нищо няма да ми стане, ами ..оф, ай, млъквам.
Може да използваш обещаната си от небето свободна воля и самостоятелно да решиш да не си егоистка.
12.04.20
14:23
аз ще търся пролуки, защото от небето поне ми е обещана свободна воля, и защото ми е важно да се разхождам, да дишам, да събирам слънчеви лъчи, дължа отличното си здраве на тези неща. Димо е нарицателно за всички мъже от този форум, които се страхуват, паникьосват, че като съм без маска ще ги унищожа буквално...
Най-много, не дай боже да унищожиш някоя баба или дядо или някой хронично болен, диабетик и прочие.
Дидо, опитах се да осмисля последното ти мнение, ама не успях, не съм на това ниво.
12.04.20
14:24
За мен все още най-големия шок във форума във връзка с епидемията е, мнението на Марги.
Аз смятах, че тя ще е най-ревностния защитник на ограниченията.
Аз съм за БТР-и и всички под ключ за месец.
То си има и някаква романтика във всичко това.
По дефолт, когато отнемвш нещо, някому той го търси по-истремено.
Ние вече се поздравяваме със съседите по балконите, а преди не.
Смятам, че ако се съобрузяваме с всичко ще излезем заедно по-силни и съм убеде, че след като го преборим ще започнем да си кимаме и да се поздравяваме непознати на улицата.
Извинете за писането, но са ми потни дланите и не ми се оправя всичко, който иска да чете.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.04.20 14:27.
12.04.20
14:25
казано от Brown Bomber на 12.04.20, 14:23:
Дидо, опитах се да осмисля последното ти мнение, ама не успях, не съм на това ниво.
Е, всичко е наред, спокойно. Не всеки е съвършен 😂
казано от kaloyan на 12.04.20, 14:19:
казано от Димо на 12.04.20, 14:09:
.
. Според мен просто си се объркал че си много добър в логиката и изложението на тезите си, и си малко разочарован че не звучиш толкова добре колкото в главата си.Мда, колкото повече отстъпвам ти толкова повече ме натискаш :) със сигурност съм сбъркал в преценките си за теб, на базата на това което пишеш. Но това е и хубавото на интернета, че нещата много бързо излизат :)
Както казах, според мен в голяма степен преценката ти за много неща е изкривена, преценката ти за мен ти е последна грижа. А и не говори добре категоризираш хората като добри или лоши базирано на отделни техни проявления или качества. Според мен например ти си объркано, но добро момче. Просто не винаги в живота имаме възможност или време да опознаем другия достатъчно добре да си направим обосновано заключение.
Барт, баба казваше - “можем и с 2, и с 200”, така че да сме здрави, с другото ще се справим.
Тя беше корава жена, загубила седем братя във войната и съпруга си. Отгледала сама децата си и оставила в тях и внуците, хубави, светли спомени и по-някоя мъдра мисъл. Та така, извинявам се за спама и лиричното отклонение.
Мнението беше редактирано от Splash на 12.04.20 14:29.
12.04.20
14:29
Аз визирах:
“Ако нямаш нещо хубаво да кажеш, по-скоро замълчи”.
Някъде пак скоро я бях циторал във връзка с нещо друго, но не помня.
казано от kaloyan на 12.04.20, 14:19:
Мда, колкото повече отстъпвам ти толкова повече ме натискаш :)
Изобщо ми е през крачола за теб Калояне, за мен си едно абстрактно понятие. И съм сигурен че всъщност си добро и умно момче. Закво ми е да се чувстваш подтиснат или затапен или изобщо зле? За да си ядосан и като се качиш в колата да не отстъпиш на някой предимството си и някой да пострада? Чисто хипотетично.
По-скоро недолюбвам архетипа и начина на мислене, който се опитваш да популяризираш тук и според мен си струва да се изобличава.
Мнението беше редактирано от Димо на 12.04.20 14:56.
Абе Димо, никой не съм категоризирал, това пък най-малко го правя.
Айде да приключваме това вече, че стана малко искрено и лично. И освен че спамим, идва един момент в който вече, няма аргументи, а само ... ти знаеш
12.04.20
14:35
Кала, понеже с Димас доста си говорим и за форума и за живота и за 42.
Без негово позволение ще ти кажа, че винаги през годините, когато си се появявал в някой от разговорите ни е проявявал уважение към теб, дда не кажа харесване, дори ме е убеждавал в това.
Пиша не знам защо, ей така.
12.04.20
14:38
...аз ще търся пролуки, защото от небето поне ми е обещана свободна воля, и защото ми е важно да се разхождам, да дишам, да събирам слънчеви лъчи, дължа отличното си здраве на тези неща.
Точно заради този “свободолюбив” начин на мислене се увеличават и стават по-строги мерките за контрол в извънредното положение - защото наред с ниската ни култура на хранене и хигиена, лъсна и нивото на общата и социалната ни такава.
Конкретно насочени въпроси са ти явно неудобни. Нейсе... запуши я.
През “далечната” 1999 година двама психолози в щатски университет обясняват чудесно твоя мироглед.
12.04.20
14:39
Извинявам се, че прекъсвам вълнуващия спор, специално за Кольо, за маските...
Бактериалната пневмония с маска! В човешката уста са изолирани към 600 вида микроорганизми (бактерии , вируси, гъбички , паразити ....) и не е стерилнa , издишвате в маската, водни изпарения , която е естествен продукт на издишването. Бактериите от устата ви и от бузите ви попадат във влажната среда на маската, където живеят, и се мобилизират тъй като на открито маската изсъхва и може да бъдат вече вдишвани , за разлика от устата ви. С маската създавате и по-дълъг момент на издишване, наречен експириум, това създава и по-ниско вентилиране на основата на белите ви дробове, нарича се хиповентилация. Където остатъчния ви въздух с влажност е прекрасна среда за мобилизираните в маската ви бактреии. Ето защо да сте с маска навън и на обществени места е чудовищна безмислица и противоречи на медицинската наука . От бактериални пневмонии са починали десетки пъти повече хора отколкото от вирусни!
Копирано от д-р Юли Русев
Дайте нещо за коронавируса да позамажем тук спама. Че в темата за спам, трябва да се отдели нова, пак за спам :)
Свободолюбивата....на небето е много свободно,за кога са ти плановете?
Симплекс ....
Пожелавам ти да те спре някой залупен ушав...и да му се обясняваш 2 часа поне...преди да ти прасне акта.
12.04.20
14:49
Добре де, Joy. Аз това попитах, за чий им е тогава да слагат тая мярка, ако са наясно, че нещата ще са по-зле. Ако се съмняват в знанията си, спецификите на болестта и го правят за всеки случай, ок. Но ако са компететни и е доказано 100 %, че вярното е това, което казва цитирания д-р Русев /не, че той им е казал, а просто са на същото мнение/, за чий им е да обират негативи от мярка, която няма да помогне, а само ще навреди. И хем няма да спасят народа от заразяване, хем хората ще ги намразят.
А пък масово сума ти експерти и професори да бъркат.....освен управляващите за всеки случай да са наложили мярката въпреки, че първите да не са я препоръчвали. И сега, за да не скачат срещу щаба и премиера, си траят и учените.
Мнението беше редактирано от Деян на 12.04.20 14:52.
12.04.20
14:50
казано от Joyplovdiv на 12.04.20, 14:39:
Извинявам се, че прекъсвам вълнуващия спор, специално за Кольо, за маските...
Бактериалната пневмония с маска! В човешката уста са изолирани към 600 вида микроорганизми (бактерии , вируси, гъбички , паразити ....) и не е стерилнa , издишвате в маската, водни изпарения , която е естествен продукт на издишването. Бактериите от устата ви и от бузите ви попадат във влажната среда на маската, където живеят, и се мобилизират тъй като на открито маската изсъхва и може да бъдат вече вдишвани , за разлика от устата ви. С маската създавате и по-дълъг момент на издишване, наречен експириум, това създава и по-ниско вентилиране на основата на белите ви дробове, нарича се хиповентилация. Където остатъчния ви въздух с влажност е прекрасна среда за мобилизираните в маската ви бактреии. Ето защо да сте с маска навън и на обществени места е чудовищна безмислица и противоречи на медицинската наука . От бактериални пневмонии са починали десетки пъти повече хора отколкото от вирусни!
Копирано от д-р Юли Русев
Зададох конкретни въпроси, не намирам конкретни отговори на тях в това мнение. Задал съм ги така, че да може да се отговори и с 1-2 думи, което би било достатъчно.
Между бактерии и вируси правим ли разлика?
И пак питам:
(1) Носенето на маска ограничава ли периметъра и количеството на всичко, което излиза от устата и носа ти?
(2) Това има ли значение за епидемиологичната обстановка по принцип?
Господин Русев е стоматолог (казвам го с цялото ми уважение към тази професия). Когато колата ми спре да работи не се обръщам към авто-бояджия за съвет, ако ме разбираш правилно...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.20 14:56.
казано от kaloyan на 12.04.20, 14:35:
Абе Димо, никой не съм категоризирал, това пък най-малко го правя.
Нали си умно момче и искаш да се развиваш личностно? Като се успокоиш, след няколко дни се върни и прочети какво сме писали тея дни. Може и даде някои теми за размисъл, а може и не.
казано от kaloyan на 12.04.20, 14:35:
Айде да приключваме това вече, че стана малко искрено и лично. И освен че спамим, идва един момент в който вече, няма аргументи, а само ... ти знаеш
Той спора беше вчера по конкретна тема и аргументите бяха само от моя и на няколко други души страна, според мен от твоя и на Карбо страна нямаше реални, та мисля за никой не остана съмнение от спора какъв е резултата.
Днес с теб спор нямам, така че нормално и аргументи да няма, лафим си тук. Относно искрено и лично, да :)
Аз се аргументирах с едно изречение, но явно си го пропуснал, но няма значение де, вече съм извън темата ..