Болки в кръста..

01.06.20
16:30

Здравейте. От известно време имам тъпи болки в кръста. Изразяват се, като седя в седнало положение. Ако седя повече от 10-20 минути, болката слиза до лявата част на левия креак. Ежедневно правя йога, 2 пъти седмично правя упражнения за крака(клек и тяга във фитнес), Ходя и на кикбокс. Когато правя упражнения, йога, не усещам болката доста време. Това се отнася особено за тягата. Правя тяга с 40-50 килограма, 6-8 повторения с умерена техника. След като съм правил тяга болка няма поне 2-3 дена. Преди повече от година имах проблеми с опашката, имаше съмнение за киста. Точно се проявяваше като седях повечко. Бих искал да получа повече инфо и мнения по въпроса.

Умерена техника?
Това какво е?

04.06.20
07:01

Личен лекар - невролог - образна диагностика - диагноза.
Чак тогава съвети за подходящи упражнения и от какво трябва да се пазиш.
И мен ме боли като седя дълго време, а като правя тяга ми минава, но аз имам две дискови хернии. Пожелавам ти да не си го докарал до там.
Щом болката слиза по крака, значи нещо притиска нерва. Какво го притиска - виж първия ред.
За облекчаване на болката по крака препоръчвам точков масаж на ходилото.

Carbohydrate

18.06.20
18:38

ето комплекс от упражнения за болки не само в кръстта, но и в гърба...подбрани са упражнения, които ползват световни борци за профилактика.... Приятно гледане! Може да коментирам, ако иска някой ;)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1